Portfolio website maken | 2023 handleiding & de beste templates

Portfolio-website-maken
Inhoudsopgave

Of je nou schilderijen of foto’s maakt, auto’s restaureert of model bent, op sommige momenten is het fijn om mensen met één klik naar een professioneel portfolio website te kunnen doorverwijzen. Waar een portfolio vroeger een map met afdrukken of papieren was die je aan potentiële klanten kon laten zien, staan portfolios tegenwoordig bijna altijd online. Een portfolio website maken is daarom ook voor jou een hele slimme stap!

Daarnaast bestaat een portfolio ook niet altijd meer alleen maar uit foto’s, ook video’s, zoals een showreel, en artikelen kunnen deel van een portfolio uitmaken. Welke vorm je ook kiest, een professionele portfolio website doet heel veel voor de uitstraling van jou of je bedrijf! 

In deze handleiding ga ik jou daarom stap voor stap uitleggen hoe jij zelf een portfolio website kunt maken, waar je op moet letten en hoeveel dit ongeveer zal gaan kosten.

Wat is een portfolio website?

Omdat elke professional tegenwoordig een portfolio website online heeft staan en klanten daar ook zullen zoeken naar geschikte kandidaten voor hun klus, schiet je jezelf in de voet door geen portfolio website te maken. Wanneer je met fondsen of sponsoren werkt, zullen die ook graag online willen laten zien met wie ze in zee zijn gegaan. Het hebben van een portfolio website is daarom super belangrijk om meer klanten te krijgen.

Je kunt natuurlijk een website ontwerper in de arm nemen, waardoor je het één en ander aan gepuzzel bespaard blijft, maar niet iedereen heeft hier budget voor. Een professional inhuren kost namelijk al snel honderden tot duizenden euro’s. Hoewel een eigen website maken een flinke klus lijkt, zijn er tegenwoordig manieren om dit zonder technische kennis en met professioneel resultaat voor elkaar te krijgen. Ik zal je hieronder stap voor stap uitleggen hoe jij zelf jouw eigen portfolio website kunt maken!

Hoe kun jij zelf eenvoudig een portfolio website maken?

Sta je al helemaal te popelen om je eigen portfolio website te maken? Voordat je van start gaat is het slim om toch nog even verder te lezen. Om een website te maken moet je namelijk een paar stappen in een vaste volgorde doorlopen.

Zo moet je denken aan de hosting, de website maker, de plugins die je wilt gaan gebruiken en de functionaliteiten die je nodig gaat hebben. Ook moet een website veilig en snel zijn. Al deze factoren hebben namelijk invloed op hoe goed jouw portfolio website gevonden gaat worden in Google.

Hosting en domeinnaam aanschaffen

Wanneer je je eigen WordPress website wilt maken, is het eerste dat je nodig hebt een domeinnaam. De domeinnaam is het internetadres waar je website op te vinden is. Het adres begint altijd met ‘www.’, hierna kies je de naam van je nieuwe website en je sluit af met een extensie. Voorbeelden van deze extensies zijn bijvoorbeeld .com, .nl, .edu of .org.

De populariteit van de naam die je kiest en de extensie bepalen in dit geval de kosten. Een domeinnaam met een hele algemene naam en een populaire extensie, zoals .com, zal duurder zijn dan een website met je eigen naam en een minder bekende extensie. Let wel op dat bepaalde extensies, zoals .edu, vaak voor bepaalde doelen gebruikt worden, in dit geval voor educatie. Een extensie als .org wordt vaak door organisaties gebruikt. Let dus op dat dit wel overeenkomt met de aard en uitstraling van je website!

Je kunt op internet op een aantal websites terecht voor het registreren van je domeinnaam & het aanschaffen van een hosting pakket. Toch gaan hier al veel mensen de mist in. Lang niet alle providers zijn namelijk even geschikt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor bijvoorbeeld Cloud86, Hostinger of SiteGround. Deze behoren op dit moment namelijk allemaal tot de beste hosting providers.

Cloud86-hosting-review

Een website maker kiezen

Nu je een domeinnaam hebt geregistreerd is het tijd om je bezig te houden met de website zelf. Hiervoor is het als eerste belangrijk om een website maker te kiezen. Je hebt hier de keuze uit verschillende website makers. Denk bijvoorbeeld aan Phoenix van de IMU, maar ook aan Wix of Squarespace. Ze kennen allemaal hun eigen functionaliteiten en zorgen allemaal voor een bruikbare, mooie website.

Zelf geef ik echter altijd voorkeur aan WordPress. Het voordeel van WordPress is namelijk dat het met enige oefening een handig programma is en dat er vooral enorm veel mooie templates voor te vinden zijn, waardoor je altijd een website maakt die je werk tot zijn recht laat komen!

Daarnaast heb je vrijwel geen technische kennis nodig om met WordPress aan de gang te gaan. Zeker niet wanneer je mijn e-book download, maar daar vertel ik je later in deze portfolio website maken handleiding meer over.

Een portfolio website template of thema kiezen

Zoals ik al aangaf zijn er voor WordPress een heleboel thema’s en website templates te vinden, die geschikt zijn om voor het maken van jouw eigen portfolio website. Echter is het nog best een klus om een geschikt template te vinden. Lang niet alle thema’s voldoen namelijk aan de juiste eisen. Thema’s die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken zijn:

  1. Divi WordPress Theme
  2. Elementor Pro
  3. Astra Pro Theme

Een template is een stuk code dat zorgt voor het uiterlijk en de functionaliteit van je website. In deze code staat alles beschreven, van de menubalken tot het contactformulier en van het lettertype tot de plaats van de foto’s. De template is verantwoordelijk voor hoe bezoekers je website beleven.

Het fijn van bestaande templates is dat je dus zelf geen code hoeft te beheersen, de websites staan al bijna helemaal klaar, zodat jij je tijd kunt besteden aan de content!

Handige plug-ins installeren op jouw portfolio website

Wanneer je het door jou gekozen WordPress thema aan de door jouw gekozen domeinnaam hebt gekoppeld en misschien ook je content al online hebt staan, is het tijd om te kijken naar de functionaliteit van je website. In een WordPress thema wordt vaak aandacht besteed aan een aantal plug-ins die je kunnen helpen om een succesvolle portfolio website op te zetten.

  • WPForms: Met WPForms maak je snel en eenvoudig formulieren op je website. WPForms dankt zijn populariteit aan het feit dat het de ‘drag and drop’- methode gebruikt. Je maakt snel een formulier op maat, zonder daarvoor code te hoeven schrijven. Met de gratis versie maak je bijvoorbeeld snel een contactformulier, terwijl je bij de betaalde versie ook toegang krijgt tot statistieken, betalingen, berichten en enquetes.
  • Yoast SEO: Yoast SEO zorgt voor Search Engine Optimisation, wat zoveel wil zeggen als dat dit programma ervoor zorgt dat jouw website beter opgepikt wordt door zoekmachines als Google. Wel zo handig als je wilt dat mensen je werk te zien krijgen!
  • Akismet: Akismet is een plug-in die ervoor zorgt dat je geen last meer hebt van spam comments. Als je weleens een website hebt gehad, ken je de berichten in je mailbox over binnengekomen comments wel. Vaak zijn die niet afkomstig van een schare fans, maar van spambots die op internet spam reacties plaatsen. Met Akismet heb je hier in principe geen last meer van.

Tips bij het kiezen van een portfolio (WordPress) website template?

Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte template of een mooi, nieuw thema voor jouw portfolio website, merk je al snel dat je enorm veel keus hebt. Het is verleidelijk om je alleen te laten leiden door de uitstraling van lettertypes en kleuren, terwijl een thema voor veel meer dingen verantwoordelijk is.

Omdat het juiste thema zo cruciaal is voor de manier waarop bezoekers je website beleven, willen we hier wat dieper op ingaan. Een template vullen met jouw persoonlijke portfolio is namelijk best wat werk, en het verkeerde thema kan ervoor zorgen dat je later in de problemen komt en een hoop tijd kwijt bent om je website bij te werken of misschien zelfs naar een nieuw thema over te zetten. Denk dus voor je begint goed na, en lees de volgende tips goed door!

1. Kies een snel portfolio website template

Wanneer mensen de tijd nemen om naar je werk te komen kijken, wil je graag dat ze een perfecte ervaring hebben, en niet afgeleid raken door een trage website. We leven in een tijd waarin mensen geen zin hebben om lang te zitten wachten, en hoogstwaarschijnlijk afhaken als ze een website tegenkomen die er lang over duurt om op het scherm te verschijnen.

Om grip te houden op de snelheid van je website, is het slim om tijdens het bewerken van je website en het installeren van nieuwe plug-ins de snelheid van je website geregeld te testen. Dit doe je bijvoorbeeld op websites als GTMetrix of PageSpeed Insights van Google zelf. Je voert hier het adres van je website in, en komt er met één klik op de knop achter hoe snel je website is.

Is je website een stuk trager dan je had gehoopt? Dat kan aan een aantal dingen liggen, en afhankelijk van het probleem kun je iets ondernemen om je website weer sneller te maken. Zo kan een teveel aan plug-ins je website langzamer maken, maar ook een grote hoeveelheid beeldmateriaal of een template dat van nature traag is kan zorgen voor een website die langzaam laadt.

Portfolio-website-maken-snelheid

2. Het portfolio template moet aansluiten bij jouw wensen

Het Is belangrijk om van tevoren goed na te denken over de functies die je allemaal nodig denkt te gaan hebben op je website. Wil je niet alleen een portfolio laten zien, maar ook dingen verkopen? Dan heb je bijvoorbeeld een winkel nodig. Wil je dat mensen direct een afspraak kunnen inplannen? Dan is het slim om nu al naar een agenda functie te kijken.

Zoals we al aangaven is het overzetten van een WordPress thema best wat werk, en elk thema werkt net weer even iets anders, afhankelijk van de functies. Het is dus heel fijn als je direct het juiste thema te pakken hebt, waardoor je jezelf een hoop werk kunt besparen.

Een functie aan een bestaande template toevoegen is vaak ook mogelijk door een plug-in te installeren, maar zoals we aangaven kan een plug-in een template ook langzamer maken. Het is dus fijn als de functies die je nodig gaat hebben al in je thema zijn ingebouwd.

3. Het portfolio template moet veilig zijn

Een goede website is een veilige website. Van spambots tot ongevraagde bezoekers, het is tegenwoordig belangrijk om aandacht te besteden aan de beveiliging van je website. Je kunt jouw website onder andere veiliger maken door een SSL certificaat te koppelen. Deze kun je vaak gratis aanvragen bij jouw hosting providers.

Verder zijn er nog een hoop andere optimalisaties die jij kunt doen om jouw website veiliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een veilig WordPress thema, jouw website regelmatig updaten en eventueel zelfs een firewall op te stellen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om jouw website maximaal te beveiligen.

4. Het portfolio WordPress template moet een goede klantenservice hebben

Hoewel een website maken minder moeilijk is dan veel mensen denken en er tegenwoordig een stuk minder specialistische kennis nodig is om een professionele portfolio website te maken, kan het natuurlijk voorkomen dat je even niet weet hoe je verder moet.

In dat geval is het fijn als er een goede klantenservice verbonden is aan de template die je gebruikt. De klantenservice geeft je advies als je een bepaalde functie niet kunt vinden, en kan in sommige gevallen tegen een kleine vergoeding zelfs de hele website voor je klaarzetten. Je hoeft deze dan alleen nog maar te vullen met jouw portfolio!

Portfolio-website-maken-klantenservice

Portfolio website maken: Welke portfolio templates kun jij het beste gebruiken?

Een goede portfolio website moet aan een heleboel eisen voldoen. Naast het tonen van het door jou uitgevoerde werk moet ook de tekst juist geplaatst een weergegeven worden. Daarnaast wil je natuurlijk ook website die makkelijk navigeerbaar is, zodat jouw bezoekers en potentiële klanten makkelijk door jouw website kunnen navigeren.   

Het kiezen van het beste portfolio template kan erg lastig zijn. De keuze is namelijk zo groot en elke template is weer net even anders. Hierdoor is het vooral als beginner lastig in te schatten welk thema zij het beste kunnen gebruiken. Hieronder heb ik daarom voor jou de 5 beste portfolio templates van dit moment op een rijtje gezet. Voor al deze thema’s geldt dat ze snel, zoekmachine vriendelijk en volledig naar wens te maken zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Laten we de templates daarom maar snel gaan bespreken en vergelijken.

1. Divi

Divi-wordpress

Divi van Elegant Themes is een multifunctioneel wordpress thema dat beschikt over een eigen page builder. Dit betekent dat jij jouw website aan de voorkant gaat bewerken waardoor je geen kennis van code nodig. Daarbij beschikt Divi ook over een live editing systeem waardoor je direct de resultaten kunt zien van de aanpassingen die je hebt gedaan. Divi is gebouwd door Elegant Themes dat al meerdere jaren actief is in de wordpress markt. Op het moment is Divi een van de beste wordpress thema’s en beschikken ze over de beste page builder.

Naast dat Divi erg populair is is het thema uitermate geschikt voor het bouwen van een portfolio website. Je kunt natuurlijk zo’n website bouwen vanaf scratch(vanaf niets), maar je kunt ook gebruik maken van de templates die Divi al heeft gebouwd. Op het moment heeft Divi een bibliotheek die meer dan 110 volledige websites bevat en meer dan 880 website templates. Je zult hier daarom zeker een geschikte demo website tussen vinden. Bekijk eens de afbeelding hieronder om te zien hoe een portfolio website met Divi eruit kan zien.

Aan het begin van deze blog hebben we gezegd dat je bij het kiezen van het beste wordpress thema voor een portfolio goed met letten op de snelheid & zoekmachinevriendelijkheid. Divi heeft deze zaken erg op orde, omdat zij weten dat dit nodig is om jouw concurrenten te verslaan. Het is daarom ook niet raar dat jouw portfolio website van Divi een laadtijd gaat halen van minder dan 1,0 seconde! 

Naast de snelheid & zoekmachine vriendelijkheid was ook de klantenservice erg belangrijk. We kunnen jou zeker vertellen dat dit bij Divi goed is geregeld. Ze beschikken over een eigen youtube kanaal waar veel content wordt geplaatst, ze hebben een eigen support afdeling die erg snel en klantvriendelijk is, een facebook groep en een forum waar jij jouw vragen kwijt kunt. Wij weten bijna zeker dat je nergens een betere support gaat vinden dan bij Divi.

2. Elementor Pro

Elementor-Pro-WordPress-Page-Builder-Review

Net als Divi is ook Elementor Pro een erg goede page builder wanneer jij zelf jouw eigen portfolio website wilt maken. Elementor is namelijk niet zomaar een standaard WordPress thema. Je krijgt namelijk ook toegang tot de page builder van Elementor waarmee jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website kunt vormgeven. 

Kies je voor Elementor Pro? Dan krijg je niet alleen toegang tot het thema en de page builder, maar ook tot een gigantische bibliotheek aan website templates en blokken. Deze kun jij vervolgens met één druk op de knop importeren en via de page builder volledig naar jouw wens maken.

Wil jij in de toekomst onderdelen aan jouw portfolio website toevoegen? Denk bijvoorbeeld aan een blog of een webshop? Dan kun je dit erg eenvoudig doen, doordat Elementor over al deze uitbreidingsmogelijkheden beschikt. Het is daarom zeker de moeite waard om Elementor eens te bekijken.

3. Astra Theme

Astra-wordpress

Astra is op dit moment een van de beste en populairste WordPress thema’s die jij kunt gebruiken voor het maken van jouw portfolio website. Het thema behoort namelijk tot een van de snelste WordPress thema’s van dit moment. Dit komt doordat Brainstorm Force het thema heeft ontwikkeld en als geen ander weet wat er belangrijk is voor een succesvolle website of webshop.

Verder is het Astra theme volledig compatibel met verschillende page builders als Elementor, Brizy en Beaver Builder. Dit een groot voordeel van het Astra theme, want hierdoor is het mogelijk om zonder enige technische kennis zelf jouw eigen portfolio website te maken.

Je kunt het zelfs nog makkelijker maken, want het Astra WordPress Theme wordt standaard al geleverd met een flink aantal demo websites & website templates die jij met één druk op knop kunt importeren. Een makkelijkere en snellere manier om jouw eigen portfolio website te maken zul je niet vinden!

4. Neve

Neve-wordpress-theme

Een ander erg populair WordPress thema dat erg geschikt is voor het maken van een portfolio website is het Neve WordPress Theme. Het Neve theme is ontwikkeld Themeisle dat al meerdere jaren erg ervaren is op het gebied van WordPress thema’s. Zo is het Hestia WordPress thema ook een van de thema’s die door hun is ontwikkeld.

Het Neve theme behoort net als Astra en OceanWP tot een van de snelste WordPress thema’s van dit moment. Doordat het thema erg licht en snel is kun jij met jouw website makkelijker gevonden worden in Google. Omdat jij in veel gevallen hier jouw klanten vandaan zult moeten halen is het erg belangrijk om een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema kiezen.

Verder is ook het Neve theme volledig compatibel met verschillende page builders. Op dit moment is Neve compatibel met Divi, Visual Composer, Elementor en Brizy. Er is dus genoeg om keuze om zonder enige technische kennis zelf jouw eigen portfolio website te maken.

5. Avada

beste-wordpress-thema-voor-portfolio

Het vijfde wordpress thema dat erg populair is voor het maken van portfolio websites is Avada. Het Avada WordPress Theme is het best verkochte wordpress thema op ThemeForest al 6 jaar achter elkaar. Ze hebben inmiddels meer dan 600.000 gebruikers en scoren 4.76 van de 5 sterren op basis van 23.361 reviews. Ook is Avada elite auteur op ThemeForest wat betekent dat ze meer dan $2 miljoen dollar omzet hebben behaald en dat ze een erg betrouwbare partij zijn om mee samen te werken.

Een van de reden waarom Avada zo populair is geworden zijn hun demo websites. Ze hebben namelijk een bibliotheek van maar liefst 67 volledige websites die met één druk op de knop de importeren zijn. Vervolgens zijn deze makkelijk en zonder kennis van code aan te passen naar jouw eigen wensen. 

Alle demos die in de bibliotheek van Avada staan hebben de mogelijkheid om een portfolio te laten zien. Je kunt zo’n portfolio bouwen, zonder programmeerkennis, met het portfolio element dat Avada heeft toegevoegd aan hun page builder. Avada beschikt op het moment over 5 design layouts voor het weergeven van een portfolio. Zo kun je ervoor kiezen om de portfolio weer te geven als carousel, grid, grid met omschrijving, mansory en mansory met beschrijving. Naar onze mening zien de layouts er erg gelikt uit en zijn ze zeker de moeite waard. Vooral de mansory en grid vinden wij erg mooi en professioneel ogen. 

Na het kiezen van een van de portfolio layouts krijg je ook nog toegang tot een groot aantal opties voor deze layout. Je kunt hiermee de volledige portfolio naar jouw smaak gaan maken en dat allemaal met Avada hun eigen page builder. Je hebt hier dus geen programmeerkennis voor nodig!

Beste portfolio website templates bonus: GeneratePress

Generatepress

Ook het GeneratePress WordPress Theme behoort op dit moment tot een van de populairste WordPress thema. Hiervoor geldt dezelfde reden als het Astra theme, want ook het GeneratePress theme is speciaal ontwikkeld voor het maken van supersnelle websites. Zo zijn er verschillende testen gedaan met het GeneratePress theme en zijn laadtijden van minder dan één seconden vrij normaal. 

Het GeneratePress theme beschikt over een eigen page builder waardoor jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop kunt bouwen. Ook voor beginners is dit thema daarom erg geschikt. Al helemaal wanneer je ziet dat het GeneratePress met een flink aantal demo websites wordt geleverd die jij met één druk op de knop kunt importeren.

Wat kost het maken van een portfolio (WordPress) website?

De kosten voor het maken van een portfolio website heb je grotendeels zelf in de hand. Je betaalt ten eerste een jaarlijks bedrag voor je domeinnaam aan je hosting provider. Dat kan variëren van enkele euro’s tot enkele tientjes per jaar. Vervolgens komen daar ook nog de hosting kosten bij, maar die zijn afhankelijk van het soort hosting dat jij kiest. Reken voor shared hosting zo’n €3 tot 10 euro per maand. 

Daarnaast geef je waarschijnlijk geld uit aan het door jou gekozen WordPress template. Je krijgt in dit geval ook echt waar je voor betaalt. Een goed thema zorgt voor een professioneel resultaat op een snelle en stressvrije manier. De thema’s kosten vaak een paar tientjes, en je haalt dan een snellere, betere en handigere website in huis, die je in de toekomst een hoop werk en stress zal schelen. Echt de moeite waard, dus! 

Aan het einde van de rit beginnen de kosten voor het totaal pakket vanaf zo’n €50 euro, maar die kunnen wel oplopen afhankelijk van de keuzes die jij maakt.

Is het ook mogelijk om gratis een portfolio website te maken?

Wanneer je echt heel weinig budget hebt, kun je je afvragen of je ook helemaal gratis een website kunt maken. In principe kan dat, hoewel je dan voor een goedkope domeinnaam waarschijnlijk een paar euro per jaar kwijt bent.

Een gratis template kiezen is verleidelijk, en het is ook mogelijk om hier een simpele, werkende website mee op te zetten, maar het is vaak wel zo dat het allemaal wat ingewikkelder is. Daarnaast wordt een gratis thema sneller traag, is er minder aandacht besteed aan de veiligheid en kan het zijn dat je na verloop van tijd je hele website toch liever verhuist naar een thema van betere kwaliteit.

Ook zul je met een gratis thema minder goed tot helemaal niet gevonden gaan worden in Google. Het is daarom belangrijk om jezelf af te vragen of het dan überhaupt verstandig is om een portfolio website te maken, want wie gaat deze zien?

Tips voor een goede portfolio website

Als jij al wat onderzoek hebt gedaan op Google zul je ongetwijfeld gezien hebben dat er veel concurrentie is. Het is daarom belangrijk dat jij je met jouw portfolio website onderscheidt van jouw concurrenten. Hierdoor krijgen jouw bezoekers een professioneel en betrouwbaar gevoel op jouw website waardoor zij sneller voor jou zullen kiezen. Om jezelf te onderscheiden heb ik drie tips voor jouw portfolio website:

  • Ervaringen: Een portfolio website is leuk en erg handig, maar dit is voor potentiële klanten niet het belangrijkste. Zij willen namelijk ook weten wat andere klanten van het geleverde werk vinden. Het is daarom belangrijk om op jouw portfolio website ook deze ervaringen te delen.
  • Toon verschillende projecten: Een andere belangrijke tip is dat je op jouw website zoveel mogelijk werk moet vertonen dat jij hebt gedaan. Het is helemaal mooi als jij totaal verschillende projecten kunt vertonen waarmee jij sneller een raakvlak kunt hebben met jouw klanten.
  • Pagina over jou of het bedrijf: Naast dat een potentiële klant ervaringen van andere klanten wil lezen is hij ook benieuwd naar de persoon achter het bedrijf. Maak daarom altijd een pagina waarin jij over jezelf en/of het bedrijf vertelt.

Conclusie: Hoe kun jij jouw eigen portfolio website maken?

Je eigen portfolio website maken is dus minder ingewikkeld dan je misschien van tevoren had gedacht. Je kiest een domeinnaam en zorgt dat je deze registreert bij een hosting provider.

Je zorgt er vervolgens voor dat WordPress of een andere website maker gekoppeld wordt aan je domeinnaam, en je kiest een thema of template, die je inricht met je eigen content. In principe heb je dan jouw website al klaar staan!

Mocht dit nou allemaal toch wat te snel zijn gegaan? Geen paniek. Ik heb een handig e-book geschreven dat je aan de hand van een helder, gedetailleerd stappenplan laat zien hoe je je eigen professionele website kunt maken, zodat je portfolio website online geweldig tot zijn recht komt!

Potfolio website maken - Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Portfolio thema? Bij het kiezen van het beste Portfolio thema voor jouw website moet je op een aantal dingen letten. Zo zijn bijvoorbeeld de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten erg belangrijk. In deze blog vertel ik je daar meer over.

Wat is een portfolio thema? Een portfolio WordPress thema is een thema dat jij kunt gebruiken als portfolio. Op jouw website kun jij met zo’n thema jouw portfolio laten zien. Dit is bijvoorbeeld handig voor fotografen en/of kunstenaars.

Hoe maak je zelf een portfolio website? Je maakt zelf eenvoudig een portfolio website door een geschikt WordPress thema te kiezen. In deze handleiding leg ik jou stap voor stap uit hoe jij zonder technische kennis een portfolio website kunt maken.
Wat is een portfolio website? Een portfolio website is een website waarop jij het door jouw geleverde werk laat zien. Denk bijvoorbeeld aan fotografie sessie jij hebt gemaakt, een film die jij hebt gemaakt een website of webshop die jij hebt afgerond of een taart die jij hebt gebakken.
Wat zijn de beste portfolio website templates? Er zijn een hoop thema’s die geschikt zijn voor het maken van een portfolio website, maar mijn persoonlijke favorieten zijn Divi, Elementor en het Astra theme. In deze handleiding komen deze allemaal aan bod.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Binnen 2 uur eenvoudig jouw eigen droom website maken?

Ben je op zoek naar een methode om zonder technische kennis je eigen WordPress website te maken? In deze WordPress handleiding leg ik je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen!

Via deze handleiding kun je tot 55% korting krijgen op webhosting!

Handleiding-website-maken-ebook