Beste E-mail Hosting Vergelijken Nederland 2021 | Betaalbaar

beste-e-mail-hosting-vergelijken-nederland

Ben jij van plan om nu of binnenkort een eigen website of webshop te gaan bouwen? Dan zul je waarschijnlijk ook e-mail hosting nodig hebben. Je wilt namelijk op jouw website of webshop een professioneel en betrouwbaar e-mailadres hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl emailadres. Bij veel hostingpartijen zit email hosting gratis inbegrepen, maar toch hoeft dit niet altijd te beteken dat het slim is om hiervoor te kiezen. 

In deze blog ga ik daarom dieper in op email hosting. Zo zal ik in de deze blog de beste e-mail hosting vergelijken binnen Nederland van 2021. Maar uiteraard blijft het daar niet bij. In deze blog komen namelijk ook nog de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is e-mail hosting?
  • Waarom heb je e-mail hosting nodig?
  • Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste e-mail hosting?
  • Wat zijn de beste e-mail hosting partijen op dit moment?
  • Wat kost e-mail hosting?

Wat is E-mail hosting?

De meeste mensen zullen al wel bekend zijn met webhosting en WordPress webhosting, maar e-mail hosting is een term die je nog veel minder hoort. Het klinkt misschien vrij technisch, maar eigenlijk is het dat helemaal niet. Wanneer je namelijk weet wat webhosting is kun je eigenlijk al raden wat e-mail hosting is.

E-mail hosting is eigenlijk namelijk hetzelfde als webhosting, maar dan voor e-mails. Om e-mails te kunnen sturen en ontvangen moet er namelijk ook een connectie zijn met een server. Zonder server kan er namelijk geen contact gemaakt worden met de mailbox en dat betekent dat er geen berichten verstuurd kunnen worden. E-mail hosting zorgt er dus voor dat jouw e-mail online staat en dat jij berichten kunt versturen en ontvangen. Wanneer je kiest voor e-mail hosting is het mogelijk om eigen e-mailadressen aan te maken die aansluiten bij jouw domeinnaam. Denk dus bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl of een e-mailadres voor alle medewerkers of afdelingen binnen jouw bedrijf. 

Dit klinkt erg makkelijk, maar zoals je wel zult snappen is het toch wel een stukje technischer. In deze blog zullen wij het hierbij houden, omdat deze technische kennis voor 90% van de lezers niet van toepassing zal zijn.

Waarom heb je E-mail hosting nodig?

Nu je inmiddels weet wat e-mail hosting is zul je voor jezelf op deze vraag misschien ook wel antwoord kunnen geven, maar toch zal ik deze vraag hier nog even beantwoorden. Er zullen namelijk nog altijd mensen zijn die het niet helemaal snappen en die willen weten waarom je email hosting nodig hebt.

Op dit moment heb jij waarschijnlijk al een e-mailadres, toch? Dit kan een gmail adres zijn, maar ook een outlook of yahoo adres. Deze partijen regelen hier jouw e-mail hosting en daar heb je zelf helemaal geen omkijken meer naar. Het hele technische gedeelte regelen hun en jij kunt vervolgens direct gebruik maken van jouw e-mail. Wanneer je bij een van deze partijen een e-mailadres aanmaakt zul je een @jouwemailprogramma.com emailadres krijgen. Dit is prima voor persoonlijk gebruik, maar voor zakelijk gebruik niet zo professioneel. 

Voor zakelijk gebruik kiezen vooral bedrijven voor externe email hosting. Dit wil zeggen dat je e-mailadressen op een domeinnaam kunt maken. Zo hebben bijvoorbeeld alle bedrijven een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres, maar ook zakelijke e-mailadressen voor alle werknemers of voor elke afdeling binnen het bedrijf. Het gebruik van deze zakelijke e-mailadressen is niet alleen veel professioneler, maar ook veel makkelijker om privé en werk gescheiden te houden.

webhosting-kiezen

Beste E-mail hosting vergelijken: Waar moet je op letten?

Ben jij op zoek naar email hosting? Dan heb je de keuze uit een groot aantal hosting partijen waar jij jouw e-mails kunt laten hosten. Er is zelfs zoveel keuze dat het erg lastig wordt om zelf de beste e-mail hosting provider uit te kiezen. Vooral als je niet super technisch bent is het maken van de beste keuze een erg lastige opdracht.

In deze blog ga ik jou daar daarom bij helpen! In dit onderdeel van deze blog zal ik daarom de belangrijkste onderdelen bespreken die jij moet controleren wanneer jij de beste email hosting voor jouw onderneming wilt kiezen. Na het lezen van dit onderdeel zullen we uiteraard ook nog de beste e-mail hosting partijen binnen nederland met elkaar gaan vergelijken!

Domeinnaam

Wanneer je op zoek bent naar de beste e-mail hosting partij wil je natuurlijk gebruik maken van een professioneel domein. Voor jou zal dit waarschijnlijk ook gelden, want als anders had je wel een standaard gmail of outlook e-mailadres aangemaakt. Met een zakelijk en professioneel e-mailadres kom je professioneler over en het is ook een stuk makkelijker om prive en zakelijk van elkaar te scheiden.

Niet elke hostingpartij beschikt standaard over de mogelijkheid om een eigen domeinnaam te gebruiken. Bij sommige partijen zul je hier extra voor moeten betalen, maar anderen zullen het helemaal niet aanbieden. Let hier bij het kiezen van de beste e-mail hosting provider voor jou goed op. Je wilt namelijk gebruik kunnen maken van zakelijk professioneel e-mailadres zonder dat je daar nog eens extra voor hoeft te betalen.

Aantal mailboxen

Naast een domeinnaam heb je vaak ook verschillende mailboxen nodig. Het is daarom ook erg belangrijk dat je dit goed controleert, want het aantal mailboxen dat jij kunt gebruiken verschilt sterk per provider. Daarbij zal dit ook zeker invloed hebben op de prijs. Des te meer mailboxen jij wilt gebruiken des te duurder het pakket zal worden.

Hoeveel mailboxen jij nodig hebt is afhankelijk van de grote van jouw bedrijf. Zo zul je in ieder geval een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres nodig hebben, maar dit kunnen er nog veel meer worden. Denk bijvoorbeeld aan een e-mailadres voor elke medewerker, elke afdeling of een waar alle sollicitaties aanmeldingen op binnen komen. Bedenk van te voren daarom goed hoeveel mailboxen jij nodig gaat hebben.

Schijfruimte

De hoeveelheid schijfruimte gaat goed samen met het aantal mailboxen. Elk mailtje dat wordt verstuurd of wordt ontvangen neemt ruimte in beslag. Dit zal niet erg snel oplopen, maar wanneer je meerdere mailtjes per dag verstuurd of ontvangt en ook nog eens erg veel mailboxen hebt zal de schijfruimte toch vrij snel vol raken.

Let daarom bij het kiezen van een geschikt e-mail hosting pakket ook goed op de hoeveelheid schijfruimte. Het inschatten hiervan is vaak erg lastig en daarom is het kiezen ook lastig. Persoonlijk kies ik er daarom altijd voor om echt grote hoeveelheden schijfruimte aan te schaffen. Het liefst natuurlijk onbeperkt, maar dat zal in dit geval lang niet iedereen nodig hebben.

Beveiliging

Alle specificaties van een email hosting pakket zijn leuk, maar weet je wat ook erg belangrijk is? De beveiliging van jouw mailbox. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer dan 80% van de bedrijfsgegevens in de mail bevinden. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar kies dan wel voor een snelle en betrouwbare hostingpartij. Je wilt namelijk niet gehackt worden en ook voorkomen dat er vanaf jouw e-mailadres spam berichten verstuurd gaan worden. Kies daarom niet zo maar een e-mail hosting provider, want ze zijn lang niet allemaal even betrouwbaar.

Uptime

Net als bij webhosting voor websites en webshops krijg je ook bij e-mail hosting te maken met uptime. De uptime geeft in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website of in dit geval jouw mailbox online is. Zoals je wel zult snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk hebben, want anders kun je een hoop mailtjes en klanten missen. Dit is zonde en daarom moet je kiezen voor een hostingpartij die beschikt over een uptime van minimaal 99,9%

Beste E-mail hosting vergelijken: Dit zijn de beste partijen in 2021

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van de beste e-mail hosting provider kun je in principe gaan zoeken. Toch zal dit nog vrij lastig zijn. Er zijn namelijk zoveel partijen die e-mail hosting aanbieden dat je eigenlijk nog steeds niet weet welke partij jij nu het beste kunt kiezen.

In dit onderdeel van deze e-mail hosting vergelijkings blog zal ik jou daarom even een beetje helpen. Ik heb namelijk zelf onderzoek gedaan naar verschillende e-mail hosting partijen en ik heb de beste voor jou op een rijtje gezet. Laten we dus maar snel beginnen, want dan kun jij ook des te sneller van start.

1. Cloud86

Aangezien het grootste gedeelte van de lezers Nederlands of Belgisch is zullen zij waarschijnlijk ook het liefst kiezen voor een Nederlandse e-mail hosting partij. Dit is namelijk lekker dicht bij huis en je kunt vaak makkelijk met ze in contact komen, omdat ze in dezelfde tijdzone zitten en over een goede klantenservice beschikken. 

De eerste hostingpartij die ik daarom aanraadt is daarom Cloud86. Cloud86 is een Nederlandse hostingpartij die op dit moment zeker tot de beste hostingpartijen binnen nederland behoort.  Je kunt hier een domeinnaam aanschaffen en vervolgens 10 e-mailadressen aanmaken op basis van dit domein. Kies je voor een iets duurder pakket? Dan kun je een onbeperkt aantal e-mailadressen koppelen aan jouw domeinnaam. Wil je echt het maximale? Dan kun je bij Cloud86 ook nog kiezen voor VPS hosting! De kosten voor e-mail hosting bij Cloud86 beginnen bij €1,95 per maand.

2. Neostrada

Een andere goede optie wanneer je op zoek bent naar een Nederlandse partij voor e-mail hosting is Neostrada. Neostrada is namelijk al meer dan 10 jaar actief op het gebied van webhosting. Dit zorgt ervoor dat ze inmiddels goed weten wat er belangrijk is en hoe zij hun klanten het beste kunnen helpen om het maximale uit hun website of webshop te halen. 

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare partij voor e-mail hosting, maar denkt dat Cloud86 niet de juiste keuze is is Neostrada een goed alternatief. Ook hier heb je de keuze uit verschillende hostingpakketten waar je zakelijke e-mailadressen in kunt aanmaken. Het aantal e-mailadressen dat je hier kunt aanmaken is onbeperkt en dat is dus wel een mooi voordeel. Op het gebied van kosten ben je toch bij Cloud86 net wat goedkoper uit. Bij Neostrada betaal je namelijk al gauw €6,99 per maand.

3. Versio

De laatste Nederlandse partij die ook interessant is voor e-mail hosting is Versio. Net als Neostrada is dit namelijk een partij die al meerdere jaren actief is binnen dit vakgebied. Zij weten daarom als geen ander hoe iets werkt, hoe gebruikers hier het meeste uit kunnen halen en wat er belangrijk is om dit zo goed mogelijk in te zetten. 

Bij Versio betaal je alleen wel wat meer dan bij NeoStrada en Cloud86. Met het goedkoopste pakket van Versio kun je namelijk maar 10 e-mailadressen aanmaken. Voor veel mensen zal dit genoeg zijn, maar voor niet iedereen. Wil je daarom een pakket waar je een onbeperkt aantal e-mailadressen in kunt aanmaken? Dan betaal je al direct €9,99 per maand.

4. SiteGround

Naast nederlandse hosting partijen zijn er ook een hoop internationale webhosting partijen. Over het algemeen worden deze partijen vaker gekozen wanneer je echt het maximale uit jouw hosting wilt halen. Internationale hosting partijen hebben namelijk servers over de hele wereld waardoor de uptime erg hoog is en de snelheid ook super goed is.

SiteGround is een hostingpartij die ik zeker kan aanbevelen voor zowel webhosting, WooCommerce hosting als e-mail hosting. Een voordeel van SiteGround is dat ze beschikken over drie verschillende hostingpakketten waarvan ze allemaal beschikken over een onbeperkt aantal mailboxen. Daarbij is de webhosting ook niet heel duur. Je kunt namelijk al vanaf €5,99 per maand bij SiteGround terecht!

5. Hostgator

Een alternatief voor SiteGround is Hostgator. Hostgator behoort namelijk ook zeker tot een van de beste hosting partijen op internationaal gebied. Net als SiteGround heeft ook Hostgator honderdduizenden gebruikers wereldwijd. Hierdoor weet je ook bij Hostgator zeker dat je waar voor je geld krijgt en een betrouwbare partij kiest.

