Elementor Pro vs Avada 2023: Beste Keuze? Mijn Ervaringen!

Elementor Pro en Avada zijn beide erg populaire systemen om websites of webshops mee te ontwikkelen. Ik krijg daarom ook regelmatig de vraag welke je nou het beste kunt gebruiken? Dit is daarom ook de reden voor mij geweest om deze Elementor Pro vs Avada vergelijking te maken.

In deze vergelijking bespreek ik beide tools uitgebreid en gaan we ze vervolgens met elkaar vergelijken. Hierdoor heb jij aan het eind van deze Elementor vs Avada vergelijking een goed beeld en kun jij de beste keuze voor jou maken!

Elementor-logo

Elementor zal onder de meeste wordpress gebruikers wel bekend zijn. Deze tool heeft namelijk zelfs meer dan 5.000.000 gebruikers. Dit komt met name door de gebruiksvriendelijkheid, want Elementor is erg makkelijk in gebruik en je hebt er geen technische kennis voor nodig! Daarnaast is hij goedkoper als je maar één website bouwt.

Wees snel, verloopt bijna!

Logo-Avada-theme

Avada is een erg populair wordpress thema op ThemeForest. Inmiddels heeft Avada meer dan 624.000 gebruikers en dat heeft een aantal redenen. Zo is het thema volledig responsive, snel, zoekmachine vriendelijk, makkelijk in gebruik en wordt het geleverd met maar liefst 70 demo websites! Een erg goede keuze dus.

Voor $60 dollar

Inhoudsopgave

Elementor Pro vs Avada: Wat hebben ze gemeen?

Elementor en Avada zijn beide erg populaire tools die jij kunt gebruiken voor het bouwen van een website of webshop. Toch is dit voor mij een erg lastige vergelijking, want Avada is een thema en Elementor is een page builder. Doordat ik twee verschillende tools vergelijk wordt het dus een stuk uitgebreider en lastiger. 

Toch vind ik het wel belangrijk dat deze vergelijking wordt gemaakt. Beide tools zijn namelijk erg populair en hebben honderdduizenden gebruikers. We kunnen daarom wel stellen dat we nu echt in de top van de markt zitten en je betere alternatieven niet snel zult vinden. 

Beide tools verschillen veel van elkaar, maar toch hebben ze ook flink wat overeenkomsten. Zo zijn beide thema’s automatisch responsive, super makkelijk in gebruik, geoptimaliseerd voor Google, erg makkelijk te bewerken door het drag & drop systeem en worden ze beide geleverd met een groot aantal demo websites en templates. De basis van deze tools is dus vrijwel hetzelfde.

Maar dit is het dan ook, want vanaf nu ga ik je grote verschillen laten zien. Ik hoop jou daarom met deze Elementor vs Avada vergelijking te helpen bij het kiezen van de beste tool voor jou! Mocht je er na het lezen nog niet uit zijn of heb je nog steeds twijfels? Dan kun je uiteraard altijd even contact met mij opnemen.

Elementor vs Avada(Elementor Review)

Ik denk dat ik deze Elementor vs Avada vergelijking het beste kan beginnen met Elementor. Niet omdat het per definitie de beste keuze is, maar omdat dit de meest uitgebreide tool is. Vervolgens kan ik je later in deze vergelijking vertellen hoe Avada scoort ten opzichte van Elementor.

Voordat ik begin met deze Elementor review lijkt het mij handig om eerst wat informatie over deze page builder te geven. Elementor is namelijk niet zomaar een page builder, want hij behoort zeker tot de top 10 beste wordpress page builders. Dit is ook niet gek, want Elementor heeft op dit moment zelfs meer dan 5 miljoen gebruikers! Dat betekent dat Elementor zelfs nog meer gebruikers heeft dan andere erg populaire page builders als Divi, Beaver Builder, Visual Composer en Themify.

elementor

Snel & zoekmachine vriendelijk

Het blijft mij persoonlijk erg verbazen dat mensen deze fout blijven maken bij het kiezen van een thema of page builder. De meeste mensen kijken namelijk naar het design van het thema, want deze moet er natuurlijk erg goed uitzien. Daarnaast mag hij ook niet teveel kosten. Het liefst hebben we hem zelfs gratis, maar ik kan je dit echt afraden.

Inmiddels ben ik al meerdere jaren actief met het bouwen van websites en webshops via wordpress. Het valt mij hier regelmatig op dat mensen gebruik maken van een gratis thema, want dit is goedkoper. Ja bij de aanschaf is dit inderdaad goedkoper, maar ga maar eens kijken naar het resultaat dat deze website gaat opleveren. Dat licht ook erg in de buurt van helemaal niks. 

Dit komt met name door de kwaliteit van gratis wordpress thema’s. Ze zijn namelijk slecht gebouwd, zijn niet snel, niet zoekmachine vriendelijk, beschikken over erg weinig functionaliteiten, worden slecht of helemaal niet onderhouden en beschikken vaak ook niet over een klantenservice. Met zo’n thema is het daarom echt vragen om problemen. Sterker nog, ik heb al een aantal keer meegemaakt dat websites van mijn klanten offline zijn gehaald door de kwaliteit van het thema. Dit is op te lossen, maar het gaat je erg veel tijd kosten.

Jij kunt deze problemen voorkomen door in dit geval voor Elementor te kiezen. Deze tool is namelijk gebouwd door professionals en zit daardoor super goed in elkaar. Verder is Elementor hierdoor ook veel lichter wat weer resulteert in een snellere website en betere rankings in Google. Het is niet gek dat Elementor zulke resultaten levert, want het bedrijf heeft gewoon erg veel tijd gestopt in de ontwikkeling. Op de afbeelding hieronder kun je zien welke snelheden ik heb gehaald met Elementor Pro. Ik kan je vertellen dat deze veranderingen mij erg veel hebben opgeleverd!

Elementor-vs-beaver-builder-snelheid

Super makkelijk in gebruik

Elementor is eigenlijk een page builder, maar daarnaast beschikt het ook over een aantal erg handige toevoegingen zoals een eigen thema. Door deze page builder is het bouwen van een website of webshop met Elementor echt een fluitje van een cent.

De page builder beschikt namelijk over verschillende systemen die het bouwen super makkelijk bouwen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het drag & drop systeem. Dit systeem gebruik je om jouw website of webshop te bouwen. Het systeem bestaat uit een menu gevuld met alle elementen die jij kunt gebruiken voor het bouwen van jouw website. Elementen zijn de voorwerpen die jij voor jouw website kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, teksten, video’s, knoppen en blijf zo maar doorgaan. Jij kunt deze elementen vervolgens aan jouw website toevoegen door ze uit het menu te slepen en te plaatsen op de juiste plek. 

Na het plaatsen opent er automatisch een nieuw menu. In dit menu kun jij het door jouw geplaatste element customizen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van de teksten, lettertypes wijzigen, kleuren aanpassen, uitlijning aanpassen en nog veel meer. Je kunt door deze instellingen het element helemaal naar jouw eigen wens maken. Uiteraard heb je hier geen technische kennis voor nodig!

Naast het drag & drop systeem beschikt Elementor ook over een live editing systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om tijdens het bouwen direct live jouw website te kunnen zien. Je werkt als het ware op een kopie van jouw website. Elke wijziging wordt hier rechtstreeks doorgevoerd en is zichtbaar voor jou. Als jij tevreden bent met het resultaat kun je hem opslaan en vanaf dat moment is hij zichtbaar voor alle bezoekers, maar zolang jij niet op opslaan klikt is hij alleen zichtbaar voor jou. Het bouwen van een website of webshop met Elementor is dus niet alleen makkelijker, maar ook veel sneller en veiliger!

elementor-pro-drag-and-drop

Veel demo websites, templates & blokken

Vind jij het bouwen van een website lastig, heb je weinig inspiratie of heb je niet genoeg tijd om zelf een volledige website of webshop te bouwen? Dan is Elementor juist een extra interessante keuze voor jou, want deze page builder wordt standaard geleverd met gigantisch veel demo websites & WordPress website templates.

Het voordeel van Elementor is dat deze page builder multifunctioneel is. Dit zorgt ervoor dat je deze page builder kunt gebruiken voor alle soorten websites. Het maakt dus niet uit of je een blog wilt beginnen, een website voor een restaurant wilt bouwen, jouw portfolio online wilt laten zien, online producten wilt verkopen met WooCommerce, een fotografie, makelaars website of wat dan ook. Je kunt Elementor gebruiken voor echt alle soorten websites of webshops. Dit is ook goed te zien aan de templates, want er is voor alle soorten ondernemingen wel wat te vinden.

De templates zijn met één druk op de knop te importeren en vervolgens volledig naar jouw smaak te maken. Uiteraard gaat dit via de page builder en heb je hier dus geen technische kennis voor nodig. Het bouwen van een website of webshop gaat op deze manier nog stukken makkelijker en sneller.

Heb je een template gekozen, maar mis je bijvoorbeeld een bepaald onderdeel? Dan kun je altijd nog de blokken raadplegen. Blokken zijn onderdelen van een pagina. Zo heb je de header, footer, hero, diensten, over ons, contact en nog veel meer andere blokken. Elementor wordt standaard geleverd met een groot aantal verschillende blokken. Deze zijn ook met één druk op de knop te importeren. Jij kan deze blokken vervolgens gebruiken om vanaf scratch een website te bouwen, maar je kunt ze ook gebruiken om de door jou gekozen template aan te passen. Ik kan je in ieder geval garanderen dat je geen systeem gaat vinden waarmee je makkelijker een website mee kunt bouwen dan Elementor.

elementor-pro-templates

Elementor WooCommerce Builder

Wil jij Elementor gebruiken voor het bouwen van een webshop? Dan kan dit ook! Elementor beschikt namelijk als een van de enigste page builders over een eigen WooCommerce builder. Deze WooCommerce builder werkt precies hetzelfde als de normale page builder, maar dan bevat deze extra elementen. Denk bijvoorbeeld aan de producttitel, productbeschrijving, product afbeeldingen, de voeg toe aan winkelwagen knop, productbeoordeling en blijf zo maar door gaan. Elementor beschikt echt over alle functionaliteiten die jij voor jouw webshop nodig kunt hebben. 

Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat je templates kunt maken en instellen voor productpagina’s of archiefpagina’s. Je hoeft hierdoor maar eenmalig een pagina te ontwerpen die je vervolgens elke keer opnieuw kunt gebruiken. Sterker nog je hoeft hier eigenlijk nooit meer in te werken, want er staan alleen maar variabelen. Hierdoor hoef jij alleen het product toe te voegen aan WooCommerce en vervolgens krijgt dit product automatisch een eigen pagina. Op deze manier bespaar je dus erg veel tijd en je bent er zeker van dat elke productpagina er ook hetzelfde uitziet. Mocht je toch een aanpassing willen doen? Dan hoeft dit niet meer voor elke pagina apart, maar hoef je dit alleen in de template aan te passen.

Dit is al erg makkelijk, maar Elementor beschikt ook nog over verschillende functionaliteiten die het voor jouw bezoekers nog veel makkelijker maken. Zo kun je producten toevoegen aan categorieën waardoor bezoekers direct weten waar ze moeten kijken. Om het nog makkelijk voor de bezoeker te maken kun je ook filters toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de maat, kleur, materiaal, beoordeling, levertijd en prijs. Door deze filters toe te voegen kan de bezoekers nog sneller het beste product voor zichzelf vinden. Uit onderzoek is ook gebleken dat deze functionaliteiten een grote invloed hebben op het conversiepercentage van jouw website of webshop. Ik kan jou Elementor daarom zeker aanraden.

Elementor-pro-woocommerce-builder

Elementor Popup builder

Een erg bijzondere en unieke functionaliteit van Elementor is de popup builder. Er zijn namelijk maar weinig andere page builders of thema’s waar standaard een popup builder bij wordt geleverd. 

Pop Ups zijn erg krachtig en zeker de moeite waard om te gebruiken op jouw website of webshop. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meer dan 70% van jouw bezoekers niet bereidt is om bij hun eerste bezoek een aankoop te doen. Het gevolg hiervan is dat ze jouw website verlaten en dat ze in de meeste gevallen niet meer terug komen. Je moet dus iets verzinnen om met deze bezoekers in contact te blijven en daar komen de pop ups van pas.

Je hebt zelf waarschijnlijk ook al regelmatig popups gezien. Vaak krijg je korting als jij jouw e-mailadres achterlaat, maar dat hoeft niet altijd. Er wordt namelijk ook steeds vaker een e-boek of pdf weggeven in ruil voor een e-mailadres. Zodra de bezoeker zijn e-mailadres achterlaat kun jij met hem in contact komen. Via deze weg is het belangrijk om een band met de bezoeker op te bouwen en deze te overtuigen van het product. Vervolgens zal de bezoeker vaak alsnog overgaan op een aankoop. Het gebruik van pop ups kan echt grote effecten hebben op het conversiepercentage van jouw website of webshop.

Standaard beschikt Elementor over erg goede templates voor pop ups, maar je kunt ze uiteraard ook zelf bouwen. Dit gaat natuurlijk wel meert tijd kosten, maar voor sommige mensen is dit misschien een betere optie. Het instellen van de popup is super makkelijk en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Na het maken van de popup kun je nog instellen op welke pagina’s hij vertoond moet worden en bij welke acties. Zo kun je de popup te voorschijn laten komen wanneer een bezoeker op de helft van de pagina is, het einde van de pagina heeft bereikt, op een knop heeft gedrukt, de pagina wilt verlaten of wanneer hij van een specifieke pagina afkomt. Ik kan jou deze popup builder zeker aanraden om meer succes met jouw website of webshop te behalen.

elementor-popup-builder

Gratis toegang tot het Elementor Hello Theme

Aan het begin van deze Elementor vs Avada vergelijking zei ik al dat deze vergelijking eigenlijk niet helemaal eerlijk is. Elementor is namelijk een page builder en Avada is een thema. Toch komen ze nog wel redelijk bij elkaar in de buurt, want Elementor beschikt over een eigen wordpress thema. Genaamd het Hello Theme.

In principe is Elementor bijna compatibel met alle wordpress thema’s, maar ik raad je aan om hier mee uit te kijken. Veel wordpress thema’s werken namelijk niet vlekkeloos met Elementor samen, want deze thema’s zijn niet speciaal voor page builders ontworpen. Ik kan je de volgende thema’s aanraden wanneer jij werkt met Elementor: Astra, NeveOceanWP en GeneratePress. Deze thema’s zijn super snel, zoekmachine vriendelijk en speciaal ontwikkeld voor page builders. Toch hebben deze thema’s ook een nadeel, want deze kosten naast Elementor nog eens €50,- extra.

Daarom is het Hello theme van Elementor ook een erg goed alternatief. Deze is namelijk gebouwd door Elementor zelf wat betekent dat hij super goed met de page builder samen werkt. Je zult dus geen problemen hebben tussen de communicatie van deze tools. Daarbij is het thema super licht, gigantisch snel en volledig naar jouw wens te maken. Het mooiste is misschien nog wel dat dit thema nog gratis is ook. Zoals ik in het begin van deze Elementor Pro vs Avada vergelijking zei raad ik gratis thema’s eigenlijk niet aan, maar dit thema komt van een erg betrouwbare partij die regelmatig updates uitvoeren en beschikken over een goede klantenservice.

Elementor-vs-beaver-builder-hello-theme

Wat vinden anderen van Elementor?

Inmiddels heb ik je eigenlijk alles van Elementor al verteld, maar je hoort het nu maar van één persoon. Daarom vind ik het zelf altijd erg prettig om ook de ervaringen van andere gebruikers te zien of lezen. Ik heb daarom veel onderzoek gedaan naar de ervaringen van andere gebruikers en ga deze delen met jouw in deze Elementor vs Avada vergelijking.

Het vinden van ervaringen met Elementor is eigenlijk super makkelijk. Elementor heeft namelijk meer dan 5 miljoen gebruikers en dat betekent dat er ook genoeg ervaringen te vinden zijn. Zoals ik al had verwacht zijn de ervaringen met Elementor ook super positief. De tool doet namelijk precies wat het beloofd. Daarbij werkt hij soepel en makkelijk. Op de afbeelding hieronder kun jij een aantal van de meest recente ervaringen en reviews met Elementor lezen.

elementor-pro

Elementor vs Avada(Avada Review)

Nu ik je inmiddels alles heb verteld over Elementor is het tijd om door te gaan met deze Elementor vs Avada vergelijking. In dit geval betekent dit dat ik je alles ga vertellen over Avada. Wat is het? Hoe werkt het? Wat vinden andere gebruikers van Avada? En hoe scoort Avada ten opzichte van Elementor?

Voordat ik begin met deze Avada review wil ik je eerst even wat informatie over dit thema geven. Avada is namelijk een van de bekendste en meest gebruikte wordpress thema’s op ThemeForest. Inmiddels heeft dit thema zelfs meer dan 624.000 gebruikers en wordt het thema gemiddeld beoordeeld met 4.76 van de 5 sterren. Dit is super goed en al helemaal wanneer dit is gebaseerd op de mening van maar liefst 23.603 gebruikers!

Avada

Geen technische kennis nodig

Een groot voordeel van Avada is dat je geen technische kennis nodig hebt om hier een website of webshop mee te kunnen bouwen. Avada beschikt namelijk over de standaard customizer van wordpress, maar dan uiteraard wel helemaal opnieuw ingericht. Er zullen veel meer opties en mogelijkheden in deze customizer staan, omdat Avada deze customizer helemaal zelf heeft ingesteld. 

Met de standaard customizer kun je al een heel eind komen, maar toch kun je met deze editor alleen binnen de lijntjes van het thema blijven. Voor de ene persoon is dit handig, want je kunt niks verkeerd doen. Maar de andere persoon zou juist nog net wat meer eigen gevoel en smaak aan zijn website of webshop willen meegeven. Hier heeft Avada daarom goed naar geluisterd en daarom zijn ze gekomen met een eigen page builder.

De page builder van Avada heet de Fusion Builder en deze wordt standaard meegeleverd als jij Avada koopt. De page builder beschikt net als Elementor over een drag & drop systeem dus het is zeker niet lastig om met deze page builder te werken. De page builder van Avada werkt erg goed samen met het thema en dat is super fijn.

Toch heeft de Fusion Builder ook een nadeel. Je merkt namelijk dat deze page builder niet op hetzelfde niveau presteert als bijvoorbeeld Elementor. In dit geval is dat niet erg, omdat Avada van zichzelf al over erg veel functionaliteiten en demo’s beschikt, maar toch vind ik Elementor zelf veel uitgebreider en overzichtelijker werken.

Avada-Fusion-Builder

Goed geoptimaliseerd voor Google & snel

Avada is niet alleen super makkelijk in gebruik, maar ook erg goed geoptimaliseerd voor Google. Dit betekent dat jouw website(gemaakt met Avada) erg goed kan scoren in de zoekmachines van Google. Ook is Avada in vergelijking met andere wordpress thema’s vrij snel.

Het Avada theme heeft op dit punt toch ook echt wel een nadeeltje. Het thema beschikt namelijk over gigantisch veel functionaliteiten. Je zult denken dat dit goed is, maar dat is helaas niet helemaal waar. Je wilt namelijk zo min mogelijk code in het thema hebben, want dit zorgt voor een betere laadtijd en betere posities in Google. Door alle functionaliteiten die dit thema ondersteund is het thema erg zwaar en moeilijker te lezen door Google. Dit resulteert vervolgens weer in slechtere laadtijden en minder goede posities in Google. 

Heb jij de functionaliteiten die dit thema ondersteund nodig? Dan kun je dit thema prima gebruiken, want je hebt de functionaliteiten gewoon nodig. Een ander thema zal dan niet de oplossing zijn. Heb jij niet al deze functionaliteiten nodig? Dan kan een ander thema een betere keuze zijn, want dan heb je niet al die onnodige code. Goede alternatieven hiervoor zijn Soledad, Thegem, Salient en Jupiter.

Ik wil hiermee niet het Avada Theme afkraken, want het is zeker geen slecht thema. Maar op dit punt zijn er toch wel een aantal andere thema’s die het beter doen. In dit geval is ook Elementor een veel betere keuze, want deze page builder levert gewoon echt bizarre resultaten!

Header & Footer builder

Heb jij wel eens een gratis of goedkoop wordpress thema gebruikt? Dan ben jij waarschijnlijk ook wel tegen het probleem aangelopen dat je weinig kunt aanpassen. Dit is een van de grootste frustraties aan gratis thema’s, omdat je altijd binnen de lijntjes moet blijven.

Avada heeft hier weer een hele goede oplossing voor verzonnen, namelijk de Header & Footer Builder. Het probleem van veel wordpress thema’s is namelijk dat je deze niet kunt aanpassen. Dit is erg zonde, want dit zijn toch vrij belangrijke onderdelen van een website of webshop. Via deze menu’s navigeert de bezoeker namelijk door jouw website of webshop.

De header & footer builder van Avada zijn super uitgebreid. Je kunt bij het bouwen van een header kiezen uit verschillende stijlen en uitlijningen, maar ook deze kun jij volledig zelf samenstellen. Ook deze functionaliteit werkt via het drag & drop systeem. Jij hebt hier zelf dus geen technische kennis voor nodig.

Ook voor de footer zijn er verschillende stijlen te vinden die jij kunt hergebruiken. Mocht je deze liever zelf bouwen? Dan kan dat uiteraard ook! Jij kunt gewoon helemaal zelf bepalen wat jij in de footer van jouw website wilt hebben staan. Wil jij het logo erin hebben? Dat kan! Wil jij het menu erin hebben staan? Dat kan! Wil jij er een contactformulier in hebben staan? Ook dan kan! Echt alles is mogelijk met de header en footer builder van Avada.

Divi-vs-avada

Keuze uit 70 demo websites

Standaard wordt Avada geleverd met meer dan 70 demo websites! Doordat het thema multifunctioneel is zijn dit ook echt demo websites voor alle soorten websites.

Je kunt goed zien dat ze bij Avada veel tijd hebben gestopt in het ontwikkelen van deze demo websites, want ze zien er erg goed uit. Daarbij komen ze ook erg professioneel en zakelijk over. Het kiezen van een van deze demo’s is daarom zeker geen probleem.

Net als bij Elementor zijn ook deze demo’s met één druk op de knop te importeren. Vervolgens heb jij de volledige controle over deze demo en kun je ermee doen wat je zelf wilt. Of je nou onderdelen wilt toevoegen, aanpassen of verwijderen het kan allemaal. Doordat het allemaal gaat via de page builder werkt het allemaal erg soepel en heb je er geen technische kennis voor nodig. De demo’s van Avada zijn daarom wel echt een goede keuze voor het bouwen van jouw website of webshop.

Avada-demo

Webshops maken met Avada

Je kunt met Avada niet alleen websites maken, maar webshops behoren ook zeker tot de mogelijkheden. Avada beschikt namelijk over erg goede koppelingen met WooCommerce. Uiteraard zijn er ook volledige demo websites beschikbaar die erg goed aansluiten bij webshops.

WooCommerce is het beste webshop systeem voor alle wordpress webshops. Daarnaast is een mooi voordeel van deze plugin dat hij helemaal gratis is. Deze plugin gebruik jij vervolgens om producten toe te voegen, prijzen te bepalen, verzendkosten instellen, betaalmogelijkheden kiezen, kortingscodes aanmaken en nog veel meer. 

Avada beschikt over zo goed als alle functionaliteiten die jij nodig kunt hebben voor het bouwen van een webshop. Toch raad ik dit thema niet aan voor het bouwen van een webshop. ThemeForest beschikt namelijk over veel WooCommerce themes die hier speciaal voor zijn gebouwd. Wil jij een webshop bouwen? Kijk dan eens naar een van de volgende thema’s: Porto, Flatsome, Brooklyn of Woodmart.

Avada-WooCommerce

Gratis toegang tot $127 dollar aan premium plugins

Een groot voordeel van Avada is dan weer dat dit thema standaard wordt geleverd met maar liefst $127 dollar aan premium plugins. Zo krijg je toegang tot de Avada Builder, Slider Revolution, Fusion White Label Branding, Layer Slider, Advanced Custom Fields Pro en Convert Plus. Deze plugins leveren samen echt een meerwaarde en kunnen jouw website zeker naar het volgende niveau tillen.

Avada-Premium-Plugins

Wat vinden anderen van Avada?

Zoals ik eerder in deze Elementor vs Avada vergelijking al zei vind ik de ervaringen van anderen erg belangrijk. Op basis van deze informatie kun je namelijk een goed beeld krijgen van de tool. Soms komt het namelijk nog wel eens voor dat bedrijven hun tool anders omschrijven dan hij daadwerkelijk is. Ik vind het daarom ook erg belangrijk dat ik de ervaringen van andere Avada gebruikers meeneem in deze Elementor vs Avada Review.

Avada heeft op dit moment meer dan 624.000 gebruikers. Dat is bizar veel betekent dus ook direct dat er meer dan genoeg informatie over valt te vinden. In dit geval is dat ook zeker zo, want er zijn op dit moment meer dan 23.600 gebruikers die hun ervaringen hebben achtergelaten met Avada. Op basis van deze reviews scoren ze gemiddeld 4.76 van de 5 sterren. Dit is dus zeker wel in orde!

Avada-Reviews

Elementor vs Avada: Wat is de beste keuze voor resultaat?

We willen allemaal de beste resultaten halen met onze website of webshop. Om hierin te kunnen slagen zijn er een aantal zaken erg belangrijk. Zo hebben de snelheid, zoekmachine vriendelijkheid en mobielvriendelijkheid hier een erg grote rol in. 

Beide thema’s zijn hier eigenlijk best goed in, maar toch is Elementor op het gebied van prestaties toch nog echt wel een stukje beter. Dit komt met name door de kwaliteit van de code. Elementor is namelijk een stuk lichter en dat zorgt voor een snellere website die beter vindbaar is in Google. Voor de beste resultaten zal ik toch echt Elementor aanraden.

Ik wil hier toch nog even bij vermelden dat Avada zeker niet slecht is, maar dit thema is gewoon een flink stuk zwaarder en dus minder snel. Google zal merken dat dit thema erg veel code bevat en daar worden zij niet zo blij van. Mocht jij dit niet heel belangrijk vinden? Dan kan Avada alsnog een goede keuze voor jou zijn.

Elementor vs Avada: Hoe is de klantenservice?

Persoonlijk vind ik de klantenservice ook een erg belangrijk onderdeel. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat als je een product koopt dat je altijd bij de klantenservice terecht kunt. Vooral bij website software vind ik dit zelf erg belangrijk, omdat hier nog wel eens het een en ander mis kan gaan. Mocht dit het geval zijn dan is het fijn dat je snel bij de klantenservice terecht kunt.

Zowel bij Elementor als Avada heb je op het gebied van klantenservice eigenlijk erg weinig te klagen. Beide thema’s beschikken namelijk over een documentatie. Dit kun je zien als kennisbank waar het meer en deel van de problemen al wordt opgelost. Als jouw probleem hier niet tussen staat zijn er ook nog de video tutorials. Mocht je er hiermee ook niet uitkomen dan is er nog de persoonlijke support. Deze afdelingen zijn bij beide partijen zeker in orde. Er zitten namelijk genoeg ervaren en klantvriendelijke medewerkers. Ze doen er vervolgens alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te helpen. Op het gebied van klantenservice zijn beide tools daarom gelijk.

Elementor vs Avada: Wat kosten ze?

Een ander belangrijk onderdeel van deze Elementor vs Avada vergelijking is de prijs. We willen natuurlijk niet te veel betalen, maar wel toegang tot beste beste programma’s. Hoewel dit lastig gaat gaan zowel Elementor als Avada toch echt wel deze kant op.

Laten we maar begin met Avada. Deze heeft namelijk een vast prijs van $60 dollar. Dit is een eenmalig bedrag waarmee je toegang krijgt alle functionaliteiten die ik net over Avada heb besproken. In vergelijking met andere wordpress thema’s is dit toch een erg goede prijs.

De prijs van Elementor is eigenlijk nog goedkoper ook. De goedkoopste licentie kost namelijk maar $49 dollar. Met deze licentie krijg je toegang tot alle functionaliteiten die ik in deze Elementor vs Avada vergelijking heb besproken. Alleen is deze licentie maar geldig voor één website net zoals het Avada Theme. Daarom heeft Elementor ook nog een licentie voor 3 websites($99 dollar) en een voor 1000 websites($199 dollar).

Elementor-vs-Avada

Elementor vs Avada: Welke kun jij het beste gebruiken voor jouw project?

Nu we aan het einde van deze Elementor vs Avada vergelijking zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want welke tool kun jij nou het best gebruiken om jouw website of webshop te bouwen?

Om heel eerlijk te zijn vind ik dit een lastige vraag, want het zijn namelijk totaal verschillende tools. Avada is een thema en Elementor is een page builder en die kun je eigenlijk niet met elkaar vergelijken. 

Op het gebied van resulaten, snelheid en zoekmachine vriendelijkheid zou mijn keuze toch echt naar Elementor gaan. Hier is namelijk veel meer mee mogelijk, maar dat kan ook een nadeel zijn. Als jij geen zin hebt om alles zelf te moeten doen en gewoon direct een volledige demo website wilt gebruiken is Avada weer de beste keuze voor jou. 

Met de 25% renewal korting van Elementor is dit voor mij toch wel echt de beste keuze!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Elementor-pro-logo
4.9/5