Elementor Pro vs Beaver Builder 2023 | Beste Keuze? Mijn Ervaringen!

Elementor en Beaver Builder zijn beide erg populaire page builders, maar welke kun jij nou het beste gebruiken voor jouw website of webshop. Ik kreeg deze vraag regelmatig en heb daarom besloten om deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking te schrijven. Na het lezen van deze vergelijking weet jij alles en kun jij de beste keuze voor jouw project maken!

Elementor-logo

Elementor zal onder de meeste wordpress gebruikers wel bekend zijn. Deze tool heeft namelijk zelfs meer dan 5.000.000 gebruikers. Dit komt met name door de gebruiksvriendelijkheid, want Elementor is erg makkelijk in gebruik en je hebt er geen technische kennis voor nodig! Daarnaast is hij goedkoper als je maar één website bouwt.

Wees snel, verloopt bijna!

Logo-Beaver-Builder

Beaver Builder is erg populaire wordpress page builder die zeker beschikt over een plek in de top 10. De page builder is volledig responsive, snel, zoekmachine vriendelijk, relatief makkelijk in gebruik en beschikt over veel handige functionaliteiten. Helaas alleen niet over een pop-up builder en uitgebreidere templates!

Van $99 voor $60

Inhoudsopgave

Elementor Pro vs Beaver Builder: Wat zijn de overeenkomsten?

Elementor en Beaver Builder verschillen veel, maar er zijn ook zeker overeenkomsten te vinden. Zo zijn beide page builders namelijk responsive. Dit betekent dat de website meeschaalt op de grootte van het scherm. Dat is in deze tijd erg belangrijk, omdat steeds meer verkeer afkomstig is van mobiele apparaten. Aangezien alle mobiele apparaten een ander scherm bevatten en verschillende afmetingen hebben is dit dus erg belangrijk. Het mooiste voordeel hiervan is dat je hier zelfs niks aan hoeft te doen. De website wordt namelijk automatisch responsive gemaakt en op de best mogelijke manier vertoond op alle apparaten.

Naast dat beide page builders volledig responsive zijn zitten ze ook erg goed in elkaar, heb je geen technische kennis nodig om deze page builders te gebruiken, zijn ze vrijwel met elk thema compatibel, krijg je toegang tot een groot aantal demo websites & templates en als laatste zijn beide page builders ook nog compatibel met verschillende externe plugins. 

Nu je weet wat beide page builders gemeen hebben is het tijd om door te gaan. Ik ga je daarom nu verder meenemen in deze Elementor Pro vs Beaver Builder vergelijking. Dit betekent dat we niet gaan kijken naar de overeenkomsten van deze page builders, maar juist naar de verschillen om te ontdekken wat de beste page builder voor jouw website of webshop is.

Elementor Pro vs Beaver Builder(Elementor Review)

Laten we deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking maar beginnen met Elementor. Dit betekent uiteraard niet dat Elementor per definitie al de beste keuze is, maar dit is een Elementor vs Beaver builder vergelijking en niet een Beaver Builder vs Elementos vergelijking. 

Voordat ik alles over Elementor Pro wil vertellen is het eerst goed om eens deze cijfers te horen. De resultaten die Elementor namelijk behaalt zijn echt van een ander niveau. Zo heeft Elementor op dit moment meer dan 5 miljoen gebruikers! Dit zegt op zich al aardig veel, maar er is het kan nog beter. Meer dan 90% van de gebruikers beoordeeld Elementor met meer dan 4,5 ster. Ik wens je veel succes met het zoeken van een page builder die beter scoort, want die zul je niet vinden.

elementor

Snelheid en zoekmachine vriendelijkheid

Ik krijg regelmatig de vraag waar je nou op moet letten bij het kiezen van een wordpress thema of page builder. Nou daar kan ik eigenlijk best een snel en makkelijk antwoord opgeven. De snelheid en zoekmachine vriendelijkheid van een thema is namelijk veruit het belangrijkste onderdeel. Deze prestaties gaan namelijk voor het grootste deel het succes van jouw website of webshop bepalen.

Toch blijf ik mij verbazen dat veel mensen dit nog steeds niet door hebben. Ze kiezen voor een gratis of erg goedkoop thema. Dit is een van de grootste fouten die je kunt maken, want deze thema’s zijn sloom, zitten slecht in elkaar, zijn niet zoekmachine vriendelijk, beschikken niet over een support en worden vaak ook nooit geupdate. Met zo’n thema is het dus vragen om problemen.

Een hele goede oplossing hiervoor is Elementor. Elementor is namelijk gigantisch licht. Simpel gezegd betekent dit dat de page builder erg weinig code bevat. Dit is super goed nieuws, want hoe lichter jouw website of webshop des te beter de laadtijd is. Ik kan mij voorstellen dat jij je nu afvraagt: “Hoe kan deze page builder zo licht zijn en toch zoveel mogelijkheden ondersteunen?”. Nou ook daar kan ik een redelijk makkelijk antwoord opgeven. Het zit namelijk zo dat je met Elementor functionaliteiten kunt in en uitschakelen. Als jij een functionaliteit uitschakelt wordt deze uit de code gehaald en hoeft hij dus niet geladen te worden. Daarnaast zijn er met nog een aantal tactieken rekening gehouden, maar dit gaat waarschijnlijk te technisch voor je worden.

Het is in ieder geval goed om te onthouden dat het kiezen van een snel & zoekmachine vriendelijk thema de eerste stap is. In dit geval is Elementor hier een perfecte keuze voor. Kijk bijvoorbeeld eens op de afbeelding hieronder. Dit is het resultaat van een snelheidstest die ik heb gedaan van een website die Elementor gebruikt. Bizarre resultaten!

Elementor-vs-beaver-builder-snelheid

Super makkelijke en overzichtelijke page builder

Elementor is op dit moment een van de beste wordpress page builders die je kunt gebruiken. Dit heeft onder andere te maken met de snelheid en zoekmachine vriendelijkheid dat ik net al benoemden, maar er is nog meer. Het design van Elementor is namelijk gewoon echt super duidelijk en erg mooi. Zelfs als totale beginner weet je gewoon direct waar je wat kunt vinden. Ik raad echte beginners daarom altijd Elementor aan, omdat er zoveel mogelijk is en het gewoon super simpel is.

Elementor beschikt bijvoorbeeld over een super overzichtelijk drag & drop systeem. Dit systeem gebruik je vervolgens om jouw website of webshop te bouwen. Ik zal je even uitleggen hoe het werkt. Het drag & drop systeem bestaat uit een menu dat alle elementen bevat die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website of webshop. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, video’s, teksten, knoppen, formulieren, aftellers, call to actions en blijf zo maar doorgaan. De elementen die jij vervolgens wilt gebruiken voor jouw website kun je uit het menu slepen en plaatsen op de plaats waar jij dit element wilt hebben. 

Na het plaatsen van het element zal er een nieuw menu openen. In dit menu kun het element dat je net hebt geplaatst helemaal aanpassen. Denk hierbij aan de teksten, lettertypes, kleuren, achtergronden, bewegingseffecten en nog veel meer. Uiteraard heb je hier geen technische kennis voor nodig. Dit gaat namelijk allemaal door super overzichtelijke en makkelijke instellingen.

Het drag & drop systeem is niet het enige handige systeem van Elementor. De page builder beschikt namelijk ook over live editing systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat jij tijdens het bouwen van jouw website live kunt zien wat je aan het doen bent. Je ziet dus direct het resultaat terwijl jij jouw website aan het bouwen bent. Dit betekent dat je niet eerst de wijzigingen hoeft op te slaan om ze te bekijken, maar je kunt het allemaal live zien. Stukken sneller, makkelijker en veiliger!

elementor-pro-drag-and-drop

Elementor demo websites & templates

Elementor is zelf al super makkelijk in gebruik, maar ze willen het voor hun gebruikers nog makkelijker maken. Daarom krijg je als gebruiker toegang tot een gigantische bibliotheek aan demo websites & templates.

Doordat Elementor multifunctioneel is kun je er alle soorten websites of webshops mee bouwen. Dit betekent daarom ook dat er templates zijn voor alle soorten websites. Zo beschikt Elementor op dit moment over templates voor bloggers, portfolio’s, restaurants, fotografen, WooCommerce webshops, makelaars, online marketing agencies, advocaten, app lanceringen, kappers, bakkers en blijf zo maar door gaan. Echt voor alle soorten bedrijven is er wel een geschikte template vinden.

Deze WordPress website templates zijn met één druk op de knop te importeren. Na het importeren staan ze op jouw website en kun je ermee doen wat je zelf wilt. Dit betekent dus dat je bepaalde onderdelen kunt toevoegen of juist verwijderen, onderdelen verplaatsen, de opmaak van elementen aanpassen en nog veel meer. Echt alles is mogelijk en vergeet hierbij niet dat je er geen technische kennis voor nodig hebt.

Naast de templates wordt elementor ook geleverd met een gigantische bibliotheek aan blokken. Blokken kun je eigenlijk zien als onderdelen van een pagina. Zo bestaat een pagina vaak uit een header, footer, call to actions, over ons, diensten, ervaringen en dat kan zelfs nog veel meer zijn. In ieder geval staat deze bibliotheek gevuld met allemaal designs voor deze onderdelen. Ook deze zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig naar jouw wens te maken. Je kunt deze blokken ook gebruiken om bijvoorbeeld de templates uitbreiden. Het bouwen van een website op deze manier is super makkelijk en gaat ook echt gigantisch snel.

elementor-pro-templates

Webshops bouwen met de WooCommerce Builder

Elementor is niet alleen geschikt voor het bouwen van websites, want deze page builder beschikt ook over een eigen WooCommerce builder. Deze functionaliteit maakt het mogelijk om ook zonder technische kennis een volledige webshop te bouwen. 

Uiteraard maakt Elementor hierbij gebruik van WooCommerce. WooCommerce is op dit moment namelijk het beste webshop systeem dat jij voor jouw wordpress webshop kunt gebruiken. Een mooi bijkomend voordeel hiervan is dat deze plugin ook nog eens helemaal gratis is. De WooCommerce plugin gebruik je vervolgens voor het invoeren van producten, het verwijderen van producten, prijzen instellen, betaalmogelijkheden instellen, verzendkosten bepalen, eventueel kortingscodes aanmaken en alle andere zaken die belangrijk zijn voor het beheer van jouw webshop.

Het bouwen van de webshop zelf gaat via de page builder. Je kunt uiteraard gebruik maken van de demo websites en blokken die bij Elementor worden geleverd. Mocht jij jouw webshop helemaal zelf willen bouwen? Dan kan dit ook! Dit gaat je alleen wel veel meer tijd kosten.

Wat ik persoonlijk een erg groot voordeel vind van de Elementor WooCommerce Builder is dat je templates kunt bouwen. Wie zit er namelijk op te wachten dat je voor elk product een nieuwe pagina moet bouwen? Met Elementor hoeft dit niet meer! Je kunt namelijk eenmalig een template bouwen waarmee je variabelen kunt instellen. Bijvoorbeeld de prijs, voorraad, kleuren, maat, specificaties en nog veel meer. Vervolgens worden deze gegevens zelf ingeladen, omdat jij ze in WooCommerce al hebt ingevoerd. Op deze manier gaat het toevoegen van producten veel sneller en wijzigingen hoef je vervolgens alleen door te brengen in de template.

De WooCommerce builder van Elementor zit voor de rest nog vol met andere erg handige functionaliteiten. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën. Hierdoor wordt het voor de bezoekers veel makkelijker om door jouw webshop te navigeren. Verder kun je op de categoriepagina ook filters toevoegen. Hierdoor wordt het vinden van het juiste product voor de bezoeker nog makkelijker. Deze functionaliteiten zullen ook een groot effect gaan hebben op het conversiepercentage van jouw webshop! Voor webshops is Elementor dus ook een echte aanrader!

Elementor-pro-woocommerce-builder

Elementor Pro pop-up builder

Elementor is samen met Divi en Brizy een van de enigste page builders die standaard worden geleverd met een popup builder. Dit is daarom een erg goede reden om voor Elementor te kiezen, want je wilt gewoon gebruik maken van pop ups voor jouw website of webshops.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat meer dan 70% van jouw bezoekers niet bereid zijn om bij hun eerste bezoek een aankoop te doen. Dit betekent dat ze jouw website of webshop verlaten en waarschijnlijk niet snel zullen terugkomen. Je moet daarom iets verzinnen om dit percentage te verbeteren of om gegevens van jouw bezoekers te krijgen. Op deze manier kun je namelijk in contact blijven met jouw bezoekers en ze uiteindelijk alsnog het product laten aanschaffen. 

Om dit proces op te zetten en te automatiseren zijn popups echt essentieel. Waarschijnlijk heb jij ze zelf ook al wel eens gezien als je op een website of webshop beland. Zodra jij op een bepaalde pagina komt of de website wilt verlaten komt er een popup in het scherm. Vaak moet jij hier jouw e-mailadres achterlaten voor een gratis e-boek, een pdf, een kortingscode of een andere soort weggever. Wanneer de bezoeker zijn e-mailadres hier achterlaat kun jij deze vervolgens alsnog gaan benaderen. Het is belangrijk dat je hier daadwerkelijk de bezoeker helpt en niet alleen probeert te verkopen. Als jij de bezoeker namelijk eerst helpt en vervolgens met een oplossing komt zal hij eerder bereidt zijn om dit product te kopen!

Dit klinkt nu misschien erg technisch, maar dat valt echt reuze mee. De popup builder van elementor werkt namelijk via de page builder met het drag & drop systeem. Dit betekent dat je er geen technische kennis voor nodig hebt. Daarnaast wordt Elementor standaard al geleverd met een groot aantal pop up templates. Deze kun jij met één druk op de knop importeren en vervolgens naar jouw smaak maken. Het bouwen en instellen van pop ups is dus super simpel, maar toch levert het bizarre resultaten op voor jouw conversiepercentage en omzet.

elementor-popup-builder

Elementor beschikt over een eigen thema

In principe is Elementor compatibel met alle wordpress thema, maar toch raad ik je aan om hier goed naar te kijken. Het is namelijk zonde om te kiezen voor een thema waar je vervolgens weinig functionaliteiten van gaat gebruiken. Dit thema gaat jouw website of webshop namelijk onnodig traag maken.

Ik kan je daarom aanraden om gebruik te maken van een snel wordpress thema. Aangezien je gaat werken met een page builder hoeft dit thema weinig functionaliteiten te bevatten, want deze haal je uit elementor. In dit geval is het Astra, Neve, OceanWP of GeneratePress erg geschikt. Deze thema’s zijn namelijk super snel, gigantisch licht en speciaal ontwikkeld voor page builders. Het nadeel hiervan is dat deze thema’s geld kosten. Of nou ja, ze zijn er wel gratis, maar deze versies zitten vol met advertenties. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Elementor heeft daarom een eigen thema ontwikkeld, genaamd het Hello Theme. Dit thema komt eigenlijk sterk overeen met de thema’s die ik net al noemden. Zo is het hello theme gemaakt volgens de strikte regels van elementor. Dit betekent een gigantisch licht thema, super goede laadtijden en geen onnodige functionaliteiten. In de praktijk laat dit erg bijzondere resultaten zien. Zo heb ik voor verschillende klanten gebruik gemaakt van dit thema. De resultaten waren erg goed, want de laadtijd bedroeg minder dan één seconde!

Elementor-vs-beaver-builder-hello-theme

Wat vinden andere gebruikers van Elementor?

Ik heb nu heel leuk mijn mening en ervaringen gedeeld, maar nu hoor je het maar van één persoon. Daarom vind ik het erg belangrijk om ook de ervaringen van andere gebruikers te delen in deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking.

In dit geval zijn mijn ervaringen met Elementor zeker niet gelogen. Als we kijken naar andere Elementor gebruikers delen zij deze ervaringen namelijk met mij. Zo heeft Elementor op dit moment meer dan 5 miljoen gebruikers. Ik heb nog nooit een andere pagebuilder gezien die zo gigantisch veel gebruikers heeft. Natuurlijk zegt alleen het aantal gebruikers nog niks daarom kijken we ook naar hun meningen. Ik zal hieronder een foto plaatsen van de meest reactie ervaringen zodat jij zelf een goed inzicht kunt krijgen van deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking.

elementor-pro

Elementor Pro vs Beaver Builder(Beaver Builder Review)

Nu ik je alles heb verteld over Elementor is het tijd om door te gaan met deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking. Dit betekent dat ik je nu ga laten zien wat Beaver Builder, Waarom jij deze page builder zou moeten gebruiken en hoe hij presteert tegen Elementor. Laten we dus maar snel beginnen.

Beaver-Builder

Snel & zoekmachine vriendelijk

Net als Elementor is ook Beaver Builder een perfecte page builder voor snelheid en zoekmachine vriendelijkheid. Je kunt er met deze page builder dus vanuit gaan dat je goede resultaten zult gaan halen. 

Dit is onder andere mogelijk door verschillende tactieken waar Beaver Builder gebruik van maakt. Zo worden bepaalde documenten met elkaar samengevoegd waardoor de website minder ruimte nodig heeft en dus lichter wordt. Dit maakt vervolgens jouw website sneller en dat resulteert in een betere vindbaarheid in Google

Naast het samenvoegen van documenten worden er ook nog een hele hoop andere tactieken toegepast. Ik zal deze niet uitleggen in deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking, omdat dit simpelweg te technisch wordt. Op het gebied van snelheid & zoekmachine vriendelijkheid is het in ieder geval zeker mogelijk om dezelfde prestaties als Elementor te behalen.

Elementor-vs-beaver-builder-beaver-speed

Erg makkelijk in gebruik

Beaver Builder hoort op dit moment zeker tot een van de beste wordpress page builders die je kunt gebruiken. Dit komt onder andere door het drag & drop systeem. Hoe dit precies werkt heb ik eerder in deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking al verteld. In principe werkt het helemaal hetzelfde alleen vind ik persoonlijk het design van Elementor duidelijker en fijner om mee te werken.

Je kunt bij Elementor gewoon zien dat ze verder in het proces zijn dan Beaver Builder. Zo is Elementor veel strakker vormgegeven en is het precies duidelijk waar je moet zijn om bepaalde instellingen aan te passen. Ik vind dit bij Beaver Builder persoonlijk wat tegenvallen. Al helemaal als je nog een beginner bent zal ik je aanraden om te beginnen met Elementor. Ben je technischer? Heb je al meerdere websites of webshops gebouwd? En weet je precies waar je mee bezig bent? Dan kan Beaver Builder voor jou zomaar eens de perfecte page builder zijn.

Toegang tot een groot aantal demo websites

Ook Beaver Builder wordt standaard geleverd met een aantal demo websites. Deze zien er goed uit en zitten goed in elkaar. Net als Elementor is ook Beaver Builder multifunctioneel. Wat betekent dat je er alle soorten websites of webshops mee kunt bouwen. Of het nou gaat om een blog, autodealer, kapper, restaurant of wat dan ook. Het kan echt allemaal.

De demo templates van Beaver Builder zijn met één druk op de knop te importeren. Dit werkt allemaal erg soepel en snel. Na het importeren heb jij de demo op jouw website staan en kun je ermee doen wat je wilt. Bepaalde elementen aanpassen? Dat kan! Elementen verwijderen of juist toevoegen? Dat kan! Kleuren en teksten aanpassen? Ook dat kan! Je kunt met de demo’s van Beaver Builder echt alle kanten op.

Toch hebben de demo’s van Beaver Builder ook een nadeel. Ik vind ze persoonlijk namelijk een beetje saai en simpel. Ze zijn zeker niet slecht, maar ze komen een beetje overeen met de templates van de gratis versie van Elementor. Ze bevatten weinig functionaliteiten en hebben nou niet echt de wow-factor. Dit kun je ook al goed terug zien in de website van Beaver Builder zelf. Deze is erg simpel en overtuigd ook niet echt om voor deze page builder te kiezen. Terwijl de website van Elementor een stuk strakker is en professioneler overkomt. Jij zult dus eerder voor Elementor kiezen. En dit zul je straks zelf ook merken als bezoekers op jouw website of webshop komen. Denk dus goed na bij het maken van jouw keuze.

beaver-builder-templates

Beaver Builder is ook geschikt voor het bouwen van webshops

Wil jij producten gaan verkopen online? Dan in een website alleen niet genoeg. Je hebt namelijk namelijk een webshop nodig die beschikt over koppelingen met WooCommerce. Het is in dit geval goed om te weten dan Beaver Builder volledig compatibel met WooCommerce.

Zoals ik eerder in deze Elementor Pro vs Beaver Builder vergelijking al zei is WooCommerce volledig gratis. Ook vertelde ik al waar je deze plugin voor kunt gebruiken en hoe hij precies werkt. Hier ga ik daarom nu geen aandacht meer besteden, omdat WooCommerce voor Elementor hetzelfde werkt als bij Beaver Builder.

Beaver Builder beschikt niet net als Elementor over een WooCommerce Builder, maar toch is er wel het een en ander mogelijk. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën, filters toevoegen, archiefpagina’s en productpagina’s ontwerpen. Toch vind ik Beaver Builder zelf niet het fijnste systeem om een webshop mee te bouwen. Het is namelijk een beetje onduidelijk en werkt minder prettig dan Elementor.

Wat vinden andere gebruikers van Beaver Builder?

Beaver Builder heeft op dit moment meer dan 1 miljoen gebruikers! Dit is meer dan Visual Composer, Thrive Architect en Themify. We kunnen daarom wel stellen dat je met Beaver Builder echt geen slechte keus maakt. Beaver Builder wordt door hun gebruikers erg goed beoordeeld. Zo scoort deze page builder 4,8 van de 5 sterren. Om jou een zo goed mogelijk beeld te geven raad ik je zeker aan om eens de Beaver Builder ervaringen op de afbeelding hieronder te lezen!

Beaver-builder-ervaringen

Elementor Pro vs Beaver Builder: Met welke page builder haal je de beste prestaties?

Nu ik zowel Elementor als Beaver Builder uitgebreid heb behandeld is het tijd om door te gaan. In dit geval betekent dit dat ik je ga vertellen met welke page builder jij de beste resultaten kunt gaan behalen. Ik kan je dus zeker aanraden om deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking verder te lezen.

Het is lastig om te bepalen met welke page builder jij nou echt de beste resultaten kunt gaan behalen. Dit is namelijk afhankelijk van wat voor website je hebt, welk thema je gebruikt, welke plugins je gebruikt en hoe jouw website of webshop eruit ziet.

Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat je met Elementor de beste resultaten kunt behalen. Deze page builder beschikt namelijk over een eigen thema en is daarnaast ook nog eens compatibel met andere gigantisch snelle wordpress thema’s. De combinatie van een van deze thema’s met Elementor Pro is echt onverslaanbaar.

Elementor Pro vs Beaver Builder: Welke page builder beschikt over de beste klantenservice?

Niet alleen de page builder zelf is erg belangrijk, maar ook de klantenservice speelt een belangrijke rol. Ik vind daarom dat de kwaliteit van de klantenservice een essentieel onderdeel van deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking moet zijn!

De klantenservice van beide page builders is erg goed. Ze beschikken beide over documentatie wat je kunt zien als kennisbank. Dit is de eerste plek die je zou moeten raadplegen als je tegen een probleem aanloopt. Zo’n 90% van de problemen wordt hier al besproken en opgelost. Daarnaast valt er voor beide thema’s ook erg veel informatie op Youtube te vinden doordat ze erg populair. Persoonlijk is dit mijn favoriete manier, omdat je snel antwoord kunt vinden. Daarnaast hoor je niet alleen wat je moet doen, maar je ziet het ook. Het oplossen van een probleem is op deze manier veel makkelijker.

Als laatste krijg je uiteraard ook toegang tot de persoonlijke support. Deze is bij beide page builders ook erg goed. De klantenservice medewerkers zijn erg klantvriendelijk en doen er alles aan om jou zo goed en snel mogelijk te helpen. Ik heb met beide page builders zelf erg goede ervaringen.

Elementor Pro vs Beaver Builder: Wat kosten ze?

Uiteraard is de prijs ook een belangrijk onderdeel van deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking. Je wilt uiteraard niet teveel betalen, maar wel toegang tot het beste materiaal. 

Beaver Builder is in vergelijking met Elementor toch wel wat duurder. Je betaald bij deze page builder namelijk niet voor het aantal licenties, maar voor de functionaliteiten die je wilt gebruiken. Dit betekent dat je $399 dollar betaald als je toegang wilt tot alle functionaliteiten. Het goedkoopste pakket is te krijgen vanaf $99 dollar.

Bij Elementor betaal je niet voor de functionaliteiten, maar het aantal websites dat je wilt bouwen. Dit vind ik persoonlijk een betere opzet, omdat je in ieder geval toegang krijgt tot alle functionaliteiten. Je betaald bij Elementor dus ook echt alleen voor wat je nodig hebt. Elementor is hierdoor al te krijgen vanaf $49 dollar. Mocht je aan één website niet genoeg hebben? Dan is er ook nog een licentie voor 3 websites($99 dollar) en voor 1000 websites($199 dollar).

Elementor-pro-vs-beaver-builder-prijzen

Elementor Pro vs Beaver Builder Conclusie: Welke page builder kun jij het beste gaan gebruiken?

Nu ik je alles heb verteld is het tijd voor een conclusie, want welke page builder moet jij nu gaan gebruiken en wie is de winnaar van deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking?

Het kiezen van een echte winnaar vind ik lastig. Beide thema’s hebben namelijk zowel hun sterke als zwakke punten. Daarnaast is het voor een groot deel afhankelijk van jouw wensen en welke style het beste bij jou past.

Persoonlijk ben ik een groot fan van Elementor. Deze is namelijk erg snel, zoekmachine vriendelijk, super makkelijk in gebruik, beschikt over een popup-builder, beschikt over een WooCommerce builder, beschikt over een eigen thema, wordt regelmatig geupdate, wordt goed beoordeeld door andere gebruikers en heeft een zeer aantrekkelijke prijs. Op basis van deze Elementor vs Beaver Builder vergelijking kan ik daarom niet anders zeggen dat Elementor gewoon echt de beste keuze is!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Elementor-pro-logo
4.9/5