Wat is Mangools SEO?
Mangools is een alles-in-1 SEO-tool die je kunt gebruiken voor het doen van zoekwoordenonderzoeken, backlinks controles, zoeken naar nieuwe backlinks, controleren op welke posities in google je staat of het doen van website-analyses. Website-analyses zijn bijvoorbeeld handig om te kijken wat je concurrenten doen om gevonden te worden op google of welke backlinks zij wel hebben, die jij nog niet hebt.
Mangools bestaat uit 5 tools. De eerste is KWFinder. Dit is een tool waarmee je zoekwoordonderzoeken kunt doen. Je kunt hiermee dus zoeken naar relevante zoektermen waar jij op kunt gaan ranken in google. De tweede tool is SERPChecker. SERPChecker is een analysetool waarmee je de resultatenpagina van google kunt bekijken op een bepaald zoekwoord. Je kunt hier ook filteren op de locatie en het apparaat dat je gebruikt. Vervolgens krijg je ook toegang tot SERPWatcher. Met SERPWatcher kun je controleren op welke positie jij wordt weergegeven op een bepaald zoekwoord. Ook krijg je toegang tot LinkMiner. Linkminer is een tool waarmee je backlink-analyses kunt doen. Je kunt met deze tool dus controleren welke backlinks jij op het moment hebt, naar welke pagina’s ze verwijzen en hoeveel waarde ze meegeven. Ook kun je deze tool gebruiken om te kijken welke backlinks jouw concurrenten krijgen. Mochten hier interessante backlinks tussenstaan dan kun je kijken of je deze ook naar jouw website kunt krijgen. Als laatste krijg je nog toegang tot SiteProfiler. Siteprofiler is een tool van mangools waarmee je volledige website-analyses kunt maken van een bepaald domein. In deze analyses zie je het aantal backlinks, op hoeveel zoekwoorden hij wordt gevonden, de autoriteit van het domein en de autoriteit van de pagina’s.
Het grote voordeel van Mangools is de prijs. Het instapabonnement van mangools is namelijk al 69% goedkoper dan Semrush, 67% goedkoper dan MOZ en 68,5% goedkoper dan Ahrefs. Op dit soort bedragen scheelt dit snel een aantal tientjes per maand.
Omdat mangools dezelfde functionaliteiten aanbiedt voor minder geld, gaan wij kijken of het ook de betere optie is.
KWFinder: Ontdek de juiste zoekwoorden
KWFinder is de meest bekende en meest gebruikte tool van Mangools. Met deze tool kun je namelijk zoekwoordenonderzoek doen. Zo kun je met KWFinder precies achterhalen hoe vaak er op een woord wordt gezocht en hoeveel concurrentie er op dit zoekwoord zit. Op de afbeelding hieronder kun je zien hoe KWFinder er precies uitziet. Je zoekt eerst op een zoekterm en vervolgens komt KWFinder met een hele lijst die aansluit op het door jouw gekozen zoekwoord. Hiernaast kun je het zoekvolume zien met een grafiekje, waarin de zoekvolumes van de afgelopen maanden wordt weergeven. Hiernaast staat “CPC” in het nederlands betekent dit Kosten Per Klik en dus hoeveel je betaald per klik wanneer je op dit zoekwoord wil gaan adverteren. Wanneer je niet gaat adverteren zijn deze niet relevant voor jou. Als laatst wordt nog de KD weergeven. Deze laat zien hoe moeilijk het is om op dit zoekwoord te gaan ranken en dus op positie 1-10 te komen. Hoe lager het getal, hoe makkelijker het is om te ranken.
KWFinder geeft alleen alleen weer hoeveel er maandelijks wordt gezocht op een bepaald zoekwoord, maar je kunt ook zien welke zoektermen gerelateerd zijn aan het door jouw gekozen zoekwoord of welke vragen er worden gesteld over dit zoekwoord. Dit is handig wanneer je teksten wil gaan schrijven, omdat je op deze manier altijd relevante content schrijft voor jouw doelgroep.
Wanneer je op een zoekterm klikt die relevant is voor jouw website krijg je een nieuw scherm te zien aan de rechterkant. In dit scherm wordt nogmaals de moeilijkheidsgraad aangeven en het zoekvolume van de afgelopen maanden. Hieronder zie je een grafiek staan. Dit zijn de zoekresultaten die op dit moment scoren op dit zoekwoord. Je kunt hier de pagina bekijken, de domein autoriteit, pagina autoriteit, het aantal keren dat deze pagina is gedeeld het geschatte aantal bezoekers en het aantal linkjes naar deze pagina’s.
Het gebruiken van Mangools KWFinder maakt het veel makkelijker om relevante en goede zoekwoorden te vinden die aansluiten bij jouw website. Hieronder kun je direct kijken welke zoekwoorden voor jouw relevant zijn!
SERPChecker: Bekijk de zoekresultaten
Voordat we je uitleggen wat SERPChecker is, is het handig om te weten waar SERP voor staat. SERP is de afkorting van Search Engine Result Page of in het nederlands de zoekresultatenpagina van google. Nu je weet waar SERP voor staat kun je waarschijnlijk al raden waar je deze tool voor kunt gebruiken.
In SERPChecker kun je namelijk een zoekwoord invoeren. Vervolgens kun je filteren per land en apparaat. Wanneer je klikt op analyseren laad mangools SERPChecker de resultaten van google op de door jouw ingestelde filters. Zo kun je hiermee zien op welke positie jij staat op een bepaald keywoord, wie je concurrenten zijn en op welke positie zij staan. Ook kun je hier de pagina autoriteit zien van je concurrenten en het aantal backlinks dat naar deze pagina’s verwijzen.
SERPWatcher is een enorm handige tool om hoger te ranken op google. Vooral wanneer je niet weet waarom je (nog) niet hoog rankt. Met deze tool kun je makkelijk ontdekken waar het aan ligt en wat je moet doen om hoger in google te komen. Een veel voorkomende reden waarom jij lager rankt kan de website snelheid zijn of niet genoeg linkbuilding voor jouw pagina’s.
Wil je weten hoe jouw pagina’s beter gevonden kunnen worden op google? Dat kan door hieronder bij “Enter the Keyword” een zoekterm in te vullen die waar jij over schrijft. Vervolgens klik je op “Analyze”. Nu kun je zien hoe hoog jij rankt, waar je concurrenten staan en hoe jij je rankings kunt verbeteren
SERPWatcher: Bekijk jouw posities
Voor de SEO van jouw website is het handig om te weten hoe hoog je scoort op een bepaald zoekwoord. Wanneer je namelijk nooit wijzigingen meet, zul je nooit weten wat je moet veranderen of toevoegen aan je pagina om hoger te gaan ranken. Als je je met je website maar richt op één zoekwoord heb je dit misschien niet nodig, want dat kun je elke dag even in de browser kijken naar de posities. Maar wanneer je meerdere pagina’s en of blogs hebt over verschillende onderwerpen is SERPWatcher echt een aanrader.
Met SERPWatcher kun je namelijk in de gaten houden hoe jouw website presteert op bepaalde zoektermen. Dit kan op 2 manieren. Je kunt namelijk zelf een lijstje maken met zoekwoorden waar jij op gevonden wil worden, nu kijkt mangools SERPWatcher voor jouw op welke posities je staat. Dit wordt allemaal netjes in een overzichtelijke tabel voor je gezet. Wanneer je het van heel veel zoekwoorden wil weten kun je er beter voor kiezen om je domeinnaam in te vullen. Nu pakt SERPWatcher namelijk alle zoekwoorden waar jouw website op wordt gevonden. Ook dit wordt in een nette en overzichtelijke tabel getoond. In deze grafiek kun je ook zien wat het verwachte aantal bezoekers is geweest op een zoekwoord.
Je kunt in SERPWatcher ook de grootste veranderingen zien. Dit is een tabelletje die jouw snel laat zien op welke zoektermen je nu beter wordt gevonden en op welke zoekwoorden je bent gezakt.
LinkMiner: Controleer backlinks en zoek inspiratie voor nieuw links
Heb je in SERPWatcher of SERPChecker gezien dat de pagina’s van concurrenten meer links hebben. Dit kan een reden zijn waarom jij lager rankt in google. Backlinks hebben op het moment namelijk 30-40% invloed op hoe hoog jij rankt binnen google. Om ervoor te zorgen dat jij ook hoger rankt in google is het handig om ook linkjes naar jouw pagina’s te krijgen. Hierbij kan LinkMiner jou goed helpen.
In LinkMiner kun je zien welke links er nu naar jouw website verwijzen en wat voor waarde deze linkjes meegeven. Ook kun je zien welke backlinks jouw concurrenten hebben. Je kunt nu controleren of jouw concurrenten backlinks hebben die voor jou ook relevant zijn. Mocht dit zo zijn dan kun je aan het werk gaan om ook een link te krijgen van deze pagina/website. In de tabel van de backlinks worden ook een aantal statistieken weergevens, zoals de “citation flow” en de “trust flow”. Deze geven de autoriteit van de pagina of website aan. Het is het beste om te zoeken naar links met een hoge “citation flow” en “trust flow”. Je zult merken dat het moeilijker is om deze linkjes te krijgen, maar ze geven vele malen meer waarde aan jouw pagina dan pagina’s met een lage citation flow en trust flow.
Let Op: Wanneer je snel veel linkjes naar je website krijgt kan google dit zien als spam. Dit gaat in veel gevallen nadelig werken en kan er voor zorgen dat jouw pagina zelfs uit de zoekresultaten wordt gehaald. Daarom raden wij je aan om voorzichtig om te gaan met linkbuilding. Ook wanneer je linkjes aan het verzamelen bent voor jouw affiliate website.
Bekijk hier welke backlinks jouw concurrenten krijgen.
SiteProfiler: Alle gegevens van een bepaald domein
SiteProfiler is een tool van mangools die jouw een totaal overzicht geeft van een bepaald domein laat zien. Zo kun je hier de domein autoriteit, pagina autoriteit, citation flow, trust flow, het backlinks profiel, het type links, het percentage dofollow en nofollow links zien, maar ook de anchor teksten en de content die het best presteert kun je zien.
Je zult vast denken dit is de minst interessante tool van mangools, maar dan heb je het mis. Je ziet hier namelijk het totaalpakket van een domein waar je bij de andere tools alleen een deel van het totaalpakket ziet. Wanneer jij namelijk een pagina hebt geoptimaliseerd die beter is dan die van de concurrent, maar je scoort nog niet hoger kan dit liggen aan het domein. Een ouder domein bestaat namelijk langer, heeft meer autoriteit en zal hierdoor sterken zijn dan een net nieuw domein. Dit is de reden waarom SiteProfiler zeker zo belangrijk is dan de andere tools van mangools.
Bekijk hier hoe sterk jouw eigen website is en zie wat je kunt verbeteren!
Mangools Review: Gratis chrome/firefox browser exentensie
Mangools biedt ook een gratis browser extensie voor Google Chrome en Firefox. Deze extensie toont u zo goed als alle details van een bepaalde pagina of website. Het voordeel van deze extensie is dat je niet altijd mangools hoeft te openen. Je hoeft na het downloaden van de extensie namelijk alleen maar op een website op linker muisknop te drukken. Nu opent zich een menu waar mangools tussen staat. Mocht hij hier niet tussenstaan dan kan het zo zijn dat die aan de rechterkant van je scherm staat naast de url balk. Vanuit de extensie kun je wel doorklikken naar mangools om toegang te krijgen tot het volledige overzicht.
Mangools SEO Review: Wat kost het?
Als eerst wil ik je zeggen dat je 10 dagen gratis gebruik kunt maken van mangools. Je kunt je hiervoor aanmelden door op de afbeelding hieronder te klikken. Na de 10 dagen gaat je account niet automatisch over op een betaald lidmaatschap.
Wat kost mangools nou eigenlijk precies? Met het gratis account kun je gaan ontdekken hoe mangools werkt en wat je er allemaal wel niet mee kunt, maar de gratis variant is wel erg beperkt. Zo kun je maar 5 zoekwoorden per dag controleren, 5 SERPs controleren, 100 backlinks controleren en 5 keer een volledige website bekijken met SiteProfiler. Wanneer je serieus wil gaan werken raden we je dan ook aan om te kiezen voor een betaald pakket.
Het Mangools Basic pakket is het goedkoopste pakket dat wordt aangeboden en kost €29,90 per maand. Voor dit geld kun je 100 zoekwoorden per dag controleren, 100 SERPs controleren, 2000 baccklinks controleren en 20 volledige websites controleren per dag. Met het basis pakket kun je al redelijk uit de voeten, echter zul je wel merken dat je soms nog steeds te kort komt. Daarom raden wij je aan om voor het Mangools Premium pakket te kiezen.
Met het Mangools Premium pakket kun je namelijk dagelijks 500 zoekwoorden controleren, alle zoekwoorden van je concurrenten bekijken, 500 SERP controles en 7000 backlinks controleren. Dit pakket biedt zoveel meer dan het basis pakket. Terwijl het Premium pakket maar €10,- duurder is per maand. Het Mangools Premium pakket kost namelijk €39,90 per maand.
Wanneer je een bedrijf hebt of het account echt hele dagen wil gaan gebruiken raden we je aan om te kiezen voor het Mangools Agency pakket. Met dit pakket zul je nooit merken dat je ergens een te kort aan hebt.
Mangools SEO Review: Mangools Academy
Voor de mensen die nieuw zijn met online marketing en zich er nu voor het eerst in willen gaan verdiepen is er ook een Academy van Mangools. In deze Academy leer jij de basis van online marketing en hij jij de tools van Mangools het best kunt gebruiken. Ook krijg je na het behalen van cursus een certificaat die je kunt plaatsen op je cv of op je LinkedIn.
Mangools SEO Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?
Mangools is erg populair en de laatste tijd wordt het door steeds meer mensen gebruikt. Zoals je op de afbeelding hieronder ziet wordt Mangools ook gebruikt bij de grotere bedrijven als PCMAG.COM en AuthorityHacker.com. Dit is dus zeker een goed teken, want er is in deze markt veel concurrentie.
Ook onze ervaringen zijn een belangrijk onderdeel van deze Mangools Review, want Mangools kan zelf kiezen wat ze op hun site plaatsen. Mijn Review is dus in ieder geval helemaal eerlijk en betrouwbaar.
Zelf ben ik een groot fan van deze tool. Hij is namelijk stukken goedkoper dan SEMrush en Ahrefs, maar hij levert op prestaties erg weinig in. Sterker nog wij gebruiken Mangools zelfs liever dan SEMrush! Waarom? Nou Mangools is erg overzichtelijk, geeft precies de juiste informatie en het is ook nog eens betaalbaar. Daarnaast is ook de klantenservice van Mangools erg goed. Zo doen ze er alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen.
Mangools SEO Review Conclusie: Is deze tool noodzakelijk voor een goed zoekwoordonderzoek?
Wil je de vindbaarheid van je website gaan verbeteren om je concurrentie te verslaan en meer verkopen te halen? Of blijf je liever op de tweede pagina van Google en loop je al je sales mis? Ik raad je aan om aan de vindbaarheid van je website te gaan werken. Met de tools van Mangools is dit heel makkelijk en zul je snel resultaat zien. Een groot voordeel van Mangools is dat je genoeg hebt aan een tool. Je hoeft dus niet een aparte linkbuilding tool, zoekwoord tool en SERP tool nodig, maar dit kun je allemaal doen met één tool genaamd Mangools.
Omdat ik je een boost wil geven om nu echt de vindbaarheid van je website te verbeteren. Geef ik je de kans om Mangools nu 10 dagen gratis te proberen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit al zorgt voor een goed begin. Vervolgens kun je er zelf voor kiezen om over te gaan op een betaald account. Onthoud dat je geen goedkopere tools gaat vinden en er een grote kans is dat Mangools ook duurder gaat worden.
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!