Beste E-mail Hosting Vergelijken Nederland 2023 | Betaalbaar

beste-e-mail-hosting-vergelijken-nederland
Inhoudsopgave

Ben jij van plan om nu of binnenkort een eigen website of webshop te gaan bouwen? Dan zul je waarschijnlijk ook e-mail hosting nodig hebben. Je wilt namelijk op jouw website of webshop een professioneel en betrouwbaar e-mailadres hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl emailadres. Bij veel hostingpartijen zit email hosting gratis inbegrepen, maar toch is dit niet altijd de beste keuze. In deze blog ga ik daarom de beste e-mail hosting provider vergelijken voor in Nederland.

Email hosting lijkt een makkelijk begrip, maar toch zit er nog verschil in de verschillende aanbieders. Het is daarom erg belangrijk dat jij goed onderzoek doet, zodat jij niet voor verrassingen komt te staan. Zo moet je bijvoorbeeld letten op de uptime, het aantal mailboxen, de schijfruimte en ga zo maar door.

In deze blog ga ik jou helpen bij het vinden van de beste email hosting voor jou. Zo zal ik in deze blog de beste e-mail hosting providers vergelijken voor in Nederland en nog een hele hoop meer.

Beste e-mail hosting vergelijken: De 6 beste providers in 2023

Heb jij zelf al wat onderzoek gedaan naar email hosting providers? Dan zul je waarschijnlijk wel gezien hebben dat deze keuze echt gigantisch is. Er zijn op dit moment namelijk zoveel aanbieders dat het kiezen van juiste hosting niet makkelijk maakt. Het is daarom ook niet raar dat mensen regelmatig een verkeerde keuze maken en daardoor voor lange tijd vast zitten aan een contract.

Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de beste e-mail hosting providers heb ik al uitgebreid onderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek heb ik vervolgens allemaal met elkaar vergeleken en daaruit is deze top 6 beste email hosting providers ontstaan. Laten we deze mail hosting providers daarom maar eens bespreken.

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

De beste e-mail hosting provider die ik heb kunnen vinden is zonder twijfel Cloud86. Aangezien het grootste gedeelte van de lezers Nederlands of Belgisch is zullen zij waarschijnlijk ook het liefst kiezen voor een Nederlandse e-mail hosting provider. Dit is namelijk lekker dicht bij huis en je kunt vaak makkelijk met ze in contact komen, omdat ze in dezelfde tijdzone zitten en over een goede klantenservice beschikken.

De eerste hostingpartij die ik daarom aanraadt is daarom Cloud86. Cloud86 is een Nederlandse hostingpartij die op dit moment zeker tot de beste hosting providers binnen nederland behoort. Je kunt hier een domeinnaam aanschaffen en vervolgens 10 e-mailadressen aanmaken op basis van dit domein. Kies je voor een iets duurder pakket? Dan kun je een onbeperkt aantal e-mailadressen koppelen aan jouw domeinnaam. Wil je echt het maximale? Dan kun je bij Cloud86 ook nog kiezen voor VPS hosting! De kosten voor e-mail hosting bij Cloud86 beginnen bij €1,95 per maand.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €1,95 per maand
 • Minimaal 10 e-mailadressen tot onbeperkt
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 99,99 uptime garantie

2. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

De tweede hosting provider die ook erg geschikt is voor e-mail hosting is Hostinger. Hostinger is een erg grote en populaire internationale hosting provider. Een mooi voordeel van Hostinger is dat je hier eigenlijk terecht kunt voor alle soorten hosting. Denk bijvoorbeeld aan WordPress hosting, VPS hosting, Cloud hosting en niet te vergeten email hosting.

Wanneer je kiest voor de email hosting van Hostinger heb je de keuze uit verschillende pakketten. Het is alleen wel goed om de functionaliteiten even te controleren. Met het goedkoopste hosting pakket heb je namelijk maar één e-mail account. Kies je voor het iets duurdere pakket van €2,99 per maand? Dan kun je al tot 100 e-mailadressen aanmaken.

