Ben jij opzoek naar een Elementor WordPress handleiding? Dan ben je hier op de juiste locatie! Jouw bedrijf moet te allen tijde voorzien zijn van een goede website. Dit wordt namelijk gezien als digitaal visitekaartje en is vaak het eerste wat potentiële klanten te zien krijgen wanneer ze met jouw bedrijf in aanraking komen
Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website er goed uitziet en natuurlijk ook goed en eenvoudig werkt voor jouw bezoekers. Je kunt eenvoudig en zonder enige technische kennis zelf een eigen website maken met de Elementor WordPress page builder.
Met deze Elementor handleiding weet jij precies waar jij op kunt gaan letten en zorg je ervoor dat je altijd een goede website online hebt staan die klanten genereert. Onderstaande informatie neemt je mee in het volledige proces, zodat je binnen een korte periode zelf aan een eigen Elementor website hebt staan!
Eenvoudig een website maken met deze Elementor handleiding
Een handleiding voor Elementor is handig als je nog niet bekend bent met deze website maker. Elementor is namelijk een eenvoudige bouwer, waarbij minder plugins nodig zijn om te profiteren van de functionaliteiten van jouw website. Deze Elementor handleiding zorgt ervoor dat jij stap voor stap exact de website kunt ontwikkelen die je voor ogen had. Elementor is namelijk voor langere tijd al een van de meest populaire page builders voor WordPress die het maken van een eigen professionele website enorm eenvoudig maakt.
Met Elementor Pro heb je bijvoorbeeld alles in handen om jouw website door te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat jouw website er professioneel uitziet en ook daadwerkelijk klanten gaat genereren. Zonder dat hierbij de tussenkomst van een professionele website ontwikkelaar nodig is.
Zo kun je bijvoorbeeld verschillende instellingen plaatsen, linken naar social media en pop-ups maken om het conversiepercentage te verhogen. Dit kan zonder dat hiervoor eerst nog extra plugins geïnstalleerd moeten worden. Het gebruiken van deze Elementor handleiding kan daarom altijd een goede keuze zijn. Zodra je gewend bent om met Elementor te werken, hoef je deze handleiding vrijwel niet meer te raadplegen en kun je alleen nog een controle uitvoeren voordat de website daadwerkelijk online komt te staan.
Wat komt er allemaal aan bod in deze Elementor WordPress handleiding?
Deze Nederlandse handleiding Elementor neemt jou mee in de verschillende aspecten van de websitebouwer. Denk hierbij als eerste aan het verschil tussen Elementor en Elementor Pro. Hiermee zorg je er namelijk voor dat je direct de juiste keuze gaat maken. Ook zullen we het installeren van Elementor, het aanmaken van de pagina’s, het gebruik van de templates en de overige functionaliteiten bespreken. Uiteindelijk kom je ook te weten hoe je jouw website kunt optimaliseren voor de zoekmachines om beter gevonden te worden in Google. Zo heb je alles in handen om goed voorbereid te zijn op de ontwikkeling van jouw website.
1. Kiezen tussen Elementor of Elementor Pro
Elementor kent verschillende opties. Zo kun je als eerste kiezen voor de basis websitebouwer. Deze zorgt ervoor dat jij direct gebruik kunt maken van een groot aantal functionaliteiten. Je hebt hiermee te allen tijde een simpele, maar gebruiksvriendelijke website in de lucht.
Om van alle gemakken te zijn voorzien, kun je echter beter voor Elementor Pro kiezen. De pro versie geeft jou namelijk meer functionaliteiten om mee te werken en zorgt ervoor dat jouw website er altijd professioneel uit komt te zien. Deze handleiding Elementor zal zich daarom met name richten op het creëren van een professionele en gebruiksvriendelijke website, zodat jij niets te kort komt. Met Elementor Pro zorg jij ervoor dat je weer meer klanten gaat trekken en de concurrentie achter je kunt laten.
2. Elementor installeren
Een ander hoofdstuk van deze handleiding gaat over het installeren van Elementor Pro. Je kunt hiervoor naar de website van de websitebouwer gaan. Hier vind je op de homepage direct een knop om voor jouw eigen licentie te kiezen. De websitebouwer kent namelijk verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Door op een van de pakketten te klikken kun je een account aanmaken. Dit account helpt jou om direct verder te gaan naar de officiële installatie. Deze Elementor handleiding legt jouw vervolgens stap voor stap uit hoe je dit in goede banen kunt leiden. Je kunt dit hoofdstuk van deze handleiding daarom het beste goed in je opnemen, zodat het eenvoudiger gaat verlopen en je direct kunt beginnen om jouw website te maken.
3. Pagina’s aanmaken
Deze WordPress Elementor handleiding bevat ook een hoofdstuk voor het aanmaken van de pagina’s voor de website. Hierbij moet je voor jezelf nagaan hoeveel pagina’s jouw website nodig heeft. In deze Elementor WordPress handleiding leg ik jou vervolgens uit hoe je nieuwe pagina’s toe moet voegen en hoe je ze op een later moment aan kunt passen. Daarbij gaat het ook om de functionaliteiten binnen de pagina’s. Zo kunnen de pagina’s los van elkaar worden aangepast. Ook hier zal ik in de handleiding Elementor dieper op ingaan.
4. Het gebruik van templates voor pagina’s
Bij het aanmaken van een nieuwe pagina kun je ook gaan kijken naar de verschillende templates. Elementor wordt standaard namelijk geleverd met een groot aantal website templates. De pagina’s kunnen allemaal voorzien worden van eenzelfde template, maar je kunt ook de verschillende pagina’s van een ander template voorzien.
In deze handleiding laat ik jou daarom precies zien hoe je de templates toe kunt voegen aan de pagina’s en welke veranderingen je hier vervolgens in aan kunt brengen. Je hebt bij Elementor Pro altijd een groot aantal templates om mee te kunnen werken. Zo kun je jouw website helemaal aanpassen naar jouw eigen smaak. Hoe de templates gebruikt moeten worden en wat er allemaal bij komt kijken om deze goed te installeren, lees je allemaal in deze Elementor WordPress handleiding terug.
5. Een blog module aan jouw website toevoegen
Door een blog aan jouw website toe te voegen kun jij jouw klanten wat extra’s bieden.Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra informatie over wat jouw bedrijf bezighoudt. Ook nieuwe ontwikkelingen kunnen hierin vermeld worden.
Via je blog kun je ook extra kennis delen over een bepaald onderwerp. Echter is niet iedere website van een blog module voorzien. Met Elementor Pro kun je ervoor zorgen dat jij deze module wel op jouw website hebt staan. Dit is een apart gedeelte van de website, waarbij andere templates en mogelijkheden terug te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan teksten met afbeeldingen of video’s en een mogelijkheid voor bezoekers om een reactie achter te laten. Door mijn Elementor handleiding te volgen zul jij in staat zijn om zonder enige technische kennis zelf een blog module aan jouw website toe te voegen.
6. Een formulier aan jouw website toevoegen
Formulieren worden steeds vaker op een website gebruikt. Denk hierbij onder andere aan het contactformulier dat op vrijwel iedere website wordt gebruikt. Bezoekers krijgen hiermee de gelegenheid om contact op te nemen met jouw bedrijf, zonder dat de klant hiervoor eerst zijn eigen mail hoeft te openen.
Ook de aanvraag van offertes kan onder deze formulieren vallen. Het is echter wel verstandig dat je weet hoe je deze op de website kunt plaatsen en welke instellingen er nodig zijn om de formulieren goed te laten werken. In deze WordPress Elementor handleiding zal ik daarom alle stappen samen met jou doorlopen op goed functioneerende formulieren aan jouw website toe te voegen. De verschillende formulieren kunnen vervolgens eenvoudig en snel aan jouw website worden toegevoegd.
7. Jouw website optimaliseren om beter gevonden te worden in Google
Met het maken van een eigen website zet je een eerste stap in de goede richting. Echter wil je ook dat deze website gevonden wordt door potentiële klanten. Dit kan uitsluitend als jouw website geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Het gaat hierbij onder andere om de content. Ook de snelheid van de website is belangrijk voor een betere vindbaarheid.
Een hogere snelheid wordt altijd beloond door Google. Je kunt hiermee hoger in de zoekresultaten komen en dus beter gevonden worden in Google! Het verkeer op de website zal hiermee ook verhogen. In deze Elementor WordPress handleiding vind je daarom alles wat je moet weten over het optimaliseren van jouw website om beter gevonden te gaan worden in Google.
Met Elementor Pro kun je er ook voor zorgen dat je een analyse kunt maken van de website. De analyse laat jou precies zien welke pagina’s het goed doen en bij welke pagina’s er aanpassingen nodig zijn voor een betere werking. De foutmeldingen zullen jou dan gerichter laten kijken naar de eventuele problemen. Met behulp van deze handleiding weet je hoe je deze tools moet gebruiken en wat de verschillende foutmeldingen inhouden. Ook kun je alle stappen terugvinden die voor een betere prestatie van jouw website kunnen zorgen. De optimalisatie voor jouw website kunnen hierdoor voortdurend door blijven gaan.
Heb je Elementor Pro nodig om deze Elementor handleiding te volgen?
Deze handleiding Elementor kan gebruikt worden voor zowel de basisversie als de Pro versie van Elementor. Je wordt stap voor stap meegenomen in de ontwikkeling van jouw eigen website, waardoor je binnen een korte tijd jouw eigen professionele website live hebt staan. Echter is het altijd aan te raden om Elementor Pro te kopen en te downloaden. Je vindt hier namelijk veel meer functies in terug die je in de gratis versie niet hebt. Daarbij zal deze handleiding zich voornamelijk richten op Elementor Pro. Met de gratis versie van Elementor kun je dus nooit jouw website exact namaken en heb je uitsluitend te maken met de basis functionaliteiten.
Elementor Pro heeft hiervoor verschillende pakketten waar je naar kunt gaan kijken. Je kunt het hiermee zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan meer dan 300 templates en een grote hoeveelheid professionele en expert website kits. Deze zijn niet in de basisversie van Elementor terug te vinden. Als je jouw website wilt beveiligen zonder voor Pro te kiezen moet je dus nog apart kijken naar de certificaten. Deze stap binnen deze handleiding kun je dan in eerste instantie overslaan als je de website gaat bouwen. Hoewel er veel functies binnen deze handleiding te vinden zijn die voor Elementor Pro zijn, kun je dus wel gebruik maken van deze handleiding voor jouw eigen website.
Welke soorten websites kun je maken met deze Elementor handleiding?
Met deze Nederlandse handleiding Elementor kun je een groot aantal verschillende websites maken. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen blog website opzetten. Met een blog geef je veel informatie over een bepaald onderwerp en kun je ervoor zorgen dat jouw bezoekers meer bijleren. Ook kun je een portfolio website maken met Elementor. Een portfolio is een goede manier om jouw werkzaamheden duidelijk op een rij te zetten. Klanten weten hierdoor wat jij in het verleden allemaal al gedaan hebt en bepalen of jij de geschikte professional bent voor de klus. Doordat het er allemaal professioneel uit ziet, zal de bezoeker ook eerder geneigd zijn om contact op te nemen met jouw bedrijf.
Je kunt Elementor Pro ook gebruiken voor het ontwikkelen van een bedrijfswebsite. Jouw bedrijf kan hiermee volledig op de kaart gezet worden. Zo kun je bijvoorbeeld meer informatie geven over het bedrijf en de producten of diensten die je aanbiedt. Ook kun je extra mogelijkheden bieden. Met Elementor kun je veel verschillende kanten en dat maakt maakt Elementor een super krachtige manier om als beginner een website te maken. Door de juiste templates te gebruiken zorg je er tevens voor dat je altijd een website hebt die bij de huisstijl van jouw bedrijf zal aansluiten. Deze Elementor handleiding gaat jou hier te allen tijde bij helpen en zorgt ervoor dat jij een professionele website hebt die je voor ogen had.
Waarom heb ik deze Nederlandse Elementor WordPress handleiding gemaakt?
Elementor is een van de populairste page builders van dit moment. Met meer dan 7 miljoen gebruikers worden er iedere dag nieuwe websites aangemaakt en verder ontwikkeld. Je kunt er daarom zelf ook gebruik van gaan maken en ervoor zorgen dat jouw website een professionele uitstraling krijgt.
Het is daarbij super eenvoudig om de website maker te gebruiken. Binnen een korte tijd heb jij jouw eigen website al online staan en kun je bekijken hoe deze presteert in Google. Je kunt er met deze handleiding voor zorgen dat jouw website niet onder doet aan een website die door een professional gebouwd is. Deze handleiding is daarbij altijd overzichtelijk en zorgt ervoor dat jij zelf kunt profiteren van de voordelen die Elementor jouw website heeft te bieden.
Wat kost deze Nederlandse Elementor handleiding?
Het downloaden van deze handleiding is geheel gratis. Iedereen moet namelijk de mogelijkheid krijgen om met een websitebouwer aan de slag te gaan.
Dat deze Elementor handleiding PDF gratis is betekent niet dat dit niks waard is. In deze handleiding ga ik jou namelijk stap voor stap uitleggen hoe jij zelf zonder enige technische kennis een eigen website kunt maken met Elementor.
Deze handleiding is namelijk met veel zorgvuldigheid opgebouwd. Zelfs voor de beginnende website maker zijn de stappen goed te volgen. Door deze handleiding te volgen kun jij al binnen enkele uren jouw eigen website online hebben staan.
Download de Elementor WordPress handleiding gratis
Wil je zelf snel met Elementor aan de slag gaan om jouw WordPress website te ontwikkelen? Dan raad ik je zeker aan om mijn Elementor WordPress handleiding te downloaden.
Deze PDF versie zorgt ervoor dat je alles in handen hebt om zelf jouw eigen website te maken zonder dat daar ook maar enige technische kennis voor nodig is. Binnen een korte tijd leer jij precies hoe jij zelf een website kunt maken, waar je op moet letten en hoe jij jouw website het beste kunt optimaliseren.
Dankzij deze handleiding heb jij te allen tijde een website die goed gevonden gaat worden in de zoekmachines en zullen jouw bezoekers jouw website gaan bewonderen.
Wil jij hulp bij het maken van jouw eigen website met Elementor? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn Elementor cursus eens te bekijken. Deze cursus bestaat uit meer dan 50 lessen waarin ik stap voor stap uitleg hoe jij jouw eigen website kunt maken!
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!