Beaver Builder Templates | De 12 Beste WordPress Thema’s in 2024

Beste-themes-beaver-builder
Inhoudsopgave

Wil jij een website of webshop gaan bouwen met Beaver Builder? Of heb je al een website of webshop gebouwd met Beaver Builder, maar haal je niet de verwachte resultaten? Dan kan dit komen door het WordPress thema dat jij gebruikt. Het is daarom erg belang dat je gebruik maakt van een snel en seo vriendelijke WordPress thema. In deze blog ga ik daarom de beste WordPress templates voor Beaver Builder behandelen.

Er zijn erg veel WordPress thema’s die zeggen goed te kunnen samenwerken met Beaver Builder, maar helaas komt er toch een hoop meer bij kijken. Het vinden van de beste Beaver Builder thema’s kan daarom een lastige klus zijn.

Wat is Beaver Builder?

Beaver Builder behoort op dit moment tot een van de beste WordPress page builders en wordt door honderdduizenden gebruikers gebruikt. Met deze page builder kun je zonder technische kennis binnen enkele uren een super geavanceerde website of webshop bouwen.

Dat Beaver Builder zo veel gebruikers heeft is eigenlijk vrij makkelijk te verklaren. Je kunt namelijk goed zien dat Beaver Builder als geen ander weet wat hun gebruikers nodig hebben. Zo is Beaver Builder erg makkelijk in gebruik waardoor je zelf als totale beginner snel en makkelijker met deze pagebuilder uit de voeten kunt. 

Naast dat Beaver Builder erg makkelijk in gebruik is beschikt het ook nog eens over alle functionaliteiten die jij voor jouw website of webshop zou kunnen gebruiken. Omdat Beaver Builder over alles beschikt heb jij geen andere plugins nodig om zelf eenvoudig jouw eigen WordPress website te maken.

Het bouwen van een pagina met Beaver Builder is erg eenvoudig doordat je werkt met een live editor. Door middel van het slepen en neerzetten principe kun jij binnen enkele minuten een volledige eigen webpagina neerzetten. Mocht dit toch nog een beetje lastig zijn kun je ook gebruik maken van een groot aantal templates die standaard worden meegeleverd!

Meer informatie over Beaver Builder? Ik heb een volledige Beaver Builder Review geschreven waarin ik alles uitleg over deze tool!

Beaver-Builder

Wat is het verschil tussen een thema en een template?

Beaver Builder is een thema dat beschikte over een complete bundel met alle ontwerp layouts, functionaliteiten enzovoort. Door dit thema te installeren krijg jij toegang tot alle bestanden en css waaruit jouw website of webshop is opgebouwd. Al deze bestanden bevatten de informatie voor de opbouw en het design van jouw website of webshop.

Een sjabloon is toch net wat anders dan een thema. Waar een thema namelijk alles over jouw website of webshop bepaald bevat het sjabloon alleen het ontwerp voor een pagina. Een sjabloon zie je daarom vaak in page builders, omdat deze multifunctioneel zijn en dus voor alle soorten websites gebruikt kunnen worden.  Op basis van een sjabloon kun jij bijvoorbeeld perfect een diensten of over ons pagina maken.

Kortom, het thema geeft jou toegang tot alle benodigde features en functionaliteiten inclusief het ontwerp van jouw website of webshop. Het sjabloon biedt alleen het ontwerp voor een specifieke pagina die jij kunt installeren.

Maak jij jouw volledige website of webshop met Beaver Builder? Dan heb je in de meeste gevallen geen WordPress thema nodig, omdat je de functionaliteiten niet meer nodig hebt. Het is daarom verstandig om een thema te kiezen dat speciaal voor page builders is ontwikkeld: Deze thema’s hebben namelijk de volgende voordelen:

 • De thema’s zijn licht en bevatten weinig code
 • De thema’s zijn een stuk sneller
 • De thema’s zijn zoekmachine vriendelijk
 • De thema’s worden regelmatig onderhouden
 • De thema’s beschikken over een goede klantenservice die jij kunt benaderen bij problemen

Dit zijn de beste WordPress thema’s voor Beaver Builder:

Zoals ik net ook al aangaf zijn er erg veel thema’s die claimen volledig compatibel te zijn met Beaver Builder. Toch blijkt dit in de praktijk bij lang niet alle thema’s het geval te zijn. Het is daarom erg belangrijk om een thema te kiezen dat wel specifiek voor, in dit geval Beaver Builder, is ontwikkeld. 

Kies daarom altijd voor een snel en zoekmachine vriendelijk WordPress thema, dat ook nog eens specifiek voor page builders is ontwikkeld. Deze thema’s zijn snel en zoekmachine vriendelijk en bevatten standaard enorm weinig code wat alleen maar betere prestaties gaat opleveren

Ik snap dat je nu als niet techneut denkt: “Ja, wat moet ik hier nou weer mee”. Dit klinkt allemaal vrij technisch en hoe ga ik nou een thema vinden dat speciaal voor Beaver Builder is ontwikkeld? In het volgende onderdeel ga ik daarom de 12 beste Beaver Builder templates met jou doorlopen en deze uiteraard vergelijken zodat jij voor jezelf de beste keuze kunt maken!

1. Astra

Astra-wordpress-theme

Het eerste thema dat zeker behoort tot de beste Beaver Builder templates is het Astra thema. Astra is namelijk een thema dat ontwikkeld is door Brainstorm Force. Zij staan er om bekend om super snelle en goed geoptimaliseerde WordPress thema’s, plugins en addons te ontwikkelen.  Ook het Astra theme is daarom speciaal ontwikkeld voor page builders met snelheid en seo in gedachte om zo het maximale uit jouw website of webshop te halen. 

Het Astra theme is niet specifiek voor Beaver Builder ontwikkeld, maar wel specifiek voor page builders. Ook met andere page builders als Elementor en Brizy kun je dit thema erg makkelijk gebruiken.

Standaard is Astra al een super goed WordPress thema, maar het wordt nog beter. Astra wordt namelijk ook geleverd met een groot aantal templates. Deze templates kun jij vervolgens met één druk op de knop importeren en met het slepen en neerzetten systeem van Beaver Builder volledig naar jouw wens maken. De combinatie van het Astra theme met de Beaver Builder page builder is daarom erg krachtig en zeker een aanrader!

Voordelen:

 • Astra biedt een enorme selectie van vooraf gebouwde website templates die jij met één druk kunt overnemen
 • Astra behoort tot een van de lichtste en snelste WordPress thema’s waardoor jij beter gevonden gaat worden in Google.
 • Bevat een breed scala aan aanpassing instellingen, waaronder lay-outs, koptekst opties en meer
 • De klantenservice van Astra is erg goed en update het thema daarnaast ook regelmatig

2. OceanWP

OceanWP-Wordpress

Een concurrent van het Astra theme is OceanWP. OceanWP is namelijk net als Astra een thema dat speciaal is ontwikkeld voor page builders. Ook dit thema behoort daarom zeker weten tot de beste Beaver Builder thema’s van dit moment. 

Net als het Astra theme is ook OceanWP multifunctioneel. Dit wil zeggen dat je het thema letterlijk kunt gebruiken voor alle soorten websites of webshops. Je kunt dit thema dus gebruiken om een bedrijfswebsite te maken, maar ook voor een restaurant, makelaars website, webshop, fotografie website, portfolio, bloggers of wat dan ook. Echt alles is mogelijk en dat maakt dit soort thema’s zo’n krachtige optie.

Een ander punt waar OceanWP ook veel aandacht in stopt is WooCommerce. WooCommerce is een plugin waarmee jij jouw website kunt omtoveren in een professionele webshop. De integratie van dit thema met WooCommerce is erg krachtig en dat maakt deze combinatie erg interessant.

Ook het OceanWP theme wordt geleverd met een aantal templates. Om heel eerlijk te zijn zijn het er wel wat minder en vind ik ze persoonlijk ook een beetje tegenvallen wanneer ik ze vergelijk met die van bijvoorbeeld Astra of GeneratePress.

Voordelen:

 • OceanWP wordt geleverd met 60+ website templates
 • OceanWP bevat een eenvoudige WooCommerce integratie waarmee je eenvoudig webshops kunt bouwen
 • OceanWP Biedt snelle laadtijden en ingebouwde SEO

3. GeneratePress

Generatepress

Ook GeneratePress is een WordPress thema dat onder velen wel bekend zal zijn. Dit thema behoort namelijk samen met Astra en OceanWP tot de snelste en beste WordPress thema’s van dit moment. Omdat ze zo licht zijn en standaard al erg weinig code bevatten zijn ze ideaal voor het bouwen van een website met, in dit geval, Beaver Builder.

Op dit moment heeft GeneratePress meer dan 200.000 gebruikers en dat is toch een flink aantal. Dat GeneratePress zoveel gebruikers heeft is makkelijk te verklaren. Ze weten namelijk erg goed wat hun klanten willen en dat verwerken hun vervolgens in hun thema. Wanneer je daarom gebruik maakt van dit thema krijg jij toegang tot alles wat jij nodig zou kunne hebben.

Ook Generatepress wordt standaard geleverd met een flink aantal website templates. Deze templates zien er erg goed uit en zijn naar mijn mening ook mooier en professioneler dan die van OceanWP. Voor mij zal dit thema daarom ook een erg interessante optie zijn.

Voordelen:

 • Standaard weegt het thema minder dan 30KB
 • Bevat lay-out knoppen om opvulling, marges, zijbalken en meer aan te passen
 • Biedt toegang tot een flink aantal templates voor Beaver Builder
 • Biedt een voorsprong op SEO, met hoge pagina snelheden

4. Page Builder Framework

Page-builder-framework

Aan de naam van dit thema kun je al horen dat dit thema erg geschikt is voor page builders. Het Page Builder Framework WordPress-thema biedt namelijk een schone basis en raamwerk waarop jij zonder technische kennis Beaver Builder kunt gebruiken om geweldige websites of webshops te maken. Je krijgt bij aanschaf van dit thema zelfs volledige ondersteuning van Beaver Builder. Ook ontvang je hierbij nog de Beaver Builder themer add-on

Naast dat het thema erg makkelijk in gebruik is, is het ook nog eens razendsnel. Dit resulteert in een snellere website  of webshop en uiteindelijk ook een betere vindbaarheid in zoekmachines als Google.

Voordelen:

 • Compatibel met verschillende page builders
 • Aangeraden door grote partijen als Kinsta
 • Super snel, maar toch makkelijk te bewerken

5. Beaver Builder theme

Beaver-builder-theme

Er zijn een hoop thema’s die gezien kunnen worden als de beste Beaver Builder thema’s, maar een thema mag natuurlijk niet ontbreken. Het thema van Beaver Builder zelf behoort hier namelijk ook zeker toe. Dit thema is namelijk ontwikkeld door dezelfde personen als de page builder en dat maakt de koppeling erg sterk en probleemloos. Ook dit thema kan daarom een erg goede keuze zijn.

Met dit thema krijg je toegang tot alles wat jij nodig hebt om zelf jouw eigen website of webshop te bouwen. Het is daarom een erg geschikte keuze en ook nog eens goed voor de snelheid en seo van jouw website. Ook voor de programmeurs onder ons in het Beaver Builder theme een erg goede keuze.

Voordelen:

 • Ontwikkeld door dezelfde mensen als de Beaver Builder page builder
 • Compatibel met de beste en meest gebruikte plugins als Yoast SEO
 • Met vragen kun je altijd terecht bij de 24/7 support
 • Snel & zoekmachine vriendelijk
 • Ook geschikt voor programmeurs

6. Neve

Neve-wordpress-theme

Het volgende thema dat ook zeker een plekje in deze lijst met Beste Beaver Builder templates heeft verdiend is het Neve. Neve is een supersnel en licht WordPress thema dat is ontwikkeld door Themeisle. Ook deze partij zul je misschien al wel kennen omdat ze erg veel ervaring hebben op het gebied van WordPress en het behalen van resultaat.

Ondanks dat het Neve thema lichtgewicht is, biedt Neve veel ontwerp flexibiliteit, inclusief aanpassing van kop- en voetteksten met het slepen en neerzetten systeem van Beaver Builder. Je kunt zelf ook gemakkelijk schakelen tussen lay-outs, van een omkaderde lay-out naar een lay-out over de volledige breedte. Dit maakt dit thema ideaal om te gebruiken in combinatie met Beaver Builder.

Net als veel andere thema’s in deze lijst wordt ook het Neve thema geleverd met een aantal website templates die jij met één druk op de knop kunt importeren. Vervolgens kun jij via de page builder het volledige template naar jouw wens maken.

Voordelen:

 • Volledig responsive voor de beste gebruikservaring op elk apparaat
 • Keuze uit meer dan 80 templates
 • Erg makkelijk in gebruik
 • Snel & volledig zoekmachine vriendelijk

7. Genesis

StudioPress-WordPress-Review

Genesis Framework, oftewel StudioPress is een ander thema dat erg geschikt is voor het bouwen van een website of webshop met Beaver Builder. Het biedt een geoptimaliseerde basis waar zowel de beginners als gevorderde ontwikkelaars veilige en SEO-vriendelijke websites mee kunnen bouwen die ook nog eens razendsnelle prestaties leveren.

In de kern biedt het Genesis Framework schone code die is geoptimaliseerd volgens de beste en meest actuele code praktijken. Aan de voorkant krijg je een minimalistisch ontwerp dat je zowel volledige flexibiliteit als veelzijdigheid geeft wat betreft het bouwen van een website of webshop. Ondanks dat dit thema voor sommigen misschien net wat te technisch is, is het toch een erg goede keuze en kan ik Genesis zeker aanraden!

Voordelen:

 • Volledig responsive voor de beste gebruikservaring op elk apparaat
 • Keuze uit een hoop website templates
 • WooCommerce functionaliteit inbegrepen
 • Volledig compatibel met Beaver Builder
 • Snel & volledig zoekmachine vriendelijk

8. Hestia Pro

Hestia-elementor-theme

Hestia is een multifunctioneel WordPress thema dat speciaal is ontwikkeld voor page builders. Omdat dit thema binnen WordPress razendpopulair is en erg veel wordt gebruikt heeft ook Hestia een verdiende plek in deze lijst met de beste Beaver Builder templates.

Het Hestia theme beschikt over alles wat jij nodig hebt en is volledig compatibel met Beaver Builder. Omdat dit thema speciaal is ontwikkeld voor snelheid en SEO weet jij met het gebruik van dit thema ook zeker dat jij het maximale uit jouw website of webshop kunt gaan halen.

Voordelen:

 • Responsive en mobile first
 • Snel & zoekmachine vriendelijk
 • Erg makkelijk in gebruik
 • Beschikt over een gratis versie(erg beperkt)

9. Sydney Pro

Sydney-beaver-builder-thema

Een ander alternatief voor beste Beaver Builder thema is Sydney Pro. Dit thema zal onder nog niet iedereen bekend zijn, maar toch is het een erg goede keuze.

Het Sydney Pro thema is namelijk speciaal ontwikkeld om zo snel mogelijk te zijn en daarbij ook perfect te zijn gebouwd om goed gevonden te worden in zoekmachines als Google! Doordat Sydney volledig compatibel is met page builders als Beaver Builder is het bouwen van een website of webshop met dit thema een fluitje van een cent.

Naast al deze punten ondersteund Sydney Pro ook nog Google Fonts, een volledige kleuren controle voor elk onderdeel op jouw website, aangepaste lay-outs, verschillende locaties voor logo’s en een hoop iconen die jij op jouw website kunt gebruiken.

Voordelen:

 • Perfect voor SEO
 • Erg snel
 • Nog een beetje onbekend, maar zeker een aanrader

10. Customify

Customify-beaver-builder-theme

Customify is een eenvoudig WordPress-thema dat is ontworpen voor page builders als Beaver Builder, maar ook andere page builders als Visual Composer en Thrive Architect. Doordat het thema perfect werkt met Beaver Builder kun jij door middel van het slepen en neerzetten principe binnen enkele minuten een volledige webpagina naar jouw wens gebouwd hebben! Door de real live editor zie je ook nog eens live waar je mee bezig bent zodat je niet per ongeluk iets live zet wat nog niet goed was.

Het Customify thema wordt geleverd met meerdere vooraf gebouwde website templates die jij kunt gebruiken om snel een blog of website op te zetten. Met Customify is het ook mogelijk om eigen lay-outs te maken binnen Elementor.

Voordelen:

 • Erg makkelijk gebruik & volledige controle
 • Keuze uit een aantal website templates
 • Ook geschikt voor webshops met WooCommerce

11. Lense

Lens-wordpress-theme

Lense is een WordPress-fotografie thema dat is ontworpen om prachtige websites en blogs te maken voor fotografen, portfolio’s en digitale bureaus. Normaal gesproken is het bouwen van dit soort websites erg lastig, maar omdat het Lense theme volledig compatibel is met Beaver Builder heb jij binnen enkele uren jouw volledige website online staan!

Andere belangrijke functies van dit thema zijn onder andere kleurselectie, aparte blog pagina, zijbalk widgets, afbeelding archieven, pagina templates en uitgelichte inhoud secties.

Voordelen:

 • Perfect voor fotografie & portfolio’s
 • Volledig compatibel met Beaver Builder
 • Erg veel controle en makkelijk voor beginners

12. Potenza

Potenza-theme

Hoef jij geen website met meerdere pagina’s en houdt jij het liever bij een een pagina website? Dan is het Potenza thema een erg goede keuze. Dit thema is namelijk een one-page WordPress thema dat specifiek is ontwikkeld voor page builders en daardoor erg goed samenwerkt met Beaver Builder.

Voordelen:

 • Erg goede klantenservice
 • Compatible met de beste plugins
 • Snel en zoekmachine vriendelijk

Beste templates voor Beaver Builder: Waarom een van deze thema’s gebruiken?

Zoals je waarschijnlijk al wel weet kan het kiezen van een WordPress thema erg lastig zijn. De keuze is namelijk gigantisch en daarbij zijn ook nog eens alle thema’s volledig anders. Het is daarom lastig om direct een goede keuze te maken. In dit onderdeel zal ik daarom even uitleggen waar ik de bovenstaande thema’s op heb geselecteerd en waarom deze thema’s behoren tot de beste Beaver Builder templates van dit moment!

 • Geoptimaliseerd voor SEO: Als eerste is het belangrijk dat een thema geoptimaliseerd is voor SEO. Dit wil zeggen dat het bij het ontwikkelen van het thema goed is gedacht over de zoekmachine vriendelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan op de juiste manier coderen zodat Google de website makkelijk kan lezen.
 • Het thema moet snel zijn: Het is leuk dat je makkelijk een website kunt bouwen, maar snelheid is erg belangrijk. Google heeft met de Core Web Vitals update aangegeven dat snelheid een erg belangrijk onderdeel gaat worden en dat je hier extra punten mee kunt pakken om beter gevonden te worden in Google.
 • Multifunctioneel: WordPress thema’s zijn er in alle soorten en maten. Dit maakt het maken van een keuze lastig. Het kiezen van een multifunctioneel WordPress thema is daarom een erg slimme zet. Een multifunctioneel WordPress thema kan namelijk gebruikt worden voor het realiseren van letterlijk alle soorten websites en webshops. Hierdoor zijn deze thema’s voor elke gebruiker erg interessant.
 • Goede klantenservice: Naast alle prestaties en gebruiksvriendelijke functionaliteiten is ook de klantenservice erg belangrijk. Wanneer je namelijk vastloopt wil je snel en goed geholpen worden. Alle thema’s in deze lijst beschikken daarom over een goede en klantvriendelijke klantenservice

Beste Beaver Builder templates: Hoe kies jij nu het beste thema voor jou?

Zoals je inmiddels wel zult weten is Beaver Builder een erg populaire page builder waarmee jij zelf eenvoudig een snelle en zoekmachine vriendelijke website of webshop kunt bouwen. Verder heeft het ook een erg goede klantenservice en worden er regelmatig updates uitgevoerd om het product nog beter te maken.

Wanneer je mij zal vragen wat het beste Beaver Builder thema is is er wat mij betreft maar een winnaar. Het Astra theme is namelijk veruit het beste thema dat je op dit moment kunt gebruiken. Astra is namelijk erg snel, zoekmachine vriendelijk en maakt het voor hun gebruikers echt zo makkelijk en efficiënt mogelijk. 

Mocht dit thema jou niet helemaal liggen? Dan zijn OceanWP, GeneratePress en Genesis ook uitstekende keuzes!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Astra-WordPress-theme-logo
4.9/5

Van $59 voor $49

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand