Beste cPanel Hosting Vergelijken | 8 Beste Providers voor in Nederland!

Beste-cpanel-hosting
Inhoudsopgave

Wanneer jij van plan bent om zelf een eigen website of webshop te gaan bouwen is de eerste stap het vinden van de beste hosting provider. Veel mensen onderschatten hosting en zoeken daarom direct naar gratis alternatieven, maar hier zul je al snel spijt van krijgen. Hosting bepaald namelijk voor een groot deel het succes van jouw website of webshop.

Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van de beste cPanel hosting voor in Nederland heb ik uitgebreid onderzoek gedaan. In dit onderzoek heb ik gekeken naar welke hosting providers cPanel hosting aanbieden en hoe deze providers vervolgens met elkaar in vergelijking staan.

Alle resultaten heb ik hieronder uitgewerkt zodat jij de beste cPanel hosting providers eenvoudig met elkaar kunt vergelijken en vervolgens zelf de beste provider kunt kiezen.

Beste cPanel hosting vergelijken: 8 Beste providers voor in Nederland in 2022

Heb jij zelf al wat onderzoek gedaan naar cPanel hosting? Dan zul je ongetwijfeld gezien hebben dat er super veel hosting partijen beschikbaar zijn die gebruik maken van cPanel hosting. Daarnaast zijn er ook nog een hoop grote internationale hosting providers die beschikken over een eigen beheersysteem dat eigenlijk een doorontwikkelde versie is van het cPanel. Dit maakt het kiezen van de juiste hosting provider erg lastig.

Om het kiezen van de juiste hosting provider een stukje makkelijker voor jou te maken heb ik al uitgebreid onderzoek gedaan. Om dit onderzoek zo goed mogelijk te doen hebben we eerst gekeken welke providers over cPanel hosting beschikken en deze vervolgens uitgebreid met elkaar vergelijken.

De beste cPanel hosting providers van dit moment zijn:

 1. Hostinger
 2. A2 Hosting
 3. Cloudways
 4. HostGator
 5. Dreamhost
 6. SiteGround
 7. Inmotion
 8. GreenGeeks

1. Hostinger

Beste-cpanel-hosting-vergelijken

Na het uitgebreide onderzoek dat ik heb gedaan naar de beste cPanel hosting providers kon er eigenlijk maar een winnaar zijn. Hostinger is deze winnaar en dat heeft een aantal redenen. Zo is Hostinger onder andere een van de beste hosting providers van dit moment, beschikken ze over verschillende soorten hosting, leveren ze in vergelijking met andere hosting providers erg goedkope hosting pakketten en beschikken ze over een erg goede klantenservice.

Wanneer jij nieuw bent in de wereld van hosting lijkt dit allemaal flink technisch, maar dan is cPanel hosting juist de beste keuze. Het cPanel is namelijk super gebruiksvriendelijk en maakt het mogelijk om de meest technische zaken vaak zonder enige technische kennis uit te voeren.

Kies je voor een cPanel hosting pakket van Hostinger? Dan heb je de keuze uit twee verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket geeft ruimte voor één website en heeft een prijs van €1,75 per maand. Wil jij meerdere websites in een pakket beheren en een gratis domeinnaam met SSL certificaat ontvangen? Dan kun je het beste kiezen voor het tweede pakket. De kosten hiervoor bedragen €2,95 per maand.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf €1,99 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkte bandbreedte
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

2. A2 Hosting

Beste-cpanel-hosting-nederland

A2 Hosting zal onder velen nog een vrij onbekende hosting provider zijn, maar wanneer jij wat meer in de hosting wereld zit zul jij deze provider zeker kennen. A2 Hosting is namelijk een vrij jong bedrijf, maar dat erg snel en hard groeit. Hierdoor behoren ook zij inmiddels al tot de beste hosting providers van dit moment.

Wanneer je interesse hebt in de cPanel hosting van A2 Hosting heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. De kosten voor het goedkoopste pakket bedragen $2,99 per maand. In dit pakket kun je één website beheren en maak je gebruik van shared hosting.

De kracht van A2 hosting zijn hun turbo servers. A2 Hosting is namelijk de enige provider die over turbo servers beschikt. Ze zeggen zelfs dat jouw website of webshop hierdoor tot wel 20 keer sneller is. De kosten voor een turbo server cPanel hosting pakket bedragen $6,99 per maand.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2.99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Turbo functionaliteit(website tot 20x sneller)
 • Automatische backups

3. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Bovenstaande hosting providers maken beide gebruik van shared hosting. Natuurlijk kun je hier ook upgraden naar VPS hosting of Dedicated server hosting, maar standaard krijg je een shared hosting pakket. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar shared hosting is niet de veiligste en snelste keuze. Daarom kiezen veel mensen voor bijvoorbeeld Cloud hosting.

Cloudways is een grote internationale hostingprovider die alleen werken met cloud hosting. Dit is een stukje duurder, maar het heeft ook een groot aantal voordelen. Zo is jouw website of webshop een stuk sneller en veiliger. Daarbij heb je een veel hogere uptime, omdat jouw website in de cloud staat. Mocht hier een server uitvallen schakelt jouw website direct over naar een andere server waardoor deze niet offline raakt.

Kies jij voor Cloudways? Dan heb je de keuze uit verschillende datacenters en hosting pakketten. In dit geval zijn AWS en Google Cloud het beste, maar ook veruit het duurste. Wil jij goedkopere cloud hosting? Dan kun je kiezen voor DigitalOcean of Vultr. Hiervan beginnen de prijzen rond de $10 dollar per maand.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $10 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Meerdere websites beheren vanuit één pakket
 • Gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN)
 • 24/7/365 klantenservice

4. HostGator

Beste-cpanel-website-hosting

HostGator is een hosting provider die onder de meeste waarschijnlijk al wel bekend zal zijn. Deze provider is namelijk al erg lang actief in de hostingmarkt en weet daardoor als geen ander wat jij nodig hebt wanneer jij zelf een WordPress website maken wilt! Dit geldt natuurlijk ook wanneer jij een WordPress webshop maken wilt! Door de goede en lange reputatie van HostGator behoren ook zij tot de beste WordPress hosting providers van dit moment.

Wanneer je kiest voor HostGator heb je de keuze uit verschillende soorten hosting. Denk bijvoorbeeld aan shared hosting en WordPress hosting, maar ook aan reseller hosting of dedicated server hosting. Er is voor iedereen en elk budget dus een geschikt hostingpakket te vinden.

Kies jij voor een hosting pakket van HostGator? Dan kun je hier al terecht vanaf $2,75 per maand. Met dit pakket kun je één website beheren, met één druk op de knop WordPress installeren en ontvang je een gratis domeinnaam met SSL certificaat.

Voordelen:

 • Prijzen vanaf $2,75 per maand
 • 99,9% uptime garantie
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Gratis website migratie & email
 • 24/7 klantenservice

5. Dreamhost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

Ook Dreamhost is zeker een hosting provider die niet mag ontbreken in deze lijst met beste cPanel hosting providers. Net als HostGator is Dreamhost namelijk een hosting provider die erg populair is. Zo zijn ze inmiddels al 5 keer op rij uitgeroepen tot beste editors hosting provider volgens PCMag.

Verder weten ze bij Dreamhost als geen ander wat er belangrijk is om zelf een goede, professionele en succesvolle website of webshop op te zetten. Dreamhost beschikt namelijk over alles wat jij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten hosting, gratis verhuizingen, een gratis domeinnaam en SSL certificaat bij elk pakket en niet te vergeten de WordPress installatie met één klik.

Kies jij voor een hostingpakket van Dreamhost? Dan kun je hier al terecht vanaf $2.59 per maand. Met dit pakket kun jij als beginner prima uit de voeten en heb je meer dan genoeg resources om zelf jouw eigen website of webshop te bouwen.

Voordelen:

 • Hosting vanaf $2.59 per maand
 • Gratis domeinnaam & SSL certificaat
 • Onbeperkte bandbreedte
 • 100% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

6. SiteGround

SiteGround-beste-dedicated-server-hosting

SiteGround is ook zeker een hosting provider die niet mag ontbreken in deze lijst met beste cPanel hosting providers. Ik gok dat SiteGround onder de meeste van jullie wel bekend zal zijn, omdat SiteGround een van de weinige hosting providers is die vrijwel overal en door iedereen wordt aangeraden. Ze worden zelfs aangeraden door WordPress zelf! Niet alleen voor WordPress website hosting, maar ook voor WooCommerce hosting voor webshops die draaien op WordPress.

In het verleden maakten SiteGround gebruik van het algemene cPanel, echter hebben ze hier afstand van genomen. Ze hebben namelijk een eigen omgeving gecreëerd, genaamd Site Tools. Persoonlijk vind ik dit een stuk fijner, overzichtelijker en makkelijker werken. Alles is namelijk erg logisch en ziet er goed uit. Een website maken als beginner is met de hosting van SiteGround dan ook super eenvoudig!

Kies jij voor een hostingpakket van SiteGround? Dan heb je keuze uit drie hostingpakketten. Met het goedkoopste pakket kun jij als beginner makkelijk uit de voeten. Hier heb jij namelijk al meer dan voldoende resources om één website volledig naar wens te bouwen. Daarbij ontvang je ook nog eens een gratis SSL certificaat.

Voordelen:

 • Hosting vanaf €3,99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • 99,99% uptime garantie
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

7. InMotion Hosting

Beste-cpanel-hosting-inmotion

Ook InMotion hosting is een erg populaire hosting provider wanneer jij op zoek bent naar de beste cPanel hosting providers voor jouw website of webshop. Een voordeel van InMotion is dat ze echt beschikken over alle soorten hosting. Wil jij later dus bijvoorbeeld upgraden? Dan is dit erg eenvoudig mogelijk zonder dat je hoeft over te stappen naar een andere hosting provider.

Wanneer je kiest voor InMotion hosting heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket kost $2,99 per maand. In dit pakket kun je twee websites kwijt, krijg je 100GB SSD opslag, email hosting voor 10 e-mailadressen, automatische backups en niet te vergeten een gratis SSL certificaat.

Heb jij niet voldoende aan dit pakket? Dan heb je ook nog een aantal duurdere pakketten. Hiervoor beginnen de prijzen vanaf $5.99 dollar per maand. Deze kunnen oplopen tot $13.99 dollar per maand.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $139,99 per maand
 • Bandbreedte van minimaal 1TB
 • Super snelle servers
 • 99,99% uptime percentage
 • Gratis SSL certificaat
 • 24/7 klantenservice

Beste cPanel hosting vergelijken bonus: GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

Inmiddels hebben we de 7 beste cPanel hosting providers besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Jij zou daarom op basis van deze informatie zelf de beste hosting provider voor jou nieuwe website of webshop moeten kunnen kiezen.

Heb jij toch nog niet de beste cPanel hosting provider gevonden? Dan wil ik hieronder GreenGeeks nog even bespreken. GreenGeeks is namelijk ook een populaire hosting provider waar jij jouw website of webshop zou kunnen hosten.

Kies jij voor een hostingpakket van GreenGeeks? Dan kun je hier al terecht vanaf $2.95 per maand. Dit pakket biedt voldoende mogelijkheden om zelf een basis website of webshop te bouwen. Heb je echter meer nodig? Dan zul je moeten kiezen voor een duurder pakket. Hiervoor beginnen de prijzen vanaf $5.95 per maand.

Voordelen:

 • Prijs vanaf $169 dollar per maand
 • Bandbreedte van minimaal 10 TB
 • Super snelle servers
 • 99,99% uptime garantie
 • Automatische backups
 • 24/7 klantenservice

Wat is cPanel hosting precies?

Nu we inmiddels alle cPanel hosting providers hebben vergeleken zul je denken dat we aan het einde van deze blog zijn gekomen. Helaas is dit nog niet het geval, want er is namelijk nog een hoop informatie die jij moet weten voordat jij de beste cPanel hosting voor jouw nieuwe website of webshop kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat cPanel website hosting eigenlijk is?

Het cPanel is een online op Linux gebaseerde grafische interface (GUI) die wordt gebruikt als een controlepaneel om het website- en server beheer te vereenvoudigen. Met het cPanel kun jij websites publiceren, domeinen beheren, webbestanden organiseren, e-mailaccounts maken en nog veel meer.

Het cPanel is een van de meest populaire bedieningspanelen in de Verenigde Staten. Veel webhosting providers leveren cPanel aan klanten als onderdeel van hun hostingpakket. Echter zijn er ook een hoop doorontwikkelde varianten van het cPanel te vinden.

Het cPanel heeft twee interfaces, een gebruikersinterface genaamd cPanel en een serverbeheer interface genaamd Web Host Manager (WHM). Deze combinatie stelt gebruikers in staat hun website te beheren en voorziet hostingproviders van tools om de server te beheren.

Hoe kies jij de beste cPanel hosting voor jouw website?

Zoals je in dit artikel hebt gelezen zijn er erg veel hosting providers waaruit jij kunt kiezen wanneer je opzoek bent naar cPanel hosting voor jouw website of webshop. Hierdoor wordt het kiezen van de beste hosting provider niet echt makkelijker. Hieronder zal ik daarom vertellen waar jij precies op moet letten om zelf de beste cPanel hosting provider te kiezen.

1. Gratis cPanel licentie

Zoals je net hebt gelezen is cPanel niet gratis. Bij veel hosting providers zul jij daarom bij moeten betalen wanneer jij hier gebruik van wilt maken. In veel gevallen leveren de hostingproviders namelijk hun eigen doorontwikkelde variant van het cPanel.

Wil jij gebruik maken van het echte officiële cPanel? Dan is het verstandig om een provider te kiezen waar dit mogelijk is en je niet extra hoeft bij te betalen.

2. Programma’s installeren met één klik

Een groot voordeel van het cPanel is het gebruiksvriendelijke dashboard. Dus voor degenen die van plan zijn om externe applicaties te installeren als WordPress of Magento is cPanel erg handig. Vanuit het cPanel kun jij namelijk met één druk op de knop de gewenste software installeren.

Zoek in dit geval naar een webhosting provider die reclame maakt voor app-installaties met één klik. In mijn ervaring is dit veel eenvoudiger dan complexe downloads en installaties. Of het nu gaat om CMS-integratie, e-commerce functionaliteiten of iets anders, een eenvoudige app-installatie zal jouw leven veel gemakkelijker maken. Eenmaal geïnstalleerd, is het in het cPanel vaak ook mogelijk om automatische updates te laten uitvoeren.

3. Website makers

Dit zou geen deal-breaker moeten zijn, maar het is een leuke functie voor degenen die helemaal opnieuw een nieuwe website bouwen. Als jouw hosting provider een website maker heeft, kun je in wezen profiteren van een one-stop-shop voor jouw website-behoeften.

Normaal gesproken zou ik het niet aanraden om een hostingprovider en websitebouwer te bundelen. Ik denk dat het het beste is om vast te houden aan providers die gespecialiseerd zijn in webhosting en platforms die gespecialiseerd zijn in websitebouwers. Meestal is er geen overlap tussen de twee. Daarbij is vaak het overstappen van hosting provider een stuk lastiger, omdat je in veel gevallen de website of webshop niet kunt meenemen.

Dat gezegd hebbende, als je gewoon een eenvoudige website bouwt, zoals een kleine persoonlijke site of blog, dan kun je hier zeker mee uit de voeten.

4. Resources

Het heeft geen zin om een cPanel-hosting pakket te kiezen dat niet aan de behoeften van jouw website of webshop voldoet. Hoewel cPanel een geweldige tool is, compenseert het geen slechte prestaties.

 • RAM
 • Opslag
 • Bandbreedte
 • CPU’s
 

Je moet ervoor zorgen dat jouw hostingpakket beschikt over voldoende bronnen. De bovenstaande items zijn in dit geval veruit het belangrijkste. Ga je namelijk over de limieten van het pakket heen? Dan kan dit flinke extra kosten meebrengen of de hosting partij kan jouw website of webshop offline halen.

5. Gratis extra’s

Er moet altijd rekening worden gehouden met de prijs wanneer jij verschillende hosting providers met elkaar vergelijkt. Sommige hosts lijken goedkoop, maar brengen vervolgens basisfuncties in rekening. Het is daarom in jouw eigen belang om de functies goed met elkaar te vergelijken, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. De volgende extra’s zijn bijvoorbeeld mooi om gratis bij aanschaf van een hostingpakket te krijgen:

 • SSL-certificaat
 • Sitemigraties
 • Domeinnaam
 • Advertentietegoeden
 • Ontwikkelaarstools
 • WordPress installatie
 

Dit zijn enkele veelvoorkomende gratis extra’s die worden aangeboden door hosting providers. Ik zou ook hun niet-goed-geld-terug-garanties in de gaten houden. Mocht er later toch iets niet helemaal naar wens zijn kun je namelijk nog makkelijk afzien van de koop.

webhosting-kiezen

Is gratis cPanel hosting een goede keuze?

Een vraag die ik regelmatig voorbij heb zien komen is of er ook gratis cPanel hosting is? Wanneer je weinig kennis hebt van hosting kan ik mij deze vraag nog enigszins voorstellen, maar toch zal ik even twee keer nadenken wanneer je zelf een website of webshop wilt gaan bouwen en gebruik wilt maken van gratis hosting.

Wanneer je goed zoekt zul je ongetwijfeld gratis cPanel hosting kunnen vinden, maar dit brengt een groot aantal nadelen met zich mee. Vaak lever je namelijk fors in op snelheid en veiligheid. Daarbij is er in veel gevallen geen klantenservice die je kunt benaderen wanneer er iets niet werkt. Om het helemaal af te maken staat jouw website of webshop in veel gevallen ook vol met reclame wanneer je gebruik maakt van gratis hosting.

Kiezen voor gratis cPanel hosting is dus mogelijk, maar wanneer je dit daadwerkelijk overweegt raad ik je aan om eerst na te denken of het de tijd waard is om überhaupt een eigen website of webshop te beginnen.

Bestaat er goedkope cPanel hosting?

Stel je mij vervolgens de vraag of er wel goedkope cPanel hosting is ga je al de goede kant op. Ik snap namelijk goed dat je als je net begint je niet tientallen euro’s per maand wilt betalen voor hosting. Met goedkope cPanel hosting kun jij als beginner daarom prima uit de voeten.

In dit artikel hebben we samen de 8 beste cPanel hosting providers besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Bij elk provider in deze lijst hebben we ook de prijzen benoemd. Jij kunt deze dus eenvoudig langslopen en vervolgens de goedkoopste cPanel hosting providers met elkaar vergelijken.

Voor goedkope Cpanel hosting ben je op het juiste adres bij Hostinger, A2 Hosting en HostGator!

Zelf-eigen-webpagina-maken-simpel

Kun je cPanel hosting ook gebruiken voor WordPress?

WordPress is het populairste CMS systeem van dit moment. Het is daarom niet gek dat mensen zich afvragen of je cPanel hosting ook kunt gebruiken wanneer jij jouw website of webshop wilt bouwen met WordPress.

Gelukkig kan ik vrij kort antwoord geven op deze vraag. Je kunt cPanel hosting namelijk ook gebruiken wanneer jij jouw website of webshop wilt bouwen met WordPress. Sterker nog, het cPanel maakt dit extra makkelijk. Vanuit het cPanel kun jij WordPress namelijk met één druk op de knop installeren.

Wat kost cPanel hosting in Nederland?

Inmiddels hebben we de 8 beste cPanel hosting providers voor in Nederland met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie en vergelijking moet jij dus zelf eenvoudig de beste cPanel hosting provider voor jouw website of webshop kunnen kiezen. Toch is er nog een belangrijke vraag die ik wil behandelen en dat is wat cPanel hosting nou precies kost.

Hoeveel cPanel hosting exact gaat kosten is lastig te vertellen, want dit is erg afhankelijk van de provider die jij kiest en niet te vergeten het hostingpakket dat jij vervolgens kiest. Om wel een goed beeld van de hosting kosten te geven zal ik daarom een goede schatting geven.

Wanneer jij op zoek bent naar cPanel hosting zullen de kosten ongeveer beginnen vanaf enkele euro’s per maand. Deze kunnen oplopen afhankelijk van het pakket dat jij kiest, maar boven de €15 euro per maand zul je echt niet komen voor cPanel hosting.

Beste cPanel hosting vergelijken conclusie; Welke provider kun jij het beste kiezen?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van dit artikel met de beste cPanel hosting providers voor in Nederland is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste cPanel hosting provider voor jou?

Als je aan mij zou vragen welke cPanel hosting provider ik op dit moment zou kiezen zou dat zonder twijfel Hostinger zijn. Hostinger beschikt namelijk over alles dat jij nodig hebt en dat ook nog eens voor een erg goede prijs. Daarbij ontvang je ook nog eens een gratis domeinnaam en SSL certificaat.

Zeker met de huidige 80% korting op hosting van Hostinger is er geen andere hosting provider die een betere prijs kwaliteit verhouding heeft.

Beste cPanel hosting - Veelgestelde vragen

Hoe werkt cPanel hosting?

CPanel is een populair beheerplatform voor webhosting. Webhosting providers die gebruik maken van het cPanel zijn een erg goede optie, omdat je zelf de volledige controle hebt over bijvoorbeeld het instellen van e-mail, het omleiden van domeinen en je hebt toegang tot alle bestanden en databases van jouw website.

Wat is de beste cPanel hosting in Nederland?

Wat de beste cPanel hosting provider voor in Nederland is is afhankelijk van jouw specifieke wensen, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Hostinger. Hostinger beschikt over een erg betaalbare hosting en levert een super goede prijs/kwaliteit verhouding.

Beschikt elke hosting provider over cPanel?

Nee, niet alle hosting providers beschikken over een cPanel. De grotere hosting providers hebben namelijk een eigen beheersysteem gemaakt. Dit is vaak een doorontwikkelde variant van het cPanel waardoor jij jouw website en hostingpakket nog makkelijker kunt beheren. SiteGround is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van.

Wat is het verschil tussen webhosting & cPanel?

Er zit eigenlijk geen verschil tussen webhosting en cPanel. De webhosting is namelijk hetzelfde, maar de verschillen zitten in het beheer van jouw hostingpakket en website of webshop. Wanneer je niet heel technisch bent is het verstandig om te kiezen voor een hosting provider met cPanel oplossing.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Hostinger-hosting-nederland
4.9/5

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids