Vimexx Hosting Review 2021: Beste Webhosting? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Vimexx is een erg populaire en snelle webhostingpartij binnen zowel Nederland als België. Dit is heeft een aantal redenen, want Vimexx beschikt over snelle SSD servers die gevestigd zijn in Nederland. Hierdoor is jouw website of webshop erg snel en zal je goed gevonden worden in Google. Verder is Vimexx ook erg gebruiksvriendelijk en kun je met één druk op de knop WordPress installeren. Als laatste zijn er hosting pakketten voor iedereen en ieder budget. Bij deze pakketten ontvang je ook nog eens een gratis domeinnaam en SSL certificaat!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun je de pakketten bekijken en ontvang je een gratis domeinnaam met SSL certificaat. Ben je nog helemaal overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Vimexx hosting review te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn Vimexx ervaringen!

vimexx_logo

Tijdelijk Gratis Domein & SSL Beveiliging

Prijs

5/5

De prijs is erg goed. Je kunt je website namelijk al hosten bij Vimexx vanaf €0,45 per maand.

Gebruiksvriendelijk

4.5/5

Vimexx is erg overzichtelijk en werkt simpel. Je kunt WordPress zelfs installeren met één klik.

Support

5/5

Vimexx beschikt waarschijnlijk over de beste klantenservice. Ze zijn namelijk erg klantvriendelijk en reageren snel.

Vimexx hosting review

Vimexx hosting is nieuwe webhosting voor Nederland en België sinds 2015. Sinds 2015 is Vimexx enorm gegroeid. Inmiddels zijn ze zelfs een van de grootste webhosting partijen in Nederland. Vimexx haalt hele goede reviews. Zo scoren ze op Webhosters.nl een 4,9 uit 5, op ISPGids.com scoren ze 99/100 en op Kiyoh scoren ze een 9,8 uit 10. 

Deze indrukwekkende scoren waren voor mij genoeg reden om eens onderzoek te doen naar Vimexx hosting. En natuurlijk na het onderzoek een uitgebreide review te schrijven. Het eerste wat mij opviel toen ik op de website van vimexx hosting kwam is hun mooie, opvallende en klantvriendelijke website. Zelfs al heb je weinig tot geen ervaring van webhosting kun je makkelijk de duidelijke stappen van vimexx volgen. De Vimexx hosting review heeft nu al z’n eerste pluspunt

vimexx-hosting

Vimexx hosting review: Waarom moet jij voor Vimexx kiezen?

vimexx-hosting-voordelen

Vimexx hosting Review: pakketten en prijzen

Vimexx biedt op het moment 6 verschillende hosting pakketten aan. Aan de prijs van de pakketten zie je duidelijk dat vimexx een prijsvechter is en mee wil doen op het hoogste niveau.

vimexx

Webhosting Start Pakket

Het goedkoopste pakket kost €0,45 euro per maand. Voor dit geld krijg je eigenlijk alle basisverplichtingen om een fatsoenlijke website te bouwen. Dit hosting pakket is in vergelijking met de andere hosting pakketten zo goedkoop, omdat je weinig opslagruimte krijgt. Ook krijg je bij dit hostingpakket geen gratis domeinnaam. Dit krijg jij bij alle andere hostingpakketten van vimexx wel. Ook krijg je in het starterspakket van vimexx hosting maar 1 backup per dag. Mocht er dus wat fout gaan dan kun je je website snel terugzetten naar de vorige versie. Houdt er wel rekening mee dat als je een beginner bent je beter kunt gaan voor het “Medium” of “Plus” pakket. In deze pakketten krijg je namelijk meer back-ups. 

Om eerlijk te zijn raden we dit pakket niet echt snel aan. Mocht je ervaring op willen doen in wordpress dan is dit pakket ideaal voor jouw! We raden je niet aan om dit pakket te kiezen voor een bedrijfswebsite of affiliate marketing website.

Webhosting Medium pakket

Het webhosting medium pakket van vimexx kost €2,45 euro per maand. Voor dit geld krijg je 5 keer zoveel SSD opslag als in het starter pakket. Ook in dit pakket krijg je geen domeinnaam. Als je ook zelf geen domein in bezit hebt raden we je niet aan om voor dit pakket te kiezen. Het koppelen van een domein aan je hostingpakket kan namelijk nog best wel een klusje zijn.

Wanneer je zelf al in het bezit bent van een domeinnaam en je nog opzoek bent naar een goedkope webhosting is dit pakket ideaal. Verwacht met dit pakket geen extreme snelle website. Het medium pakket scoort op snelheid namelijk een 3 uit 6.

Webhosting Plus pakket

Het webhosting plus pakket van vimexx kost €4,49 euro per maand. Voor dit geld krijg je een bovengemiddeld snelle website. Dit pakket scoort op gebied van snelheid namelijk een 4 uit 6. Ook krijg je 100GB SSD opslag. Voor een basis website is dit meer dan genoeg. Wat dit pakket verder nog extra aanbiedt in vergelijking met de goedkopere pakketten is een gratis domeinnaam en een goede beveiliging. Het domein in dit pakket is namelijk voorzien van een gratis SSL verbinding en dit zorgt voor een veilige verbinding waar hackers minder makkelijk binnen komen.

Het Vimexx webhosting plus pakket is ook het meest populaire pakket. 95% kiest namelijk voor het webhosting plus pakket. Dit komt natuurlijk door de bovengemiddelde snelheden, het gratis domein en de gratis beveiliging.

Webhosting compleet pakket

Het webhosting compleet pakket van vimexx kost €6,99 euro per maand. Voor dit geld krijg je een snelle website, onbeperkt SSD opslag en een gratis SSL certificaat. Met dit pakket hoef je dus nooit bang te zijn voor te weinig opslag ruimte. Ook zit er in dit pakket geen limiet aan het aantal bezoekers dat je website aan kan. Dit is belangrijk voor een zakelijke website, een webshop en een affiliate marketing website

Voor de mensen die ook actief gebruik maken of willen maken van emails. Is het ook belangrijk om te weten hoeveel mails je per dag kunt versturen. Met het vimexx hosting compleet pakket kun je 2000 mails per dag versturen. Dit is voor een klein bedrijf meer dan genoeg, maar voor een middelmatig of groot bedrijf kan dit weinig zijn. Daarom is het handig om te kijken naar het aantal mails dat je nu dagelijks verstuurd. 

In dit pakket kun je ook gebruik maken van een CDN(Content Delivery System). Dit systeem kan de prestaties van je website nog eens een flinke boost geven. Normaal gesproken moet je voor een CDN betalen, maar bij vimexx krijg je dit gratis bij het “Compleet pakket”, “Maximaal pakket” en het “Extreme pakket”.

Webhosting Maximaal pakket

Het webhosting maximaal pakket van vimexx kost €9,49 euro per maand. Voor dit geld krijg je het snelste webhostingpakket van vimexx. Natuurlijk krijg je ook met dit pakket een gratis domeinnaam en SSL certificaat. Verder is dit pakket duurder door het aantal mails dat je per dag kunt versturen, het aantal cores dat je server heeft en de hoeveelheid RAM die je website kan gebruiken.

Dit is pakket is geschikt wanneer je je website wil laten draaien op maximale snelheden en/of als je meerdere domein binnen één pakket wil laten hosten. In dit pakket kun je namelijk zoveel domeinen vastleggen als je zelf wil. Dit is handig als je bijvoorbeeld een .nl en .be domein extensie gebruikt. Ook wanneer je bezig bent met affiliate marketing en je meerdere websites hebt kun je dit pakket gaan gebruiken.

In dit pakket kun je ook gebruik maken van een CDN(Content Delivery System). Dit systeem kan de prestaties van je website nog eens een flinke boost geven. Normaal gesproken moet je voor een CDN betalen, maar bij vimexx krijg je dit gratis bij het “Compleet pakket”, “Maximaal pakket” en het “Extreme pakket”.

Webhosting Extreme pakket

Het webhosting extreme pakket van vimexx kost €19,99 euro per maand. Voor dit geld krijg je een snelste webhosting pakket van vimexx, onbeperkt SSD opslag en een gratis SSL certificaat. Met dit pakket hoef je dus nooit bang te zijn voor te weinig opslag ruimte. Dit pakket verslaat alles. Je hoeft dus niet bang te zijn voor problemen in je hostingpakket. Dit pakket kan ideaal zijn wanneer je meerdere grotere websites wil laten hosten op één vimexx hosting pakket.

In dit pakket kun je ook gebruik maken van een CDN(Content Delivery System). Dit systeem kan de prestaties van je website nog eens een flinke boost geven. Normaal gesproken moet je voor een CDN betalen, maar bij vimexx krijg je dit gratis bij het “Compleet pakket”, “Maximaal pakket” en het “Extreme pakket”.

Vimexx-webhosting

Vimexx Hosting Review: Hoe zit het met de website snelheid

Om goed gevonden te worden in Google speelt de snelheid van je website een grote rol. Hoewel je hier zelf invloed op hebt met bijvoorbeeld de grote van de website en het aantal afbeeldingen en video’s die op je website staan blijft de webhosting partij toch een grote rol spelen. Ik heb zat website’s gezien van mensen die echt goede content maken en weten hoe zoekmachine optimalisatie werkt, maar niet hoger in Google komen door de snelheid van hun website. Ik zal je daarom even uitleggen hoe de website snelheid bij Vimexx werkt.

Het eerste grote voordeel van Vimexx hosting is dat ze gebruik maken van SSD schijven. Door deze SSD(Solid State Drive) kunnen bestanden vliegensvlug ingeladen worden. Dit heeft een grote invloed op je website snelheid wanneer je dit gaat vergelijken met HDD schijven.

Het tweede voordeel van Vimexx hosting is dat je niet te maken krijgt met overvolle servers. Wanneer je een webhosting kiest wordt jouw website geplaatst op een server. Gebeurd dit niet, dan is je website ook niet zichtbaar. Vaak komt het voor dat bij goedkope webhosting partijen er enorm veel website’s staan op relatief weinig servers. Hierdoor moet de kracht van deze servers verdeeld worden over gigantisch veel website’s. Bij Vimexx letten ze hier nauwkeurig op zodat jouw website altijd op de ideale plek staat.

Het derde voordeel van Vimexx hosting is dat je zelf de PHP versie kunt veranderen. Voor de meeste mensen klinkt dit vrij ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. De PHP versie zorgt ervoor dat alle scripts van je website sneller worden geladen. Zodra jij een hostingpakket koopt staat de PHP versie standaard op 5.6. Dit heeft ermee te maken dat nog niet alle website’s gemaakt zijn voor PHP 7. Ben jij van plan nu een website te starten? Dan kun je de PHP versie direct op 7 zetten, want je hebt nog geen website. Op deze manier loop je vervolgens geen gevaar met de werking van je website.

De bovenstaande eigenschappen kunnen je website al flink versnellen en dat is natuurlijk erg mooi, maar je kunt altijd je website zelf nog optimaliseren in wordpress. Hoe je dit kunt doen vertellen we je binnenkort in een nieuwe blog.

Om je nog even een beeld te geven van hoe snel een Vimexx Hosting Website kan zijn laat ik je deze resultaten even zien. Op het moment dat ik mijn hosting bij Vimexx had afgesloten heb ik direct deze test gedaan. Volgens GTmetrix was de laadtijd van mijn website 1,6 seconden dit is al erg snel als je nagaat dat de gemiddelde website laat in 3,4 seconden. Omdat ik het gevoel had dat de website nog sneller kon worden heb ik besloten heb verder te optimaliseren. Inmiddels heeft de website een laadtijd van 0,9 seconden! En daar ben ik echt heel erg tevreden mee. Ook zie ik dat dit een  positief effect heeft op mijn rankings in Google.

snelheid-siteground-website

Vimexx hosting review: Welk pakket heb jij nodig?

Nu we alle hosting pakketten hebben besproken kan ik me voorstellen dat je niet weet welk pakket je het best kunt kiezen. Het Starter en Medium raden wij eigenlijk alleen aan voor het opdoen van kennis voor wordpress. Dit komt met name doordat je weinig SSD opslag krijgt en geen gratis domeinnaam. Ook voor de hobby zou je dit pakket kunnen gebruiken. Mocht je serieuzer bezig willen gaan met het bouwen van websites, bijvoorbeeld voor je eigen bedrijf of voor affiliate marketing kun je kiezen voor het plus pakket. Dit is op het moment het meest gekozen pakket. Wanneer je veel data op je website kwijt wil, gebruik wil kunnen maken van een CDN en een gratis domein wilt raden we je aan om te kiezen voor het compleet of maximaal pakket. Deze pakketten zijn geschikt voor de kleine tot middelmatige websites. Tot slot is er nog het vimexx hosting extreme pakket. Dit pakket kost €19,99 euro per maand en raden wij alleen aan voor de grote bedrijven of mensen die meerdere websites op een pakket willen gaan hosten.

Vimexx hosting Review: Hoe is de klantenservice?

één van de 4 doelen die vimexx nastreeft is de klantenservice. Het is niet voor niets dat vimexx zo hoog scoort in verschillende onderzoeken. Bij veel hosting providers krijg je namelijk pas na 2 werkdagen reactie op je vraag. Vimexx heeft dit probleem niet! Je krijgt bij vimexx meestal al antwoord binnen 2 uur(op werkdagen). 

Aangezien dit wel heel snel is hebben we het zelf getest. En met succes kan ik je vertellen dat we binnen 45 minuten antwoord hadden op onze vraag. Wanneer je dus weinig kennis hebt van het bouwen van websites in het wel zo makkelijk om voor vimexx te kiezen. Je gaat namelijk vaak contact op moeten nemen met je hosting. Het is natuurlijk wel zo prettig als je hier snel antwoord op krijgt.

Ook beschikt vimexx over forum. Op dit forum kun je terecht als je vragen hebt over je hostingpakket, je jouw domeinnaam wilt verkopen, er problemen zijn met je website of tutorials om bepaalde handelingen sneller te verrichten. Uit onze vimexx hosting review is de klantenservice in ieder geval goedgekeurd!

klantenservice-vimexx

Vimexx domeinnaam checken

Wanneer je een eigen website wil gaan bouwen is het ook handig om een goede domeinnaam te kiezen. Het hebben van een kort en makkelijke domeinnaam zorgt ervoor dat klanten je naam onthouden en dus vaker op je website komen. Mocht je een domeinnaam in je gedachten hebben dan kun je bij vimexx hosting controleren of die nog vrij. Mocht het domein nog vrij zijn dat raden we je aan om deze zo snel mogelijk te kopen. Doordat er iedere dag veel mensen domeinen kopen kan het zo zijn dat de door jouw gekozen naam morgen wel bezet is.

Gratis een domein verhuizen naar vimexx hosting

Wanneer je niet tevreden bent over je huidige webhosting kun je je domein verhuizen. Iedere klant die namelijk gekozen heeft voor een plus, compleet of maximaal pakket kan, binnen 30 dagen na aanschaf van het hostingpakket aanspraak maken op de gratis verhuisservice van vimexx. Vimexx zorgt er dan voor dat jouw website en domein worden overgeplaatst naar jouw nieuwe hostingpakket bij vimexx. Ook dit is een groot voordeel ten opzichte van concurrenten. Hiermee scoort vimexx hosting in onze review weer beter.

vimexx-domein-verhuizen

Vimexx hosting ervaringen: Wat vinden andere gebruikers van Vimexx?

Vimexx is op het moment de beste keuze voor een snelle en goedkope webhost. Webhosters.nl is een website waar reviews worden verzameld over vimexx hosting review. Uit 623 ervaringen scoort vimexx een 4,9 uit de 5. In vergelijking met andere Nederlandse hosting providers is dit erg hoog. Ook zijn onder de 623 ervaringen het plus en compleet pakket het meest populair. Dit komt met name door de de gratis domeinnaam, de website snelheid, de hoeveelheid SSD opslag, het gratis SSL certificaat en het aantal backups dat je dagelijks kunt maken.

Vimexx-ervaringen

Vimexx hosting Review Conclusie: Is Vimexx De beste webhost?

Ik heb lang last gehad van lage rankings in google, omdat ik al aardig wat kennis had in de marketing wist is zo goed als zeker dat dit te maken had met de snelheid van de website. Eerst dacht ik dit kan ik wel recht trekken met een aantal plug-ins uit wordpress zelf, maar helaas was dat niet de oplossing. De enige oplossing was mijn website verhuizen naar een nieuwe webhosting?

Omdat ik het nu direct goed wou doen heb ik extreem veel tijd en aandacht gestopt in het zoeken van een webhost waar al deze problemen opgelost waren. Ook zocht ik een hosting partij waar ik snel en duidelijk geholpen kon worden door de klantenservice. Ik had een lijstje gemaakt van een aantal hosting partijen die kans maakten. Vervolgens heb ik naar al deze partijen dezelfde mail gestuurd met mijn verhaal en of hun mij hierbij konden helpen. Vimexx antwoordde hier als eerst op met een heel helder en duidelijk plan. Daarom heb ik destijds de keuze gemaakt om voor vimexx te kiezen. Nu ik hier inmiddels zo’n 2 jaar mijn website heb staan kan ik niets anders zeggen dat perfect. Ik heb nog bijna nooit problemen gehad en de keer dat ik een probleem had ging over een verkeerde plug-in wat binnen 30 minuten was opgelost! Ook de snelheid die je website hier kan halen is insane. Mijn website heeft namelijk een laadtijd van 0,7 seconden! De laadtijd is wel afhankelijk van het pakket dat je kiest. Ik heb zelf gekozen voor het Maximaal pakket, omdat deze maximaal scoort op snelheid, je onbeperkt SSD, onbeperkt bezoekers en een onbeperkt aantal domein kwijt kunt met dit pakket. Ik ben hier zo tevreden mee en dat voor maar €9,49 per maand! Mocht je nog twijfels hebben? Vimexx werkt met een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Je loopt dus geen enkel gevaar. Uit onze vimexx hosting review blijkt dat vimexx een erg goede webhosting is!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Reacties & Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vimexx hosting

€ 4,49
9.4

Snelheid

9.5/10

Support

9.5/10

Veilig

9.5/10

Gebruiksvriendelijk

9.0/10

Pluspunten

  • Gratis SSL Certificaat
  • Gratis Domeinnaam
  • Beste webhosting in Nederland
  • Beveiliging tegen DDoS
  • Gratis verhuisservice

Minpunten

  • De goedkoopste pakketten bevatten geen gratis domeinnaam & SSL Beveiliging
  • Sommige zaken zijn wat technisch, maar hier helpt de klantenservice je goed bij