WPBakery vs Elementor Pro 2021: Beste Keuze voor jou? Mijn Ervaringen!

WPBakery en Elementor zijn twee erg populaire page builders, maar welke is nou het beste voor jouw website? Dit is een lastige vraag, want er zitten enorme verschillen tussen de page builders. Het is daarom erg handig om deze WPBakery vs Elementor vergelijking te lezen voordat je zomaar een keuze maakt.

In deze WPBakery vs Elementor vergelijking gaan we onder andere kijken naar de verschillen, de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Daarnaast nemen we uiteraard ook de klantenservice, prijs en ervaringen van andere gebruikers mee in deze WPBakery vs Elementor vergelijking!

WPBakery-vs-Elementor

WPBakery is een populaire, maar vrij standaard page builder voor wordpress. Op dit moment heeft deze page builder meer dan 4.300.000 gebruikers wat erg veel is. WPBakery is vooral erg populair bij wordpress thema’s van ThemeForest. Hier wordt hij namelijk gratis meegeleverd. Wil jij zelf een page builder kopen? Dan is dit waarschijnlijk niet de beste keuze voor jou.

Actuele Prijs: $45

elementorLogo-300x102

Elementor zal onder de meeste wordpress gebruikers wel bekend zijn. Deze tool heeft namelijk meer dan 5.000.000 gebruikers. Dit komt met name door de gebruiksvriendelijkheid, want Elementor is erg makkelijk in gebruik en je hebt er geen technische kennis voor nodig! Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding stukken beter dan bij WPBakery.

Actuele Prijs: $49 – $199

WPBakery Voordelen

Elementor Voordelen

WPBakery Nadelen

Elementor Nadelen

WPBakery vs Elementor(WPBakery review)

Laten we deze WPBakery vs Elementor vergelijking maar beginnen met WPBakery, want deze is waarschijnlijk onder de meeste wel bekend. WPBakery is destijds op de markt gebracht als Visual Composer, maar deze naam wordt nu gebruikt voor hun website builder, die Visual Composer wordt genoemd. Hierdoor is er veel verwarring ontstaan en hebben ze het bij Visual Composer erg lastig voor zichzelf gemaakt.

Maar goed, we gaan het hier over WPBakery hebben. WPBakery is los te koop, maar het wordt veelal gratis meegeleverd wanneer je een wordpress thema koopt op ThemeForest. Zo krijg je het onder andere gratis bij de volgende thema’s: Flatsome, SalientTheGem, X Theme, Enfold, BeTheme en Avada

Laten we nu maar snel gaan kijken wat WPBakery te bieden heeft, hoe deze page builder werkt, of hij zijn prijs waard is en of hij gaat winnen van Elementor.

Snelheid en zoekmachine vriendelijkheid

Het belangrijkste onderdeel van elk wordpress thema en elke page builder zijn de prestaties. Iedereen die een website wilt gaan maken wil hier namelijk iets mee gaan bereiken. Of dit nu het verkopen van producten is, het aanbieden van diensten, het geven van informatie of blijf zo maar doorgaan. Elke website heeft een bepaald doel, maar tegelijk heeft iedereen één zelfde doel en dat is het krijgen van bezoekers. De bezoekers moeten er uiteindelijk voor gaan zorgen dat jij producten of diensten verkoopt.

Dit klinkt misschien vrij simpel, maar zo simpel is het niet. Gevonden worden in Google is namelijk een vrij lastige klus en al helemaal wanneer je gebruik maakt van een gratis wordpress thema of slechte page builder. Het is daarom belangrijk dat je gebruik maakt van een thema en page builder dat snel is en geoptimaliseerd is voor Google. Dit controleren is ook niet de makkelijkste klus, maar daarom vertellen wij dit jou in deze WPBakery vs Elementor vergelijking.

Voorheen hebben wij flink wat website gebouwd voor klanten waarbij wij onder andere gebruik hebben gemaakt van WPBakery. Deze page builder is aardig fijn in gebruik en biedt genoeg functionaliteiten voor iedere basis website, maar toch vielen de resultaten ons een beetje tegen. We scoorden niet erg hoog in Google en de website was vaak trager dan die van de concurrenten. Wanneer dit het geval is is het tijd om te zoeken naar een ander thema en dat deden we dus ook. We zullen je in de Elementor vergelijking hieronder meer vertellen over deze overstap.

Divi-website-snelheid

WPBakery page builder

WPBakery is een page builder en dus moeten we die wel behandelen in deze WPBakery vs Elementor vergelijking.

De WPBakery is een goede page builder die erg makkelijk en gebruiksvriendelijk werkt, maar dat is niet het grootste voordeel van een page builder. Een page builder maakt het namelijk mogelijk om zonder kennis van code toch een volledige website te kunnen bouwen. Hoe dit werkt? Dat is eigenlijk vrij simpel. De WPBakery page builder heeft een menu in hun page builder. In dit menu staan vervolgens alle elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website. Wanneer jij een bepaald element op jouw website wilt toevoegen hoef jij deze alleen uit het menu te slepen en te plaatsen op jouw website. Makkelijker kan het niet. Door de komst van de page builder is het bouwen van websites niet alleen veel makkelijker geworden, maar het bespaard de ervaren wordpress gebruikers ook enorm veel tijd en het is efficiënter. 

De WPBakery is een erg goede page builder wanneer je werkt met een thema van ThemeForest. Als jij geen gebruikt maakt van een thema van ThemeForest dan raden wij deze pagebuilder niet aan. WPBakery is namelijk speciaal afgestemd op deze thema’s. Als jij een ander thema gebruikt dan kun je beter gebruik maken van een andere page builder. WPBakery is namelijk geen concurrent voor page builders als Elementor Pro, Divi van Elegant Themes, Beaver Builder, Brizy, Phoenix en  Themify.

WPBakery templates

Wanneer jij besluit om met de WPBakery page builder te gaan werken krijg je ook toegang tot de demo websites. Dit zijn demo websites die jij als WPBakery gebruiker met één druk op de knop kunt importeren. Na het importeren heb jij de volledige controle over deze demo website en kun je ermee doen wat je zelf wilt. 

De demo websites van WPBakery zijn erg handig, maar tegelijkertijd ook erg basis. Je zult ze daarom niet kunnen vergelijken met de demo websites & WordPress website templates van andere page builders. 

Dat de demo websites van WPBakery enigszins tegenvallen heeft een vrij simpele reden. Je krijgt deze page builder namelijk gratis bij gekochte wordpress thema’s op ThemeForest. Deze thema’s zijn al helemaal gebouwd wat betekent dat je geen templates of demo websites nodig hebt.

WPBakery-vs-elementor-pro

WPBakery is automatisch responsive

Een voordeel van de WPBakery page builder is dat jouw website automatisch responsive wordt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat jouw website meeschaalt op de grootte van het scherm en dat is weer erg handig in deze tijd. Steeds meer mensen internetten namelijk via een mobiel apparaat. Wanneer jouw website niet responsive is zullen de bezoekers op mobiele apparaten jouw website slecht kunnen lezen of zelfs helemaal niet kunnen bereiken. 

Het resultaat hiervan is dat bezoekers jouw website verlaten en vaak nooit meer terug zullen keren. Niet alleen de bezoekers vinden dit naar, maar ook Google kan niet tegen websites die niet responsive zijn. Dit laten zijn onder andere merken door niet responsive websites slecht te laten scoren in Google. Je zult dus merken dat wanneer jouw website niet responsive is je slecht gaan scoren in Google en dat wil je niet hebben.

Het Is daarom een mooi voordeel dat je hier bij WPBakery geen tijd in hoeft te stoppen. Dit doet WPBakery namelijk automatisch en jouw website zal dus ook voor iedereen op de juiste manier vertoond worden. Dit is een erg mooie eigenschap van WPBakery, maar inmiddels is het automatisch responsive maken van een website de standaard geworden voor elk thema of page builder. Dit is dus eigenlijk geen unieke functionaliteit en ook zeker geen reden waarom jij deze page builder moet kiezen.

WPBakery-vs-elementor-automatisch-responsive

WPBakery en WooCommerce

Naast dat WPBakery gebruikt kan worden voor websites is het ook een page builder die beschikt over de functionaliteiten voor webshops. Dit maakt het mogelijk om ook webshops te maken met deze page builder. 

Het bouwen van webshops gaat in combinatie met WooCommerce. WooCommerce is het grootste en bekendste webshop systeem dat gebruikt wordt voor wordpress webshops. In deze plugin kun je vervolgens jouw volledige webshop beheren. 

De voorkant van de webshop bouw je met de WPBakery page builder. Dit is daardoor erg makkelijk en mogelijk zonder ook maar één regel code te schrijven. Mede hierdoor is WPBakery uitgegroeid tot een erg populaire page builder.

Elementor-vs-WPBakery

WPBakery vs Elementor(Elementor Review)

Nu we WPBakery volledig hebben besproken is het tijd om door te gaan met deze WPBakery vs Elementor vergelijking. Dit betekent dat we nu gaan kijken wat Elementor allemaal te bieden heeft, of deze page builder snel & zoekmachine vriendelijk is en of Elementor gaat winnen van WPBakery.

Laten we als eerst zeggen dat Elementor op een heel ander niveau presteert als WPBakery. Zo heeft Elementor meer dan 5.000.000 gebruikers, wordt deze page builder regelmatig geupdate en scoort het thema 5 van de 5 sterren op basis van 4.973 reviews! Wanneer we deze statistieken gaan vergelijken met WPBakery zien we dat zij eigenlijk maar een kleine speler zijn en geen concurrentie zijn voor Elementor. Dit zul je nu ook gaan werken, want we gaan beginnen met deze Elementor Review.

Snelheid en zoekmachine vriendelijkheid

Laten we de Elementor review in deze WPBakery vs Elementor vergelijking ook maar beginnen met de snelheid en zoekmachine vriendelijk, want dit is veruit het belangrijkste onderdeel.

Zoals we bij WPBakery al zeiden zit je op het gebied van snelheid en zoekmachine vriendelijkheid niet slecht bij WPBakery, maar bij Elementor is het allemaal nog wel even wat beter geregeld. Ze hebben hier namelijk enorm veel tijd gestopt in het ontwikkelen van een enorm snelle page builder. Dit is ze goed gelukt, want het is niet gek als een Elementor website laadtijden haalt van minder dan één seconden. 

Naast dat Elementor sneller is dan WPBakery is het ook beter geoptimaliseerd voor Google. Zo is Elementor erg licht gehouden waardoor je website sneller is, maar ook Google kan jouw website nu makkelijker lezen. Dit zorgt ervoor dat Google van jouw website gaat houden en dat ze hem vaker gaan lezen. Vervolgens resulteert dit in een betere vindbaarheid in Google en daar draait het uiteindelijk allemaal.

OceanWP-snelheids

Elementor wordpress theme

Elementor is compatibel met elk wordpress thema. Dit is een erg goed teken, want hierdoor kan iedereen gebruik maken van deze page builder. Toch heeft het ook zijn nadelen, want sommige thema’s zijn erg sloom en hebben dus nadelige effecten op de laadtijd van jouw website. Om dit te voorkomen heeft Elementor een eigen thema ontwikkeld, genaamd het Hello Theme, dat dit soort problemen moet oplossen.

Het Hello thema van Elementor is echt het beste thema dat jij kunt gebruiken wanneer je werkt met een page builder. Dit thema is namelijk zo goed als leeg, want je gaat het opbouwen met de page builder. Het voordeel hiervan is dat het thema geen onnodige code die andere wordpress thema’s wel bevatten. De resultaten van het Hello theme liegen er ook niet om, want in GTMetrix scoort het hello theme een dikke 100% op gebied van laadtijd. Hierbij is ook de totale grootte van het thema erg belangrijk. Bij een normaal thema ligt dit op de 800 tot 1200 KB, maar bij het Hello theme is dat maar 466KB. We kunnen dus wel zeggen dat het Hello Theme een erg unieke toevoeging is die jouw website of webshop nog meer succes gaat opleveren.

Het belangrijkste is uiteindelijk de laadtijd, want dit gaat bepalen hoe goed jouw website gaat scoren in Google. Wanneer je gebruik maakt van het Hello theme is de laadtijd zo’n 0,5 seconden. Dit is gigantisch snel, maar natuurlijk ook afhankelijk van de webhosting die jij gebruikt. Deze laadtijd is erg goed, want het thema is hiermee sneller dan Astra, NeveOceanWP en GeneratePress. Dit niet zomaar thema’s, maar de snelste wordpress thema’s van dit moment. Op het gebied van snelheid en zoekmachine vriendelijkheid is Elementor een betere keuze dan WPBakery.

hello-theme

Elementor demo websites en templates

Wij horen je al denken: “Maar als het wordpress thema helemaal leeg is, hoe moet ik dan een website bouwen?”. Nou dat is eigenlijk vrij simpel. Je maakt namelijk gebruik van de Elementor page builder en deze page builder maakt het mogelijk om zonder kennis van code een volledige website te bouwen. Dit betekent dat je vanaf scratch(helemaal niets) een website kunt maken, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de demo websites & templates.

De demo websites & website templates van Elementor zijn echt een enorm goede toevoeging. Ze zijn niet alleen beter dan de templates van WPBakery, maar er is ook veel meer keuze. Elementor heeft namelijk templates voor alle soorten websites. Zo hebben ze templates voor restaurants, personal trainers & sportscholen, bloggers, vakanties, portfolio, fotografie, makelaars, freelancers, kappers, online marketing websites en blijf zo maar door gaan. Er is echt voor iedere website wel een template te vinden en dat maakt Element zo uniek. 

Een erg mooie toevoeging aan deze templates is dat het niet zomaar templates zijn. Er is namelijk veel tijd gestopt in het ontwikkelen van deze templates. Zo moesten ze net als het hello theme erg snel en volledig zoekmachine vriendelijk zijn. Ook moet je na het importeren van de templates de volledige controle hebben en alles nog kunnen aanpassen. Met Elementor en de templates beschik je dus echt over een gouden combinatie!

elementor-pro-templates

Elementor page builder & WooCommerce builder

Elementor beschikt op het moment echt over een van de beste page builders van dit moment. De page builder is namelijk erg makkelijk te installeren en het is direct duidelijk hoe het werkt. 

Zodra jij een pagina hebt aangemaakt kun je deze bewerken met Elementor. Vervolgens kom je op een wit scherm met een menu aan de linkerkant. In dit menu staan alle elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website. Je kunt deze elementen plaatsen door het element uit het menu te slepen en te plaatsen op de juiste plek. Na het plaatsen van het element opent er een nieuw menu. In dit menu kun jij wijzigingen aanbrengen voor het element. Denk hierbij aan de lettertypes, kleuren, afmetingen en uitlijning. Dit lijkt misschien wat lastig, maar het is echt enorm makkelijk. Zelf wanneer jij nog nooit een website hebt gebouwd is dit voor jouw een fluitje van een cent met Elementor.

Mocht je liever niet alles zelf willen bouwen dan kun je gebruik maken van de templates. Deze kun je bereiken door het grijze rondje te klikken met het witte mapje. Deze knop naar naast het paarse rondje met het witte plusje. Zodra jij op dit knopje drukt wordt de bibliotheek van Elementor geopend. Vervolgens kun jij hier op zoek gaan naar volledige pagina’s die jij kunt gebruiken voor jouw website. Mocht je al een website hebben en alleen een bepaald blok willen toevoegen. Dan kun je klikken op blokken. Deze knop staat naast die van de pagina’s in de Elementor bibliotheek. 

De Elementor page builder zit niet alleen vol met handige functionaliteiten voor websites, maar het bevat ook een groot aantal functionaliteiten voor webshops. Dit betekent dat je met Elementor ook een volledige webshop kunt bouwen. Net als WPBakery beschikt ook over Elementor over erg goede koppelingen met WooCommerce. Persoonlijk vinden wij Elementor in combinatie met WooCommerce el fijner en overzichtelijker werken dan WPBakery in combinatie met WooCommerce.

Elementor-pro-woocommerce-builder

Elementor popup builder

WPBakery beschikt alleen over een page builder, maar bij Elementor gaan ze verder. Zij beschikken namelijk ook over een erg goede WooCommerce Builder en Popup builder. De WooCommerce builder hebben we al eerder in deze WPBakery vs Elementor vergelijking besproken en daarom gaan we het nu hebben over de popup builder.

Pop-Ups zijn een erg goede toevoeging voor iedere website. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat pop-ups veel invloed hebben op het verhogen van het conversiepercentage. Dit is natuurlijk erg mooi, want dit betekent dat jij meer kunt gaan verdienen met jouw website. Veel voorkomende pop-ups zijn voor het aanmelden bij een nieuwsbrief, het inloggen op een website of webshop, het tonen van een aanbieding of de bezoeker welkom heten.

De pop-up builder van Elementor werkt precies hetzelfde als de page builder. Zo heb je ook hiervoor geen kennis van code nodig en kun je alles precies naar jouw smaak maken. Mocht je de popup niet helemaal zelf willen ontwerpen en bouwen? Dan kun je ook hiervoor gebruik maken van alle templates die Elementor al voor jou heeft gemaakt. 

Na het bouwen van de popup kun je nog er veel belangrijke informatie instellen. Zo kun je bepalen op welke pagina’s de pop-up vertoond moet worden, wanneer de popup vertoond moet worden, of hij automatisch moet verdwijnen en met wat voor effecten hij het scherm in of uit moet komen. Echt alles is in te stellen en het heeft grote positieve effecten op het conversiepercentage van jouw website. Ook op dit onderdeel weet Elementor WPBakery toch echt te verslaan!

elementor-popup-builder

WPBakery vs Elementor: Welke page builder heeft de beste klantenservice?

In deze WPBakery vs Elementor vergelijking kan natuurlijk niet de klantenservice ontbreken, want dat is een essentieel onderdeel van een bedrijf. Mocht het bedrijf geen of een slechte klantenservice hebben dan zul je in de meeste gevallen verder zoeken. In dit geval kunnen wij je zeggen dat dat niet nodig. Zowel WPBakery als Elementor beschikken over een goede klantenservice.

De klantenservice van WPBakery bestaat uit een kennisbank. Dit is de eerste stap die je moet nemen wanneer je tegen een probleem aanloopt. 95% van de problemen wordt hier namelijk besproken en opgelost. Mocht jouw probleem hier niet opgelost worden dan is de volgende stap de klantenservice. Hier krijg je hulp van de echte klantenservice. Ze doen er alles aan om jou zo snel mogelijk te helpen. Wel is het goed om te weten dat je alleen toegang krijgt tot de klantenservice als je een licentie hebt. Deze krijg je gratis bij aanschaf van WPBakery.

De klantenservice van Elementor is eigenlijk een beetje hetzelfde. Ook hier is de eerste stap de kennisbank. Mocht je er hier niet uitkomen dan hebben ze nog een speciale afdeling voor video tutorials. Deze zijn erg fijn, want je ziet hier direct wat je moet doen om een bepaald probleem op te lossen. Als je hier ook niet het juiste antwoord kunt vinden beschikt Elementor ook nog over een pro support. Dit is een 24/7 support afdeling die er alles aan doet om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. WIj hebben zelf betere ervaringen met de klantenservice van Elementor dan met die van WPBakery.

elementor-pro-support

WPBakery vs Elementor: Wat kosten ze?

Om deze WPBakery vs Elementor vergelijking af te ronden moeten we natuurlijk ook de prijs betalen, want die speelt ook een rol. In dit geval zijn ze erg aan elkaar gewaagd. Deze prijzen verschillen namelijk maar weinig.

De prijs van WPBakery begint bij $45 dollar. Voor dit geld kunt je WPBakery gebruiken op één website en krijg je toegang tot alle functionaliteiten, demo websites en toekomstige updates. Mocht dit niet genoeg voor jou zijn dan beschikt WPBakery ook nog over de Extended license. De prijs van deze licentie bedraagt $249 dollar.

De prijs van Elementor begint bij $49 dollar. Voor dit geld kun je Elementor op één website gebruiken en krijg je toegang tot alle functionaliteiten, alle demo websites & templates, de WooCommerce builder, de popup builder, de support en updates. Mocht je niet genoeg hebben aan één website dan kun je ook kiezen voor een licentie voor 3 of 1.000 websites. De prijs hiervan bedraagt $99 dollar voor drie websites en $199 dollar voor 1.000 websites. Je krijgt voor de rest toegang tot precies dezelfde functionaliteiten.

Astra-vs-Oceanwp-prijs

WPBakery vs Elementor Conclusie: Welk page builder kun jij het beste gebruiken?

Tijd voor een conclusie! Welke page builder is nou de beste?

Beide thema’s hebben zo zijn voor- en nadelen dus het kiezen van een echte definitieve winnaar is lastig, maar we kunnen je wel dit vertellen. De WPBakery is perfect wanneer je gebruik maakt van een wordpress thema van ThemeForest, want je hoeft hier niet extreem veel aan te passen en de page builder is hier gratis.

Wanneer je geen gebruik maakt van een thema van ThemeForest, maar een ander wordpress thema. Dan raden wij je zeker aan om te kiezen voor Elementor Pro. Dit is namelijk een alles-in-één tool waar je verder niks meer bij nodig hebt. Zo is de page builder sneller en beter dan de WPBakery page builder, maar nog belangrijker hij biedt veel meer mogelijkheden. Zo heb je een erg goede WooCommerce builder, de Pop-up builder, gigantisch veel demo websites & templates en niet te vergeten de erg goede klantenservice. Wij raden jou daarom zeker aan om ook gebruik te gaan maken van Elementor Pro.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WACHT! Laat jij deze kans liggen?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je ontvangt nu tijdelijk 50% Cyber Monday korting op het volledige Elementor WordPress Theme met een heleboel extra’s!

Wees snel, verloopt bijna!

Elementor Logo

De beste Cyber Monday deals bekijken?