Beste Magento Server Hosting Nederland | Top 10 Providers in 2024

Beste-magento-hosting-nederland
Inhoudsopgave

Ben je van plan om een Magento webshop te gaan bouwen? Of heb je al een Magento webshop, maar ben je niet meer tevreden over je huidige hosting provider? Dan is het slim om op zoek te gaan naar een nieuwe hosting provider, maar hoe kies je nu de beste Magento webshop hosting in Nederland?

Zoals je misschien al wel is opgevallen is de keuze uit Magento hosting providers gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende providers. Bovendien verschillen de hosting providers ook sterk van elkaar waardoor het vergelijken van de beste Magento webshop hosting erg lastig is.

Om Magento hosting vergelijken en het kiezen van de beste Magento hosting makkelijker te maken heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik in dit artikel met je delen, zodat je daarna zelf de beste Magento hosting provider kunt kiezen voor jouw webshop!

Beste en snelste Magento server hosting: 10 beste providers in Nederland

Zoals ik in de intro van dit artikel al aangaf is de keuze uit Magento hosting providers gigantisch. Dit maakt het kiezen van de beste provider lastig, want alle Magento hosting providers verschillen sterk van elkaar. Zo heeft de ene hosting provider een gunstige locatie voor het datacenter, heeft de andere meer bandbreedte en maakt weer een andere hosting provider automatische back-up. Bovendien zijn er ook nog Magento hosting providers die hoge kortingen geven op de eerste contractduur.

Samenvattend is het dus een lastige opgave om de beste Magento webshop hosting provider te kiezen. Gelukkig ben ik hier om je te helpen! Hieronder heb ik namelijk de 10 beste Magento hosting providers in Nederland op een rijtje gezet. Voor elke hosting provider geef ik een gedetailleerde beschrijving met de eigenschappen, zodat je deze vervolgens zelf met elkaar kunt vergelijken en de beste Magento hosting provider kunt kiezen!

Dit zijn de beste Magento hosting providers in Nederland:

 1. Cloud86: de beste Magento hosting in Nederland
 2. Hostinger: de beste internationale Magento hosting
 3. Mijn.host: de beste duurzame Magento hosting
 4. Junda: de beste goedkope Magento hosting
 5. SiteGround: de beste managed Magento hosting

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

De beste Magento webshop hosting provider van dit moment is zonder twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk een super populaire en snel groeiende hosting provider binnen Nederland. Bovendien is Cloud86 in de afgelopen jaren meermaals uitgeroepen tot snelste hosting provider. Dat Cloud86 zo snel is komt doordat ze beschikken over de nieuwste technologieën, gunstig gelegen servers en snelle SSD schijven. Het resultaat hiervan is dat je met jouw Magento webshop hele snelle laadtijden kunt halen!

Kies je voor de webhosting van Cloud86? Dan heb je de keuze uit shared hosting of VPS hosting. Als je op dit moment al een grote Magento webshop hebt die veel bezoekers ontvangt is VPS hosting de beste optie, maar als dat nog niet zo is kun je prima uit de voeten met de shared Magento hosting.

Wanneer je kiest voor de shared Magento hosting heb je de keuze uit 3 verschillende pakketten. Voor het maken van een webshop raad ik aan om minimaal voor het ‘Webhosting Medium’ pakket te kiezen. Dit pakket is namelijk aanzienlijk sneller en je krijgt veel meer opslagruimte en bandbreedte. Verder is e-mailhosting standaard inbegrepen en kun je gebruik maken van de gratis verhuisservice ter waarde van €75,00. Samenvattend maak je met de hosting van Cloud86 een erg goede keuze voor jouw Magento webshop!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, VPS, cloud en dedicated hosting
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

2. Hostinger

Beste-magento-server-hosting

De tweede plek in dit artikel met de beste Magento server hosting providers is voor Hostinger. Hostinger is namelijk een erg grote internationale hosting provider die wereldwijd meer dan 29 miljoen gebruikers heeft! Dit is ook niet gek, want Hostinger heeft hun zaken gewoon erg goed voor elkaar! Zo hebben ze een groot aanbod aan hosting en beschikken ze over datacenters op gunstige locaties!

Lijkt de hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je ook hier de keuze hebt uit verschillende soorten hosting. Zo kun je kiezen uit shared hosting, cloud hosting of VPS hosting. Welke soort hosting je het beste kunt kiezen is afhankelijk van de grootte van je Magento webshop.

Voor elk type hosting geldt dat je de keuze hebt uit minimaal 3 pakketten, zodat er altijd een pakket is dat aan jouw wensen voldoet. Kies je voor de shared hosting? Dan raad ik aan om minimaal voor het ‘Business’ pakket te kiezen, zodat je voldoende opslagruimte en bandbreedte tot je beschikking hebt. Heb je iets meer budget en wil je betere prestaties uit je webshop halen? Dan is het ‘Cloud Startup’ pakket een uitstekende keuze!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, VPS en cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

3. mijn.host

Mijn.host-review

De derde plek in dit artikel met de beste Magento hosting providers is voor mijn.host. Net als Cloud86 is mijn.host een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam. De afgelopen jaren is mijn.host hard gegroeid doordat ze van mening zijn dat webhosting sneller, makkelijker en goedkoper kan dan de hosting van de concurrentie.

Een groot voordeel van de hosting van mijn.host is dat ze voor 100% draaien op hernieuwbare energie. Door te kiezen voor de hosting van mijn.host maak je dus ook nog een bewuste en milieuvriendelijke keuze. Het totaalplaatje van mijn.host zorgt er dan ook voor dat ze behoren tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kies je voor de hosting van mijn.host? Dan heb je de keuze uit shared, VPS of dedicated hosting voor jouw Magento webshop. Wanneer je kiest voor shared hosting heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Ik raad je hier aan om minimaal voor het ‘Basic webhosting’ pakket te kiezen voor een kleine webshop. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99 per maand. Samenvattend maak je met mijn.host een uitstekende keuze wanneer je zoekt naar snelle en duurzame Magento webshop hosting!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, dedicated en reseller hosting
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat

4. Junda

Junda-review

Een andere hosting provider die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje met de beste Magento webshop hosting providers is Junda. Junda is net als mijn.host namelijk een snelgroeiende Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam. Hoewel Junda nog een relatief jong bedrijf is, weten ze precies wat je nodig hebt voor het opzetten van een goede website of webshop. Junda is namelijk opgericht door oud werknemers van grote hosting providers in Nederland.

Doordat Junda net als Cloud86 en mijn.host een Nederlandse hosting provider is beschikken ze over gunstig gelegen datacenters. Dit zorgt ervoor dat jouw Magento webshop de maximale laadtijden kan halen. Bovendien is e-mail hosting standaard inbegrepen en kun je gratis gebruikmaken van de LiteSpeed Cache.

Wanneer je kiest voor de Magento hosting van Junda heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. In het geval van Junda raad ik je aan om minimaal voor het ‘Webhosting Plus’ pakket te kiezen. Dit pakket is namelijk geschikt voor webshops en geeft voldoende middelen, zodat je niet snel tegen de limieten van de server aanloopt. Verder is ook de gratis verhuisservice ter waarde van €50,00 inbegrepen, zodat je jouw eventueel bestaande webshop kunt overzetten.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,00 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, http 3

5. SiteGround

SiteGround-review

De vijfde plek in dit artikel met de beste Magento hosting providers is voor SiteGround. SiteGround is namelijk een erg grote en bekende hosting provider die onder velen al wel bekend zal zijn. SiteGround is zelfs zo groot dat ze door WordPress en WooCommerce worden aangeraden als beste WordPress hosting.

Wanneer je kiest voor SiteGround om jouw Magento webshop te hosten heb je de keuze uit managed of cloud hosting. Wat je hier het beste kunt kiezen is afhankelijk van de grootte van de webshop. Bevat je webshop veel producten en ontvang je dagelijks grote hoeveelheden bezoekers en bestellingen? Dan raad ik aan om voor cloud hosting te kiezen. Heb je een wat kleinere webshop? Dan is managed hosting meer dan voldoende.

Wanneer je kiest voor managed hosting van SiteGround heb je de keuze uit 3 pakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten voornamelijk in het aantal websites dat je kunt hosten, de hoeveelheid opslagruimte die je ter beschikking hebt en de hoeveelheid bandbreedte die je kunt gebruiken. Ik raad je dan ook aan om voor een Magento webshop in ieder geval te kiezen voor het ‘GrowBig’ pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €5,49 per maand. Samenvattend maak je met SiteGround een goede en betrouwbare keuze voor Magento webshop hosting!

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, cloud en reseller hosting
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis CDN

6. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Een andere hosting provider die zeker niet mag ontbreken in dit artikel met de beste Magento webshop hosting providers is Cloudways. Cloudways is namelijk geen standaard hosting provider. Wanneer je kiest voor Cloudways kies je namelijk voor cloud hosting en dat zorgt voor betere prestaties van jouw Magento webshop. Cloud hosting is namelijk een stuk sneller en betrouwbaarder dan de standaard shared hosting.

Naast dat je bij Cloudways betere prestaties krijgt, heb je ook veel meer keuze uit hostingpakketten. Het voordeel hiervan is dat je altijd een pakket kan kiezen dat het beste aansluit bij jouw wensen en/of behoeften. Groeit jouw Magento webshop vervolgens door? Dan kun je eenvoudig opschalen naar een groter pakket.

Wat verder nog goed is om te weten is dat je bij Cloudways kunt kiezen uit de datacenters van DigitalOcean, AWS en Google Cloud. Welke keuze je hier maakt heeft invloed op de beschikbare datacenter locaties. Richt je jouw webshop op de Nederlandse en/of Belgische markt? Dan kun je het beste kiezen voor de datacenters DigitalOcean of Google Cloud. Samenvattend is Cloudways een uitstekende keuze wanneer je zoekt naar schaalbare hosting voor je Magento webshop!

Voordelen:

 • Soorten hosting: VPS en cloud hosting
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365
 • Prijzen: vanaf $14(€12,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, gratis CDN, gratis verhuisservice

7. Bluehost

Bluehost-WordPress-hosting-review

De zevende plek in dit artikel met de beste hosting providers voor Magento is voor Bluehost. Net als SiteGround behoort Bluehost namelijk tot de grootste en bekendste hosting providers wereldwijd. Ook wordt Bluehost net als SiteGround aangeraden als beste webhosting provider voor WordPress. Je kunt dus wel zeggen dat Bluehost een goede reputatie heeft op het gebied van webhosting.

Wanneer je interesse hebt in de Magento hosting van Bluehost dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit shared-, VPS- en dedicated hosting. Ook hiervoor geldt weer dat het afhankelijk is van de grootte van je webshop welk type hosting je het beste kunt kiezen. Wanneer je voor het eerst een webshop wilt maken met Magento raad ik je aan om te kiezen voor de standaard shared hosting.

Binnen de shared hosting van Bluehost heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Wanneer je een webshop wilt maken raad ik je aan om te kiezen voor ‘Online Store’ pakket, omdat dit pakket alles bevat om te beginnen met een webshop. Een mooie bijkomstigheid is dat e-mail hosting standaard is inbegrepen. Als je kiest voor een hostingpakket van Bluehost hoef je dus niet zelf nog op zoektocht naar een provider voor email hosting. Samenvattend is Bluehost een goede keuze wanneer je zoekt naar betrouwbare internationale Magento hosting.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, VPS en dedicated hosting
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via mail
 • Prijzen: vanaf €2,73 per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, automatische backups

8. A2 Hosting

A2-hosting-review

De achtste plek in dit artikel met de beste Magento webshop hosting providers is voor A2 Hosting. A2 Hosting is een grote internationale hosting provider die met name bekend staat om de snelheden die ze leveren. Daarbij is het assortiment aan webhosting ook erg groot waardoor iedereen bij deze hosting provider terecht kan!

Wanneer je kiest voor Magento hosting heb je bij A2 Hosting twee keuzes. Je kunt namelijk kiezen uit dedicated hosting of VPS hosting. Vervolgens heb je dan nog wel de keuze uit managed en unmanaged. Wil je het beheer van de server zelf doen? Dan kies je voor unmanaged. Wil je niks te maken hebben met het beheer van de server? Dan kies je voor managed hosting.

Afhankelijk van je keuze blijven er enkele pakketten over waaruit je kunt kiezen. De grootste verschillen zitten hier in de hoeveelheid opslagruimte, dataverkeer en cores van de server. Neem dit dus zeker mee in je keuze naar de beste Magento webshop hosting. Samenvattend is A2 Hosting een uitstekende hosting provider wanneer je zoekt naar snelle Magento hosting voor een grote webshop.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, VPS, reseller en dedicated
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via telefoon en live chat
 • Prijzen: vanaf $2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis SSL

9. HostGator

Hostgator-wordpress-hosting-review

De negende plek in dit artikel met de beste Magento hosting providers is voor HostGator. HostGator behoort namelijk ook al langere tijd tot de beste hosting providers van dit moment. Het is dan ook niet gek dat HostGator een plekje heeft in dit artikel.

Wanneer je kiest voor de Magento hosting van HostGator dan heb je de keuze uit verschillende soorten hosting. Op dit moment kun je namelijk kiezen voor shared hosting, dedicated hosting of VPS hosting. Wat je hier moet kiezen is afhankelijk van de grootte van je Magento webshop.

Kies je voor een shared hostingpakket van HostGator voor jouw Magento webshop? Dan kun je hier al terecht vanaf $3.75 dollar per maand. Met dit pakket ontvang je een gratis domeinnaam en SSL certificaat. Ook kun je eventueel jouw huidige webshop laten overzetten van je huidige hosting provider naar HostGator. HostGator is dan ook een interessante keuze wanneer je zoekt naar Magento hosting.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, dedicated, VPS en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via chat
 • Prijzen: vanaf $3.75(€3,50,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, e-mail hosting inbegrepen

Beste Magento Hosting Bonus: GreenGeeks

Website-hosting-goedkoop

Inmiddels hebben we de 9 beste Magento hosting providers voor jouw (nieuwe) webshop besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Toch is er nog een bonus hosting provider die ik met je wil delen. Het gaat in dit geval om de hosting provider GreenGeeks. GreenGeeks namelijk een hosting provider die zeker niet mag ontbreken in dit artikel met de beste Magento server hosting providers.

Net als bij een aantal andere hosting providers in dit artikel kun je bij GreenGeeks terecht voor een groot aantal verschillende soorten hosting. Zo beschikt GreenGeeks op dit moment over VPS hosting en dedicated hosting voor Magento webshops. Een groot voordeel van GreenGeeks is alleen dat ze volledig klimaatneutraal zijn waardoor je dus ook aan het milieu denkt met de hosting van GreenGeeks.

Kies je voor een shared hosting pakket? Dan kun je al bij GreenGeeks terecht vanaf $2.95 per maand. In dit pakket kun je één webshop kwijt, heb je 50 GB opslagruimte, ontvang je een gratis domeinnaam & SSL certificaat. Om het helemaal af te maken worden er ook nog automatisch dagelijks backups gemaakt van jouw webshop! GreenGeeks is dan ook een interessante keuze wanneer je zoekt naar duurzame Magento hosting.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, VPS en dedicated hosting
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via live chat
 • Prijzen: vanaf $2,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis domeinnaam en SSL

Wat is Magento hosting precies?

Magento is een e-commerce platform gebouwd op een open source-technologie waarmee je (eenvoudig) een eigen webshop kunt bouwen en beheren. Doordat Magento beschikt over enorm veel functionaliteiten kun je alles volledig naar wens maken en is vrijwel alles mogelijk. Naast het design van jouw Magento webshop biedt Magento ook erg krachtige tools voor marketing, zoekmachine optimalisatie en voorraadbeheer.

Magento kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere e-commerce platformen. Zo kun je met Magento eenvoudig en snel opschalen. Wanneer jouw webshop bijvoorbeeld begint met 10 producten kun je dit in de loop van tijd eenvoudig uitbreiden naar duizenden producten, zonder dat je hoeft over te stappen naar een ander platform.

Daarnaast is Magento ontworpen om ook gebruikt te kunnen worden door mensen die niet technisch zijn aangelegd. Ook als niet-programmeur kun je met Magento dus een eigen webshop maken.

Loop je tijdens het bouwen of beheren van je Magento webshop vast? Dan is de mega community ook een groot voordeel. Doordat de community namelijk zo groot is kun je snel en makkelijk antwoorden vinden op de problemen en/of vragen die je hebt.

Wat is het verschil tussen Magento 1 en Magento 2 hosting?

Ben je van plan om zelf een eigen webshop te gaan bouwen met Magento? Dan zal je ongetwijfeld gezien hebben dat je bij Magento de keuze hebt uit Magento 1 en Magento 2, maar wat zijn hier nu precies de verschillen tussen en welke Magento kun je vervolgens het beste kiezen?

Het is goed om te weten dat er een aantal verschillen zijn tussen Magento 1 en Magento 2. Echter zijn er maar een paar verschillen die echt de moeite waard zijn om te weten. Laten we deze punten daarom maar eens bespreken.

Een van de grootste verschillen tussen Magento 1 en Magento 2 is dat Magento 2 een stuk sneller, SEO-vriendelijker en gebruiksvriendelijker is dan Magento 1. Zo ondersteunt Magento 2 bijvoorbeeld de nieuwste PHP versie en dat verbetert de algehele snelheid van jouw webshop.

Daarnaast kan Magento 2 meer bestellingen per uur verwerken en worden pagina’s stukken sneller geladen dan bij Magento 1. Naast de schonere codering en het gebruiksvriendelijkere dashboard biedt Magento 2 ook een metatag-functie om je vindbaarheid in zoekmachines als Google te verbeteren. Deze tag ontbrak namelijk nog in Magento 1.

Verschillende soorten Magento server hosting

Zoals je in dit artikel hebt gelezen heb je bij Magento hosting de keuze uit verschillende soorten hosting. Het is dus belangrijk dat je van tevoren goed onderzoek doet naar de verschillende soorten Magento hosting, zodat je weet welk type Magento hosting je nodig hebt voor jouw Magento webshop. Om je te helpen zal ik de verschillende soorten Magento server hosting hieronder even gedetailleerd toelichten.

1. Shared Magento hosting

De goedkoopste vorm van Magento hosting is shared hosting. Zoals de naam al zegt deel je bij shared hosting de server met meerdere webshops. Het voordeel hiervan is dat de kosten van de server ook worden gedeeld over alle webshops die op de server staan.

Echter kent shared hosting ook een aantal nadelen. Doordat je de server deelt, deel je namelijk ook alle kracht van de server. Hierdoor is jouw webshop vaak een stuk trager dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld een VPS of Dedicated server. Verder lever je met shared Magento hosting ook in op veiligheid doordat er op een gedeelde server altijd wel een zwakkere website of webshop is te vinden.

Wanneer je zoekt naar goedkope hosting is shared Magento hosting dus interessant, maar als je het goed wilt aanpakken raad ik je aan om voor VPS hosting of dedicated hosting te kiezen.

2. Magento VPS hosting

Een Virtual Private Server(VPS) is een middenweg om de nadelen van shared hosting op te lossen. Echter betaal je hier wel voor, want VPS hosting is een stukje duurder dan de goedkope shared hosting.

Wanneer je kiest voor VPS hosting krijg je een eigen virtuele serverruimte binnen een server. Doordat je een eigen deel van de server krijgt heb je meer middelen tot je beschikking, wat ervoor zorgt dat je minder snel tegen de limieten van het pakket aanloopt. Daarnaast is jouw webshop ook aanzienlijk sneller en veiliger, doordat je geen last meer hebt van andere webshops op de server.

3. Magento Dedicated server hosting

De laatste, duurste en beste vorm van Magento hosting is dedicated Magento hosting. Bij dedicated hosting krijg je namelijk een eigen server waarop alleen jouw webshop komt te staan.

Doordat alleen jouw webshop op deze server komt te staan kan jouw webshop ook alle kracht van de server gebruiken. Wanneer je kiest voor een dedicated server is jouw webshop dus ook een stuk sneller en kan jouw webshop veel beter tegen bezoekerspieken.

Bovendien ben je niet meer afhankelijk van hoe andere webshops op de server zijn beveiligd, omdat alleen jouw webshop op de server staat. Het nadeel van dedicated Magento hosting is dan wel weer dat het aanzienlijk duurder is dan VPS hosting.

webhosting-kiezen

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste Magento hosting?

Wanneer je op zoek bent naar de beste Magento server hosting provider voor jouw webshop zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Gelukkig hoef je daar bij dit artikel geen rekening mee te houden, want ik heb al deze punten meegenomen in het onderzoek om deze lijst met de beste Magento hosting providers samen te stellen.

Wil je zelf nog verder op zoek gaan naar andere Magento hosting providers? Dan is het super belangrijk om de volgende punten mee te nemen in je Magento hosting vergelijking.

 • Compatibel met Magento: Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden is het belangrijkste dat je Magento bij de gekozen hosting provider kunt installeren. Bij de top 10 beste Magento hosting providers in deze blog is dat het geval, maar ga je nog verder op zoek? Dan is het belangrijk om dit te controleren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • De soort hosting: Als tweede is het goed om de soort hosting te controleren. Zoals je hierboven hebt gelezen heb je namelijk de keuze uit verschillende soorten Magento hosting. Afhankelijk van je wensen en budget kun je een juiste provider kiezen.
 • De klantenservice: Loop je vast, heb je een probleem met je webshop, of is je webshop niet meer bereikbaar? Dan wil je dit zo snel mogelijk oplossen, maar wat als je er zelf niet uitkomt? Dan wil je dat er een klantenservice aanwezig is, zodat zij je kunnen helpen. Controleer daarom altijd of er een klantenservice aanwezig is en hoe deze door anderen wordt beoordeeld.
 • Beveiliging: Een ander belangrijk punt dat je zeker niet mag vergeten is de beveiliging. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw Magento webshop wordt gehackt. Kies daarom altijd voor een hosting provider die de nodige maatregelen neemt voor een betere beveiliging van de server en jouw webshop. In dit geval kun je bijvoorbeeld denken aan server monitoring, een SSL certificaat en automatische backups.
 • Prijzen: Het laatste punt dat je wilt controleren bij het kiezen van een Magento hosting provider zijn de prijzen. Je wilt namelijk niet te veel betalen, maar wel de beste kwaliteit en service. Doe daarom goed onderzoek naar de verschillende hosting providers, hun eigenschappen en de daarbij komende prijzen.

Is er ook goedkope Magento server hosting?

Ja, er zijn genoeg betaalbare/goedkope hosting providers voor Magento server hosting te vinden. Het is alleen wel belangrijk om hier goed over na te denken, want webshops vragen nu eenmaal om krachtigere hosting dan websites.

Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat met Magento en het bouwen van een webshop dan kun je prima voor een shared webhosting pakket kiezen. Echter ga je hier al vrij snel tegen de limieten aanlopen. Een webshop moet namelijk veel meer met de server en database communiceren dan een website en dat kost nou eenmaal kracht.

Natuurlijk kun je binnen een bepaalde klasse wel zoeken naar goedkope Magento hosting. Neem bijvoorbeeld dit artikel waarin ik de beste Magento hosting providers vergelijk. In dit artikel staan zowel goedkope als dure hosting providers. Je kunt hier dus zonder probleem filteren op de goedkope opties.

Beste Magento Hosting Providers: Wat kost Magento hosting?

Nu we inmiddels de beste Magento hosting providers in Nederland hebben besproken is er nog een belangrijke vraag die ik wil beantwoorden. We hebben het namelijk nog niet echt gehad over de hosting kosten waarmee je ongeveer rekening moet houden voor Magento hosting.

Het is voor mij lastig om precies te zeggen wat je ongeveer kwijt bent voor Magento hosting. Zoals ik vertelde heb je namelijk de keuze uit verschillende soorten Magento hosting. Vervolgens heb je ook nog de keuze uit verschillende hostingpakketten die allemaal anders zijn geprijsd.

Hoewel ik dus geen specifieke bedragen kan noemen, kan ik wel een goede indicatie geven. Voor shared Magento hosting ben je ongeveer tussen de €2,00 en €10,00 euro kwijt. Kies je voor VPS Magento hosting? Dan ben je tussen de €10 en €50 euro per maand kwijt. Kies je voor dedicated Magento hosting? Dan beginnen de prijzen vanaf ongeveer €50,00.

Conclusie: Wat is de beste Magento hosting provider voor jou?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van dit artikel met de beste Magento hosting providers is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste Magento hosting provider voor jouw webshop?

Als je mij vraagt welke hosting provider ik zou aanraden, dan is dat zonder enige twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk meermaals uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland en beschikt over alles wat je nodig hebt voor het opzetten van een professionele Magento webshop. Bovendien hebben ze een uptime van 99,98% en beschikken ze over een klantenservice die zowel via mail als telefoon bereikbaar is.

Kies je liever voor een grote internationale hosting provider, omdat je een internationale webhosting hebt? Dan raad ik je aan om te kijken naar de Magento hosting van SiteGround of Hostinger.

Beste Magento hosting - Veelgestelde vragen

Kun je Magento 2 installeren op shared hosting?

Ja, het is zeker mogelijk om Magento 2 te installeren op een shared hosting pakket. Bedenk je alleen wel dat het niet de beste resultaten zal opleveren, omdat de kracht van de server verdeeld wordt over meerdere webshops. Dit komt de snelheid van jouw webshop niet ten goede.

Is Magento hetzelfde als Shopify?

Nee, Magento is niet hetzelfde als Shopify. Magento is namelijk een opensource-systeem wat betekent dat ontwikkelaars zelf toevoegingen kunnen doen aan het systeem. Shopify is dit niet en daardoor zit je vast aan de mogelijkheden die Shopify je geeft.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids