KWFinder Mangools Review 2022: Kopen? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: KWFinder is een tool van Mangools waarmee je zoektermen kunt achterhalen die interessant zijn voor jouw website. Op dit moment is KWFinder nog niet zo erg bekend in vergelijking met zijn concurrenten en daarom is KWFinder ook een flink stuk goedkoper. Een mooi voordeel van KWFinder is dat je bij aanschaf van deze tool toegang krijgt tot alle tools van Mangools. Zo kun je dus voor relatief lage kosten de kwaliteit en vindbaarheid van jouw website of webshop flink verbeteren. Naar mijn mening is KWFinder daarom de ideale tool om zelf de vindbaarheid van jouw website te verbeteren!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij KWFinder en de 4 andere tools van Mangools 10 dagen gratis uitproberen. Twijfel je nog over KWFinder? Dan raad ik je zeker aan deze KWFinder Review eens te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn KWFinder ervaringen!

kwfinder

Bespaar tot €589,20 per jaar

Gebruiksvriendelijkheid

4.9/5

Klantenservice

4.7/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is KWFinder?

KWFinder is een keyword tool van mangools, waarmee je kunt zoeken naar zoektermen die relevant zijn voor jouw niche(doelgroep). Deze tool kan jou helpen bij het zoeken naar gaten in de markt. Op deze manier kun jij meer potentiële klanten bereiken en waardevolle content toevoegen aan je eigen website. Een keyword tool is voor iedereen aan te raden! Het grote voordeel van KWFinder is dat hij niet alleen zoekvolumes aangeeft, maar ook gerelateerde zoekwoorden, autocomplete suggesties van het zoekwoord, de moeilijkheidsgraad om gevonden te worden op een bepaald keyword en vragen die gesteld worden met betrekking tot dit keyword.  

Vaak zul je bij gratis keyword tools zien dat het een rommeltje is, dat ze sloom zijn of dat ze verkeerde gegevens laten zien. Dit is bij KWFinder niet het geval. KWFinder ziet er namelijk erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uit. Alle gegevens worden netjes in tabbelletjes weergeven, die je vervolgens kunt downloaden als .txt of .csv bestand.

Wil je alvast proberen hoe KWFinder werkt? Dat kan! Via de onderstaande knop kun jij je aanmelden voor een gratis 10 dagen trial.

KWFinder Review: Wat zijn de voordelen?

Voordat je een keuze maakt voor een bepaalde zoekwoordonderzoektool wil je natuurlijk weten waarom je deze moet kiezen. Daarom zullen we hieronder alle voordelen van KWFinder even kort toelichten.

Het Design

Natuurlijk gaat het in eerste instantie om de functionaliteiten, maar je kunt zien dat KWFinder ook veel tijd heeft gestopt in het design van hun tools. Zo is het allemaal lekker fris en is het direct duidelijk waar je wat moet doen en waar je wat kunt zien. Ook het dark thema van KWFinder is echt top! Zelf gebruik ik dit altijd, omdat het nog rustiger en duidelijker oogt. Om het makkelijk te houden kun je het dark theme met één klik aan of weer uit zetten.

Snelheid

Bij veel zoekwoordentools duurt het ophalen van data aardig lang. Vaak komt dit doordat al deze tools eerst de data bij Google op moeten halen. Hierdoor gaat veel tijd verloren en dat is natuurlijk niet wat jij wilt als je even snel dat zoekwoord wilt controleren. Daarom heeft KWFinder hier werk van gemaakt. Zo is hun code geschreven door echte professionals en draait KWFinder op gigantisch snelle servers. Dit zeker een groot voordeel van KWFinder ten opzichte van de grotere en duurdere tools!

Simpel

KWFinder heeft ook goed gedacht besteeds om de tool zo simpel mogelijk te krijgen. Hiermee bedoelen we niet dat ze belangrijke dingen zijn vergeten, maar dat het gebruik voor de gebruiker extreem simpel is. Je overal bij en weet precies waar je wat kunt vinden. Toen ik mijn eerste keer gebruik maakte van KWFinder had ik nog nooit een zoekwoordtool gebruikt, maar ik wist wel direct waar ik alles kon vinden.

KWFinder-design

Wat is er met KWFinder allemaal mogelijk?

Op de afbeelding hieronder zul je zien, wat je te zien krijgt nadat je een zoekwoord hebt ingevuld. Ik ga je nu uitleggen wat je ziet, wat je met deze informatie kunt en waar je het allemaal voor nodig hebt.

KWFinder

Bekijk 100+ zoekwoord suggesties inclusief zoekvolumes

Dit is de reden waarom iedereen een keyword tool gebruikt. Je wilt namelijk weten welke zoektermen relevant zijn voor jouw doelgroep en hoeveel mensen hier maandelijks op zoeken. Deze gegevens worden weergeven in de tabel aan de linkerkant van het scherm.

Je begint met het invoeren van een keyword die aansluit bij jouw bedrijf. Laten we als voorbeeld het keyword “SEO” nemen. Het is ook nog mogelijk om het land of provincie te kiezen. In de meeste gevallen kun je deze gewoon op “Nederlands” zetten. Wanneer je een zoekwoord hebt dat alleen in een bepaalde streek van het land erg interessant is, is het handig hier te kiezen voor de provincie waarin dit keyword interessant is. Nu je op “Search” hebt geklikt zal er direct een tabel naar voren komen met allemaal verschillende zoektermen inclusief allemaal gegevens. Deze zoekwoorden zijn namelijk gerelateerd aan het door ons gekozen zoekwoord “SEO”. Je kunt kijken welke zoekwoorden voor jouw relevant zijn door hieronder een zoekwoord in te vullen en vervolgens te klikken op “Find Keywords”.

Om tot nog preciezere resultaten te komen kun je er voor kiezen om extra filters toe te voegen. Dit kun je doen door onder het door jouw ingevulde keyword te klikken op “Filter”. Vervolgens kun je hier aangeven wat er minimaal en maximaal voor zoekvolume op een zoekterm mag zitten, uit hoeveel woorden de zoekterm moet bestaan, wat de kosten per klik zijn(dit is alleen relevant als je gaat adverteren) en de zoekterm moeilijkheidsgraad.

KWFinder-filters

Bekijk de trends van het zoekwoord

De trend van een zoekwoord zijn erg handig wanneer je seizoensgebonden producten of diensten verkoopt. Je kunt de trend zien in het grafiekje naast het keyword. In dit grafiekje kun je zien wat de gemiddelde zoekvolumes zijn van de afgelopen 12 maanden. Dit is erg handig, want je kunt hiermee precies zien in welke maanden er het meest of minst op dit keyword gezocht wordt.

Door op het keyword te klikken krijg je aan de rechterkant van je scherm 3 extra tabellen. Rechtsboven staat nogmaals de grafiek van de trend. Het voordeel van deze grafiek is dat hij verder het verleden in gaat. Zo kun je op het keyword “SEO” kijken wat het maandelijkse volume is sinds September 2015 tot en met nu.

KWFinder-trends

De zoekwoord moeilijkheidsgraad

KWFinder geeft ook de zoekwoord moeilijkheidsgraad aan. Dit is een programma door mangools zelf ontwikkeld dat aangeeft hoe moeilijk het is om op een bepaald zoekwoord gevonden te worden. Hierbij geldt hoe hoger het getal is, des te moeilijker het is om hierop te gaan ranken. Natuurlijk is het lastig om te beoordelen hoe moeilijk het is om gevonden te worden op een keyword, daarom raden we je aan om hier niet te veel naar te kijken. Wanneer jij goede content schrijft, die daadwerkelijk waarde levert aan de bezoekers zul je ook op de moeilijke zoekwoorden goed gevonden gaan worden. 

Wanneer je een beginnende seo er bent raden wij je niet aan om direct te kiezen voor een zoekwoord met een moeilijkheidsgraad van 50+. Je kunt als beginner namelijk het makkelijkst gaan voor zoekwoorden met een moeilijkheidsgraad van 0-25. Op deze zoekwoorden zit namelijk vaak weinig concurrentie en dat betekent dat jij sneller gevonden zult gaan worden.

KWFinder-keyword-difficulty

SERPS: De zoekmachine resultaten

Nu je weet wat de zoekvolumes, zoekwoord moeilijkheidsgraad en de trends zijn, is het ook handig om de SERPS te bekijken. SERP staat voor Search Engine Results Page en betekent letterlijk dus de resultatenpagina van google. De SERP wordt weergeven onder de zoekwoord moeilijkheidsgraad en de trend.

De SERP laat jou zien welke websites er op welke positie in google staan. Ook kun je hier de domein autoriteit, pagina autoriteit, citation flow, trust flow, het aantal backlinks, het aantal facebook shares en het geschatte aantal bezoekers per maand. Op basis van deze gegevens kun je bepalen of je hier op gevonden kunt gaan worden en waar je denkt te komen staan. Let er wel op dat wanneer je een net nieuw domein hebt gekocht de kans klein is dat je op een moeilijk keyword bovenaan komt. Ook is linkbuilding erg belangrijk om goed gevonden te worden in google. Linkbuilding bepaalt namelijk voor 30-40% de positie van jouw pagina in google. In LinkMiner(de backlink tool van mangools) kun je zien welke links je concurrenten hebben en welke waardes ze meegeven. Door deze tool goed te gebruiken kun jij eenvoudig aan nieuwe backlinks komen om zelf ook hoger in google te komen. In het artikel van mangools vertellen we je daar meer over.

Autocomplete zoekwoorden

KWFinder biedt ook de autocomplete mogelijkheid aan. Deze methode is erg handig wanneer je een tekst wil schrijven over een bepaald onderwerp, maar je weet niet wat je hier allemaal in kunt gaan vertellen. De autocomplete optie van KWFinder helpt jou hierbij. Wij zullen je even uitleggen hoe dat precies werkt.

In principe is het begin hetzelfde. Je vult een zoekwoord, zet de taal op nederlands en klikt op het groene pijltje of search keywords. Vervolgens klik je op “Autocomplete”. Dit kun je aanklikken onder de zoekbalk naast de filters. 

Nu geeft KWFinder jou allemaal opties die aansluiten bij het door jouw ingevulde zoekwoord. Stel we zoeken op het zoekwoord “honden” dan geeft KWFinder jouw opties zoals: de verschillende rassen, het gewicht van de hond, de voeding voor honden, speeltjes voor honden en veel andere zoekwoorden die aansluiten bij het zoekwoord honden.

Door KWFinder op autocomplete te zetten krijg je direct veel onderwerpen die je in een tekst kunt behandelen. Weet jij vaak niet waar je over moet schrijven? Bekijk hier waar jij over kunt gaan schrijven!

KWFinder-autocomplete

Vragen met betrekking tot zoekwoord

Ook de vragen tool van KWFinder kan jouw helpen bij het vinden van die nieuwe content ideeën. Wanneer jij een zoekwoord invult in KWFinder en vervolgens klikt op “Questions” dit staan naast “Autocomplete” waar we het hiervoor over hebben gehad. Nu geeft mangools jouw allemaal vragen die gesteld zijn in google over het door jou ingevulde zoekwoord.

Dus als we niet als hierboven het zoekwoord “Honden” kiezen, geeft KWFinder allemaal vragen weer die gesteld zijn over het zoekwoorden “honden”. BIjvoorbeeld welke hond past bij mij, welke honden haren niet, welk hondenvoer heb ik nodig, waarom blaffen honden of hoe leer je honden trucjes. Door gebruik te maken van de vragen tool van KWFinder ontstaat er weer gigantisch veel nieuwe content ideeën.

KWFinder-review

KWFinder Review: Wat kost Het?

Op het moment kost het goedkoopste pakket van mangools €29,90 per maand. Dit is in vergelijking met andere marketing software pakketten erg goedkoop. Zo betaal je voor tools als SEMRush, Ahrefs en MOZ minimaal €99,99 per maand. 

Nu zul je denken, maar SEMRush, Ahrefs en MOZ zijn toch all-in-one SEO tools? Ja dat klopt! Dus het is logisch dat je daarvoor meer betaald? Dat klopt niet! Ik zal je uitleggen waarom.

KWFinder is namelijk onderdeel van mangools. Mangools is ook een all-in-one SEO tool. En het grote voordeel van mangools is dat je voor €29,90 per maand toegang krijgt tot alle 5 de tools van ze. Je hebt dus voor €29,90 per maand toegang tot alle tools. Dit betekent dat mangools 69% goedkoper is dan SEMRush, 67% goedkoper is dan MOZ en 68,5% goedkoper is dan Ahrefs.

Er is dus geen reden om niet voor mangools te kiezen. Sterker nog door op de onderstaande knop te klikken kun jij je aanmelden voor een 10 daagse gratis proefversie van mangools. In deze proefversie krijg je toegang tot alle tools en kun je mangools uitgebreid testen. Na de 10 dagen gaat je account niet automatisch over in een betaald abonnement!

Mangools-prijzen

KWFinder Review: Wie zijn de concurrenten?

Op het moment heeft KWFinder veel concurrenten. Denk hierbij aan MOZ, Ahrefs en SemRush. Het voordeel van Mangools ten opzichte van de andere concurrenten is de prijs. Vooral voor een beginner is het veel handiger om voor mangools te kiezen dan voor een grotere tool. Bij de grotere tools betaal je namelijk al gauw meer dan  €99,95 per maand.

Is KWFinder beter dan de Google Zoekwoordplanner

Ja Zeker! Ondanks dat de Google Zoekwoordplanner gratis is raad ik je aan om te kiezen voor KWFinder. KWFinder is namelijk vele malen preciezer en veel gebruiksvriendelijker. Ook omdat KWFinder een onderdeel van mangools is en je direct toegang krijgt tot alle andere tools van mangools. Met deze tool kun je dus aan veel meer punten werken om je sneller beter gevonden te worden op google.

Is KWFinder beter dan Ubersuggest?

Het grote voordeel van Ubersuggest was de prijs. Je kon tot afgelopen maand namelijk gratis gebruik maken van Ubersuggest. Ook kon je in deze tool gelijk een volledige website-analyse doen, backlinks controle en zoekwoorden van concurrenten bekijken. In eerste instantie was ik erg tevreden over deze tool alleen merkte ik dat Ubersuggest zijn gegevens haalt uit de google zoekwoordplanner en dus nooit heel erg precies is. Ook geeft Ubersuggest niet precies aan op hoeveel keywords je gevonden wordt, wat je positie is, hoeveel backlinks je hebt. Daarom ben ik verder gaan kijken naar een andere tool en dat was KWFinder. 

Ik ben zo blij dat ik destijds de overstap heb gemaakt naar KWFinder. Het is mij die €29,90 per maand meer dan waard.

Mangools-ervaringen

KWFinder Review: Hoe Gebruik ik het?

Wanneer ik een idee heb over bijvoorbeeld het schrijven van een nieuw blog artikel weet ik vaak niet of dit idee relevant is, hoeveel mensen hier per maand op zoeken en welke andere zoektermen relevant zijn aan dit onderwerp. Om hierachter te komen zet ik het idee dat ik heb ik KWFinder. Vervolgens komen hier alle termen uit die aansluiten bij dit idee. Laten we als voorbeeld even KWFinder zelf pakken. Als je deze invult komt de volgende lijst met suggesties in beeld. 

kwfinder-hoe-gebruik-ik-hem

Uit de bovenstaande afbeelding kun je halen dat er maandelijks 770 mensen zoeken op de term KWFinder en dat het niet erg moeilijk is om met jouw artikel te scoren op dit zoekwoord. Vervolgens kijk je verder in de lijst naar zoektermen die aansluiten bij dit onderwerp. We zien bijvoorbeeld KWFinder alternatief, KWFinder Black Friday, KWFinder Prijs en KWFinder blog. Het is dus slim om deze zoektermen mee te nemen in blog artikel over KWFinder, omdat je op deze manier op meerdere zoektermen kunt gaan ranken in Google. En dat betekent meer bezoekers.

Zodra je artikel af is en Google je pagina heeft geïndexeerd kun je gaan kijken waar je nu staat. Vaak zijn er nog veel verbeteringen mogelijk die je zelf niet kunt zien. Daarom is de SERPWatcher van Mangools erg handig. Je kunt nu namelijk gaan kijken welke andere artikelen er op dit zoekwoord scoren en wat jij moet doen om hoger dan hun te komen. Omdat Mangools een all in one pakket is krijg je ook toegang tot de SERPChecker. Ik heb inmiddels al zoveel gebruik gemaakt van Mangools en ook weet ik dan mangools mij al zoveel extra klanten heeft opgeleverd. Wil jij dus een flinke sprong vooruit maken? Dan is Mangools echt een aanrader!

KWFinder onderdeel van Mangools

Zoals je misschien al wist is KWFinder een onderdeel van Mangools. Mangools is een bedrijf dat is 2014 is gestart met het uitrollen van de zoekwoordentool KWFinder. In de jaren die volgenden hebben ze nog vier andere tools uitgebracht die je er direct bij krijgt. Ik zal je even kort vertellen welke tools dat zijn en waar je ze voor kunt gebruiken.

SERPChecker

Met de SERPChecker kun jij zien wie er op een bepaald zoekwoord scoren, wat de sterkte van hun domein is, hoeveel backlinks ze hebben en wat hun trustflow is. Op basis van deze gegevens kun jij vervolgens bepalen of jij op dit zoekwoord kunt gaan ranken of hoe je posities in Google kunt gaan stijgen. Zelf ben ik een enorm groot van deze tool, omdat ik al meerdere keren blog artikelen van mijn website van de 2e pagina in Google naar de top 5 heb kunnen brengen. Dit heeft mij veel meer bezoekers opgeleverd en natuurlijk meer inkomsten.

KWFinder-Serpchecker

SERPWatcher

SERPWatcher is net even wat anders als SERPChecker, want bij SERPChecker kijk je naar de resultaten in Google om je concurrenten te verslaan. Terwijl je bij SERPWatcher kijkt op welke posities jou pagina’s staan. Dit kun je eenvoudig doen door een lijst met belangrijke zoektermen voor jou aan te leveren. SERPWatcher gaat vervolgens kijken op welke positie je staat, of je gestegen bent en of je gedaald bent. Dit wordt allemaal weergegeven in een duidelijke tabel. Deze tool is extreem handig wanneer je meerdere pagina’s hebt waarvan je wilt bijhouden op welke positie je staat. Ik heb bijvoorbeeld aardig wat blog artikelen online staan die allemaal op een andere zoekterm gericht staan. Daarom gebruik ik deze tools om al deze resultaten op een plek bij elkaar te hebben staan. Dit scheelt mij enorm veel tijd en moeite.

SERP-Watcher

LinkMiner

Ook LinkMiner is een tool van Mangools die je moet gebruiken. Backlinks zijn namelijk enorm waardevol om je website meer autoriteit te geven. Doordat je website meer autoriteit heeft ga je beter ranken in Google en dat is natuurlijk wat je wilt. Met deze tool kun je makkelijk achterhalen welke backlinks jou concurrenten hebben die voor jou ook erg waardevol zouden zijn. Vervolgens kun je deze backlinks zelf ook gaan regelen om meer autoriteit te krijgen. Een aantal jaar geleden bepaalde het aantal backlinks zelf voor 70% je positie in Google, omdat veel mensen hier misbruik van maakten heeft Google dit aangepast. Maar nog steeds hebben backlinks zo’n 40% invloed op de positie van jouw pagina in Google. Ze zijn dus erg belangrijk en waardevol.

Link-Miner

SiteProfiler

Als laatste heb je nog de SiteProfiler tool van Mangools. De naam zegt eigenlijk al wat de tool doet. SiteProfiler laat namelijk een totaal overzicht zien van het door jou ingevulde domein. Zo kun je de autoriteit van een website zien, de trustflow en citationflow, het aantal backlinks, de beste pagina’s en de concurrenten. Vervolgens kun je vanuit deze tool doorklikken naar een van de bovenstaande tools om er dieper op in te gaan. Om een snel overzicht van een domein te hebben is deze tool echt ideaal en dat is ook de grootste reden waarom ik hem gebruik.

KWFinder-SiteProfiler

KWFinder Review Conclusie: Moet jij KWFinder gaan gebruiken?

KWFinder is een van de of misschien wel de meest gebruiksvriendelijke keyword tool waar ik de afgelopen tijd mee hebt gewerkt. Ik kan daarom ook niks anders zeggen dan, wat een top programma is dit. Het is zo precies, duidelijk en nog gebruiksvriendelijk ook. Wanneer je met vragen zit kun je altijd contact opnemen via de live chat op de website of een van de social media kanalen.

Onthoud ook dat je voor die €29,90 per maand niet alleen toegang krijgt tot KWFinder, maar ook tot de andere 4 tools van mangools. Het is nu dus mogelijk om de vindbaarheid van je website een enorme boost te geven. Het maakt hierbij niet uit of je een beginner bent of ervaren marketeer.

Ohja! Voordat ik het vergeet je vertellen. Mangools biedt ook nog een SEO Cursus aan. In deze cursus leer jij de basis principes van online marketing en hoe je het best kunt werken met de tools van Mangools. Uiteraard krijg je na het voltooien van deze cursus ook een certificaat.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

KWFinder alternatieven

Ook interessant

kwfinder
4.8/5