Wanneer je kiest voor Hostgator heb je de keuze uit drie pakketten. Ook hierbij geldt net als bij SiteGround dat je bij alle pakketten een onbeperkt aantal e-mailadressen kunt aanmaken. Al helemaal voor de hosting kosten maakt dat deze partijen een stuk interessanter. SiteGround en Hostgator zijn namelijk een stuk goedkoper dan de nederlandse alternatieven. Bij Hostgator kun je namelijk al terecht vanaf $2,75 per maand.

Beste E-mail hosting Nederland: Bonus(Google Workspace)

Heb je alle partijen bekeken en vergeleken, maar zat de beste e-mail hosting provider hier voor jou niet tussen? Dan heb ik nog een partij die voor jou misschien wel de juiste oplossing is. 

Google Workspace(Voorheen G Suite) is een tool van Google zelf waar je in principe toegang krijgt tot alle programma’s van Google. Voor deze blog is de e-mail het belangrijkste, want daar wil jij meer over weten. Wanneer je kiest voor Google Workspace kun je zakelijk e-mailadressen aanmaken voor jouw bedrijf. Uiteraard is het hiervoor wel van belang dat je de domeinnaam al in bezit hebt, want die kun je hier niet aanschaffen. Bij het aanschaffen van een Google Workspace abonnement hoef jij vervolgens alleen een koppeling te maken tussen het account en jouw domeinnaam. Vervolgens kun je eenvoudig e-mailadressen aanmaken.

Naast dat je met Workspace zakelijk e-mailadressen kunt aanmaken is er nog veel meer. Zo kun je gebruik maken van Gmail, Agenda, Chat, Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Formulieren en Sites. Uiteraard is dit niet hetzelfde als met de gratis versies, want je hebt meer opslag en kunt gebruik maken van premium functies.

Beste E-mail hosting vergelijken Nederland: Wat kost het?

Een belangrijke vraag bij het kiezen van de beste e-mail hosting provider is uiteraard de prijs. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar wel het best mogelijke materiaal gebruiken. In dit onderdeel gaan wij daarom kijken naar de hosting kosten. Hoewel dit eigenlijk onmogelijk is zijn er wel goede middenwegen. Je krijgt dan top service en hoeft bij lange na niet de hoofdprijs te betalen. 

Zoals je eerder in deze blog al hebt gelezen zijn de kosten erg afhankelijk van de partij die je kiest. Daarbij is het ook nog goed om de verschillende pakketten eens te vergelijken, want ook hier zitten flinke verschillen in de prijs. Het kiezen van goede hostingpartij is daarom erg lastig.

Nadat ik mijn onderzoek had afgerond kwam ik tot de volgende conclusie. Wanneer je op zoek bent naar een hosting partij voor jouw e-mail kun je ongeveer rekening houden met kosten van zo’n €3,00 tot €15,00 euro per maand. Dit is dan afhankelijk van de partij en het pakket dat je kiest. Onder deze prijs zul je eigenlijk niet komen en wanneer je boven deze prijs komt heb je wel een heel uitgebreid pakket. Al zal dat voor grote ondernemingen wel nodig zijn.

Astra-vs-Oceanwp-prijs

Conclusie: Hoe kun jij nu het beste verder?

Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze blog en dat betekent dat het tijd is voor jou om verder te gaan. Toch snap ik dat je nog steeds twijfels hebt bij het kiezen van de beste e-mail hosting partij voor jou. Daarom zal ik hier nog even een korte conclusie/advies delen.

Persoonlijk denk ik dat je met een van de vijf hosting partijen uit deze blog op dit moment de beste keuze kunt maken. Het is alleen even verstandig om voor jezelf te bepalen of je een nederlandse of internationale hostingpartij wilt gebruiken. Persoonlijk zal ik kiezen voor een internationale, maar dat is uiteraard voor iedereen anders. 

Heb jij op dit moment al een domein en zoek je echt alleen e-mail hosting? Dan zal ik je aanraden om te kiezen voor Google Workspace. Workspace is namelijk speciaal voor Google en kan aan jouw domeinnaam gekoppeld worden. Hierdoor is dit een erg geschikte oplossing wanneer je niet gebruik wilt maken van de standaard e-mail in een hostingpakket. 

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *