Beste cPanel Hosting Vergelijken | 8 Beste Providers voor in Nederland!

Beste-cpanel-hosting
Inhoudsopgave

Ben je van plan om zelf een eigen website of webshop te gaan bouwen? Of heb je al een website of webshop, maar ben je niet tevreden over je huidige hosting provider? Dan is het een verstandige keuze om op zoek te gaan naar een nieuwe hosting provider. Zoek je een hosting provider die specifiek beschikt over cPanel hosting? Dan ben je hier op de juiste plek! In dit artikel ga ik de beste cPanel hosting providers namelijk vergelijken!

Zoals je misschien al wel is opgevallen is de keuze uit cPanel hosting providers groot. Doordat alle hosting providers ook nog eens sterk van elkaar verschillen is het kiezen van de beste cPanel hosting provider erg lastig.

Om je zo goed mogelijk te helpen bij het vergelijken en kiezen van de beste cPanel hosting provider heb ik al uitgebreid onderzoek voor je gedaan. De resultaten van dit onderzoek ga ik in dit artikel met je delen, zodat je op basis van deze gegevens eenvoudig zelf de beste cPanel hosting provider kunt kiezen!

Beste cPanel hosting vergelijken: 8 Beste providers voor in Nederland

Zoals ik in de intro van dit artikel al aangaf, is de keuze uit cPanel hosting providers gigantisch. Alleen binnen Nederland heb je namelijk al de keuze uit tientallen verschillende hosting providers. Dit maakt het kiezen van de beste cPanel hosting erg lastig, want elke hosting provider beschikt over andere kenmerken. Zo heeft de ene hosting provider een gunstige server locatie, krijg je bij de ander een gratis domeinnaam, maakt een ander automatische back-up en geeft de ander een hoge korting op de eerste contractduur.

Samenvattend is het dus erg lastig om de beste cPanel hosting provider te kiezen, maar geen stress! Ik ga je helpen in dit artikel! Hieronder heb ik namelijk de 8 beste cPanel hosting providers in Nederland voor je op een rijtje gezet. Voor elke hosting provider geef ik een gedetailleerde beschrijving, zodat je de hosting providers uiteindelijk zelf eenvoudig met elkaar kunt vergelijken!

Dit zijn de beste cPanel hosting providers in Nederland:

 1. Hostinger: De beste cPanel hosting
 2. A2 Hosting: De beste snelste cPanel hosting
 3. Cloudways: De beste cloud cPanel hosting
 4. HostGator: De beste goedkope cPanel hosting
 5. Dreamhost: De beste duurzame cPanel hosting

1. Hostinger

Beste-cpanel-hosting-vergelijken

De beste cPanel hosting provider van dit moment is zonder enige twijfel Hostinger! Hostinger is namelijk al meer dan 10 jaar actief en behoort al verschillende jaren tot de populairste en snelste hosting providers wereldwijd. Dat Hostinger zo populair is komt onder andere door het grote aanbod aan soorten hosting. Naast normale shared hosting kun je namelijk ook bij Hostinger terecht voor WordPress hosting, cloud hosting of VPS hosting.

Naast dat de keuze uit soorten hosting groot is, beschikt Hostinger over een goede klantenservice die 24/7 via live chat bereikbaar is. Bij vragen of problemen ben je dus super snel in contact met een klantenservice medewerker die je direct verder kan helpen!

Lijkt de cPanel hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit twee pakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten in het aantal websites dat je kunt maken en de hoeveelheid opslagruimte. Voor de rest zijn de pakketten identiek aan elkaar. Wat goed is om te weten is dat de gratis verhuisservice bij alle pakketten van Hostinger is inbegrepen. De kosten voor een cPanel hosting pakket van Hostinger beginnen vanaf €1,75 per maand!

Voordelen:

 1. Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 2. Uptime: 99,90%
 3. Klantenservice: 24/7 via live chat
 4. Prijzen: vanaf €1,75 per maand
 5. Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

2. A2 Hosting

Beste-cpanel-hosting-nederland

De tweede plek in dit artikel met de beste cPanel hosting providers is voor A2 Hosting. Voor velen is A2 Hosting waarschijnlijk nog wat minder bekend, maar deze hosting provider mag zeker niet ontbreken in deze lijst. A2 Hosting is de laatste jaren namelijk hard gegroeid doordat veel mensen zijn overgestapt van hun huidige hosting naar die van A2 Hosting.

Een groot voordeel van A2 Hosting is dat ze echt weten wat je nodig hebt voor het maken van een succesvolle website of webshop. De cPanel hosting van A2 Hosting is dan ook beschikbaar in shared, managed WordPress, Managed VPS en Managed dedicated hosting. Zo kun je altijd een hostingpakket kiezen dat volledig aansluit bij je wensen.

Bovendien is het goed om te weten dat je bij A2 Hosting gebruik kunt maken van de turbo servers. Deze servers zorgen ervoor dat je hostingpakket tot wel 20 keer sneller is dan bij andere hosting providers. Daarnaast is ook bij A2 Hosting de gratis verhuisservice inbegrepen en worden er dagelijks automatisch backups van je website gemaakt. De kosten voor cPanel hosting van A2 Hosting beginnen vanaf $6,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, reseller en dedicated
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via telefoon en live chat
 • Prijzen: vanaf $6,99(€6,50,-) per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis SSL

3. Cloudways

cloudways-wordpress-hosting-review

Een andere hosting provider die zeker een plekje verdient in de top 3 van dit artikel met de beste cPanel hosting providers is CloudWays. CloudWays is namelijk een internationale hosting provider die het net even anders aanpakt dan de andere hosting providers in dit artikel. Waar veel hosting providers namelijk een groot assortiment aan soorten hosting hebben, focust CloudWays zich alleen op managed cloud hosting. Het voordeel hiervan is dat je als gebruiker zeker weet dat CloudWays weet waar ze het over hebben.

Lijkt de cloud hosting van CloudWays je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de server bij CloudWays helemaal naar wens kunt instellen. Als eerst kun je namelijk een datacenter kiezen. Op dit moment heb je hier de keuze uit DigitalOcean, AWS en Google Cloud. Voor het kiezen van het juiste datacenter is het belangrijk om te controleren op welke locaties elk datacenter een server heeft staan. Op basis hiervan kun je namelijk beslissen welk datacenter het beste aansluit bij je wensen.

Heb je een datacenter gekozen? Dan kun je vervolgens de server samenstellen. Je kunt hier zelf bepalen hoeveel werkgeheugen, processorcores, opslagruimte en bandbreedte je cloudserver nodig heeft. De exacte prijzen zijn afhankelijk van de gekozen serverconfiguratie. De kosten voor cPanel hosting van CloudWays beginnen vanaf $14 dollar per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: cloud hosting
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365 via live chat
 • Prijzen: vanaf $6,99(€6,50,-) per maand
 • Extra’s: $14(€12,-) per maand

4. HostGator

Beste-cpanel-website-hosting

De vierde hosting provider die ook zeker niet mag ontbreken in dit artikel met de beste cPanel hosting providers is HostGator. HostGator is namelijk net als Hostinger een grote internationale hosting provider met inmiddels al de nodige jaren ervaring. Doordat HostGator al zo lang actief is in de hostingbranche weten ze precies wat je nodig hebt voor het opzetten van een succesvolle website of webshop.

Lijkt de cPanel hosting van HostGator je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende soorten hosting. Zo kun je op dit moment kiezen uit shared, WordPress, webshop, dedicated of VPS hosting. Zodra je een type hosting hebt gekozen heb je de keuze uit verschillende pakketten, zodat je altijd een pakket kan kiezen dat het beste aansluit bij je wensen en behoeften.

Kies je voor de shared cPanel hosting van HostGator? Dan heb je de keuze uit drie pakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten voornamelijk in het aantal websites dat je kunt maken en de hoeveelheid opslagruimte. Daarnaast zijn de duurdere pakketten ook wat sneller, is telefonische klantenservice inbegrepen en kun je gratis gebruik maken van de Cloudflare CDN. De kosten voor cPanel hosting van HostGator beginnen vanaf $3.75 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, dedicated, VPS en reseller
 • Uptime: 99,9%
 • Klantenservice: 24/7/365 via chat
 • Prijzen: vanaf $3.75(€3,50,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, e-mail hosting inbegrepen

5. DreamHost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

Een andere grote internationale hosting provider die niet mag ontbreken in deze lijst met de beste cPanel hosting providers is DreamHost. DreamHost is namelijk een erg populaire internationale hosting provider met een groot aanbod soorten hosting. Dit is dan ook de reden dat ze al meerdere jaren op rij worden aangeraden door onder andere WordPress als beste WordPress hosting provider.

Lijkt de cPanel hosting van DreamHost je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende soorten cPanel hosting. Zo kun je kiezen voor de normale shared cPanel hosting, maar ook voor cPanel WordPress, cPanel VPS, cPanel cloud of cPanel dedicated hosting. Afhankelijk van je wensen en je budget kun je hier zelf een keuze maken.

Kies je voor de shared cPanel hosting van DreamHost? Dan heb je de keuze uit twee pakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten net als bij de andere hosting providers in het aantal websites dat je kunt maken en de hoeveelheid opslagruimte die je kunt gebruiken. Verder bevatten beide pakketten een gratis domeinnaam, dagelijks automatische backups en e-mail hosting voor een ongelimiteerd aantal professionele e-mailadressen. De kosten voor cPanel hosting van DreamHost beginnen vanaf $2.59 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, dedicated, VPS en cloud
 • Uptime: 100%
 • Klantenservice: 24/7 via chat
 • Prijzen: vanaf $2.59(€2,40,-) per maand
 • Extra’s: gratis SSL, automatische backups, e-mail hosting inbegrepen

6. SiteGround

SiteGround-beste-dedicated-server-hosting

Een andere hosting provider die ik ook zeker genoemd wil hebben in dit lijstje met de beste cPanel hosting providers is SiteGround. Onder de meeste zal SiteGround al wel bekend zijn, want SiteGround is een van de weinig hosting providers die overal en door iedereen wordt aangeraden. De hosting van SiteGround wordt zelfs al enkele jaren aangeraden door WordPress voor zowel WordPress als WooCommerce hosting.

In het verleden maakte SiteGround gebruik van het standaard cPanel. Hier zijn ze naar een aantal jaren alleen mee gestopt, omdat ze zelf een verbeterde en gebruiksvriendelijkere variant wilden ontwikkelen voor hun klanten. Dit werd uiteindelijk een dashboard, genaamd Site Tools. Persoonlijk vind ik dit systeem erg prettig werken, omdat alles erg overzichtelijk is en je de meest technische zaken eenvoudig kunt aanpassen. Een WordPress website maken met de hosting van SiteGround is dan ook erg eenvoudig!

Kies je voor de cPanel hosting van SiteGround? Dan heb je de keuze uit drie pakketten. De verschillen tussen deze pakketten zitten in het aantal websites dan je kunt maken, de hoeveelheid opslagruimte, het aantal bezoekers dat je per maand kunt ontvangen en de snelheid van het pakket. Wat verder voor elk hostingpakket is inbegrepen, is dat e-mail hosting standaard is inbegrepen. Je hoeft dus niet ook nog een zakelijk mail pakket aan te schaffen bij een andere hosting provider als klant van SiteGround. Ik raad je wel aan om de beschikbare pakketten goed te vergelijken voordat je een pakket aanschaft. De kosten voor cPanel hosting van SiteGround beginnen vanaf €2,99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, cloud en reseller
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis CDN

7. InMotion Hosting

Beste-cpanel-hosting-inmotion

Een andere hosting provider die ik besproken wil hebben in dit artikel met de beste cPanel hosting providers is InMotion. InMotion is namelijk een populaire hosting provider waar je terecht kunt wanneer je zoekt naar snelle en betrouwbare hosting voor je website of webshop. Een voordeel van InMotion is net als bij Hostinger dat ze beschikken over een groot aanbod aan verschillende soorten hosting. Je kunt dus altijd eenvoudig upgraden wanneer het pakket te klein wordt.

Lijkt de cPanel hosting van InMotion je interessant? Dan heb je als eerst de keuze uit verschillende soorten hosting. Zo kun je kiezen voor shared, WordPress, reseller, WooCommerce, VPS of dedicated hosting. Afhankelijk van je budget en wensen kun je hier zelf een keuze maken.

Heb je gekozen voor de shared cPanel hosting van InMotion? Dan heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Hier zitten flinke verschillen tussen de pakketten dus het is verstandig om hier goed naar te kijken. Bij de duurdere pakketten is je website bijvoorbeeld aanzienlijk sneller, krijg je NVMe SSD opslag in plaats van normale SSD opslag en ga zo maar door. De kosten voor cPanel hosting van InMotion beginnen vanaf $2.99 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, dedicated en reseller
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7/365 via live chat en telefoon
 • vanaf $2.99(€2,78,-) per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL

Beste cPanel hosting vergelijken bonus: GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

Inmiddels hebben we de 7 beste cPanel hosting providers in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Je kan nu daarom zelf een geschikte hosting provider kiezen, maar ik heb ook nog een bonus hosting provider die ik met je wil delen. Het gaat in dit geval om de hosting van GreenGeeks.

GreenGeeks is namelijk ook een internationale hosting provider waar je betrouwbaar je website of webshop kunt laten hosten. Een groot voordeel van GreenGeeks is dat ze volledig milieuvriendelijk zijn waardoor je ook direct een bewuste keuze maakt. Het internet wordt namelijk steeds groter en de servers moeten hierdoor steeds meer doen. Dit zorgt ervoor dat de belasting van het milieu ook wordt verhoogd en daarom heeft GreenGeeks de focus op groene hosting om op deze manier toch ook aan het milieu te denken.

Kies je voor een hostingpakket van GreenGeeks? Dan kun je één website of webshop bouwen, krijg je 50 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, e-mail hosting voor 50 e-mailadressen, een gratis domeinnaam met SSL certificaat en worden er dagelijks automatisch backups gemaakt van je volledige hostingpakket. De kosten voor een hostingpakket van GreenGeeks beginnen vanaf $2.95 per maand.

Voordelen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7/365 via live chat
 • Prijzen: vanaf $2,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis verhuizen en gratis domeinnaam en SSL

Wat is cPanel hosting precies?

Nu we inmiddels alle cPanel hosting providers hebben vergeleken, zal je denken dat we aan het einde van dit artikel zijn gekomen. Helaas is dat nog niet helemaal het geval, want er is nog een hoop belangrijke informatie die je moet weten voordat je de beste cPanel hosting provider voor je (nieuwe) website of webshop kunt kiezen. Laten we daarom eerst maar eens antwoord geven op de vraag wat cPanel hosting nu precies is.

Het cPanel is een online op Linux gebaseerd grafische interface(GUI) die wordt gebruikt als een controlepaneel om het website- en server beheer te vereenvoudigen. Vanuit het cPanel controlepaneel kun je bijvoorbeeld erg eenvoudig domeinen beheren, CMS systemen als WordPress of Joomla installeren, e-mail accounts aanmaken en ga zo maar door.

Het cPanel is een van de populairste controlepanelen in de Verenigde Staten. Veel grote webhosting providers leveren het cPanel namelijk standaard aan hun klanten bij aanschaf van een webhosting pakket. Nu zijn er tegenwoordig ook een hoop hosting providers die zelf een doorontwikkelde variant van het cPanel hebben gemaakt. SiteGround is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van.

Het cPanel heeft twee interfaces, een gebruikersinterface genaamd cPanel en een serverbeheer-interface genaamd Web Host Manager (WHM). Deze combinatie stelt gebruikers in staat hun website te beheren en voorziet de hosting provider van tools om de server te beheren.

Hoe kies je de beste cPanel hosting?

Wanneer je op zoek bent naar een goede en betrouwbare cPanel hosting provider voor je website of webshop zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zijn bijvoorbeeld de snelheid en uptime erg belangrijk, maar er zijn nog veel meer dingen waar je op moet letten. Al deze punten heb ik meegenomen bij het samenstellen van deze lijst met de beste cPanel hosting providers. Mocht je nu toch zelf ook nog verder op onderzoek uit willen gaan om een cPanel hosting provider te vinden? Dan is het in ieder geval belangrijk om de volgende punten te controleren.

1. Gratis cPanel licentie

Het eerste punt dat super belangrijk is bij het kiezen van een cPanel hosting provider is dat je een gratis cPanel licentie krijgt. Zoals je net hebt gelezen, is het cPanel namelijk niet gratis. Bij veel hosting providers zal je dan ook bij moeten betalen wanneer je gebruik wilt maken van het cPanel. Op dit moment is het namelijk zo dat veel hosting providers hun eigen controlepaneel standaard meeleveren bij aanschaf van een hostingpakket. In de meeste gevallen gaat het dan om een doorontwikkelde variant van het cPanel.

Wil je gebruikmaken van het echte officiële cPanel? Dan is het verstandig om een hosting provider te kiezen waar dit mogelijk is en je niet extra hoeft bij te betalen.

2. Snelheid en uptime

Het tweede punt dat je zeker moet controleren bij het kiezen van de beste cPanel hosting is de snelheid. Dit punt gaat ook goed samen met de uptime, want de uptime geeft in een percentage aan hoeveel minuten per jaar je website of webshop live staat en dus bereikbaar is voor bezoekers. Zoals je wel zal snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk, want des te lager dit percentage des te vaker je website offline staat. Zoek daarom altijd naar een cPanel hosting provider die minimaal een uptime van 99,90% kan garanderen.

Naast de uptime is de snelheid ook erg belangrijk, want is je website of webshop bereikbaar? Dan wil je ook dat die zo snel mogelijk wordt geladen. Voor goede laadtijden van een website is het erg belangrijk om de serverlocatie van de hosting provider te controleren. Ook moeten de servers goed geoptimaliseerd zijn en moet de hosting provider gebruikmaken van goede caching.

3. Voldoende resources

Naast de snelheid en uptime wil je ook de hoeveelheid resources controleren. Je kunt hierbij denken aan de hoeveelheid opslagruimte, bandbreedte, het aantal databases dat je kunt gebruiken en het aantal e-mailadressen dat je kunt aanmaken. Ook het aantal websites dat je vanuit één pakket kunt beheren speelt hier een belangrijke rol.

Voor al deze punten geldt dat je beter wat te ruim dan te krap kunt zitten. Wanneer je namelijk tegen de limieten van je hostingpakket aanloopt, kan de hosting provider je website offline halen. Een hosting provider kan er ook voor kiezen om extra kosten in rekening te brengen voor de overschrijding van je pakket limieten. Houdt hier dan ook rekening mee wanneer je een hosting provider voor je (nieuwe) website of webshop zoekt.

4. Beveiliging

De prestaties en resources die een hosting provider kan leveren zijn erg belangrijk, maar vergeet ook zeker de beveiliging niet. Websites worden namelijk regelmatig aangevallen en een website die gehackt is wil je ten alle tijde voorkomen. Met een gehackte website kun je namelijk serieus in de problemen komen. Het kan zelfs de reputatie van je website in de zoekresultaten van Google verpesten.

Wanneer je de beste cPanel hosting provider zoekt is het dus erg belangrijk om naar de beveiliging te kijken. Het is in dit geval belangrijk om naar de functionaliteiten te kijken die een hosting provider levert om de beveiliging te verbeteren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een SSL certificaat, server monitoring, automatische backups en ga zo maar door.

5. Klantenservice

Als laatste is ook de klantenservice erg belangrijk bij je zoektocht naar de beste cPanel hosting provider. Als je namelijk vragen of problemen hebt, wil je zo snel mogelijk in contact komen met de klantenservice van de hosting provider zodat zij je verder kunnen helpen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je website of webshop offline raakt en dat de klantenservice niet of slecht bereikbaar is? Dan staat je website of webshop de nodige uren offline en dat wil je ten alle tijde voorkomen.

Controleer bij het kiezen van de beste cPanel hosting daarom altijd hoe de klantenservice werkt en hoe je deze kunt benaderen. Bij Hostinger kun je de klantenservice bijvoorbeeld 24/7/365 benaderen via de live chat. Je bent hierdoor altijd binnen enkele minuten met de klantenservice in contact.

webhosting-kiezen

Is gratis cPanel hosting een goede keuze?

Voordat ik dit artikel met de beste cPanel hosting providers in Nederland heb geschreven heb ik eerst uitgebreid onderzoek gedaan, zodat ik je zo goed mogelijk kan helpen. Een vraag die ik veel voorbij zag komen was of er ook gratis cPanel hosting bestaat en of dit een goede keuze was. Toen ik dit zag sprong mij de moed toch echt wel even in de schoenen.

In dit artikel heb ik je namelijk super veel belangrijke informatie gegeven over waarom het gebruik van goede en betrouwbare cPanel webhosting zo belangrijk is. Webhosting heeft namelijk erg veel invloed op de snelheid, betrouwbaarheid, vindbaarheid en veiligheid van je website of webshop.

Persoonlijk raad ik je daarom niet aan om te kiezen voor gratis cPanel hosting. Gratis webhosting is namelijk erg sloom, niet goed beveiligd en in veel gevallen krijg je reclames op je website te zien. Bovendien heb je geen idee hoe de hosting provider omgaat met de privacy gevoelige gegevens van zowel jezelf als je bezoekers.

Samenvattend is het dus mogelijk om voor gratis cPanel hosting te kiezen, maar denk hier wel heel goed over na. Wanneer je namelijk daadwerkelijk overweegt om gratis cPanel hosting te gebruiken raad ik je aan om eerst na te denken of het de tijd en energie waard is om überhaupt een eigen website of webshop te beginnen.

Bestaat er goedkope cPanel hosting?

Een andere vraag die ik voorbij heb zien komen is of er ook goedkope cPanel hosting is. Deze vraag snap ik al een stuk beter, want Ik snap namelijk goed dat als je net begint je niet tientallen euro’s per maand wilt betalen voor hosting. Met goedkope hosting kun je als beginner daarom prima uit de voeten.

In dit artikel heb ik de 8 beste cPanel hosting providers op een rijtje gezet en uitgebreid met elkaar vergeleken. Bij elke hosting provider in deze lijst heb ik ook de prijzen benoemd, zodat je deze zelf eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Je kunt de prijzen van de hosting providers in dit artikel dus gemakkelijk langslopen en op basis daarvan bepalen welke cPanel hosting provider het beste aansluit bij je wensen en budget.

Wanneer je mij vraagt welke hosting provider ik zou aanraden voor goedkope, maar betrouwbare cPanel hosting zou ik kijken naar de hosting van Hostinger of A2 Hosting.

Zelf-eigen-webpagina-maken-simpel

Kun je cPanel hosting ook gebruiken voor WordPress?

Nog een andere vraag die ik veel voorbij heb zien komen is of je cPanel hosting ook kunt gebruiken voor WordPress websites en webshops. Deze vraag kan ik mij ook goed voorstellen, want WordPress is op dit moment veruit het populairste CMS systeem. Meer dan 50% van alle websites is namelijk gebouwd op WordPress.

Gelukkig kan ik vrij kort antwoord geven op deze vraag. Je kunt cPanel hosting namelijk ook gebruiken wanneer je jouw website of webshop wilt bouwen met WordPress. Sterker nog, het cPanel maakt dit extra makkelijk. Vanuit het cPanel kun je CMS systemen als WordPress namelijk met één druk op de knop installeren.

Wat kost cPanel hosting in Nederland?

Inmiddels hebben we de 8 beste cPanel hosting providers in Nederland besproken en uitgebreid met elkaar vergeleken. Op basis van deze informatie zal je de beste hosting provider voor jou (nieuwe) website of webshop kunnen kiezen, maar toch is er nog een belangrijke vraag die we nog niet besproken hebben. Want wat kost cPanel hosting nu precies?

Helaas is het voor mij lastig te zeggen wat cPanel hosting je exact gaat kosten, want dit is afhankelijk van een hele hoop factoren. Denk bijvoorbeeld aan het soort cPanel hosting dat je kiest, de hosting provider, de contractduur en ga zo maar door. Hoewel ik dus geen exacte bedragen kan noemen kan ik wel een goede indicatie geven, zodat je ongeveer weet met welke kosten je rekening moet houden.

Kies je voor shared cPanel hosting? Dan zullen de kosten ongeveer liggen tussen de €2,00 en €7,50 per maand. Kies je voor managed cPanel hosting? Dan zal je rekening moeten houden met kosten tussen de €7,50 en €20,00 per maand. Kies je voor VPS, Cloud of dedicated cPanel hosting? Dan zal je rekening moeten houden met kosten van minimaal €20,00 per maand.

Conclusie; Wat is de beste cPanel hosting provider voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van dit artikel met de beste cPanel hosting providers voor in Nederland is het tijd voor een conclusie, want wat is nu de beste cPanel hosting provider voor jou?

Als je mij vraagt welke hosting provider ik zou aanraden voor cPanel hosting, dan is dat zonder enige twijfel Hostinger! Hostinger is namelijk een bekende en populaire hosting provider die beschikt over een server locatie in Nederland. Bovendien heb je een uptimegarantie van 99,90%. Heb je vragen of loop je tegen problemen aan? Dan kun je 24/7 bij de klantenservice terecht die via live chat bereikbaar is. Als laatste beschikken ze ook nog over een gratis verhuisservice waardoor je website of webshop erg eenvoudig overgezet kan worden.

Zeker met de huidige 68% korting op de cPanel hosting van Hostinger is er geen andere hosting provider die een betere prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Beste cPanel hosting - Veelgestelde vragen

Hoe werkt cPanel hosting?

cPanel hosting werkt eigenlijk exact hetzelfde als de andere vormen van hosting. Het enige verschil is dat je je hostingpakket beheert vanuit het cPanel in plaats van een alternatief systeem als DirectAdmin of Plesk. Vanuit het cPanel kun je gemakkelijk je domeinen beheren, CMS systemen als WordPress of Joomla installeren en e-mailadressen aanmaken.

Wat is de beste cPanel hosting in Nederland?

Wat de beste cPanel hosting provider is in Nederland is afhankelijk van je specifieke wensen, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Hostinger. Hostinger beschikt namelijk over snelle en betrouwbare cPanel hosting met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Beschikt elke hosting provider over cPanel?

Nee, niet alle hosting providers beschikken over het cPanel. De grotere hosting providers hebben namelijk een eigen beheersysteem gemaakt. Dit is vaak een doorontwikkelde variant van het cPanel waardoor je jouw website en hostingpakket nog makkelijker kunt beheren. SiteGround is hier bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. Naast het cPanel of een doorontwikkelde variant zijn er ook nog hosting providers die gebruik maken van systemen als DirectAdmin of Plesk.

Wat is het verschil tussen webhosting & cPanel?

Het verschil tussen webhosting en cPanel is dat cPanel het controlepaneel is vanuit waar je jouw hostingpakket kunt beheren. Je hebt dus webhosting nodig om een controlepaneel als het cPanel te kunnen gebruiken.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Hostinger-hosting-nederland
4.9/5

Van €5,39 voor €1,75

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids