Website verhuizen | Zo stap je eenvoudig over van hosting!

WordPress-website-verhuizen (1)
Inhoudsopgave

Heb je een website of webshop, maar ben je niet meer tevreden over je huidige hosting provider? Bijvoorbeeld omdat de kwaliteit van de klantenservice slecht is, de servers traag zijn of omdat de prijzen zijn verhoogd? Dan is je website verhuizen naar een andere hosting provider de beste optie!

Wanneer je ervoor kiest om je website te verhuizen, moet je website of webshop, domeinnaam, mailbox en database overzetten van je huidige hosting provider naar de nieuwe. Hoewel dit wellicht makkelijk lijkt zal dit voor velen helaas een lastige en tijdrovende uitdaging zijn.

In dit artikel ga ik je daarom alles vertellen over het verhuizen van je website! Ook vertel ik welke hosting providers beschikken over een gratis verhuisservice, zodat je hier zelf helemaal niks voor hoeft te doen! Laten we dus maar snel beginnen!

Wanneer moet je je website verhuizen?

Voordat ik je ga vertellen hoe je je website of webshop kunt verhuizen, wil ik eerst even ingaan op een ander belangrijk onderwerp. Het is namelijk belangrijk om te begrijpen waarom en wanneer het nodig is om je website of webshop te verhuizen. Er zijn namelijk een hoop verschillende redenen waarom je er als klant voor zou kunnen kiezen om je website te verhuizen naar een andere hosting provider.

1. Snelheid valt tegen

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun website of webshop te verhuizen is snelheid. Er zijn namelijk veel hosting providers die claimen de snelste te zijn, maar in praktijk blijkt dit vaak anders te liggen.

Dit probleem is vooral groot bij de goedkope shared hostingpakketten. Bij shared hosting komt je website of webshop namelijk met grote aantallen andere websites of webshops op één server te staan. Doordat alle kracht van de server verdeeld moet worden gaat dit ten koste van de snelheid van je website of webshop. Je zal hierdoor regelmatig ervaren dat je website traag is of zelfs volledig onbereikbaar raakt. Dit is een teken dat je moet upgraden naar een duurdere server of moet overstappen naar een andere hosting provider.

2. Klantenservice valt tegen

Naast de snelheid is een andere belangrijke reden om je website of webshop te verhuizen de kwaliteit van de klantenservice. Vaak zie je namelijk dat goedkope hosting bedrijven besparen op de klantenservice waardoor ze hun hostingpakketten zo goedkoop kunnen aanbieden. Het nadeel hiervan is alleen dat je bij vragen of problemen erg lang moet wachten op een reactie. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat je helemaal geen reactie krijgt!

Nu hoeft dit geen groot probleem te zijn wanneer je zelf technisch bent aangelegd, maar voor velen is dit het wel. Zij zijn namelijk niet (super) technisch aangelegd en weten hierdoor niet wat ze moeten doen wanneer hun website problemen vertoont of onbereikbaar raakt. Als je ervaart dat de klantenservice traag is of niet meedenkt in oplossingen is dit een teken om je website te verhuizen naar een andere hosting provider.

3. Prijs verhogingen

Het laatste punt dat voor veel mensen een reden is om hun website te verhuizen naar een andere hosting provider zijn de prijsverhogingen. Deze prijsverhogingen kunnen worden doorgevoerd na het aflopen van je eerste contract, maar het kan ook zijn dat een hosting provider een algehele prijsverhoging doorvoert. Hierdoor worden alle hostingpakketten van het hostingbedrijf duurder en dus ook die van jou.

Nu hoeft een prijsverhoging niet altijd slecht te zijn, maar het komt regelmatig voor dat een hosting provider de prijzen verhoogt zonder dat je hier als klant wat voor terug krijgt. Dit zie je vooral gebeuren wanneer hosting providers worden overgenomen door grote labels. Als je hosting provider de prijzen verhoogt, zonder dat je hier als klant wat voor terug krijgt, is het slim om te kijken of je je website naar een andere hosting provider kunt verhuizen.

Website-verhuizen

Welke type websites kun je verhuizen?

Nu je weet waarom en wanneer je je website of webshop moet verhuizen, wil ik het ook nog even hebben over de type websites die je kunt verhuizen. Veruit het populairste CMS voor het maken van een website of webshop is namelijk WordPress, maar er zijn ook nog een hoop andere systemen die gebruikt worden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook veel websites gebouwd met systemen als Joomla, Magento of Drupal.

Voor al deze systemen geldt dat je je website of webshop kunt verhuizen naar een nieuwe hosting provider. Het verschilt alleen wel per systeem hoe dit proces precies doorlopen moet worden.

Samenvattend maakt het dus niet uit of je website of webshop is gebouwd met WordPress, Joomla, Drupal of Magento. Voor al deze systemen geldt dat je je website of webshop kunt verhuizen naar een nieuwe hosting provider.

Je website zelf verhuizen of laten verhuizen?

Hoewel een WordPress website maken relatief gemakkelijk is, is het verhuizen van een website naar een nieuwe hosting provider een lastige en tijdrovende klus. Daarbij komt ook nog eens dat er erg veel kan misgaan tijdens het overzetten van je website of webshop.

Het komt regelmatig voor dat een website na het verhuizen problemen vertoont, onbereikbaar raakt of van browser protocol is gewisseld. Dit lijken misschien kleine problemen, maar deze ‘kleine’ problemen kunnen een serieuze impact hebben op de prestaties van je website of webshop. Zo zijn er bijvoorbeeld websites die na een verhuizing volledig uit Google verdwenen, omdat er een klein foutje was gemaakt bij de verhuizing.

Omdat er erg veel komt kijken bij het verhuizen van een website raad ik aan om dit niet zelf te doen. Je kunt hiervoor het beste een expert inschakelen die je website voor je kan overzetten of een hosting provider kiezen die beschikt over een gratis verhuisservice. Zij zorgen er namelijk voor dat je website op de juiste manier wordt overgezet zonder problemen en/of downtime.

Website-verhuizen-SEO

De 5 beste hosting providers met gratis verhuisservice

Zoals ik zojuist aangaf is het niet slim om je website of webshop zelf te verhuizen wanneer je niet technisch bent aangelegd. Er zijn namelijk zoveel zaken waar je rekening mee moet houden dat de kans groot is dat je iets vergeet en de verhuizing fout gaat. Om deze reden is het slim om een expert in te schakelen of om over te stappen naar een hosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Zij kunnen je website of webshop met domeinnaam, e-mailbox en database namelijk zonder downtime voor je overzetten. Het maakt hiervoor niet uit of je website is gemaakt in WordPress, Joomla, Drupal of Magento.

Dit zijn de beste hosting providers met een gratis verhuisservice:

 1. Cloud86: De beste en snelste webhosting in Nederland
 2. Mijn.host: De beste duurzame webhosting in Nederland
 3. Junda: De beste goedkope webhosting in Nederland
 4. Hostinger: De beste internationale webhosting
 5. SiteGround: De beste managed webhosting

1. Cloud86

Cloud86-verhuisservice

De beste webhosting provider, die beschikt over een gratis verhuisservice, is zonder enige twijfel Cloud86! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die al meerdere jaren op rij is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Dat de hosting van Cloud86 zo snel is komt onder andere doordat ze gebruik maken van snelle SSD schijven in combinatie met een gunstig gelegen datacenter. Hierdoor kun je met je website laadtijden halen van minder dan één seconde!

Naast dat de hosting van Cloud86 erg snel is, is ook de klantenservice erg goed. Cloud86 is namelijk een van de weinige hosting providers die beschikt over een telefonische klantenservice. Als er echt nood aan de man is kun je dus gewoon even bellen naar Cloud86 en krijg je direct iemand aan de lijn die je verder kan helpen. Heeft je vraag of probleem minder haast? Dan kun je natuurlijk gewoon een mailtje sturen via het ticketsysteem.

Wil je gebruik maken van de gratis verhuisservice van Cloud86? Dan dien je minimaal voor het “Webhosting Medium” of “Webhosting Power” pakket te kiezen. Bij het “Webhosting Start” pakket is de gratis verhuisservice t.w.v. €75,00 namelijk niet inbegrepen. De kosten voor het “Webhosting Medium” pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat, gratis verhuisservice

2. Mijn.host

Mijn.host-review

Een andere hosting provider die ook beschikt over een gratis verhuisservice is mijn.host. Mijn.host is net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die gevestigd is in Amsterdam en de laatste jaren hard groeit. Bij mijn.host vinden ze namelijk dat webhosting sneller, makkelijker en goedkoper moet kunnen dan bij de concurrenten.

Hoewel mijn.host hun zaken goed op orde heeft, zijn ze op het gebied van snelheid net iets minder dan Cloud86. Ook op het gebied van klantenservice zijn ze iets minder, want mijn.host beschikt niet over een klantenservice die telefonisch bereikbaar is. Een voordeel van mijn.host is dan wel weer dat ze voor 100% gebruik maken van hernieuwbare energie. Met de hosting van mijn.host maak je hierdoor niet alleen een snelle, maar ook een bewuste en milieuvriendelijke keuze.

Wil je gebruik maken van de gratis verhuisservice van mijn.host? Dan kun je een hostingpakket naar keuze bestellen via de website. Na het bestellen van het hostingpakket kun je contact opnemen met mijn.host, zodat ze de verhuizing voor jou kunnen uitvoeren. De kosten voor een hostingpakket van mijn.host beginnen vanaf €1,99 per maand. Meer weten over mijn.host? Lees dan mijn mijn.host review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller hosting
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL certificaat

3. Junda

Junda-review

Een andere hosting provider die zeker een plekje verdient in de top 3 van dit artikel met de beste hosting providers met een gratis verhuisservice is Junda. Junda is namelijk een snel groeiende hosting provider die net als mijn.host is gevestigd in Amsterdam.

Hoewel Junda op dit moment nog relatief jong en klein is, hebben ze meer dan genoeg kennis en ervaring in huis. De eigenaren van Junda hebben namelijk al meer dan 20 jaar ervaring in de webhosting branche. Deze ervaring hebben ze opgedaan bij andere Nederlandse hosting providers en met die kennis zijn ze vervolgens hun eigen hosting bedrijf begonnen.

Wil je gebruik maken van de gratis verhuisservice van Junda? Dan maakt het niet uit welk hostingpakket je aanschaft. Bij Junda is het namelijk zo dat de gratis verhuisservice bij elk hostingpakket is inbegrepen. Je kunt dan ook al gebruik maken van de gratis verhuisservice wanneer je kiest voor het goedkoopste hostingpakket van €1,99 per maand. Meer weten over Junda? Lees dan mijn Junda review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared en WordPress
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, http 3

4. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Heb je een website of webshop die bedoeld is voor de internationale markt? Dan kan ik je zeker aanraden om de hosting van Hostinger eens te bekijken. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider waar je voor vrijwel alle soorten hosting terecht kunt. Zo beschikken ze over normale shared hosting, maar ook over cloud hosting, VPS hosting en managed WordPress hosting.

Naast dat Hostinger een erg uitgebreid aanbod heeft beschikken ze ook over gunstig gelegen datacenters. Zo hebben ze datacenters in Nederland, Engeland, Frankrijk, Amerika, India, Indonesië, Brazilië, Litouwen en Singapore. Er is dus altijd wel een datacenter dat op een gunstige locatie gevestigd is waardoor je website of webshop zo snel mogelijk geladen kan worden. Een ander groot voordeel van Hostinger is dat ze beschikken over een klantenservice die 24/7 bereikbaar is via live chat. Je bent dus snel en gemakkelijk in contact bij vragen en problemen.

Wil je gebruik maken van de gratis verhuisservice van Hostinger? Dan is het goed om te weten dat Hostinger beschikt over een automatische website migratietool. De verhuizing van je website wordt dus niet uitgevoerd door een team zoals dat bij Cloud86, mijn.host en Junda gedaan wordt. De kosten voor een hostingpakket van Hostinger beginnen vanaf €2,99 per maand. Meer weten over Hostinger? Lees dan mijn Hostinger review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

5. SiteGround

SiteGround-review

De laatste hosting provider die ook beschikt over een gratis verhuisservice en die ik met je wil delen is SiteGround. SiteGround is namelijk een van de grootste internationale hosting providers die door WordPress zelf wordt aangeraden als beste WordPress hosting provider.

SiteGround is hierdoor net als Hostinger een erg goede optie voor internationale websites en webshops, omdat SiteGround beschikt over datacenters op verschillende locaties. Zo hebben ze een datacenter in Nederland en Engeland, maar ook in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Singapore en Australië. Daarnaast beschikt SiteGround ook nog over een hoop locaties voor hun CDN waardoor je website of webshop altijd van een gunstige en snelle locatie geladen kan worden.

Wil je gebruik maken van de verhuisservice van SiteGround? Dan maakt het niet uit welk hostingpakket je aanschaft. De verhuisservice is namelijk bij elk hostingpakket inbegrepen. Je moet vervolgens alleen wel kiezen of je een automatische verhuizing wilt of dat het SiteGround team de verhuizing handmatig moet uitvoeren. Als je wilt dat de verhuizing handmatig gedaan moet worden, bedragen de kosten €30,00 per domein. Het verhuizen van de domeinnaam en e-mail is hier overigens niet bij inbegrepen. Wil je meer weten over de hosting van SiteGround? Lees dan mijn SiteGround review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, cloud en reseller
 • Uptime: 99,99%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL, gratis CDN

Zelf je website verhuizen naar je nieuwe hosting?

Kies je ervoor om je website of webshop zelf te verhuizen? Dan zijn er verschillende manieren om je website over te zetten naar een nieuwe hosting provider. Wanneer je een WordPress website wilt verhuizen kun je er namelijk voor kiezen om gebruik te maken van een WordPress plugin, maar het is ook mogelijk om het handmatig via FTP te doen. Is je website of webshop niet gebouwd op WordPress? Dan zal je je website handmatig moeten overzetten via FTP.

Hieronder zal ik beide methodes toelichten, zodat je precies weet welke stappen je moet doorlopen om je website over te zetten naar je nieuwe hosting provider. Het is wel goed om te weten dat de methode via FTP aanzienlijk lastiger is dan de methode met een WordPress. Ik raad de eerste methode daarom aan wanneer je website is gebouwd op WordPress en je niet super technisch bent aangelegd.

1. WordPress website verhuizen via een plugin

De makkelijkste manier om een WordPress website te verhuizen is door gebruik te maken van een plugin. WordPress kent namelijk verschillende plugins die je kunt gebruiken om eenvoudig je volledige WordPress website naar een nieuwe hosting provider te verhuizen. Een plugin die hier bijvoorbeeld erg veel voor wordt gebruikt is de All-in-One WP Migration plugin.

Een groot voordeel van deze plugin is dat je weinig tot geen technische kennis nodig hebt om de plugin te kunnen gebruiken. De plug is namelijk erg gebruiksvriendelijk en neemt alle onderdelen mee die je wilt overzetten naar je nieuwe hosting provider.

Je kunt onderstaande stappen volgen om je WordPress website te verhuizen met een plugin:

 1. Schaf een hostingpakket aan bij je nieuwe hosting provider en installeer hier vervolgens WordPress.
 2. Login op je huidige WordPress website.
 3. Installeer de All-in-One WP Migration plugin op je huidige website.
 4. Ga naar de migratie plugin en klik op “Exporteer naar”. Kies vervolgens het bestandstype waar je je website naar wilt exporteren.
 5. Maak een backup van je volledige website. Dit kan via een plugin, maar ook via het hostingpakket. Download de backup vervolgens lokaal naar je computer.
 6. Log na het installeren van WordPress in op je nieuwe website.
 7. Installeer ook op je nieuwe website de All-in-One WP Migration plugin.
 8. Ga in de plugin naar “Importeer naar” en kies het bestand dat je in stap 4 hebt gedownload.

Na het doorlopen van deze stappen wordt je nieuwe website overgezet naar je nieuwe hosting provider. Hoe lang het importeren van de website precies duurt is afhankelijk van de grootte van je website, maar in de meeste gevallen zal het binnen enkele minuten gebeurd moeten zijn.

Het is goed om te weten dat de methode soms wat fouten kan opleveren. Het is daarom erg belangrijk om na het verhuizen van je website goed te controleren of alles nog werkt. Is dit niet het geval? Zet dan een backup terug van voor de verhuizing, zodat alles weer werkt zoals het moet werken.

WordPress-website-verhuizen-plugin

2. WordPress website verhuizen via FTP

Ben je iets technischer aangelegd? Dan wil je misschien niet gebruik maken van een WordPress plugin om je website te verhuizen. In dit geval kun je ervoor kiezen om je WordPress website te verhuizen met behulp van de FTP. Het voordeel hiervan is dat je meer controle hebt over hoe alles verloopt.

Om je WordPress website te verhuizen via FTP kun je de volgende stappen volgen:

 1. Schaf een hostingpakket aan bij je nieuwe hostingprovider en installeer hier vervolgens WordPress.
 2. Maak een backup van je volledige website. Dit kun je doen met behulp van een WordPress plugin, maar ook via je hosting provider.
 3. Voer de back-up van je huidige website in via de FTP bij je nieuwe hosting provider.
 4. Verplaats nu alle bestanden en de database van je huidige hosting provider naar je nieuwe hosting provider.

Ga je bij het verhuizen van je website ook over op een nieuwe domeinnaam? Dan is het belangrijk om ook de volgende stappen nog mee te nemen:

 1. Domeinadres aanpassen: Voordat je je WordPress website verhuist, moet je het domeinadres aanpassen in het beheerpaneel van je huidige hosting provider.
 2. Verplaats de bestanden: Zodra je het domeinadres hebt aangepast kun je de bestanden en de database verhuizen naar het hostingpakket van je nieuwe hosting provider.
 3. Pas het wp-config.php bestand aan: Dit bestand moet worden aangepast, zodat het de gegevens van de juiste database bevat. Wanneer je dit niet doet, kunnen de bestanden namelijk niet gevonden worden.

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen is het je gelukt om je website op een veilige manier te verhuizen via FTP. Zoals je hebt gelezen is dit een aanzienlijk technischer methode waardoor er een stuk meer fout kan gaan dan bij de methode met de WordPress plugin. Wees daarom erg voorzichtig wanneer je niet super technisch bent aangelegd.

Website-backup-maken-updraftplus

Je website verhuizen? Hier moet je op letten

Heb je ervoor gekozen om je website of webshop via een van de twee bovenstaande manieren zelf te verhuizen naar je nieuwe hosting provider? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Heb je een nieuwe hosting provider gekozen die beschikt over een gratis verhuisservice? Dan hoef je geen rekening te houden met deze punten, want de hosting provider regelt al deze zaken dan namelijk voor je!

 • Downtime: Wanneer je je website verhuist is de downtime erg belangrijk. Je wilt namelijk voorkomen dat je website onbereikbaar raakt tijdens het verhuizen. Een hosting provider zoals Cloud86 verhuist je website en domeinnaam daarom pas zodra alles foutloos werkt. Door deze aanpak kunnen ze de downtime voorkomen waardoor je website ook tijdens de verhuizing bereikbaar blijft. Als je ervoor kiest om je website zelf over te zetten, moet je hier dus goed rekening mee houden.
 • De gegevens bewaren: Als tweede is het belangrijk om toegang te hebben tot de juiste gegevens. Om een website te verhuizen heb je namelijk de inloggegevens van het beheerpaneel van je hosting provider nodig. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de inloggegevens van je website hebt en dat deze volledig up to date is. Als je naast de hosting ook je domeinnaam wilt verhuizen naar een nieuwe hosting provider is het ook belangrijk om de verhuiscode op het juiste moment aan te vragen en bij de hand te hebben.
 • Duur van de verhuizing: Als derde is het belangrijk om goed moment uit te zoeken om je website te verhuizen. Hoewel de verhuizing van een website meestal binnen een uurtje is gedaan, kan het soms meer tijd in beslag nemen. Je wilt je website daarom op een moment verhuizen dat het rustig is op de website zelf. Dit is bijvoorbeeld in de avond, vroeg in de ochtend of in het weekend. Mocht er dan wat fout gaan dan heb je wat speling met de tijd.
 • E-mail verhuizen: Als vierde is het belangrijk om je e-mail mee te verhuizen naar je nieuwe hosting provider. Het is daarom belangrijk om te controleren of dit bij de overstap naar een nieuwe hosting provider allemaal goed wordt overgezet.
 • Domeinnaam verhuizen: Het is mogelijk om je domeinnaam ook direct mee te verhuizen. Dit is wel zo prettig, omdat je dan alles bij dezelfde hosting provider hebt staan. Om een domeinnaam te kunnen verhuizen heb je alleen wel de verhuiscode nodig. Deze kun je opvragen bij je huidige hosting provider. De nieuwe hosting provider heeft deze vervolgens nodig om je domeinnaam naar hun over te zetten.

Is het overstappen van hosting lastig?

Of het overstappen van hosting provider lastig is, is afhankelijk van de methode die je kiest. Wanneer je overstapt naar een hosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice, heb je er zelf geen omkijken naar. Dit is wel zo prettig wanneer je niet zo technisch bent aangelegd, want er zijn een hoop zaken waar je rekening mee moet houden.

Kies je ervoor om je website of webshop zelf over te zetten naar je nieuwe hosting provider? Dan gaat het aanzienlijk lastiger worden. Je kunt je website namelijk gemakkelijk overzetten wanneer je gebruik maakt van een WordPress plugin, maar het komt vaak voor dat je website na het verhuizen toch problemen vertoont. Het is daarom het slimst om je website te verhuizen via FTP, want met deze methode heb je veruit de meeste controle over de verhuizing. Het is alleen wel een stuk technischer waardoor veel mensen deze methode zelf helaas niet kunnen uitvoeren.

WordPress-website-verhuizen

Heeft het overstappen van hosting effect op de SEO?

Een niet geheel onbelangrijke vraag is of het overstappen van hosting provider effect heeft op de SEO van je website of webshop. Als je overstapt van hosting provider doe je dit namelijk om je algehele website te verbeteren, maar ziet het algoritme van Google dit ook zo? Je wilt namelijk voorkomen dat al je harde werk op gebied van SEO verliest tijdens het verhuizen van je website.

Het overstappen van hosting provider zal in de meeste gevallen effect hebben op de prestaties en SEO van je website of webshop, maar het is lastig te zeggen of dit positief of negatief zal zijn. Bij het overstappen van hosting provider verandert namelijk het IP adres van je domeinnaam. Dit zou invloed kunnen hebben op de vindbaarheid van je website in Google, maar daar zijn de meningen erg over verdeeld. Hier kan ik je dan ook geen waterdicht antwoord op geven.

Naast de wijziging van het IP-adres van je domeinnaam kunnen er nog een hoop andere wijzigingen plaatsvinden. Deze aanpassingen ben je alleen wel zelf verantwoordelijk voor. Zorg er daarom voor dat je geen aanpassingen doet in de structuur of instellingen van je website of webshop tijdens het verhuizen van je website.

Conclusie: is het slim om je website te verhuizen?

Nu we zijn aangekomen aan het eind van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want is het nu slim om je website te verhuizen naar een nieuwe hosting provider?

Persoonlijk ben ik van mening dat het slim is om je website te verhuizen wanneer je huidige hosting provider niet bevalt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat deze traag zijn, je website regelmatig onbereikbaar is of omdat de klantenservice tegenvalt. In deze situaties doe je er goed aan om je website te verhuizen, omdat dit de prestaties van je website ten goede komt.

Ik raad alleen niet aan om het zelf te doen wanneer je niet precies weet wat je aan het doen bent. Je kunt in dit geval beter een expert inschakelen of een hosting provider kiezen die beschikt over een gratis verhuisservice, zoals Cloud86. Zo weet je zeker dat de verhuizing van je website goed wordt uitgevoerd! 

Website verhuizen - Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het verhuizen van een domeinnaam?

Hoe lang het verhuizen van een domeinnaam duurt is afhankelijk van de hosting provider, de DNS verwerkingstijd en de domeinextensie. In de meeste gevallen vindt een domeinnaam verhuizing plaats binnen enkele uren, maar dit kan afhankelijk van de extensie ook uitlopen tot enkele dagen.

Hoe lang is een verhuistoken geldig?

Een verhuistoken, oftewel de verhuiscode die je nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen, is na het aanvragen 40 dagen geldig. Je kunt de verhuiscode voor een EU domeinnaam herkennen aan 16 letters en cijfers.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

Gratis verhuizen(t.w.v. €75,00)

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand