Is affiliate marketing moeilijk? Met deze tips in ieder geval niet!

is-affiliate-marketing-moeilijk
Inhoudsopgave

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen, omdat je hebt gelezen over affiliate marketing en hebt gezien dat veel mensen hier gigantisch veel mee verdienen. Nu vraag je je af: “Is affiliate marketing moeilijk? “. Daar kunnen we heel kort over zijn affiliate marketing is namelijk totaal niet moeilijk, maar hoe kan het dan dat veel mensen wel zeggen dat het moeilijk is? Veel mensen zeggen inderaad dat affiliate marketing moeilijk. Dit zeggen ze, omdat ze het zelf hebben geprobeerd en er na één maand nog geen geld is verdiend. Vaak gaat het bij deze mensen fout, omdat ze alles in een keer willen doen. Denk hierbij aan het bouwen van een website, content plaatsen, adverteren, actief zijn op social media en hiernaast nog een eigen ebook schrijven als weggevertje op de website. Als je dit allemaal in één keer wil doen ben je ten eerste gigantisch lang bezig en moet je je concentratie verdelen onder heel veel verschillende onderdelen. Hierdoor doe je niks goed, maar alles voor 10%. Wanneer jij je steeds voor 100% richt op een taak zul je hier veel sneller en effectiever mee bezig kunnen. Dit zorgt uiteindelijk ook voor veel meer inkomsten. In dit artikel leg ik je verder uit hoe je makkelijk en overzichtelijk aan je affiliate website kunt beginnen en je salaris kunt opbouwen naar maandelijks meer dan €1000,- euro(reëel voor het eerste jaar). Volg je deze stappen dat weet ik zeker dat jij ook geld gaat verdienen met het internet.

Tips om Affiliate Marketing aan het begin juist makkelijk te maken

Omdat zoveel mensen zich vast blijven houden aan het statement: “Affiliate marketing is moeilijk” bespreken we hieronder een aantal tips die het begin veel makkelijker gaan maken. Door actief met deze tips bezig te gaan zul je een enorme stijging aan bezoekers gaan zien.

Kies een makkelijke, klantvriendelijke en snelle webhost

Voordat je stappen kunt maken om jouw eigen affiliate business te starten, moet je een webhost kiezen. Het is hierbij erg belangrijk dat je een snelle webhost kiest met een overzichtelijk dashboard en een goede klantenservice. De snelheid van je website kan namelijk al een grote invloed hebben op je vindbaarheid in google en daardoor ook direct op het aantal bezoekers en het geld dat je gaat verdienen. Zelf ben ik een groot fan van de webhosting van Cloud86. Cloud86 biedt verschillende hostingpakketten die je kunt gebruiken. Ik raad je aan om minimaal voor het “Hosting Plus” pakket te gaan. Met dit pakket ontvang je namelijk ook een gratis domeinnaam en ssl certificaat. 

Ik heb mijn website inmiddels al meer dan 2 jaar gehost staan bij vimexx zonder problemen. Mijn website heeft een laadtijd van 0,9 seconden. In vergelijking met andere webhosting partijen is dat erg snel.

Kies een niche die bij jouw past

Bij het kiezen van een niche(doelgroep) gaan veel mensen al de verkeerde kant op. Ze kiezen namelijk een niche die niet bij hun past, maar voor niche waar je gigantische commissies kunt verdienen. Het nadeel van deze niches is de enorme concurrentie waar veel grote bedrijven meespelen. Dit zie je bijvoorbeeld bij de mensen die zorgverzekeringen, autoverzekeringen of abonnementen gaan promoten. Dit is een hele grote en concurrerende niche. Het is daarom niet slim om als beginner gelijk voor deze niche te gaan. Je zult weinig resultaat zien door de grote concurrente wat heel demotiverend gaat werken. Ik raad je daarom aan om een niche te kiezen die aansluit bij je hobby’s en of interesses. Op deze manier kun je veel gemotiveerder schrijven en zul je sneller geld gaan verdienen. 

Wanneer jouw hobby paarden zijn kun je een website beginnen over paarden en hier een blog over schrijven. Waarin je producten promoot over het verzorgen van paarden of het trainen van paarden. Heb je juist wat met voetbal dan kun je een website starten over voetbal waar je gaat bloggen over voetbalschoenen of voetbalkleding. Wanneer mensen vervolgens een product kopen krijg jij geld.

Bouw een simpele website. Het design hoeft niet perfect

Zodra je een niche hebt gekozen kun je beginnen met het bouwen van een website. Ik raad je aan om gebruik te maken van wordpress aangezien je hiermee geen kennis van code nodig hebt en extreem snel een website in de lucht kunt hebben staan. Zelf heb ik mijn affiliate websites gebouwd in wordpress met het Astra thema en Elementor page builder. Ik denk dat ik nog geen 5 uur bezig ben geweest met het maken van het design en de verschillende pagina’s toevoegen. 

Houdt er rekening mee dat je website niet schitterend hoeft te zijn. Het is aan het begin het belangrijkst dat je website leesbaar en klantvriendelijk is. Wanneer je gebruik maakt van elementor hoef je hier zelf bijna niks aan te doen, maar wordt dit voor je gedaan. Hierna kun je direct beginnen met het schrijven van content, want de content gaat er uiteindelijk voor zorgen dat jij geld gaat verdienen.

Probeer niet alles zelf uit te zoeken, maar volg een cursus

Deze fout wordt extreem veel gemaakt en heb ik zelf ook gemaakt. Op het moment dat ik in aanraking kwam met affiliate marketing en had besloten om hiermee te beginnen, heb ik alles zelf gedaan. Ik ben letterlijk begonnen zonder kennis en zonder dat ik wist wat ik moest doen. Dit was ook snel zichtbaar, want na 3 maanden hard aan mijn website gewerkt te hebben had ik pas 80 bezoekers gehad. Er moest dus iets veranderen.

Na deze 3 maanden heb ik daarom besloten om te zoeken naar een cursus affiliate marketing, waarin ik alles kon leren om een eigen affiliate marketing business te beginnen. Ik kwam al snel uit bij de Affiliate Marketing Revolutie. Dit is een nederlandse video training, waarin je stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen om succesvol te worden met affiliate marketing. Deze cursus heeft mij destijds €69,- euro gekost. Dit was voor mij een redelijk grote uitgave, maar ik wist dat ik dit nodig had om een succes te maken van mijn website. Daarom heb ik op dat moment de knoop doorgehakt om te beginnen met deze cursus. Nadat ik de informatie uit een aantal video’s uit de cursus had toegepast op mijn website, zag ik de volgende maand al direct resultaat. Ik had in de eerste 2 weken na het aanschaffen van de cursus al meer bezoekers gehad dan in de afgelopen 3 maanden. Dit was zo motiverend dat ik direct meer en harder wilde gaan. Nu was het dan ook de taak om  de kosten van de cursus terug te verdienen. Dit lukte mij al binnen 2 maanden! Sterker nog ik ben inmiddels 6 maanden bezig en heb deze maand om precies te zijn €512,86 euro verdiend. Zodra jouw website loopt en je goed gevonden wordt blijven de bezoekers komen. Dit betekent dat je ook geld blijft verdienen. Gemiddeld gezien kun je rekenen op een maandelijkse groei van zo’n 20%. Als het op deze manier doorgaat verdien ik eind van het jaar meer dan €1000 euro per maand! Ik weet zeker dat jou dit ook lukt!

affiliate-marketing-revolutie

Kijk waar jouw doelgroep op zoekt

Nu je een niche hebt gekozen en weet welke producten je wil gaan promoten is het belangrijk dat je kijkt waar jouw doelgroep op zoekt. Je kunt met verschillende zoekwoord tools achterhalen waar mensen op zoeken, hoeveel mensen per maand hier op zoeken en hoe lastig het is om op dit zoekwoord gevonden te worden. Om dit soort onderzoeken te doen kun je gebruik maken van Answer the Public, Ubersuggest, Mangools of Semrush. Op de afbeelding hieronder kun je zien hoeveel mensen er per maand zoeken op de term affiliate marketing en termen die hier relevant aan zijn.

wat-is-affiliate-marketing

Blijf consistent aan je website werken

Aan het begin zul je merken dat je website bezoekers niet snel toenemen terwijl je wel veel waardevolle content aan je website blijft toevoegen. Dit komt doordat je een net nieuwe website hebt en nog weinig bekendheid hebt opgebouwd. Zolang jij aan je website blijft werken en wekelijks nieuwe content blijft toevoegen zal google zien dat je actief bezig bent en ook goede content plaatst. Hierdoor gaat google jouw website hoog in google zichtbaar maken. Als dat gebeurd ga je geld verdienen! 

Veel mensen werken de eerste maand consistent aan hun website, maar zien na 1,5 maand nog steeds weinig bezoekers. Ze besluiten vervolgens om te stoppen met affiliate marketing terwijl je website hierna juist enorme stappen gaat maken. Dit kun je bijvoorbeeld zien in de onderstaande afbeelding. Juist in de periode waarin je geen resultaat ziet is het belangrijk om door te blijven gaan, want op dit punt stoppen veel mensen. Terwijl je hierna het succes gaat behalen en het echte geld verdiend gaat worden.

meer-succes-met-affiliate-marketing

Waarom zeggen mensen dat affiliate marketing moeilijk is

Veel mensen die zeggen dat affiliate marketing moeilijk is hebben geen idee waar ze mee bezig zijn en hebben geen idee wat ze moeten doen om geld te verdienen met affiliate marketing. Daarom zeggen ze dat het moeilijk is, te moeilijk zelfs. Waarom ze dit zeggen? Op deze manier kunnen ze zichzelf een reden geven waarom ze gestopt zijn en het niks voor hun was. Hieronder zullen we nog een aantal dingen bespreken die ervoor kunnen zorgen dat jij ook gaat denken dat affiliate marketing moeilijk is en je wat fout doet.

Proberen alles te doen zonder hulp en kennis

Hier hebben we het hierboven ook al even over gehad, maar veel mensen blijven denken dat ze dit wel kunnen zonder hulp. Misschien is dit ook wel zo, maar het gaat allemaal veel meer tijd kosten en je zult gigantisch veel dingen ontdekken die je fout hebt gedaan. Daarom stoppen veel mensen met affiliate marketing. Ik raad je dan ook aan om de affiliate marketing revolutie te gaan volgen. Op het moment kost deze maar €47,- euro. Deze kosten kun je echt binnen 2 maanden terug verdienen. Wanneer jij een cursus hebt gevolgd waarin staat wat er moet gebeuren en je neemt hier de tijd voor dan gaat het sowieso goed komen!

Het is nu niet de juiste tijd

Ook dit is een reden die je regelmatig voorbij ziet komen. Mensen die zeggen ik begin nu nog niet met affiliate marketing, want ik heb nu geen tijd of de markt staat er niet na. Dit is een hele verkeerde instelling en zal je in het leven weinig opleveren. Je kunt op alle tijden en elk moment instappen en je kunt ook altijd geld verdienen met affiliate marketing. Zit jij in deze instelling dat kan ik je al vertellen dat je affiliate website inderdaad geen succes gaat bereiken, maar heb jij er vertrouwen in en ga je er ook daadwerkelijk mee bezig dan ga jij zeker weten succes halen, kun je op vakantie wanneer je wilt en hoef je nooit meer voor een baas te werken.

Te weinig geduld

Dan zijn er nog de mensen die denken dat je met affiliate marketing in de eerste maand al meer dan €1000 euro verdient. Helaas gaat het niet zo snel. Je  moet namelijk veel tijd stoppen in het schrijven van content, in je website en google moet jouw website indexeren om gevonden te worden. Het is daarom belangrijk om je de eerste maanden volledig te richten op het schrijven van content om daarna rustig te genieten van de inkomsten die beginnen binnen te lopen. Veel mensen stoppen zodra de eerste maand ze niks heeft opgeleverd. Deze mensen zullen daarom ook nooit geld verdienen met het internet.

10 keer per dag de statistieken bekijken

Veel mensen kijken dagelijks meerdere malen naar de statistieken van hun website. Ik snap dat dit erg interessant kan zijn en al helemaal aan het begin, maar het heeft geen zin om hier zoveel tijd in te stoppen. De eerste maanden zal er namelijk vrij weinig veranderen aan deze statistieken. Je kunt alle tijd die je stopt in het bekijken van de statistieken beter stoppen in het schrijven van teksten. Op deze manier heb je meer content op je website en zal google je website sneller en beter indexeren. Wanneer je actief bezig blijft met je website zul je de statistieken dan langzamerhand zien stijgen.

Pas op voor jezelf

In de inleiding van dit artikel had ik al gezegd dat affiliate marketing makkelijk is. Alle informatie die jij nodig hebt om succesvol te worden met affiliate marketing en ook €10.000 euro te verdienen per maand is namelijk al beschikbaar. Het punt is alleen dat mensen ongeduldig zijn en al binnen één maand geld willen zien. Gebeurd dit niet? Dan is affiliate marketing te moeilijk en heb ik er alles aan gedaan. Zo zit het dus niet in elkaar. Als jij succes wil bereiken moet je hard blijven werken om je doelen te bereiken anders was iedereen wel succesvol geweest. 

Wil je beginnen met affiliate marketing? Ik heb vorig zelf de affiliate marketing revolutie gevolgd en door deze cursus verdien ik nu meer dan €850 euro per maand! Omdat ik jou wil helpen naar een succesvolle affiliate business heb ik een speciale korting geregeld op de affiliate marketing revolutie. Wanneer je nu op de onderstaande knop drukt krijg je maar liefst 80% procent korting op de cursus!

Houdt het makkelijk. Begin, houdt je aan het plan en werk naar je succes.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant