SiteGround vs A2 Hosting(SiteGround review)
In alle vergelijkingen die ik maak, schrijf en publiceer op mijn website review ik beide producten altijd eerst. In deze review kijken we naar wat SiteGround precies is en wat hun hosting nou precies bijzonder maakt in vergelijking met andere hosting providers. Vervolgens ga ik later in deze SiteGround vs A2 Hosting vergelijking dieper in op de verschillen tussen SiteGround en A2 Hosting.
Voor nu betekent dit dat we ons eerst gaan verdiepen in de hosting van SiteGround, want wat maakt SiteGround nu precies zo bijzonder en waarom zou jij voor de hosting van SiteGround moeten kiezen? Ik ga het hieronder allemaal voor je uitzoeken.
Verschillende soorten hosting
Een groot voordeel van SiteGround is dat deze hosting provider beschikt over een groot aantal verschillende soorten hosting. Dit is erg prettig, want als beginner heb jij natuurlijk geen interesse in een duur dedicated hosting pakket. Jij kiest, in dit geval, bijvoorbeeld liever voor een WordPress hosting pakket dat je al voor €3,99 per maand kunt aanschaffen.
Doordat SiteGround beschikt over verschillende soorten hosting is er voor iedereen wel een juiste soort hosting te vinden. Op dit moment kun je bij SiteGround kiezen uit WordPress hosting, WooCommerce hosting en Cloud Hosting.
Heb jij de juiste soort hosting gevonden? Dan heb je binnen SiteGround ook nog de keuze uit verschillende pakketten. Hiermee kun jij je hosting echt helemaal op jouw wensen afstemmen. Je voorkomt hierdoor dat je te veel zult gaan betalen en dat is daarmee een voordeel voor SiteGround.
Aangeraden door WordPress zelf
Veruit de meeste websites en webshops worden op dit moment gebouwd met WordPress. Dit is ook best logisch, want WordPress is een super populair systeem door onder andere de snelheid, het grote aantal mogelijkheden en de eenvoud. Zelfs als totale beginner kun jij met WordPress zelf jouw eigen website maken.
Omdat WordPress zo populair is onder zowel de beginners als gevorderden en developers geeft WordPress ook een aantal adviezen. Zo helpen ze jou bijvoorbeeld met het adviseren in hosting. Dit doen ze op basis van de prestaties, klantenservice en gebruiksvriendelijkheid van een hosting provider.
Het is dan ook een erg mooi compliment dat SiteGround al verschillende jaren achter elkaar, door WordPress, wordt uitgeroepen tot een van de beste hosting providers. Dat SiteGround hiertoe behoort zegt al erg veel over de resultaten die jij hier kunt behalen.
Uptime garantie van 99,95%
Wanneer we het hebben over hosting is snelheid een van de belangrijkste zaken, maar klopt dat wel? Een snelle website is inderdaad super belangrijk en hosting heeft daar een super grote invloed op. Echter komen er toch nog een aantal andere punten bij kijken. Wat heb je namelijk aan een snelle website als deze bijna niet bereikbaar is?
De uptime geeft in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website of webshop online staat en dus bereikbaar is. Zoals je wel zult snappen wil je dit percentage zo hoog mogelijk, want jouw website moet zoveel mogelijk online staan en dus bereikbaar zijn.
Een hosting provider met een uptime van 100% vinden is vrijwel onmogelijk, maar een uptime van minimaal 99% moet toch echt wel lukken. SiteGround doet hiermee een goede zaak, want bij SiteGround krijg jij een uptime garantie van 99,95%. Dit is een van de hogere uptimes in de hosting branche.
Erg eenvoudig dashboard
Zoals je eerder in deze SiteGround vs A2 Hosting vergelijking hebt gelezen wordt SiteGround aangeraden door WordPress zelf. Dit komt onder andere door de snelheid en de kwaliteit van de klantenservice, maar ook het super gebruiksvriendelijke dashboard speelt een grote rol.
Veel hosting providers maken gebruik van een systeem als DirectAdmin of Plesk. Dit zijn in de basis prima systemen, maar ze zijn niet super gebruiksvriendelijk. Daarom zijn er een aantal providers die een doorontwikkelde versie van DirectAdmin of Plesk hebben gemaakt.
Ook SiteGround heeft dit gedaan! Via het dashboard van SiteGround kun jij hierdoor de meest technische zaken zonder technische kennis uitvoeren. Denk aan het maken van een back-up, het doorverwijzen van een domein, het installeren van WordPress of aanpassingen doorvoeren in de instellingen van jouw hostingpakket.
Gratis SSL certificaat
Naast snelheid is ook beveiliging erg belangrijk. Op dit moment gaat er namelijk steeds meer via het internet en dat betekent dat er ook steeds meer hackers actief zijn. Om privacy gevoelige data van jouw website te beveiligen is het daarom erg belangrijk om bijvoorbeeld gebruikt te maken van een SSL certificaat.
Normaal gesproken maakt een website gebruik van HTTP. Dit is een verbinding tussen jouw website en de server. Alle informatie die hiertussen wordt verzonden maakt gebruik van deze HTTP verbinding. Het nadeel van deze verbinding is dat deze niet goed beveiligd is en dat hackers eenvoudig al deze data kunnen onderscheppen.
Wanneer jouw website gebruik maakt van een SSL certificaat maakt jouw website gebruik van een HTTPS verbinding tussen jouw website en de server. Door deze verbinding zijn alle gegevens wel beveiligd. Hackers kunnen hier vrijwel onmogelijk tussenkomen. Het is daarom erg fijn dat je bij SiteGround een gratis SSL certificaat ontvangt bij aanschaf van een hostingpakket.
Maak gratis gebruik van een CDN
Ben jij met jouw website of webshop actief in meerdere landen? Dan zul je nog wel eens het probleem kunnen hebben dat jouw website niet op elke locatie even snel is. Dit is een probleem, want op elke locatie wil jij jouw website natuurlijk zo snel mogelijk hebben laden. Dit speelt namelijk een grote rol in de zoekmachine vriendelijkheid van jouw website.
Vaak beschikt een hosting provider over meerdere server locaties over de wereld, maar vaak hebben ze niet altijd een server in elk land. Gelukkig heeft SiteGround wel een server in Nederland, maar als dit niet het geval was kon je gebruik maken van een CDN.
Een CDN, ofwel Content Delivery Network is eigenlijk een groep van servers die 24/7 met elkaar in verbinding staan. Zodra iemand jouw website bezoekt wordt deze van de server geladen die het dichtstbij gevestigd is. Hierdoor behaal jij op alle locaties de snelst mogelijke prestaties met jouw website.
Met één klik een acceptatie omgeving maken
Heb jij jouw website eenmaal staan? Dan zul je op termijn wel eens wat wijzigingen willen maken of bijvoorbeeld jouw website willen updaten. Je kunt dit doen op jouw live website, maar dat is best risicovol. Al jouw bezoekers kunnen jouw website namelijk bekijken en als er wat mis gaat tijdens het updaten is dit direct voor iedereen zichtbaar.
SiteGround beschikt daarom over de functionaliteit om met één druk op de knop een acceptatie omgeving te maken. Een acceptatie omgeving is een exacte kopie van jouw huidige live website. Deze acceptatie kun jij volledig afsluiten van Google, zodat je geen duplicate content problemen gaat krijgen.
Op de acceptatie website kun jij vervolgens alles updaten of een bepaalde wijziging doorbrengen. Is dat allemaal goed gegaan en werkt alles nog zoals het eerst ook deed? Dan kun je met één druk op de knop de acceptatie website verplaatsen met de live website! Een super eenvoudige manier dus om veilig wijzigingen aan jouw website door te brengen.
Automatische backups & handmatige backups
Zoals je eerder in deze SiteGround vs A2 Hosting vergelijking hebt gelezen is beveiliging super belangrijk. Met het SSL certificaat zet jij al een erg goede stap en daarbij levert de acceptatie omgeving ook nog zeker een voordeel. Je kunt hier optimalisaties doen zonder dat dit invloed heeft op jouw live website.
Wil jij er echter zeker van zijn dat je altijd weer terug kunt naar een vorige variant? Dan kun je bij SiteGround gebruik maken van de back-ups. Een groot voordeel van SiteGround is dat ze dagelijks automatisch een back-up van jouw volledige hostingpakket maken. Je kunt dus altijd terug naar een recente versie.
Voer jij meerdere wijzigingen door op een dag? Dan wil je vaak niet terug naar versie van de vorige dag, want vaak verwijder je daarmee ook goede wijzigingen. In dit geval kun je ervoor kiezen om vanuit jouw SiteGround dashboard handmatig een backup te maken. Je bent zo altijd verzekerd van een up to date backup!
E-mail hosting is gratis inbegrepen
Bij een professionele website of webshop hoort een professioneel e-mailadres. Zoals je wel snapt wil je natuurlijk niet een standaard gmail of outlook adres op jouw website hebben staan. Naast dat dit niet professioneel en betrouwbaar overkomt is het ook voor jezelf niet handig. Je wilt zakelijk en privé namelijk zoveel mogelijk van elkaar gescheiden houden.
Wanneer je kiest voor de hosting van SiteGround kun jij een onbeperkt aantal zakelijke e-mailadressen aanmaken. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl adres. Je kunt echter ook kiezen voor een e-mailadres per persoon of per afdeling. Ook dit is daarom een groot voordeel van SiteGround!
Ook geschikt voor webshops
Ben jij van plan om online producten te gaan verkopen? Dan heb je niet genoeg aan de normale hosting. Voor het maken van een eigen webshop heb je namelijk speciale webshop hosting nodig. Deze hosting is vaak niet duurder, maar wel anders afgestemd.
Een groot verschil is bijvoorbeeld de manier hoe caching wordt toegepast. Caching is een technologie waarbij eerst een kopie wordt geladen van jouw website. Vervolgens kijkt de bezoeker eerst naar deze kopie en wordt op de achtergrond de volledige pagina geladen.
Met een webshop werk je veel met prijzen en misschien wel kortingen en levertijden. In dit geval wil je niet dat alle pagina’s die dit bevatten een cache krijgen. Hierdoor kunnen bezoekers namelijk oude prijzen te zien krijgen die niet meer kloppen. SiteGround beschikt daarom over speciale WooCommerce hosting voor WordPress webshops.
SiteGround vs A2 Hosting(A2 Hosting review)
Nu we in deze SiteGround vs A2 Hosting vergelijking SiteGround uitgebreid hebben besproken is tijd om verder te gaan. In dit geval betekent dit dat we nu gaan kijken naar de hosting van A2 Hosting. A2 Hosting is namelijk net als SiteGround een erg goede hosting provider, maar op dit moment net iets minder bekend.
Hieronder ga ik daarom voor je uitzoeken van A2 Hosting zo bijzonder maakt en hoe A2 Hosting presteert tegenover andere hosting providers en in het bijzonder SiteGround. Laten we daarom maar snel beginnen aan dit onderdeel van de SiteGround vs A2 Hosting vergelijking.
Een van de snelste hosting providers
Zoals je aan het begin van deze A2 Hosting vs SiteGround review hebt gelezen is snelle hosting erg belangrijk in combinatie met het uptime percentage. In dit geval is het goed om te weten dat A2 Hosting behoort tot de snelste hosting providers van dit moment. Uit verschillende testen blijken ze ook elke keer net wat sneller te zijn dan de hosting van SiteGround.
Dat A2 Hosting sneller is dan SiteGround komt door de turbo servers die A2 Hosting gebruikt. Door deze servers is jouw website tot wel 20 keer sneller dan wanneer je gebruik maakt van normale hosting.
Waar je wel weer op moet letten is dat je bij A2 Hosting voor een pakket kiest dat gebruik maakt van deze turbo servers. Om van deze turbo servers gebruik te kunnen maken die je minimaal voor het Turbo Boost pakket te kiezen van $6.99 per maand.
99,9% uptime garantie
Kun jij het het begin nog herinneren van deze SiteGround vs A2 hosting vergelijking? Daar hadden we het over het uptime percentage. Zoals ik toen ook al aangaf geeft dit percentage aan hoeveel minuten jouw website per jaar live staat en dus bereikbaar is.
Het uptime percentage bij SiteGround is net wat hoger dan bij A2 Hosting. Het scheelt dus maar 0.05%. Op jaar basis zul je dit verschil echt niet gaan merken, maar het is toch goed om te weten dat hier een klein verschilletje in zit.
Maximale prestaties op gebied van beveiliging
Beveiliging is een van de belangrijkste aspecten van alles dat online plaatsvindt. Ook voor jouw website geldt daarom dat je deze zo goed mogelijk beveiligd wilt hebben tegen hackers en DDoS aanvallen. Gelukkig krijg je ook bij A2 Hosting een gratis SSL certificaat bij aanschaf van een van de hostingpakketten.
Verder scant A2 Hosting ook 24/7 jouw website en hun eigen servers. Als hier wat geks wordt gezien wordt er direct actie ondernomen om eventuele aanvallen tegen te gaan. Dit is daarom ook zeker een groot voordeel van A2 Hosting.
Komt er een aanval op de server binnen waar jouw website op staat? Dan zullen ze bij A2 Hosting als eerst proberen deze aanval af te slaan. Lukt dat niet of is dat in dit geval niet de beste oplossing? Dan wordt jouw website verplaatst naar een andere en veiligere server.
WordPress standaard geïnstalleerd
Zoals je hebt gelezen is WordPress een van de populairste systemen waarmee jij zelf jouw eigen website of webshop kunt maken. Op dit moment wordt meer dan 50% van alle websites gebouwd met WordPress.
Aangezien A2 Hosting jou het zo makkelijk mogelijk wil maken kun jij daarom na aanschaf van een hosting pakket met één druk op de knop WordPress installeren. Dit is erg fijn, want als je dit handmatig moet doen kost het een hoop extra tijd en is er zelfs de mogelijkheid dat er iets fout gaat.
Het is daarom erg fijn dat A2 Hosting over deze functionaliteit beschikt. Dit wil niet zeggen dat SiteGround dit niet heeft, want ook bij SiteGround kun jij met één druk op de knop WordPress installeren.
Automatisch backups laten maken
Net als bij SiteGround maakt ook A2 Hosting automatisch back-ups van jouw volledige hostingpakket. Op dit gebied zijn er daarom weinig verschillen te benoemen.
A2 Hosting maakt automatisch back-ups van jouw volledige hostingpakket die voor een bepaalde tijd worden bewaard. Mocht er vervolgens wat misgaan op de website? Dan kun je vanuit het dashboard van A2 Hosting met één druk op de knop terug naar een vorige versie. Of dit nou een versie van gisteren of twee weken terug is? Dan maakt niet uit!
Eigen snelheid optimalisatie plugin
Wanneer we het hebben over hosting is snelheid super belangrijk. Echter zitten we wel met een probleem. Na het installeren van een WordPress thema, eventueel het installeren van een page builder en een aantal plugins die jij voor jouw website nodig hebt wordt jouw website automatisch een stuk trager.
Afhankelijk van het thema dat jij kiest kan jouw website al een heel stuk trager worden. Daarom is het al belangrijk om te kiezen voor een snel WordPress thema als het Astra theme. Gelukkig beschikt A2 Hosting daarnaast net als SiteGround ook nog over een snelheid optimalisatie plugin.
Deze plugin optimaliseert jouw WordPress website om nog betere snelheden te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van afbeeldingen, want door alleen die al te optimaliseren is jouw website al een heel stuk sneller. Ook optimaliseert deze plugin de JavaScript en CSS bestanden van jouw website, zodat ook deze veel sneller geladen kunnen worden.
Eenvoudig een acceptatie website maken
Net als bij SiteGround kun je ook bij A2 Hosting met één druk op de knop een acceptatie website maken. Ook kun je deze volledig uitsluiten van Google, zodat Google niet bij de acceptatie website kan om zo duplicate content te voorkomen. Is dat jouw website klaar of heb je de update uitgevoerd? Dan kun je met één druk op de knop de acceptatieomgeving vervangen met de live website.
Automatische updates
Heb jij één website in beheer? Dan kun je de updates van WordPress, het thema en de gebruikte plug-ins waarschijnlijk nog wel handmatig doen. Wanneer je alleen meerdere websites hebt gaat dit een best tijdrovende klus worden. Daarom kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van automatische updates.
In dit geval worden WordPress, het thema dat jij gebruikt en alle plugins die op jouw website actief zijn automatisch geupdate. Dit kan een erg fijne functionaliteit zijn, want dit gaat op termijn erg veel tijd schelen.
Gaat er in de automatische update iets mis waardoor een onderdeel op de website niet meer werkt? Vergeet dan niet dat je met één druk op de knop weer terug kunt naar de versie voor de update.
SiteGround vs A2 Hosting: Zijn er ook nadelen
Inmiddels hebben we zowel SiteGround als A2 Hosting uitgebreid gereviewd, maar we hebben het nog niet echt over de nadelen gehad. Natuurlijk heeft niet elk product of dienst alleen maar voordelen. Er zijn altijd nadelen te vinden, maar deze zijn niet voor iedereen even erg. Dit geldt dus ook zeker voor SiteGround en A2 Hosting.
In het volgende onderdeel van deze SiteGround vs A2 Hosting vergelijking wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen die ik heb kunnen vinden. Op basis van deze nadelen kun jij vervolgens beslissen welke hosting provider het beste aansluit bij jouw wensen.
SiteGround support alleen in het engels
Bij SiteGround heb ik eigenlijk maar een nadeel gevonden en dat is dat de klantenservice alleen in het engels beschikbaar is. Voor het grootste gedeelte van de mensen zal dit geen probleem zijn, maar wil jij toch liever een hosting provider die in het nederlands bereikbaar is? Dan zal je moeten kijken bij een hosting provider als Cloud86.
Het voordeel van de klantenservice van SiteGround is dan wel weer dat ze 24/7 beschikbaar zijn, maar daar zal ik je later in deze SiteGround vs A2 Hosting vergelijking meer over vertellen.
Bij A2 hosting minder keuze uit datacenters
Bij A2 Hosting zit je met het probleem dat er niet altijd een datacentrum in de omgeving is gevestigd. Wanneer jij je met jouw website alleen richt op de nederlandse markt is dit geen probleem, want bij A2 Hosting beschikken ze wel over een server locatie in Amsterdam. Wil jij jouw website internationaal gaan maken? Dan kun je kiezen voor een andere hosting provider met een gunstigere locatie of gebruik maken van de CDN.
SiteGround vs A2 Hosting: Welke is gebruiksvriendelijk?
Nu we ook de nadelen van SiteGround en A2 Hosting hebben besproken zijn er nog een aantal andere punten die ik wil bespreken. Hier gaan we specifiek in op belangrijke punten en ga ik voor jou uitzoeken hoe SiteGround en A2 Hosting tegenover elkaar scoren. Laten we in dit geval maar beginnen met de gebruiksvriendelijkheid.
Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoren zowel SiteGround als A2 Hosting ruim voldoende. Beide systemen zijn erg eenvoudig in gebruik en daardoor zowel voor beginners als ervaren websitebouwers makkelijk in gebruik.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat hier alleen toch uit naar SiteGround. Dit komt doordat zij beschikken over een zelf gebouwd dashboard wat super eenvoudig werkt. Bij A2 Hosting maken ze gebruik van het standaard cPanel wat ik persoonlijk toch net wat minder eenvoudig in gebruik vind.
A2 Hosting vs SiteGround: Welke is sneller?
In deze A2 Hosting vs SiteGround vergelijking hebben we het uitgebreid gehad over snelheden. Nu is alleen de echte vraag welke hosting provider is nu echt sneller?
Op het gebied van snelheid kunnen we concluderen dat A2 Hosting echt wel een stuk sneller is dan SiteGround. Je hebt hiervoor dan wel weer het pakket met de turbo servers nodig. Wanneer je het standaard pakket neemt zijn ze ongeveer even snel.
Kijken we vervolgens naar de uptime? Dan is deze bij A2 Hosting met 0,05% net wat minder. Dit zal je in praktijk niet gaan merken, maar het kan toch een rol spelen bij het kiezen van de beste hosting provider voor jouw website.
SiteGround vs A2 Hosting: Wie heeft de beste klantenservice?
Een belangrijk onderdeel in de vergelijkingen die ik schrijf is de klantenservice. Wanneer er namelijk iets niet goed gaat op jouw website of webshop wil jij zo snel mogelijk bij de klantenservice terecht kunnen. Zij kunnen jou namelijk helpen om een probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Op het gebied van klantenservice maakt het niet echt uit of jij kiest voor de hosting van SiteGround of A2 Hosting. Beide hosting providers beschikken over een erg goede 24/7 klantenservice. Daarbij beschikken de medewerkers ook echt over veel kennis waardoor zij jou direct kunnen helpen. Je zult daarom niet ervaren dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd.
A2 Hosting vs SiteGround: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?
In deze SiteGround vs A2 Hosting vergelijking zijn we al ingegaan op alle functionaliteiten, hebben we de nadelen besproken en nog een hele hoop meer. Toch zijn er nog een paar dingen die ik met je wil doornemen. Zo wil ik je ook laten zien wat de ervaringen van andere klanten zijn met beide hosting providers. Zijn beide providers namelijk wel echt zo goed als ze zelf zeggen?
Voor dit soort vergelijkingen maak ik altijd gebruik van Trustpilot om onafhankelijke ervaringen van klanten te kunnen lezen. In dit geval scoort SiteGround op Trustpilot gemiddeld 4,7 van de 5 sterren op basis van ruim 10.200 reviews.
A2 Hosting scoort op Trustpilot 4,5 van de 5 sterren met ruim 1.500 reviews. Ze ontlopen elkaar dus niet veel, maar zoals je ziet heeft SiteGround wel aanzienlijk meer reviews dan A2 Hosting.
A2 Hosting vs SiteGround: Wat zijn mijn ervaringen met beide partijen?
Nu we de ervaringen van andere gebruikers hebben kunnen lezen wil ik ook nog even ingaan op mijn eigen ervaringen, want ik heb ook mijn ervaringen bij zowel SiteGround als A2 Hosting.
Een aantal van mijn websites heb ik gehost bij SiteGround en daar ben ik super tevreden over. Inmiddels staan deze hier al enkele jaren en voor zover ik mij kan herinneren heb ik eigenlijk nooit problemen gehad. Was er een probleem? Dan kon ik deze, in veel gevallen, erg snel oplossen met de klantenservice die 24/7 bereikbaar was.
Met A2 Hosting heb ik ook ervaringen doordat ik met klanten werk die hun website hier hebben gehost. Als ik werkzaamheden voor hun uitvoer kom ik dus ook regelmatig in hun hosting account. Mijn persoonlijke ervaringen met A2 Hosting zijn daarom ook erg goed. Maar zoals ik eerder in deze A2 Hosting vs SiteGround vergelijking al aangaf vind ik het dashboard van SiteGround wel echt een stukje prettiger werken.
SiteGround vs A2 Hosting: Wat kosten ze?
Het laatste onderdeel van deze SiteGround vs A2 Hosting vergelijking dat ik wil bespreken zijn de prijzen, want wat zijn de exacte hosting kosten bij deze hosting providers?
Natuurlijk is dit afhankelijk van de soort hosting die jij kiest, maar laten we in dit geval uitgaan van de standaard hosting. Bij SiteGround betaal je voor het goedkoopste hostingpakket €3,99 per maand. Dit kan oplopen tot €10,79 afhankelijk van het pakket dat jij kiest.
Kies jij voor de hosting van A2 Hosting? Dan beginnen de prijzen vanaf $2,99 per maand. Je hebt dan alleen nog niet de turbo servers. Wil jij gebruik maken van de turbo servers? Dan beginnen de kosten bij A2 Hosting vanaf $6,99 per maand. Deze kunnen oplopen tot $12,99 per maand.
Conclusie: Kun jij het beste kiezen voor SiteGround of A2 Hosting?
Nu we aan het einde zijn gekomen van deze SiteGround vs A2 Hosting vergelijking is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu het beste kiezen voor SiteGround of A2 Hosting?
In dit geval zit er niet super veel verschil tussen SiteGround en A2 Hosting. A2 Hosting is net wat sneller, maar SiteGround heeft weer een net iets hoger uptime percentage. Op gebruiksvriendelijkheid gaat mijn voorkeur uit naar SiteGround, omdat het allemaal net even wat overzichtelijker en makkelijker is.
Op het gebied van klantenservice en kosten zitten er ook geen grote verschillen tussen SiteGround en A2 Hosting. Met beide hosting providers maak jij daarom een uitstekende keuze!
SiteGround vs A2 Hosting - Veelgestelde vragen
Is A2 hosting beter dan SiteGround?
Nee, A2 Hosting is niet beter dan SiteGround maar ook zeker niet slechter. Er zitten welke enkele verschillen in hosting. Zo is A2 Hosting net iets sneller en heeft SiteGround weer een net wat betere uptime.
Is A2 Hosting goed voor WordPress
Ja, de hosting van A2 Hosting is perfect voor WordPress. Zo kun je standaard met één druk op de knop WordPress installeren en is de hosting perfect afgestemd op WordPress om zo de maximale prestaties te behalen.
Is SiteGround of A2 Hosting sneller?
De hosting van A2 Hosting is sneller wanneer je gebruik maakt van de turbo servers. Kies jij niet voor de turbo servers? Dan is de hosting ongeveer even snel als die van SiteGround.
Is SiteGround of A2 Hosting goedkoper?
De hosting van A2 Hosting is goedkoper dan die van SiteGround. Zo heb je bij A2 Hosting al goede hosting vanaf $2,99 per maand. Bij SiteGround beginnen de prijzen vanaf €3,99 per maand.
Heeft SiteGround of A2 Hosting de beste klantenservice?
Beide hosting providers hebben een 24/7 klantenservice die jou erg snel kunnen helpen via de live chat. Mijn persoonlijke voorkeur gaat hier uit naar SiteGround, omdat ik hier al meerdere jaren mijn websites heb gehad en altijd goed ben geholpen.
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!