Astra Pro vs Elementor Pro 2023 | Welke is het beste voor jou?

Ga jij een nieuwe of jouw eerste website of webshop bouwen? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een snel & zoekmachine vriendelijk WordPress thema. Wanneer je op zoek gaat naar een WordPress thema dat hier aan voldoet kom je al snel uit bij Astra en Elementor. Omdat het maken van een echt goede keuze vaak toch nog erg lastig is heb ik een Astra (Pro) vs Elementor (Pro) vergelijking gemaakt.

Wil jij voorkomen dat je na enkele weken toch moet overstappen naar een ander thema, omdat het thema toch niet helemaal aan jouw wensen voldoet? Dan raad ik je zeker aan om deze Astra vs Elementor vergelijking eens goed door te lezen, want hierin deel ik namelijk ook mijn ervaringen!

Astra-logo

Astra is op dit moment een van de snelste WordPress thema’s die jij kunt gebruiken. Daarnaast heeft het thema op dit moment meer dan 1.6 miljoen gebruikers en kun je zonder technische kennis met dit thema aan de slag. Verder krijg je ook nog toegang tot een hoop professionele website templates en blokken om jouw website of webshop helemaal naar wens te maken.

Tot $1194 dollar korting

Elementor-logo

Elementor zal onder de meeste WordPress gebruikers wel bekend zijn. Deze tool heeft namelijk meer dan 5.000.000 gebruikers en dat is gewoon echt bizar veel. Dit komt met name door de gebruiksvriendelijkheid, want Elementor is erg makkelijk in gebruik en je hebt er geen technische kennis voor nodig! Hierdoor is Elementor zelfs geschikt voor de echte beginners.

Probeer 30 dagen gratis!

Inhoudsopgave

Astra Pro vs Elementor Pro vergelijking: Wat zijn de verschillen?

Voordat ik daadwerkelijk begin met deze Astra Pro vs Elementor Pro vergelijking wil ik eerst even de verschillen behandelen. Ik maak schrijf namelijk regelmatig vergelijkingen tussen producten, maar dit is toch even wat anders. In deze vergelijking vergelijken we namelijk een thema met een page builder en dat zijn toch echt twee totaal verschillende dingen. Ik zal daarom eerst even uitleggen wat nou precies de verschillen zijn tussen een WordPress thema en een WordPress page builder.

Een WordPress thema is een voorgecodeerde lay-out die jij op jouw website kunt installeren. Je kunt het thema eigenlijk zien als fundering van jouw website of webshop. Het thema bepaald namelijk hoe snel jouw website is, hoe goed je gevonden kunt worden in Google, welke instellingen jij op jouw website kunt doen en nog een hele hoop meer. Via de customizer kun jij vervolgens de website nog volledig naar jouw wens maken. Het nadeel van een WordPress thema is dat je alleen de dingen kunt aanpassen die de ontwikkelaar jouw laat kunnen aanpassen. Bij Astra zit dit goed, maar bij veel thema’s wordt je erg beperkt.

Een WordPress page builder is weer totaal wat anders en ook nog een stuk nieuwer. Met een page builder kun jij jouw WordPress thema namelijk volledig naar wens maken. Door gebruik te maken van een page builder heb je veel meer vrijheid en kun je echt volledig zelf bepalen wat jij in jouw gedachten had. Doordat veel page builders beschikken over een drag & drop systeem is het maken van een eigen website ook super simpel en kan dit zonder enige vorm van technische kennis.

Samengevat is een thema dus eigenlijk vrijwel hetzelfde als een WordPress page builder. Je hebt hier in veel gevallen alleen een stuk minder vrijheid, omdat je binnen de lijntjes van de ontwikkelaar moet blijven. Wanneer je kiest voor een page builder heb je dat niet, omdat je hier zelf het thema gaat opbouwen.

Welke thema werkt het beste met Elementor?

Wil jij jouw website gaan bouwen met Elementor? Dan moet je hier een geschikt thema voor vinden, want niet alle thema’s kunnen gebruikt worden in combinatie met Elementor. Het is ook zonde om een super zwaar en groot thema te gebruiken, want je gaat de functionaliteiten uit dit thema toch niet gebruiken. Deze ga je namelijk zelf maken met Elementor. Dan is nu de vraag welk thema jij het beste kunt gebruiken met Elementor.

Er zijn een aantal thema’s die super goed werken met Elementor en ook nog eens specifiek zijn ontwikkeld voor page builders. Ik heb daarom ook een speciale blog geschreven waarin ik de beste WordPress thema’s voor Elementor behandel. In deze lijst komen onder andere de volgende thema’s terug:

Astra Pro vs Elementor Pro(Astra Pro Review)

Nu jij inmiddels precies weet wat de verschillen zijn tussen een WordPress thema en een page builder is het tijd om echt met deze Astra vs Elementor vergelijking te beginnen. Ik wil deze vergelijking daarom beginnen met het Astra theme. Dit betekent niet dat Astra ook de winnaar is van deze Astra Pro vs Elementor Pro vergelijking, maar later in deze Astra vs Elementor vergelijking kunnen we dan zien hoe Elementor zich weerhoudt tot het Astra theme. Laten we daarom maar snel beginnen.

Super snel & SEO vriendelijk

Een belangrijk voordeel van het Astra theme is dat het super snel en volledig zoekmachine vriendelijk thema is. Dit is erg belangrijk, want de snelheid van een website bepaald voor een deel hoe goed jij gevonden gaat worden in Google. Een sneller thema betekent dus een betere vindbaarheid in Google, wat weer resulteert in meer bezoekers en uiteindelijk ook leidt tot meer klanten en/of verkopen.

Het Astra theme is ontwikkeld door Brainstormforce. Deze partij heeft al flinke naam opgebouwd binnen de WordPress community. Met het Astra theme hebben zij een van de snelste en meest gebruiksvriendelijke WordPress thema’s ontwikkeld die perfect is in combinatie met een page builder, maar ook met de standaard WordPress customizer is dit thema erg makkelijk in gebruik.

Op dit moment heeft het Astra theme meer dan 1.6 miljoen gebruikers wat eigenlijk ook helemaal niet gek is. Het Astra WordPress theme weegt namelijk minder dan 50KB, terwijl het grootste deel van de thema’s meer dan 300KB weegt. Dit betekent dat het Astra theme 6 keer sneller is en daardoor haalt dit thema een laadtijd van 0,5 seconden! Wanneer je echt goede prestaties wilt behalen is Astra Pro echt een aanrader!

Astra-vs-Elementor-snelheid

Professionele website templates

Een super licht en snel WordPress thema is natuurlijk leuk, maar vaak betekent dit dat het thema nauwelijks functionaliteiten bevat. Het thema is dan heel licht, maar door alle extra plug-ins die jij moet toevoegen wordt het thema alsnog onnodig zwaar. Het is daarom belangrijk om hier goed op te letten, want niet alle thema’s zijn dus zo snel als ze zelf zeggen.

Wanneer je kiest voor het Astra WordPress theme krijg je toegang tot een flink aantal professionele demo websites. Met de gratis versie zijn dit al vrij leuke templates, maar wel een beetje standaard. Wanneer je kiest voor Astra Pro ontvang je toegang tot veel meer templates en deze templates hebben ook de wat geavanceerdere functionaliteiten. Zelf heb ik daarom ook al erg snel de overstap gemaakt van Astra naar Astra Pro.

Aangezien Astra erg veel geeft om prestaties zijn ook alle templates volledig geoptimaliseerd op het gebied van snelheids en zoekmachine vriendelijkheid. Dit is mooi meegenomen, want jouw website zal hierdoor een stuk sneller zijn dan die van jouw concurrenten.

Astra-Pro-vs-Elementor-Pro-Templates

Astra Pro instellingen

Het Astra theme beschikt over erg veel functionaliteiten waardoor iedereen zijn of haar droom website met dit thema kan maken. Wel spreekt dit een beetje tegen met wat ik eerder in deze Astra vs Elementor vergelijking aangaf. Een ligt thema bevat vaak namelijk erg weinig functionaliteiten, maar bij Astra is dit niet het geval. Zij hebben hier namelijk een erg slimme oplossing voor gevonden.

Een WordPress thema wordt gebouwd om zoveel mogelijk gebruikers te kunnen ontlasten. Het voordeel hiervan is dat het thema dan erg veel functionaliteiten bevat, maar dit heeft negatieve effecten voor de prestaties. Het zou daarom ideaal zijn als er een WordPress thema zou zijn dat over erg veel functionaliteiten beschikt, maar toch ook super licht en snel is.

Astra heeft hier de perfecte oplossing voor gevonden. Wanneer je gebruik maakt van Astra Pro kun je namelijk de functionaliteiten die jij niet gebruikt uitschakelen. Hierdoor verdwijnen deze uit de code van jouw website of webshop waardoor ze niet mee geladen hoeven te worden wanneer iemand jouw website bezoekt. Dit kan zo enkele seconden schelen en dat heeft weer een super positief effect op de prestaties van jouw website of webshop.

Astra Pro WooCommerce

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan heb je een webshop nodig, want een webshop beschikt over een betaal- en voorraadsysteem. Echter zijn er ook nog een hoop andere zaken belangrijk voor een webshop. Zo is bijvoorbeeld snelheid super belangrijk, want uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je met een slome website gigantisch inlevert op het aantal conversies en verkopen.

Het Astra theme is hier dan een erg goede keuze voor, maar uiteraard wil je ook efficient werken. Je wilt dus niet voor elk product een eigen pagina moeten aanmaken, maar één template instellen en vervolgens alle producten gebruik laten maken van deze template. Wanneer je gebruik maakt van het Astra Pro theme is dit mogelijk zonder dat je er ook maar enige technische kennis voor nodig hebt.

Astra beschikt echt over alle functionaliteiten die jij nodig hebt om zelf een professionele, snelle en goed converterende webshop te bouwen. Doordat Astra ook volledig compatibel met WooCommerce is het beheren van jouw webshop ook echt een fluitje van een cent.

Astra-vs-elementor-woocommerce

Header & Footer editor

Het probleem van veel WordPress thema’s is dat je erg weinig vrijheid hebt om zelf de header en footer van jouw website of webshop aan te passen. Aangezien de header & footer door jouw bezoekers gebruikt worden om door de website te navigeren zijn deze erg belangrijk. Je wilt bezoekers namelijk zo goed mogelijk helpen en daarvoor is het belangrijk om een gebruiksvriendelijke website of webshop te hebben.

Wanneer je aan de slag gaat met Astra Pro heb jij alle controle over zowel de header als de footer van jouw website. Jij bent dus echt helemaal vrij om zelf te bepalen hoe jij wilt dat deze onderdelen er op jouw website uit koen te zien. Wil je bijvoorbeeld een zoekfunctie in de header of moet de header in beeld blijven wanneer bezoekers naar beneden scrollen? Het is met Astra Pro allemaal mogelijk.

Ook voor de footer wordt jij helemaal vrij gelaten om zelf iets te kunnen opbouwen. Astra geeft jou een flink aantal keuzes om de footer van jouw website volledig naar wens te maken. Zo kun je kiezen uit één columns, twee columns, drie columns, vier columns of vijf columns. Vervolgens kun jij zelf bepalen wat er in elke column moet komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan recente berichten, diensten die jij aanbiedt, een knop of een contact formulier.

Astra voor bloggers

Ben jij een blogger? Dan komen er in veel gevallen regelmatig nieuwe berichten op jouw WordPress website te staan. Al deze berichten worden weergegeven in een archief, maar van veel WordPress thema’s is dit archief erg standaard. Je wilt daarom een uniek archief ontwerpen waar jouw bezoekers makkelijk de de berichten kunnen vinden en lezen.

Als je aan de slag gaat met Astra Pro krijg jij verschillende mogelijkheden om de archiefpagina van jouw blog helemaal naar wens te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de blogberichten weer te geven in een lijst, maar het kan ook in een grid layout of een masonry layout.

Via de single blog pagina editor kun jij de template naar wens maken. Deze template wordt vervolgens toegepast op alle blogberichten die jij plaatst. Wanneer je dus een wijziging wilt doorvoeren hoeft dit dus alleen in de template en niet op elke blog die jij hebt geplaatst. Dit is daarom nog eens efficiënt werken wat veel tijd gaat besparen!

Astra-vs-Elemetor-blog

Astra Pro vs Elementor Pro(Elementor Pro Review)

Nu jij inmiddels alles weet over het Astra theme is het tijd om verder te gaan met deze Astra vs Elementor vergelijking. Dit betekent dat we in het volgende onderdeel van deze vergelijking gaan kijken naar Elementor. Over welke functionaliteiten beschikt Elementor namelijk, wat is de gebruikservaring van Elementor en hoe verhoudt zich dit tot het Astra theme? Laten we dat maar eens uitzoeken.

Snel & zoekmachine vriendelijk

Net als het Astra theme is ook Elementor gebouwd voor resultaat. Ze willen het bouwen van een eigen website of webshop namelijk zo makkelijk mogelijk houden, zodat iedereen dit kan. Wel hebben ze daarbij uiteraard rekening gehouden met de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid van de website. In mijn ervaring beschikt Elementor daarom over de ideale combinatie van deze twee belangrijke factoren.

Het is goed om te weten dat Elementor een page builder is en dus geen WordPress thema is. Als je Elementor wilt gaan gebruiken heb je dus ook nog een WordPress thema nodig, want anders zal het niet werken. Kies in dit geval altijd voor een snel en zoekmachine vriendelijk thema, want je wilt hier geen kansen laten liggen.

Elementor beschikt over een eigen WordPress thema, genaamd het Hello theme. Dit thema heeft Elementor zelf ontwikkeld en is perfect afgestemd op de page builder. Omdat het thema in principe niks nodig heeft is het erg licht en kun jij met de page builder zelf het thema gaan opbouwen. Met dit thema zul je dus geen last hebben van onnodige code en dus geen trage website.

Restaurant-website-maken-snelheid

Volledige theme builder

Wanneer je aan de slag gaat met de gratis versie van Elementor kun je gebruik maken van de page builder. Dit maakt het bouwen van een website al erg makkelijk, maar het is totaal niet efficiënt. Je moet namelijk elke pagina apart opbouwen. Dit betekent ook dat jij de header & footer per pagina moet aanmaken. Wil jij vervolgens een wijziging doorvoeren? Dan moet ook dit voor elke pagina gedaan worden.

Elementor Pro is meer dan een standaard page builder. Elementor is namelijk een theme builder en dat maakt het bouwen niet alleen makkelijker en leuker, maar ook een stuk efficiënter. Met de theme builder kun jij namelijk erg makkelijk templates maken en instellen waar deze moeten worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een template voor de header of footer van jouw website, maar ook aan een productpagina, blog template, archief pagina en ga zo maar door.

Omdat deze pagina’s vaak meerdere keren worden gebruikt op een website wil je deze niet elke keer opnieuw moeten maken. Met Elementor Pro kun je eenmalig een template aanmaken en deze vervolgens oneindig hergebruiken. Wil je later toch wat aanpassen? Dan hoeft dit alleen in de template en worden alle wijzigingen automatisch op elke pagina doorgevoerd.

Grote keuze uit templates

Als je besluit om met Elementor aan de slag te gaan krijg je net als bij het Astra theme toegang tot een flink aantal WordPress website templates. Hoeveel templates dit zijn is afhankelijk van de licentie die jij kiest. Hierbij wil ik wel eerlijk vermelden dat de templates van de gratis Elementor versie erg plat en standaard zijn. De gratis templates van het Astra theme zijn dan naar mijn mening wel een stukje beter.

Kies je echter voor Elementor Pro? Dan krijg je toegang tot veel meer Elementor templates. Deze templates zien er professioneler uit, beschikken over meer functionaliteiten en zijn geoptimaliseerd voor SEO. De templates van Elementor Pro zijn daarom zeker het proberen waard. Omdat Elementor multifunctioneel is kan het gebruikt worden voor alle soorten websites en/of webshops. Dit betekent dat er ook kant-en-klare templates zijn te vinden voor alle soorten websites en webshops. Denk bijvoorbeeld aan templates voor de volgende soorten websites:

 

Naast templates krijg je ook toegang tot een gigantische bibliotheek met blokken. Dit zijn weer losse onderdelen uit een template. Denk bijvoorbeeld aan een over ons sectie of een diensten blok. Alle deze blokken kun jij importeren om vervolgens helemaal vanaf scratch zelf jouw eigen website op te bouwen.

Elementor-vs-Astra-templates

Erg makkelijk in gebruik

Het Astra theme is al erg makkelijk in gebruik, maar ik moet toch echt toegeven dat Elementor het hier beter doet. Dit is eigenlijk ook niet raar, want Elementor is een page builder waar je zelf jouw volledige website of webshop kunt opbouwen met het drag & drop systeem. Het maken van een website voor beginners met Elementor is daarom niet alleen makkelijker, maar geeft ook een stuk meer vrijheid. Wanneer je het Astra theme namelijk gebruikt zonder page builder zul jij nooit jouw volledige website naar jouw wens kunnen maken.

De page builder van Elementor bestaat uit een flink aantal elementen. Deze elementen kun jij allemaal gebruiken om zelf jouw website of webshop te gaan opbouwen. Wil jij een van de elementen toevoegen? Dan kun jij het element uit het menu slepen en vervolgens plaatsen op de plek waar jij het element wilt hebben staan. Na het plaatsen opent er een nieuw menu waar jij stijl aanpassingen kunt doen voor dit elementor. Uiteraard allemaal zonder dat daar technisch kennis voor nodig is.

Een mooie bijkomstigheid is dat Elementor ook beschikt over een live editing systeem. Door dit systeem kun jij tijdens het bouwen van jouw website live zien wat je aan het doen bent. Gaat er iets fout en wil je terug? Dan kun je met één druk op de knop terug naar de vorige wijziging of zelfs een nog oudere versie. Ben je wel tevreden? Dan kun je de wijzigingen publiceren en vanaf dat moment zijn ze zichtbaar voor alle bezoekers.

WooCommerce Builder

Net als Astra beschikt ook Elementor over een eigen WooCommerce builder. Wel heb je hiervoor Elementor Pro nodig, want de gratis versie ondersteund de Elementor WooCommerce builder namelijk niet.

Persoonlijk ben ik een groter fan van de WooCommerce builder van Elementor dan van Astra. In Astra heb je een aantal instellingen om jouw webshop vorm te geven, maar daar blijft het ook bij. Maak je gebruik van een page builder? Dan heb je simpelweg veel meer vrijheid en kun je dus echt een WordPress webshop maken die volledig bij jouw wensen aansluit.

Zoals ik eerder in deze Astra vs Elementor vergelijking al aangaf kun je erg makkelijk templates aanmaken voor bepaalde pagina’s. Vooral voor webshops met meerdere producten is dit erg handig. Je hoeft nu namelijk maar één keer een template te maken voor een productpagina en vervolgens kunnen alle producten daar gebruik van maken. Jij hoeft alleen nog het product toe te voegen en de rest wordt automatisch voor jou gedaan.

Elementor-vs-Astra-WooCommerce

Popup builder & formulieren builder

Zoals je inmiddels misschien al wel hebt meegekregen is de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid van een website erg belangrijk. Je wilt daarom niet onnodig veel plugins op jouw website installeren, want elke plugin maakt jouw website of webshop weer trager. Elementor heeft daarom zoveel mogelijk in hun page builder weten te stoppen zodat alles super werkt en je eigenlijk geen extra plugins meer nodig hebt.

Zo beschikt Elementor over een eigen formulieren builder waarmee jij alle soorten formulieren kunt bouwen. Deze formulieren kun je zonder technische kennis aanmaken en volledig naar wens maken. Je kunt daarna ook instellen op welk e-mailadres de e-mails binnen moeten komen, welke titel ze moeten hebben en nog veel meer. Doordat je geen extra contactformulieren plugin meer nodig hebt blijft jouw website een stuk sneller.

Verder beschikt Elementor ook over een eigen pop-up builder. Deze is super waardevol, want de enige andere page builder die hier over beschikt is Divi van Elegant Themes. Popups zijn erg handig om het conversiepercentage van jouw website of webshop te verhogen en daarom worden ze ook door bijna alle websites en webshops gebruikt. Met Elementor kun je deze zelf maken zonder enige technische kennis nodig te hebben. Er zijn zelfs meer een flink aantal templates die jij hiervoor kunt gebruiken.

Elementor-popup-builder

Astra Pro vs Elementor Pro: Hoe zit het met de prestaties?

Eerder in deze Astra vs Elemetnor vergelijking hebben we het hier ook al even kort over gehad, maar toch wil ik hier nu nog wat dieper op ingaan. Snelheid & zoekmachine vriendelijkheid zijn namelijk super belangrijk en ik wil jou helpen om echt de beste keuze te maken.

Wanneer je kiest voor het Astra theme heb je een supersnel WordPress thema, maar om hier eigenlijk het maximale uit te kunnen halen heb je alsnog een page builder nodig. Via de standaard WordPress customizer kun je al best het een en ander aanpassen, maar je zult jouw website hiermee eigenlijk nooit helemaal naar wens krijgen. Wel heeft Astra theme een gewicht van minder dan 50KB en een laadtijd van 0,5 seconden!

Kies je voor Elementor? Dan lever je uiteraard wat in op snelheid, omdat Elementor simpelweg een stuk zwaarder is. De hele page builder moet namelijk toegevoegd worden en dat duurt nou eenmaal wat langer. Afhankelijk van de pagina’s die jij bouwt kan de laadtijd sterk verschillen, maar een laadtijd van 1 tot 1,5 seconden is met Elementor zeker mogelijk. Hiermee kun jij jouw concurrenten nog makkelijk verslaan, want gemiddeld is de laadtijd van een website zo’n 3 seconden.

Astra Pro vs Elementor Pro: Hoe scoren ze op het gebied van klantenservice?

Een belangrijk onderdeel is de klantenservice en daarom wil ik die in deze Astra vs Elementor vergelijking ook zeker meenemen. Wanneer je namelijk een probleem of vraag hebt wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. In dit onderdeel van deze Astra Pro vs Elementor Pro vergelijking zal ik de klantenservices daarom met elkaar gaan vergelijken.

Als eerst wil ik vermelden dat de klantenservice bij de gratis versie van zowel Astra als Elementor niet aanwezig is. Dit is ook logisch, want de klantenservice moet betaald worden en dat gaat niet gebeuren als de alleen klanten met de gratis licenties moeten helpen. Wanneer jij gebruik maakt van de gratis versie zul je dus altijd zelf een oplossing moeten zoeken op internet als je een probleem hebt.

Wanneer je echter kiest voor een betaalde licentie van Astra of Elementor krijg je toegang tot de daadwerkelijke klantenservice. Ik gebruik zowel Astra als Elementor en kan daarom zeggen dat de klantenservice best goed is. Ze zijn super klantvriendelijk en weten ook altijd te helpen. Het enige nadeel is de reactietijd, maar dat komt doordat deze bedrijven in een andere tijdzone zitten. Hierdoor moet je vaak enkele uren wachten op een reactie. Wanneer je kiest voor een Pro licentie zijn de klantenservice afdelingen van zowel Astra als Elementor zeker goedgekeurd.

Astra-Pro-vs-Elementor-klantenservice

Astra Pro vs Elementor Pro: Wat kost het?

Het laatste onderdeel van deze Astra Pro vs Elementor Pro vergelijking gaat over de kosten, want wat kosten ze nou eigenlijk precies? Laten we dat maar eens uitzoeken.

Wanneer je kiest voor het Astra theme heb je de keuze uit 3 verschillende licenties. De kosten hiervan beginnen bij $59(tijdelijk $47 dollar) en kunnen oplopen tot $249 dollar. Deze kosten zijn per jaar om toegang te houden tot de nieuwste updates en de klantenservice. Ben je van plan langere tijd gebruik te maken van Astra? Dan kan het erg verstandig zijn om een lifetime licentie af te nemen. Voor deze licenties betaal je namelijk maar eenmalig.

Kies je voor Elementor Pro? Dan heb je de keuze uit 5 verschillende licenties. Dit lijkt misschien erg veel, maar het kiezen van de juiste is eigenlijk helemaal niet lastig. Je krijgt met elke licentie namelijk toegang tot dezelfde functionaliteiten. Met deze duurdere licenties kun je alleen meer websites bouwen. De kosten van Elementor beginnen bij $49 dollar en kunnen oplopen tot $1000 dollar.

Astra-pro-vs-elementor-pro-prijzen

Conclusie: Kun jij het beste Astra of Elementor gebruiken?

Nu we aan het einde van deze Astra vs Elementor vergelijking zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu het beste Astra of Elementor gaan gebruiken?

Laten we voorop stellen dat beide tools echt bijzonder goed zijn, maar ze opereren beide in een ander gebied. Astra is namelijk een thema en Elementor een page builder. Een echte winnaar kiezen is daarom vrij lastig.

Zelf ben ik een groot fan van het Astra theme in combinatie met Elementor Pro. Je hebt dan namelijk een super snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema dat jij met behulp van de Elementor page builder eenvoudig naar eigen wens kunt maken.

Tip: De gratis versie van het Astra theme in combinatie met Elementor Pro is ook al echt top en kan ik zeker aanraden wanneer je de kosten wat lager wilt houden.

Astra vs Elementor - Veelgestelde vragen

Is Astra beter dan Elementor?

Nee, Astra is niet beter dan Elementor. Astra is namelijk een WordPress thema en Elementor is een page builder. Je kunt het Astra Theme wel perfect gebruiken in combinatie met Elementor Pro, omdat ze namelijk perfect op elkaar uitsluiten en je op deze manier super eenvoudig een eigen website kunt maken.

Heb je Astra Pro nodig als je Elementor Pro nodig hebt?

Of je Astra Pro nodig hebt als je Elementor Pro al hebt is afhankelijk van wat je allemaal nodig hebt. Wil je gebruik maken van de professionelere Astra templates? Dan heb je wel Astra Pro nodig. Ook wanneer je betere en meer functionaliteiten wilt hebben voor het menu, de blog of de footer is Astra Pro nodig.

Is Astra Pro of Elementor Pro beter?

Of Astra Pro of Elementor Pro beter is is afhankelijk van wat jij precies zoekt. Zoek jij een WordPress thema? Dan is het Astra Pro theme de juiste keuze. Zoek jij een page builder om eenvoudig een website te kunnen maken? Dan is Elementor de betere keuze. Je kunt Astra Pro en Elementor Pro ook met elkaar combineren. Dat heeft persoonlijk mijn voorkeur.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Elementor-pro-logo
4.9/5