Vanuit dit e-mail hosting account kun je niet alleen e-mailadressen aanmaken en beheren, maar nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld ook doorstuurservers aanmaken, autoresponders instellen en nog veel meer. Ook worden er automatisch back-ups gemaakt waardoor jij altijd een backup van jouw mailboxen hebt.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €1,99 per maand
 • Onbeperkt e-mailadressen aanmaken
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 99,9 uptime garantie

3. SiteGround

SiteGround-beste-dedicated-server-hosting

Naast nederlandse hosting partijen zijn er ook een hoop internationale hosting providers die gespecialiseerd zijn in onder andere email hosting. Over het algemeen worden deze partijen vaker gekozen wanneer je echt het maximale uit jouw hosting wilt halen. Internationale hosting partijen hebben namelijk servers over de hele wereld waardoor de uptime erg hoog is en de snelheden dus ook super goed zijn. Daarbij is ook de klantenservice bijzonder goed en klantvriendelijk.

SiteGround is een hostingpartij die ik zeker kan aanbevelen voor zowel Dedicated server hosting, WooCommerce hosting als e-mail hosting. Een voordeel van SiteGround is dat ze beschikken over drie verschillende hostingpakketten waarvan ze allemaal beschikken over een onbeperkt aantal mailboxen. Daarbij is de webhosting ook niet heel duur. Je kunt namelijk al vanaf €3,99 per maand bij SiteGround terecht! Bij deze e-mail hosting ontvang je uiteraard ook een gratis SSL certificaat en daarbij worden er ook nog automatisch back-ups gemaakt van jouw mailboxen.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €3,99 per maand
 • Onbeperkt e-mailadressen aanmaken
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,9 uptime garantie

4. HostGator

Goedkope-website-hosting

Tot nu toe nog niet de beste e-mail hosting provider voor jou gevonden? Dan kan HostGator zo maar eens de juiste keuze zijn voor jou. Een alternatief voor de bovenstaande email hosting providers is Hostgator namelijk. Hostgator behoort namelijk ook zeker tot de top 10 beste hosting providers op internationaal gebied. Net als SiteGround heeft ook Hostgator honderdduizenden gebruikers wereldwijd. Hierdoor weet je ook bij Hostgator zeker dat je waar voor je geld krijgt en een betrouwbare hosting provider kiest.

Wanneer je kiest voor Hostgator heb je de keuze uit drie pakketten. Ook hierbij geldt net als bij SiteGround dat je bij alle pakketten een onbeperkt aantal e-mailadressen kunt aanmaken. Al helemaal voor de hosting kosten maakt dat deze partijen een stuk interessanter. SiteGround en Hostgator zijn namelijk een stuk goedkoper dan de nederlandse alternatieven, op Cloud86 na dan. Bij Hostgator kun je namelijk al terecht vanaf $2,75 per maand.

Voordelen:

 • Hosting vanaf $2,75 per maand
 • Meerdere mailboxen aanmaken
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 99,9 uptime garantie

5. Bluehost

Bluehost-wordpress-hosting-review

Ook Bluehost is een erg interessante keuze wanneer jij op zoek bent naar de beste email hosting provider voor jouw website of webshop. Bluehost is namelijk een super grote en bekende hosting provider over de hele wereld. Ze worden zelfs net als SiteGround en Dreamhost aangeraden als beste WordPress hosting providers.

Als jij een klein bedrijf hebt en geen honderden euro’s per maand wilt uitgeven aan e-mail hosting is Bluehost een goede optie. Bluehost is namelijk de eigenaar van EIG en die komen met een exclusief zakelijk e-mailpakket van TechRadar-lezers waar je onbeperkte e-mailaccounts en e-mailopslag krijgt voor slechts $ 2,75 bij betaling voor drie jaar; dat is slechts $99 dollar voor de volledige duur van het contract.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €2,55 per maand
 • Meerdere mailboxen aanmaken
 • 99% uptime garantie

6. Neostrada

Neostrada-review

De laatste email hosting provider die ik ook zeker nog benoemd wil hebben in deze lijst met beste email hosting providers is Neostrada. Neostrada is namelijk een goede optie wanneer je op zoek bent naar een nederlandse provider voor e-mail hosting. Neostrada is namelijk al meer dan 10 jaar actief op het gebied van webhosting. Dit zorgt ervoor dat ze inmiddels goed weten wat er belangrijk is en hoe zij hun klanten het beste kunnen helpen om het maximale uit hun website of webshop te halen.

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partij voor e-mail hosting, maar denkt dat Cloud86 niet de juiste keuze is is Neostrada een goed alternatief. Ook hier heb je de keuze uit verschillende hostingpakketten waar je zakelijke e-mailadressen in kunt aanmaken. Het aantal e-mailadressen dat je hier kunt aanmaken is onbeperkt en dat is dus wel een mooi voordeel. Op het gebied van kosten ben je toch bij Cloud86 net wat goedkoper uit. Bij Neostrada betaal je namelijk al gauw €6,99 per maand.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €6,99 per maand
 • Meerdere mailboxen beheren
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • 99% uptime garantie

Beste E-mail hosting vergelijken bonus: Google Workspace

Heb je alle email hosting providers bekeken en vergeleken, maar zat de beste e-mail hosting provider hier voor jou niet tussen? Dan heb ik nog een partij die voor jou misschien wel de juiste oplossing is.

Google Workspace(Voorheen G Suite) is een tool van Google zelf waar je in principe toegang krijgt tot alle programma’s van Google. Voor deze blog is de e-mail het belangrijkste, want daar wil jij meer over weten. Wanneer je kiest voor Google Workspace kun je zakelijk e-mailadressen aanmaken voor jouw bedrijf. Uiteraard is het hiervoor wel van belang dat je de domeinnaam al in bezit hebt, want die kun je hier niet aanschaffen. Bij het aanschaffen van een Google Workspace abonnement hoef jij vervolgens alleen een koppeling te maken tussen het account en jouw domeinnaam. Vervolgens kun je eenvoudig e-mailadressen aanmaken.

Naast dat je met Workspace zakelijk e-mailadressen kunt aanmaken is er nog veel meer. Zo kun je gebruik maken van Gmail, Agenda, Chat, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Sites. Uiteraard is dit niet hetzelfde als met de gratis versies, want je hebt meer opslag en kunt gebruik maken van premium functies.

Wat is email hosting?

De meeste mensen zullen al wel bekend zijn met webhosting en WordPress webhosting, maar e-mail hosting is een term die je veel minder hoort. Het klinkt misschien vrij technisch, maar eigenlijk is het dat helemaal niet. Wanneer je namelijk weet wat webhosting is kun je eigenlijk al raden wat email hosting is.

E-mail hosting is eigenlijk namelijk hetzelfde als webhosting, maar dan voor e-mails. Om e-mails te kunnen sturen en ontvangen moet er namelijk ook een connectie zijn met een server. Zonder server kan er namelijk geen contact gemaakt worden met de mailbox en dat betekent dat er geen berichten verstuurd en ontvangen kunnen worden. E-mail hosting zorgt er dus voor dat jouw e-mail online staat en dat jij berichten kunt versturen en ontvangen. Wanneer je kiest voor e-mail hosting is het mogelijk om eigen e-mailadressen aan te maken die aansluiten bij jouw domeinnaam. Denk dus bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl of een e-mailadres voor alle medewerkers of afdelingen binnen jouw bedrijf.

Dit klinkt erg makkelijk, maar zoals je wel zult snappen is het toch wel iets technischer. Gelukkig hoef jij je hier zelf niet in te verdiepen, omdat ik dit al voor jou heb uitgezocht.

Waarom heb je e-mail hosting nodig?

Nu je inmiddels weet wat email hosting is zul je voor jezelf op deze vraag misschien ook wel antwoord kunnen geven, maar toch zal ik deze vraag hier nog even beantwoorden. Er zullen namelijk nog altijd mensen zijn die het niet helemaal snappen en die willen weten waarom je email hosting nodig hebt.

Op dit moment heb jij waarschijnlijk al een e-mailadres, toch? Dit kan een gmail adres zijn, maar ook een outlook of yahoo adres. Deze partijen regelen hier jouw e-mail hosting en daar heb je zelf helemaal geen omkijken meer naar. Het hele technische gedeelte regelen hun en jij kunt vervolgens direct gebruik maken van jouw e-mail. Wanneer je bij een van deze partijen een e-mailadres aanmaakt zul je een @jouwemailprogramma.com email adres krijgen. Dit is prima voor persoonlijk gebruik, maar voor zakelijk gebruik niet zo professioneel.

Voor zakelijk gebruik kiezen vooral bedrijven voor externe email hosting. Dit wil zeggen dat je e-mailadressen op een domeinnaam kunt maken. Zo hebben bijvoorbeeld alle bedrijven een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres, maar ook zakelijke e-mailadressen voor alle werknemers of voor elke afdeling binnen het bedrijf. Het gebruik van deze zakelijke e-mailadressen is niet alleen veel professioneler, maar ook veel makkelijker om privé en werk gescheiden te houden.

Beste-email-hosting-vergelijken-nederland

Beste e-mail hosting vergelijken: Waar moet je op letten?

Ben jij op zoek naar de beste email hosting providers voor in Nederland? Dan heb je de keuze uit een groot aantal hosting partijen waar jij jouw e-mails kunt laten hosten. Er is zelfs zoveel keuze dat het erg lastig wordt om zelf de beste e-mail hosting provider uit te kiezen. Vooral als je niet super technisch bent is het maken van de beste keuze een erg lastige opdracht.

In deze blog ga ik jou daar daarom bij helpen! In dit onderdeel van deze blog zal ik daarom de belangrijkste onderdelen bespreken die jij moet controleren wanneer jij de beste email hosting voor jouw onderneming wilt kiezen. Na het lezen van deze punten kun jij zelf de beste e-mail hosting providers met elkaar vergelijken.

1. Een eigen domeinnaam

Wanneer je op zoek bent naar de beste email hosting partij wil je natuurlijk gebruik maken van een professioneel domein. Voor jou zal dit waarschijnlijk ook gelden, want als anders had je wel een standaard gmail of outlook e-mailadres aangemaakt. Met een zakelijk en professioneel e-mailadres kom je professioneler over en het is ook een stuk makkelijker om privé en zakelijk van elkaar te scheiden.

Niet elke hostingpartij beschikt standaard over de mogelijkheid om een eigen domeinnaam te gebruiken. Bij sommige partijen zul je hier extra voor moeten betalen, maar anderen zullen het helemaal niet aanbieden. Let hier bij het kiezen van de beste e-mail hosting provider voor jou goed op. Je wilt namelijk gebruik kunnen maken van zakelijk professioneel e-mailadres zonder dat je daar nog eens extra voor hoeft te betalen.

2. Het aantal mailboxen

Naast een domeinnaam heb je vaak ook verschillende mailboxen nodig. Het is daarom ook erg belangrijk dat je dit goed controleert, want het aantal mailboxen dat jij kunt gebruiken verschilt sterk per provider. Daarbij zal dit ook zeker invloed hebben op de prijs. Des te meer mailboxen jij wilt gebruiken des te duurder het pakket zal worden.

Hoeveel mailboxen jij nodig hebt is afhankelijk van de grote van jouw bedrijf. Zo zul je in ieder geval een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres nodig hebben, maar dit kunnen er nog veel meer worden. Denk bijvoorbeeld aan een e-mailadres voor elke medewerker, elke afdeling of een waar alle sollicitaties aanmeldingen op binnen komen. Bedenk van te voren daarom goed hoeveel mailboxen jij nodig gaat hebben.

3. De hoeveelheid schijfruimte

De hoeveelheid schijfruimte gaat goed samen met het aantal mailboxen. Elk mailtje dat wordt verstuurd of wordt ontvangen neemt ruimte in beslag. Dit zal niet erg snel oplopen, maar wanneer je meerdere mailtjes per dag verstuurd of ontvangt en ook nog eens erg veel mailboxen hebt zal de schijfruimte toch vrij snel vol raken.

Let daarom bij het kiezen van een geschikt e-mail hosting pakket ook goed op de hoeveelheid schijfruimte. Het inschatten hiervan is vaak erg lastig en daarom is het kiezen ook lastig. Persoonlijk kies ik er daarom altijd voor om echt grote hoeveelheden schijfruimte aan te schaffen. Het liefst natuurlijk onbeperkt, maar dat zal in dit geval lang niet iedereen nodig hebben.

4. Controleer de beveiliging

Alle specificaties van een email hosting pakket zijn leuk, maar weet je wat ook erg belangrijk is? De beveiliging van jouw mailbox. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer dan 80% van de bedrijfsgegevens in de mail bevinden. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar kies dan wel voor een snelle en betrouwbare hostingpartij. Je wilt namelijk niet gehackt worden en ook voorkomen dat er vanaf jouw e-mailadres spam berichten verstuurd gaan worden. Kies daarom niet zo maar een e-mail hosting provider, want ze zijn lang niet allemaal even betrouwbaar.

5. Controleer de uptime

Net als bij webhosting voor websites en webshops krijg je ook bij e-mail hosting te maken met uptime. De uptime geeft in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website of in dit geval jouw mailbox online is. Zoals je wel zult snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk hebben, want anders kun je een hoop mailtjes en klanten missen. Dit is zonde en daarom moet je kiezen voor een hostingpartij die beschikt over een uptime van minimaal 99,9%.

Kun je website en email hosting samen aanschaffen?

Ja, je kunt website en email hosting eenvoudig samen aanschaffen. Bij veel hosting providers zit email hosting zelfs standaard inbegrepen wanneer jij een hostingpakket kiest. Wel is het per afhankelijk hoeveel e-mailadressen jij kunt aanmaken.

Bij Cloud86 kun je met het goedkoopste pakket bijvoorbeeld 10 e-mailadressen aanmaken. Met het duurdere pakket gaat dit al naar 50 e-mailadressen en bij het duurste pakket kun je zelfs een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken.

Bij Hostinger kun je in het goedkoopste hosting pakket één e-mailadres aanmaken. Het alle andere pakketten kun jij tot 100 e-mailadressen aanmaken. Het kan daarom een erg interessante optie zijn om je website en email hosting samen aan te schaffen.

Beste e-mail hosting vergelijken Nederland: Wat kost het?

Een belangrijke vraag bij het kiezen van de beste e-mail hosting provider is uiteraard de prijs. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar wel het best mogelijke materiaal gebruiken. In dit onderdeel gaan wij daarom kijken naar de hosting kosten. Hoewel dit eigenlijk onmogelijk is zijn er wel goede middenwegen. Je krijgt dan top service en hoeft bij lange na niet de hoofdprijs te betalen.

Zoals je eerder in deze blog al hebt gelezen zijn de kosten erg afhankelijk van de partij die je kiest. Daarbij is het ook nog goed om de verschillende pakketten eens te vergelijken, want ook hier zitten flinke verschillen in de prijs. Het kiezen van goede hostingpartij is daarom erg lastig.

Nadat ik mijn onderzoek had afgerond kwam ik tot de volgende conclusie. Wanneer je op zoek bent naar een hosting partij voor jouw e-mail kun je ongeveer rekening houden met kosten van zo’n €3,00 tot €15,00 euro per maand. Dit is dan afhankelijk van de partij en het pakket dat je kiest. Onder deze prijs zul je eigenlijk niet komen en wanneer je boven deze prijs komt heb je wel een heel uitgebreid pakket. Al zal dat voor grote ondernemingen wel nodig zijn.

Beste-e-mail-hosting-vergelijken

Bestaat gratis email hosting?

Een vraag die ik de laatste tijd veel heb gekregen is of er ook gratis e-mail hosting bestaat. Het korte antwoord op deze vraag is: Ja. Er zal namelijk vast wel ergens gratis e-mail hosting zijn te krijgen, maar moet je dat willen?

Het probleem van alles dat gratis is dat het in 9 van de 10 gevallen niet werkt. Dit geldt ook voor webhosting en email hosting. Wil jij gratis email hosting? Dan moet je weten dat het regelmatig kan voorkomen dat je geen mail ontvangt, dat je super veel spam binnen krijgt of dat jouw mails bij klanten in de spam binnenkomen.

Je kunt wel kiezen voor een webhosting provider waar email hosting gratis zit inbegrepen. In dit geval heb je kwalitatief goede e-mail hosting en betaal je alleen voor de webhosting.

Conclusie: Hoe kies jij de beste e-mail hosting provider?

Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze blog en dat betekent dat het tijd is voor een conclusie, want wat is nu de beste email hosting provider voor jou?

Wanneer je aan mij zou vragen welke email hosting provider ik zou aanraden kan ik vrij kort zijn. Cloud86 is namelijk veruit de beste optie wanneer jij opzoek bent naar snelle, betrouwbare email hosting met ook nog eens genoeg functionaliteiten en resources.

Vergeet niet dat alle 6 de partijen behoren tot de beste e-mail hosting providers voor in Nederland, maar persoonlijk zou mijn voorkeur uitgaan naar Cloud86.

Beste email hosting - Veelgestelde vragen

Wat is E-mail hosting?

Email hosting is eigenlijk hetzelfde als webhosting, maar dan voor email en niet voor een website of webshop. Wanneer jij een e-mail wilt versturen heb jij e-mail hosting nodig, want anders kan een e-mail niet verstuurd of ontvangen worden. De juiste e-mail hosting is daarom erg belangrijk wanneer jij een zakelijk e-mailadres wilt gebruiken dat aansluit op jouw domeinnaam. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl

Welke E-mail hosting is het beste?

Welke email hosting het beste is voor jou is afhankelijk van jouw wensen. Lang niet alle email hosting provider zijn namelijk even goed. De beste e-mail hosting providers op dit moment zijn Cloud86, SiteGround en HostGator.

Heb je E-mail hosting nodig?

Ja, wanneer jij met jouw website of webshop op een professionele manier wilt communiceren heb jij e-mail hosting nodig. In dit geval kun jij namelijk e-mailadressen aanmaken die op jouw domeinnaam zijn gebaseerd. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres.

Wat kost E-mail hosting?

Wat email hosting kost is afhankelijk van de email hosting provider die jij kiest. De provider bepaald namelijk hoeveel e-mailadressen jij kunt aanmaken en hoeveel opslagruimte jouw mailbox heeft. Dit bepaald samen de kosten. De kosten voor goede e-mail hosting zullen beginnen vanaf zo’n €3,00 en kunnen oplopen tot zo’n €15,00 euro per maand. Is sommige gevallen zit email hosting standaard inbegrepen bij jouw hosting pakket.

Bieden hosting providers standaard e-mailhosting?

Ja, in de meeste gevallen bieden hosting providers gratis e-mailhosting aan in hun hostingpakketten. Het pakket dat jij kiest bepaald vaak hoeveel e-mailadressen jij kunt aanmaken en wat er verder allemaal mogelijk is. Het is daarom verstandig om dit goed te controleren.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Tot 80% korting ontvangen bij de beste webhosting providers?

In deze gids lees jij hoe je de beste hosting provider kunt kiezen en vergelijk ik de 8 beste hosting providers met elkaar. Ook kun jij via deze gids tot 80% korting krijgen!

Hosting-gids