Affiliate Marketing Website Maken? | 2024 Handleiding!

Affiliate-marketing-website-maken
Inhoudsopgave

Wil jij beginnen met Affiliate marketing, een passief inkomen gaan genereren en meer vrijheid creëren zodat jij zelf kunt bepalen wanneer jij wat doet? Dan maak je met Affiliate marketing een erg goede keuze, maar hiervoor is hebben van een eigen website wel erg belangrijk. In deze blog ga ik jou daarom stap voor stap uitleggen hoe jij zelf jouw eigen affiliate marketing website kunt maken.

Een Affiliate website is totaal wat anders dan een normale website en moet daarom ook aan andere eisen voldoen. Veel handleiding die jij leest zullen daarom niet aansluiten bij het daadwerkelijke Affiliate marketing.

Zelf ben ik al meerdere jaren actief met Affiliate marketing en weet ik precies wat wel en niet werkt. In deze blog zal ik jou daarom uitleggen hoe jij zelf jouw Affiliate Marketing website kunt gaan maken!

Wat is affiliate marketing precies?

Het starten van een eigen Affiliate marketing website is natuurlijk leuk, maar voordat je begint is het wel belangrijk dat je precies weet wat Affiliate marketing is. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op deze vraag.

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij jij andermans producten promoot in ruil voor een commissie. Denk bijvoorbeeld aan het reviewen van een iphone. Leest iemand deze review en klikt hij via jouw review door naar bijvoorbeeld Coolblue om de iphone te kopen? Dan ontvang jij een commissie, omdat jij de klant naar Coolblue hebt geleid.

Hoe werken Affiliate Marketing websites?

Nu je weet wat Affiliate marketing is wil je natuurlijk ook weten hoe deze websites precies werken. Laten we daar daarom ook maar eens dieper op in duiken.

Zoals je net hebt gelezen krijg jij een commissie wanneer een bezoeker via jouw link een aankoop doet bij een bedrijf. Jij zult je nu waarschijnlijk afvragen hoe het bedrijf weet dat de verkoop via jouw komt en jij dus de commissie moet krijgen.

Wanneer jij een bepaald product of bedrijf wilt promoten moet jij je aanmelden bij het affiliate systeem van dit bedrijf. Zodra jij hier een account hebt kun jij vanuit het account affiliate links maken naar het product dat jij wilt promoten. Deze links kun jij vervolgens op jouw website of webshop plaatsen.Doordat deze links een unieke code bevatten kan het systeem precies uitlezen via welke affiliate de verkoop is gerealiseerd. 

In veel gevallen hoeft de verkoop niet direct gedaan worden. Affiliate netwerken werken namelijk met een cookieduur. Hierdoor kan tot in veel gevallen 30+ dagen de commissie nog aan jou toegewezen worden. Dit maakt Affiliate marketing een super interessant verdienmodel met ook nog eens erg veel potentie.

Affiliate website maken: 2024 handleiding

Hierboven heb jij precies kunnen lezen wat Affiliate marketing is, hoe een affiliate marketing website werkt en hoe het het affiliate systeem kan zien dat de verkoop via jou is gekomen. In het volgende onderdeel wil ik daarom jou meenemen door het proces waarmee jij zelf een goede affiliate website kunt maken.

Ook voor mijn eigen affiliate websites doorloop ik altijd deze stappen om zo het maximale resultaat uit mijn affiliate marketing websites te halen. Wanneer jij dit dus ook doet zal ook jij een succesvolle affiliate marketing website kunnen maken.

1. Kies een niche

De eerste stap om zelf jouw eigen affiliate website te maken is ook direct de belangrijkste stap. Het is namelijk erg belangrijk om een goede affiliate marketing niche te kiezen. Veel beginnende affiliate marketeers kiezen een niche op basis van de commissies die verdiend kunnen worden. Echter gaat dit in veel gevallen weinig tot geen resultaat opleveren.

Om een goede affiliate niche te kiezen is het belangrijk om een onderwerp te kiezen waar jij zelf interesse in hebt. Je zult namelijk een hoop teksten moeten schrijven om autoriteit op te bouwen en goed gevonden te gaan worden in Google. 

Daarbij zullen bezoekers het ook merken wanneer jij teksten schrijft over een onderwerp waar je geen interesse in hebt. Het kiezen van een niche die jouw niet aanspreekt heeft dus totaal geen zin en is daarom ook een van de meest gemaakte fouten.

Kies-een-niche

2. Kies welke producten je gaat promoten

Heb je een niche gevonden die jou aanspreekt en waar je veel over kunt vertellen? Dan ben je al een stap dichterbij het maken van jouw eigen affiliate marketing website. De volgende stap is daarom het vinden van producten die jij kunt gaan promoten binnen deze niche.

Het vinden van producten die jij kunt gaan promoten op jouw affiliate marketing website is lastiger dan de meeste denken. Je moet namelijk naar meer kijken dan alleen de commissie die jij krijgt. Controleer daarom ook altijd de volgende punten bij het kiezen van affiliate marketing producten die jij kunt promoten:

 1. Wordt het product veel verkocht?
 2. Hoe groot is de concurrentie?
 3. Wat is de aanschafprijs voor de klant?
 4. Wat zijn de ervaringen met het product van andere gebruikers?
 5. Is er een klantenservice? En wat is de kwaliteite hiervan?

Natuurlijk wil jij ook weten waar jij het beste affiliate marketing producten kunt vinden. Je kunt natuurlijk zelf opzoek gaan naar producten, maar er zijn ook grote populaire netwerken waarbij je gratis kunt aanmelden. Vanuit deze partijen kun jij vervolgens duizenden producten promoten van de grootste bedrijven. Bekijk de volgende netwerken bijvoorbeeld eens:

  1. Plug&Pay
  2. Paypro
  3. Daisycon
  4. Tradetracker
  5. Bol.com
Affiliate-marketing-website-maken-product-kiezen

3. Schaf een domeinnaam & hosting pakket aan

De derde stap is het aanschaffen van een domeinnaam en hostingpakket. Het is hierbij belangrijk dat je een domeinnaam kiest die aansluit bij de affiliate niche die jij hebt gekozen. Hierdoor kunnen Google en bezoekers in een opzicht direct zien waar jouw affiliate website over gaat. 

Voor de domeinnaam is het belangrijk om de extensie te kiezen van het land waar jij je op wilt gaan richten:

 • Voor in Nederland kies je dus een .nl domeinnaam
 • Voor in België kies je een .be domeinnaam
 • Voor een internationale website kies je een .com domeinnaam
 

Als affiliate zul je niet direct veel geld gaan verdienen en daarom wordt er in veel gevallen gekozen voor goedkope hosting. Dit is een prima alternatief, maar kijk wel goed welke partij jij kiest. Snelheid en veiligheid zijn namelijk super belangrijk voor affiliate marketing websites en daar moet je dus echt in willen investeren. Ik heb daarom een artikel speciaal geschreven over de beste goedkope hosting providers

Wanneer je mij zou vragen welke hosting provider ik beginnende affiliate marketeers zou aanraden, zal ik beginnen met SiteGround. SiteGround is op dit moment een van de beste hosting providers en ook nog eens goed betaalbaar. Een ander alternatief is Hostinger en wanneer je een Nederlandse hosting provider wilt is Cloud86 zeker de beste keuze!

Affiliate-website-maken-hosting

4. Bouw jouw affiliate marketing website met WordPress

Nu jij een domeinnaam en hostingpakket hebt gekocht is het tijd om WordPress te installeren. Je kunt jouw website natuurlijk ook bouwen met een systeem als Wix of Joomla, maar om het maximale resultaat te behalen en ook het onderhouden makkelijk te houden is WordPress de beste keuze.

Bij zowel SiteGround, Hostinger als Cloud86 kun jij met één druk op de knop WordPress installeren. Een makkelijkere en snellere methode zul jij daarom niet vinden. Het enige wat jij namelijk zelf hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij vervolgens kunt inloggen op jouw affiliate marketing website.

5. Een WordPress thema installeren

Snelheid is super belangrijk om goed gevonden te worden in Google. Al helemaal wanneer jij een affiliate website wilt maken moet jij dus een goed, snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema kopen. In dit geval zijn er een aantal thema’s die ik kan aanraden wanneer jij zelf zonder technische kennis jouw eigen affiliate website wilt gaan maken:

 1. Elementor Pro WordPress
 2. Divi WordPress Theme Builder
 3. Het Affiliate Held WordPress Thema
 4. Astra WordPress Theme
 5. Neve WordPress Theme

Het voordeel van deze thema’s is dat ze speciaal zijn ontwikkeld voor zoekmachines. Hierdoor kan Google jouw website makkelijk lezen en een stuk sneller laden. Het voordeel hiervan is dat jij beter gevonden gaat worden in Google, meer bezoekers zult gaan ontvangen en dus ook meer geld zult gaan verdienen.

