Avada vs BeTheme 2023: Beste WordPress Theme? Mijn Ervaringen!

Ben je opzoek naar een wordpress thema voor jouw website, maar twijfel je tussen Avada en het BeTheme. In deze blog zetten we Avada vs BeTheme om te kijken wat de overeenkomsten en de verschillen zijn. En als laatste uiteraard welk thema de beste keuze is voor jou, want hier gaat het uiteindelijk allemaal om!

Avada-logo

Avada is waarschijnlijk het bekendste wordpress thema op ThemeForest, want op dit moment heeft Avada meer dan 600.000 gebruikers! Dit is 3x zoveel als het BeTheme, maar dat zegt uiteraard nog niks. Ook Avada beschikt over de beste functionaliteiten. Zo krijg je toegang tot 69+ volledige demo websites, de eigen page builder van Avada, veel design opties en niet te vergeten een snel & zoekmachine vriendelijk thema.

Voor $60 dollar

BeTheme-logo

BeTheme is een erg populair wordpress thema dat inmiddels meer dan 204.000 gebruikers heeft. Standaard is het BeTheme al voorzien van de belangrijkste functionaliteiten. Zo is het thema automatisch responsive, krijg je toegang tot gigantisch veel demo’s & templates en je hebt geen technische kennis nodig om ermee te werken. Verder is het thema ook nog erg snel en zoekmachine vriendelijk. Het perfecte recept kun je dus zeggen.

Voor $59 dollar

Inhoudsopgave

Avada VS BeTheme(Avada Review)

Avada is een multifunctioneel wordpress thema dat inmiddels al 6 jaar achter elkaar het best verkochte wordpress thema op ThemeForest is. Inmiddels is het thema al meer dan 608.000 keer verkocht wat erg in de buurt komt van Divi. Naast het gigantische aantal gebruikers krijgt Avada ook erg goede reviews. Ze scoren namelijk 4.76 van de 5 sterren op basis van 23.377 reviews en dat is een erg hoge score.

Demo websites

Wanneer je besluit om met Avada te gaan werken krijg je onder andere toegang tot maar liefst 67 demo websites & WordPress website templates. Dit zijn websites die Avada voor jou heeft gemaakt en die jij met één druk op de knop kunt importeren naar jouw website. Vervolgens kun jij deze demo websites gaan bewerken via de page builder, maar daar komen we later op terug.

Avada beschikt over demo websites voor alle soorten websites. Zo hebben ze demo’s voor online cursussen, fotografen & videografen, makelaars, WooCommerce webshops, blog websites, portfolio websitesrestaurants, freelancers, online marketing en andere bedrijfswebsites. Iedereen kan met Avada wel een demo website vinden die bij jouw website past. 

Het bedrijf achter Avada genaamd ThemeFusion heeft erg veel tijd gestopt in het bouwen van het thema en de demo websites. Ze vinden het namelijk erg belangrijk dat een website snel is en dat hij zoekmachine vriendelijk is, want vindbaar worden in Google is een must voor iedere website. Op deze manier kun jij namelijk jouw doelgroep gaan bereiken en meer klanten binnenhalen.

Avada-demo

Page builder

Een ander voordeel van het Avada wordpress theme is dat je gebruik kunt maken van de Fusion Builder. Dit is Avada’s eigen page builder waarmee je zonder kennis van code een website kunt bouwen. Doordat de Fusion Builder voor Avada gebouwd is werkt alles erg goed samen en zul je geen problemen tegen komen. 

De Fusion Builder beschikt over een drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit 60 elementen die jij kunt gebruiken om jouw website te bouwen of te customizen. Wanneer je bijvoorbeeld een afbeelding of formulier wilt toevoegen hoef je alleen dit element uit het menu te slepen en te plaatsen op de juiste plek. Vervolgens opent er zich een nieuw menu waar jij aanpassingen kunt doen om het element naar jouw smaak te maken. Daarnaast beschikt de Fusion Builder ook over een live editing systeem. Dit systeem gaat samen met het drag & drop systeem en zorgt ervoor dat je live kunt zien wat je aan het doen bent. Op deze manier kun je veel sneller en effectiever werken.

Met veel page builders kun je de pagina’s van een website bouwen, maar bij Avada gaan ze nog net even iets verder. Met deze page builder is het namelijk ook mogelijk om de header en footer van jouw website volledig te customizen. Dit is een erg handige functie, omdat elke website wel andere functionaliteiten nodig heeft in de header of footer. Zo zal de ene website een zoekfunctie of social media deelknoppen nodig hebben, maar heeft een andere website liever call to action of helemaal geen functionaliteiten in de header. Naast de header en footer editor biedt Avada ook de mogelijkheid om de 404 pagina’s van jouw website te editen. Dit is erg handig om de bezoekers goed door te kunnen sturen wanneer ze op een doodlopend spoor zitten.

Avada vs BeTheme: Hoe is de support van Avada?

De support van Avada is erg goed. Volgens ThemeForest beschikt Avada zelfs over de beste support van alle thema’s op ThemeForest. Standaard krijg je 6 maanden support wat eventueel is uit te breiden naar 12 maanden, maar dat is niet per se nodig.

Avada biedt een aantal opties om antwoorden te krijgen op jouw vragen of problemen. De eerste optie die je hebt is kijken in de kennisbank. In de kennisbank worden alle problemen en vragen opgelost of beantwoord. Volgens Avada is dit de eerste stap die je moet zetten voordat je contact gaat opnemen met de klantenservice.

Naast de kennisbank heeft Avada ook een groot aantal video tutorials waarin ze stap voor stap laten zien hoe bepaalde functionaliteiten werken in Avada. Waarschijnlijk zul je hiermee al veel kunnen oplossen, maar mocht je toch nog ergens tegenaan lopen dan kun je nog een ticket aanvragen. Via dit ticket kun je contact opnemen met de support afdeling van Avada. Zij doen er vervolgens alles aan om jou zo goed en snel mogelijk te helpen met het vinden van de juiste oplossing.

Avada-review

Wat kost Avada

Op het moment kost Avada $60 dollar. Dit is een erg goede prijs wanneer we kijken naar de specificaties en alle mogelijkheden die het thema te bieden heeft. Zo krijg je voor dit geldt het thema, de demo websites, toegang tot de Fusion Builder en 6 maanden support. Mocht je 6 maanden support niet genoeg vinden en liever 12 maanden support willen? Dan is dit mogelijk, maar dat kost wel $18 dollar extra. Persoonlijk denken wij dat je aan die standaard 6 maanden support wel genoeg gaat hebben. 

Bij veel wordpress thema’s betaal je jaarlijks een bepaald bedrag om dit thema te kunnen blijven gebruiken, maar bij Avada is dit niet zo. Je betaald bij Avada eenmalig $60 dollar en krijg vervolgens toegang tot alle tools en toekomstige updates. Het Avada theme is hiermee een erg goede en prijsvriendelijke optie voor het bouwen van een website.

Wat-kost-avada

Avada VS BeTheme(BeTheme Review)

Naast het Avada wordpress thema is het BeTheme ook een erg populair wordpress thema op ThemeForest. Het BeTheme is een multifunctioneel wordpress thema met inmiddels meer dan 200.000 gebruikers. Wanneer we kijken naar de ervaringen van deze gebruikers zijn ze erg tevreden over het BeTheme, want het thema scoort namelijk 4.82 van de 5 sterren op basis van 5.965 reviews! Het BeTheme is hiermee een echte concurrent voor Avada.

Demo websites

Een groot voordeel van het BeTheme ten opzichte van Avada is het aantal demo websites en dus de keuze die jij als gebruiker hebt. Avada had namelijk 67 demo websites, maar met het BeTheme heb je de keuze uit meer dan 500 demo websites. Deze zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens helemaal naar jouw wens te maken.

Door deze gigantische bibliotheek aan demo websites heb je enorm veel keuze om de beste demo website voor jou te kiezen. Het BeTheme heeft onder andere demo websites voor freelancers, vakanties, verschillende sporten, blogs & magazines, restaurants, kledingwinkels, computers, technologie, marketing, real estate en ga zo nog maar even door. Het is zeker de moeite waard om eens naar de demo websites van het BeTheme te kijken, want ze zien er erg goed uit en de keuze is reuze!

Door gebruik te maken van deze demo websites kun je het bouwen van de website enorm versnellen. Volgens het BeTheme is het zelfs mogelijk om jouw website binnen één uur live te hebben staan. Tijdens het bouwen van de demo websites hebben ze bij de muffin group(ontwikkelaar BeTheme) veel tijd gestopt in het zo snel en licht mogelijk maken van het thema. Hierdoor kan jouw website stukken beter ranken in Google en zul je meer bezoekers op jouw website krijgen! Het BeTheme is hiermee erg interessant voor iedere wordpress gebruiker.

BeTheme-demo

Page builder

In onze review over Avada zeiden we dat hun beschikken over een eigen page builder genaamd Fusion Builder. Dit is een goede page builder, maar hij is niet te vergelijken met page builders als Divi, Elementor pro, Visual Composer en Beaver Builder. Daarom hebben ze hier bij BeTheme wat op bedacht.

De eerste optie gebruik maken van de Muffin Builder. Dit is een drag & drop page builder van het BeTheme zelf. Deze page builder werkt erg goed, maar hiervoor geldt hetzelfde als de Fusion Builder. In vergelijking met de beste page builders is ook de Muffin Builder eigenlijk net niet goed genoeg. En daarom heeft BeTheme koppelingen gemaakt met andere page builder. Je bent nu niet meer verplicht om met de Muffin Builder te werken, maar je kunt ook gebruik maken van Elementor of WPBakery. Dit zijn erg goede en bekende page builders voor wordpress.

Doordat het BeTheme goede koppelingen heeft met deze page builders is het voor jou als gebruiker makkelijker om helemaal los te kunnen gaan. Je hebt nu namelijk de volledige controle om precies te bouwen wat jij wilt. Daarnaast is het BeTheme erg snel en bevat het verschillende toevoegingen om beter gevonden te worden in Google.

Avada-vs-BeTheme

Avada vs BeTheme: Hoe is de Support van BeTheme

De support van wordpress thema’s die je koopt via ThemeForest zijn standaard 6 maanden. Wel is deze eventueel te verlengen naar 12 maanden, maar dat zal voor de meeste niet nodig zijn. 

De support afdeling van BeTheme is zeker niet slecht, maar hij is wel iets minder uitgebreid dan die van Avada. Toch zul je snel, klantvriendelijk en goed geholpen worden de support van BeTheme.

Een voordeel van een populair wordpress thema als BeTheme is dat er gigantisch veel informatie over te vinden is op Youtube. Dit betekent dat je altijd youtube kunt raadplegen om een oplossing voor een probleem te vinden. Een voordeel hiervan is dat het vaak veel sneller is, omdat je niet hoeft te wachten op de klantenservice. Het tweede voordeel is dat je niet alleen hoort wat je moet doen, maar dat je ook gelijk ziet hoe je iets moet doen. Op deze manier is het vaak veel duidelijker en gaat het sneller.

BeTheme-review

Wat kost het BeTheme

Op het moment kost het BeTheme $59 dollar. Dit is een erg goede prijs wanneer we gaan kijken naar alle mogelijkheden die het BeTheme biedt ten opzichte van Bijvoorbeeld Avada. Bij veel wordpress thema’s betaal je jaarlijks een bepaald bedrag, zodat je updates blijft ontvangen. Maar bij het BeTheme is dit niet het geval. Je betaald hier namelijk eenmalig $59 dollar en krijgt vervolgens toegang tot het thema, de demo websites, 6 maanden support en verschillende page builders om jouw website mee te bouwen. Ook krijg je toegang tot alle toekomstige updates.

De support van de wordpress thema’s op ThemeForest is standaard 6 maanden, maar deze is eventueel te verlengen naar 12 maanden mocht je dat willen. De kosten hiervoor bedragen $17.63 dollar.

Wat-kost-het-BeTheme

Conclusie Avada vs BeTheme: Wat is de beste keuze voor jou?

Nu we inmiddels beide wordpress thema’s uitgebreid hebben besproken is het tijd om tot een conclusie te komen. Is Avada of BeTheme het beste wordpress thema voor jouw website?

Het is lastig om te zeggen wat het beste wordpress thema voor jouw is, omdat iedereen andere eisen stelt aan een thema. Toch zijn wij ervan overtuigd dat het BeTheme de beste optie is. Dit thema is namelijk erg snel en zoekmachine vriendelijk. Daarnaast biedt dit thema de mogelijkheid om zelf een page builder te kiezen wat bij Avada niet kan en wanneer je het BeTheme gaat gebruiken heb je de keuze uit veel meer demo websites. Wij kunnen daarom concluderen dat uit de vergelijking tussen Avada vs BeTheme het BeTheme de winnaar is!

Ben jij op zoek naar een sneller WordPress thema? Dan is mijn Astra Pro vs Elementor Pro vergelijking misschien wat voor jou!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Avada-logo
4.6/5