SiteGround vs Bluehost 2024: Welke is het snelste & beste?

Het grootste verschil tussen SiteGround en Bluehost is dat je bij Bluehost een gratis domeinnaam ontvangt. SiteGround maakt dan weer gebruik van het Google Cloud platform wat zorgt voor extreem snelle websites. Ook maakt SiteGround automatisch backups van jouw website of webshop, zodat er je altijd snel terug kunt naar een oudere versie voor het geval er wat fout is gegaan.

In deze SiteGround vs Bluehost vergelijking, ga ik beide hosting providers uitgebreid met elkaar vergelijken om zo te achterhalen welke hosting provider jij nu het beste kunt kiezen voor jouw website of webshop.

Als er één ding zeker is, dan is het dat zowel Bluehost als SiteGround grote namen zijn binnen de hosting industrie. Ze zullen dus beide erg gewaagd aan elkaar moeten zijn, maar is dat ook zo? Je leest het allemaal in deze SiteGround vs Bluehost vergelijking!

Logo-SiteGround

SiteGround is op dit moment een van beste WordPress hosting providers die ook wordt aangeraden door WordPress zelf. De hosting is super snel, erg eenvoudig in gebruik en je krijgt toegang tot een hele goede en behulpzame klantenservice. Kies je voor SiteGround? Dan ontvang je een gratis SSL certificaat, kun je gratis gebruik maken van een CDN en krijg je toegang tot SiteGround hun eigen WordPress optimalisatie plugin.

Van €12,99 voor €3,99

Logo-Bluehost

Bluehost is een erg bekende en populaire hosting provider. Inmiddels hosten ze meer dan 1,5 miljoen websites en domeinen. Bij Bluehost ontvang je altijd een gratis domeinnaam en SSL certificaat om jouw website of webshop beter te beveiligen. Bluehost levert hosting tegen lage prijzen wat erg veel mensen over de streep trekt om voor hun te kiezen. Verder kun je ook gratis gebruik maken van een CDN.

Van €7,62 voor €2,62

Inhoudsopgave

SiteGround vs Bluehost(SiteGround review)

In de vergelijkingen die ik schrijf review ik altijd beide producten of in dit geval beide hosting providers. Zo kijken we hier naar wat het bedrijf precies doet, waarvoor je bij hun terecht kunt en wat hun nou precies bijzonder maakt ten opzichte van andere providers. Vervolgens ga ik later in deze SiteGround vs Bluehost vergelijking in op hoe ze tegenover elkaar presteren.

Voor nu betekent dit dat we ons eerst gaan verdiepen in de hosting van SiteGround, want wat want maakt SiteGround nu precies zo bijzonder en waarom zou jij voor de hosting van SiteGround moeten kiezen? Ik ga het hier allemaal voor je uitzoeken.

Hosting wordt aangeraden door WordPress zelf

Als eerst wil ik je vertellen dat zowel SiteGround als Bluehost op dit moment behoren tot de beste hosting providers. Dat SiteGround wordt aangeraden door WordPress is eigenlijk vrij logisch. SiteGround behoort namelijk al jaren tot de beste hosting providers, omdat het een erg innovatief bedrijf is. Ze willen dus altijd het beste en snelste aan hun klanten kunnen leveren.

Zo is de hosting bijvoorbeeld super gebruiksvriendelijk. Hierdoor kun jij na het aanschaffen van een hostingpakket erg eenvoudig zelf jouw domeinnaam koppelen, WordPress installeren of wat dan ook. Vanuit het dashboard zijn zelfs de meest technische zaken eenvoudig te regelen.

Kom je ergens toch niet (helemaal) uit? Dan beschikt SiteGround over een 24/7 klantenservice die jij bijvoorbeeld kunt benaderen via de live chat. Lang niet iedere WordPress gebruiker is even technisch aangelegd en daarom is WordPress voor zowel de beginner als de programmeur een perfecte keuze. Later in deze SiteGround vs Bluehost vergelijking ga ik dieper op de klantenservice in.

Siteground-vs-bluehost

Minimaal 99,95% uptime garantie

Wanneer jij zelf een website gaat maken wil je natuurlijk dat deze snel is. Een snelle website bepaald namelijk voor een deel hoe goed jouw website gevonden gaat worden in Google. De hosting heeft al een grote invloed op de prestaties die jouw website zal gaan leveren.

Echter speelt de uptime hier ook een erg belangrijke rol bij. De uptime geeft in een percentage weer hoeveel minuten jouw website of webshop per jaar online staat en dus bereikbaar is. 

Heb jij supersnelle hosting, maar met een erg laag uptime percentage? Dan zal jouw website regelmatig offline zijn en dus niet bereikbaar zijn voor potentiële klanten. Een uptime percentage is daarom erg belangrijk.

Met de 99,95% uptime garantie maak je met SiteGround een erg goede keuze. Er zijn namelijk niet veel hosting providers die zo’n hoge uptime garantie durven te geven. In combinatie met de hoge snelheden die SiteGround levert is het dus een echt een top hosting provider.

Siteground-vs-bluehost-snelheid

Met één druk op de knop WordPress installeren

Een stukje terug in deze SiteGround vs Bluehost vergelijking haalde ik het ook al even aan. Gebruiksvriendelijkheid speelt bij hostingproviders een erg grote rol. Er zijn namelijk super veel mensen die zelf een website of webshop willen maken, maar simpelweg niet super technisch zijn aangelegd.

Je wilt er voor je klanten daarom voor zorgen dat alle instellingen aanwezig zijn en dat het allemaal zo eenvoudig mogelijk wordt gehouden. Doordat SiteGround dit zo goed heeft geregeld is worden ze aangeraden door WordPress zelf en zijn ze zowel voor de beginners als de ervaren webdevelopers een erg geschikte hosting provider.

Binnen SiteGround kun jij bijvoorbeeld met één druk op de knop WordPress installeren. Wil jij een webshop maken? Dan kun je ook met één druk WordPress installeren waar ook WooCommerce al direct geïnstalleerd is. Op deze manier is SiteGround uitgegroeid tot een van de beste WordPress hosting providers.

Gratis SSL certificaat

Naast snelheid en gebruiksvriendelijkheid is ook de beveiliging erg belangrijk. Niet alleen jouw bezoekers hechten hier veel waarde aan, maar ook Google vind dit erg belangrijk. Is jouw website niet veilig? Dan scoor je op dit onderdeel geen punten en wordt je minder goed gevonden in Google.

Een eerste stap die je kunt zetten om jouw website beter te beveiligen is het installeren van een SSL certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen jouw website en de server niet onderschept kan worden door derden. 

Dit is met name erg belangrijk wanneer jij werkt met gevoelige data. Denk bijvoorbeeld aan een formulier op jouw website of een volledig betaalsysteem. Met een SSL certificaat scherm jij dit af. De kosten voor zo’n certificaat bedragen meestal enkele tientjes per jaar, maar bij SiteGround ontvang jij deze gratis bij aanschaf van een hostingpakket.

Siteground-gratis-ssl

Gratis gebruik maken van een CDN

Wil jij internationaal gaan met jouw website of webshop? Dan wil jij jouw bezoekers natuurlijk zo snel mogelijk kunnen bedienen met jouw website. Je zult snappen dat je een website op een server zo dicht mogelijk bij jouw bezoekers wilt hebben. Hoe dichter bij hoe sneller jouw website of webshop is. 

In dit geval beschikt SiteGround over een server in Nederland. Dit is dus voldoende om een nederlandse website erg snel te maken, maar wat als je ook nog een engelse variant hebt? En een variant voor Amerika of China? Dan wil je eigenlijk gebruik maken van verschillende servers, want op lange afstanden kan dit flink wat invloed op de snelheid hebben. 

Een Content Delivery Network(CDN) komt hier tot zijn recht. Zoals de naam al zegt is een CDN een netwerk om jouw content af te leveren. Simpelweg houdt dit in dat jouw website op alle servers van het netwerk komt te staan. Vervolgens wordt jouw website altijd geladen vanaf de server die het dichtst bij de locatie van jouw bezoeker is. Doordat SiteGround gratis een CDN meelevert heb jij dus altijd een snelle website of webshop staan.

Eenvoudige acceptatie omgeving voor een nieuwe website

Heb jij jouw website of webshop online staan? Dan wil je natuurlijk geen updates uitvoeren of wijzigingen doen als er tientallen of honderden bezoekers per dag op jouw website komen. Door een update verkeerd te doen kan jouw website offline raken en dat wil je altijd voorkomen.

Wanneer je kiest voor SiteGround krijg je daarom de functionaliteit voor het maken van acceptatie omgevingen. Je kunt hiermee een exacte kopie van jouw website of webshop maken met één druk op de knop. Vervolgens kun jij op deze kopie alle wijzigingen doorvoeren of de updates uitvoeren die jij wilde doen. 

Als je de updates hebt gedaan kun je controleren of de website nog goed werkt. Ook bij wijzigingen kun je controleren of de wijziging er goed uitziet voor je het daadwerkelijk live zet. Staat alles weer goed? Dan kun je vanuit het dashboard jouw website met één druk op knop vervangen met de live website. Een makkelijkere en veiligere methode zul je dan ook niet vinden!

SiteGround-hosting-ervaringen

Automatische back-ups

Eerder in deze SiteGround vs Bluehost vergelijking hadden we het al over de beveiliging. Zo vertelde ik je dat je een gratis SSL certificaat krijgt bij SiteGround. Dit draagt al bij aan de veiligheid van jouw website of webshop, maar er is nog meer.

Zo maakt SiteGround ook automatisch back-ups van jouw website. Het systeem van SiteGround maakt elke dag automatisch een backup van jouw website. Mocht er dus toch iets verkeerd zijn gegaan of heeft zich een ander probleem voorgedaan? Dan kun je vanuit het dashboard met één druk op de kop een backup terugzetten.

Wil jij handmatig een back-up maken? Dan kan dit ook met SiteGround! Naast de automatische back-ups heb jij ook 5 sloten voor handmatige backups. Je kunt dus altijd een backup maken als jij er op dat moment een nodig denkt te hebben.

Email hosting is inbegrepen

Bij een professionele website of webshop hoort natuurlijk ook een professioneel e-mailadres. Je gaat namelijk geen standaard gmail of outlook e-mailadres gebruiken op jouw zakelijke website. Naast dat het niet professioneel overkomt is het ook niet handig, want je wilt neem ik aan privé en zakelijk gescheiden van elkaar houden. 

Het is daarom erg fijn dat SiteGround bij elk hostingpakket gratis e-mail hosting levert. Dit houdt in dat jij vanuit jouw hostingpakket e-mailadressen kunt creëren die zijn gebaseerd op jouw domeinnaam. Denk in dit geval aan het algemene info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres. 

Heeft jouw bedrijf meerdere afdelingen of wil je voor elk personeelslid een e-mailadres? Dan is ook dit mogelijk. Vanuit het dashboard van SiteGround kun jij erg eenvoudig e-mailadressen aanmaken en/of verwijderen.

SiteGround is ook perfect voor webshops

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan is een standaard website hosting pakket vaak niet voldoende. Je hebt voor een webshop namelijk specifieke webshop hosting nodig. Bij normale website hosting werkt het cachen van bestanden namelijk anders. Doordat een website vaak vrij statisch is is dit hier niet erg.

Bij een webshop wil je pagina’s anders cachen, want als je een prijswijziging doorgevoerd wil je niet dat bezoekers die jouw website al eerder hebben bezocht nog de oude prijs zien. Om dit soort problemen te voorkomen is het handig om voor Webshop of WooCommerce hosting te kiezen. 

Bij SiteGround hebben ze speciale WooCommerce hosting pakketten die specifiek op WordPress webshops zijn afgestemd. Dit is dus ideaal wanneer jij een webshop wilt gaan maken. Een bijkomend voordeel is dat de WooCommerce hosting van SiteGround evenduur is als de normale hosting.

SiteGround-WooCommerce

SiteGround automatische updates

Heb jij jouw website gemaakt met de hosting van SiteGround? Dan kun je er zelfs voor kiezen om automatisch jouw website te laten updaten. Denk bijvoorbeeld aan WordPress, het thema dat jij gebruikt en de plug-ins die jij daaraan hebt toegevoegd. 

Wanneer jij een website of webshop hebt kun je dit nog erg eenvoudig doen, maar wanneer jij meerdere websites hebt kan het eenvoudiger zijn om dit automatisch te laten doen. Je kunt hier in dit geval namelijk aardig wat tijd mee besparen. Wil jij meer weten over de hosting van SiteGround? Dan kan ik je zeker mijn SiteGround WordPress hosting review aanbevelen.

SiteGround vs Bluehost(Bluehost review)

Nu we in deze SiteGround vs Bluehost vergelijking SiteGround uitgebreid hebben behandeld is het tijd om verder te gaan. In dit geval betekent dit dat we gaan kijken naar de hosting van Bluehost. Bluehost is namelijk net als SiteGround een erg populaire hosting provider, maar wat maakt Bluehost nou weer zo bijzonder. In dit onderdeel van deze SiteGround vs Bluehost vergelijking ga ik dat voor je uitzoeken!

Een van de bekende hosting providers

Wanneer we over de hele wereld gaan kijken naar de naamsbekendheid van beide hosting providers is Bluehost misschien nog net wat bekender dan SiteGround. De reden hierachter is dat Bluehost vooral in Amerika een gigantisch grote speler is. Dit komt onder andere weer door de erg lage prijzen, want daardoor hebben ze hun bedrijf als sterk merk kunnen opzetten. 

Inmiddels is Bluehost al meer dan 18 jaar actief en hebben ze meer dan 1,5 miljoen websites en domeinen in beheer. Wanneer we alleen hier naar kijken lijkt Bluehost dus een erg interessante keuze, maar is dat ook zo?

Wat we wel kunnen zeggen is dat ze door hun gigantische populariteit aangeraden worden door WordPress zelf. Op dit gebied scoren ze dus eigenlijk hetzelfde als SiteGround.

Bluehost-wordpress-hosting-review

Meerdere datacenters over de wereld

Zoals je eerder in deze Bluehost vs SiteGround vergelijking al hebt gelezen speelt de locatie van de server een belangrijke rol. Voor een snelle website is het namelijk belangrijk dat de server zo dicht mogelijk bij jouw bezoekers is gevestigd. Nu is één server in Nederland meer dan voldoende, maar in landen als Amerika wil je natuurlijk wel meerdere servers hebben staan.

Bluehost beschikt over een hoop datacenters, maar helaas is er op dit moment nog geen een gevestigd in Nederland. Wil je per se voor de hosting van Bluehost kiezen? Dan kun jij jouw website het beste plaatsen op de server in Londen. Ideaal is het alleen niet.

Op het gebied van datacenters en server wint SiteGround dit daarom wel. SiteGround beschikt namelijk wel over een server in Nederland. Met SiteGround zal jouw website of webshop daarom sneller zijn.

Super gebruiksvriendelijk dashboard

Wat Bluehost dan weer beter voor elkaar heeft is hun dashboard. Vanuit hun dashboard kun jij namelijk zonder enige technische kennis de meest ingewikkelde zaken aanpassen. Ook kun je vanuit hier met één druk op de knop WordPress installeren, e-mailadressen aanmaken en jouw SSL certificaat installeren.

