Answer the public review: De beste tool voor zoekwoordonderzoek

Waarschijnlijk ben je op deze pagina gekomen, omdat je Answer the Public al kent of omdat je hebt gelezen dat je je meer moet focussen op de longtail zoektermen. Het consistent blijven plaatsen van waardevolle content op je website is namelijk erg belangrijk en kan zorgen voor een flinke groei van bezoekers. Google heeft cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat 70% van de ingevulde zoektermen longtail zijn. Dit betekent dat je je hier met je website wel op moet gaan richten om je doelgroep te bereiken. In dit artikel vertellen wij jou hoe je het laaghangende fruit makkelijk kunt plukken.

Inhoudsopgave

Wat is Answer the public

Answer the public is simpel gezegd een zoekwoord tool, maar niet zomaar een. Met deze tool kun je namelijk extreem makkelijk long tail zoektermen achterhalen. Vervolgens worden deze weergegeven in een mooie overzichtelijke afbeelding. Ook worden de resultaten nog onderverdeeld in verschillende categorieën zoals hoe, waar, wanneer, wat, wie en waarom. Answer the public maakt het op deze manier erg makkelijk om te kijken waar je doelgroep op zoekt.

wat-is-answer-the-public

Waarom zijn long tail zoektermen zo belangrijk

Om te weten waarom deze zoektermen zo belangrijk zijn is het handig om eerst even te weten wat long tail zoekwoorden zijn. Long tail zoekwoorden zijn zoektermen die bestaan uit minimaal vier zoekwoorden. Het voordeel van deze zoektermen is dat er stukken minder concurrentie op zit en je veel preciezer je doelgroep kunt bereiken. Het nadeel is dat deze zoekwoorden weinig volume hebben, maar de bezoekers die je krijgt zijn wel daadwerkelijk geïnteresseerd in je content. 

Het is belangrijk dat je bij het schrijven van blogs veel gebruik maakt van deze long tail zoektermen. Vooral bij affiliate marketing is dit erg belangrijk. Je kunt hiermee namelijk veel sneller ranken in google. Google heeft namelijk cijfers vrijgegeven waaruit blijkt dat 70% van de zoekopdrachten bestaat uit long tail zoektermen tegenover 30% short tail zoektermen.

Hoe werkt answer the public

Answer the public is een erg gebruiksvriendelijke tool waarmee iedereen direct aan de slag kan. Je elke dag twee zoekwoorden gratis controleren.

Ga naar de website van answer the public

De eerste stap die je moet nemen om de zoektermen te achterhalen is naar de website van answer the public te gaan. Wanneer je op de site bent zul je een filmpje zien van een man in pak die steeds verschillende bewegingen maakt.

answer-the-public

Kies een zoekwoord

Nu is het de bedoeling dat je zoekterm invult. Om de beste resultaten te krijgen wordt je aangeraden om een zoekterm te kiezen van één of twee worden. Laten we hier bijvoorbeeld het zoekwoord “online marketing” kiezen. Standaard staat het land op United Kingdom en de taal op engels. In de meeste gevallen zul je deze daarom beide moeten aanpassen naar Nederlands. Zodra je dit hebt gedaan kun je klikken op “Search”.

Welke vragen heeft je doelgroep

Het eerste wat je zult zien is een mindmap vragen die gaan over het onderwerp. Hier worden de wat, wanneer, waarom, waar, welke en hoe beantwoord. Je kunt hierbij denken aan de vragen wat is online marketing, wat zijn online marketing kanalen, welke soorten online marketing zijn er en hoe belangrijk is online marketing. Deze vragen zijn erg handig om inspiratie op te doen voor je nieuwe blog artikelen. Standaard wordt de data weergeven in een cirkel wat lastig te lezen kan zijn daarom is er ook een functie genaamd “Data”. Hier worden alles netjes in kolommen verwerkt.

Voorzetsels

Nu we de vragen hebben gezien en behandeld kunnen we ook nog de prepositions(voorzetsels) bekijken. Wanneer we het onderwerp online marketing pakken krijgen we hier de volgende suggesties. Online marketing branche, online marketing baan, online marketing voor zzp’ers, online marketing voor beginners en online marketing voor dummies. Ook deze onderwerpen zijn handig om inspiratie op te doen om teksten te schrijven voor je website.

answer-the-public-prepositions

Vergelijkingen

Vervolgens kunnen we ook nog de vergelijkingen zien. Het spreekt waarschijnlijk al voor zich wat je hier ziet. Hier krijg je onder andere suggesties met en, gelijk, versus en of. Bij online marketing is deze niet echt nodig, maar wanneer je kiest voor een product is deze wel weer erg handig. Om zo een vergelijking te maken tegen bijvoorbeeld de concurrent.

Overige zoekwoorden

Mocht je uit de bovenstaande tabellen nog niet genoeg informatie hebben dan kun je de alphabeticals raadplegen. Hier staat namelijk het hele alfabet opgesteld met zoekwoorden over de door jouw ingevulde zoekterm.

Data downloaden

Wanneer je de data wil bewaren is het ook mogelijk om het te downloaden als CSV bestand. Hiermee kun je later altijd nog terugkijken. Vooral met de gratis variant is dit erg handig.

Wat kost answer the public

Answer the public is in basis een gratis tool. Voor de gratis variant heb je geen account nodig en kun je twee keer per dag een zoekterm bekijken. Aangezien dit niet veel is en je waarschijnlijk meer informatie nodig hebt om tot goede teksten te komen is het handig om over te stappen naar een betaald abonnement. Op het moment biedt Answer the Public een betaald pakket die je maandelijks kunt betalen of jaarlijks. Maandelijks betaal je ﹩99 en wanneer je voor jaarlijks kiest kost de tool ﹩948. Dit betekend dat het pakket waar je per jaar betaald ﹩240 dollar goedkoper is.

Moet je Answer the Public pro kiezen?

Zoals je waarschijnlijk zult snappen werkt ook Answer the Public met een betaald en pro pakket. Met dit pro pakket krijg je meer mogelijkheden ten opzichte van het gratis pakket. Je krijgt met Answer the Public pro de volgende extra’s 

  • Onbeperkt aantal zoekopdrachten
  • Vergelijkingen data
  • Resultaten gebaseerd op taal en locatie(Local seo)
  • Hoge kwaliteit afbeeldingen
  • Resultaten exporteren naar CSV
  • Betere klantenservice
  • Mogelijkheid om rapporten op te slaan
  • Mogelijkheid om je account met je hele team te delen
  • Mogelijkheid om ongewenste onderdelen te verbergen

Zoals je ziet kun je een aantal mooie en handige extra’s krijgen wanneer je kiest voor Answer the Public Pro. Natuurlijk is het een handige tool om long tail zoektermen te vinden, maar $79 per maand is ook erg veel. Vooral als beginner zit je hier niet op te wachten. Wanneer je als bedrijf deze tool wil gebruiken is het al een stuk handiger. Je kunt namelijk het account delen met het volledige team. Wil als beginner toch goed je vindbaarheid in Google verbeteren? Dan raad ik je aan om eens te gaan kijken naar onze Mangools review of KWFinder.

Waarom ik Answer the public the public de beste tool voor zoekwoordonderzoek vind

Zelf ben ik erg tevreden over deze tool, omdat hij heel veel inzichten geeft in long tail zoektermen. In het verleden heb ik veel gebruik gemaakt van tools als Semrush, Ahrefs en Mangools, maar wanneer je longtail zoektermen zoekt vindt ik Answer the Public toch veruit de beste. Omdat er op longtail zoektermen weinig concurrentie zit zul je snel stijgen in google en dus je vindbaarheid verhogen. Veel mensen maken de fout om te kiezen voor zoektermen van een of twee woorden, omdat hier veel zoekvolume op zit. Dit betekent dat je vaak niet zichtbaar gaat worden, omdat er zoveel mensen op deze zoekterm willen scoren. Je kunt de longtail zoektermen daarom ook wel het laaghangend fruit noemen, omdat hier snel veel winst valt te halen. Vervolgens kun je altijd nog naar de grotere zoektermen werken.

Zelf heb ik aan het begin de fout gemaakt om op de grote zoektermen te gaan ranken, maar dit gaat maanden duren voordat er wat aan de rankings gaat veranderen. Hierdoor kreeg ik weinig bezoekers en stegen mijn inkomsten nauwelijks. Nu ik me inmiddels veel meer richt op de longtail zoektermen zie ik een enorme stijging in bezoekers en inkomsten.

Voorkom deze fout

Veel mensen richten zich met hun website op de grote concurrerende zoektermen. Je zult op deze zoektermen minder snel gevonden en minder verkopen draaien. Google heeft vrijgegeven dat 70% van de zoektermen longtail zijn. Met Answer the Public kun je erg makkelijk longtail zoektermen achterhalen om sneller succes te behalen met jouw website!

Tim, May 06th, 2020
Rating: 5 out of 5

De beste long tail zoektermen!