Beste Webshop Hosting Vergelijken | 8 Beste Providers voor in Nederland!

Beste-webshop-hosting-vergelijken-nederland
Inhoudsopgave

Ben je van plan om een (nieuwe) webshop te maken? Of heb je al een webshop, maar ben je niet meer tevreden over je huidige hosting provider? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hosting provider, maar hoe kies je nu de beste webshop hosting in Nederland?

Zoals je misschien al wel is opgevallen, is de keuze uit webshop hosting providers gigantisch. Doordat alle hosting providers ook nog eens beschikken over een ander aanbod met variërende specificaties is het vergelijken van de website webshop hosting een grote uitdaging.

Om het webshop hosting vergelijken voor jou een stuk eenvoudiger te maken heb ik uitgebreid onderzoek voor je gedaan naar de beste webshop hosting providers in Nederland. De resultaten van dit onderzoek zal ik in dit artikel met je delen, zodat je vervolgens eenvoudig zelf de beste hosting provider voor je webshop kunt kiezen!

Beste webshop hosting vergelijken: 8 Beste providers in Nederland

Zoals ik in de intro van dit artikel aangaf is de keuze uit webshop hosting providers gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Dit maakt het kiezen van de beste webshop hosting erg lastig, want elke hosting provider beschikt over andere kenmerken. Zo heeft de ene hosting provider een gunstige server locatie, krijg je bij de ander een gratis domeinnaam, maakt een ander automatische back-up en geeft de ander een hoge korting op de eerste contractduur.

Samenvattend is het kiezen van een goede hosting provider voor webshops dus erg lastig. Gelukkig kan en zal ik je helpen in dit artikel! Hieronder heb ik de 8 beste webshop hosting providers in Nederland namelijk op een rijtje gezet. Bij elke hosting provider geef ik een gedetailleerde omschrijving en benoem ik de eigenschappen, zodat je de hosting providers vervolgens eenvoudig met elkaar kunt vergelijken.

Dit zijn de beste webshop hosting providers in Nederland:

 • Cloud86: De beste webshop hosting in Nederland
 • Mijn.host: De beste duurzame webshop hosting in Nederland
 • Hostinger: De beste internationale webshop hosting
 • Junda: De beste goedkope webshop hosting
 • SiteGround: De beste managed webshop hosting

1. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

De beste webshop hosting van dit moment is zonder enige twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk een populaire en snelgroeiende hosting provider die behoort tot de beste webhosting providers binnen Nederland. Een groot voordeel van Cloud86 is dat ze gevestigd zijn in Nederland en dat ze in zowel 2022 als 2023 zijn uitgeroepen tot snelste webhosting provider in Nederland. Dat de hosting van Cloud86 zo snel is komt onder andere doordat hun servers gevestigd zijn in Nederland en dat ze gebruik maken van snelle SSD schijven.

Lijkt de webshop hosting van Cloud86 je interessant? Dan is het als eerste goed om te weten dat je de keuze hebt uit normale webhosting en WooCommerce hosting. Wat je precies nodig hebt is afhankelijk van je wensen. Ga je voor het eerst een webshop maken en gaat deze niet heel uitgebreid worden? Dan is de normale webhosting voldoende. Wil je een grotere webshop maken met WooCommerce? Dan is het verstandiger om te kiezen voor de WooCommerce hosting, zodat je het maximale uit je webshop kunt halen.

Wanneer je kiest voor een webhostingpakket van Cloud86 is het goed om de specificaties van de pakketten te controleren. Er zitten namelijk nogal wat verschillen tussen de pakketten. Deze verschillen zitten voornamelijk in de hoeveelheid opslagruimte, bandbreedte en snelheid. Verder bevat niet elk hostingpakket de gratis verhuisservice t.w.v. €75,00. Het is daarom goed om hier van tevoren even naar te kijken.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

2. Mijn.host

Mijn.host-review

De tweede plek in dit artikel met de beste webshop hosting providers is voor mijn.host. Mijn.host is net als Cloud86 namelijk een Nederlandse hosting provider die de laatste jaren hard aan het groeien is. Bij mijn.host zijn ze namelijk van mening dat sneller, makkelijker en goedkoper moet kunnen dan bij de concurrentie. Deze gedachte van mijn.host lijkt te kloppen, want ze worden op dit moment beoordeeld met gemiddeld 4,8 van de 5 sterren.

Een groot voordeel van de webhosting van mijn.host is dat ze volledig draaien op 100% hernieuwbare energie. Wanneer je dus een webshop wilt maken, maar ook aan het milieu wilt denken is mijn.host de beste keuze!

Lijkt de webshop hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit vier verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket raad ik persoonlijk niet aan, omdat deze niet erg snel is en de hoeveelheid opslagruimte wat beperkt is. Voor het maken van een simpele webshop raad ik je daarom aan om te kijken naar minimaal het basic pakket. Heb je behoefte aan meer CPU cores, RAM geheugen of opslagruimte? Dan raad ik je aan om naar het advanced of ultimate pakket te kijken. De kosten voor webshop hosting bij mijn.host beginnen vanaf €1,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller hosting
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Een andere hosting provider die zeker een plekje verdient in de top 3 van dit artikel met de beste webshop hosting providers is Hostinger. Onder velen zal Hostinger misschien al wel bekend zijn, want Hostinger is een super grote internationale hosting provider die je regelmatig voorbij ziet komen in advertenties op YouTube en social media.

Een nadeel dat veel internationale hosting providers hebben, is dat ze vaak geen datacenters in Nederland hebben. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer je je met jouw webshop focust op de internationale markt, maar wanneer je je focust op de Nederlandse markt is dat het wel. Nu scoort Hostinger zo hoog in deze webshop hosting vergelijking, omdat ze een van de weinige grote internationale hosting providers zijn die beschikken over een datacenter in Nederland. Hostinger is daardoor ook een goede optie voor een Nederlandse webshop.

Lijkt de webshop hosting van Hostinger je interessant? Dan heb je de keuze uit drie hostingpakketten. De grootste verschillen tussen deze pakketten zitten in de snelheid, de hoeveelheid opslagruimte en het type opslagruimte. Sowieso is het goed om te weten dat het goedkoopste pakket niet geschikt is voor het maken van een webshop. Voor het maken van een webshop raad ik je daarom aan om minimaal voor het business pakket te kiezen. De kosten voor webshop hosting bij Hostinger beginnen vanaf €3,69 per maand. E-mail hosting is hierbij standaard inbegrepen.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

4. Junda

Junda-review

De vierde hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst met beste webshop hosting providers is Junda. Hoewel Junda nog een relatief jonge Nederlandse hosting provider is, hebben de eigenaren al wel de nodige ervaring. Junda is namelijk opgericht door ex-werknemers van andere grote hosting providers binnen Nederland. Samen hebben de eigenaren van Junda meer dan 20 jaar ervaring in de webhosting branche.

Lijkt de webhosting van Junda je interessant? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Net als bij mijn.host zitten de verschillen tussen deze pakketten vooral in de snelheid en opslagruimte. Ben je van plan om je webshop te maken met WooCommerce? Dan is het goed om te weten dat het goedkoopste pakket van Junda niet geschikt is voor WooCommerce.

Wanneer je zelf een webshop wilt maken raad ik je bij Junda aan om minimaal te kiezen voor het ‘Plus’ pakket. Het plus pakket bevat namelijk alles wat je nodig hebt voor het opzetten van een goede en stabiele webshop. Je kunt het pakket vervolgens altijd nog upgraden in het geval dat nodig mocht zijn. De kosten voor webshop hosting van Junda beginnen vanaf €1,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared en WordPress
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, http 3

5. SiteGround

SiteGround-hosting-vs-GoDaddy

De vijfde plek in dit artikel met de beste webshop hosting providers is voor SiteGround. SiteGround is namelijk net als Hostinger een grote en bekende internationale hosting provider. Een groot voordeel van SiteGround is dat ze door WordPress zelf worden aangeraden als beste WordPress hosting. Dit zegt dus wel wat over de kwaliteit van de hosting van SiteGround.

Dat SiteGround wordt aangeraden door WordPress heeft een aantal redenen. Zo is SiteGround in vrijwel elk land actief, heeft SiteGround een erg ruim aanbod, zijn ze super gebruiksvriendelijk en beschikken ze over een prettige klantenservice die 24/7 bereikbaar is via live chat. Op dit moment kun je bijvoorbeeld bij SiteGround terecht voor shared hosting, WordPress hosting, cloud hosting en reseller hosting.

Lijkt de webhosting van SiteGround je interessant? Dan heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Welk pakket het beste aansluit, is afhankelijk van wat je behoeften precies zijn. Wanneer je een simpele webshop wilt maken zonder al te veel geavanceerde zaken is het goedkoopste pakket voldoende. Heb je grotere wensen of meer behoeften? Dan raad ik je aan om naar het ‘GrowBig’ of ‘GrowGeek’ pakket te kijken. De kosten voor webshop hosting van SiteGround beginnen vanaf €2,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, cloud en reseller
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis CDN

6. Bluehost

Bluehost-beste-WooCommerce-hosting

Een andere hosting provider die zeker niet mag ontbreken in deze lijst met de beste webshop hosting providers is Bluehost. Net als Hostinger en SiteGround is Bluehost namelijk ook een erg grote internationale hosting provider. Bluehost is misschien wel de bekendste hosting provider in deze lijst, want Bluehost is al meer dan 15 jaar actief in de webhosting branche.

Een voordeel van Bluehost is dat ze een gigantisch webhosting aanbod hebben. Je kunt bij Bluehost dus niet alleen terecht voor de standaard vormen van webhosting, maar ze beschikken over speciale WordPress hosting, WooCommerce hosting, dedicated hosting en VPS hosting. Voor iedereen is er daarom wel een geschikt hostingpakket te vinden bij Bluehost. Dit is dan ook de reden dat Bluehost op dit moment meer dan 2 miljoen websites en webshops host.

Lijkt de webshop hosting van Bluehost je interessant? Dan heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Voor het maken van een webshop raad ik je aan om minimaal naar het “Choice plus” pakket te kijken. Het goedkoopste “Basic” pakket is namelijk erg minimaal waardoor je snel tegen limieten aan zal lopen. De kosten voor webshop hosting van Bluehost beginnen vanaf $2,95 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS en dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: 24/7 via mail
 • Prijzen: vanaf €2,95 per maand
 • Extra’s: gratis domeinnaam en SSL certificaat, automatische backups

7. CloudWays

Cloudways-woocommerce-hosting

De laatste hosting provider die ik ook zeker besproken wil hebben in dit artikel met de beste webshop hosting providers is CloudWays. Wat goed is om te weten over deze hosting provider is dat ze het net even wat anders aanpakken dan de andere hosting providers.

Wanneer je namelijk kiest voor CloudWays kies je voor cloud hosting. Het voordeel hiervan is dat je webshop op een servernetwerk in de cloud komt te staan. Wat het voordeel hiervan is, is dat wanneer de server onbereikbaar raakt, je webshop automatisch geladen kan worden via een andere cloudserver. Dit resulteert in minder downtime en dus een webshop die minder vaak onbereikbaar is.

Lijkt de cloud webshop hosting van CloudWays je interessant? Dan is het goed om te weten dat je het hostingpakket helemaal naar eigen wens kunt samenstellen. Je kunt namelijk kiezen welk datacenter je wilt gebruiken. Op dit moment heb je de keuze uit DigitalOcean, AWS of Google Cloud. Welke je het beste kunt kiezen is afhankelijk van je budget en op welke landen je wilt focussen. Niet elk datacenter heeft namelijk servers op de juiste locatie staan. Gelukkig kun je dit eenvoudig controleren via de website van CloudWays. De kosten voor cloud webshop hosting van CloudWays beginnen vanaf $14 dollar per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: managed WordPress hosting, VPS, cloud hosting
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365
 • Prijzen: vanaf $14(€12,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische bedfvbnackups, gratis CDN, gratis verhuisservice

Beste webshop hosting vergelijken bonus: Kinsta

Beste-webshop-hosting

Inmiddels hebben we de 7 beste webshop hosting providers in Nederland besproken, maar wat als je nu nog geen hosting provider hebt gevonden die aan jouw wensen voldoet? Dan is er nog een bonus hosting provider die ik als bonus met je wil delen.

De bonus provider waar ik het dan over heb is Kinsta. Kinsta is namelijk een grote internationale hosting provider die zich met name focust op het hogere segment van webhosting. Waar veel hosting providers namelijk gebruik maken van shared hosting, maakt Kinsta gebruik van managed webhosting op het Google Cloud platform. Dit zorgt ervoor dat je de maximale snelheden uit je webshop kunt halen.

Lijkt de managed webshop hosting van Kinsta je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit vier hostingpakketten die volledig zijn afgestemd op WordPress WooCommerce. Welk pakket je precies nodig hebt, is afhankelijk van het aantal websites dat je wilt maken. Wil je een webshop maken en hosten? Dan zal het goedkoopste pakket voldoende zijn. De kosten voor managed webshop hosting van Kinsta beginnen vanaf $35 dollar per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: Managed WordPress, VPS en cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf $35(€32,-) per maand
 • Extra’s: automatische backups, gratis SSL en CDN

Wat is webshop hosting precies?

Inmiddels hebben we de 8 beste webshop hosting providers in Nederland met elkaar vergeleken. Nu zal je misschien denken dat je op basis hiervan de beste webshop provider moet kunnen kiezen, maar zo ver is het nog niet. Er is namelijk nog een hoop belangrijke informatie die je moet weten, voordat je echt de beste webshop hosting kunt kiezen. Als eerst is het belangrijk om te weten wat webshop hosting precies is. Laten we daar daarom eerst maar eens naar kijken.

Zoals je waarschijnlijk al wel zal weten zijn er een groot aantal verschillende soorten hosting. Al deze soorten hosting hebben hun eigen voor- en nadelen, wat zorgt voor grote verschillen in de prestaties en de prijzen.

Voor het hosten van een webshop kun je kiezen voor webshop hosting, maar dat is nog vrij algemeen. Webshop hosting is er namelijk in verschillende vormen. Zo kun je kiezen voor shared webshop hosting, wat de goedkoopste optie is, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor VPS, cloud of dedicated webshop hosting. Welke soort hosting je moet kiezen is afhankelijk van wat de status van je webshop is.

Ga je voor het eerst een webshop bouwen? Dan zal je nog een hoop moeten ontdekken. In dit geval is het dan zonde om een duur hostingpakket aan te schaffen. Je kunt in deze situatie daarom het beste een goedkoop shared webshop hosting pakket aanschaffen.

Heb je plannen om een grote webshop te maken? Of heb je al een webshop die je wilt verhuizen naar een andere hosting provider? Dan kan het slim zijn om direct te kijken naar VPS, cloud of dedicated webshop hosting. Deze vormen van hosting hebben minder downtime, kunnen beter tegen bezoekers pieken en zijn een stuk sneller. Wil je hulp bij het kiezen van een webshop hostingpakket? Neem dan gerust contact met mij op en dan help ik je graag verder, zodat je zelf je WordPress webshop maken kunt!

Waarom kiezen voor webshop hosting in plaats van ‘normale’ hosting?

Nu je weet wat webshop hosting precies is, wil je natuurlijk ook weten wat de verschillen zijn tussen ‘normale’ webhosting en webshop hosting. In dit onderdeel van dit artikel wil ik daar wat dieper op induiken, want er zijn grote verschillen tussen normale shared webhosting en speciale webshop hosting.

1. Betere caching

Het eerste voordeel van webshop hosting ten opzichte van normale shared hosting is de caching. Voor een website geldt namelijk dat erg veel informatie statisch is en niet vaak aangepast hoeft te worden. Een website kan daardoor zonder problemen gecached worden, zodat deze voor bezoekers sneller geladen kan worden. Voor een webshop zit dit net even anders, want wanneer je bijvoorbeeld prijzen aangepast wil, wil je dat deze direct zichtbaar zijn voor bezoekers op de website. Deze gegevens wil je daarom niet gecached hebben. Dit is de reden dat webshops een andere manier van caching gebruiken dan websites.

2. Meer communicatie met de database

Het tweede voordeel van webshop hosting ten opzichte van normale shared hosting is de communicatie met de database. Een webshop moet namelijk veel meer communiceren met de database dan een website. Zo moet een webshop bijvoorbeeld met de database communiceren om prijzen, kleurvarianten van producten en voorraden op te halen. Omdat de server voor een webshop veel meer verzoeken van en naar de database moet verwerken heeft een webshop een sterke server en dus hostingpakket nodig. Voor het maken van een webshop is het daarom verstandig om te kiezen voor webshop hosting in plaats van standaard shared hosting.

3. Communicatie met externe programma’s

Het derde voordeel van webshop hosting ten opzichte van normale shared hosting is de communicatie met externe programma’s. Doordat een website namelijk statisch is hoeven er in de meeste gevallen ook weinig koppelingen met (zware) externe programma’s gemaakt te worden. Voor een webshop is dit anders, want je hebt bijvoorbeeld een systeem als Mollie nodig voor het werken van de betalingen. Verder zullen er misschien nog wel andere systemen zijn die je aan je webshop wilt koppelen om orders bijvoorbeeld door te zetten. Al dit soort extra koppelingen maken je webshop trager en daarom is het belangrijk om voor een krachtige en snelle server voor webshops te kiezen.

4. Meer RAM geheugen

Het vierde belangrijke voordeel van webshop hosting ten opzichte van normale shared hosting is de hoeveelheid RAM geheugen. Een website heeft namelijk een stuk minder RAM-geheugen nodig dan een webshop, omdat er minder door de server gedaan hoeft te worden. Dit is dan ook de reden dat je een webshop niet moet zetten op een te klein standaard hostingpakket. RAM geheugen heeft namelijk veel invloed op de snelheid van een webshop.

webhosting-kiezen

Bestaat er ook gratis webshop hosting?

Een vraag die ik regelmatig voorbij heb zien komen is of er ook gratis webshop hosting bestaat? Nu kan ik in ieder geval vertellen dat er vast een zeker gratis webshop hosting valt te vinden, maar ik raad dit zeker niet aan.

Gratis webshop hosting klinkt erg mooi, maar ik snap niet helemaal waarom je hiervoor zou kiezen. Je maakt namelijk een webshop, omdat je producten wilt verkopen en uiteindelijk geld wilt verdienen. Aangezien je via een webshop erg veel privacygevoelige gegevens verwerkt, is het super belangrijk om te investeren in goede, betrouwbare en veilige webhosting.

Het nadeel van een gratis webshop hosting provider is namelijk dat je geen idee hebt hoe ze met de gegevens van jou en je bezoekers omgaan. Aangezien je niks voor de hosting hoeft te betalen verwacht ik niet dat ze het maximale doen voor de beveiliging van je webshop. Daarnaast is gratis webshop hosting ook altijd traag en is de kans erg groot dat er reclames op je webshop komen te staan. Kies daarom nooit voor gratis webshop hosting.

Bestaat er wel goedkope webshop hosting

Heb je niet zoveel budget ter beschikking voor een duur webshop hosting pakket? Dan snap ik dat je zoekt naar goedkope hosting, want hiermee kun je in ieder geval op een veilige en betrouwbare manier een webshop in de lucht krijgen.

Ga je voor het eerst een webshop maken? Dan is het onnodig om direct een duur hostingpakket aan te schaffen. Je kunt namelijk prima beginnen met een goedkoop hostingpakket. Staat je webshop vervolgens klaar en heb je enkele bestellingen gehad? Dan heeft de webshop zich bewezen en dan is het de moeite waard om over te stappen op een sneller en uitgebreider hostingpakket voor webshops.

Wanneer je zoekt naar een goedkoop hostingpakket voor webshops raad ik je aan om eens naar de webhosting hosting van Cloud86 of mijn.host te kijken. Beide hosting providers zijn namelijk erg populair in Nederland en beschikken over hostingpakketten voor ieder budget. Voor minder dan €2,00 per maand kun je al bij deze hosting providers terecht!

Beste-webshop-hosting-kosten

Kun je webshop hosting ook gebruiken voor WordPress?

Ben je van plan om een webshop te maken met WordPress en WooCommerce? Dan vraag je je misschien af of webshop hosting hiervoor geschikt is. Als je namelijk wat gaat zoeken in Google dan zie je dat hosting providers zowel webshop hosting als WooCommerce aanbieden. Je krijgt hierdoor het gevoel dat deze vormen van hosting verschillen, maar eigenlijk zijn ze vrij vergelijkbaar.

Webshop hosting is namelijk bedoeld voor webshops in het algemeen. Je kunt met webshop hosting dus ook een webshop ontwikkelen met WordPress en WooCommerce. Echter zijn er ook nog een aantal andere systemen die je kunt gebruiken voor het maken van een webshop. Ook deze webshops kun je hosten op een webshop hosting pakket.

Wanneer je een webshop wilt maken met WordPress en WooCommerce kun je dus naar zowel webshop als WooCommerce hosting kijken.

Wat kost webshop hosting in Nederland?

Inmiddels hebben we de 8 beste webshop hosting providers voor in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie zal je de beste hosting provider voor jou kunnen kiezen, maar toch is er nog een belangrijke vraag die we nog niet besproken hebben. Want wat kost webshop hosting nu precies?

Het is voor mij helaas lastig te zeggen wat webshop hosting jou exact zal gaan kosten. De kosten voor webshop hosting zijn namelijk sterk afhankelijk van het type hosting dat je kiest, de hosting provider, het pakket en de contractduur. Ondanks dat ik je geen exacte bedragen kan geven, kan ik je wel een schatting geven, zodat je weet met welke kosten je ongeveer rekening moet houden.

Kies je voor een goedkoop shared webshop hosting pakket? Dan liggen de kosten tussen de €2,00 en €10,00 euro per maand. Kies je voor managed webshop hosting? Dan liggen de kosten tussen de €10,00 en €30,00 euro per maand. Kies je voor VPS of dedicated webshop hosting? Dan moet je rekenen op prijzen vanaf €50,00 per maand.

Conclusie; Wat is de beste webshop hosting voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste webshop hosting provider in Nederland?

Als je mij vraagt welke webshop hosting provider ik zou aanraden, dan zou dat zonder enige twijfel Cloud86 zijn. Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren is uitgeroepen tot de snelste hosting provider in Nederland. Daarbij leveren ze een uptime van 99,98%, is e-mail hosting standaard inbegrepen en kun je gebruik maken van de gratis verhuisservice t.w.v. €75,00.

Zoek je een webshop hosting provider die internationaal actief is? Dan raad ik je aan om te kiezen voor de webshop hosting van Hostinger, omdat zij een van de grootste spelers zijn met betrouwbare servers en een goede klantenservice.

Beste webshop hosting - Veelgestelde vragen

Welke hosting heb je nodig voor een webshop?

Welke hosting je nodig hebt voor een webshop is afhankelijk van hoever je webshop op dit moment is. Ben je net begonnen? Dan is een shared of managed webshop hosting meer dan voldoende. Heb je al een webshop die bestellingen ontvangt of wil je het vanaf het begin direct goed aanpakken? Dan kun je beter voor VPS of cloud webshop hosting kiezen. Bij Cloud86 kun je in alle gevallen terecht!

Wat kost webshop hosting?

Wat webshop hosting precies kost is lastig te zeggen. De exacte kosten voor webshop hosting zijn namelijk afhankelijk van het type hosting dat je kiest, het hostingpakket, de contractduur en ga zo maar door. De kosten voor webshop hosting beginnen vanaf ongeveer €2,00 per maand, maar die kunnen oplopen tot €150 per maand.

Wat is het verschil tussen webshop hosting en WooCommerce hosting?

Op de benaming na kennen webshop- en WooCommerce hosting eigenlijk weinig verschillen. Webshop hosting is wat algemener waardoor het ook geschikt is wanneer je een webshop wilt maken met een ander systeem dan WooCommerce. WooCommerce hosting is daarentegen weer volledig afgestemd op het maken van een webshop met WordPress en WooCommerce.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids