Salient WordPress Theme Review 2024: Beste WP Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Salient WordPress theme is een erg populair thema op ThemeForest dan inmiddels meer dan 130.000 gebruikers heeft. Dat het Salient Theme zo veel wordt gebruikt heeft een aantal redenen. Zo is het thema multifunctioneel waardoor je er alle soorten websites mee kunt maken. Verder is het thema snel, volledig zoekmachine vriendelijk en heb je geen technische kennis nodig, omdat het Salient Theme volledig compatibel is met de WPBakery page builder. Om het helemaal af te maken krijg je ook nog toegang tot een groot aantal Salient demo websites die jij met één druk op de knop importeren.

Ben jij al overtuigd? Via de knop hiernaast kun je de demo websites en actuele prijzen van het Salient theme bekijken. Nog niet volledig overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Salient WordPress Theme Review eens te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn Salient Theme ervaringen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.6/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is het Salient WordPress Theme precies?

Het Salient theme is een erg populair WordPress thema dat al meerdere jaren meedraait in de top van ThemeForest. Dit is ook helemaal niet gek, want Salient heeft inmiddels meer dan 130.00 gebruikers. Het thema heeft niet alleen veel gebruikers, maar de gebruikers zijn ook erg positief over het thema. Zo scoort Salient maar liefst 4.81 van de 5 sterren op basis van 6.213 reviews. Door onder andere het aantal gebruikers en het aantal positieve reviews is ThemeNectar(Eigenaar Salient Theme) Power Elite Author geworden op ThemeForest. Dit wordt op ThemeForest toegewezen aan betrouwbare, eerlijke en klantvriendelijke bedrijven. Hiermee laat Salient zien dat ze echt meedraaien in de top en voor velen de beste keuze zullen zijn.

Het Salient WordPress theme kent een aantal voordelen die erg handig en prettig zijn voor iedere gebruiker. Zo is het thema als eerste volledig multifunctioneel. Dit betekent dat het thema geschikt is voor alle soorten websites. Met de demo websites & templates laten ze dit goed zien, maar hier komen we later in deze Salient theme review op terug. Naast dat Salient multifunctioneel is is het thema ook responsive, erg snel, zoekmachine vriendelijk en beschikt het over een eigen page builder. Deze page builder maakt het mogelijk om zonder kennis van code een volledige website te bouwen. Met dit thema is het daarom voor iedereen mogelijk om zelf een eigen WordPress website te bouwen.

Salient-WordPress-theme-review

Salient WordPress Theme review: Waarom zou jij het Salient Theme moeten gebruiken?

Hierboven heb ik jou al erg veel nuttige informatie gegeven over het Salient WordPress Theme. Zo weet jij inmiddels dat het thema speciaal is ontwikkeld voor snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Verder weet je inmiddels ook al dat je zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop kunt bouwen met het Salient WordPress Theme.

Toch is dat natuurlijk nog lang niet alles. Het Salient theme is namelijk meer dan alleen super snel en volledig zoekmachine vriendelijk. In het volgende onderdeel van deze Salilent WordPress Theme review zal ik alle voor- en nadelen van dit thema even met jou doorlopen. Zo kun jij namelijk besluiten of het Salient theme de beste keuze is voor jouw nieuwe website of webshop.

Het thema is snel & volledig zoekmachine vriendelijk

Het allerbelangrijkste onderdeel van een WordPress thema is dat het snel en zoekmachine vriendelijk is, want dit gaat grote invloed hebben op het succes dat jouw website kan bereiken. Zo zul je met een traag WordPress thema slecht of helemaal niet gevonden gaan worden in Google. Dit is erg zonde, want het doel van een website is jouw doelgroep bereiken.

ThemeNectar heeft hier bij het ontwikkelen van het Salient theme veel tijd ingestopt, omdat ze zich hiermee konden onderscheiden van hun concurrenten. Daarnaast is het ook gewoon erg belangrijk, want iedereen met een website wil zo goed mogelijk gevonden worden in Google. Om dit te kunnen realiseren hebben ze voor Salient de code erg licht gehouden. Dit zorgt er namelijk voor dat een website sneller geladen wordt en je uiteindelijk beter gevonden gaat worden in Google. Daarnaast biedt het Salient theme de mogelijkheid om alleen de functionaliteiten die je gebruikt te laden. Hierdoor worden de functionaliteiten die je niet gebruikt niet geladen en staan ze dus ook niet in de code. Dit betekent dat jouw website veel sneller is dan de gemiddelde WordPress website.

Volgens Google is de gemiddelde laadtijd van een website 3,6 seconden. Dit is aardig traag wat ervoor zorgt dat de bezoekers niet blij worden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bezoekers verwachten dat een website binnen twee seconden geladen moet zijn. Er is voor jou dus nog zat ruimte voor verbetering en genoeg kansen om jouw concurrenten te verslaan.

Het Salient WordPress theme is zo geoptimaliseerd dat het thema een laadtijd haalt van 1,9 seconden. Dit is al erg snel, maar het kan nog beter. Zo kun je nog verschillende plugins installeren die jouw website sneller maken. Zo laat onze website in 0,9 seconden. Wij weten zeker dat deze laadtijd ook haalbaar is met het Salient theme. Houdt er wel rekening mee dat de laadtijd van een website ook afhankelijk is van de hosting provider die jij hebt gekozen. Wanneer jij gebruik maakt van een hele goedkope webhosting hoef je geen extreem snelle website te verwachten. Ook al maak je gebruik van het snelste WordPress thema.

Salient-theme-wordpress

Het Salient Theme beschikt over een eigen page builder

Een ander erg groot voordeel van het Salient WordPress theme is dat het thema beschikt over een eigen page builder. Deze page builder maakt het mogelijk om zonder ook maar één regel code te schrijven een volledige website te bouwen. Dit is erg handig, want hierdoor wordt het voor iedereen toegankelijk om een website te bouwen.

De Salient theme pagebuilder beschikt over een eenvoudig drag & drop systeem. Het drag & drop systeem is een front-end(aan de voorkant) editing systeem. Dit systeem bestaat uit een menu met alle elementen die jij kunt gebruiken om jouw website op te bouwen. Jij kunt deze elementen vervolgens op jouw website plaatsen door ze uit het menu te slepen en op de juiste plek te plaatsen. Na het plaatsen opent er een nieuw menu waar je aanpassingen kunt doen. Denk hierbij aan de kleuren, lettertypes, groottes, bewegingseffecten en ga zo maar door. Voor dit hele systeem heb je geen kennis van code nodig en daarnaast werkt het erg makkelijk.

Naast het drag & drop systeem beschikt de Salient theme pagebuilder ook over een live editing systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je live kunt zien wat je aan het doen bent. Het voordeel hiervan is dat je veel sneller en effectiever kunt werken. Daarnaast zijn de wijzigingen alleen voor jou zichtbaar. Ben je vervolgens tevreden over de wijzigingen dan kun je ze opslaan en worden ze doorgevoerd naar het echte design. Vanaf dat moment zijn ze ook zichtbaar voor de bezoekers. Hierdoor is de page builder niet alleen sneller en effectiever, maar ook veiliger.

Op het moment zijn er betere page builders dan die van het Salient Theme. Zo heb je de Elementor Pro WordPress Builder, Divi, Thrive Architect en Beaver Builder. Maar het nadeel van deze page builders is dat ze gebouwd zijn door een ander bedrijf. Dit zorgt ervoor dat ze vaak niet goed samenwerken met WordPress thema’s van themeforest. Daarom is het een erg goede toevoeging van ThemeNectar om een eigen pagebuilder te bouwen en deze toe te voegen aan het Salient Theme. Met de Salient page builder in combinatie met het Salient theme beschik je zeker weten over een van de krachtigste en beste combinaties!

Video afspelen over Salient-theme-review

Het grote aantal Salient Theme demo websites

Mocht je geen inspiratie of tijd hebben om helemaal zelf een eigen website of webshop te bouwen? Dan heeft het Salient WordPress theme de perfecte oplossing. Het Salient theme beschikt namelijk over meer dan 330 demo websites & website templates. Zoals we eerder al noemden is het Salient theme multifunctioneel waardoor je er alle soorten websites mee kunt bouwen. Dit laten ze onder andere zien met de demo websites en templates, want er is voor ieder wat wils.

Zo kun je met het Salient WordPress Theme bijvoorbeeld eenvoudig een blog website, portfolio website, WooCommerce webshop, fotografie website, makelaar website, restaurant website of wat dan ook maken. Het is met dit thema allemaal mogelijk en dat maakt Salient een super sterk thema.

Een voordeel van deze templates is dat ze extreem makkelijk zijn te importeren naar jouw website. Zodra jij een template of demo hebt geïmporteerd heb jij de volledige controle over deze pagina. Je kunt deze templates hierdoor helemaal naar jouw smaak maken via de Salient theme pagebuilder.

Naast dat de demo websites & templates erg mooi en makkelijk te bewerken zijn zitten ze ook erg goed in elkaar. Tijdens het ontwikkelen is er namelijk veel tijd gestopt in het bouwen van deze templates. Zo zijn ze erg snel, zoekmachine vriendelijk en erg klantvriendelijk. Je kunt dus hierdoor wel zeggen dat je met dit thema beschikt over de perfecte combinatie!

Salient-theme-demo's

Perfecte koppelingen met WooCommerce

Velen denken dat het Salient theme alleen bedoeld is voor websites, maar dat is niet zo. Het Salient WordPress theme is namelijk ook ideaal om zelf een eigen webshop te maken. Voor een webshop is namelijk ook de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid erg belangrijk. Dit betekent dat je al aan de eerste stappen voldoet.

Verder biedt Salient erg goede koppelingen met WooCommerce. WooCommerce is het nummer één webshop systeem voor WordPress webshops. Via deze plugin beheer je de achterkant van de webshop. Dus je voert hier onder andere de producten in, bepaald de prijzen, verzendkosten, levertijden, voorraad en je kunt kortingscodes aanmaken mocht er een actie zijn. Natuurlijk biedt WooCommerce nog veel meer functionaliteiten, maar dit zijn wel de belangrijkste.Het voordeel van deze plugin is dat hij gratis is!

De voorkant van de webshop beheer je met de page builder van het Salient theme. Hiermee kun je de website bouwen, maar je kunt uiteraard ook gebruik maken van de demo websites. Het Salient theme heeft namelijk een aantal erg interessante demo’s en templates voor webshops. Alle demo’s beschikken over erg goede functionaliteiten die zeker een bijdrage gaan leveren aan het succes van jouw webshop. Zo kun je met het Salient theme producten onder verschillende categorieën verdelen. Dit zorgt ervoor dat jouw website een stuk overzichtelijker wordt voor bezoekers. Ook kun je filters toevoegen waardoor bezoekers bijvoorbeeld kunnen filteren op prijs, kleur, maat, beoordeling, levertijd en ga zo maar door. Je kunt een webshop gemaakt met het Salient WordPress theme echt helemaal naar jouw wens maken.

Salient-theme-woocommerce

Nog meer mogelijkheden met shortcodes

Een belangrijke reden om voor het Salient WordPress theme te kiezen kunnen de shortcodes zijn. Shortcodes maken het namelijk mogelijk om, vaak vrij geavanceerde, elementen op jouw website of webshop te plaatsen. Het voordeel van deze shortcodes is alleen dat hier geen technische kennis voor nodig is.

Wanneer jij al een keer een website hebt gemaakt of met WordPress hebt gemerkt heb je het waarschijnlijk wel eens gezien. Als jij namelijk een contactformulier gaat maken moet je deze vaak via een shortcode op jouw website plaatsen. Voordat jij dit doet heb jij het contactformulier al gebouwd zonder ook maar één regel code te schrijven. Mede dankzij het gebruik van de shortcodes is het voor iedereen mogelijk geworden om een website of webshop te bouwen.

Naast de shortcodes ondersteund het Salient theme nog veel meer handige functionaliteiten. Zo beschikt het thema over een gigantische collectie aan iconen, krijg je levenslang toegang tot alle updates, kun je gebruik maken van 9 verschillende portfolio stylen en 19 verschillende berichten stylen. Verder beschikt het Salient theme nog over erg goede animaties, de mogelijkheid om jouw social media te integreren in de website, de website te vertalen en parallax effecten. Met het Salient Theme gaat er echt een wereld voor je open!

Salient-theme-review

Verschillende layout mogelijkheden voor de header

Elke website maakt gebruik van een header. Dit is namelijk het bovenste gedeelte van jouw website. In de header vind je vrijwel altijd het logo en het menu van jouw website. Vaak kun je ook nog extra functionaliteiten toevoegen. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een knop of een zoekfunctie.

Een groot voordeel van het Salient WordPress theme is dan ook dat het beschikt over verschillende opmaakmogelijkheden voor de header van jouw website of webshop. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het menu links, in het midden of rechts. Ook het logo verandert hiermee van positie. Het is ook mogelijk te kiezen voor een menu dat uitklapt aan de zijkant van jouw website. Op onderstaande afbeelding kun je een aantal van de mogelijke combinaties bekijken. Natuurlijk zijn er nog een hoop andere mogelijkheden om de header van jouw Salient website volledig naar wens te maken.

Salient WordPress Theme Review: Heeft het thema ook nadelen?

Nu we hierboven inmiddels alle voordelen van het Salient WordPress theme hebben besproken is het tijd om door te gaan naar de nadelen. Er is namelijk geen een WordPress thema dat het voor iedere gebruiker goed kan doen. Dit betekent dat ook het Salient theme niet voor iedereen geschikt zal zijn.

In dit onderdeel van deze Salient Theme review wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen die ik heb gevonden. Door deze nadelen hieronder met jou te bespreken hoop ik jou zo goed mogelijk te kunnen helpen bij het kiezen van het beste WordPress thema voor jou. Laten we de nadelen van het Salient Theme daarom maar eens gaan bespreken.

Niet compatibel met Elementor en Divi

Eerder in deze Salient WordPress theme gaf ik dit ook al even aan. Het Salient Theme is namelijk niet compatible met een page builder als Elementor of Divi. Is dit dan een probleem?

Wanneer je gewend bent aan deze page builders kan dit misschien even lastig zijn, maar je zult snel gewend zijn. Het Salient Theme beschikt namelijk over een eigen page builder die vrijwel gelijk is aan een Elementor of Divi van Elegant Themes. Eventueel kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de WPBakery page builder. Deze is namelijk wel volledig compatibel met het Salient Theme.

De page builder van het Salient Theme zelf werkt erg prettig. Daarbij is de page builder ontwikkeld door hetzelfde bedrijf als het thema. Hierdoor sluit de code goed op elkaar aan, werkt alles perfect en zal jouw website ook niet beschikken over onnodige code wat jouw website trager maakt. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en prestaties is het Salient WordPress theme daarom echt top!

Salient WordPress Theme Review: Wat zijn mijn ervaringen met het Salient Theme?

Inmiddels hebben we in deze Salient WordPress Theme review al zowel de voor- als nadelen besproken. Je denkt misschien dat we er nu al zijn, maar dat is nog niet helemaal het geval. Ik wil in dit onderdeel van deze Salient theme review namelijk ook nog mijn ervaringen met het Salient Theme met jou delen.

Zoals je op mijn website misschien al wel hebt gezien bouw ik ook regelmatig websites of webshops voor klanten. Hierdoor werk ik vaak met verschillende WordPress thema’s en zo heb ik dus ook verschillende malen gewerkt met het Salient Theme.

Ik kan jou daarom zeggen dat mijn persoonlijk ervaringen met het Salient WordPress theme erg goed zijn. Het thema is namelijk makkelijk te installeren en erg makkelijk in gebruik. Na het importeren van een template of demo website kun jij met de page builder eenvoudig jouw website of webshop volledig naar jouw smaak maken.

Salient WordPress Theme Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Nu jij weet wat mijn ervaringen zijn met het Salient WordPress theme heb jij waarschijnlijk al een beter beeld. Aan het begin van deze Salient WordPress theme review gaf ik echter aan dat het Salient theme op dit moment meer dan 130.000 gebruikers heeft. Dit betekent dat er genoeg ervaringen van andere gebruikers te vinden zijn. Laten we deze daarom ook maar eens gaan behandelen in dit onderdeel.

Het mooie van een platform van ThemeForest van Envato Market is dat je ervaringen kunt achterlaten. Dit kan alleen wanneer je het thema ook daadwerkelijk hebt gekocht. Dit betekent dat het Salient theme op dit moment 6.213 reviews en ervaringen heeft van echte gebruikers. Het is dan al helemaal mooi wanneer het Salient Theme op basis hiervan gemiddeld wordt beoordeeld met 4.81 van de 5 sterren. Met het Salient Theme maak jij daarom echt een goede keuze!

Salient-theme-reviews

Salient WordPress Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Een erg belangrijk onderdeel van deze Salient theme review is de klantenservice. Ik heb namelijk regelmatig meegemaakt dat een WordPress thema geen klantenservice heeft en dan zit je vast. Dit betekent dat je zelf moet gaan zoeken naar een oplossing en dat kan erg frustrerend zijn. Daarnaast gaat het je ook erg veel tijd kosten.

Wanneer jij gebruik gaat maken van het Salient theme krijg je toegang tot een erg goede klantenservice. Standaard is de klantenservice van alle WordPress thema’s op ThemeForest 6 maanden. In de meeste gevallen heb je hier genoeg aan, maar mocht je het willen uitbreiden naar 12 maanden dan kan dit ook.

De klantenservice van het Salient is erg goed. Ze reageren snel en doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. Wij hebben zelf erg goede ervaringen met de klantenservice van het Salient WordPress theme. Ook op het gebied van klantenservice is het Salient theme dus een echte aanrader!

Salient-theme-klantenservice

Salient Theme kopen? Wat kost het thema?

Als laatste onderdeel van deze Salient theme review kan de prijs natuurlijk ook niet ontbreken. In dit geval valt deze reuze mee, want het Salient theme is even duur als bijvoorbeeld het Avada WordPress Theme, BeTheme, Soledad Theme en het TheGem WordPress Theme.

Op het moment kost het Salient theme $60 dollar. Dit is een eenmalig bedrag en voor dit geld krijg je toegang tot het thema, de page builder, alle demo websites, de erg goede koppelingen met WooCommerce, alle toekomstige updates en de super klantvriendelijke klantenservice. Ik kan je zeggen dat je voor dit geld echt geen beter WordPress thema gaat vinden dan het Salient theme!

Salient-theme-kopen

Salient WordPress Theme Review Conclusie: Is Salient het beste thema voor jou?

Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze Salient WordPress theme review en dat betekent dan het tijd is voor een conclusie, want is het Salient Theme nou de beste keuze voor jou?

Ik kan je vertellen dat ik het Salient theme echt een van de beste WordPress thema’s van dit moment vind. Het thema is namelijk snel, volledig zoekmachine vriendelijk en wordt geleverd met een groot aantal demo websites. Daarbij kun jij zonder enige technische kennis zelf jouw eigen website of webshop maken.

Ben jij opzoek naar een WordPress thema dat snel is, waar je goed mee kunt scoren in Google, dat bomvol zit met erg handige functionaliteiten en ook nog eens erg makkelijk is in gebruik? Dan is het Salient theme echt de beste keuze voor jou!

Salient theme review - Veelgestelde vragen

Wat is het Salient theme?

Het Salient thema is een van de meest populaire WordPress thema’s dat beschikbaar is op ThemeForest. Het voordeel van dit thema is dat het multifunctioneel is. Dit wil zeggen dat je er alle soorten websites mee kunt maken. Daarbij heb je er geen technische kennis voor nodig en krijg je toegang tot een groot aantal demo websites.

Is Salient een goed thema?

Ja, het Salient theme is zonder twijfel een van de beste WordPress thema’s dat jij voor jouw website of webshop kunt gebruiken. Via de standaard meegeleverde page builder kun jij zonder enige technische kennis jouw eigen website of webshop maken.

Is het Salient theme gratis?

Nee, het Salient WordPress theme is niet gratis. Je kunt het thema op Themeforest.com kopen voor $60. Voor dit geld krijg je toegang tot het thema, alle demo websites en templates, toekomstige updates en 6 maanden support.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Salient theme alternatieven

Ook interessant

salient-theme-logo
4.8/5

Voor $60 dollar