Wanneer ik het dashboard van SiteGround vergelijk met die van Bluehost zijn ze op het gebied van functionaliteiten eigenlijk best gelijk. Op het gebied van vormgeving gaat mijn keuze dan wel naar SiteGround. Ik vind het dashboard van SiteGround namelijk wat rustiger ogen en die van Bluehost is best schreeuwend. Het is dus maar net wat jij prettiger vind.

Gratis domeinnaam & SSL certificaat

Een voordeel van Bluehost ten opzicht van SiteGround is dat je naast een gratis SSL certificaat bij Bluehost ook een gratis domeinnaam ontvangt. Deze domeinnaam kun jij helemaal zelf kiezen. 

Wat hier dan wel weer bij speelt is dat je bij Bluehost geen .nl domeinen kunt aanschaffen. Je zult dus moeten kiezen voor een .com of .org domeinnaam. Wil je per se een .nl domeinnaam? Dan kun je ook een domeinnaam kopen zonder hosting bij een andere provider. Dit domein kun je vervolgens laten verwijzen naar jouw website bij Bluehost.

Je moet je hier dan wel weer bedenken of je het jezelf allemaal zo lastig wilt maken. Bij een hosting provider als SiteGround heb jij gewoon alles onder één dak en komt daar verder geen rompslomp bij.

Bluehost-wordpress-hosting

Geen limiet op het aantal websites

Kies jij bij Bluehost het plus hostingpakket of hoger? Dan kun je binnen jouw hostingpakket een ongelimiteerd aantal websites kwijt. Meerdere websites plaatsen binnen één hostingpakket is wel zo handig, omdat je hierdoor erg eenvoudig en snel al jouw websites en webshops kunt beheren. 

Waar je alleen wel op moet letten zijn de opslagruimte en bandbreedte die jij krijgt. Wanneer deze een limiet hebben moet je namelijk uitrekenen of al jouw websites hier wel op kunnen staan. Gelukkig krijg je bij Bluehost ook een ongelimiteerde hoeveelheid SSD opslag. 

Bij SiteGround kun jij ook een onbeperkt aantal websites opslaan op één hostingpakket, maar je dient dan wel minimaal voor het GrowBig pakket te gaan. Die is weer net €2,- euro duurder dan het pakket van Bluehost.

Toegang tot professionele website templates

Ga jij jouw website of webshop met WordPress maken? Dan is het goed om te weten dat je bij Bluehost toegang krijgt tot een aantal website templates die jij voor jouw website kunt gebruiken. 

Deze templates kun jij vanuit jouw hostingpakket met één druk op de knop importeren. Via WordPress kun jij deze vervolgens helemaal naar wens maken. Dat je bij Bluehost gratis toegang krijgt tot een aantal website template is erg prettig, maar de templates zijn niet super uitgebreid. 

Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar WordPress thema’s als Elementor Pro, Divi WordPress theme of het Astra WordPress thema zijn deze toch echt wel een stukje professioneler, sneller en eenvoudiger in gebruik. Wanneer je wel wilt kiezen voor Bluehost zijn de templates wel een mooie toevoeging.

Bluehost-wordpress-templates

SiteGround vs Bluehost: Zijn er ook nadelen

Inmiddels hebben we zowel SiteGround als Bluehost gereviewd, maar we hebben het nog niet echt over de nadelen gehad. Zoals je wel kunt raden hebben alle programma’s of production wel nadelen. Dit geldt dus ook zeker voor SiteGround en Bluehost.

In dit onderdeel van deze SiteGround vs Bluehost vergelijking wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen die ik heb kunnen vinden. Op basis van de nadelen kun jij vervolgens bepalen of een nadeel voor jouw belangrijk is en of de provider daardoor voor jou niet meer geschikt is.

SiteGround support alleen in het engels

Bij SiteGround heb ik eigenlijk een punt gevonden dat voor sommigen een nadeel zou kunnen zijn. De klantenservice van SiteGround is namelijk alleen in het engels beschikbaar. Dit zou misschien een probleem kunnen zijn.

Je kunt dit oplossen door voor een Nederlandse hosting provider als Cloud86 te kiezen. Het probleem daar is dan weer dat de klantenservice niet 24/7 bereikbaar is en je vaak wel enkele uren op een reactie moet wachten. 

Als een engelse klantenservice voor jou geen probleem is heeft SiteGround naar mijn mening verder geen andere nadelen.

Bluehost geen .nl domein extensie

Eerder in deze SiteGround vs Bluehost vergelijking gaf ik het al aan, maar wanneer je kiest voor Bluehost heb je niet de keuze uit een .nl domeinnaam. Deze ondersteund Bluehost namelijk niet. 

Wil jij wel hosting van Bluehost met een .nl domein? Dan zul jij jouw domeinnaam ergens anders moeten aanschaffen en met de DNS gegevens moeten doorsturen naar jouw website bij Bluehost.

Geen automatische backups

Het laatste punt dat ik bij Bluehost heb gevonden is dat ze geen automatische back-ups maken. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn, want je kunt altijd zelf nog handmatig back-ups maken. Wel zal je een hoop tijd gaan besparen als de back-ups automatisch voor jou worden gemaakt. Het is daarom goed om na te denken of dit het jou waard is.

Bluehost heeft geen eigen optimalisatie plugin

SiteGround heeft een eigen plug-in die de snelheid van jouw website optimaliseren. Zo worden zaken die niet op jouw pagina worden gebruikt ook niet geladen, worden afbeeldingen geoptimaliseerd, worden lettertypes eerder en sneller geladen, worden afbeeldingen die nog niet in beeld zijn nog niet geladen en ga zo maar door. 

Door deze plugin van SiteGround maak jij jouw website zonder enige technische kennis een heel stuk sneller. Bluehost beschikt helaas niet over zo’n plugin. Wel kun je een plug-in als WP-Rocket aanschaffen, maar dat kost je weer extra geld. Later in deze SiteGround vs Bluehost vergelijking zal ik dieper op deze plugin ingaan.

SiteGround vs Bluehost: Welke is gebruiksvriendelijk?

Nu we ook de nadelen van zowel SiteGround als Bluehost hebben besproken is het tijd om dieper in te gaan op de gebruiksvriendelijkheid van SiteGround en Bluehost. Welke hosting provider is nu echt gebruiksvriendelijker en kun je als beginner het beste kiezen?

Het dashboard van SiteGround is gebouwd op gebruiksvriendelijkheid. Je kunt hier daarom zelfs als totale beginner erg eenvoudig alles naar wens instellen. Op het dashboard zelf krijg je direct meldingen en suggesties die jij kunt doorvoeren om jouw website te verbeteren. Verder heeft SiteGround ook een erg uitgebreide documentatie. Kun jij iets niet vinden? Dan is er altijd wel een blog of video waar het stap voor stap wordt uitgelegd. 

Wanneer we kijken naar het dashboard van Bluehost is deze ook zeker erg gebruiksvriendelijk. Het is direct duidelijk waar je voor bepaalde zaken moet zijn. Dit is dus erg prettig, maar de vormgeving vind ik zelf persoonlijk wat minder. Het is allemaal wat schreeuwend amerikaans en dan vind ik de rustige en strakke uitstraling van SiteGround wat prettiger en overzichtelijker.

Dashboard-Siteground-vs-Bluehost

Bluehost vs SiteGround: Welke is sneller?(Caching siteground vs Bluehost)

Wanneer we het over webhosting hebben is snelheid een van de belangrijkste onderdelen. Het bepaald immers voor een groot deel hoe goed jouw website gevonden gaat worden in Google. Kun jij je het begin van deze SiteGround vs Bluehost vergelijking nog herinneren? Daar hadden we het namelijk ook over de servers en uptime. Laten we daarom maar eens kijken naar snelheid in het algemeen.

Zoals je hebt gelezen maakt SiteGround gebruik van het Google Cloud platform. Dit zijn op dit moment vrijwel de snelste servers. Je hebt dan ook nog de servers van Amazon, maar die zijn weer een heel stuk duurder. 

Bluehost maakt gebruik van de ‘standaard’ servers net als het grootste deel van de andere hosting providers. Dit is wat minder snel, maar ook een stukje goedkoper. Voor goedkope hosting zit je daarom erg goed bij Bluehost. 

Wanneer je Bluehost en SiteGround gaat vergelijken op het gebied van snelheid is SiteGround 100% de snellere keuze. Ze maken gebruik van veel snellere servers, geven een hogere uptime garantie, geven jou gratis toegang tot een CDN, beschikken over servers in Nederland en beschikken over een optimalisatie plugin die jouw website nog eens een stuk sneller maken. Desondanks is de hosting van Bluehost zeker niet traag, maar wel een stukje minder snel dat die van SiteGround.

Restaurant-website-maken-snelheid

SiteGround vs Bluehost: Wie heeft de beste klantenservice?

Naast snelheid is ook de klantenservice een erg belangrijk onderdeel. Hosting kan namelijk best technisch worden als je bepaalde zaken wilt aanpassen. Ook willen er nog wel eens problemen met jouw website ontstaan. Wanneer je zelf niet weet hoe je dit moet oplossen is het altijd fijn dat je snel bij de klantenservice terecht kunt. 

In dit geval hebben zowel SiteGround als Bluehost een 24/7 klantenservice. SiteGround is bereikbaar via telefoon, e-mail en live chat. Persoonlijk is de live chat mijn favoriet, omdat je hier bijna altijd al binnen 5 minuten met een medewerker in contact zit. Deze mensen zijn ook nog eens erg technisch waardoor ze jou direct kunnen helpen.

Bij Bluehost is de klantenservice ook 24/7 bereikbaar. Het enige dat mij hier is opgevallen is dat ze niet zo technisch zijn aangelegd als bij SiteGround. Vaak sturen ze je door of vertellen ze je dat je moet upgraden naar een duurder pakket.

Bluehost vs SiteGround: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

In deze SiteGround vs Bluehost vergelijking zijn we al ingegaan op alle functionaliteiten, hebben we de nadelen besproken en nog een hele hoop meer. Toch zijn er nog een paar dingen die ik met je wil doornemen. Zo wil ik je ook laten zien wat de ervaringen van andere klanten zijn. Zijn beide providers namelijk wel echt zo goed?

SiteGround scoort op Trustpilot maar liefst 4,7 van de 5 sterren op basis van ruim 10.200 reviews. Op basis hiervan kunnen we dus al wel stellen dat veruit het grootste deel van de SiteGround gebruikers super tevreden zijn met hun hosting en de geleverde service.

 Bluehost scoort op Trustpilot een stukje lager. Zij scoren namelijk 3,0 van de 5 sterren op basis van net wat meer dan 2.300 ervaringen. Meer dan 51% van de ervaringen is zelfs zeer slecht. Als we dan kijken waar dit hem in zit is het met name de klantenservice en de uptime die echt wel vies tegenvallen.

Bluehost vs SiteGround: Wat zijn mijn ervaringen met beide partijen?

Nu we de ervaringen van andere gebruikers hebben besproken wil ik ook nog even mijn ervaringen met zowel SiteGround als Bluehost met jou delen. Een aantal van mijn eigen websites heb ik gehost bij SiteGround. Wanneer ik voor klanten werk zijn er een paar websites die gehost staan bij Bluehost. Bij beide partijen kan ik daarom mijn ervaringen delen.

Ik heb enkele jaren geleden gekozen voor SiteGround, omdat het op dat moment een van de snelste hosting providers was die ook nog aardig betaalbaar was. Het hoge uptime percentage in combinatie met de goede klantenservice vond ik erg prettig, omdat ik in het begin nog niet erg technisch was. In de jaren daarna heb ik eigenlijk nooit echt problemen gehad met mijn website. In de afgelopen 5 jaar heb ik één keer een server probleem gehad en dat werd erg snel opgelost door de klantenservice. Naar mijn mening is SiteGround daarom een erg goede hosting provider.

Bluehost heb ik met name ervaring mee doordat klanten van mij hun website of webshop hier hebben staan. Voor het updaten van websites of het wijzigen van instellingen kom ik nog wel eens in het hostingpakket. Zoals ik eerder in deze Bluehost vs SiteGround vergelijking al aangaf vind ik het allemaal een beetje schreeuwend en druk ogen. Als je eenmaal weet waar alles zit kom je er wel doorheen, maar als je het voor het eerst ziet is het best een lastig systeem. Ondanks dat ze het zelf zo gebruiksvriendelijk vinden.

SiteGround vs Bluehost: Wat kosten ze?

Het laatste onderdeel dat ik met jou wil bespreken in deze SiteGround vs Bluehost vergelijking zijn de prijzen. Naast alle eerder genoemde punten spelen de prijzen natuurlijk ook een rol bij het maken van een keuze. Laten we daarom maar eens gaan kijken naar de hosting kosten

Bij SiteGround beginnen de prijzen normaal gesproken vanaf €12,99, maar nu krijg je tijdelijk 69% korting op de eerste contractduur. Hierdoor bedragen de kosten van het goedkoopste pakket nu maar €3,99 per maand. Kies je voor een duurder pakket? Dan heb je de keuze uit het GrowBig pakket van €6,99 per maand en het GoGeek pakket van €10,79 per maand.

Kies je voor de hosting van Bluehost? Dan beginnen de prijzen normaal gesproken vanaf €8,92, maar ook hier krijg je een leuke korting. Je ontvangt namelijk 70% korting op de eerste contractduur. Dit betekent dat je geen €8,92, maar slechts €2,64 betaald. Kies je voor een duurder pakket? Dan lopen de prijzen op naar €4,87 of €12,46 per maand.

SiteGround-vs-Bluehost-prijzen

Conclusie: Kun jij het beste kiezen voor SiteGround of Bluehost?

Nu we aan het einde van deze vergelijking zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu het beste kiezen voor SiteGround of Bluehost?

Vraag je dit aan mij? Dan raad ik je aan om voor SiteGround te kiezen. SiteGround beschikt namelijk over servers in Nederland, heeft een hoger uptime percentage, is sneller, gebruiksvriendelijker, maakt automatisch backups en beschikt over een optimalisatie plugin die jouw website nog sneller maken.

Ook op het gebied van klantenservice en ervaringen van andere gebruikers is Siteground zonder twijfel de verdiende winnaar.

SiteGround vs Bluehost - Veelgestelde vragen

Ja, SiteGround is beter dan Bluehost. Dit komt door de snellere hosting, het hogere uptime percentage, de betere klantenservice, de betere ervaringen van andere gebruikers en de WordPress optimalisatie plugin waarmee SiteGround standaard wordt geleverd.

Ja, je kunt jouw website van SiteGround naar Bluehost verhuizen. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook betalen om de verhuizing te laten uitvoeren door Bluehost.

Beide partijen worden aangeraden door WordPress zelf, maar naar mijn mening is SiteGround bij uitstek de beste keuze. De hosting is makkelijk in gebruik, een stuk sneller en bevat een veel betere klantenservice. Ook de ervaringen van andere gebruikers zijn een stuk positiever.

De hosting van Bluehost is net een stukje goedkoper dan die van SiteGround. Op het goedkoopste pakket scheelt dit ongeveer €1,50 per maand. Dit is erg weinig wanneer je kijkt wat SiteGround allemaal beter voor elkaar heeft dan Bluehost.

Zowel SiteGround als Bluehost hebben een 24/7 klantenservice, maar als we kijken naar de kwaliteit van die klantenservice is de klantenservice van SiteGround toch echt wel een heel stuk sneller en behulpzamer.

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

SiteGround-Logo.png
4.9/5