The Huddle Review IMU 2021: Kosten, Mijn Ervaring & Korting!

Samenvatting: The Huddle is een erg populaire tool van de Internet Marketing Unie(IMU). Deze tool maakt het namelijk mogelijk om zonder technische kennis een eigen online leeromgeving te bouwen met daarbij een ledenforum. In tegenstelling tot andere Learning Management Tools is The Huddle wat mij betreft echt veruit de beste keuze! Makkelijk in gebruik, helemaal naar jouw wensen te maken, draait op jouw eigen domeinnaam, de leden van jouw cursus kunnen ook gebruik maken van de app en er is een goede klantenservice aanwezig!

Ben jij al overtuigd van de kracht van Huddle? Dan kun jij Huddle 14 dagen gratis proberen door op de blauwe knop te drukken! Twijfel jij toch nog een beetje? Dan kan ik je zeker aanraden deze The Huddle Review te lezen waarin wij ook verschillende The Huddle Ervaringen & Voorbeelden behandelen!

The-Huddle-Review-IMU

Tijdelijke aanbieding, wees snel

Prijs

4.5/5

De prijs/kwaliteit verhouding van Huddle is in vergelijking met andere LMS systemen erg goed.

Gebruiksvriendelijk

4.5/5

Je hebt geen technische kennis nodig om met The Huddle software te werken.

Support

4/5

The Huddle heeft een super goede klantenservice en ook nog eens in het Nederlands.

Wat is The Huddle van de IMU?

The Huddle is een software van de Internet Marketing Unie(IMU) die speciaal ontwikkeld is voor het opbouwen van een community website. Vroeger waren deze systemen er ook al, maar die waren lang niet zo uitgebreid als Huddle. Zo kon je toen alleen maar een forum opzetten waar alle leden met elkaar in contact konden komen. Inmiddels zijn deze tools veel uitgebreider geworden en zijn er gigantisch veel verschillende dingen mee mogelijk. The Huddle wordt nu voornamelijk gebruikt om voor het opzetten van eigen cursussen, leeromgevingen en leden platformen. 

Op het moment zijn er veel verschillende tools die jij kunt gebruiken voor het opzetten van een eigen community website of leeromgeving. Ik kan me daarom goed voorstellen dat jij benieuwd bent waarom jij dan per se voor The Huddle zou moeten kiezen. Later in deze The Huddle Review zal ik hier dieper op ingaan, maar ik wil wel vast even wat unique selling points van the huddle behandeld hebben. 

Zoals ik net al zei zijn er veel systemen waarmee jij een online leeromgeving of community website mee kunt maken, maar er zijn maar heel weinig tools die over al deze functionaliteiten beschikt. Met Huddle krijg jij toegang tot een alles-in-één software en dat maakt deze tool zo krachtig. Je hebt namelijk alles onder één dak en hoeft daarom geen externe software aan elkaar te koppelen. Daarnaast heb je geen technische kennis nodig om met Huddle aan de slag te gaan. Bij veel andere online leeromgevingen of community websites heb jij dit wel nodig. 

Kort gezegd is The Huddle dus een super uitgebreide tool waarmee je echt alle kanten op kunt. Ten eerste kun je zonder technische kennis een volledige online leeromgeving bouwen zonder dat jij daarvoor technische kennis nodig hebt. Dit wordt ook wel een Learning Management System(LMS) genoemd. Als tweede kun je ook nog een ledengedeelte opzetten met Huddle en deze koppelen aan jouw leeromgeving. Dit is een ideale toevoeging, want op het forum kunnen alle leden vervolgens met elkaar discussiëren, sparren en uiteraard elkaar om hulp vragen.

The Huddle Community & E-learning ontwikkeld door marketing experts(IMU)

Ik gaf het net ook al even aan, maar The Huddle is niet zomaar een software voor het bouwen van een online leeromgeving of community website. The Huddle is namelijk niet door zomaar wat random programmeurs gebouwd, maar door echte marketing experts. Mocht jij al eerder in contact gekomen zijn met Huddle dan zul je deze marketing experts misschien wel kennen, want ze zijn binnen Nederland super bekend onder de ondernemers en marketeers. Mocht jij niet weten over wie ik het heb dan zal ik dit even toelichten.

The Huddle is een software die is gebouwd door de Internet Marketing Unie, oftewel IMU. Zij zijn al jaren actief in de online marketing en hebben gigantisch veel kennis op het gebied van het bouwen van websites en webshops, het optimaliseren van websites en webshops, het vindbaar maken van websites en webshops in Google en nog veel meer. In de afgelopen jaren hebben ze zoveel kennis opgedaan dat ze precies weten wat wel en niet werkt.

Op dit moment heeft de IMU verschillende software producten. Uiteraard is één van de producten Huddle, maar ze hebben ook nog Phoenix en Plug&Pay. Al deze producten zijn voor een specifiek doel. Zo is Huddle voor het bouwen van een online leeromgeving en community website, Phoenix voor het bouwen van goed vindbare websites en winstgevende websites. Als laatste heb je nog plug&pay en deze software is speciaal ontwikkeld voor betaalpagina’s upsells en affiliate marketing. 

Alle deze tools zitten super in elkaar en beschikken alleen over de functionaliteiten die daadwerkelijk bijdragen aan het succesvol maken van jouw website, webshop, forum of leeromgeving. De tools van de IMU zitten dus niet propvol met functionaliteiten, maar alleen met de functionaliteiten die positief bijdragen aan de waarde en het succes van jouw website of webshop! Met in dit geval Huddle maak jij daarom een veel betere keuze dan wanneer jij kiest voor een ander Learning Management System(LMS).

Wat is de kracht van The Huddle software?

Veel ondernemers vragen zich zichzelf af waarom zij gebruik zouden moeten maken van Huddle. Aan de ene kant snap ik deze vraag goed, maar ook weer niet. Het gebruik van een LMS systeem als Huddle kan namelijk echt een gigantisch effect hebben op het succes van jouw huidige website. Maar dat is niet het grootste voordeel van The Huddle.

Met de The Huddle software kun jij namelijk een online leeromgeving bouwen die volledig automatisch loopt. Dit maakt deze tool zo krachtig, want als het eenmaal staat heb jij er zelf eigenlijk geen tot weinig omkijken meer naar. Tuurlijk moet er af en toe wat onderhoud verricht worden of moet de inhoud van de cursus weer even up to date gemaakt worden, maar met een systeem als Huddle hoef jij niet voor elke gebruiker een speciale actie uit te voeren die jouw tijd kost. Dit betekent dat jouw online leeromgeving op zichzelf draait en jij hier geen omkijken meer naar hebt. 

Zodra jouw Huddle leeromgeving af is en online staat doet deze website het werk voor jou. Bezoekers komen op jouw website en worden vervolgens doorgestuurd naar de cursus. Hier kunnen ze zich aanmelden en betalen waarmee ze vervolgens toegang kunnen krijgen tot de cursus. De cursus is vervolgens altijd toegankelijk voor deze leden en ze kunnen de cursus volgen waar en wanneer ze zelf willen. Het resultaat hiervan is een automatisch systeem waarmee jij inkomsten kunt genereren zonder dat jij zelf hoeft te werken.

Wat-is-de-kracht-van-Huddle

The Huddle IMU Review: Waarom zou jij voor deze software moeten kiezen?

Eerder in deze The Huddle Review heb ik jou al wat redenen gegeven waarom jij deze software zou moeten gebruiken, maar dat is nog lang niet alles! The Huddle heeft namelijk zoveel functionaliteiten die super waardevol zijn en andere LMS systemen niet ondersteunen. Ik ga daarom in dit onderdeel van deze Huddle review de volledige software behandelen zodat jij hier een goed en volledig beeld van krijgt. Laten we dus maar snel beginnen, want ik kan je super veel over The Huddle software van de IMU vertellen!

Het beste E-learning systeem

Het eerste voordeel van Huddle is simpelweg dat het op dit moment gewoon echt het beste online e-learning & community programma is dat jij kunt gebruiken. Uiteraard zijn er een hele hoop andere programma’s als LearnDash, Teachable en Maatos. Maar persoonlijk ben ik geen fan van deze tools. Vaak heb je voor deze systemen technische kennis nodig en dat zullen de meeste ondernemers niet hebben. Dat het meer en deel van de ondernemers deze kennis niet heeft is ook helemaal niet gek, want zij bezitten veel kennis over een andere markt waar zij, in dit geval, een online training voor willen opzetten.

Bij de Internet Marketing Unie en Huddle snappen ze dit als geen ander en daarom hebben zij veel tijd gestopt in het ontwikkelen van The Huddle. Het grootste voordeel hiervan is dat jij zonder technische kennis een website kunt bouwen, maar ook hier zal ik later in deze Huddle review meer over  vertellen. 

Verder is The Huddle niet alleen een systeem voor het maken van een online leeromgeving, maar kun je er ook direct een ledenforum aankoppelen. Bij veel andere systemen zul je hier twee verschillende systemen voor moeten gebruiken en die vervolgens zelf aan elkaar moeten koppelen. Dit is niet per se een probleem, maar het kan wel problemen veroorzaken en het zal nooit helemaal lekker gaan lopen. Met The Huddle zul jij dit niet hebben, want het is totaaloplossing wat betekent dat alles zich onder één dak bevindt. Dat werkt niet alleen het gemakkelijkst en veiligst, maar levert ook het meeste resultaat op!

The-huddle-e-learning

Geen technische kennis nodig

Ik gaf net al even aan dat je voor het bouwen van een online leeromgeving vaak technische kennis nodig hebt. Dit zal voor veel ondernemers een probleem zijn, omdat zij niet over deze kennis bezitten en dus eigenlijk zelf geen online leeromgeving en/of community kunnen opbouwen. Bij de Internet Marketing Unie merkten ze dit en daarom hebben zij The Huddle ontwikkelt. Het voordeel van deze software is dat je geen technische kennis nodig hebt en dat je het helemaal naar jouw wens kunt maken zonder dat jij daarvoor een veel te dure programmeur moet inschakelen. 

Je zult denken dat het bouwen van een online leeromgeving lastig is, want zo klinkt het wel. Maar zoals ik net al zei is dit met Huddle niet het geval. Een cursus in Huddle is namelijk opgebouwd uit producten, modules en de lessen. De producten kun je zien als de cursussen die jij aanbiedt. Dit kan er één zijn, maar op termijn zouden dit er ook vijf of misschien zelfs wel tien cursussen kunnen zijn.  Een cursus kun je vervolgens weer opdelen in modules. Dit kun je eigenlijk zien als de deelonderwerpen die in jouw cursus aanbod komen. Onder deze deelonderwerpen komen vervolgens weer de lessen te staan die horen bij deze module.

Zodra jij met Huddle aan de slag gaat krijg jij een uiteraard toegang tot de tool. Deze maakt gebruik van een super overzichtelijk en duidelijk dashboard. Net als bij WordPress maak jij aan het begin de keuze uit een thema. Bij Huddle heb je de keuze uit twee thema’s die beide beschikken over een ander design en unieke functionaliteiten. Het is dus goed bij het kiezen van een thema goed te kijken naar de functionaliteiten die jij nodig zult hebben of wilt gaan gebruiken.

Vervolgens kun jij op dit dashboard ook een cursus aanmaken. Ook dit gaat super makkelijk en zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt. Als eerste voer jij uiteraard een naam, want dit maakt het dashboard voor jou overzichtelijker en de cursisten weten dan welke cursus ze volgen. Na het aanmaken van de cursus kun je hem direct publiceren, maar dit zal ik je afraden tot de cursus volledig af is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat gebruikers de cursus al kunnen bekijken voordat hij af is. Zodra dit allemaal is gelukt kom jij op het scherm waar jij de cursus daadwerkelijk kunt gaan inrichten. Hier kun jij dus de modules invoeren en de lessen onder de juiste modules toevoegen. Uiteraard zijn hier ook nog erg veel opties voor het aanpassen van het design en andere visuele effecten. Vergeet niet dat je voor dit gehele proces geen technische kennis nodig hebt!

Waarom-kiezen-voor-The-Huddle

Een Community forum voor de leden van jouw cursus

Een eigen leeromgeving hebben is leuk en kan ook een super positief effect hebben op jouw bedrijf, maar je kunt jouw leeromgeving nog beter maken. Dit kun je doen door een ledenforum aan jouw cursus toe te voegen. Voor de ene online cursus zal dit een betere toevoeging zijn dan voor de andere, maar over het algemeen is een ledenforum een hele positieve toevoeging aan een online training. 

Dit vinden ze niet alleen bij de IMU en Huddle, maar ook jij en ik die een online training zouden volgen. Het is leuk om die online training te volgen en daar uiteraard wat te leren, maar hoe fijn is het om vervolgens met mensen met hetzelfde probleem of dezelfde interesse te kunnen spreken? Of als jij ergens tegen aan loopt dat er mensen op het ledenforum zijn die jou kunnen helpen? Ik kan je garanderen dat dit echt een hele waardevolle toevoeging is aan jouw online leeromgeving! 

Ook het bouwen van een ledenforum kan met Huddle super snel en makkelijk. Je hebt hier namelijk geen technische kennis voor nodig en ook hiermee kun jij echt alle kanten op. Zo kun jij zelf bepalen of jij wilt dat het forum alleen toegankelijk is voor leden van de cursus, maar je kunt er ook voor kiezen om hem forum openbaar te maken. Zo kunnen mensen die jouw forum in Google tegenkomen hem ook bekijken.

Jij hebt de volledige controle over het forum en kunt hem helemaal naar eigen wens maken, in jouw eigen huisstijl maken, eigen borden toevoegen die over een bepaald onderwerp gaan, zoekfunctie toevoegen, een functionaliteit toevoegen waarmee gebruikers elke week een mailtje krijgen met de hoogtepunten van afgelopen week in de community en nog een hele hoop andere zaken. Vergeet ook niet de app waar jij en jouw leden gebruik van kunnen maken! Later in deze The Huddle review zal ik jou daar meer over vertellen.

The-Huddle-Online-Community-forum

Jouw cursus beveiligen met abonnementen

Een eigen online leeromgeving hebben waarin jij anderen wat kunt leren is super waardevol en leuk, want jij kunt anderen wat leren wat zij hiervoor nog niet konden. Toch kan ik mij zo voorstellen dat jij ook een verdienmodel achter jouw online training wilt hebben, want niks is gratis. Het is daarom handig om goed te kijken hoe dit zit bij het LMS systeem dat jij wilt gaan gebruiken.

Het probleem van veel LMS systemen is dat jij jouw online training kunt opbouwen uit videos. Wat je vaak ziet is dat mensen deze video’s eerst op youtube zetten, omdat zij ze anders niet kunnen importeren in de cursus. Dit is allemaal erg leuk, maar wie gaat er voor een cursus betalen als al het materiaal al gratis op Youtube te vinden is? 

Met The Huddle kun jij jouw cursus beveiliging waardoor hij alleen toegankelijk is voor leden die daadwerkelijk betaald hebben of door jou persoonlijk zijn toegevoegd. Ook hoef je bij The Huddle niet eerst het materiaal op youtube te plaatsen voordat jij het kunt toevoegen aan jouw online cursus. Met The Huddle E-learning & Community software bouw jij dus makkelijk een unieke online training die alleen toegankelijk is voor de leden die ook daadwerkelijk aan de toelatingscriteria hebben voldaan. En dat is wel zo fijn!

Overzichtelijke en duidelijke voortgangsindicator

Als jij een eigen online cursus hebt gebouwd wil jij deze natuurlijk zo overzichtelijk mogelijk houden. Dit is niet alleen voor jezelf zo prettig, maar ook de leden zullen dit veel prettiger vinden dan een rommelige cursus. 

Dit is al weer een voordeel van The Huddle ten opzichte van andere LMS systemen. Huddle bevat namelijk net als de andere tools van de Internet Marketing Unie alleen de functionaliteiten die daadwerkelijk waarde toevoegen. Alle andere poespas die je bij andere LMS systemen wel krijgt zul je bij Huddle niet vinden. Dit maakt het bouwen van een cursus met Huddle veel makkelijker, blijft jouw cursus sneller en lichter wat betekent dat jouw cursus ook beter gevonden gaat worden in Google! Ook blijft jouw cursusomgeving overzichtelijker doordat de cursus alleen functionaliteiten en design elementen bevat die daadwerkelijk van belang zijn voor jouw cursus website.

Om het nog overzichtelijker te maken voor de leden van jouw cursus kun je de voortgangsindicator instellen. Dit is een super handige toevoeging die ik je zeker kan aanraden. Deze indicator laat namelijk zien op hoeveel procent van de cursus je bent, welke lessen je al hebt gevolgd, welke lessen je nog moet doen en waar je bent gebleven. Dit is super handig, want hierdoor zullen de leden makkelijk kunnen verder gaan waar ze zijn gebleven en zullen ze ook gedreven zijn om de cursus af te maken!

The-huddle-imu-leeromgeving

Mogelijkheid om onderdelen pas op bepaalde momenten vrij te geven

Naast het hebben van een duidelijk en strakke cursus met een voortgangsindicator is er ook nog iets anders dat zeker positief kan bijdragen aan jouw online leeromgeving. Als jij namelijk een cursus in elkaar hebt gezet wil jij uiteraard dat zoveel mogelijk mensen hem volgen, maar nog belangrijker dat de leden ook daadwerkelijk wat leren.

Het probleem van veel cursussen is dat mensen super enthousiast beginnen aan de cursus en dat dit steeds verder inzakt. Ook is er dan nog een groep die de cursus na het kopen direct helemaal gaat volgen en aan het einde eigenlijk geen idee heeft wat hij of zij heeft gedaan. Om ervoor te zorgen dat de leden het maximale uit jouw cursus halen kun je ervoor kiezen om bepaalde onderdelen pas op een bepaald moment open te zetten. Op deze manier kun je namelijk tegengaan dat leden de volledige cursus in één keer kijken.

Zelf vind ik dit een erg handige functionaliteit, omdat het echt de kwaliteit van de cursus een stuk beter maakt. Daarnaast zullen de gebruikers ook meer tijd nemen voor een bepaalde module of les, omdat ze toch niet verder kunnen kijken. Jij kunt vervolgens op het dashboard van Huddle instellen wanneer jij wilt dat de content vrijkomt. Dit kan dagelijks, wekelijks of maandelijks. Ook deze functionaliteit verloopt helemaal automatisch wat betekent dat jij hier zelf geen omkijken meer naar hebt zodra de cursus eenmaal staat!

Toetsen of Quizzen toevoegen aan jouw Huddle leeromgeving

Deze functionaliteit sluit goed aan bij de eerdere functionaliteiten die ik al benoemde in deze Huddle Review. Jij wilt namelijk niet alleen geld verdienen met jouw online training, maar mensen ook daadwerkelijk wat leren. Zoals ik net al zei kun je dit doen door modules en/of lessen pas op bepaalde momenten vrij te geven, maar er is nog een andere erg waardevolle functionaliteit.

Jij kunt er namelijk voor kiezen om een toets of quiz in de cursus te verwerken. Bijvoorbeeld na een bepaalde les of module. Op deze manier kunnen de leden zien of ze de stof voldoende beheren en kun jij zien waar de leden moeite mee hebben. 

Zelf ben ik er van overtuigd dat het dit een erg waardevolle functionaliteit is die zeker positief bijdraagt aan de kwaliteit van jouw cursus. Door een quiz of toets toe te voegen in de training zullen de leden namelijk serieuzer met de stof omgaan en meer hun best doen om er echt het maximale uit te halen. Ik raad je niet aan om na het afronden van elke les een quiz of toets te geven, want dit gaat irriteren. Wat je wel kunt doen is na het afronden van een module een toets geven waarin je de belangrijkste punten van de net afgeronde module even doorloopt.

The-Huddle-Functionaliteiten

Challenges toevoegen aan jouw cursus

Naast de toetsen en quizzen is het ook mogelijk om challenges in de cursus te verwerken. Voor sommige online leeromgevingen kan dit handig zijn, maar bij andere online leeromgevingen zou dit weer totaal niet passen. Het is daarom slim om hier goed naar te kijken en te beslissen of en hoe jij deze functionaliteit zou kunnen gebruiken.

Op het ledenforum zijn de challenges wel erg handig en leuk. Zo kun je een puntensysteem inschakelen die bijhoudt hoeveel punten elke gebruiker heeft. Het aantal punten wordt vervolgens berekend op het aantal comments dat jij hebt geplaatst, het aantal vind ik leuks, het aantal topics dat jij hebt geopend en nog een aantal van deze zaken. Deze punten zijn vervolgens zichtbaar voor iedereen in de community. Je kunt er vervolgens ook nog voor kiezen om een een leaderboard in te stellen waar de mensen met de meeste punten staan. 

Er is met Huddle echt super veel mogelijk om super waardevolle community en online leeromgeving op te bouwen. Sterker nog ik ben er van overtuigd dat dit echt beste LMS systeem is dat jij op dit moment kunt krijgen! Op de afbeelding hieronder kun jij aantal andere functionaliteiten zien die aansluiten bij de challenges.

Huddle in volledig eigen beheer(Domein en huisstijl)

Een probleem dat veel Learning Management Systems(LMS) hebben is dat jij jouw cursus niet op jouw eigen domein kunt zetten. Doet hoeft uiteraard geen probleem te zijn, maar het komt wel minder betrouwbaar over, omdat de bezoeker vanaf jouw website wordt doorgestuurd naar een ander domein. 

Met The Huddle van de Internet Marketing Unie(IMU) zul jij dit probleem niet ervaren, want deze software kun jij volledig koppelen aan jouw eigen domein. Om jouw online leeromgeving en ledenforum nog beter aan te sluiten bij jouw website kun jij hem ook helemaal in de huisstijl van jouw huidige website maken. Dit maakt jouw website, de online leeromgeving en het forum één groot geheel en dat komt professioneel over!

Tip: Ik raad je aan om de Huddle wel te plaatsen op een subdomein, want om dit allemaal echt op een domein te plaatsen gaat jouw website en Google niet leuk vinden. Je kunt daarom het beste de cursus bijvoorbeeld plaatsen op cursus.jouwdomein.nl en het forum op bijvoorbeeld forum.jouwdomein.nl. Op deze manier blijft alles goed aan elkaar gekoppeld, maar zitten de systemen elkaar niet in de weg. Zo kun je dus het maximale uit jouw website, de online leeromgeving en het forum halen!

The-Huddle-Functionaliteiten

Koppel Huddle aan andere systemen

De koppeling tussen Huddle en Zapier maakt dit LMS systeem nog eens veel krachtig dan andere systemen. Zapier is namelijk een systeem dat het mogelijk maakt om verschillende systemen met elkaar te koppelen. Het resultaat hiervan is dat jij veel zaken kunt automatiseren en alle informatie op één plek hebt staan. 

Zapier heeft een groot aantal voordelen: Zo kun jij met het gebruik van deze tool gigantisch veel tijd besparen, omdat je veel acties niet meer handmatig hoeft uit te voeren. Daarnaast geeft Zapier jou als ondernemer ook meer rust. De koppelingen staan namelijk in Zapier ingesteld en werken automatisch. Jij hoeft hier dus geen tijd in te stoppen en kunt jezelf voor de volle 100% focussen wat jij het leukste vind van jouw onderneming. 

Je kunt bijvoorbeeld Huddle via Zapier koppelen aan e-mailmarketing programma’s, administratie programma’s of volledige webshop systemen. De kracht van deze functionaliteit moet je echt niet onderschatten, want deze kan jou heel veel tijd besparen en een wereld aan rust geven!

The-Huddle-zapier

The Huddle IMU Review: Een volledig automatisch systeem(vrijheid)

Zoals ik eerder in deze Huddle Review al aangaf is Huddle een super krachtige tool. Sterker nog deze tool is zo krachtig dat hij na het opzetten zelf voor jou aan de slag gaat. Jij kunt dus een volledig automatisch systeem opzetten waar jij zelf eigenlijk helemaal geen omkijken meer naar hebt. Dit is daarom ook een van de redenen dat er zoveel ondernemers zijn die Huddle inzetten voor hun onderneming. 

De Internet Marketing Unie en Huddle zijn er zelf van overtuigd dat een online leeromgeving en de bijbehorende community jouw onderneming exponentieel kunnen laten. Dit is natuurlijk super mooi, maar het heeft ook nog een super belangrijk ander voordeel. Terwijl jouw onderneming exponentieel groeit heb jij als onderneming veel meer vrije tijd. Er zijn genoegen voorbeelden te vinden van de resultaten die behaald zijn met The Huddle software. Kijk bijvoorbeeld een naar de video hieronder. Hij werkte 7 dagen per week, maar na het opzetten van zijn eigen online leeromgeving en forum hoefde hij nog maar één dag per week te werken. Ook merkten hij dat zijn mailbox veel leger was dan normaal, omdat de leden elkaar hielpen op het forum. Zo zie je maar wat een impact een online community systeem kan hebben op jouw onderneming en jouw als persoon.

The Huddle IMU Review: Wat kun je met de Community app?

Als jij aan de gang gaat met de The Huddle software krijg je ook direct toegang tot de app. Dit is een super unieke en handige toevoeging die ik zelf bij nog geen een ander LMS systeem heb gezien. Alle leden van jouw cursus krijgen namelijk toegang tot deze app. Deze app maakt het vervolgens mogelijk om de cursus via de app op jouw telefoon te volgen, maar dat is niet het enige. Via de app kun jij namelijk ook op het forum komen. 

Dit is een super handige toevoeging, want veel online leeromgevingen zijn speciaal gebouwd voor computers. Zodra jij deze op de telefoon gaat gebruiken zal het allemaal een stuk minder effectief en makkelijk werken. Voor Huddle hebben ze daarom een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om de best mogelijke ervaring te leveren voor de mobiele gebruikers. Door gebruik te maken kun je trouwens ook onderweg de cursus volgen!

The Huddle Review Voorbeelden: Deze websites zijn gemaakt met Huddle

Op dit moment zijn er met Huddle meer dan 500 leden websites gebouwd. Deze cursus hebben allemaal bij elkaar opgeteld meer dan 440.000 gebruikers! Dit betekent dat er genoeg voorbeelden zijn te vinden van leeromgevingen en forums van Huddle gebruikers. Aangezien ik dit een belangrijk onderdeel vind van deze The Huddle review zal ik een aantal van de online leeromgevingen die gebouwd zijn met Huddle behandelen.

The Huddle Voorbeelden: De IMU Leden website

De eerste Huddle voorbeeld website die ik wil bespreken is uiteraard van de Internet Marketing Unie zelf. Het zou namelijk een beetje raar zijn als je een tool laat ontwikkelen, maar hier vervolgens zelf geen gebruik van gaat maken. Het is daarom een goed teken dat de Internet Marketing Unie(IMU) zelf ook gebruik maakt van hun eigen online leeromgeving en forum software.

The Huddle Voorbeelden: De Affiliate Marketing Revolutie

Mocht jij een beetje bekend zijn met Affiliate Marketing of al eens gezocht hebben op “Online geld verdienen”? Dan zul je ongetwijfeld de Affiliate Marketing Revolutie zijn tegengekomen. Dit is op dit moment de grootste en bekendste cursus waarin jij leert hoe jij geld kunt verdienen met Affiliate Marketing. Op dit moment heeft deze cursus zo’n 9.500 leden en dat is echt bizar veel. Ook deze leeromgeving en forum is volledig gebouwd met The Huddle software en ik kan je garanderen dat dit echt super goed en fijn werkt!

The Huddle Voorbeelden: Dichtbijmediteren.nl

Ook de website dichtbijmediteren.nl maakt gebruik van de Huddle software. Uiteraard is de website gebouwd met het Phoenix website systeem dat ook door de Internet Marketing Unie is ontwikkeld, maar de leeromgeving en het forum zijn weer gebouwd met Huddle. Zoals ik eerder in deze Huddle Review al aangaf is het handig om de leeromgeving en het forum op een subdomein te plaatsen, omdat je op deze manier het maximale uit jouw website, leeromgeving en forum kunt halen. Ook als je deze website en leeromgeving bekijkt zul je zien dat hij volledig in dezelfde huisstijl is opgebouwd en goed gekoppeld staat met de huidige website.

The Huddle Voorbeelden: SMMB Masterclass

De SMMB Masterclass, oftewel de Social Media Marketing Bureau masterclass maakt ook gebruik van Huddle. Als jij regelmatig op Instagram of Youtube zit zul jij zijn reclames ongetwijfeld zijn tegengekomen, want hij is dol op adverteren. In zijn cursus leert hij mensen geld verdienen met hun eigen social media marketing agency. We gaan het hier niet over de cursus zelf hebben, want daar heb ik al een SMMB Masterclass Review over geschreven. Wel is het goed om melden dat ook deze online leeromgeving en community forum volledig zijn gebouwd met Huddle. Met Huddle kun jij dus echt heel makkelijk een (succesvolle) online leeromgeving opbouwen!

The Huddle Ervaringen: Wat zijn de ervaringen van de Huddle gebruikers?

Zoals ik eerder in deze review al aangaf is Huddle een van de populairste LMS systemen van dit moment. In tegenstelling tot andere LMS systemen beschikt het namelijk over precies alle functionaliteiten die jij nodig hebt en bijdragen aan het opzetten van een succesvolle online leeromgeving. Daarnaast beschikt The Huddle ook over een aantal unieke functionaliteiten die je bij andere LMS systemen niet zult vinden. Denk bijvoorbeeld aan de app.

Op dit moment heeft Huddle meer dan 500 leden websites online zijn. Samen bevatten al deze leden websites meer dan 440.000 leden. Dit betekent dat het gemiddelde aantal leden van een cursus 885 is en dat is echt veel! Aangezien The Huddle door zoveel ondernemers wordt gebruikt zullen er dus ook genoeg Huddle ervaringen te vinden zijn. Ik zal hieronder een afbeelding plaatsen van een aantal recente Huddle Ervaringen! Op deze manier kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen van dit systeem.

The-Huddle-ervaringen

The Huddle Ervaringen: Dit zijn behaalde resultaten

In tegenstelling tot andere LMS systemen is The Huddle niet zomaar een systeem. Dit is namelijk een van de enige systemen waarmee jij ook daadwerkelijk resultaten kunt gaan behalen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de SMMB masterclass, de Affiliate Marketing Revolutie, de Defensiefit leeromgeving en nog een groot aantal andere leeromgevingen. Met The Huddle software van de Internet Marketing Unie kun je gewoon resultaten behalen die jij met andere LMS systemen niet snel zal behalen. Ik kan je daarom garanderen dat de prijs van Huddle het echt meer dat waard is, want de Huddle ervaringen zijn niet voor niets zo extreem goed!

The-Huddle-ervaringe-resultaten

The Huddle IMU Review: Hoe is de klantenservice?

Echt een van de allerbelangrijkste onderdelen van een software product is de klantenservice. Aangezien je met software werkt kan er namelijk nog wel eens wat misgaan of komt het voor dat jij zelf ergens niet uit komt. Dit is uiteraard niet erg, maar als je ook bij niemand terecht kunt om dit op te lossen blijft dit aan je vreten en zul je een hoop stress gaan ervaren. Ik heb daarom voor mijzelf besloten om bij alle tools en programma’s die ik bespreek de klantenservice mee te nemen, omdat dit echt een essentiële rol speelt in de kwaliteit van een product.

Laat dit dan ook net het probleem zijn van veel andere LMS systemen. De keuze is namelijk reuze, maar de kwaliteit van de klantenservice is slecht of soms is er zelfs helemaal geen klantenservice aanwezig. Daarnaast zit deze klantenservice vaak in een andere tijdzone waardoor het communiceren ook niet echt lekker loopt.

The Huddle is op dit gebied wederom weer een erg uniek LMS systeem, omdat het op dit moment het enige LMS systeem is dat beschikt over een nederlandse support en dat is wel zo fijn! Aangezien ze bij de Internet Marketing Unie als geen ander weten hoe belangrijk de kwaliteit van een klantenservice is voor de klanttevredenheid hebben ze hier voor Huddle veel tijd in gestopt.

Dit is dan ook de reden dat de klantenservice zo goed in elkaar zit! De medewerkers zijn klantvriendelijk, doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen en krijg jij vaak al antwoord op jouw vraag binnen enkele uren! Op het gebied van klantenservice is The Huddle daarom ook een echte aanrader!

The Huddle Review: Wat kost het?

We zijn inmiddels bijna aangekomen aan het einde van deze The Huddle Review, maar ook de prijs moeten we namelijk nog even bespreken. Ik kan mij namelijk voorstellen dat jij toegang wilt tot het best mogelijke LMS systeem, maar dat je ook niet te veel wilt betalen. 

In dit geval hebben ze dit bij The Huddle erg goed geregeld en opgezet. Ze maken namelijk geen onderscheid in pakketten. Dit betekent dat je niet betaald voor het aantal functionaliteiten dat je kunt gebruiken, maar dat je altijd toegang krijgt tot alle functionaliteiten. Vervolgens heb je nog wel de keuze uit twee verschillende pakketten. Je kunt kiezen uit de volgende pakketten:

 • Het Jaarabonnement: Dit is het eerste pakket dat je kunt kiezen. Je krijg hiermee toegang tot alle functionaliteit en betaald direct voor één jaar. De kosten voor deze licentie bedragen €695 euro. 
 • Het Maandabonnement: Dit is het tweede pakket waarmee je toegang krijgt tot precies dezelfde functionaliteiten als bij het jaarabonnement. De kosten hiervoor bedragen €70 per maand. 

Het is erg handig dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten, maar persoonlijk zal ik je het maandabonnement niet aanraden. Dit heeft een simpele reden, want je betaald met dit pakket maar liefst €840 per jaar. Dat is een stuk meer dan bij het jaarabonnement en eigenlijk dus zonde van je geld!

The Huddle Review Conclusie: Is Huddle geschikt voor jou?

Nu we inmiddels aan het einde van deze Huddle Review van de Internet Marketing Unie(IMU) zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is The Huddle het beste LMS systeem voor jou?

Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat The Huddle echt het beste systeem is voor het bouwen van een online leeromgeving met de mogelijkheid om een ledenforum te koppelen en niet te vergeten de app. 

De kracht van Huddle zit hem vooral in de techniek. Zo beschikt het systeem over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben, maar heb je geen technische kennis nodig om deze online leeromgeving vervolgens in elkaar te zetten. Daarnaast is er geen ander systeem waarmee jij zo simpel een succesvolle online leeromgeving kunt opzetten. 

Vergeet ook zeker niet de resultaten die al met Huddle behaald zijn, de ervaringen van de andere gebruikers en de invloed die een online leeromgeving wel niet op jouw onderneming kan hebben!

Huddle Community Review - Veelgestelde vragen

Huddle is een software van de Internet Marketing Unie(IMU) die ontwikkeld is voor het opzetten van een eigen community/leeromgeving. Uiteraard zijn hier veel meer systemen voor beschikbaar, maar voor Huddle heb je geen technische kennis nodig, kun je gebruik maken van templates, kun je een forum aan jouw online leeromgeving toevoegen en heb jij zelf de volledige controle over jouw eigen online cursus.

Huddle werkt super eenvoudig doordat er bij het ontwikkelen van dit programma veel tijd en energie is gestopt in het zo gebruiksvriendelijk mogelijk van het Huddle systeem. Hierdoor kun je zelfs al totale beginner, zonder enige vorm van technische kennis een eigen online training maken.

IMU staat voor Internet Marketing Unie en wat zij eigenlijk doen is vrij simpel. Zij doen er als bedrijf zijnde namelijk alles aan om jou als ondernemer te helpen groeien op het internet. Dit doen ze onder andere door tips te geven en de nieuwst online marketing trends te delen via blogberichten, podcasts, e-books, cursussen en nog een hoop andere kanalen. Verder hebben ze al hun kennis van de afgelopen jaren ook verwerkt in verschillende softwareprogramma’s als Phoenix voor het bouwen van websites, Huddle voor het bouwen van een online training en Plug & Pay voor het maken van betaalpagina’s

Wanneer je met de website software Huddle van de IMU aan de slag wilt gaan heb je geen keuze uit verschillende pakketten. Dit is erg slim, want hierdoor weet je als gebruiker ook direct dat je toegang krijgt tot alles wat je nodig hebt voor het opzetten van een professionele online cursus.

Wel heb je bij aanschaf van Huddle de keuze uit een maandelijkse of jaarlijkse betaling. De jaarlijkse betaling kost in dit geval €695,- en de maandelijkse betaling €70. De jaarlijkse betaling dus daarmee dus zeker een interessantere optie, omdat je hier €145 euro minder betaald.

Ja op dit moment kun je Huddle 14 dagen gratis proberen. Hiervoor dien je wel direct een licentie af te nemen, maar wanneer je deze binnen 14 dagen opzegt hoef je niks te betalen. Ben je tevreden over Huddle? Dan wordt naar 14 dagen het eerste bedrag automatisch van jouw rekening afgeschreven.

Probeer Huddle 14 dagen gratis!

Inmiddels zijn er al erg veel ondernemers aan de slag gegaan met Huddle. Deze ondernemers zijn allemaal super tevreden over de software, omdat er echt bizarre resultaten behaald worden en dat is super knap. Wanneer je even terugkijkt in deze Huddle review zul je een onderdeel tegenkomen waar ik uitgebreider op de ervaringen in ga.

Huddle kent een groot aantal belangrijke voordeel waardoor dit systeem voor de meeste mensen een veel betere keuze is dan een ander systeem om zelf jouw eigen online cursus mee te bouwen. Dit zijn een aantal voordelen van het Huddle systeem:

 • Geen technische kennis nodig
 • Voortgangsindicatie voor leden van jouw cursus
 • Super waardevol forum opzetten naast de cursus
 • Mogelijkheid om toetsen en quizzen in jouw online cursus te verwerken
 • Huddle kan volledig aangepast worden naar de huisstijl van jouw website of webshop
 • Huddle kan geplaatst worden op jouw eigen domeinnaam
 • Extra koppelingen maken door middel van Zapier
 • Gratis app voor leden om jouw cursus in te kunne volgen

Er zijn al een groot aantal voorbeelden van succesvolle online cursussen die gebouwd zijn met de Huddle software. Om inspiratie op te doen kun je bijvoorbeeld even terugkijken in deze Huddle review, want hierin bespreek ik er ook een aantal.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Huddle review reacties en ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Huddle

€695,-
9.5

Makkelijk in Gebruik

10.0/10

Zoekmachine vriendelijk

9.5/10

Snelheid

9.5/10

Klantenservice

10.0/10

Prijs

8.5/10

Pluspunten

 • Super Waardevol Forum Voor De Leden
 • Voortgangsindicatie In De Cursus
 • Mogelijkheid Om Toetsen En Quizzen In Jouw Cursus Te Plaatsen
 • Huddle Volledig In Jouw Eigen Huisstijl
 • Huddle Draait Op Jouw Eigen Domein

Minpunten

 • Het Is Niet De Goedkoopste Optie, Maar Wel De Enige Die Op Dit Niveau Presteert

Zelf een succesvolle community opbouwen voor jouw onderneming?

The-Huddle-Review-IMU