Beste Webshop Hosting Vergelijken | 8 Beste Providers voor in Nederland!

Beste-webshop-hosting-vergelijken-nederland
Inhoudsopgave

Sta jij op het punt om zelf een eigen webshop te gaan bouwen? Dan is het aanschaffen van een hostingpakket met domeinnaam de eerste stap, maar wat is nu precies de beste webshop hosting voor in Nederland? De keuze uit hosting providers is gigantisch wat het maken van een keuze erg lastig maakt. Daarbij kun je ook niet kiezen voor de normale standaard hosting, omdat er voor een webshop speciale hosting nodig is.

Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de beste webshop hosting heb ik al uitgebreid onderzoek voor jou gedaan. De beste webshop hosting providers zal ik daarom hieronder bespreken en vergelijken, zodat jij de beste webshop hosting voor jouw nieuwe webshop kunt kiezen. Laten we dus maar snel beginnen!

Beste webshop hosting vergelijken: 8 Beste providers voor in Nederland in 2022

Heb jij zelf al wat onderzoek gedaan naar webshop hosting providers? Dan heb je ongetwijfeld gezien dat er echt gigantisch veel aanbod is. Alleen binnen nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen webshop hosting providers. Dit maakt het kiezen van de juiste hosting provider erg lastig.

Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de beste webshop hosting provider heb ik al uitgebreid onderzoek gedaan. In dit onderzoek heb ik mij verdiept in de beste webshop hosting providers en deze uitgebreid met elkaar vergeleken. De resultaten hiervan zal ik hieronder met jou bespreken.

Dit zijn de beste webshop hosting providers van dit moment:

 1. Cloud86
 2. SiteGround
 3. Hostinger
 4. Bluehost
 5. HostGator
 6. A2 Hosting
 7. Cloudways
 8. Kinsta

1. Cloud86

Beste-webhosting-cloud86

Jij zoekt naar de beste webshop hosting voor jouw nieuwe of bestaande webshop? Dan kun je kiezen voor een grote internationale hosting provider, maar vaak is het beter om het in Nederland te houden. Je kunt namelijk makkelijker communiceren met de klantenservice en ook zijn de servers vaak sneller, doordat deze in Nederland staan. De beste webshop hosting provider van dit moment is dan ook zonder twijfel Cloud86! Cloud86 is in Nederland namelijk een erg populaire en goede hosting provider die inmiddels al verschillende jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider.

Kies jij voor de hosting van Cloud86? Dan kun je het beste kiezen voor de specifieke webshop hosting van Cloud86. Deze pakketten zijn namelijk speciaal afgestemd op webshops. Zo kun jij maximale snelheden uit jouw webshop halen, heb je een hoge uptime garantie, een goede klantenservice en krijg je niet te vergeten een gratis domeinnaam en SSL certificaat.

Cloud86 beschikt over drie webshop hosting pakketten. De kosten voor het goedkoopste pakket bedragen €7,98 per maand. Met dit pakket heb je een goede basis voor een kleine webshop, maar heb je meer nodig? Dan zul je een duurder pakket moeten overwegen.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €7,98 per maand
 • Snelle nederlandse webhosting
 • Meerdere websites beheren vanuit een pakket
 • Automatische backups
 • Gratis SSL certificaat

2. SiteGround

Beste-webshop-hosting-vergelijken

De tweede beste webshop hosting provider die ik wil bespreken is SiteGround. SiteGround behoort namelijk al een groot aantal jaren tot de beste hosting partijen. Het is inmiddels zelf een van de enige hosting providers die door WordPress zelf wordt aangeraden als beste keuze voor hosting.

Dat SiteGround de laatste jaren zo hard gaat heeft een aantal redenen. Zo kun je bijvoorbeeld bij SiteGround terecht voor een groot aantal verschillende soorten hosting. Denk bijvoorbeeld aan WordPress hosting, Cloud hosting, VPS hosting, Dedicated server hosting en reseller hosting. Verder levert SiteGround supersnelle hosting, een uptime van 99,9%, beschikken ze over servers in Nederland en krijg je toegang tot de erg goede 24/7 klantenservice.

Beschik jij niet over technische kennis? Ook dan is SiteGround de beste webshop hosting provider voor jou. Na het aanschaffen van een domeinnaam met hosting pakket kun jij namelijk met één druk op de knop WordPress installeren. Het is zelfs mogelijk om ook direct WooCommerce mee te installeren, zodat jij dit later ook niet zelf nog hoeft te doen.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €2,49 per maand
 • 99,99% uptime garantie
 • Servers in Nederland
 • Gratis SSL certificaat, website migratie en email
 • 24/7 klantenservice
 • Aangeraden door WordPress zelf

3. Hostinger

Hostinger-woocommerce-hosting-nederland

Ook Hostinger is zeker een hosting provider die niet mag ontbreken in deze lijst met beste webshop hosting providers voor in Nederland. Het is daarom zeker de moeite om ook Hostinger mee te nemen in jouw vergelijkingen.

Net als SiteGround beschikt ook Hostinger over verschillende soorten hosting. Jij kunt dus helemaal zelf bepalen welke hosting het beste aansluit bij jouw wensen en het budget. Zo kun je bij Hostinger bijvoorbeeld kiezen uit shared hosting, Magento hosting, WooCommerce hosting en niet te vergeten WordPress(webshop) hosting.

Kies je voor Hostinger? Dan heb heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. De kosten voor het goedkoopste hosting pakket bedragen €1,99 per maand. Dit pakket is alleen niet de beste keuze. Het is namelijk erg beperkt en je krijgt geen gratis e-mail hosting en domeinnaam. Je kunt daarom beter kiezen voor het wat duurdere pakket van €2,99 per maand.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €1,99 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

4. Bluehost

Bluehost-beste-WooCommerce-hosting

Onder velen zal de hosting provider Bluehost al wel bekend zijn. Bluehost is namelijk een van de grootste en populairste hosting providers van dit moment. Zij zijn naast SiteGround namelijk een van de weinige hosting providers die door WordPress zelf worden aangeraden. Mede hierdoor heeft Bluehost op dit moment meer dan 2 miljoen websites en webshops gehost.

Ga jij voor het eerst een eigen webshop bouwen? Dan is Bluehost ook de perfecte keuze, want je hebt geen technische kennis om met de hosting van Bluehost aan de slag te gaan. Zo kun je met één druk op de knop WordPress installeren en de meest lastige instellingen eenvoudig aanpassen.

Kies je voor een webshop hosting pakket van Bluehost? Dan heb je de keuze uit verschillende hostingpakketten. De kosten voor het goedkoopste hostingpakket bedragen €2,55 per maand. Met dit pakket ontvang je een gratis SSL certificaat en domeinnaam. Daarmee is dit pakket ideaal voor de beginnende webshops.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €2,55 per maand
 • 24/7 klantenservice
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Gratis gebruik maken van een CDN
 • Met één klik WordPress installeren

5. HostGator

Hostgator-wordpress-hosting-review

De naam lijkt misschien een beetje op die van Hostinger, maar toch zijn het twee totaal verschillende hosting providers. Ook HostGator mag daarom zeker niet ontbreken in deze lijst met beste webshop hosting providers. HostGator is op dit moment een erg populaire internationale hosting provider waar op dit moment meer dan 2 miljoen websites en webshops worden gehost.

HostGator beschikt misschien wel over de meest complete webshop hosting. Zo krijg je in het basis pakket al erg veel handige functionaliteiten en zul je niet snel tegen de limieten aanlopen. De kosten voor het goedkoopste pakket bedragen ook maar $2,75 per maand.

Kies je voor een hostingpakket van HostGator? Dan ontvang je altijd een gratis domeinnaam en SSL certificaat, kun je met één druk op de knop WordPress installeren en kun jij jouw huidige webshop gratis verhuizen als je deze hebt.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2,75 per maand
 • 99,9% uptime garantie
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Gratis website migratie & email
 • 24/7 klantenservice

6. A2 hosting

A2-hosting-beste-woocommerce-hosting

A2 hosting is nog een relatief nieuwe hosting provider, maar wel maken ze flinke stappen. Hierdoor zijn ze binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van de snelst groeiende en beste webshop hosting providers. Bij A2 Hosting kun je terecht voor een groot aantal verschillende soorten hosting, maar in deze blog gaan we het specifiek hebben over de webshop hosting.

De webshop hosting van A2 hosting is al verkrijgbaar vanaf $2,99 per maand. Dit is dan wel voor de goedkopere shared hosting. Maak jij liever gebruik van VPS hosting? Dan is dat ook mogelijk de kosten hiervoor beginnen namelijk op $4,99 per maand.

Een groot voordeel van A2 Hosting is dat ze gebruik maken van Turbo servers. Hierdoor is jouw webshop tot wel 20 keer sneller dan bij andere hosting providers. Verder ontvang je een gratis SSL certificaat, een automatisch installatie voor WordPress en 99,9% uptime garantie.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2.99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Turbo functionaliteit(website tot 20x sneller)
 • Automatische backups
 • Gratis jouw website verhuizen
 • Gratis Jetpack licentie

7. Cloudways

Cloudways-woocommerce-hosting

De zevende hostingpartij die ik ook zeker nog wil behandelen in deze lijst met beste webshop hosting providers voor in Nederland is Cloudways. Cloudways is namelijk een totaal andere hostingprovider dan de andere providers in deze lijst.

Wanneer je kiest voor Cloudways kies je namelijk voor Cloud hosting. Het voordeel hiervan is dat jouw webshop in de cloud staat. Mocht er daarom een server offline raken schakelt jouw webshop gelijk over naar een andere server. Hierdoor raakt jouw webshop nooit offline en loop jij dus geen bezoekers en omzet mis.

Kies jij voor een hostingpakket van Cloudways? Dan kun je hier al terecht vanaf $10 dollar per maand. Dit is een stukje duurder dan de concurrentie, maar persoonlijk vind ik het elke euro waard. Vervolgens kun je zelf ook nog een datacenter kiezen. In dit geval kun je het beste kiezen voor DigitalOcean, Vultr of Google Cloud, omdat deze beschikken over datacenters in Nederland.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $10 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Meerdere websites beheren vanuit één pakket
 • Gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN)
 • 24/7/365 klantenservice

Beste webshop hosting vergelijken bonus: Kinsta

Beste-webshop-hosting

Heb jij tot op heden nog niet de beste webshop hosting provider voor jouw webshop gevonden? Dan heb ik hier nog een bonus provider voor jou. Kinsta is namelijk net als Cloudways een hosting provider die beschikt over Cloud hosting. De service en functionaliteiten die Kinsta standaard bij hun hosting levert zijn echt bizar.

Kinsta is een internationale hosting provider die zich met name richt op de hosting voor grotere bedrijven. Zo hosten ze op dit moment bijvoorbeeld de website van Tripadvisor, Flippa, Workforce en Drift. Hierdoor is de service en kwaliteit van Kinsta erg goed, maar dat brengt natuurlijk wel een prijskaartje met zich mee.

Kies je voor een hostingpakket van Kinsta? Dan kun je terecht vanaf $30 dollar per maand. Wil je meerdere websites of webshops beheren vanuit een pakket? Dan dien je direct een pakket van minimaal $60 dollar per maand aan te schaffen.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $30 per maand
 • 99,99% uptime garantie
 • Alles voor een snelle website
 • Gratis migratie naar Kinsta
 • 24/7 klantenservice

Wat is webshop hosting precies?

Nu we inmiddels alle webshop hosting providers voor in Nederland hebben vergeleken zul je denken dat we aan het einde van deze blog zijn gekomen. Helaas is dit nog niet helemaal het geval. Er is namelijk nog een hoop informatie die jij moet weten voordat jij echt de beste webshop hosting provider voor jouw webshop kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat webshop hosting eigenlijk is?

Zoals je weet zijn er een groot aantal verschillende soorten webhosting. Alle vormen hebben weer hun eigen voor- en nadelen wat zorgt voor grote verschillen in de prijzen. Webshop hosting of WooCommerce hosting is speciaal afgestemd op webshops. Dit is super belangrijk, want wanneer je dit niet niet hebt kan dit zorgen voor problemen.

Zo heeft een webshop vaak veel meer pagina’s en veel productvariaties. Dit zorgt ervoor dat er veel meer communicatie met de database nodig is en dat is niet mogelijk met elke soort hosting. Onder andere hierdoor is het daarom erg belangrijk om speciale webshop hosting te kiezen wanneer jij zelf een WordPress webshop maken wilt.

Waarom kiezen voor webshop hosting in plaats van “normale” hosting?

Een webshop is totaal anders dan een website. Dit lijkt misschien logisch, maar omdat dit allemaal vrij technisch is zien veel mensen het belang hiervan niet in. Je ziet daarom ook regelmatig trage webshops die gehost staan op een erg goedkoop hostingpakket en dat is natuurlijk super zonde. In dit onderdeel van deze blog zal ik jou daarom uitleggen waarom webshop hosting zoveel beter is dan normale webhosting voor jouw webshop.

 • Betere caching: Caching is een methode die wordt toegepast om jouw website of webshop sneller te maken. Bij Caching wordt er namelijk een kopie gemaakt van elke webpagina die wordt opgeslagen wanneer een bezoeker jouw webshop bezoekt. Komt de bezoeker vervolgens nogmaals op jouw webshop? Dan wordt eerst de kopie geladen en op de achtergrond de volledige pagina. Dit werkt erg prettig, maar kan ook grote fouten meebrengen door foutieve prijzen die nog in de cache stonden. Door te kiezen voor webshop hosting heb je dit probleem niet.
 • Meer communicatie met de database: Zoals je net al hebt gelezen heeft een webshop veel meer communicatiemomenten met de server dan een website. Hierdoor is het belangrijk dat de server van jouw webshop al deze verzoeken aankan zonder vertraging. Ook om dit probleem te voorkomen is Webshop hosting een betere keuze.
 • Meer externe programma’s: Naast dat een webshop meer communicatie met de database heeft, heeft een webshop ook meer communicatie met externe programma’s. Denk bijvoorbeeld aan WooCommerce, betalingen via Mollie en ga zo maar door. Al deze extra koppelingen maken jouw webshop trager en daarom is snelle webshop hosting erg belangrijk.
 • Extra ram nodig: Als laatste is ook de hoeveelheid ram geheugen erg belangrijk. Dit is namelijk het werkgeheugen en speelt daarbij een belangrijke rol in de laadtijden van jouw website of webshop. Kies daarom altijd voor webshop hosting, omdat de hoeveelheid ram hier in deze pakketten goed op is afgestemd.
webhosting-kiezen

Bestaat er ook gratis webshop hosting?

Een vraag die ik regelmatig voorbij heb zien komen is of er ook gratis webshop hosting is? Wanneer je weinig kennis hebt van hosting kan ik mij deze vraag nog enigszins voorstellen, maar toch zal ik even twee keer nadenken wanneer je zelf een webshop wilt gaan bouwen en gebruik wilt maken van gratis hosting.

Het probleem van gratis hosting is namelijk dat de hosting super traag is, een lage uptime heeft, dat er vaak reclame wordt vertoond op jouw website of webshop, dat jouw webshop regelmatig offline ligt er dat er in 9 van de 10 gevallen ook geen klantenservice aanwezig is. Je kunt hiervoor kiezen, maar dan zou ik me eerst afvragen of het beginnen van een eigen webshop überhaupt een goede keuze is. Zonder investeringen kom je namelijk nergens.

Bestaat er wel goedkope webshop hosting?

Een andere vraag is of er dan wel goedkope webshop hosting is. Deze vraag kan ik mij een stuk beter voorstellen. Wanneer je namelijk voor het eerst een webshop wilt gaan bouwen heb je namelijk echt geen webshop hosting pakket van €20+ euro per maand nodig.

Om antwoord te geven op deze vraag is goedkope webshop hosting zeker aanwezig. In deze lijst heb je zelfs al een aantal goede providers die beschikken over goedkope webshop hosting. Kijk bijvoorbeeld eens naar SiteGround, Hostinger of Bluehost waar je voor minder dan €5,- euro per maand al jouw webshop kunt laten hosten.

Het voordeel van goedkope hosting ten opzichte van gratis hosting is dat je een snellere webshop hebt, vaak een gratis domeinnaam en/of SSL certificaat ontvangt, een hoge uptime garantie en een goede klantenservice voor het geval je ergens tegenaan loopt.

Beste-webshop-hosting-kosten

Kun je webshop hosting ook gebruiken voor WordPress?

Veel webshops worden gebouwd met WordPress in combinatie met WooCommerce, maar is webshop hosting dan ook geschikt voor WordPress? Ja, wanneer jij van plan bent om jouw webshop te gaan bouwen met WordPress en WooCommerce is webshop hosting de beste keuze.

Zodra jij namelijk een domeinnaam met hosting pakket hebt gekocht kun jij vanuit het dashboard met één druk op de knop WordPress installeren. Bij veel providers is het ook mogelijk om direct een WordPress installatie met WooCommerce te installeren waardoor je dit later ook niet zelf meer hoeft te doen.

Wat kost webshop hosting in Nederland?

Inmiddels hebben we de 8 beste webshop hosting providers voor in Nederland met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie en vergelijking moet jij dus zelf eenvoudig de beste webshop hosting provider voor jouw webshop kunnen kiezen. Toch is er nog een belangrijke vraag die ik wil behandelen en dat is wat webshop hosting nou precies kost.

Het is lastig om precies te zeggen wat webshop hosting voor jouw webshop gaat kosten, want dit is van een flink aantal factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de soort hosting die jij kiest, de hostingpartij die jij kiest en het pakket dat jij kiest. Ik kan wel een inschatting geven zodat je weet met welke hosting kosten je ongeveer rekening kunt houden.

Kies je voor shared webshop hosting? Dan ben je in veel gevallen voor minder dan €5 euro per maand klaar. Wil je snellere hosting en veiligere hosting dan kun je kiezen voor VPS hosting. VPS webshop hosting begint vaak rond de €5 euro per maand en kan oplopen tot zo’n €40 euro per maand.

Beste webshop hosting vergelijken conclusie; Welke provider kun jij het beste kiezen?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van deze blog met de beste webshop hosting providers voor in Nederland is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste webshop hosting provider voor jou?

Als je mij zou vragen welke hosting provider ik zou kiezen voor webshop hosting kan ik vrij kort antwoord geven. De beste webshop hosting is namelijk zonder twijfel Cloud86. De hosting van Cloud86 is namelijk bizar snel, erg makkelijk in gebruik, veilig, betrouwbaar en beschikt ook nog eens over een erg goede klantenservice die ook telefonisch bereikbaar is!

Kies jij liever voor een internationale hosting provider? Dan is SiteGround een erg interessante keuze en ook nog eens goed betaalbaar!

Beste webshop hosting - Veelgestelde vragen

Welke hosting heb je nodig voor een webshop?

Welke hosting je nodig hebt voor jouw webshop is afhankelijk van jouw specifieke wensen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar SiteGround of Cloud86, omdat zij binnen Nederland tot de beste hosting providers van dit moment behoren.

Wat kost webshop hosting?

Hoeveel webshop hosting exact kost is afhankelijk van het soort hosting dat je zoekt. Wanneer je kiest voor normale shared webshop hosting liggen de prijzen tussen de €5 en €10 per maand. Kies je liever voor VPS webshop hosting? Dan kunnen de kosten oplopen tot zo’n €50 tot €100 per maand.

Wat is het verschil tussen webshop hosting en WooCommerce hosting?

Eigenlijk is er op de benaming na weinig verschil tussen webshop hosting en WooCommerce hosting. De naam van webshop hosting is wat algemener en kan in dit geval ook gaan over Magento hosting bijvoorbeeld. Bij WooCommerce hosting gaat het specifiek om WooCommerce hosting.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids