Answer The Public Review Nederlands 2024: Kopen of Laten? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Answer the Public is een super populaire tool om te achterhalen welke zoektermen jouw doelgroep gebruikt. Door deze zoektermen te achterhalen en hier content voor te schrijven ga jij beter gevonden worden in Google, meer bezoekers krijgen en op die manier ook meer klanten en/of inkomsten uit jouw website of webshop halen. Het voordeel van Answer the Public is dat het de zoektermen verzameld die veel andere tools niet tonen. Door Answer the Public daarom op de juiste manier in te zetten kun jij veel kansen benutten die jouw concurrenten laten liggen. In deze Nederlandse Answer the Public review ga ik jou uitleggen wat je er precies mee kunt en hoe de tool werkt!

Wil jij direct gebruik maken van Answer the Public? Via de knop hiernaast kun jij Answer the Public tijdelijk gratis proberen en de actuele prijzen bekijken. Nog niet volledig overtuigd? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Nederlandse Answer the Public Review eens te lezen, want hierin deel ik namelijk ook mijn Answer the Public ervaringen.

answer-the-public-review

Probeer 7 dagen gratis

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.5/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.6/5
Inhoudsopgave

Wat is Answer the public?

Voordat ik deze Answer the Public review wil beginnen wil ik het eerst even over Answer the Public zelf hebben. Wat is Answer the Public namelijk en hoe kun jij deze tool gebruiken?

Simpel gezegd is Answer the Public een tool die jou inzichten kan geven in de zoektermen die jouw doelgroep gebruikt. Door deze zoektermen inzichtelijk te maken heb jij een hoop ideeën voor nieuwe content op jouw website. Door hier ook echt content voor te schrijven ga jij gevonden worden in Google, meer bezoekers naar jouw website krijgen en uiteindelijk ook meer klanten en inkomsten krijgen.

Het fijne aan Answer the Public is dat jij maar een hoofdzoekwoord hoeft op te geven. Vervolgens selecteer je de taal en klik je op zoeken. Zodra je dit hebt gedaan krijg je een hele lijst aan ideeën voor het schrijven van nieuwe pagina’s of blogberichten op jouw website. Wanneer jij een nieuwe website wilt maken is het dus erg belangrijk om gebruik te maken van deze software.

Waarom zijn long tail zoektermen zo belangrijk

Zoals je misschien al wel weet zijn er een hele hoop software programma’s waarmee jij zoektermen kunt achterhalen. Denk bijvoorbeeld aan SEMRush, Ahrefs, KWFinder en Ubersuggest. Het nadeel van deze tools zijn dat ze veelal de focus hebben op short term zoektermen.

Short tail zoektermen zijn, zoals de naam al zegt, korte zoektermen. Het voordeel van deze zoektermen is dat super veel zoekvolume hebben. Echter betekent dit ook dat er super veel concurrentie is en dat het lastig is om goed op deze zoektermen gevonden te worden.

Answer the Public richt zich op de long tail zoektermen. Dit zijn zoektermen die uit minimaal vier woorden bestaan. Het voordeel hiervan is dat deze minder zoekvolume hebben. Dit houdt in dat het makkelijker is om op deze termen gevonden te worden in Google. Door eerst in te zetten op long term zoektermen kun jij later makkelijker gevonden worden op de short tail zoektermen.

Ook heeft Google aangegeven dat meer dan 70% van alle zoekopdrachten long tail zijn. Het is daarom verstandig om hier als eerst op in te zetten en via deze methode grote hoeveelheden bezoekers naar jouw website te krijgen.

Hoe werkt answer the public

Het klinkt allemaal erg mooi, maar hoe werkt Answer the Public nu precies? Ik snap dat jij deze vraag hebt en daarom ga ik in dit onderdeel van deze Nederlandse Answer the Public review in op hoe Answer the Public nu precis werkt.

Na het lezen van deze Answer the Public review kun jij zonder enige technische kennis zelf een eigen zoekwoordonderzoek maken om zo inzichtelijk te maken welke zoektermen jij moet gebruiken op jouw website.

1. Ga naar de website van answer the public

Om interessante zoektermen te achterhalen met Answer the Public moet jij als eerste navigeren naar de website van Answer the Public. Zodra jij op de website bent beland krijg jij op de achtergrond van de pagina een filmpje te zien. Wanneer dit het geval is weet jij dat je op de juiste website bent.
answer-the-public

2. Kies een zoekwoord

De tweede stap is het invoeren van een zoekterm. Ik raad je hier aan om te kiezen voor een zoekterm binnen het gebied waarop jij je richt. Houdt het voor nu zo breed mogelijk binnen jouw vakgebied. Door dit te doen krijg jij namelijk de meeste data.

Voordat je klikt op “Zoeken” is het belangrijk om een land en taal te selecteren. Deze data gebruikt Answer the Public namelijk om de juiste data te vinden, zodat jij ook de beste zoektermen kunt vinden. Zodra je dit hebt gedaan kun je klikken op “Zoeken”. In dit geval heb ik voor de zoekterm “Online marketing” gekozen.

Answer the Public review: Welke data krijg je?

Zodra je bovenstaande stappen hebt doorlopen heb je een zoekopdracht gedaan naar een van de grotere en bredere termen binnen jouw vakgebied. Vervolgens verzameld Answer the Public alle zoektermen die gerelateerd. Alle zoektermen die Answer the Public vind worden ook nog verdeeld over verschillende categorieën.

In dit onderdeel van deze Nederlandse Answer the Public review wil ik jou laten zien welke data Answer the Public geeft en hoe deze worden gesorteerd. Na het lezen van deze review weet jij dan ook precies hoe jij Answer the Public het beste kunt gebruiken.

1. Welke vragen heeft je doelgroep

Zodra je op “Zoeken” hebt gedrukt geeft Answer the Public als eerst alle vragen weer. Dit zijn allemaal vragen die gerelateerd zijn aan het onderwerp waarnaar jij hebt gezocht. Het voordeel van deze data is dat deze vragen ook echt door mensen gesteld worden in Google. Het is dan ook erg slim om deze vragen te beantwoorden op jouw website.

Zoals je eerder in deze Answer the Public review hebt gelezen heb ik gekozen voor het onderwerp “Online marketing”. Alle vragen die Answer the Public mij nu dan ook geeft gaan over online marketing. De vragen die ik hier krijg te zien worden ook weer opgedeeld in verschillende categorieën. Zo heb je waar, waarom, wanneer, wat, hoe en is vragen.

Standaard laat Answer the Public deze data in een mindmap zien, maar dit kan een beetje rommelig ogen bij veel data. Door het filter te zetten op “Data” kun jij alle antwoorden beter lezen.

answer-the-public-questions

2. Voorzetsels

Nu je de vragen hebt gezien en behandeld kun je ook nog de prepositions(voorzetsels) bekijken. Wanneer je het onderwerp online marketing pakt krijg je hier de volgende suggesties. Online marketing branche, online marketing baan, online marketing voor zzp’ers, online marketing voor beginners en online marketing voor dummies. Ook deze onderwerpen zijn handig om inspiratie op te doen om teksten te schrijven voor je website. Al deze zoektermen worden namelijk gebruikt door jouw doelgroep.

answer-the-public-prepositions

3. Vergelijkingen

Als derde kun je nog kijken naar de vergelijking. Deze data is niet voor elk onderwerp even geschikt, want vergelijking zijn niet altijd van toepassing. Mochten deze voor jouw website wel relevant zijn? Dan kan ik je zeker aanraden om deze data te gebruiken voor het schrijven van nieuwe pagina’s of blogs. Natuurlijk kun je deze ideeën ook gebruiken om jouw huidige content te verrijken.

4. Overige zoekwoorden

Mocht je uit de bovenstaande tabellen nog niet genoeg informatie hebben dan kun je de alphabeticals raadplegen. Hier staat namelijk het hele alfabet opgesteld met zoekwoorden over de door jouw ingevulde zoekterm. Deze is dan ook er prettig om te gebruiken wanneer jij een zoekwoordonderzoek gaat maken voor jouw website. Dit onderzoek is bijvoorbeeld ook erg handig voor het maken van een website structuur.

long-tail-zoektermen

Answer the Public review: Data downloaden

Zodra jij Answer the Public sluit is alle data weg. Aangezien je erg veel ideeën krijgt is dit niet echt fijn en daarom wil je deze data altijd bij de hand houden. Het is dan ook erg prettig dat alle data vanuit Answer the Public kunt exporteren. Hierdoor kun jij via excel of Google spreadsheets altijd nog bij de data die jij het verzameld.

Answer The Public Pro Review: Wat kost Het?

Zoals je hebt gelezen is Answer the Public dus een erg handige tool om super relante zoektermen voor jouw website te vinden. Echter is er nog een belangrijke vraag en dat is wat Answer the Public nu eigenlijk kost. Laten we daar in dit onderdeel van deze Nederlandse Answer the Public review maar eens naar gaan kijken.

In de basis is Answer the Public gratis te gebruiken. Echter is deze wel zeer gelimiteerd. Je kunt namelijk maar twee gratis zoekopdrachten per dag doen. Aangezien dit erg weinig is, is het voor velen interessant om te kijken naar een betaald pakket.

Bij Answer the Public heb je de keuze uit drie betaalde Answer the Public Pro pakketten. Welk pakket jij nodig hebt is afhankelijk van jouw specifieke wensen. Het is in ieder geval goed om te weten dat je met elk pakket een ongelimiteerd aantal zoekopdrachten kunt doen.

Je kunt ervoor kiezen om deze pakketten per maand te betalen, maar je kunt er ook voor kiezen om direct voor een heel jaar te betalen. Het voordeel van direct voor een jaar betalen is dat je 90% korting krijgt! Dit scheelt dus al snel flink wat geld.

Answer-the-public-nederland-prijzen

Answer the Public ervaringen

Een belangrijk onderdeel in de reviews die ik schrijf zijn de ervaringen. Ook in deze Answer the Public review wil ik daarom dieper ingaan op de ervaringen van andere Answer the Public gebruikers.

In dit geval heb ik gebruik gemaakt van het reviews platform G2.com, omdat dit een erg grote internationale speler is voor het verzamelen van reviews voor bedrijven.

Voor Answer the Public kan ik dan ook zeggen dat ze erg goed scoren. Op dit moment worden ze namelijk beoordeeld met 4.5 van de 5 sterren. Je weet hierdoor dat je met Answer the Public een goede tool in handen hebt.

Answer The Public: Heb je een pro licentie nodig?

Zoals je eerder in deze Nederlandse Answer the Public review hebt gelezen heb je bij Answer the Public de keuze uit zowel een gratis als Pro pakket. Het voordeel van de pro pakketten is dat je onbeperkt zoekopdrachten hebt en dat je veel meer functionaliteiten hebt.

Zo krijg je met Answer the Public Pro de volgende extra’s

  • Onbeperkt aantal zoekopdrachten
  • Vergelijkingen data
  • Resultaten gebaseerd op taal en locatie(Local seo)
  • Hoge kwaliteit afbeeldingen
  • Resultaten exporteren naar CSV
  • Betere klantenservice
  • Mogelijkheid om rapporten op te slaan
  • Mogelijkheid om je account met je hele team te delen
  • Mogelijkheid om ongewenste onderdelen te verbergen
 

Zoals je ziet kun je een aantal mooie en handige extra’s krijgen wanneer je kiest voor Answer the Public Pro. Natuurlijk brengt dit wel extra kosten met zich mee. Wanneer jij dit wilt investeren kan ik Answer the Public iedereen aanraden. Mocht je op zoek zijn naar een goedkoper alternatief voor zoekwoord onderzoek? Dan kan ik je ook zeker aanraden om KWFinder van Mangools eens te bekijken.

Answer The Public Review Conclusie: Moet jij deze tool gaan gebruiken?

Nu we inmiddels aan het einde van deze Answer the Public review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is Answer the Public nu de beste tool voor het vinden van zoektermen?

Answer the Public is een super goede tool voor het vinden van long tail zoektermen. Echter is de tool geen volledige SEO tool als SEMRush en Ahrefs. Wanneer jij dus opzoek bent naar een tool om de SEO van jouw volledige website of webshop te verbeteren zal ik die eerder aanraden.

Ben jij opzoek naar een tool om specifiek relevante zoektermen voor jouw website of webshop te achterhalen? Dan kan ik Answer the Public zeker weten aanraden. Al helemaal nu je tijdelijk tot 90% korting krijgt!

Answer the Public review - Veelgestelde vragen

Is Answer the Public gratis?

Nee, Answer the Public is helaas niet gratis. Wel is er een gratis versie waarmee jij dagelijks maximaal twee zoekopdrachten kunt doen. Aangezien dit alleen erg weinig is zal je al snel moeten overstappen op een betaald pakket.

Waarom moet je Answer the Public gebruiken?

Je moet Answer the Public natuurlijk niet gebruiken, maar door deze tool te gebruiken kun jij long tail zoektermen vinden die jouw doelgroep gebruikt. Doordat andere SEO tools deze zoektermen vaak niet vinden kun jij hierdoor jouw concurrenten verslaan en meer bezoekers naar jouw website krijgen.

Wat kost Answer the Public?

Answer the Public is in de basis gratis te gebruiken. Echter zit hier wel een limiet op van twee zoekopdrachten per dag. Wanneer jij dus meer zoekopdrachten wilt doen zal je moeten overstappen op een duurdere licentie. In dit geval heb je de keuze uit Answer the Public Pro pakketten, waarvan het goedkoopste pakket $79 dollar per maand kost.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

answer-the-public-review
4.7/5