Kallyas WordPress Theme Review 2024: Beste E-commerce Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Kallyas theme is een erg populair multifunctioneel wordpress thema dat met name gefocust is op e-commerce. Dit thema is al sinds 2013 op de markt en staat sindsdien met een vaste plek in de top 10. Het thema is responsive, compatibel met page builders, beschikt over een header en footer builder en uiteraard snel en zoekmachine vriendelijk.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij de demo’s en de actuele prijs van Kallyas bekijken! Nog niet overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Kallyas Theme Review te lezen.

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.6/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is het kallyas WordPress Theme?

Het Kallyas wordpress theme is een multifunctioneel thema dat speciaal gebouwd is voor e-commerce. Kallyas is in februari 2013 op de markt gebracht door Hogash. Hogash is een ontwikkelingsbedrijf dat erg veel ervaring heeft in het bouwen van thema’s en andere software toepassingen voor wordpress. Zij zijn al sinds 2009 actief en weten precies wat een goed thema nodig heeft en wat de consumenten willen zien.

Zoals ik net al zei is het Kallyas theme een multifunctioneel thema. Dit betekent dat je er alle soorten websites mee kunt maken, maar het thema is eigenlijk speciaal ontwikkeld voor e-commerce(webshops). Wil jij geen webshop? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar Avada, Astra, TheGem of Soledad te kijken. Dit zijn erg goede wordpress thema’s die niet specifiek voor webshops zijn ontwikkeld. 

Dat het Kallyas theme zo’n groot succes is geworden vind ik vrij logisch. In 2013 waren er namelijk nog maar erg weinig wordpress thema’s te vinden. Vaak waren deze thema’s ook nog eens erg sloom, niet zoekmachine vriendelijk en totaal niet gebruiksvriendelijk. Wilde jij dus zelf een website bouwen? Dan had je hier een webbouwer voor nodig en dat was erg duur. Met de komst van het Kallyas theme werd dit stukken beter, want het thema was erg makkelijk in gebruik, veel sneller en daarnaast kon je met dit thema ook echt gevonden worden in Google. In de daarop volgende jaren heeft het Kallyas theme de nodige updates ondergaan en is het inmiddels uitgegroeid tot een van de beste wordpress thema’s van dit moment.

Naast het Kallyas theme is de portfolio van Hogash veel uitgebreider. Op dit moment bestaat hun portfolio zelfs uit meer dan 16 verschillende wordpress thema’s. Toch is het Kallyas theme veruit het meest populaire thema. Dit is goed te zien aan de cijfers, want Kallyas heeft op dit moment meer dan 45.780 gebruikers! Deze gebruikers beoordelen dit thema gemiddeld met 4.71 van de 5 sterren op basis van 3.169 reviews. Ik kan je daarom garanderen dat de basis van dit thema zeker in orde is.

Kallyas-theme

Waarom zou jij het Kallyas Theme moeten gebruiken?

Ik heb je net verteld wat het Kallyas theme precies is en welk bedrijf hierachter zit. Het is daarom nu tijd om verder te gaan met deze Kallyas theme review. Dit betekent dat ik je mee ga nemen door het thema heen en precies ga laten zien wat dit thema zo bijzonder maakt. Laten we dus maar snel beginnen.

Snel & Zoekmachine vriendelijk

Veruit het belangrijkste onderdeel van een thema zijn de snelheid & zoekmachine vriendelijkheid. Iedereen wil namelijk wat met zijn website of webshop bereiken, maar hier zijn wel bezoekers voor nodig. Het krijgen van bezoekers is opzich niet  erg lastig, maar het is dan wel noodzakelijk dat je gebruik maakt van een snel en zoekmachine vriendelijk wordpress thema.

Het Kallyas theme is goed voorbeeld van een snel en zoekmachine vriendelijk thema. Tijdens de ontwikkeling van dit thema hebben ze erg gelet op de kwaliteit van de code. Zo hebben ze echte professionals hun werk laten om tot het beste resultaat te komen. Het Kallyas theme bevat daarom nu relatief weinig code. Dit zorgt ervoor dat de website sneller is, dat Google jouw website vaker gaat lezen en dat je dus meer bezoekers naar jouw website gaat krijgen. 

Naast dat de programmeurs goed hun werk hebben gedaan zijn er ook nog andere trucjes toegepast. Zo zijn er verschillende Javascript en HTML documenten samengevoegd. Ik kan me voorstellen dat dit voor jou vrij technisch is, maar ik zal het zo makkelijk mogelijk houden. Door deze documenten te combineren benut je de ruimte zo goed mogelijk en dat maakt het thema weer lichter. Ook dit trucje heeft daarom wel invloed op de laadtijd en zoekmachine vriendelijkheid van een thema. Uiteraard worden er nog met veel meer dingen rekening gehouden, maar de basis hebben we besproken en dat is genoeg voor in deze Kallyas theme review.

Kallyas-seo

Geen technische kennis nodig

Een ander erg groot voordeel van het Kallyas theme is dat je geen technische kennis nodig hebt om met dit thema te werken. Kallyas is namelijk zo ontwikkeld dat alle instellingen duidelijk worden weergegeven en dat je geen één regel code hoeft te schrijven om bepaalde instellingen te kunnen aanpassen. 

Daarnaast beschikt het Kallyas theme ook over zijn eigen pagebuilder, en dat is al helemaal ideaal. Een page builder maakt het namelijk mogelijk om zonder technische kennis toch een volledige website te kunnen bouwen. Dit is onder andere mogelijk door het drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit een menu gevuld met alle elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website. Veel gebruikte elementen zijn afbeeldingen, knoppen, teksten en formulieren. Deze elementen kun jij vervolgens aan jouw website toevoegen door ze uit het menu te slepen en ze te plaatsen op de juiste plek.

Terwijl jij werkt met dit drag & drop systeem werk je op een kopie van jouw website. Dit wordt het live editing systeem gezien. Ook hier ben ik een groot fan van! Deze functionaliteit maakt het namelijk mogelijk om tijdens het bouwen live te kunnen zien wat je aan het doen bent. Uiteraard zijn deze wijzigen voor de bezoekers niet zichtbaar totdat jij klikt op opslaan. Om veiliger, makkelijker en sneller te bewerken raden wij een page builder zeker aan!

Op dit moment is Kallyas compatibel met hun eigen page builder, genaamd de Zion Builder. Deze werkt erg goed is combinatie met het thema, maar in vergelijking met andere page builders is hij wat minder. Daarom hebben ze voor het Kallyas theme besloten om dit thema ook compatibel te maken met Visual Composer. Visual Composer is niet zomaar een page builder, maar een van de beste wordpress page builders van 2020! Ik kan je het gebruik van Visual Composer daarom zeker aanraden!

Kallyas-theme-zion-builder

Volledig customizen header & Footer

Ik vind het persoonlijk gigantisch irritant als ik een website zo goed als af heb en dat ik er vervolgens achter kom dat de header & footer niet bewerkt kunnen worden. Dit probleem doet zich vooral voor bij gratis en goedkope wordpress thema’s, want deze zijn altijd erg beperkt. Het niet kunnen aanpassen van de header of footer is erg hinderlijk, want via de header of footer kun jij jouw website eigen maken. Wat je vaak ziet is dat headers een button gebruiken terwijl ze deze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. 

Met het Kallyas theme zul je hier geen last van hebben, want Kallyas beschikt over een geïntegreerde header & footer builder. Zo heb je bij het bouwen van een header de keuze uit 17 verschillende header layouts. Het grootste verschil zit hem hier in de uitlijning en de functionaliteiten die de header gebruikt. Ik zou je daarom aanraden om goed te kijken welke header het beste past bij jouw website. Uiteraard kun je deze later nog aanpassen, maar dat is wel weer extra werk.

Naast de header builder beschikt Kallyas ook over een footer builder. Ook dit vind ik een erg groot pluspunt van het Kallyas theme, want door deze footer builder kun jij de website helemaal naar jouw wensen maken. Zo kun je het logo toevoegen aan de footer, maar bijvoorbeeld ook iconen, blogberichten, formulieren, teksten, afbeeldingen, bepaalde pagina’s en noem zo maar op. Door de header & footer builder kun je precies bouwen wat jij wilt.

Kallyas-header-footer-builder

Keuze uit meer dan 70 Kallyas Demo websites

Vind jij het lastig om inspiratie te vinden voor het bouwen van een website? Of heb je simpelweg geen tijd of zin om een volledige website te designen? Dan zijn de Kallyas theme demo’s een echte uitkomst. Kallyas wordt standaard geleverd met maar liefst meer dan 70 demo websites die met een druk op de knop te importeren zijn naar jouw website. Doordat het thema multifunctioneel is zijn er ook echt demo’s voor alle soorten websites. Denk hierbij aan portfolio’s, blogs, restaurants, fotografen, WooCommerce webshops, makelaar websites, software ontwikkelaars, dokters, autodealers, verschillende soorten sporten, online bedrijven en blijf zo maar door gaan. Ik kan je garanderen dat er voor alle soorten ondernemingen wel een demo te vinden is.

Zodra jij een demo hebt gevonden kun je deze met één druk op de knop importeren. Dit werkt allemaal erg snel en soepel dus dit kan ik je zeker aanraden. Na het importeren van deze demo kun jij ermee doen wat je zelf wilt. Mocht jij aanpassingen willen doen? Dan kan dat! Wil je dingen toevoegen of verwijderen? Dat kan ook! Wil je kleuren en of teksten aanpassen? Ook dat kan! Het grootste voordeel is misschien nog wel dat dit allemaal gaat via de Zion Builder of de Visual Composer page builder. Je hebt dus geen technische kennis nodig voor het bouwen of aanpassen van de demo’s.

Kallyas-theme-demos

Uitgebreide mogelijkheden voor webshops

Aan het begin van deze Kallyas theme review noemden we al dat dit thema multifunctioneel is, maar dat het met name gefocust is op e-commerce. Dit zou dus moeten betekenen dat het thema hier het beste in is en ook de meeste functionaliteiten voor ondersteund. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dit thema echt enorm uitgebreid is en dat je echt alles kunt aanpassen om de webshop naar jouw wens te maken.

Het eerste voordeel van Kallyas is dat het thema volledig compatibel is met WooCommerce. Dit is wel zo fijn, want dit is het beste webshop systeem voor alle wordpress webshops en ook nog eens volledig gratis. Via de WooCommerce plugin kun jij vervolgens jouw webshop instellen en beheren. Zo is dit de plek waar je producten toevoegt of verwijderd, prijzen bepaald, voorraden bepaald, categorieën kunt aanmaken, betaalmogelijkheden kunt kiezen, kortingscodes kunt aanmaken, verzendkosten & levertijden kunt beheren en blijf zo nog maar even doorgaan. Uiteraard is er nog meer mogelijk, maar dit zijn wel de belangrijkste functionaliteiten voor een webshop.

De voorkant van de webshop kun je bouwen met de Zion Builder of Visual Composer. Uiteraard kan dit met de meegeleverde demo’s, maar je kunt ook helemaal vanaf scratch beginnen. Wat ik persoonlijk erg handig vind aan het Kallyas theme is dat je producten kunt toevoegen aan categorieën. Hierdoor wordt het voor bezoekers veel makkelijker om het juiste product te vinden of om producten te vergelijken. Daarnaast kun je ook filters toevoegen waardoor bezoekers kunnen filteren op prijs, maat, materiaal, levertijd, kleur of wat dan nog. 

Naast deze functionaliteiten ondersteund Kallyas ook de functionaliteit voor een snelle bestelling. Dit betekent dat je vanaf bijvoorbeeld een categorie pagina direct het product in de winkelwagen kunt plaatsen. Je hoeft dus niet eerst naar de productpagina te gaan om het product te bestellen. Deze functionaliteit werkt volgens ons erg goed en is zeker de moeite waard om te gebruiken. Samenvattend kunnen we dus wel zeggen dat het Kallyas theme voor e-commerce zeker een van de beste keuzes is die jij kunt maken!

Kallyas-theme-woocommerce

kallyas wordt gebruikt door grote merken

Wat voor mij persoonlijk een erg goede reden was om dit thema eens te proberen waren de andere bedrijven die dit thema gebruiken. Als ik op de website van Kallyas kijk zie ik namelijk een aantal erg grote merken die dit thema ook gebruiken. Neem bijvoorbeeld een Koenigsegg, USA Basketball, Le Boundoir du Regar, Tecnoimpre3D en nog veel meer. Dat deze bedrijven gebruik maken van het Kallyas theme laat goed zien wat dit thema allemaal te bieden heeft! Wil jij de andere merken ook zien die het Kallyas theme gebruiken? Dan kun je de afbeelding hieronder even bekijken.

Kallyas-wordpress-theme

Gratis geleverd met Revolution Slider

Tijdelijk wordt het Kallyas theme gratis geleverd met Slider Revolution. Slider Revolution is op dit moment de beste plugin voor het toevoegen van sliders aan jouw website of webshop. Normaal gesproken kost deze plugin $29 dollar, maar nu wordt hij dus gratis meegeleverd. Dit is daarom ook zeker een groot voordeel van het Kallyas theme.

Slider-revolution-gratis

Kallyas Theme Review: Wat vinden andere gebruikers van dit thema?

Ik kan je uit onze ervaringen vertellen dat het Kallyas theme echt een hele goede keuze is, maar zijn de andere gebruikers dit met mij eens. Het is namelijk lastiger om een persoon te geloven dan een hele groep gebruikers die hetzelfde over een bepaald product denkt. Ik vind het daarom erg belangrijk om de ervaringen van anderen mee te nemen in deze Kallyas theme review.

In dit geval kan ik je met een gerust hart vertellen het het meer en deel van de gebruikers het volledig met mij eens is. Kallyas wordt namelijk beoordeeld met 4.71 van de 5 sterren op basis van 3.169 reviews. Dit is gelijk of vaak zelfs nog beter dan thema’s als X theme, Enfold, Jupiter of Salient. In dat geval had ik de keuze dus snel gemaakt. Op de afbeelding hieronder kun je de meest actuele Kallyas theme reviews lezen.

Kallyas-theme-review

Kallyas Theme Review: Is klantenservice goed?

Naast de ervaringen van anderen vind ik de klantenservice ook een enorm belangrijk onderdeel van alle software tools. Dit betekent dat dit dus ook geldt voor wordpress thema’s, want er kunnen nog wel eens problemen voorkomen. Als dit gebeurd is het erg fijn en makkelijk dat je terecht kunt bij de klantenservice, want zij kunnen jou helpen bij het oplossen van dit probleem.

Als ik het over het Kallyas theme heb kan ik erg tevreden zijn over de klantenservice. Ze beschikken namelijk over voldoende middelen om jou te helpen. Zo hebben ze een kennisbank waar het meer en deel van de problemen al wordt opgelost. Als jij hier niet het juiste antwoord kunt vinden zijn er ook nog de video tutorials waar ik persoonlijk groot fan van ben. Mocht je er hiermee ook niet uitkomen dan is er als laatste nog de persoonlijke support. Zelf heb ik al wel eens contact met deze support opgenomen om te kijken hoe goed de klantenservice is en ik was erg tevreden. Ze zijn super klantvriendelijk en doen er alles aan om jou zo snel, maar vooral goed mogelijk te helpen.

Kallyas-support

Kallyas Theme Review: Wat kost het thema

Je zult het inmiddels al wel weten, maar ook de prijs is een belangrijk onderdeel van deze Kallyas theme review. Ondanks dat deze eigenlijk geen grote rol mag hebben willen we natuurlijk niet teveel betalen. Wel kan ik je aanraden om echt goed te kijken en nooit de goedkoopste te kiezen, want dit gaat 100% zeker problemen opleveren.

Het Kallyas theme heeft in dit geval een erg goede prijs/kwaliteit verhouding. Zo is het thema snel, zoekmachine vriendelijk, makkelijk in gebruik en uiteraard echt niet de duurste. Op dit moment kost het Kallyas theme namelijk $69 dollar en daarmee is het ongeveer even duur als Avada, BeTheme en de andere erg populaire wordpress thema’s op ThemeForest.

Kallyas-theme-kopen

Kallyas Theme Review Conclusie: Is dit een geschikt wordpress thema voor jou?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze Kallyas theme review is het tijd voor een conclusie, want is dit thema nou geschikt voor jou?

Om heel eerlijk te zijn kan ik iedereen het Kallyas theme aanraden, want het thema zit gewoon erg goed in elkaar. Het is snel, zoekmachine vriendelijk, compatibel met page builders, je krijgt toegang tot meer dan 70 demo websites en het ondersteund echt alle functionaliteiten die jij voor jouw website nodig kunt hebben. Toch heb ik ook een nadeel gevonden. En dat is dat het Kallyas theme voor e-commerce(webshops) perfect is, maar voor een andere soort website kan ik je beter een thema als GeneratePress, OceanWP of The7 aanraden. 

Mocht jij vragen hebben? Laat deze dan vooral achter in de reacties onder deze Kallyas theme review. Ik probeer hier vervolgens zo snel mogelijk op te reageren.

Kallyas Theme alternatieven

Ook interessant

Kallyas-theme-logo
4.8/5

Voor $69 dollar