Wat is een 307 redirect & wanneer gebruik je er een?

307-redirect
Inhoudsopgave

Een 307 redirect is een manier om een bezoeker van een website door te sturen naar een nieuwe URL zonder dat de zoekmachines de oorspronkelijke URL vergeten. Dit is belangrijk omdat zoekmachines de oorspronkelijke URL willen blijven indexeren in plaats van de nieuwe URL. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een pagina verplaatsen naar een nieuwe locatie zonder dat je hoeft te vrezen dat zoekmachines de oorspronkelijke pagina niet meer zullen indexeren.

Een 307 verwijzing is een specifieke soort redirect die specifiek voor deze situatie gebruikt wordt. In tegenstelling tot een 301 redirect, die aangeeft dat een pagina permanent is verplaatst, geeft een 307 redirect aan dat een pagina tijdelijk verplaatst is. Dit is bijvoorbeeld handig als je een pagina tijdelijk wilt verplaatsen voor onderhoud, maar deze later weer terug wilt zetten naar de oorspronkelijke locatie.

Wanneer gebruik je een 307 redirect?

Er zijn een aantal situaties waarin je een 307 verwijzing wilt gebruiken. Een belangrijke situatie is wanneer je een pagina tijdelijk wilt verplaatsen, zoals bij onderhoud of wijzigingen aan een website. In dit geval wil je niet dat zoekmachines de oorspronkelijke pagina vergeten, dus gebruik je een 307 redirect in plaats van een 301 redirect.

Een andere situatie waarin je een 307 redirect kunt gebruiken, is wanneer je een pagina wilt verplaatsen naar een andere locatie, maar de oorspronkelijke pagina later weer wilt terugzetten. In dit geval kun je een 307 verwijzing gebruiken om zoekmachines te laten weten dat de verplaatsing tijdelijk is, in plaats van permanent zoals bij een 301 redirect.

Ook bij een WordPress website maken, kan het gebruik van een 307 redirect belangrijk zijn. Bijvoorbeeld als je een pagina wilt verplaatsen naar een andere locatie binnen je website, of als je een pagina tijdelijk wilt verwijderen voor onderhoud. Door gebruik te maken van een 307 verwijzing in plaats van een 301 redirect, kun je ervoor zorgen dat zoekmachines de oorspronkelijke pagina niet vergeten en deze later weer opnieuw kunnen indexeren.

307-redirect-wat-is-dat

Wat is het verschil tussen een 307 en 302 redirect?

Een 307 redirect en een 302 redirect zijn beide manieren om bezoekers van een website door te sturen naar een nieuwe URL, maar er zit wel degelijk een verschil tussen de twee.

Een 307 verwijzing geeft aan dat een pagina tijdelijk is verplaatst. Dit betekent dat zoekmachines de oorspronkelijke pagina nog steeds willen indexeren en bewaren in hun zoekresultaten. Dit is bijvoorbeeld handig als je een pagina tijdelijk wilt verplaatsen voor onderhoud, maar deze later weer terug wilt zetten naar de oorspronkelijke locatie.

Een 302 redirect daarentegen, geeft aan dat een pagina tijdelijk verplaatst is. Zoekmachines zullen de oorspronkelijke pagina niet langer indexeren en zullen de nieuwe URL gebruiken in hun zoekresultaten. Dit is bijvoorbeeld handig als je een pagina permanent wilt verplaatsen naar een nieuwe locatie.

Het is belangrijk om het juiste type redirect te gebruiken, afhankelijk van de situatie. Als je een pagina tijdelijk verplaatst, dan wil je een 307 verwijzing gebruiken. Als je een pagina permanent verplaatst, dan wil je een 302 redirect gebruiken. Het gebruik van de verkeerde redirect kan leiden tot zoekmachineproblemen, zoals de oorspronkelijke pagina niet langer wordt weergegeven in zoekresultaten.

Hoe stel je een 307 redirect in?

Nu weet je inmiddels precies wat een 307 redirect is, wanneer je een 307 redirect gebruikt en wat het verschil is tussen een 307 en een 302 redirect. Je vraagt nu natuurlijk alleen af hoe je een 307 redirect kunt instellen. Eigenlijk zijn er een aantal verschillende manieren hoe jij een 307 redirect kunt instellen voor jouw website. Hieronder leg ik de meest gebruikte methodes uit.

1. 307 redirect instellen via het .htaccess bestand

Een 307 redirect instellen via het .htaccess bestand is een eenvoudige manier om een tijdelijke redirect in te stellen voor een bepaalde pagina of website. Het .htaccess bestand is een bestand dat op de server van je website staat en hiermee kun je allerlei instellingen veranderen, zoals redirects.

Om een 307 redirect in te stellen via het .htaccess bestand, volg je deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot de server van je website, zodat je het .htaccess bestand kunt bewerken.
 2. Open het .htaccess bestand met een tekstverwerker, zoals Notepad.
 3. Voeg de volgende regel toe aan het bestand: “Redirect 307 /oude-pagina.html http://www.jouwdomein.nl/nieuwe-pagina.html”. In deze regel vervang je ‘/oude-pagina.html’ door de URL van de oorspronkelijke pagina die je wilt verplaatsen en ‘http://www.jouwdomein.nl/nieuwe-pagina.html’ door de nieuwe URL waar je de pagina naar wilt verplaatsen.
 4. Sla het bestand op en upload het naar de server van je website.

Nu zou de 307 verwijzing geactiveerd moeten zijn en zouden bezoekers die de oorspronkelijke URL invoeren, worden doorgeleid naar de nieuwe URL. Let op dat het enige tijd kan duren voordat de wijziging zichtbaar is.

2. 307 redirect instellen met een WordPress plugin

Er zijn diverse WordPress plugins die je kunt gebruiken om een 307 verwijzing in te stellen voor je website. De beste WordPress plugins voor het instellen van redirects zijn meestal eenvoudig te gebruiken en bieden veel functionaliteiten. Hieronder beschrijf ik hoe je een 307 verwijzing kunt instellen met een populaire plugin genaamd “Redirection”.

 1. Installeer en activeer de plugin “Redirection” via de plugin-sectie in je WordPress dashboard.
 2. Ga naar “Instellingen” en kies “Redirection” uit het menu.
 3. Klik op “Add New” om een nieuwe redirect toe te voegen.
 4. Voer de oorspronkelijke URL in die je wilt verplaatsen (bijvoorbeeld /oude-pagina.html) in het veld “Source URL”.
 5. Voer de nieuwe URL in waar je de pagina naar wilt verplaatsen (bijvoorbeeld http://www.jouwdomein.nl/nieuwe-pagina.html) in het veld “Target URL”.
 6. Selecteer “307” in het drop-down menu “Action” om aan te geven dat het een tijdelijke redirect is.
 7. Klik op “Add Redirect” om de redirect toe te voegen.
 8. Controleer of de redirect werkt door de oorspronkelijke URL in te typen in je browser en te controleren of je doorgestuurd wordt naar de nieuwe URL.
404-redirects-instellen

3. 307 redirect instellen via PHP

Een 307 verwijzing instellen via PHP is een andere manier om een tijdelijke redirect in te stellen voor een bepaalde pagina of website. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je geen toegang hebt tot het .htaccess bestand of als je de redirect op specifieke momenten in de code wilt triggeren.

Om een 307 redirect in te stellen via PHP, kun je de volgende code toevoegen aan de bovenkant van de pagina die je wilt verplaatsen:

				
					<?php
header("HTTP/1.1 307 Temporary Redirect");
header("Location: http://www.jouwdomein.nl/nieuwe-pagina.html");
exit();
?>
				
			

In deze code vervang je ‘http://www.jouwdomein.nl/nieuwe-pagina.html’ door de URL waar je de pagina naar wilt verplaatsen.

Het is belangrijk om te weten dat de header-informatie moet worden verzonden voordat er enige output naar de browser wordt gestuurd, dus plaats de code bovenaan de pagina voor de HTML, CSS of JavaScript.

Wat doet een 307 redirect voor SEO?

Een 307 verwijzing geeft aan dat een pagina tijdelijk is verplaatst, zoekmachines zullen de oorspronkelijke pagina nog steeds indexeren en bewaren in zoekresultaten. Dit kan nuttig zijn voor SEO als een pagina tijdelijk verplaatst wordt voor onderhoud. Een 307 redirect is echter minder efficiënt dan een 301 redirect voor het doorgeven van linkwaarde, dus als een pagina permanent verplaatst wordt, is het beter om een 301 redirect te gebruiken.

Het is belangrijk om het juiste type redirect te gebruiken voor de situatie om zoekmachines de juiste informatie te geven en zo de kans te verhogen om gevonden te worden in Google.

307-redirect-seo

Hoe kun je een 307 redirect checken?

Er zijn verschillende manieren om te controleren of een 307 verwijzing correct is ingesteld en functioneert zoals bedoeld:

 • Je kunt een handmatige check uitvoeren door de oude URL in te voeren in je browser en te controleren of je wordt doorgestuurd naar de nieuwe URL. Dit is een eenvoudige manier om te controleren of de redirect werkt, maar het kan tijdrovend zijn als je veel redirects moet controleren.
 • Er zijn diverse chrome extensies die je kunt gebruiken om redirects te controleren, zoals “Redirect Path” of “HTTP headers”. Deze extensies geven aan of een redirect correct is ingesteld en welk type redirect wordt gebruikt.
 • Er zijn ook diverse SEO extensies die je kunt gebruiken, zoals “Detailed SEO Extension” die informatie over redirects en andere SEO-gerelateerde informatie weergeeft.
 • Er zijn ook diverse online tools die je kunt gebruiken om redirects te controleren, zoals “Redirect Checker” of “Online HTTP Redirect Checker”. Deze tools geven informatie over de redirects zoals de redirect chain, http status code en de doel url.

Hoe kun je het beste een 307 redirect instellen?

Een 307 verwijzing instellen hangt af van welk CMS je gebruikt. Gebruik je WordPress, dan is een redirection plugin het makkelijkst, maar voor andere systemen is .htaccess beter. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met je hosting provider, deze kan je altijd verder helpen.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids