SiteGround vs GoDaddy 2024: Welke is het beste voor jou?

Het grootste verschil tussen SiteGround en GoDaddy is dat SiteGround standaard managed WordPress hosting levert. Bij GoDaddy moet je hiervoor bijbetalen, want standaard krijg je de goedkope shared hosting. De prestaties van SiteGround zijn voor de prijzen dan ook een stukje beter.

In deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking ga ik beide hosting providers uitgebreid met elkaar vergelijken om op deze manier te achterhalen welke hosting provider jij op dit moment het beste kunt kiezen voor jouw website of webshop.

Wat ik je al wel vast kan vertellen is dat zowel SiteGround als GoDaddy erg populaire hosting providers zijn. Op veel gebieden zullen ze daarom sterk met elkaar overeen komen, maar in deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking zal ik dat exact gaan uitzoeken.

Logo-SiteGround

SiteGround is op dit moment een van de bekendste en beste hosting providers die zelfs door WordPress zelf wordt aangeraden. Dit komt onder andere door de super snelle hosting, het gratis SSL certificaat, het gebruiksvriendelijke dashboard en niet te vergeten de erg goede 24/7 klantenservice. Kies je voor SiteGround? Dan ontvang je een gratis SSL certificaat, kun je gratis gebruik maken van een CDN en krijg je toegang tot SiteGround hun eigen WordPress optimalisatie plugin.

Van €12,99 voor €3,99

GoDaddy-logo

GoDaddy is op dit moment een van de grootste en bekendste hostingpartijen wereldwijd. Kies je voor de hosting van GoDaddy? Dan ga je voor snelle hosting, ontvang je voldoende schijfruimte, een gratis SSL certificaat, een gratis domeinnaam en gratis zakelijk e-mailhosting. Ook de klantenservice van GoDaddy is 24/7 bereikbaar. In deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking a ik uitzoeken hoe GoDaddy presteert tegenover de hosting van SiteGround. Laten we daarom maar eens kijken!

Van €7,49 voor €3,99

Inhoudsopgave

SiteGround vs GoDaddy(SiteGround Review)

Als jij mijn website al even hebt bekeken zal je gezien hebben dat ik regelmatig hosting vergelijkingen maak om jou op deze manier te helpen bij het kiezen van de beste hosting provider. Inmiddels kun jij op mijn website een groot aantal vergelijkingen vinden. Voordat ik de producten ook daadwerkelijk ga vergelijken maak ik eerst altijd een review. In deze review ga ik in op de functionaliteiten van de provider en hoe een hosting provider presteert in vergelijking met de concurrenten.

Voor nu betekent dit dat ik jou ga meenemen in de hosting van SiteGround, want wat maakt deze hosting nu zo bijzonder en wanneer zou jij het beste voor deze hosting kunnen kiezen? In ga het hieronder voor je uitzoeken!

SiteGround-hosting-vs-GoDaddy

Verschillende soorten hosting

Wat je regelmatig ziet is dat hosting providers zich focussen op één bepaalde soort hosting. Zo kun je bij CloudWays bijvoorbeeld alleen terecht voor de beste Cloud hosting. Je weet hierdoor dat je kwalitatief goede hosting krijgt, maar dat brengt dan ook weer een flinke prijs met zich mee.

SiteGround heeft er daarom voor gekozen om verschillende hosting aan te bieden. Zo kun je bij SiteGround terecht voor Managed WordPress hosting, VPS hosting en Cloud hosting. Al deze servers maken ook nog gebruik van het Google cloud platform, maar daar zal ik jou later in deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking meer over vertellen.

Doordat SiteGround beschikt over verschillende soorten hosting spreken ze een groter deel van de markt aan. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om een geschikte soort hosting te vinden. Ook krijg je hierdoor ook een goede spreiding in kosten. Zo kun je al vanaf €3,99 bij SiteGround terecht.

Aangeraden door WordPress zelf

Ga jij zelf een eigen website maken? Dan is de kans erg groot dat jij dit met WordPress gaat doen. WordPress is op dit moment veruit het populairste systeem om zelf zonder enige technische kennis een eigen website te maken. Uit cijfers blijft zelfs dat meer dan 50% van alle websites met WordPress wordt gemaakt. 

Lang niet al deze mensen zijn even technisch aangelegd en daarom wil WordPress hun gebruikers een goed advies geven. Zo raden ze onder andere SiteGround aan als beste WordPress hosting providers. Verder worden ook Bluehost en Dreamhost door WordPress zelf aangeraden. 

Dat SiteGround wordt aangeraden door WordPress is helemaal niet gek, want SiteGround levert in vergelijking met andere hosting providers aardig goedkope hosting. Verder is het dashboard van SiteGround super eenvoudig en krijg jij toegang tot de 24/7 klantenservice waar jij via de livechat al binnen enkele minuten mee in contact bent.

SiteGround-WordPress-vs-GoDaddy

Uptime garantie van 99,95% procent

Ben jij al een beetje bekend met hosting? Dan zal je ongetwijfeld weten dat snelheid super belangrijk is. Snelheid bepaald namelijk voor een deel hoe goed jouw website gevonden kan worden in Google. Echter is naast snelheid de uptime ook erg belangrijk en dat lijken veel mensen te vergeten.

De uptime geeft in een percentage weer hoeveel minuten per jaar jouw website online staan en dus bereikbaar is. Zoals je wel zult snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk hebben, want wanneer deze lager is is jouw website regelmatig offline en dus niet bereikbaar voor jouw bezoekers. Ook Google zal dit signaal oppakken en dat kan nadelig zijn voor jouw rankings.

Wanneer jij kiest voor een hosting provider is het erg belangrijk om dit uptime percentage te controleren. Ik raad je persoonlijk aan om niet voor een uptime percentage van minder dan 99% te kiezen, want er zijn erg veel providers te vinden zoals SiteGround waar je een garantie van 99,95% krijgt. In praktijk blijkt de uptime hier zelf minimaal 99,98% te zijn.

Super eenvoudig dashboard

Zoals ik eerder in deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking aangaf worden erg veel websites gemaakt met WordPress. Aangezien je voor WordPress geen technische kennis nodig hebt wil je ook een hosting provider die eenvoudig in gebruik is.

Veel hosting providers maken gebruik van een cPanel hosting of Plesk dashboard. Dit zijn software programma’s die speciaal zijn ontwikkeld voor het beheer van hosting pakketten. Wanneer je enigszins technisch bent aangelegd zal dit eenvoudig werken, maar het kan ook best technisch zijn wanneer je niet super technisch bent aangelegd.

Dit dan dan ook de reden dan SiteGround ervoor heeft gekozen om een eigen doorontwikkelde variant van het cPanel te ontwikkelen. Deze is veel overzichtelijker en makkelijker in gebruik. Via het SiteGround dashboard kun jij zonder enige technische kennis de meest technische zaken aanpassen.

SiteGround-dashboard-vs-GoDaddy

Gratis gebruik maken van een CDN

Heb jij plannen om een meertalige website te maken? Dan wil je natuurlijk voor elk land jouw website zo snel mogelijk krijgen. In veel gevallen is dit alleen best lastig, omdat je afhankelijk bent van de serverlocatie van de hosting providers. Meestal hebben hosting providers een groot aantal server locaties, maar wanneer jij meerdere landen wilt aanspreken kan dit lastig worden.

Een Content Delivery Network(CDN) kan hierbij helpen. Dit netwerk bestaat namelijk uit een netwerk van een groot aantal servers. Zodra iemand jouw website bezoekt controleert het netwerk het snelste is voor deze locatie. Vervolgens wordt van deze server jouw website geladen. Dit is daarom een erg handige functionaliteit die jij bij SiteGround gratis kunt gebruiken.

Met één klik een staging omgeving maken & automatische backups

Heb jij jouw website online staan en ontvang je bezoekers? Dan wil je natuurlijk geen wijzigingen aan jouw website maken, want deze zijn direct voor iedereen zichtbaar. Wanneer er iets fout gaat kan dit grote problemen hebben. SiteGround beschikt daarom over de functionaliteit om een staging omgeving te maken.

