Beste E-mail Hosting Vergelijken Nederland 2024 | Goedkoop

beste-e-mail-hosting-vergelijken-nederland
Inhoudsopgave

Ben je van plan om een eigen website of webshop te maken? Of heb je een zakelijk en professioneel e-mailadres nodig voor je bedrijf? Dan ben je hier op de juiste plek! Ik heb namelijk uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de beste e-mail hosting providers in Nederland, zodat jij deze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken!

Heb je zelf ook al wat onderzoek gedaan? Dan zal je ongetwijfeld opgevallen zijn dat de keuze uit email hosting providers echt gigantisch is. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting bedrijven. Aangezien deze hosting providers ook nog eens sterk van elkaar verschillen is het vergelijken van de beste e-mail hosting een lastig en uitdagende klus.

Om het email hosting vergelijken en het kiezen van de beste e-mail hosting in Nederland een stuk makkelijker te maken heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik in dit artikel met je delen, zodat je de beste email hosting providers snel en gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken!

Beste e-mail hosting vergelijken: De 7 beste providers in 2024

Zoals ik in de intro al aangaf, is de keuze uit e-mail hosting providers echt gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen hosting providers die e-mail hosting aanbieden. Dit maakt het lastig, want deze hosting providers verschillen sterk van elkaar. Zo heeft de ene hosting provider een hogere uptime, kun je bij de ander meer mailboxen aanmaken en heeft weer een ander meer opslagruimte. Dan zijn er ook nog hosting providers waar e-mail hosting standaard is inbegrepen bij website hosting. Samenvattend is het kiezen van de beste e-mail hosting een lastige klus.

Om je te helpen bij je zoektocht, heb ik hieronder de 7 beste e-mail hosting providers van 2024 op een rijtje gezet. Voor elke hosting provider geef ik een gedetailleerde beschrijving en benoem ik de belangrijkste eigenschappen, zodat je deze vervolgens zelf met elkaar kunt vergelijken en gemakkelijk de beste e-mail hosting provider kunt kiezen!

Dit zijn de 7 beste e-mail hosting providers in 2024:

 1. Cloud86: De beste e-mail hosting in Nederland
 2. mijn.host: De beste groene e-mail hosting
 3. Hostinger: De beste goedkope internationale e-mail hosting
 4. SiteGround: De beste populaire e-mail hosting
 5. Junda: De beste nieuwe e-mail hosting

1. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

De beste e-mail hosting provider, van dit moment, in Nederland is zonder enige twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider! Naast dat Cloud86 supersnel is, zijn ze ook nog eens erg betrouwbaar, want ze beschikken over een uptime van 99,98%. Daarnaast is ook de klantenservice van Cloud86 als een van de weinige hosting providers zowel via telefoon als mail bereikbaar.

Kies je voor de email hosting van Cloud86? Dan heb je de keuze uit drie pakketten. De grootste verschillen tussen deze pakketten zitten met name in het aantal e-mailadressen dat je kunt aanmaken, de hoeveelheid opslagruimte die je tot je beschikking hebt en het aantal domeinen dat je vanuit het hostingpakket kunt beheren. Kies je voor het goedkoopste pakket? Dan kun je 10 e-mailadressen aanmaken, heb je 5 GB opslagruimte en kun je 2 domeinen beheren vanuit je hostingpakket. De kosten voor dit pakket bedragen €1,95 per maand.

Heb je niet voldoende aan het goedkoopste pakket? Dan zijn er ook nog twee andere pakketten. De limieten kun je hier opkrikken tot een onbeperkt aantal e-mailadressen, 100 GB opslagruimte en 10 domeinen die je kunt beheren vanuit het hostingpakket. Bij elk pakket krijg je spam- en virusfilters, worden er dagelijks automatisch backups gemaakt en kun je met vragen bij de klantenservice terecht. Samenvattend is Cloud86 dus echt de beste email hosting provider in Nederland!

Voordelen:

 • Mailboxen: van 10 tot onbeperkt
 • Opslagruimte: van 5 GB tot 100 GB
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via telefoon als mail
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: webmail, e-mail op telefoon, spam-en virusfilters, automatische backups

2. mijn.host

Mijn.host-e-mail-hosting

De tweede hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste e-mail hosting providers in Nederland is mijn.host. Mijn.host is net als Cloud86 een echt Nederlandse hosting provider, maar dan gevestigd in Amsterdam. Het grootste verschil tussen deze hosting providers is het aanbod aan hosting, maar dat is voor deze vergelijking niet heel relevant. Beide hosting providers beschikken namelijk over speciale email hosting.

Wat verder nog een verschil is, is dat mijn.host heel erg bezig is met verduurzaming. Op dit moment maken zij voor hun hosting dan ook volledig gebruik van groene stroom. Dit is niet alleen leuk gepraat, maar ook daadwerkelijk geverifieerd door The Green Web Foundation.

Kies je voor de email hosting van mijn.host? Dan heb je ook hier de keuze uit drie verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket biedt je die mogelijkheid om 2 mailboxen aan te maken voor een prijs van €0,99 per maand. Heb je iets meer nodig? Dan is er ook een pakket voor 10 mailboxen waarvan de kosten €2,99 per maand bedragen en een pakket voor 50 mailboxen waarvan de kosten €4,99 per maand bedragen. Er is dus geen pakket voor een onbeperkt aantal e-mailadressen zoals bij Cloud86. Samenvattend is mijn.host een erg interessante keuze wanneer je duurzame e-mail hosting erg belangrijk vind.

Voordelen:

 • Mailboxen: van 2 tot 50
 • Opslagruimte: van 5 GB tot 100 GB
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €0,99 per maand
 • Extra’s: automatische backups, spamfilters, webmail, IMAP/POP, catch-all

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De derde hosting provider die ook zeker een plekje heeft verdient in deze lijst met de beste email hosting providers is Hostinger. Hostinger is namelijk een erg grote en populaire internationale hosting provider. Een mooi voordeel van Hostinger is dat je hier eigenlijk terecht kunt voor alle soorten hosting. Denk bijvoorbeeld aan WordPress hosting, VPS hosting, cloud hosting en niet te vergeten e-mail hosting.

Kies je voor de e-mail hosting van Hostinger? Dan heb je de keuze uit twee verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket geeft je de mogelijkheid om 50 e-mailadressen aan te maken. Daarbij ontvang je 10 GB opslag. De kosten voor dit pakket bedragen €0,99 per maand. Heb je meer nodig? Dan is er nog een ander pakket, maar ook met dit pakket kun je maximaal 50 e-mailadressen aanmaken. Je krijgt in plaats van 10 GB opslagruimte dan wel weer 50 GB opslagruimte. De kosten voor dit pakket bedragen €2,49 per maand.

Verder geldt voor beide email hosting pakketten van Hostinger dat geavanceerde spamfilters zijn inbegrepen, er antivirus controles worden uitgevoerd, dat de infrastructuur in de cloud staat en dat je doorstuurregels kunt instellen. Wanneer je internationale e-mailhosting geen probleem vindt, is Hostinger een interessante optie!

Voordelen:

 • Mailboxen: 50 mailboxen
 • Opslagruimte: van 10 GB tot 50 GB
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: €0,99 per maand
 • Extra’s: regels voor doorsturen, antivirus controles, geavanceerde spamfilters

4. SiteGround

Siteground-beste-webhosting

Een andere grote en bekende internationale hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste e-mail hosting providers in Nederland is SiteGround. SiteGround is samen met Bluehost een van de weinige hosting providers die door WordPress wordt aangeraden als beste webhosting provider. Een bijkomend voordeel is dat SiteGround een van de weinige internationale hosting providers is die beschikt over een datacenter in Nederland.

Hoewel SiteGround geen speciale e-mail hosting pakketten heeft, is e-mail hosting wel altijd inbegrepen bij de normale WordPress- en WooCommerce hosting pakketten. Dit kan dus een erg interessante optie zijn wanneer je gebruik wilt maken van de email hosting van SiteGround.

Kies je voor de e-mail hosting van SiteGround? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Voor alle pakketten geldt dat je een onbeperkt aantal e-mailadressen kunt aanmaken. Je zit alleen wel met de hoeveelheid opslagruimte die de beperkende factor kan zijn. Bij het goedkoopste pakket krijg je namelijk maar 10 GB opslagruimte. Kies je voor een duurder pakket? Dan loopt dit op tot 20 GB of 40 GB opslagruimte. De kosten voor email hosting van SiteGround beginnen vanaf €2,99 per maand. Samenvattend is SiteGround een interessante keuze wanneer je internationale webhosting wilt met een super snelle klantenservice via livechat.

Voordelen:

 • Mailboxen: onbeperkt
 • Opslagruimte: van 10 GB tot 40 GB
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: €2,99 per maand
 • Extra’s: doorstuur regels, automatische antwoorden, SMTP, POP3 en IMAP

5. Junda

Junda-review

Een andere hosting provider die ik zeker niet wil overslaan in deze lijst met de beste e-mail hosting providers in Nederland is Junda. Hoewel Junda nog een relatief jonge hosting provider is, weten ze al goed hun naam op te bouwen. Naast dat ze beschikken over WordPress- en WooCommerce hosting kun je ook bij ze terecht voor specifiek e-mail hosting.

Lijkt de e-mail hosting van Junda je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit vier verschillende pakketten. Verder geldt voor deze pakketten eigenlijk hetzelfde als bij SiteGround. Elk email hosting pakket geeft namelijk de mogelijkheid om een onbeperkt aantal e-mailadressen aan te maken. De verschillen in de pakketten zitten vervolgens in de hoeveelheid opslagruimte die je krijgt en de tijd dat backups worden bewaard. Wat betreft de opslag begint dit bij 5 GB en kan dit oplopen tot 150 GB.

Het verschil in de bewaartijd van de backups is ook goed om te controleren. Bij het goedkoopste pakket worden backups namelijk maar voor 5 dagen bewaard. De bewaartijd van de backups kan oplopen tot 14 dagen, maar daar komen dan ook wel andere kosten bij kijken. De kosten voor email hosting bij Junda beginnen vanaf €1,00 per maand en kunnen oplopen tot €5,99 per maand.

Voordelen:

 • Mailboxen: onbeperkt
 • Opslagruimte: van 5 GB tot 150 GB
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,00 per maand
 • Extra’s: gratis SSL, spamfilters, IMAP, POP3, SMTP en automatische backups

6. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Zoals ik eerder in dit artikel met de beste e-mail hosting providers al aangaf is Bluehost samen met SiteGround een van de weinige hosting providers die door WordPress zelf worden aangeraden. Dit is dan de reden dat Bluehost gewoon niet mag en kan ontbreken in deze lijst. Een voordeel van Bluehost ten opzichte van SiteGround is dan weer dat Bluehost wel beschikt over speciale e-mail hosting pakketten.

Kies je voor de email hosting van Bluehost? Dan heb je de keuze uit twee verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket geeft je 25 GB opslagruimte en de mogelijkheid om 25 e-mailadressen aan te maken. De kosten voor dit pakket bedragen €14,07 per jaar. Is dit niet voldoende? Dan is er nog een duurder pakket dat je 80 GB opslagruimte geeft en de mogelijkheid geeft om 50 e-mailadressen aan te maken. De kosten voor dit pakket bedragen €23,46 per jaar.

Ga je met de e-mail hosting van Bluehost aan de slag? Dan kun je een ongelimiteerd aantal filters instellen, regels instellen voor het doorsturen van e-mails, een e-mail handtekening toevoegen en ga zo maar door. Verder is ook de anti-phishing inbegrepen en worden er spam- en antivirus tools geactiveerd. Samenvattend kan Bluehost een interessante email hosting provider voor je zijn!

Voordelen:

 • Mailboxen: van 25 tot 50
 • Opslagruimte: van 25 GB tot 80 GB
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via mail
 • Prijzen: vanaf €14,07,- per jaar
 • Extra’s: anti-phishing, anti spam, antivirus controles, doorstuur regels

7. HostGator

Hostgator-wordpress-hosting-review

Heb je tot nu toe nog niet de beste e-mail hosting provider gevonden? Dan is ook HostGator nog een erg interessante optie. Hoewel HostGator net als SiteGround niet beschikt over speciale email hosting pakketten beschikken ze wel over normale shared hosting waar e-mail hosting bij is inbegrepen.

Kies je voor de email hosting van HostGator? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Hiervoor geldt ook weer hetzelfde als bij SiteGround en Junda. Je kunt namelijk altijd een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken, zolang dit maar past binnen de hoeveelheid opslagruimte die je tot je beschikking hebt. Voor het goedkoopste pakket geldt dat je 10 GB opslagruimte hebt. Heb je meer nodig? Dan kun je nog kiezen voor een pakket met 20 of 40 GB opslagruimte. De kosten voor een hosting pakket van HostGator beginnen vanaf $3,75 per maand.

Wat wel een voordeel is van HostGator is dat je voor het eerste jaar een gratis domeinnaam krijgt. Na het eerste jaar komen hier uiteraard wel gewoon de kosten bij kijken voor het verlengen van de domeinnaam. Verder ondersteunt de email hosting IMAP en zijn er verschillende spamfilters aanwezig. HostGator kan dus een erg goede optie zijn voor e-mail hosting.

Voordelen:

 • Mailboxen: onbeperkt
 • Opslagruimte: van 10 GB tot 40 GB
 • Uptime: 99,9%
 • Klantenservice: 24/7/365 via chat
 • Prijzen: vanaf $3.75(€3,50,-) per maand
 • Extra’s: IMAP, spamfilters, dagelijkse backups, gratis domeinnaam

Beste e-mail hosting vergelijken bonus: Google Workspace

Beste-email-hosting-workspace

Inmiddels hebben we de 7 beste email hosting providers in Nederland met elkaar vergeleken, maar er is toch nog een andere provider die ik met je wil delen. Naast het kiezen van een email hosting provider kun je namelijk ook kiezen voor Google Workspace.

Google Workspace(Voorheen G Suite) is een tool van Google zelf waar je in principe toegang krijgt tot alle programma’s van Google. Voor deze blog is de e-mail het belangrijkste, want daar wil je meer over weten. Wanneer je kiest voor Google Workspace kun je zakelijk e-mailadressen aanmaken voor jouw bedrijf. Uiteraard is het hiervoor wel van belang dat je de domeinnaam al in bezit hebt, want die kun je hier niet aanschaffen. Bij het aanschaffen van een Google Workspace abonnement hoef je vervolgens alleen een koppeling te maken tussen het account en jouw domeinnaam. Vervolgens kun je eenvoudig e-mailadressen aanmaken.

Naast dat je met Workspace zakelijk e-mailadressen kunt aanmaken is er nog veel meer. Zo kun je gebruik maken van Gmail, Agenda, Chat, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Sites. Uiteraard is dit niet hetzelfde als met de gratis versies, want je hebt meer opslag en kunt gebruik maken van premium functies. Het is wel wat duurder dan de andere e-mail hosting providers in deze lijst, want bij Google Workspace beginnen de kosten vanaf €5,20 per maand per gebruiker.

Wat is email hosting?

Nu we inmiddels de 7 beste email hosting providers hebben vergeleken, zal je denken dat we aan het einde van dit artikel zijn gekomen, maar helaas is dat nog niet helemaal het geval. Er is namelijk nog een hoop informatie die je moet weten voordat je de beste e-mail hosting provider kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat e-mail hosting eigenlijk is?

E-mail hosting is eigenlijk hetzelfde als webhosting, maar dan voor e-mails. Om e-mails te kunnen sturen en ontvangen moet er namelijk ook een verbinding zijn met een server. Zonder server kan er geen contact gemaakt worden met de mailbox en dat betekent dat er geen berichten verstuurd en ontvangen kunnen worden.

E-mail hosting zorgt er dus voor dat jouw e-mail online staat en dat je berichten kunt versturen en ontvangen. Wanneer je kiest voor email hosting is het mogelijk om eigen e-mailadressen aan te maken die aansluiten bij jouw domeinnaam. Denk dus bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl of een e-mailadres voor alle medewerkers of afdelingen binnen jouw bedrijf. Met email hosting kun je helemaal zelf bepalen wat er voor de “@” moet komen te staan.

Waarom heb je e-mail hosting nodig?

Nu je inmiddels weet wat email hosting is zal je voor jezelf op deze vraag misschien ook wel antwoord kunnen geven, maar toch zal ik deze vraag hier nog even beantwoorden. Er zullen namelijk nog altijd mensen zijn die het niet helemaal snappen en die willen weten waarom je e-mail hosting nodig hebt.

Op dit moment heb je waarschijnlijk al een e-mailadres, toch? Dit kan een gmail adres zijn, maar ook een outlook of yahoo adres. Deze partijen regelen hier jouw email hosting en daar heb je zelf helemaal geen omkijken meer naar. Het hele technische gedeelte regelen ze en je kunt vervolgens direct gebruik maken van jouw e-mail.

Wanneer je bij een van deze partijen een e-mailadres aanmaakt, zal je een @jouwemailprogramma.com e-mailadres krijgen. Dit is prima voor persoonlijk gebruik, maar voor zakelijk gebruik komt het niet zo professioneel over.

Voor zakelijk gebruik kiezen veel bedrijven dan ook voor externe email hosting. Dit wil zeggen dat je e-mailadressen kunt maken die gebaseerd zijn op een domeinnaam. Denk in dit geval aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres of een ander e-mailadres voor bepaalde afdelingen of personen binnen je bedrijf.

Het gebruik van deze zakelijke e-mailadressen is niet alleen veel professioneler, maar ook veel makkelijker om privé en werk van elkaar gescheiden te houden.

Beste-email-hosting-vergelijken-nederland

Beste e-mail hosting vergelijken: Waar moet je op letten?

Nu we hierboven de 7 beste e-mail hosting providers van dit jaar hebben vergeleken, heb je waarschijnlijk een aantal vragen, want waar moet je nu op letten bij het kiezen van de beste email hosting voor jouw bedrijf, website of webshop?

Hoewel ik dit bij de hosting provider in dit artikel al voor jou heb gedaan, kan het best zo zijn dat je ook nog even verder wilt kijken. In dit geval zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Hieronder ga ik deze punten bespreken en geef ik je een uitgebreide toelichting. Zo weet je zeker dat je de beste email hosting gaat kiezen!

1. Een eigen domeinnaam

Wanneer je op zoek bent naar de beste e-mail hosting provider wil je natuurlijk gebruik maken van een professioneel domein. Dit zal ook voor jou gelden, want anders had je wel voor een standaard Gmail of Outlook e-mailadres gekozen. Kiezen voor professionele en zakelijke e-mail hosting is erg slim om betrouwbaarder over te komen bij je klanten.

Het is goed om te weten dat de meeste hosting providers hosting pakketten leveren waar email hosting standaard is inbegrepen. Mocht je dus al een hostingpakket hebben dan is het goed om dit te controleren. Heb je nog geen hosting pakket of wil je de email hosting aanschaffen bij een andere hosting provider? Let er dan op dat je een eigen domeinnaam nodig hebt! Vaak betaal je voor het kopen van een domeinnaam ongeveer €10 tot €20 euro per jaar.

2. Het aantal mailboxen

Naast het gebruiken van een eigen domeinnaam is het ook erg belangrijk om te controleren hoeveel mailboxen je precies kunt aanmaken. Elke hosting provider heeft hun e-mail hosting pakketten namelijk anders ingedeeld en dat betekent vaak ook dat je niet bij elke hosting provider evenveel e-mailadressen kunt aanmaken.

Om de beste email hosting te kunnen kiezen is het erg belangrijk om van tevoren te weten hoeveel e-mailadressen je aan wilt maken. Zijn dit er bijvoorbeeld 10, 20, of 50? Zodra je dit weet zijn er al een hele hoop hostingproviders en hostingpakketten die je kunt afstrepen. Verder geef ik als tip mee dat je beter iets te veel e-mailadressen kunt nemen, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om uit te breiden.

3. De hoeveelheid schijfruimte

Het derde punt dat je altijd moet controleren is de hoeveelheid schijfruimte die je krijgt bij een e-mail hosting pakket. Er zijn namelijk veel hosting providers die zeggen dat je een onbeperkt aantal e-mailadressen kunt aanmaken. In veel gevallen is dit niet helemaal waar, want als je geen onbeperkte opslagruimte hebt kun je ook nooit onbeperkt e-mailadressen aanmaken.

Nu is het lastig om te zeggen hoeveel opslagruimte je precies nodig hebt, want is dit heel erg afhankelijk van hoeveel mailtjes je stuurt en ontvangt en hoeveel grote bestanden er worden verstuurd. Als het om weinig mail gaat kun je prima uit de voeten met 5 GB opslagruimte, maar dit kan snel oplopen. Je kunt daarom beter voor te veel dan te weinig kiezen bij email hosting.

4. Controleer de beveiliging

Heb je inmiddels e-mail hosting pakketten gekozen die aan bovenstaande drie punten voldoen? Dan zal er waarschijnlijk niet super veel meer overblijven. Dat is een goed teken, want dan gaat het e-mail hosting vergelijken de goede kant op! Je wilt nu alleen nog uitzoeken hoe de hosting providers het precies doen met de beveiliging.

Op het gebied van beveiliging wil je met name controleren of een hosting provider gebruik maakt van spamfilters, antivirus tools, anti-phishing tools en ga zo maar door. Wat daarnaast ook nog belangrijk is, is dat de hosting provider automatisch backups maakt van jouw volledige e-mailboxen. Als een hosting provider ook dit allemaal op orde heeft weet je vrijwel zeker dat je een van de beste e-mail hosting providers te pakken hebt.

5. Controleer de uptime

Wanneer je op zoek gaat naar de beste WordPress hosting is het erg belangrijk om de uptime van een hosting provider te controleren. De uptime geeft namelijk in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website online staat en dus bereikbaar is voor bezoekers. Is dit percentage laag? Dan staat jouw website of webshop regelmatig offline en dat is zonde, want dit gaat je bezoekers en inkomsten kosten.

Nu is de uptime niet alleen heel belangrijk voor website of webshop hosting, maar ook voor e-mail hosting. Als de uptime namelijk erg laag is, gaat dit ervoor kunnen zorgen dat je mails niet kunt ontvangen of versturen wanneer de server offline staat. Dit is erg zonde en daarom is het erg belangrijk om dit te controleren. Ik raad je aan om altijd te kiezen voor een e-mail hosting provider met een uptime van minimaal 99,90%.

Kun je website en email hosting samen aanschaffen?

Ja, het is mogelijk om website- en e-mail hosting samen aan te schaffen. Bij veel hosting providers is email hosting sowieso al inbegrepen bij een webhostingpakket. Wel verschilt het per hostingpakket hoeveel e-mailadressen je kunt aanmaken. Het is dus belangrijk om dit goed te controleren.

Kies je bijvoorbeeld voor een hostingpakket van Cloud86? Dan kun je met het goedkoopste pakket 10 e-mailadressen aanmaken. De kosten voor dit pakket bedragen €1,95 per maand. Kies je voor het duurdere pakket? Dan kun je 50 e-mailadressen aanmaken. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Kies je voor het duurste pakket? Dan kun je een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken en de kosten voor dit pakket bedragen €5,95 per maand.

Het komt er dus op neer dat het erg interessant is om website- en e-mail hosting samen aan te schaffen.

E-mail hosting voor zakelijke doeleinden?

Heb je een bedrijf of ben je bezig met het opzetten van een bedrijf? Dan wil je natuurlijk ook professioneel overkomen naar je bezoekers en potentiële klanten. Wat hiervoor noodzakelijk is, is een professioneel en op je domeinnaam gebaseerd e-mailadres. Naast dat dit professioneler en betrouwbaarder overkomt is het ook voor jezelf prettiger, want door gebruik te maken van zakelijke e-mail hosting kun je privé en zakelijke mail van elkaar gescheiden houden.

Zoek je naar de beste zakelijke email? Dan is het goed om te weten dat alle hosting providers in dit artikel hiervoor zijn geschikt. Alle providers beschikken namelijk over de mogelijkheid om een bepaald aantal e-mailadressen aan te maken dat op één of meerdere domeinnamen is gebaseerd. Je kunt dus algemene e-mailadressen aanmaken, zoals een info@ of help@, maar als je een groter team hebt kun je ook voor elke medewerker een eigen e-mailadres aanmaken. Het is maar net afhankelijk van hoe groot je bedrijf is en wat je specifieke wensen zijn.

Bestaat gratis email hosting?

Een vraag die ik de laatste tijd veel heb gekregen is of er ook gratis e-mail hosting bestaat. Het korte antwoord op deze vraag is: Ja, want er zal vast wel ergens een hosting provider zijn die gratis e-mail hosting voor jou kan regelen. De vraag is alleen of je dat moet willen.

Het probleem van alles wat gratis is, is dat het in 9 van de 10 gevallen niet werkt. Dit geldt ook voor webhosting en e-mail hosting. Wil je gratis email hosting? Dan moet je weten dat het regelmatig kan voorkomen dat je geen mail ontvangt, dat je super veel spam binnen krijgt of dat jouw mails bij klanten in de spam binnenkomen. Daarbij is het een stuk minder betrouwbaar en is het vaak niet mogelijk om een eigen domeinnaam te gebruiken.

Ik raad daarom altijd af om te kiezen voor gratis e-mail hosting. Zeker wanneer je zakelijke e-mail hosting zoekt. Met je bedrijf wil je namelijk professioneel overkomen en wil je veilig omgaan met de gegevens die je van (potentiële) klanten krijgt.

Kun je wel kiezen voor goedkope e-mail hosting?

Ja, in vrijwel alle gevallen is het beter om te kiezen voor iets dat goedkoop is dan voor iets dat gratis is. Dit geldt zeker voor e-mail hosting!

Het verschil tussen goedkope email hosting en gratis e-mail hosting is namelijk dat je bij goedkope hosting wel bij een bekende hosting provider terecht kunt. Daarnaast betaal je ook voor goedkope e-mail hosting en dat betekent dat je hier ook wat voor terug mag verwachten van de hosting provider. Met een goedkoop e-mail hosting pakket kun je dan ook uitgaan van een snellere server, betere uptime, hoger afleverpercentage en een aanzienlijk lagere spam rate. Bovendien is er een klantenservice die je kunt benaderen wanneer je vragen of problemen hebt.

Het verschil tussen goedkope email hosting en dure e-mail hosting zit hem vervolgens weer in het type server en het aantal e-mailadressen dat je kunt hosten. Zo zie je bij de goedkoopste e-mailpakketten vaak dat je maximaal 10 e-mailadressen kunt aanmaken die gebaseerd zijn op maximaal 3 domeinnamen. Daarbij is de hoeveelheid SSD opslag die je kunt gebruiken vaak aanzienlijk minder. Wanneer je kiest voor een duurder e-mail hosting pakket zal je dus meer e-mailadressen, op meer domeinnamen kunnen aanmaken met meer opslagruimte.

Het komt er dus op neer dat goedkope hosting helemaal niet slecht is. Op het gebied van service krijg je in de meeste gevallen namelijk exact hetzelfde als bij de duurste pakketten. Als je uit de voeten kunt met een goedkoop e-mail hosting pakket is dat dus een perfecte keuze!

Beste e-mail hosting vergelijken Nederland: Wat kost het?

Een belangrijk onderdeel bij het kiezen van de beste email hosting provider in Nederland is uiteraard de prijs. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar wel de best mogelijke e-mail hosting krijgen. In dit onderdeel van dit artikel met de beste e-mail hosting providers wil ik het daarom nog even hebben over de kosten voor email hosting.

Zoals je eerder in dit artikel al hebt gelezen zijn de kosten voor e-mail hosting erg afhankelijk van wat je precies nodig hebt. Het is daarom super belangrijk dat je van tevoren onderzoekt hoeveel e-mailadressen je wilt aanmaken en hoeveel opslagruimte je hier ongeveer voor nodig zal gaan hebben. Zodra je dit voor jezelf duidelijk hebt kun je kijken wat e-mail hosting voor jou gaat kosten en welke email hosting provider je het beste kunt kiezen.

Hoewel het voor mij dus lastig is om te zeggen wat e-mail hosting gaat kosten, kan ik wel een goede indicatie geven. Wanneer je niet meer dan 10 zakelijke e-mailadressen wilt aanmaken, zal je niet meer dan €3,00 voor een email hosting pakket kwijt zijn. Wil je meer e-mailadressen aanmaken? Dan kunnen de prijzen oplopen tot ongeveer €10,00 per maand, maar veel duurder zal je niet uitkomen.

Beste-e-mail-hosting-vergelijken

Conclusie: Hoe kies je de beste e-mail hosting provider?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze e-mail hosting vergelijking is het tijd voor een conclusie, want welke e-mail hosting provider in Nederland kun je nu het beste kiezen?

Als je mij vraagt welke hosting provider ik zou aanraden, zou dat zonder enige twijfel Cloud86 zijn! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die verschillende jaren op rij is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarnaast garanderen ze een hoge uptime en bieden ze telefonische ondersteuning. Uiteraard heb je ook de keuze uit verschillende e-mail hosting pakketten, zodat er voor iedereen een geschikt pakket is te vinden.

Kies je liever voor een groene/duurzame hosting provider? Dan is de e-mail hosting van mijn.host een uitstekende keuze! Mijn.host gebruikt de vrijgekomen warmte namelijk om bijvoorbeeld het lokale zwembad en woonwijk te verwarmen.

Ben je internationaal actief met je website of webshop? Dan kan het slim zijn om te kiezen voor een internationale hosting provider voor de hosting van je e-mail. In dat geval is de mail van Hostinger zeker de beste keuze!

Beste email hosting - Veelgestelde vragen

Welke e-mail hosting is het beste?

Welke email hosting het beste is voor jou is afhankelijk van je wensen. Lang niet alle email hosting providers zijn namelijk even goed. De beste e-mail hosting provider van dit moment is, naar mijn mening en zonder enige twijfel, Cloud86! Cloud86 is namelijk een hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarnaast beschikken ze over telefonische klantenservice en kun je bij ze terecht voor verschillende e-mailpakketten.

Kun je een domeinnaam en e-mail samen kopen?

Wil je een e-mail hosting pakket aanschaffen, maar heb je nog geen domeinnaam? Dan is het altijd mogelijk om in het bestelproces, van het e-mail hosting pakket, een domeinnaam toe te voegen. Deze domeinnaam wordt vervolgens automatisch aan het hostingpakket gekoppeld waardoor je dit niet handmatig hoeft te doen en je direct de e-mailadressen kunt aanmaken.

Bieden hosting providers standaard e-mail hosting?

Ja, bij de meeste hosting providers is email hosting standaard inbegrepen bij het aanschaffen van een hostingpakket voor je website of webshop. Het pakket dat je kiest bepaalt vaak hoeveel e-mailadressen je kunt aanmaken en wat er verder allemaal mogelijk is. Het is daarom verstandig om dit goed te controleren.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids