Plug & Pay Review 2024[IMU]: Beste Betaalsoftware? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Plug&Pay is een super populaire tool die ontwikkeld is door de Internet Marketing Unie(IMU). Met Plug&Pay kun jij erg makkelijk betaalpagina’s maken die super uniek zijn en speciaal zijn ontwikkeld voor het verhogen van de conversie van jouw website of webshop! Zo bevatten de betaalpagina’s verschillende triggers die nog meer bezoekers omzetten in klanten! Verder kun je met Plug & Pay makkelijk de abonnementen beheren, de administratie bijhouden, affiliate marketing toevoegen en nog veel meer!

Ben jij al overtuigd van de kracht van Plug&Pay? Dan kun jij Plug&Pay 14 dagen gratis proberen door op de gele knop te drukken! Twijfel jij toch nog een beetje? Dan kan ik je zeker aanraden deze The Plug&Pay Review te lezen waarin wij ook verschillende Plug & Pay Ervaringen behandelen!

Plug-&-Pay-Review

Tijdelijk tot €27 p.m. korting

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.8/5

Prijs

4.6/5
Inhoudsopgave

Wat is Plug & Pay

Plug & Pay is een alles-in-één systeem voor het het maken van betaalpagina’s, maar niet alleen betaalpagina’s. Je kunt deze tool namelijk ook gebruiken voor het toevoegen van upsells, online abonnementen en affiliate marketing. Plug & Pay is inmiddels een super bekend betaalsysteem binnen Nederland & België dat al door extreem veel ondernemers wordt gebruikt!

De tool is ontwikkeld door de Internet Marketing Unie(IMU) die al vele jaren actief zijn in de online marketing en hierdoor precies weten wat jij nodig hebt. Later in deze Plug & Pay review zal ik je meer vertellen over de IMU, wie hierachter zitten en waarom ik jou aanraad om met hun producten aan de slag te gaan.

Het probleem van veel betaalsystemen voor webshops is dat het bestel proces vaak niet vlekkeloos verloopt, er geen rekening is gehouden met snelheid en het overzichtelijk houden van de betaalpagina’s voor de klanten. Het gevolg van deze slechte betaalpagina’s is dat jouw bezoekers de webshop verlaten zonder een aankoop gedaan te hebben. Het gebruik van een goed betaalsysteem met betaalpagina’s die geoptimaliseerd zijn conversies is daarom echt een must!

Bij de Internet Marketing Unie(IMU) wisten zij dit als geen ander en daarom hebben zij besloten om een eigen betaalsysteem te ontwikkelen, genaamd Plug & Pay. Het voordeel van Plug & Pay is dat het niet alleen bedoeld is voor het maken van betaalpagina’s, maar dat je er nog veel meer mee kunt. Verder heb je geen technische kennis nodig om met Plug & Pay te werken, biedt deze tool de mogelijkheid voor upsells en kassakoopjes, is hij volledig compatibel met Mollie en beschikt de tool nog over een aantal erg handige functionaliteiten. Later in deze Plug & Pay review zal ik jou daar meer over vertellen.

Kort gezegd is Plug & Pay dus een super waardevolle tool waarmee jij goede en voor conversie geoptimaliseerde betaalpagina’s kunt maken. De betaalpagina’s van Plug & Pay leveren je dus ook daadwerkelijk wat op. Ze zijn snel, zien er goed uit, beschikken over alle functionaliteiten die jouw bezoekers net dat extra zetje kunnen geven en kunnen makkelijk gebouwd worden door iedere ondernemer.

Plug & Pay ontwikkeld door Online Marketing Experts(IMU)

Ik gaf het net ook al aan in deze Plug & Pay review, maar deze tool is niet gebouwd door zomaar een bedrijf. Plug & Pay is namelijk ontwikkeld door de Internet Marketing Unie, oftewel de IMU. Als jij zelf al wat onderzoek hebt gedaan naar online marketing, e-mailmarketing, webshops of websites dan zul jij ze ongetwijfeld al eens zijn tegengekomen. Ben jij nog niet bekend met de Internet Marketing Unie? Dan zal ik je nu even kort wat over deze partij vertellen.

De Internet Marketing Unie(IMU) is in 2010 opgericht door Tonny Loorbach. Tonny wilde met dit bedrijf de ondernemers helpen groeien op het internet. Dit doen ze inmiddels door de ondernemers van de juiste informatie te voorzien. Zo delen ze super veel waardevolle informatie via e-books, de blogs, video’s, cursussen en podcast. Ook op de live evenementen wordt erg veel waardevolle content vrijgegeven. Ik kan je daarom zeker aanraden om eens zo’n evenement te bezoeken. Uiteraard moeten de evenementen dan wel weer eerst toegestaan worden.

Inmiddels is de Internet Marketing Unie al zo groot dat er een heel team achter zit. Daarnaast is er ook een andere eigenaar bijgekomen en dat is Martijn van Tongeren. Samen runnen zij met een uiteraard een gemotiveerd team de IMU en dat levert goede resultaten op. Ben jij een ondernemer of online marketeer? Dan kan ik je zeker aanraden om de Internet Marketing Unie te blijven volgen.

Het begon allemaal met het verspreiden van informatie, maar ook dat is verleden tijd. Nou eigenlijk niet helemaal verleden tijd, want ze doen dit nog steeds actief maar er zijn wel andere dingen bijgekomen. Ze hebben de afgelopen jaren namelijk verschillende softwareprogramma’s uitgebracht die de ondernemers kunnen gebruiken voor het bouwen van websites(Phoenix), online communities & forums(Huddle) en Plug & Pay waar ik het in deze review over heb. Deze systemen zijn ontwikkeld op basis van alle kennis ze de afgelopen 10 jaar hebben opgedaan. Dit is dan ook de reden dat deze systemen vaak veel beter zijn dan andere systemen voor bijvoorbeeld het bouwen van websites of forums.

Waarom zijn betaalpagina’s zo belangrijk?

Veel ondernemers hebben een webshop of willen online producten verkopen. Wat je vaak ziet is dat zij een standaard webshop bouwen en de standaard betaalpagina’s gebruiken. Voor een hobby webshop is dat voldoende, maar zodra het voor jou geen hobby is maar een daadwerkelijke inkomstenbron raad ik je echt aan om hier veel tijd in te stoppen. Het probleem van veel ondernemers is namelijk dat ze geen verstand hebben van online marketing en ook niet weten hoeveel invloed een betaalpagina heeft op het conversiepercentage van jouw webshop.

De standaard WordPress thema’s kun jij gebruiken voor een webshop, maar je maakt dan gebruik van simpele betaalpagina’s en niet visueel niet aantrekkelijk uiterlijk. Dit is al de eerste fout, want deze pagina’s zijn alleen gebouwd om te werken. Op het gebied van conversie is er vaak niks aan deze pagina’s gedaan en dat is zonde, want hierdoor loopt jij veel klanten en dus inkomsten mis.

Bij de Internet Marketing Unie hebben ze al meer dan tien jaar ervaring op het gebied van online marketing. Hierdoor weten zij precies wat er wel en niet werkt, maar nog belangrijk wat jij als ondernemer nodig hebt voor het opzetten van een succesvolle website of webshop. Dit kun je bij alle tools van de IMU goed zijn, maar in deze review gaan we het alleen over Plug & Pay hebben.

Plug & Pay is ontwikkeld door de Internet Marketing Unie, omdat zij merkten dat betaalpagina’s toch nog wel veel beter ontwikkeld en ingezet konden worden. Voordat de ontwikkeling begon hebben ze daarom veel onderzoek gedaan en al deze resultaten verwerkt in het nieuwe product, genaamd Plug & Pay. Door alle kennis waar de IMU over beschikt is Plug & Pay op dit moment het beste betaalsysteem dat jij als ondernemer voor jouw website of webshop kunt gebruiken! Dit heeft een aantal goede redenen: Zo zitten de pagina’s super goed in elkaar, kun je gebruik maken van de conversie-geoptimaliseerde betaalpagina templates en nog een hele hoop andere functionaliteiten die ik later in deze Plug & Pay review zal bespreken!

Plug&Pay-betaalsoftware

Waarom zou jij Plug & Pay moeten gebruiken?

Ik heb inmiddels al een aantal redenen gegeven waarom jij Plug & Pay zou moeten gebruiken, maar die punten waren nog niet helemaal uitgewerkt. Daarnaast waren dat ook nog lang niet alle punten, want Plug & Pay beschikt over nog veel meer functionaliteiten die de omzet van jouw webshop een flinke boost kunnen geven. Er zijn zelfs ondernemers die door de overstap op Plug & Pay keer drie zijn gegaan. Laten we dus maar snel beginnen, want dan weet jij ook direct waar je aan toe bent en hoe jij Plug & Pay het beste kunt inzetten om het maximale uit jouw website of webshop te halen!

Geen technische kennis nodig

Het probleem van veel betaalsystemen is dat er nog wel redelijk wat technische kennis nodig is om ermee van start te kunnen. Zo moet je de pagina’s bouwen, instellen en vervolgens koppelen aan jouw website of webshop. Als jij dit al vaker hebt gedaan zal dit voor jou niet meer zo moeilijk zijn, maar wanneer jij weinig technische kennis hebt en dit nog nooit eerder hebt gedaan kan dit wel lastig zijn. 

Wanneer jij kiest voor Plug & Pay zul dit probleem niet ervaren, want deze betaalpagina’s zijn in een handomdraai te maken. Je kunt zelfs gebruik maken van templates, maar daar ga ik het hierna over hebben. Maak jij op dit moment al gebruik van het Phoenix website systeem of de Huddle community software? Dan kun je Plug & Pay ook hieraan koppelen zonder dat daar technische kennis voor nodig is!

Dat je geen technische kennis nodig hebt is een groot voordeel van Plug & Pay, want hierdoor is het voor elke ondernemer mogelijk om gebruik te maken van deze tool. Door het gebruik van deze tool zul jij veel betere betaalpagina’s tot je beschikking hebben en ga je ook meer verdienen!

Conversie-geoptimaliseerde betaalpagina templates

Zoals ik eerder in deze Plug & Pay review al aangaf zijn betaalpagina’s een super belangrijk onderdeel van jouw website of webshop. Veel ondernemers blijven in de gedachten dat een simpele standaard betaalpagina genoeg is, maar ik kan je garanderen dat dat niet het geval is. Ik zal je daarom ook afraden om met standaard betaalpagina’s te werken, want hierdoor verlies je een hoop klanten en is je omzet stukken lager!

De tweede stap is zelf een betaalpagina maken, maar dit kan lastig zijn. Daarnaast hebben de meeste ondernemers ook geen idee wat ze allemaal op deze pagina moeten plaatsen, omdat ze zelf niet helemaal thuis zijn in de online marketingwereld. Dat is trouwens ook helemaal niet gek, want deze ondernemers zijn voor de volle 100% bezig met hun eigen onderneming, diensten en/of producten.

Met een betaalpagina kun jij de conversie van jouw website of webshop een gigantische boost geven en daarom moet jij de kracht van deze pagina’s niet onderschatten. Zodra jij aan de slag gaat met de Plug & Pay software kun jij gebruik maken van kant-en-klare betaalpagina templates. Dit zijn niet zomaar templates, want deze zijn al voor jou ontwikkeld, getest en geoptimaliseerd voor conversie. Met deze pagina’s kun jij dus direct van start gaat zonder dat jij zelf nog wat hoeft te bouwen. 

Een groot voordeel van Plug & Pay betaalpagina’s is dat er meer dan 15 neuromarketing-triggers in verwerkt zitten die jij kunt gebruiken op jouw betaalpagina’s. Deze triggers beïnvloeden de bezoeker om nu direct over te gaan tot een aankoop, omdat anders bijvoorbeeld een actie verloopt. Een aantal veel gebruikte neuromarketing-triggers zijn de afteller, de Unique Selling Points nogmaals benoemen, een automatisch ingevulde kortingscode invullen en het plaatsen van ervaringen van andere gebruikers. Doordat jij deze triggers toevoegt aan jouw betaalpagina zul je zien hoeveel effect deze wijzigingen wel niet hebben!

Plug&Pay-IMU-Review

Omzet verhogen met kassakoopjes en 1-click upsells

De kassakoopjes en 1-click upsells zijn functionaliteiten die de gemiddelde orderwaarde op jouw website flink kunnen verhogen, maar toch ontbreken deze functionaliteiten bij veel betaalsystemen! Waarom? Nou dat is vrij simpel, want de meeste betaalsystemen zijn niet ontwikkeld door diehard online marketeers die weten wat belangrijk is om het maximale uit jouw website, webshop en betaalpagina’s te halen! Dit is dan ook de reden dat Plug & Pay van de Internet Marketing Unie zo’n gigantisch populair product is!

Een kassakoopje zul je vast wel kennen en zelfs wel eens gebruik van gemaakt hebben. Deze techniek wordt namelijk niet alleen op het internet gebruikt, maar ook in supermarkten. Als jij namelijk bij de kassa staat om af te rekenen staat hier vaak nog een heel schap gevuld met allemaal kleinigheidjes die jij nog snel aan jouw bestelling kunt toevoegen. De omzet van de supermarkt is hierdoor flink gestegen. Het kassakoopje werkt online eigenlijk precies hetzelfde. Zodra jij op de betaalpagina komt zul je een product te zien krijgen die aansluit bij het product dat jij net wilt kopen. Vaak is dit product in de aanbieding of in ieder geval niet heel duur. Het resultaat hiervan is dat er vaak veel mensen zijn die op dit punt besluiten ook dit kassakoopje te bestellen. Met deze techniek kun jij daarom de gemiddelde orderwaarde van jouw website of webshop drastisch verhogen.

Ook de 1-click upsell is een erg krachtige toevoeging aan het bestelproces dat jouw bezoekers doorlopen. Deze techniek wordt niet gebruikt voor de betaling, maar juist net daarna. Vaak krijgt deze bezoeker de 1-click upsell namelijk te zien op de bedankpagina. De 1-click upsell is vaak een gigantisch aanbieding die maar tijdelijk geldig is. Sterker nog wanneer de bezoeker deze pagina verlaat zal hij dit aanbod niet nogmaals krijgen. Hierdoor zal er ook een groot deel van het aantal bezoekers ook nog deze 1-click upsell meenemen. Een hele mooie toevoeging hieraan is dat de bezoeker niet nogmaals hoeft te betalen. Aangezien hij dit net al heeft gedaan kan de bezoeker nu met één druk(1-click) op de knop het product bestellen en betalen.

Mocht jij op dit moment gebruik maken van betaalpagina’s die niet over deze technieken beschikken? Dan kan ik je zeker aanraden om Plug & Pay eens te proberen. Tijdelijk kun jij deze tool namelijk 14 dagen gratis proberen! Genoeg tijd dus om te kijken of deze tool voor jou werkt.

Plug&Pay-kassakoopjes

Plug & Pay werkt perfect met Mollie

Verkoop jij al langer online producten? Dan zul je ongetwijfeld al wel eens gehoord hebben van Mollie. Sterker nog, zelfs als je nog nooit online producten hebt verkocht zul je deze naam ooit wel eens gehoord hebben. Mollie is namelijk een betaalprovider die het mogelijk maakt om vanaf de betaalpagina te betaling af te ronden.

Uiteraard zijn er meerdere betaalproviders die jij hiervoor zou kunnen gebruiken, maar Mollie is gewoon echt de beste en ondersteund de meeste betaalmogelijkheden. Voor websites en webshop in Nederland en België is Mollie daarom echt beste betaalprovider om aan jouw website of webshop te koppelen. Op dit moment ondersteund Mollie betaalmogelijkheden voor de meest gebruikte betaalsystemen:

 • PayPal
 • Ideal
 • Apple Pay
 • Backcontact
 • Creditcard
 • ING Pay
 • MisterCash 
 • En nog een groot aantal andere betaalmanieren

De koppeling maken tussen Plug & Pay  en Mollie is super makkelijk en is geen technische kennis voor nodig. Je dient wel eerst een gratis account aan te maken bij Mollie. Vervolgens krijg jij toegang tot een unieke API sleutel. Deze code moet jij vervolgens bij Plug & Pay invoeren om het de koppeling tot stand te brengen. Het klinkt misschien vrij technisch, maar ik kan je garanderen dat dit het niet is! Mocht je er zelf niet uitkomen dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met de klantenservice van Plug & Pay.

Functionaliteit voor A/B testing en de statistieken

Zoals ik eerder in deze Plug & Pay review al aangaf is de betaalpagina echt een van de belangrijkste pagina’s op jouw website of webshop. Op deze pagina gaat de bezoeker namelijk over tot actie en dat percentage van het aantal bezoeker moet uiteraard zo hoog mogelijk zijn!

Je verbetert jouw huidige betaalpagina’s al enorm door over te stappen op Plug & Pay en gebruik te maken van de templates. Deze templates zijn namelijk gebouwd door de Internet Marketing Unie zelf en beschikken dus over alles wat een goede sterke betaalpagina nodig heeft. Daarnaast zijn deze pagina’s uitgebreid getest zodat er meer bezoekers overgaat tot aankoop dan voorheen. 

De templates zijn fijn, maar vaak wil jij deze toch een beetje naar jouw eigen hand maken. Denk aan het veranderen van kleuren, teksten en misschien zelfs wel andere functionaliteiten. Dit hoeft niet slecht te zijn, maar het is wel slim om de resultaten hiervan precies bij te houden want hierdoor kun jij goed zien wat de resultaten van deze wijzigingen zijn.

Met Plug & Pay kun jij deze wijzigingen hier makkelijk doorvoeren en vervolgen bijhouden. Je kunt hiervoor namelijk gebruik maken van de A/B split testing tool. Deze tool vergelijkt twee verschillende betaalpagina’s met elkaar om vervolgens te checken welke pagina het beste converteert. Dit wordt gemeten door 50% van de bezoekers de ene betaalpagina te laten zien en de andere 50% krijgt de andere betaalpagina te zien. De resultaten hiervan worden vervolgens netjes en overzichtelijk bijgehouden.

Let er wel op dat het voor het A/B testen super belangrijk is dat je maar één wijziging per keer aanbrengt. Wanneer jij namelijk meerdere wijzigingen in één keer aanbrengt heb je geen goed beeld van welke wijziging nou deze invloed had op het verhogen of juist het verlagen van het conversiepercentage!

Plug-&-Pay-conversietechnieken

Facturen & betaalherinneringen

Zoals ik eerder in deze Plug & Pay review al aangaf is deze tool niet alleen voor het bouwen en instellen van betaalpagina’s, want je kunt er namelijk veel meer mee. Bij de Internet Marketing Unie(IMU) noemen ze het daarom zelf een alles-in-één systeem voor betaalpagina’s, upsell-processen en online abonnementen.

Wanneer jij gebruik maakt van Plug & Pay wordt er ook direct een hele nette en strakke administratie bijgehouden. Zo worden de facturen automatisch gegenereerd op basis van de bestellingen en naar de klant verzonden. Het is zelfs mogelijk om verschillende BTW tarieven in te stellen als jij dit voor jouw onderneming zou willen gebruiken. Ook is het mogelijk om bij bestellingen binnen de EU automatisch de BTW van de prijs af te halen. Uiteraard is het dan wel noodzakelijk dat er een geldig BTW-nummer is opgegeven. 

Net als Huddle en Phoenix kun jij Plug & Pay volledig automatiseren wat ervoor zorgt dat jij er zelf eigenlijk weinig omkijken meer naar hebt. Dit kan ook met het verzenden van e-mails binnen Plug & Pay. Zo kun je automatisch bevestigingsmails laten versturen, betaalherinnering sturen naar jouw klanten en bij het verlaten van de bestelpagina kunnen ook automatische berichten worden verstuurd.

Plug&Pay-facturen-administratie

Werk jij met abonnementen?

Verkoop jij niet alleen producten die met een eenmalige betaling voldoen kunnen worden. Dan maak je waarschijnlijk gebruik van abonnementen en hiervoor gaat het net even anders. Dit is dan ook het probleem van een aantal betaalsystemen, want die zijn met name gefocust op het betalen van een eenmalig bedrag. Bij Plug & Pay gaat dit net even anders. Ook als jij werkt met abonnementen is Plug & Pay voor jou de beste keuze!

Ten eerste kun je op de betaalpagina namelijk al abonnementsvorm kiezen die jij wilt gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de maand-, kwartaal- of jaarabonnementen. Het is met Plug & Pay allemaal mogelijk! Elke klant die gebruik wil maken van jouw abonnement betaald het eerste termijn direct. Dit kan met een aantal verschillende betaalopties als Ideal, Paypal of Creditcard. 

Wanneer de eerste betaling voltooid is klant de klant gebruik maken van jouw product of dienst. Voor de volgende termijnen maakt Plug & Pay automatisch een factuur aan. Ook schrijft Plug&Pay het bedrag ook automatisch af van de rekening die gebruikt is bij de betaling van het eerste termijn. In het Dashboard van Plug & Pay heb jij een super duidelijk overzicht van alle gegevens die handig zijn voor het overzicht en de administratie.

Plug&Pay-abonnementen

Het Affiliate Systeem van Plug & Pay

Een erg unieke functionaliteit van Plug & Pay is het Affiliate Marketing systeem, want veel andere betaalsystemen ondersteunen dit niet. Dit is wel raar, want Affiliate Marketing is een super goede manier om jouw product of dienst onder de aandacht te krijgen van de juiste doelgroep.

Bij Affiliate Marketing wordt jouw product namelijk promoot door andere mensen. Jij kunt zelf goedkeuren wie jouw product of dienst wel en niet mag promoten. Vervolgens betaal jij voor elke aankoop een bepaald bedrag aan de Affiliate die deze verkoop heeft gerealiseerd. Met Affiliate Marketing betaal jij dus alleen als het jou ook wat oplevert(no cure, no pay). 

Het opzetten van zo’n systeem kan best lastig zijn, want elke affiliate moet zijn eigen unieke promotielink krijgen en deze link moet ook door cookie tracking gemeten worden, want anders weet je niet welke affiliate de verkoop heeft gerealiseerd en dus recht heeft op de commissie. Als jij gebruik maakt van Plug & Pay heb jij hier geen omkijken naar. Al deze zaken regelt Plug & Pay namelijk automatisch voor jou!

Plug&Pay-affiliate-marketing

Koppel Plug & Pay aan andere systemen met Zapier

Zoals ik eerder in deze Plug & Pay review al aangaf koppelt deze software supergoed met Mollie. Deze tool gebruik jij voor de betaalproviders en de koppelingen met boekhoudsystemen, administratiesoftware en niet te vergeten voor de financiële transacties. 

Vind jij dit niet genoeg? Dan kun je er ook voor kiezen om de boekhouding en administratie volledig te automatiseren. Dit kun je doen door gebruik te maken van Zapier. Het voordeel van Plug & Pay is dat het met zo goed als alle grote systemen op Zapier te koppelen is!

Plug&Pay-zapier

Super duidelijk dashboard dat de juiste informatie weergeeft

De kracht van alle softwaresystemen die van de Internet Marketing Unie zijn hem in de kracht, maar ook het dashboard is super belangrijk. Zowel bij Phoenix, Huddle en Plug & Pay is deze gewoon super duidelijk en alle informatie wordt weergeven op logische plekken. Het is daarom voor iedereen mogelijk om met deze tools aan de slag te gaan en er het maximale uit te halen. 

Wil jij Plug & Pay gebruiken om te verkopen? Dan is het dashboard super waardevol voor jou, omdat alle informatie die jij nodig hebt hier duidelijk wordt weergegeven. Denk bijvoorbeeld aan het aantal gebruikers, het aantal verkopen, de verwachte inkomsten van de komende maand, welke affiliates jouw product promoten, hoeveel affiliates jouw producten promoten, hoeveel jij jouw affiliates moet betalen en nog veel meer. Het gebruik van Plug & Pay is daarom een super makkelijke manier om alles in één overzicht te kunnen zien!

Wil jij Plug & Pay gebruiken als Affiliate? Dan hoef je zelf niks te verkopen, want jij promoot andermans producten. Ook hiervoor is Plug & Pay een super goed systeem. Het systeem is namelijk erg overzichtelijk en alle informatie die voor jou als affiliate interessant is wordt duidelijk weergegeven!

Plug & Pay Review: Kun je Plug and Pay koppelen aan WordPress?

Maak jij geen gebruik van het Phoenix website systeem van de Internet Marketing Unie, maar wil jij wel gebruik maken Plug & Pay? Dan kan ik mij voorstellen dat jij je afvraagt of je Plug & Pay kunt koppelen aan jouw WordPress website. Omdat dit een normale en veel voorkomende vraag is wil ik deze ook even behandelen in deze Plug & Pay review.

Ik heb goed nieuws voor je, want jij kunt Plug & Pay ook gewoon koppelen aan jouw WordPress website of webshop! Ik zal je hieronder even uitleggen hoe dit precies werkt en wat je hiervoor nodig hebt.

  1. Maak een verkooppagina op WordPress: Plug & Pay gebruik je om de betaalpagina te maken, maar je hebt ook een pagina nodig waar de bezoeker informatie over het product kan vinden. Het is de bedoeling dat jij deze pagina op jouw WordPress website maakt. Dit kun je heel eenvoudig doen met page builders als Elementor, Visual Composer, Brizy, Divi of Beaver Builder. Maak jij al gebruik van een WordPress thema? Dan kun je deze pagina in de meeste gevallen ook met jouw eigen thema maken.
  2. Maak een betaalpagina & product in Plug & Pay: Als tweede moet je een product en betaalpagina aanmaken in Plug & Pay. Dit werkt super simpel en gaat erg snel. Zoals ik eerder in deze Plug & Pay hiervoor al aangaf kun je gewoon gebruik maken van de templates die standaard worden geleverd bij Plug & Pay.
  3. Verbind de Plug & Pay link aan jouw verkooppagina: De laatste stap is het koppelen van de betaalpagina aan de verkooppagina. Dit is heel simpel, want je moet gewoon de link van jouw betaalpagina plaatsen in de verkooppagina. Bijvoorbeeld achter een knop!

Als jij dit eenmaal voor elkaar hebt gekregen is er een probleem. Er wordt namelijk geen data overgebracht tussen WordPress en Plug & Pay. Dit kun je oplossen door gebruik te maken van Zapier, maar als je WooCommerce al gebruikt kun je ook deze tool gebruiken.

Plug & Pay Review: Kun je Plug and Pay koppelen aan Huddle?

Maak jij al gebruik van de Huddle community software van de Internet Marketing Unie? Dan kun jij ook Plug & Pay aan dit systeem koppelen. Dit werkt super simpel en aangezien de Internet Marketing Unie hier zelf een hele goede blog over heeft geschreven zal ik hier in deze Plug & Pay review verder geen aandacht aan besteden.

Wat-is-The-Huddle

Plug & Pay Ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Op dit moment wordt Plug & Pay door gigantisch veel ondernemers gebruikt en dat betekent ook dat er genoeg Plug & Pay ervaringen zijn te vinden. Aangezien ik het zelf altijd super fijn vind om van te voren te weten hoe een product beoordeeld wordt door andere gebruikers, heb ik besloten de Plug & Pay ervaringen een essentieel onderdeel te maken van deze Plug & Pay review. Op basis van deze ervaringen kun jij namelijk een zo’n goed mogelijk beeld van deze tool krijgen en bepalen of jij deze tool zou moeten gaan gebruiken.

Ik kan je zeggen dat er zoveel ervaringen zijn dat zelfs ik niet weet waar ik moet beginnen. Daarom zal ik hieronder een screenshot plaatsen van een aantal Plug & Pay ervaringen. Door deze ervaringen te lezen kun jij zien wat er allemaal wel niet mogelijk is met Plug & Pay en wat andere ondernemers hier wel niet voor resultaten mee behalen.

Plug&Pay-ervaringen

Plug & Pay Ervaringen: Dit zijn behaalde resultaten

Naast de Plug & Pay ervaringen vind ik het ook erg belangrijk om de behaalde resultaten te bespreken. Ze kunnen bij de Internet Marketing Unie namelijk wel zeggen dat dit een super goede tool is, maar is dit wel zo? En hoe presteert Plug & Pay in de praktijk?

Hier zijn super veel blogs en video’s over geplaatst. In deze content worden verschillende ondernemers geïnterviewd die gebruik maken van Plug & Pay en andere software tools van de Internet Marketing Unie. In deze blogs en/of video’s wordt besproken hoe ze het voor Plug & Pay deden, wat ze zelf verwachten te behalen en hoe het uiteindelijk is uitgepakt. 

Ik zal hieronder een video plaatsen die zeker de moeite waard is om eens te bekijken. Deze video gaat namelijk over de website van Youri Meuleman. In deze video vertelt hij over zijn website, het gebruik van Plug & Pay en hoe hij met deze tool zijn omzet verdriedubbelt heeft! Zeker de moeite waard om eens te bekijken!

Plug & Pay Review: Hoe is de klantenservice?

De klantenservice is een super belangrijk onderdeel van een bedrijf en dan vooral bij software gerelateerde producten. Het probleem van software is namelijk dat hier nog wel eens wat mis kan gaan. Dit kan aan de gebruiker liggen, maar ook aan nieuwe updates of andere problemen vanaf de kant van de ontwikkelaar. Aangezien jij als gebruiker zo snel mogelijk geholpen wilt worden als er zich problemen voordoen is de klantenservice super belangrijk. Ik vind daarom ook dat de klantenservice meegenomen moet worden in deze Plug & Pay review!

Bij de Internet Marketing Unie weten ze alles van online marketing en het verhogen van conversies. Zij weten dus ook hoe belangrijk de klantenservice van een bedrijf is en daarom doen zij er bij al hun producten ook alles aan om de best mogelijke klantenservice te bieden.

Bij Plug & Pay kun je op verschillende manieren in contact komen met de klantenservice. Dit kan onder andere door de chatfunctie op de website, het aanmaken van een ticket of door simpelweg een mailtje te sturen. Waar dit bij vele bedrijven zo’n 1-2 dagen kan duren krijg je bij Plug & Pay vaak al binnen een aantal uur een reactie. 

Persoonlijk ben ik een groot fan van de klantenservice van Plug & Pay. Sterker nog ik ben er van overtuigd dat veel ondernemingen nog wat van deze klantenservice kunnen leren. Ze zijn super klantvriendelijk, doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen en reageren snel!

Plug & Pay Review: Wat kost het?

Voordat we aan het einde komen van deze Plug & Pay review is het wel zo handig om het ook nog even over de prijs te hebben. Veel ondernemers willen namelijk toegang tot beste tools voor hun ondernemen, maar wel voor zo min mogelijk geld. Aan de ene kant kan ik dit snappen, maar aan de andere kant is goedkoop ook duurkoop. 

Ik kan je namelijk garanderen dat er goedkopere betaalsystemen zijn dan Plug & Pay, maar zijn die betaalsystemen ontwikkelt door online marketing experts, beschikken die systemen over dezelfde functionaliteiten, worden met die betaalsystemen dezelfde resultaten behaalt? Het is goed om hier naar te kijken, want de kosten van Plug & Pay zijn bij de resultaten die het oplevert maar een schijntje.

Plug & Pay is op dit moment te krijgen in twee verschillende pakketten. Het eerste en goedkoopste pakket is het Plug&Pay Premium jaarabonnement. Deze kost €497 euro per jaar of €49 euro per maand. Met dit pakket krijg je geen toegang tot het Affiliate Marketing systeem en dit pakket is maar geschikt voor 250 transacties per maand. Als je hier overheen gaat betaal je €9,95 extra per bundel van 100 transacties.

Het tweede pakket is het Plug&Pay Ultimate jaarabonnement. Hiermee krijg je eigenlijk toegang tot precies hetzelfde als het Premium pakket. Wel kun je met het Ultimate pakket gebruik maken van het Affiliate Marketing systeem en kun je een onbeperkt aantal transacties verwerken. Wil jij ook Affiliate Marketing gaan inzetten voor jouw onderneming? Dan zul je dus het Plug&Pay ultimate pakket moeten nemen.

Plug&Pay-kopen-wat-kost-het

Plug & Pay Review Conclusie: Is dit het perfecte betaalsysteem voor jouw webshop?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze Plug & Pay review is het tijd voor een conclusie, want is dit nou het beste betaalsysteem voor jouw website of webshop?

Ik ben er zeker van overtuigd dat Plug & Pay het beste betaalsysteem is voor jouw website of webshop. De tool is namelijk gebouwd door online marketing experts die precies weten wat er belangrijk is voor een betaalpagina. Daarom wordt Plug & Pay ook geleverd met templates die er goed uitzien, beschikken over extra triggers voor bezoekers en zijn geoptimaliseerd voor het omzetten van een bezoeker tot klant! 

Verder heb je geen technische kennis nodig om met Plug & Pay aan de slag te gaan, kun jij jouw betaalpagina al binnen enkele minuten online hebben staan, beschikt het systeem over een hoop andere super handige functionaliteiten en is er een erg goede klantenservice aanwezig. Ik kan jou daarom zeker aanraden om Plug & Pay in ieder geval 14 dagen gratis te proberen. Daarna kan ik je garanderen dat jij niet meer zonder Plug & Pay kunt!

Plug & Pay Review - Veelgestelde vragen

Plug & Pay is een software van de Internet Marketing Unie(IMU) waarmee je betaalpagina’s kunt maken voor jouw website, maar dat niet alleen. Je kunt deze software namelijk ook gebruiken om upsells toe te voegen, online abonnementen of affiliate marketing. Inmiddels is Plug & Pay uitgegroeid tot een van de populairste betaalsystemen binnen Nederland & België.

Het maken van betaalpagina’s of het toevoegen van upsells klinkt misschien erg lastig, maar met de software van de Internet Marketing Unie(IMU) is dit echt een fluitje van een cent. Er is geen technische kennis voor nodig en je kunt zelfs gebruik maken van templates zodat je niet zelf helemaal een betaalpagina hoeft te ontwikkelen. Na het kiezen van een template hoef jij deze alleen nog juist in te vullen en eventueel wat opmaak aan te passen.

IMU staat voor Internet Marketing Unie en wat zij eigenlijk doen is vrij simpel. Zij doen er als bedrijf zijnde namelijk alles aan om jou als ondernemer te helpen groeien op het internet. Dit doen ze onder andere door tips te geven en de nieuwst online marketing trends te delen via blogberichten, podcasts, e-books, cursussen en nog een hoop andere kanalen. Verder hebben ze al hun kennis van de afgelopen jaren ook verwerkt in verschillende softwareprogramma’s als Phoenix voor het bouwen van websites, Huddle voor het bouwen van een online training en Plug & Pay voor het maken van betaalpagina’s

Wanneer je met de Plug & Pay software van de IMU aan de slag wilt gaan heb je de keuze uit twee verschillende pakketten.

Het goedkoopste pakket is het Plug & Pay premium pakket waarmee je toegang krijgt tot alle basis functionaliteiten. Daarnaast is deze licentie het beste wanneer je minder dan 500 bestellingen per maand verwerkt. De kosten voor deze licentie bedragen €497 euro per jaar of €49 euro per maand.

Je kunt ook kiezen voor het Plug&Pay Ultimate abonnement. Hiermee kun je een onbeperkt aantal bestellingen verwerken zonder extra kosten. Daarnaast kun je met deze licentie ook gebruik maken van de affiliate marketing functionaliteit. De kosten voor deze licentie bedragen €1.450 euro per jaar of €175 euro per maand.

Ja op dit moment kun je Plug&Pay 14 dagen gratis proberen. Hiervoor dien je wel direct een licentie af te nemen, maar wanneer je deze binnen 14 dagen opzegt hoef je niks te betalen. Ben je tevreden over Plug & Pay? Dan wordt naar 14 dagen het eerste bedrag automatisch van jouw rekening afgeschreven.

Probeer Plug & Pay 14 dagen gratis!

Inmiddels zijn er al erg veel ondernemers aan de slag gegaan met Plug & Pay. Deze ondernemers zijn allemaal super tevreden over de software, omdat er echt bizarre resultaten behaald worden en dat is super knap. Wanneer je even terugkijkt in deze Plug & Pay review zul je een onderdeel tegenkomen waar ik uitgebreider op de ervaringen in ga.

Net als alle andere software programma’s van de Internet Marketing Unie(IMU) kent ook Plug & Pay een groot aantal voordelen. Deze zal ik hieronder even opsommen.

 • Je hebt geen technische kennis nodig om met Plug & Pay aan de slag te gaan.
 • Je kunt supersnel betaalpagina’s maken en live zetten.
 • Makkelijk de omzet van jouw website verhogen met kassakoopjes en upsells.
 • Keuze uit een aantal templates voor het kiezen van een betaalpagina.
 • Mogelijkheid om a/b testen toe te passen op de betaalpagina om het hoogste conversiepercentage te behalen.
 • Facturen, Betaalherinneringen, Abonnementbeheer.
 • Zelf andere koppelingen maken met belangrijke systemen door Zapier. 
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Plug & Pay alternatieven

Ook interessant

Plug-&-Pay-Review
4.8/5