Een staging omgeving is eigenlijk een exacte kopie van jouw live website. Deze staging website is volledig afgeschermd van Google, zodat Google de staging website niet kan opnemen in de zoekresultaten. Op deze website kun jij wel alle wijzigingen doorvoeren die jij in jouw hoofd had. Als je de wijzigingen hebt gedaan kun je deze in de staging website testen. Als dit allemaal bevalt kun je deze met één druk op de knop overschrijven naar de live website.

Natuurlijk wil je dit soort aanpassingen niet doen voordat je een backup maakt. Daarom is het goed om te weten dan SiteGround elke dag automatisch een backup van jouw volledige hostingpakket maakt. Daarnaast heb je ook nog 5 sloten om handmatig een backup te maken.

SiteGround-hosting-ervaringen

Email hosting is inbegrepen

Bij een professionele website of webshop hoort natuurlijk een professioneel e-mailadres. Je wilt op jouw website namelijk niet een standaard gmail adres gebruiken voor de klantenservice bijvoorbeeld. Naast dat het niet professioneel overkomt wil je ook prive en zakelijk van elkaar gescheiden houden.

Bij SiteGround kun je daarom een onbeperkt aantal professionele e-mailadressen aanmaken. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres of een e-mailadres voor alle werknemers binnen jouw bedrijf of voor elke afdeling. Binnen SiteGround is het allemaal mogelijk.

Wat ook erg prettig is, is dat je de mailboxen ook kunt koppelen aan jouw eigen mailbox. Hierdoor kun jij bijvoorbeeld mails ontvangen in jouw Gmailbox en vanuit daar reageren met jouw professionele zakelijke e-mailadres.

Hosting ook perfect webshops

Wil jij zelf een webshop maken? Dan is het verstandig om te kiezen voor WooCommerce hosting. Wanneer jij namelijk een webshop hebt moeten er een aantal zaken net even anders geregeld worden. Zo moet bijvoorbeeld de caching anders werken. 

Caching is een systeem dat jouw website sneller maakt door in eerste instantie kopieën van webpagina’s te leveren. Voor websites is dit erg fijn, maar als jij een webshop hebt wil je dit op productpagina’s natuurlijk niet. Stel dat je bijvoorbeeld de prijs van een product aanpast en dat iedereen de oude prijs nog ziet vanuit de cache. Dat is niet de bedoeling en daarom wil je deze niet in de cache.

Om deze reden beschikt SiteGround over speciale WooCommerce hosting pakketten. Deze pakketten zijn even duur als de normale hosting van SiteGround, maar werken op een net iets andere manier.

SiteGround-WooCommerce

SiteGround vs GoDaddy(GoDaddy review)

Nu we SiteGround inmiddels uitgebreid hebben besproken in deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking is het tijd om verder te gaan. Dit betekent in dit geval tijd het tijd is om wat dieper in te gaan op de hosting van GoDaddy. GoDaddy is namelijk net als SiteGround een erg populaire hosting provider, maar heeft hun hosting net was anders afgestemd.

In het volgende onderdeel van deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking zal ik daarom dieper ingaan op de hosting van GoDaddy. Wat maakt GoDaddy nu bijzonder en hoe presteert GoDaddy ten opzichte van, in dit geval, SiteGround? Ik zoek het voor je uit!

Hostingpakketten voor ieder budget

Zoals ik in de intro van deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking aangaf beschikt SiteGround standaard over Managed WordPress hosting. Naast dat deze hosting speciaal is afgestemd op WordPress is het ook een stuk sneller dan de normale shared hosting. Wanneer je kiest voor GoDaddy krijg je standaard shared hosting.

De shared hosting die GoDaddy standaard levert is minder snel, doordat er grote hoeveelheden websites op één server worden opgeslagen. Deze vorm van hosting raad ik daarom niet snel aan. Wel kun je bij GoDaddy uit verschillende andere soorten kiezen. Zo bieden ze ook dedicated server hosting, WordPress hosting, VPS hosting en WooCommerce hosting. 

Vergeet niet dat al deze upgrades wel weer extra kosten met zich meebrengen. Zo betaal je bij GoDaddy minimaal €5,99 per maand voor WordPress hosting. Bij SiteGround is dit €3,99 per maand.

GoDaddy-vs-SiteGround

Datacenters in Nederland

Net als SiteGround beschikt ook GoDaddy over data center locaties in Nederland. Wanneer jij een hosting provider kiest is het erg belangrijk dat deze beschikt over een serverlocatie in het land waar jij je op focust.

Stel jij wilt een website maken die gefocust is op de nederlandse markt dan wil je niet dat deze gekoppeld staat aan een server in Engeland of Amerika. Zodra iemand namelijk jouw website wil bezoeken moet deze eerst communiceren met de server. Zoals je wel zal snappen gaat een verbinding met een server in het land waar jouw bezoekers vandaan komen veel sneller dan wanneer je kiest voor een server locatie in Amerika.

Doordat GoDaddy beschikt over een server locatie in Nederland ben jij verzekerd van een snelle website waar jij daadwerkelijk mee gevonden kunt gaan worden in Google.

Uptime van minimaal 99,9%

Zoals je eerder in deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking hebt gelezen is snelheid erg belangrijk om goed gevonden te worden. Het is daarom verstandig om minimaal te kiezen voor WordPress hosting en niet voor de standaard shared hosting. Echter is naast de snelheid het uptime percentage ook erg belangrijk.

GoDaddy heeft een uptime percentage van 99,9% Dit is niet verkeerd, maar wanneer we dit vergelijken met andere hosting providers valt het toch wel een beetje tegen.

GoDaddy vraagt in dit geval bijvoorbeeld €2,00 per maand meer voor hun hosting dan SiteGround. Dan komt hier ook nog eens bij dat SiteGround een hoger uptime percentage heeft dan GoDaddy en ook nog eens een garantie durft te geven.

SiteGround-vs-GoDaddy-wordpress-hosting

Gratis verhuizen naar GoDaddy

Heb jij op dit moment een website of webshop gehost bij een andere hosting provider, maar ben je hier niet tevreden over? Bijvoorbeeld omdat jouw website niet snel is, de hosting te duur is of omdat de klantenservice tegenvalt? Dan kun je ervoor kiezen om jouw website te verhuizen naar een andere hosting provider.

Het is in dit geval goed om te weten dat je naar zowel GoDaddy als SiteGround gratis kunt verhuizen. Wanneer jij een pakket aanschaft kunnen GoDaddy en SiteGround zelfs jouw website voor jouw verhuizen. In dit geval heb jij hier zelf helemaal geen omkijken meer naar. 

Wil jij jouw website verhuizen naar GoDaddy? Controleer dan goed of dit bij elk pakket is inbegrepen. Soms zie je namelijk pakketten waarbij je wel kunt verhuizen, maar dan moet je alles zelf doen. In de duurdere pakketten kan dit vaak voor jou worden gedaan.

Maak gratis gebruik van een CDN

Zoals je eerder in deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking hebt gelezen is het gebruiken van een CDN erg prettig wanneer jij een meertalige website wilt maken. Er wordt namelijk bij elke website bezoek gekeken vanaf welke serverlocatie jouw website het beste geladen kan worden. Dit zorgt ervoor dat jouw website op elke locatie zo snel mogelijk is.

Normaal gesproken betaal je voor een CDN zo enkele tientjes per jaar. Het is dan ook erg fijn dat je deze bij GoDaddy gratis kunt gebruiken. Focus jij je met jouw website op één land? Dan is een server in dit land in veel gevallen voldoende en zal een CDN niet veel extra snelheid opleveren.

Ben je actief in een land als amerika? Dan is het wel weer verstandig om een CDN te gebruiken, omdat dit land erg groot en dus meer moet afleggen om te communiceren met de server.

Eenvoudig WordPress installeren

Aangezien meer dan 50% van alle websites wordt gemaakt met WordPress wil je het installeren van WordPress zo eenvoudig mogelijk maken. Op dit moment is het daarom niet meer heel bijzonder dat je WordPress met één druk op de knop kunt installeren. Het is zelfs zo dat deze functionaliteit eigenlijk standaard wordt verwacht.

Gelukkig beschikken SiteGround en GoDaddy in dit geval beide over de functionaliteit voor het installeren van WordPress met één druk. Een voordeel van SiteGround is dat je ook met één druk op de knop gelijk WordPress met WooCommerce kunt installeren. Dit is erg fijn als je van plan bent om een webshop te maken.

GoDaddy-WooCommerce

Automatische backups & goede beveiliging

Wanneer jij een website hebt wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk beveiligen. Er gaat op dit moment steeds meer online en dat is allemaal een stuk makkelijker voor de klant. Echter betekent dit ook dat er veel meer hackers actief zijn die bijvoorbeeld privacy gevoelige data van jouw klanten willen stelen. Het is daarom super belangrijk om jouw website goed te beveiligen. 

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een SSL certificaat in te stellen. Dit certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw website en de server. Hackers kunnen hierdoor geen data onderscheppen die tussen jouw website en server wordt verzonden. SiteGround en GoDaddy leveren in dit geval hun hosting allebei met een gratis SSL certificaat.

Verder levert GoDaddy net als SiteGroud ook automatische backups. Deze worden dagelijks gemaakt en kun jij met één druk op de knop terugzetten voor het geval er iets is fout gegaan op de website.

SiteGround vs GoDaddy: Zijn er ook nadelen?

Inmiddels hebben we zowel SiteGround als GoDaddy uitgebreid gereviewd, maar we hebben het nog niet over de nadelen gehad. Natuurlijk heeft niet elk product of dienst alleen maar voordelen. Voor elk product zijn er wel nadelen te vinden. Per persoon en situatie is alleen afhankelijk hoe groot een nadeel is. Voor mij kan een nadeel bijvoorbeeld heel klein zijn, terwijl datzelfde nadeel voor jou veel groter is. 

In het volgende onderdeel van deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen die ik heb kunnen vinden bij beide partijen. Na het lezen van deze nadelen kun jij beslissen of SiteGround of GoDaddy de beste keuze is voor jouw website of webshop.

GoDaddy is wat minder populair in Nederland

Het eerste nadeel is voor GoDaddy is dat deze hosting provider niet zo populair is in Nederland. GoDaddy is namelijk vooral erg populair in Amerika en Zuid Amerika. Hier zitten dan ook veruit de meeste klanten van GoDaddy. In nederland zijn ze niet zo populair, omdat er snellere en goedkopere hosting is te vinden voor in Nederland. Daarbij zijn er veel Nederlanders die liever kiezen voor een echt nederlandse provider. In dit geval kiezen Nederlands vaak voor de hosting van Cloud86.

GoDaddy prijzen bij verlengen

Zoals je eerder in deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking hebt gelezen is GoDaddy best een stukje duurder dan SiteGround. Dit lijkt in eerste instantie misschien niet zo’n probleem, maar wanneer je gaat verlengen stijgen die hosting kosten nog eens. Zo betaal je na het eerste jaar WordPress hosting geen €5,99 per maand meer, maar ga je naar €7,99 per maand voor het goedkoopste pakket.

Klantenservice alleen in het engels

Voor beide hosting providers geldt dat de klantenservice alleen in het engels bereikbaar is. Ik gok dat dit voor de meeste mensen geen probleem zal zijn, maar het is toch goed om te weten. Later in deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking zal ik dieper ingaan op de kwaliteit van de klantenservice.

SiteGround vs GoDaddy: Welke is gebruiksvriendelijk?

Nu we hierboven inmiddels ook de nadelen van zowel SiteGround als GoDaddy hebben besproken is het tijd om verder te gaan. Voor nu betekent dit dat ik het wil gaan hebben over de gebruiksvriendelijkheid. Dit is namelijk ook een erg belangrijk onderdeel bij het kiezen van de beste hosting. Laten in dit onderdeel van deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking maar eens gaan kijken welke provider het meest gebruiksvriendelijk is.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat in dit geval uit naar SiteGround. Dit komt doordat ze naar mijn mening hier beter en meer inzetten op de gebruiksvriendelijkheid. Zo hebben ze een super eenvoudig dashboard gecreëerd waardoor je alles eenvoudig kunt vinden. Verder is de klantenservice makkelijk te benaderen en kun je super eenvoudig door het dashboard navigeren.

Bij GoDaddy is de gebruiksvriendelijkheid zeker niet slecht, maar in vergelijking met SiteGround vind ik deze wel een stukje minder. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van het cPanel dashboard. Dit dashboard is niet slecht, maar wel een stuk minder gebruiksvriendelijk dan SiteGround hun eigen dashboard.

SiteGround-vs-GoDaddy-gebruiksvriendelijkheid

SiteGround vs GoDaddy: Welke is sneller?

Zoals je wel hebt gelezen in deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking is snelheid super belangrijk wanneer we het hebben over hosting. De snelheid van jouw website bepaald namelijk voor een groot deel hoe goed jouw website gevonden gaat worden in Google.

In deze vergelijking gaf ik aan dat je in dit geval het beste kunt kiezen voor WordPress hosting. Deze is bij SiteGround €2,00 per maand goedkoper. Voor een nog snellere website kun je ook kiezen voor Cloud of VPS hosting.

Beide providers beschikken over een serverlocatie in Nederland dus dit zal niet hele grote verschillen veroorzaken. SiteGround heeft dan wel weer het voordeel dat ze gebruik maken van het Google Cloud platform. Dit is een veel stabieler netwerk met een hogere uptime waardoor jouw website beter zal presteren. Hierdoor zijn laadtijden van minder dan één seconden haalbaar.

Veiling-website-maken-snelheid

GoDaddy vs SiteGround: Wie heeft de beste klantenservice?

Naast snelheid is ook de klantenservice een erg belangrijk onderdeel. Hosting kan namelijk best technisch worden als je bepaalde zaken wilt aanpassen. Ook komt het nog wel eens voor dat er wat fout gaat op jouw website en dat je dit zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. In dit geval is het erg prettig als er een goede klantenservice aanwezig is.

Zowel GoDaddy als SiteGround beschikken over een 24/7 klantenservice die via live chat bereikbaar is. Wat mij hier wel opvalt is dat de klantenservice van SiteGround sneller is en jou daadwerkelijk kan helpen. Doordat de medewerkers weten waar ze het over hebben kunnen ze jou direct helpen.

Bij GoDaddy viel mij op dat het toch nog aardig vaak voorkomt dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Natuurlijk zit je hier niet op te wachten, want als jouw website offline raakt wil je dit zo snel mogelijk opgelost hebben en niet steeds doorgestuurd worden naar iemand anders.

GoDaddy vs SiteGround: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Nu we inmiddels alle feiten over zowel SiteGround als GoDaddy hebben besproken wil ik ook nog even dieper ingaan op de ervaringen. Wat zijn namelijk de ervaringen van alle andere klanten van SiteGround en GoDaddy? In dit onderdeel van deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking ga ik dat voor je uitzoeken!

Op het review platform Trustpilot wordt SiteGround beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren op basis van ruim 10.200 ervaringen. Op basis hiervan kan ik dus wel zeggen dat je met de hosting van SiteGround een goede keuze maakt.

GoDaddy wordt beoordeeld met 4,6 van de 5 sterren op basis van ruim 42.000 reviews. Wat hier wel opvalt is dat er maar 49 ervaringen vanuit Nederland zijn te vinden en dat die vrijwel allemaal erg negatief zijn. Kijk daarom goed of GoDaddy de juiste keuze is voor jou!

GoDaddy-vs-SiteGround-review

SiteGround vs GoDaddy: Wat zijn mijn ervaringen met beide partijen?

Nu we de ervaringen van andere gebruikers hebben besproken wil ik ook nog even mijn eigen ervaringen met SiteGround en GoDaddy delen. Laten we dat in dit onderdeel van deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking maar eens doen.

Op dit moment heb ik een groot deel van mijn eigen websites gehost bij SiteGround. Ik maak inmiddels al enkele jaren gebruik van deze hosting en daar ben ik tot op heden erg tevreden over. Alles werkt super eenvoudig en de klantenservice is naar mijn mening erg goed! Op het gebied van snelheid heb je gezien dat ik snelheden van minder dan één seconde haal! Dat is dus ook helemaal top!

GoDaddy heb ik alleen ervaring mee doordat ik nog regelmatig websites of webshops bouw voor klanten. In veel gevallen hebben deze klanten al hosting en daardoor werk ik regelmatig met de hosting van GoDaddy. Nu ik dit inmiddels zoveel heb gedaan werkt het best simpel, maar je bent wel echt even bezig om het systeem onder de knie te krijgen. SiteGround doet dat naar mijn mening daarom echt beter!

GoDaddy vs SiteGround: Wat kosten ze?

Het laatste onderdeel dat ik in deze GoDaddy vs SiteGround vergelijking nog even wil bespreken zijn de kosten, want wat zijn nu de exacte hosting kosten bij deze hosting providers?

Zoals je wel kunt raden is dit afhankelijk van de soort hosting die jij kiest. Laten we in dit geval WordPress hosting aanhouden, want dit is toch wel het minimale wat ik aanraad.

Bij Godaddy beginnen de prijzen voor WordPress hosting in dit geval vanaf €5,99 per maand. Deze kunnen oplopen tot €18,99 per maand. Wanneer je besluit om te verlengen na het eerste jaar wordt het nog wat duurder.

De prijzen bij SiteGround beginnen vanaf €3,99 per maand en kunnen oplopen tot €10,78 per maand afhankelijk van het pakket dat jij kiest. In vergelijking met GoDaddy is de hosting van SiteGround dus echt wel een stukje goedkoper.

GoDaddy-vs-SiteGround-prijzen

Conclusie: Kun jij het beste kiezen voor GoDaddy of SiteGround?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze SiteGround vs GoDaddy vergelijking is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu het beste kiezen voor SiteGround of GoDaddy?

Na het lezen van deze vergelijking denk ik dat jij al wel weet welke provider mijn voorkeur heeft. De hosting van SiteGround is naar mijn mening echt een stuk beter. Zo maken ze gebruik van betere servers, is het dashboard eenvoudiger, beschikken ze over een betere klantenservice en zijn ze ook nog eens eens goedkoper.

Laten we voorop stellen dat de hosting van GoDaddy zeker niet slecht is, maar in vergelijking met die van SiteGround wel een stukje minder voor de Nederlandse markt.

SiteGround vs GoDaddy - Veelgestelde vragen

SiteGround is zeker beter voor WordPress websites dan GoDaddy. WordPress zelf raad de hosting van SiteGround aan als een van de beste hosting providers voor het maken van een WordPress website of webshop.

Vanuit SiteGround kun jij met één druk op de knop WordPress installeren, automatische updates uitvoeren en binnen enkele minuten in contact staan met de klantenservice.

Ja, SiteGround is meer geschikt voor een kleine onderneming dan GoDaddy. Dit komt onder andere doordat de WordPress hosting van SiteGround net wat goedkoper is, de servers sneller zijn en het dashboard een stuk eenvoudiger is dan die van GoDaddy.

Ja, SiteGround is zeker beter dan de hosting van GoDaddy. Dit komt onder andere doordat SiteGround gebruik maakt van het snellere en stabielere Google cloud platform, een eenvoudiger dashboard heeft, beschikt over een beter klantenservice en ook nog eens goedkoper is.

Ja, GoDaddy beschikt over VPS hosting. Bij GoDaddy heb je de keuze uit 4 verschillende VPS hosting pakketten. Het RAM-geheugen in alle pakketten varieert van 1 GB tot 32 GB.

Ja, SiteGround is sneller dan GoDaddy. Dit komt doordat SiteGround gebruik maakt van het Google Cloud Platform. Deze servers zijn een stuk stabieler en sneller waardoor jij meer uit jouw website kunt halen.

Ja, SiteGround is beter voor beginners dan GoDaddy. Dit komt doordat SiteGround een eigen dashboard heeft ontwikkeld dat veel makkelijker in gebruik is dan het standaard cPanel dashboard at GoDaddy gebruikt.

SiteGround is beter voor webshops dan GoDaddy. Dit komt doordat SiteGround beschikt over speciale WooCommerce hosting die speciaal is afgestemd op webshops.

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

SiteGround-Logo.png
4.9/5