Brooklyn WordPress Theme Review 2024: Beste Thema? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Het Brooklyn Theme is een populair wordpress thema op ThemeForest. Dit is ook vrij logisch, want de prestaties zijn bizar! Het thema is snel, zoekmachine vriendelijk, super makkelijk in gebruik, volledig compatibel met verschillende page builders en het thema wordt standaard geleverd met meer dan 45 demo websites. Een echte topper dus!

Weet jij al genoeg? Dan kun je via de gele knop de actuele aanbieding bekijken. Nog niet overtuigd? Dan raad ik je zeker aan deze Brooklyn wordpress theme review te lezen!

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.6/5

Snelheid

4.4/5

Prijs

4.7/5
Inhoudsopgave

Wat is het Brooklyn WordPress Theme?

Brooklyn is een erg populair, volledig responsive en multifunctioneel wordpress thema dat in november 2013 op de markt is gebracht door UnitedThemes. Ik vind het direct belangrijk om te vermelden dat je met dit thema kiest voor een erg goede en betrouwbare ontwikkelaar. UnitedThemes is namelijk al erg lang actief in deze wereld en weet precies wat er wel en niet werkt. Daarnaast en misschien nog wel belangrijker is dat ze extreem goed zijn in het programmeren. Laat dat nou net het belangrijkste onderdeel van een wordpress thema zijn.

Het thema is in 2013 op de markt gekomen als wordpress templates voor portfolio’s, maar dat is de laatste jaren flink uitgebreid. Zoals ik net al noemden is het Brooklyn theme multifunctioneel wat betekent dat je er alle soorten websites of zelfs webshops mee kunt bouwen. Je kunt dit thema nu dus ook erg goed gebruiken voor jouw online marketing bureau of app ontwikkelaar, autodealer, fotograaf en blijf zo maar door gaan. Dit maakt het thema super gewild onder een erg grote doelgroep.

Wat ik zelf een groot voordeel vind van het Brooklyn theme is dat het echt van alle gemakken is voorzien. Je hebt geen technische kennis nodig, Brooklyn is volledig compatibel met verschillende page builders, je krijgt toegang tot een groot aantal demo websites, het thema is zoekmachine vriendelijk en uiteraard ook erg snel. Hier zal ik je later in deze Brooklyn wordpress theme review meer over vertellen.

Nu ik je al een beetje heb verteld over het Brooklyn theme is het tijd om naar de cijfers te kijken. De afgelopen jaren is het thema namelijk erg hard gegroeid en heeft het veel meer gebruikers gekregen. Op dit moment heeft het Brooklyn Theme zelfs meer dan 37.950 gebruikers. Deze gebruikers beoordelen het thema vervolgens met 4.69 van 5 sterren. Dat is dus zeker in orde!

Brooklyn-wordpress-theme

Waarom zou jij het Brooklyn Theme moeten gebruiken?

Nu ik je de basis van het Brooklyn theme heb verteld is het tijd om er dieper op in te gaan. Ik ga je daarom nu volledig meenemen door het Brooklyn theme. Dit betekent dat we nu gaan kijken wat het Brooklyn theme zo bijzonder maakt en waarom jij dit thema zou moeten gebruiken voor jouw website of webshop. Laten we dus maar snel beginnen.

Super snel & zoekmachine vriendelijk

Wil jij resultaten gaan behalen met jouw website of webshop? Dan is het veruit het belangrijkste dat het thema goed in elkaar zit. Veel website eigenaren maken hier direct al de fout. Zij kiezen namelijk voor een gratis wordpress thema en dat is vragen om problemen. Deze gratis thema’s zijn namelijk niet snel, niet zoekmachine vriendelijk, zitten vaak slecht in elkaar, worden slecht of helemaal niet onderhouden en beschikken niet over een klantenservice. Ik raad je daarom echt af om voor een gratis wordpress thema te kiezen.

Wil jij dit probleem voorkomen? Dan moet je zoeken naar een thema dat snel en zoekmachine vriendelijk is. In dit geval voldoet het Brooklyn wordpress theme daar zeker aan. Dit thema is namelijk gebouwd door ervaren programmeurs die precies weten waar ze mee bezig zijn. Het resultaat hiervan is veel nettere en lichtere code. Dit resulteert vervolgens in een snellere website, wat weer resulteert in een betere vindbaarheid in Google, wat weer zorgt voor meer bezoekers en dat levert jou vervolgens meer geld of offerte aanvragen op. Het kiezen van het een snel & zoekmachine vriendelijk thema als Brooklyn is dus een echte aanrader als jij sneller succes wilt behalen.

In het ontwikkelen proces van het Brooklyn theme is veel tijd gestopt. Er is zelfs rekening gehouden met de kleinste details. Daarnaast zijn er ook verschillende trucjes toegepast die jouw website nog sneller en lichter kunnen maken. Zo zijn bepaalde documenten gecombineerd waardoor er minder ruimte nodig is en jouw website of webshop sneller geladen kan worden! Op de afbeelding hieronder kun je de resultaten zien van de laadtijden die ik heb gehaald met het Brooklyn theme.

Brooklyn-theme-speed

Geen technische kennis nodig

Een erg groot voordeel van het Brooklyn theme is dat je geen technische kennis nodig hebt om met dit thema te werken. Dit betekent dat je zelfs dit thema kunt gebruiken als je nog nooit eerder een website of webshop hebt gemaakt. 

Het Brooklyn theme beschikt namelijk over een erg overzichtelijke customizer waar je het thema volledig naar jouw wens kunt maken. Mocht je al eens gewerkt hebben met een andere wordpress thema dan komt dit je waarschijnlijk bekend voor. Deze customizer is namelijk precies hetzelfde als de standaard customizer. Of nou ja, niet helemaal hetzelfde want de opties zijn natuurlijk anders. Maar je kunt hierdoor wel erg makkelijk jouw website of webshop goed instellen.

Het is leuk en handig dat het Brooklyn theme beschikt over een goede customizer, maar er is nog iets veel beters. Brooklyn is namelijk ook volledig compatibel met verschillende page builders. In dit geval met Elementor, Visual Composer & WPBakery. Dit zijn niet zomaar wat page builders, want deze behoren op dit moment tot de 10 beste wordpress page builders!

Deze page builder beschikken allemaal over een drag & drop systeem. Dit systeem bestaat uit een menu gevuld met alle elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website of webshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afbeeldingen, teksten, video’s, knoppen en formulieren. Je kunt deze elementen vervolgens aan jouw website toevoegen door ze uit het menu te slepen en te plaatsen op de juiste plek op de website. Makkelijker dan dit ga je het echt niet krijgen!

Brooklyn-wordpress-theme-review

Meer dan 45 Brooklyn demo websites

Ik vind het zelf soms erg lastig om inspiratie op te doen. Er is namelijk zoveel mogelijk dat je gewoon niet weet wat nou het beste past en bij elkaar aansluit. De Brooklyn demo websites zijn hier een hele goede oplossing voor. Wanneer je het Brooklyn theme koopt krijg je namelijk toegang tot meer dan 45 demo websites. Dit zijn websites die vooraf zijn gebouwd door Brooklyn. Jij kunt deze demo’s vervolgens met één druk op de knop importeren.

Zoals ik in het begin van deze Brooklyn theme review zei is dit thema multifunctioneel. Dit wil zeggen dat je er alle soorten websites mee kunt bouwen. Zo kunt je dit thema gebruiken voor je portfolio, blog, foto- en videografie, restaurant, WooCommerce webshops, makelaars website en nog veel meer. Je kunt er met dit thema zeker vanuit gaan dat er een geschikte demo website voor jou tussen zit. Wil jij de demo’s bekijken? Dat kan via de gele knop hieronder.

Na het importeren van de door jouw gekozen demo heb jij hier de volledige controle over. Dit betekent dat je ermee kunt doen wat je zelf wilt. Informatie aanpassen, kleuren aanpassen, bepaalde elementen verwijderen of juist toevoegen het kan echt allemaal. En nee het is niet technisch, want ook dit gaat via de page builders. Super makkelijk en veilig dus!

Brooklyn-theme-demo's

Grote keuze uit header & menu stijlen

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van een gratis of goedkoop wordpress thema? Dan ben je waarschijnlijk ook tegen het probleem aangelopen dat je de header van de website niet kunt customizen. Dit is erg irritant, want via dit onderdeel van jouw website kun jij onderscheiden en het navigeren door jouw website of webshop stukken makkelijker maken.

Met het Brooklyn theme heb je in ieder geval alle vrijheid om de header van jouw website zo te maken als jij zelf wilt. Moet het logo links staan? Of juist rechts? Of in het midden? Het is allemaal mogelijk. Moet het menu een knop bevatten? Of knoppen naar jouw social media kanalen? Ook dat kan. Heb je het menu van jouw website of webshop liever niet bovenaan, maar aan de linker- of rechterkant? Ook dat kan!

Met het Brooklyn theme kun je echt alle kanten op zonder dat je hier technische kennis voor nodig hebt. Brooklyn beschikt namelijk over 12 vooraf gebouwde header & menu’s. Jij kunt vervolgens kiezen welke jij wilt gebruiken voor jouw website. Uiteraard kun je ook hier nog aanpassingen in maken mocht dat nodig zijn.

Brooklyn-theme-header-builder

Brooklyn Footer Builder

Niet alleen het hebben van een duidelijke en overzichtelijke header is ook belangrijk, want dit geldt ook zeker voor de footer. De footer van de website is het onderste onderdeel van de website of webshop. Vaak staat hier de informatie over het bedrijf, contactgegevens, belangrijkste pagina’s en verschillende social media pagina’s. Vervolgens staat hieronder nog een regel met de algemene voorwaarden en copyrights. 

Veel thema’s ondersteunen niet de mogelijkheid om de footer van jouw website te customizen, maar gelukkig kan dit met het Brooklyn wordpress theme wel. Brooklyn beschikt namelijk over een footer builder waarmee je de footer van jouw website helemaal zelf kunt bouwen of instellen. Je kunt dus zelf bepalen welke informatie belangrijk is voor jouw bezoekers. Dit is daarom een erg goede toevoeging aan het Brooklyn theme.

Brooklyn-theme-footer-builder

Brooklyn & WooCommerce

Het hebben van een website is leuk en super handig, maar als je producten wilt gaan verkopen heb je hier niet genoeg aan. Je hebt dan namelijk een webshop nodig die beschikt over koppelingen met WooCommerce. Via deze plugin moet jij namelijk jouw hele webshop instellen en beheren. 

Brooklyn is volledig compatibel met WooCommerce. En dat is een goed teken, want WooCommerce is het populairste en meest gebruikte webshop systeem voor alle wordpress webshops. Het mooiste voordeel van deze plugin is dat hij helemaal gratis en super makkelijk in gebruik is.WooCommerce is de plugin die je gebruikt om jouw webshop in te stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van producten, het instellen van prijzen, verzendkosten bepalen, voorraden beheren, kortingscodes aanmaken en ga zo maar door. Deze zaken regel je allemaal via de gratis WooCommerce plugin.

De voorkant van de webshop kun je bouwen met Brooklyn. Uiteraard kun je hiervoor gebruik maken van de demo websites, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw webshop helemaal zelf te bouwen. Dit is niet erg lastig, maar het gaat wel veel meer tijd kosten dat wanneer je gebruik maakt van een demo website. Het is daarom aan te raden om hierover na te denken.

Het Brooklyn theme beschikt over alle handige functionaliteiten voor het bouwen van een webshop, maar het thema is hier niet speciaal voor ontwikkeld. Mocht je een webshop willen bouwen? Dan raad ik je een thema aan dat hier speciaal voor ontwikkeld is. Populaire thema’s hiervoor zijn: Woodmart, Kallyas, Porto of Flatsome.

Brooklyn-theme-woocommerce

Brooklyn Theme Review: Wat vinden anderen van dit thema?

Nu je precies weet wat dit thema bijzonder maakt en waarom jij dit thema zou moeten gebruiken is het tijd om door te gaan, want wat vinden anderen van dit thema? Zelf vind ik dit een erg belangrijk onderdeel, omdat je op basis van de ervaringen van andere een goed beeld kan scheppen van de kwaliteit. Dit is dan ook de reden dat de ervaringen van anderen zeker behandeld moeten worden in deze Brooklyn theme review.

In dit geval valt er weinig op te merken. De ervaringen van Brooklyn gebruikers zijn namelijk erg positief. Op dit moment heeft het thema 37.950 gebruikers en wordt het beoordeeld met 4.69 van de 5 sterren. Dit is super goed en echt een hele goede score in vergelijking met andere wordpress thema’s van deze prijsklasse. Ik zal hieronder een afbeelding plaatsen van de meest actuele Brooklyn theme reviews & ervaringen.

Brooklyn-theme-review

Brooklyn Theme Review: Hoe is de klantenservice?

Een erg belangrijk onderdeel van alle website softwareprogramma’s is klantenservice. Er kan namelijk nog wel eens wat mis gaan en mocht dit gebeuren dan wil je uiteraard zo snel en goed mogelijk geholpen worden. Ik vind het daarom erg belangrijk dat we ook de kwaliteit van de klantenservice bespreken in deze Brooklyn theme review. 

De kwaliteit van de klantenservice van Brooklyn is in ieder geval dik in orde. Het thema beschikt namelijk over een forum waar jij je vragen kunt stellen. Hier wordt erg snel en vriendelijk geantwoord. Uiteraard beschikt het thema ook over een persoonlijke support afdeling. Dit werkt met een ticketsysteem. De medewerkers op deze afdeling zijn er klantvriendelijk en doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen.

Zoals ik eerder in deze Brooklyn theme al noemde is dit thema ook erg populair. Dit is in dit geval een goed teken, want dat betekent dat er gigantisch veel informatie over is te vinden op bijvoorbeeld youtube. Je kunt deze bron dus ook zeker gebruiken als jij een probleem hebt met het thema. Dit is persoonlijk mijn favoriet, want het gaat veruit het snelst en je hoort niet alleen wat je moet doen, maar je ziet het ook.

Brooklyn-theme-support

Brooklyn Theme Kopen: Wat kost het?

De prijs van het Brooklyn theme is op dit moment eenmalig $59 dollar. Voor dit geld krijg je toegang tot het thema, de demo websites, gigantisch veel opties en mogelijkheden, de header builder & footer builder, Slider revolution, een thema dat super goed wordt beoordeeld door andere gebruikers en beschikt over een boven gemiddelde klantenservice. Een erg goede keuze.

Wanneer we dit thema vergelijken met bijvoorbeeld Avada, BeTheme, Enfold of TheGem zou ik toch echt voor Brooklyn kiezen. Dit thema is namelijk sneller en beter geoptimaliseerd voor Google. Dit betekent dat je met het Brooklyn theme sneller en meer resultaat zult behalen. Daarbij is het Brooklyn theme ook veel unieker. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw concurrenten ook gebruik maken van dit thema.

Brooklyn-theme-kopen

Brooklyn Theme Review Conclusie: Is dit thema geschikt voor jou?

Nu ik je alles over dit thema heb verteld is het tijd voor een conclusie, want is het Brooklyn theme geschikt voor jou? 

Heel eerlijk? Ja, het Brooklyn theme is zeker geschikt voor jouw nieuwe website. Het thema is erg snel, zoekmachine vriendelijk, super makkelijk in gebruik, compatibel met verschillende page builders, wordt geleverd met meer dan 60 demo websites, wordt goed beoordeeld door andere gebruikers en beschikt over een goede klantenservice. Daarbij is het thema ook nog eens stukken unieker dan andere wordpress thema’s uit deze prijsklasse. 

Wil jij dit thema gebruiken voor een webshop? Dan kan ik je toch beter een thema aanraden dat hier speciaal voor gebouwd is. Kijk in dit geval bijvoorbeeld eens naar Porto, Flatsome, Woodmart of Kallyas

Brooklyn alternatieven

Ook interessant

Brooklyn-theme-logo
4.6/5