Wat is Squarespace precies?
Voordat ik daadwerkelijk aan deze Squarespace SEO website review begin wil ik het eerst nog even hebben over wat anders. Eerst wil ik het namelijk even hebben over Squarespace zelf. Denk bijvoorbeeld aan wat is Squarespace, wat maakt ze beter dan andere website makers en wat meer informatie achter het bedrijf zelf.
Simpel gezegd, is squarespace op dit moment een van de beste website makers om de creatievelingen en ondernemers te helpen bij het maken van hun eigen website. Het voordeel van Squarespace is dat je geen technische kennis nodig hebt om zelf een eigen website te maken. Het enige dat je wel nodig hebt is een beetje tijd en je hebt een prachtige website, compleet met zaken als ingebouwde eCommerce betalingen programma’s, een professionele domeinnaam, en zelfs gratis SSL-certificaat bescherming.
Het bedrijf Squarespace is opgericht in 2003, in Maryland in de Verenigde Staten. Ze begonnen Squarespace als een gewone blog hosting service, maar ze zijn flink uitgebreid en inmiddels een stuk groter geworden. Op dit moment heeft Squarespace meer dan 3,7 miljoen gebruikers en dat is echt bizar!
Om te beginnen, hoef je alleen maar een account aan te maken, een template voor je website te kiezen en je kunt vervolgens direct beginnen met het bewerken van jouw website. De prachtige design opties die Squarespace jou geeft heeft ervoor gezorgd dat Squarespace zo snel en hard is gegroeid.
Als je een voorbeeld wilt van hoe geweldig een Squarespace website eruit kan zien, neem dan gewoon eens een kijkje op de zakelijke website van Keanu Reeve of de Squarespace website gemaakt door mode-ontwerper Sadie Williams.
Squarespace Review: Wanneer moet jij Squarespace voor jouw website of webshop gebruiken?
Een ander onderdeel dat ik ook zeker even wil behandelen aan het begin van deze Squarespace review is wanneer jij nou zou moeten overwegen om jouw website te maken met Squarespace.
Squarespace is de uitstekende keuze voor fotografen, kunstenaars, en iedereen die van design houdt en wil dat hun website er net zo goed uitziet als de content die ze online laten zien. Wanneer jij zo’n type website wilt maken is Squarespace direct de beste keuze! Squarespace is ook zeker erg geschikt voor in Nederland.
Wil jij een andere soort website maken? Bijvoorbeeld een blog website, bedrijfswebsite of affiliate marketing website? Dan kan dit ook perfect met Squarespace, maar het hoeft niet voor iedereen de ideale keuze te zijn. In het volgende onderdeel kun jij beslissen of Squarespace de beste website maker is voor jou.
Squarespace Review Nederlands: Waarom zou jij Squarespace moeten gebruiken?
In het eerste gedeelte van deze Squarespace review heb ik al erg veel informatie gegeven over wat het Squarespace is, hoe ze zijn begonnen en voor wie Squarespace echt de beste keuze is. Toch is dat waarschijnlijk niet echt de reden dat jij deze Squarespace website review bent gaan lezen.
Squarespace is in vergelijking met veel andere website makers namelijk niet echt een standaard website maker. Squarespace beschikt namelijk over erg veel functionaliteiten waarmee ze zich sterk onderscheiden van hun concurrenten. Hierdoor is Squarespace daarom ook erg geschikt voor in Nederland. In dit onderdeel van deze Squarespace review zal ik daarom alle functionaliteiten van Squarespace doorlopen en deze uitgebreid vergelijken met de concurrenten.
Automatisch een responsive website
Wanneer jij zelf een website gaat maken wil je dit natuurlijk zo eenvoudig mogelijk houden. In veel gevallen heb je weinig tot geen technische kennis en is het onmogelijk om een website te maken door te programmeren. Hiervoor heb je namelijk kennis nodig van programmeertalen als HTML, CSS, JavaScript en PHP.
Natuurlijk heeft Squarespace ook hier een oplossing voor gevonden. Squarespace beschikt namelijk over het welbekende drag & drop systeem waar een groot aantal website makers op dit moment van worden voorzien. Natuurlijk werkt het drag & drop systeem wel anders bij elke website maker, maar naar mijn mening beschikt Squarespace over een van de fijnste en makkelijkste drag & drop systemen.
In de editor van Squarespace kun jij simpelweg elementen aan jouw website toevoegen door een element uit het menu te slepen en op de gewenste plek te plaatsen. Elementen die jij bijvoorbeeld kunt gebruiken zijn formulieren, koppen, over ons blokken, knoppen, lijsten, video’s en nog veel meer.
Zodra jij een element hebt toegevoegd opent er een nieuw venster waar jij aanpassingen voor dit element kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan kleuren, teksten, afbeeldingen, lettertypes, uitlijningen, bewegingseffecten en ga zo maar door.
Hosting & gratis domeinnaam zijn standaard inbegrepen
Veel website builders hebben het probleem dat hosting niet is inbegrepen. Kijk bijvoorbeeld naar een website maker als Elementor Pro, Divi of een WordPress theme als Astra. Wanneer je deze software wilt gebruiken dien je bij een WordPress hosting provider nog een domeinnaam met hosting aan te schaffen.
Dit maakt de stap wanneer jij als dummie een website wilt maken nog wat groter. Je moet namelijk het domeinnaam koppelen aan jouw website, het SSL certificaat koppelen, WordPress installeren en nog wat andere dingen. Dit vraagt enige technische kennis en daarom is dat niet voor iedereen even geschikt.
Squarespace heeft de drempel voor beginners een stuk makkelijk gemaakt. Bij Squarespace zit hosting, een domeinnaam en een SSL certificaat inbegrepen bij de abonnementen. Jij hoeft dus niks aan elkaar te koppelen en kan alles eenvoudig beheren vanuit één systeem. Squarespace is hierdoor erg interessant en voor velen een betere keuze dan een hoop andere systemen.
Squarespace website templates
Heb jij geen zin of tijd om helemaal zelf een website of webshop te ontwerpen? Of heb je al een template gevonden dat jij wilt gebruiken om zelf jouw eigen website te maken? Dan heeft Squarespace hier natuurlijk ook aan gedacht.
Wanneer jij er namelijk voor kiest om een website te maken met Squarespace krijg jij toegang tot een gigantische bibliotheek aan website templates. Deze templates kun jij met een druk op de knop importeren en vervolgens via de editor van Squarespace volledig naar eigen wens maken. Hier heb jij dus geen enkele technische kennis voor nodig!
Op dit moment heeft Squarespace een erg grote keuze aan templates. Zo zijn er bijvoorbeeld templates te vinden voor de volgende soorten websites:
- Templates voor webshops
- Templates voor bedrijfswebsites
- Templates voor blog websites
- Templates voor portfolio’s
- Templates voor makelaars
- Templates voor non profit organisaties
Heb jij een Squarespace template gevonden, maar bevat het template toch een aantal onderdelen die jij liever anders ziet? Bijvoorbeeld een onderdeel dat je niet wilt gebruiken of juist een onderdeel dat je wel wilt, maar niet in het template staat. Dan kun je deze onderdelen altijd nog toevoegen in de editor van Squarespace.
Social media integratie
Ben jij al actief op social media of wil jij naast jouw website ook actief gaan worden op verschillende social media platformen? Dan is de Social Media integratie van Squarespace zeker een goede toevoeging voor jou. Via deze integratie kun jij bijvoorbeeld de berichten van jouw instagram pagina op jouw website vertonen.
Dit is natuurlijk al erg mooi, maar met deze integratie vanuit Squarespace kun je nog veel meer! Zo kun je de Unfold app van Squarespace op jouw telefoon downloaden. Via deze app kun jij templates maken voor foto’s of video’s, nieuwe berichten voor op jouw social media kanalen inplannen, een preview bekijken van berichten die jij wilt gaan plaatsen en natuurlijk het bewerken van foto’s die jij op social media wilt plaatsen.
SEO en marketing met Squarespace
Een website of webshop maken is leuk, maar wat kun je met een website als niemand jouw website kan vinden? Wanneer jij dus een website gaat maken moet deze er niet alleen goed uitzien, maar ook geoptimaliseerd zijn voor SEO zodat jij goed gevonden gaat worden in Google.
Wanneer jij ervoor kiest om een website te maken met de Squarespace website maker krijg jij een hoop handige functionaliteiten op het gebied van SEO en marketing. Zo beschikt Squarespace over een integratie met Google Search Console waardoor jij precies bij kunt houden welke pagina’s google vertoond, hoeveel vertoningen jouw pagina’s krijgen en op welke positie deze staan.
Om op basis hiervan te optimaliseren geeft Squarespace per pagina punten aan waar je op kunt optimaliseren. Door deze optimalisaties door te voeren zul jij een betere pagina krijgen, beter gevonden gaan worden in Google, en ook meer bezoekers op jouw website krijgen.
Heb jij pagina’s op jouw website die je niet in Google wilt laten vertonen? Denk bijvoorbeeld aan een bedankt pagina of betaalpagina dan kun je deze uitsluiten. Deze pagina’s krijgen vervolgens een tag mee waardoor Google kan zien dat deze pagina niet opgenomen hoeft te worden.
Squarespace extensions
Heb jij al eens een website gemaakt met Wix of WordPress? Dan ben je misschien al wel bekend met de plugins die je bij deze systemen kunt installeren. Met deze extensies of plugins kun jij extra functionaliteiten aan jouw website toevoegen. Het voordeel hiervan is dat jouw website geen code hoeft in te laden van functionaliteiten die jij niet gebruikt. Zowel voor prestaties als gebruiksvriendelijkheid is dit dus een erg handige toevoeging.
Heb je deze extensies echt nodig? Nee, in veel gevallen zul je ze niet nodig hebben. In de basis heeft Squarespace eigenlijk alles al om een website volledig naar wens te maken. Mocht je echter toch bepaalde toevoegingen aan jouw website of webshop willen hebben? Dan kun je de extensies in Squarespace en deze toevoegen wanneer deze nodig zijn.
Statistieken van jouw website bijhouden
Wanneer jouw website of webshop online staat zal deze op termijn steeds meer bezoekers ontvangen. Dit betekent ook dat er steeds meer data wordt verzameld die jij kunt gebruiken om jouw website te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal bezoekers, welke pagina’s bezoekers bekijken, welke acties ze op die pagina’s uitvoeren en of bezoekers eenmalig op jouw website komen of regelmatig terug komen.
Op basis van deze data kun jij kijken welke pagina’s het goed doen en welke juist niet. Zo weet jij waar jij jouw aandacht op kunt zetten om nog meer uit jouw website te halen.
Natuurlijk kun jij jouw Squarespace website aan Google Analytics koppelen, maar je kunt ook gebruik maken van de website analytics functionaliteit die standaard bij Squarespace wordt meegeleverd. Ook voor webshops kun je hier erg handige informatie uithalen, maar daar zal ik je later in deze Squarespace website review meer over vertellen.
Gebruik maken van pop ups en banners
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een erg klein percentage van jouw bezoekers maar bereid is om tijdens het eerste bezoek een actie uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een product of doen van een aanvraag. Voert de klant geen actie uit op jouw website? Dan verlaat de klant jouw website en komt hij in 9 van de 10 gevallen nooit meer terug op jouw website.
Het is daarom erg verstandig om met de potentiële klant in contact te blijven. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van pop ups of banners. Je kunt bijvoorbeeld een korting geven wanneer bezoekers hun e-mailadres achterlaten. Via e-mailmarketing kun jij deze bezoekers namelijk nog (automatisch) benaderen.
Voor e-mailmarketing heb je natuurlijk weer een e-mailmarketing provider nodig wat allemaal weer extra geld kost. Bij Squarespace is dit niet altijd het geval, want in elk pakket kun je gratis een e-maillijst opbouwen. Verder zitten er per abonnement een aantal limieten op. Het is goed om deze te controleren.
Een afsprakenagenda op jouw website
Heb jij een restaurant, rijschool, hotel of wat voor website dan ook waar je wilt werken met een afsprakenagenda? Dan moet je hier vaak weer een extra programma voor installeren. Vaak beschikken website makers standaard namelijk niet over een functionaliteit voor een afsprakenagenda.
Deze functionaliteit is super handig, want bezoekers kunnen vanaf jouw website jouw agenda zien. Vervolgens kunnen ze zelf een afspraak aan jouw website toevoegen. Dit kan erg handig zijn, maar natuurlijk wil je soms ook blokken voor jezelf kunnen blokken.
Het is daarom handig om blokken in te stellen dat je niet beschikbaar bent voor afspraken. Je hebt namelijk ook tijd nodig om andere plannen voor jouw bedrijf uit te werken naast het hebben van afspraken.
Squarespace review: Heeft Squarespace ook nadelen?
Natuurlijk is er geen één programma dat alleen maar voordelen heeft en dat geldt natuurlijk ook Squarespace. Wel is dit natuurlijk afhankelijk van ieder zijn eigen mening. Zo kan een voordeel voor mij een nadeel zijn voor jou en andersom.
In het volgende onderdeel van deze Squarespace review wil ik daarom even dieper op de nadelen ingaan. Deze nadelen heb ik gevonden of zelf ondervonden tijdens het maken van een website met Squarespace.
Geen autosafe in de editor
De editor van Squarespace beschikt (nog) niet over een autosafe functionaliteit. Is dit een erg groot probleem? Nee, het is geen super groot probleem. Maar natuurlijk was het wel veel handiger wanneer er wel een autosafe functionaliteit was in de editor.
Wanneer jij aanpassingen aan jouw website doet is het dus erg belangrijk om zelf op de knop “Opslaan” te drukken. Als je dit namelijk niet doet zijn alle wijzigingen die je hebt gedaan weg en dat wil je natuurlijk voorkomen.
Ietsje duurder dan Wix
Een ander nadeel dat ik heb kunnen vinden is dat ze net ietsje duurder zijn dan Wix. Is dit een groot probleem? Persoonlijk vind ik dit zo erg, want het scheelt echt maar enkele euro’s per maand. Naar mijn mening is Squarespace ook nog net een paar levels hoger dan Wix en daarom ook zeker de kleine meerprijs waard. Natuurlijk moet je dit gevoel zelf ook hebben. Twijfel je? Dan kun je hier mijn Wix website review lezen.
Squarespace Website Review: Hoe zit het met Squarespace en SEO?
Een belangrijk onderdeel van deze Squarespace review is natuurlijk hoe de website maker scoort op het gebied van SEO. Een aantal jaar terug ging namelijk het gerucht dat website makers slecht waren geoptimaliseerd en niet goed waren om gevonden te worden in Google. Dit was toen ook zeker het geval, maar hoe is dat nu op dit moment?
Tools als Squarespace en Wix hebben de laatste jaren erg veel optimalisaties doorgevoerd. Hiermee zijn onder andere flinke stappen gezet om met hun websites beter gevonden te worden in Google. Zo zijn de websites standaard een stuk sneller geworden en bevatten ze een hoop instellingen om beter gevonden te worden in Google.
We kunnen dus wel zeker concluderen dat je op dit moment een stuk beter gevonden kunt worden met een Squarespace website dan een aantal jaar geleden. Wanneer je een website echter helemaal op maat laat maken is het nog weer beter, maar dan ben je ook enkele duizenden euro’s verder.
Squarespace Webshop Review: Is Squarespace ook geschikt voor webshops?
Naast dat Squarespace ideaal is om zonder enige technische kennis zelf een eigen website te maken, kun je met Squarespace ook een webshop maken. Laten we in dit onderdeel van deze Squarespace review maar eens kijken of Squarespace ook geschikt is om zelf een eigen webshop te maken.
Je kunt met Squarespace erg eenvoudig zelf een eigen webshop maken. Net als voor het maken van een eigen website heb je hier geen technische kennis voor nodig. Natuurlijk is het wel ietsje lastiger dan een website, omdat je het voorraad systeem hebt en af en toe moet werken met variabelen voor het maken van product pagina’s etc. Is het dan ook direct te lastig, nee het is zeker niet te lastig. Al helemaal niet wanneer je gebruik maakt van de Squarespace website templates.
Wil jij een webshop maken met Squarespace? Dan kun je helaas niet met het goedkoopste pakket uit de voeten. Dit pakket beschikt namelijk niet over alle e-commerce functionaliteiten. Om met Squarespace een webshop te maken zul je dus in ieder geval moeten kiezen voor het Business pakket of hoger. Het maken van een Squarespace webshop kan ik in ieder geval iedereen aanraden!
Squarespace Review Nederlands: Wat zijn mijn ervaringen met Squarespace?
In deze nederlandse Squarespace website review heb ik jou al erg veel verteld over wat er allemaal wel niet mogelijk is met Squarespace en hoe Squarespace zich hiermee weet te onderscheiden van hun concurrenten. Ook zijn wel al ingegaan op het onderdeel SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Al deze gegevens zijn gebaseerd op basis van feiten, maar wat zijn nu de ervaringen van echte Squarespace gebruikers?
Heb jij al even op mijn website doorgeklikt? Dan zal je misschien gezien hebben dat ik naast het delen van tips, reviews, vergelijkingen en handleiding op mijn blog ook nog websites en webshops bouw voor klanten. Hierdoor werk ik regelmatig met verschillende systemen en Squarespace is daar bijvoorbeeld een voorbeeld van.
Regelmatig krijg ik opdrachten voor Squarespace websites waar aanpassingen of optimalisaties op gedaan moeten worden. Ik heb dus aardig wat ervaring met Squarespace die ik met jou kan delen.
Naar mijn mening is Squarespace een van de beste website makers waarmee je ook echt zonder enige technische kennis zelf een eigen website kunt maken. Loop je vast of heb je vragen? Dan kun je altijd terecht bij de 24/7 klantenservice wat ook een groot voordeel is.
Squarespace Website Review: Wat zijn de ervaringen van andere Squarespace gebruikers?
Inmiddels heb jij mijn ervaringen met de Squarespace website builder gelezen, maar mijn ervaringen zijn natuurlijk niet het belangrijkste. Zoals je helemaal aan het begin van deze Squarespace website review hebt gelezen heeft Wix meer dan 3,7 miljoen gebruikers. Er zullen dus meer dan genoeg ervaringen te vinden zijn van andere Squarespace gebruikers. Laten we dus ook maar eens naar deze ervaringen gaan kijken.
Wanneer jij al door de website van Squarespace hebt genavigeerd zul je gezien hebben dat er op vrijwel elke pagina ervaringen van gebruikers zijn te vinden. Zelf neem ik deze ervaringen altijd met een korreltje zout, want Squarespace bepaald zelf welke ervaringen hier komen te staan.
Bij het maken van een product review kijk ik daarom altijd naar ervaringen op onafhankelijke reviewsites. Een platform dat ik hier bijvoorbeeld veel voor gebruik is G2. Kijkende naar de ervaringen van Squarespace kan ik zeggen niet verrast te zijn. Squarespace wordt namelijk beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren op basis van 966 reviews!
Squarespace Website Review: Hoe is de klantenservice?
Een erg belangrijk onderdeel bij het kiezen van de beste website maker is de klantenservice. Toch onderschatten veel mensen dit erg en kiezen ze vaak voor hele goedkope of zelfs een gratis website maker waar eigenlijk helemaal geen klantenservice aanwezig is.Dat is erg zonde, want als je eenmaal vast loopt met het maken van een bepaalde aanpassing wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. In dit onderdeel van deze Squarespace review ga ik daarom dieper in op de klantenservice!
Stel jouw website raakt offline? Dit gaat een hoop bezoekers en inkomsten kosten en dat wil je natuurlijk niet. Hoe ga je dit zo snel mogelijk oplossen als er geen klantenservice is en jij niet beschikt over technische kennis? Dit is vrijwel onmogelijk of gaat je een hele hoop tijd kosten.
Het is daarom een groot voordeel van Squarespace wel over een goede klantenservice beschikt. Bij elk pakket van Squarespace krijg jij namelijk toegang tot de 24/7 klantenservice en die is erg prettig. De klantenservice van Squarespace is bereikbaar op de volgende manieren.
- Live chat van maandag tot en met vrijdag
- 24/7 support via Twitter
- 24/7 email support
- Een uitgebreide kennisbank
- Een community forum
- Een bibliotheek met video tutorials
Er zijn dus meer dan genoeg manieren om op een snelle manier met de klantenservice van Squarespace in contact te komen. De support zelf vind ik ook meer dan voldoende. De medewerkers beschikken over technische kennis waardoor ze jou in 9 van de 10 gevallen direct kunnen helpen.
Squarespace abonnement kosten: Wat zijn de kosten voor Squarespace?
Een belangrijk onderdeel bij het kiezen van de beste website maker is natuurlijk de gebruiksvriendelijkheid. Echter snap ik dat ook de kosten een belangrijke rol spelen. In dit onderdeel van deze Squarespace review wil ik daarom dieper ingaan op de Squarespace abonnement kosten.
Kies je voor Squarespace? Dan heb je de keuze uit vier abonnementen waarmee jij jouw eigen Squarespace website of Squarespace webshop kunt opzetten. In dit onderdeel van deze Squarespace review zal ik alle pakketten even bespreken en vergelijken zodat jij voor jezelf het beste Squarespace abonnement kunt kiezen.
1. Personal abonnement
2. Business abonnement
Het tweede abonnement is het Business abonnement. Je krijgt hiermee toegang tot alle functionaliteiten uit het bovenstaande pakket met nog een hoop extra. Zo kun je professionele e-mailadressen aanmaken op basis van jouw domeinnaam, krijg je toegang tot premium integraties, krijg je tot $100 Google Ads tegoed, kun je gebruik maken van de popups en banners en kun je een simpele webshops maken. De Squarespace kosten voor dit abonnement bedragen €17 per maand.
3. Basic commerce abonnement
Het derde abonnement is het Commerce pakket. Dit pakket heeft ten opzichte van het business pakket nog weer wat extra toevoegingen. Zo betaal je geen transactiekosten voor elke bestelling. Bij het business pakket betaal je over elke bestelling namelijk 3%. Verder kun je klant accounts aanmaken, kun je de volledige betaling op jouw eigen domeinnaam houden, kun je producten rechtstreek op instagram verkopen en krijg je een hoop extra inzichten in jouw webshop. De Squarespace kosten voor dit pakket bedragen €24 per maand.
4. Advanced commerce abonnement
Squarespace Kosten: Welk abonnement is het beste voor jou?
Zoals je net hebt gelezen heb je bij Squarespace de keuze uit vier verschillende pakketten, maar welke kun jij nu het beste kiezen voor jouw website of webshop? Ik snap namelijk dat je hier zelf moeilijk uit kunt kiezen wanneer je niet snapt wat alles betekent. Daarom zal ik hieronder even mijn toelichting geven, zodat jij op basis daarvan het juiste Squarespace abonnement kunt kiezen.
In principe kunnen de meeste mensen al prima uit de voeten met het goedkoopste Personal pakket. Dit pakket beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt om zelf een eigen website te maken.
Wil jij online producten gaan verkopen? Dan heb je een Squarespace webshop nodig en in dat geval is het noodzakelijk om naar een van de duurdere pakketten te kijken. Om een webshop te maken met Squarespace heb je namelijk minimaal het Business pakket nodig. Afhankelijk van de grootte van jouw webshop kun je dan nog kiezen of jij het basis commerce of advanced commerce abonnement nodig hebt.
Conclusie: Is Squarespace de beste website of webshop maker voor jou?
Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze Nederlandse Squarespace website review en dat betekent dat het tijd is voor een conclusie, want is Squarespace nu de beste website maker om jouw eigen website of webshop mee te maken?
Ik kan Squarespace zeker aanraden, omdat het echt een super eenvoudige website maker is waar je totaal geen technische kennis voor nodig hebt. Daarbij krijg je toegang tot een hoop website templates die jij met één druk op de knop kunt importeren. Verder is hosting standaard inbegrepen en ontvang je een gratis domeinnaam met SSL certificaat bij elk Squarespace abonnement.
Samenvattend maak je met Squarespace dus een erg goede keuze om zelf jouw eigen website of webshop te maken. Zeker met deze tijdelijke 30% korting!
Squarespace Review - Veelgestelde vragen
Is Squarespace gratis?
Hoe werkt Squarespace?
Hoeveel kost Squarespace?
De kosten voor Squarespace zijn afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Bij Squarespace heb jij de keuze uit de volgende vier abonnementen:
- Squarespace personal: Vanaf €11 euro per maand
- Squarespace business: Vanaf €17 euro per maand
- Squarespace basis commerce: Vanaf €24 euro per maand
- Squarespace advanced commerce: Vanaf €36 euro per maand
Is Squarespace het geld waard?
Ja, Squarespace is naar mijn mening zeker het geld waard. Via deze software kun jij namelijk op een goedkope manier zonder enige technische kennis zelf een eigen website maken. Squarespace is daarmee een erg geschikte website maker voor in Nederland. Zeker wanneer je nu tijdelijk ook nog eens 30% korting krijgt!
Is Squarespace geschikt voor webshops?
Is Squarespace goed voor SEO?
Ja, Squarespace is zeker goed voor SEO! Squarespace heeft namelijk alle standaard SEO tools ingebouwd om je pagina te laten scoren in de zoekresultaten, zoals title tags, keyword targeting, en mobiel-vriendelijke pagina’s. Maar Squarespace gaat ook een stap verder, door je toe te staan je website titel aan te passen zodat deze anders is dan je URL.
Hoewel het geen ingebouwde SEO best practice aanwijzingen geeft, biedt het wel een handige SEO checklist in de kennisbank. Goed gevonden worden in Google met Squarespace is daarom zeker mogelijk!
Is Squarespace goed voor beginners?
Is Squarespace geschikt voor in Nederland?
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!