Naast al deze voordelen zijn de bovengenoemde thema’s ook nog eens beginners vriendelijk. Zelfs als totale beginner kun jij met deze website software zelf een eigen website maken.

Elementor-Pro-WordPress-Page-Builder-Review

6. Vind relevante zoektermen voor jouw niche

Zodra jij een WordPress thema hebt geïnstalleerd kun je nog niet direct jouw affiliate website gaan opbouwen. Het is namelijk belangrijk dat je gebruik maakt van een goede website structuur en daarvoor moet jij dus goed weten welke zoektermen worden gebruikt binnen de door jouw gekozen niche.

Voor het vinden van de juiste zoektermen kun je gebruik maken van dure tools als SEMrush, Ahrefs of SE Ranking, maar als beginner wil jij daar natuurlijk nog niet jouw geld aan uitgeven. In dit geval is het daarom het beste om gebruik te maken van tools als Ubersuggest, de trial van Mangools en de gratis versie van Answer the Public

Door in deze software het hoofdzoekwoord in te vullen krijg jij een gigantische lijst met relevante en gerelateerde zoektermen. Hierbij kun je ook direct het zoekvolume zien en de hoeveelheid concurrentie. 

Nu jij precies weet waar mensen op zoeken kun je een lijst maken van pagina’s die op jouw affiliate marketing website geplaatst moeten worden. De volgende stap is daarom het schrijven van ijzersterke content.

Affiliate-marketing-website-zoektermen

7. Analyseer de websites van jouw concurrenten

Het is goed om deze stap samen uit te voeren met stap 6. Je kunt namelijk zelf gaan uitzoeken welke zoektermen relevant zijn voor jouw affiliate website, maar je kunt ook kijken naar de websites van de concurrenten. 

Ga daarom eerst op zoek naar een aantal grote concurrenten in de door jouw gekozen niche. Vervolgens kun jij kijken welke content hun hebben en of deze aansluit bij jouw niche. Is dit het geval? Dan kun je ook deze onderwerpen op jouw eigen website gaan toevoegen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je zelf de content gaat schrijven, want anders kun je flink in de problemen komen.

Maak ook onderscheid tussen de verschillende fases in het aankoopproces. Zo heb je bijvoorbeeld de volgende typen zoektermen:

 1. Informatie zoektermen: Informatieve zoektermen geven informatie en hebben dus niet direct een koopintentie. Deze zoektermen zijn belangrijk om de andere pagina’s te versterken en autoriteit op te bouwen, maar zullen niet tot veel inkomsten leiden.
 2. Koop gerichte zoektermen: Koop Gerichte zoektermen zijn zoals de naam als zegt koopgericht. Deze zoektermen worden gebruikt wanneer de bezoeker daadwerkelijk op het punt staat om het product te kopen. Hier kun je dus het meeste verdienen.

8. Maak goede content en biedt meerwaarde

Zoals je eerder al hebt gelezen is content veruit het belangrijkste wanneer jij een affiliate website wilt maken. Je kunt je daarom op een hoop zaken gaan focussen, maar aan het begin is het enige dat moet doen goede content schrijven en plaatsen.

Uit stap 6 & 7 heb jij een hoop interessante zoektermen gevonden waar jij teksten voor moet gaan schrijven. Het is belangrijk om hierin ook onderzoek te doen naar de teksten van de concurrenten en vervolgens te kijken hoe jij extra waardevolle informatie kunt geven over het onderwerp. 

Google zal dit namelijk zien en daardoor kun jij beter gevonden gaan worden in Google op deze zoektermen. Het is daarom belangrijk om uitgebreid onderzoek te doen voordat jij begint met het schrijven van een tekst.

9. Investeer in een snelle en veilige website

In stap 3 gaf ik aan dat snelheid en veiligheid enorm belangrijk zijn voor het maken van een goede en succesvolle affiliate marketing website. Wanneer jij dus het maximale uit jouw website wilt halen is het belangrijk om maximaal in te investeren.

Dit begint met het kiezen van een goede hosting provider. Wanneer jij voor SiteGround, Hostinger of Cloud86 hebt gekozen zit dit in ieder geval goed. 

Wanneer jij vervolgens een WordPress thema hebt geïnstalleerd, pagina’s hebt toegevoegd op jouw affiliate marketing websites en nog extra plugins hebt toegevoegd zal jouw website een stukje langzamer geworden zijn. Natuurlijk wil je dit niet en daarom is het belangrijk om de snelheid te optimaliseren. In dit geval zijn er een aantal plug-ins die ik kan aanraden om jouw website sneller te maken:

 1. WP Rocket voor caching  
 2. WP Fastest Cache voor caching(Gratis alternatief voor WP Rocket)
 3. Smush voor het optimaliseren van afbeeldingen
 4. WordFence voor een betere beveiliging
Affiliate-website-maken-wordpress-wordfence

Niches waarin jij een affiliate website in kunt opzetten

Zoals je helemaal aan het begin van deze handleiding hebt gelezen is het kiezen van een affiliate niche de eerste en belangrijkste stap. Om jou een beeld te geven van verschillende niches binnen affiliate marketing zal ik er hieronder een aantal benoemen die jij zou kunnen kiezen om jouw eigen affiliate website te maken.

1. Golf niche

De eerste en een van de grootste affiliate marketing niches die ik wil bespreken is de golf niche. Deze komt voor vele affiliate marketeers niet onverwachts, want golf is namelijk een zeer lucratieve markt. Uit onderzoek is gebleken dat de golfindustrie goed is voor zo’n 12,55 miljard dollar per jaar. De gemiddelde golfer geeft zo’n $3.305 dollar per jaar uit. Als affiliate kun jij dus een mooi bedrag verdienen wanneer jij vol inzet in deze niche.

2. Huis beveiliging

Naast de golf niche is ook de huisbeveiliging een super grote niche met veel potentie voor affiliate marketing websites. Er zijn namelijk erg veel huishoudens die investeren in extra beveiliging van hun huis. Denk bijvoorbeeld aan een slimme deurbel, nieuwe sloten van deuren en ramen, wifi-camera’s, bewegingssensoren voor lampen en een alarm voor het huis. Doordat deze markt eerder groter zal worden dan kleiner kun jij hier als affiliate een goede website voor maken.

3. Dating niche

Wil jij online geld verdienen met affiliate marketing? Dan kan de dating niche zo maar eens een erg interessante keuze zijn voor jou. Ook deze niche wordt met de dag groter, omdat mensen elkaar niet meer persoonlijk durven te benaderen maar alles digitaal moet gaan. Met het schrijven van informatie blogs kun jij lezers bijvoorbeeld doorsturen naar cursussen, maar misschien nog wel beter datingapps. Voor elke aanmelding ontvang jij een commissie en doordat het aanmelden vaak gratis is zul jij veel commissies gaan ontvangen.

4. Gaming niche

Ook de gaming niche is erg groot en heeft daarom erg veel potentie voor het maken van een affiliate marketing website. Je kunt natuurlijk de games zelf gaan reviewen, maar wat denk je van alle randapparatuur, zoals gaming stoelen, toetsenborden, muizen en monitoren? Daarnaast kun je ook nog gaming laptops, desktops of losse onderdelen gaan reviewen. Er is in deze markt echt meer dan genoeg kans om een leuk salaris binnen te halen.

5. Fitness

Een andere erg interessante niche is de fitness niche. Dit is een van de grootste niches van dit moment en heeft dus ook veel potentie. Wel moet ik hierbij zeggen dat deze niche ook wel de nodige concurrentie heeft, maar met een goede structuur en sterke content zul jij hier ongetwijfeld nog een topspeler kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld supplementen gaan promoten, maar ook handleidingen & schema’s, fitnessapparaten en/of recepten.

Affiliate-marketing-website-voorbeelden

Is het maken van een eigen affiliate website moeilijk?

Een vraag die ik regelmatig voorbij heb zien komen is of affiliate marketing moeilijk is. Ik kan mij deze vraag goed voorstellen, want het klinkt allemaal vrij simpel en je hoort dat er gigantische bedragen worden verdiend.

Om heel eerlijk te zijn is affiliate marketing niet erg makkelijk. Je zult veel tijd en energie moeten investeren wanneer jij niet direct veel geld wilt investeren. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de niche die jij kiest. In sommige niches kun je makkelijk binnen enkele weken je eerste commissie verdienen, maar in de echte competitieve niches kan dit echt wel maanden duren.

Daarbij begin je met een nieuw en schoon domein. Google geeft jouw website daarom nog geen autoriteit. De eerste weken/maanden zul jij dus nog totaal geen resultaat gaan zien in Google, maar dat betekent niet dat je alles voor niks doet. Google wil namelijk bewijs dat jij een autoriteit bent en daarom is het super belangrijk om veel goede content te plaatsen. Het liefst zelfs 3+ berichten per maand.

Zoek je iemand die ervaring heeft met affiliate marketing en jou kan helpen? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar de affiliate marketing cursus van Jacko Meijaard. Jacko Meijaard is namelijk een bekende Nederlandse affiliate marketeer met meer dan 10 jaar ervaring. In deze tien jaar heeft hij meer dan 26.200 mensen geholpen!

Hoe vind je een goed Affiliate programma voor jouw website?

Zoals je in stap 2 hebt gelezen is het belangrijk om goede producten te vinden die jij kunt gaan promoten op jouw affiliate marketing website. Ook heb ik hier verteld waar je op moet letten en wat populaire affiliate netwerken zijn om producten van te promoten. Hieronder zal ik deze lijst iets uitbreiden en dier ingaan op de commissies die jij bij deze partijen kunt verdienen:

 • Daisycon: Is een van de grootste affiliate marketing netwerken waar jij producten kunt promoten van de grootste bedrijven(Corendon, Energiedirect, Fletcher hotels en nog veel meer). Hoeveel commissie jij ontvang is afhankelijk van de campagne. Deze lopen daarom erg uit een, maar kunnen wel flink oplopen.
 • Tradetracker: Is naast Daisycon een van de grotere affiliate marketing netwerken binnen Nederland & België. Ook hier heb je een erg groot assortiment aan bedrijven. Denk bijvoorbeeld Allianz, G-Star Raw, Vodafone, Unibet en AliExpress.
 • PayPro: Is het affiliate netwerk van de internet marketing unie. Hier vind je met name software producten die jij kunt promoten, waaronder hun eigen producten(PhoenixTheHuddle & Plug&Pay). Bij deze provider ontvang je tot wel 50% commissie!
 • Bol.com: Is een van de grootste webwinkels van Nederland & België. Als affiliate kun jij alle producten van Bol.com gaan promoten. Het mooie van dit systeem is dat via de cookie alle verkopen worden gemeten. Stel jij promoot een tandenborstel, maar de bezoeker koopt de week erna een laptop krijg jij deze commissie ook. Dit maakt bol.com erg interessant.
 • Coolblue: Is ook een super grote webshop waar jij affiliate van kunt worden. Het is dus bijvoorbeeld erg interessant om een vergelijkings website te maken tussen bol.com en Coolbue en affiliate links van beide websites toe te voegen.
Daisycon-affiliate-marketing-website

Is Affiliate marketing zonder website ook mogelijk?

Een andere vraag die ik de laatste tijd veel heb ontvangen is of Affiliate marketing ook mogelijk is zonder website. Het korte antwoord hierop is ja, maar is het slim? Nee, dat zeker niet.

Met een website kun jij namelijk een veilige en betrouwbare basis opbouwen. Met social media kun jij vervolgens uitbreiden om nog meer mensen te bereiken. Begin jij echter met alleen social media? Dan zullen veel affiliate netwerken je ten eerste niet toelaten. Daarbij ben je ook te afhankelijk van het algoritme van het social media platform. Past een platform als Instagram namelijk hun algoritme aan dan kan het maar zo zijn dat jij verdwijnt en een hoop inkomsten misloopt. 

Start daarom altijd met een website en breidt deze daarna uit met verschillende social media platformen. Het bouwen van een eigen website is totaal niet lastig, maar brengt natuurlijk wel enige kosten met zich mee.

Kun je ook gratis een Affiliate marketing website maken?

Veel mensen vragen zich af of het ook mogelijk is om een gratis affiliate website te maken. Net als op de vorige vraag kan ik hier een kort en lang antwoord opgeven. Het korte antwoord is namelijk ja het is mogelijk, maar is het slim? Nee, ook dit is geen slimme keuze.

Het bouwen van een gratis website brengt een hele hoop nadelen met zich mee. Zo heb je geen eigen domeinnaam, staat jouw website vol met reclame, is jouw website traag, niet zoekmachine vriendelijk en alles behalve veilig. Heb je vragen of een probleem? Dan zul je dit zelf uit moeten zoeken, want er is in veel gevallen ook geen klantenservice aanwezig. Het maken van een gratis affiliate marketing website is daarom een echte afrader!

Natuurlijk snap ik dat je ook niet de hoofdprijs wilt betalen en daarom kun je ook goedkoop een eigen website maken. Denk in dit geval aan goedkope, maar kwalitatief goede hosting provider en een goedkoop, maar snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema.

Affiliate marketing website maken tips

Inmiddels weet jij precies hoe jij zelf jouw eigen affiliate website kunt gaan maken, maar dan zijn er natuurlijk ook nog een aantal belangrijke tips. Ik ben namelijk al enkele jaren bezig met affiliate marketing en heb hierdoor veel tijd gestopt in dingen die eigenlijk helemaal geen zin hadden. Hieronder wil ik daarom een aantal tips geven waarmee jij sneller een betere affiliate marketing website kunt maken.

1. Kies een niche die jij interessant vind

Zoals je eerder al hebt gelezen is de eerste stap voor het bouwen van een affiliate marketing website het kiezen van een niche. Het is hier super belangrijk dat jij kiest voor een niche waar jij interesse in hebt en ook veel goede en uitgebreide artikelen kunt maken. 

Omdat het bij affiliate marketing erg belangrijk is dat je goed gevonden wordt in Google moet je autoriteit opbouwen. Deze autoriteit krijg je van Google wanneer je veel goede content schrijft en deze allemaal op jouw website plaatst. Onder de 100 artikelen zul je door Google in ieder geval gezien gaan worden als autoriteit.

2. Onderschat de kracht van goede hosting niet

Een tweede tip die ik wil meegeven is op het gebied van hosting. Hosting bepaald voor een groot deel hoe snel jouw website is en dus ook voor een deel hoe goed jouw affiliate website gevonden gaat worden in Google. Kies daarom altijd voor goede hosting

 Wil jij direct maximaal van slag gaan? Dan kun je het beste kiezen voor Cloud hostingVPS hosting of Dedicated server hosting. Uiteraard betaal je hier wel aardig wat voor, maar dit is het op termijn zeker waard.

Snelle-website-maken-tips

3. Kies een goed WordPress thema

Veel mensen kiezen voor een gratis WordPress thema, maar weten eigenlijk niet waarom een WordPress thema zo belangrijk is. Een WordPress thema bepaald voor de functionaliteiten op jouw website, of jouw website zoekmachine vriendelijk en volledig responsive is en nog veel meer. Een WordPress thema is daarom naast hosting een van de belangrijkste onderdelen waar jij veel controle hebt.

Kies daarom altijd voor een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema. Deze thema’s zijn namelijk snel, zoekmachine vriendelijk, worden geleverd met templates, beschikken over een goede klantenservice en beschikken over een goede klantenservice.

4. Content is key

Ook deze heb je net al deels terug zien komen, maar dat heeft een simpele reden. Content is namelijk het allerbelangrijkst voor het maken van een goede affiliate marketing website. Mocht jij dus al begonnen zijn met jouw eigen affiliate website, maar loopt het nog niet? Dan is het verstandig om meer en betere content te gaan schrijven.

Om genoeg content te schrijven heb je natuurlijk ideeën nodig. Om aan zoveel mogelijk ideeën te komen is het aan te raden om een goed zoekwoorden onderzoek te doen en daarnaast naar de websites van jouw concurrenten te kijken.

5. Investeer alle inkomsten terug

Begin je inkomsten te genereren met jouw affiliate website? Dan zullen veel beginners deze inkomsten direct naar hun rekening storten en uitgeven. Dit is een keuze, maar wil je nog meer met jouw website gaan genereren? Dan kun je jouw verdiensten het beste weer zo snel mogelijk terugstoppen in de website. Hierdoor zul jij namelijk nog sneller meer resultaat gaan behalen. Vergeet namelijk niet het statement: “Geld maakt geld.

Affiliate Marketing Website voorbeelden

Wanneer jij zelf jouw eigen affiliate website wilt gaan maken zul je waarschijnlijk al wel een beetje een idee in je hoofd hebben van wat je precies wilt. Dit is natuurlijk al mooi meegenomen, maar je kunt natuurlijk ook kijken naar de echt grote affiliate marketing want die testen uitgebreid en weten daardoor precies wat het beste werkt. 

Iedereen kent een website als tweakers waar je onder andere producten kunt vergelijken en specificaties kunt zien. Heb je een product gevonden? Dan krijg je een hele lijst met webshops waar je het product kunt kopen. Achter al deze knoppen zit een affiliate link waar tweakers dus aan verdient. 

Een ander goed voorbeeld van een affiliate marketing website is gaslicht.com. Zoals de naam al zegt is dit een vergelijkingswebsite voor gas en licht. Je kunt hier dus verschillende gas en licht leveranciers vergelijken. Vervolgens ga je via deze website door naar de daadwerkelijke leverancier waar de aankoop wordt gedaan. Ook affiliate dus.

Kun jij zonder technische kennis zelf een eigen affiliate website maken?

De belangrijkste vraag is natuurlijk of jij zelf een eigen affiliate marketing website kunt maken. Voorheen was het namelijk onmogelijk om zonder technische kennis een eigen website te maken. Inmiddels is er erg veel veranderd waardoor je zelfs als totale beginner een eigen website kunt maken. 

Wel moet je hiervoor natuurlijk gebruik maken van de juiste middelen, want er zijn ook nog genoeg technische oplossingen en die moet je dus zien te vermijden. In deze blog heb ik jou stap voor stap uitgelegd hoe jij zonder enige technische kennis zelf een eigen affiliate website kunt maken.

Wat kost het maken van een affiliate website?

Nu we inmiddels bijna zijn aangekomen aan het einde van deze blog wil je natuurlijk ook nog weten wat het maken van een eigen affiliate marketing website ongeveer zal gaan kosten. Laten we daar daarom ook maar eens dieper in gaan duiken.

In principe is het volledige affiliate gedeelte gratis. De enige kosten die jij daarom zult hebben zijn die voor een domeinnaam, hosting en het WordPress thema. Hieronder zal ik even een inschatting geven van wat dit ongeveer gaat kosten:

 • Domeinnaam: Ongeveer €15 per jaar
 • Hosting: Ongeveer €5 per maand
 • WordPress thema: Ongeveer €40 tot €50 per jaar
 

*Er zijn veel hostingpartijen die een gratis domeinnaam leveren bij aanschaf van een hostingpakket. Cloud86 en Hostinger doen dit bijvoorbeeld. Deze zijn daarom extra interessant wanneer jij wat extra wilt besparen.

Conclusie: Hoe kun jij nu het beste beginnen met jouw affiliate marketing website?

Nu we inmiddels echt zijn aangekomen aan het einde van de blog is het tijd voor een conclusie, want hoe kun jij nu het beste beginnen met het maken van jouw eigen affiliate marketing website.

Ik ben er van overtuigd dat jij op basis van deze handleiding zelf een goede affiliate website kunt maken. Wil jij echt een stap voor stap handleiding waarbij ik jou met alles help? Dan raad ik je zeker aan om mijn e-book website maken te downloaden waarin jou alles stap voor stap uitleg.

Wil jij hulp bij het maken van jouw eigen affiliate website? Ook dan ben je aan het juiste adres. Via de onderstaande knop kun jij namelijk mijn handleiding downloaden waarin ik stap voor stap uitleg hoe jij zelf een eigen WordPress website kunt maken.

Affiliate website maken - Veelgestelde vragen

Hoe maak je een goede affiliate marketing website?

Je maakt een goede affiliate marketing website door te kiezen voor een gebruiksvriendelijk en snel WordPress thema in combinatie met snelle webhosting. Vervolgens draait het om het schrijven van betere content dan je concurrenten.

Heb je een KvK nodig voor affiliate marketing?

Om te beginnen met affiliate marketing heb je geen KvK nodig, maar zodra je inkomsten begint te krijgen is het belangrijk om je wel in te gaan schrijven.

Kan je veel verdienen met affiliate marketing?

Ja, je kunt super veel verdienen met affiliate marketing. Echter heeft dit wel enige tijd en kennis nodig. Je zult dus niet binnen het eerste jaar enkele duizenden per maand gaan verdienen als beginner.

Is affiliate marketing betrouwbaar?

Ja, affiliate marketing is een super betrouwbaar verdienmodel waarmee jij zelf een extra inkomstenbron kunt opzetten. In deze blog lees je er alles over!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand