Cloudways vs SiteGround(Cloudways review)
Op mijn website heb ik inmiddels al een groot aantal vergelijkingen tussen verschillende hosting providers of andere tools gemaakt. Voordat ik de producten daadwerkelijk vergelijk met elkaar maak ik voor beide providers eerst altijd even een review. Hierin ga ik op de functionaliteiten van deze partij en hoe een hosting provider presteert in vergelijking met concurrenten.
Voor nu betekent dit dat ik jou ga meenemen in de hosting van Cloudways, want wat maakt deze hosting nu zo bijzonder en wanneer zou jij het beste voor deze hosting kunnen kiezen? In ga het hieronder voor je uitzoeken!
Super snelle cloud hosting
Het belangrijkste voordeel van Cloudways is dat ze gebruik maken van Cloud hosting. Veel andere hosting providers maken standaard gebruik van normale shared hosting. Dit is een stuk goedkoper, maar je levert op snelheid en uptime best wel een beetje in.
Cloudways is zich daarom net als Kinsta gaan focussen op het hogere segment. Jij kunt dus niet bij Cloudways terecht voor shared hosting, maar alleen voor Cloud hosting. Het voordeel hiervan is dat jij verzekerd bent van een snelle website met een hoog uptime percentage.
Om echt de maximale snelheden uit jouw website of webshop te kunnen halen is het belangrijk om ook een serverlocatie in de omgeving te hebben. In dit geval is dat voor Nederland helemaal top, want Cloudways beschikt over een server locatie in Nederland.
Server locaties over de hele wereld
Kies jij voor de hosting van Cloudways? Dan wil je natuurlijk een serverlocatie gelegen in de buurt. Des te dichter een server bij jouw bezoekers is gevestigd des te sneller jouw website geladen is. Het is daarom altijd belangrijk om voor een hosting provider te kiezen die beschikt over een server in het land waar jij je op richt.
Bij Cloudways is het goed om dit even extra te controleren. Je kunt binnen Cloudways namelijk kiezen uit vier verschillende data centers. Zo heb je de keuze uit DigitalOcean, Vultr, Linode, AWS en het Google cloud platform. In basis zijn dit allemaal prima data centers, maar niet elk datacenter beschikt over een server in Nederland.
Wanneer jij kiest voor de hosting van Cloudways en een server in Nederland wilt hebben kun je het beste kiezen voor een datacenter van DigitalOcean, Vultr of Google Cloud. Linode en AWS beschikken namelijk niet over een datacenter in Nederland en dat zal jouw website een stukje trager maken.
Erg eenvoudig dashboard
Zoals je aan het begin van deze Cloudways vs SiteGround vergelijking las richt Cloudways zich met name op het hogere segment. Dit betekent dat veelal de wat meer technisch aangelegde mensen hun website hier zullen hosten. Vooral als beginner is het namelijk echt nog niet nodig om te kiezen voor een Cloud hosting pakket van Cloudways.
Wil jij dit echter wel, omdat vanaf het begin al het beste uit jouw website of webshop wilt halen? Dan is het goed om te weten dat het dashboard van Cloudways erg eenvoudig in gebruik is. Via het dashboard kun jij de meest technische zaken aanpassen zonder dat dit ook maar om enige technische kennis vraagt.
Ga jij een website of webshop maken met WordPress? Dan kun je ervoor kiezen om dit handmatig te installeren, maar naast dat dit meer tijd kost is het ook een stukje lastiger. Binnen Cloudways is het daarom ook mogelijk om met één druk op de knop WordPress te installeren.
Ongelimiteerd aantal websites in één pakket
De hosting van Cloudways wordt op dit moment het meeste gebruikt door de wat meer technisch mensen met de grotere websites of webshops. Vaak hebben deze mensen meerdere websites in bezit en willen ze die op één locatie hosten. Ze willen ook niet voor elke website een nieuw hostingpakket.
Daarom hebben ze er bij Cloudways voor gekozen om het mogelijk te maken om meerdere websites vanuit één hostingpakket te kunnen beheren. Dit is erg prettig, want je hoeft hierdoor maar één keer in te loggen om toegang te krijgen tot al jouw websites.
Via het dashboard kun jij alles eenvoudig regelen voor al deze websites apart. Je kunt er zelfs voor kiezen om WordPress, het gebruikte thema en de plug-ins automatisch te laten updaten om een hoop tijd te besparen.
Automatische backups
Maak jij gebruik van de automatische updates van Cloudways? Dan is het natuurlijk mogelijk dat er iets fout gaan tijdens het updaten. Dit komt namelijk nog wel eens voor doordat een plugin niet meer goed samenwerkt met het thema bijvoorbeeld.
Als jij jouw website hebt geupdate is het daarom belangrijk om even door de website heen te klikken. Mocht er iets opvallen wat niet werkt wil je natuurlijk terug naar een vorige versie. In dit geval is het dan ook erg prettig dat Cloudways beschikt over een functionaliteit voor automatische backups.
Dat Cloudways automatisch backups van jouw volledige hostingpakket maakt is erg prettig. Naast dat dit prettig is voor het updaten van jouw website is het ook erg handig als jij aanpassingen wilt maken aan jouw website. Mochten deze namelijk niet bevallen kun jij met één druk op de knop terug naar de vorige versie.
Eenvoudige staging website
Wil jij bovenstaande problemen voorkomen? Dan kun je er beter voor kiezen om van te voren een staging website te maken. Een staging website is eigenlijk een exacte kopie van jouw website, maar dan wordt deze geplaatst op een subdomein. Uiteraard volledig afgeschermd van Google, zodat je geen duplicate content problemen gaat krijgen.
Op deze staging omgeving kun jij vervolgens jouw website updaten of aanpassen. Zodra je dit hebt gedaan kun je op de staging website kijken of alles naar wens is. Is dit het geval? Dan kun jij jouw staging website met één druk op de knop vervangen met jouw huidige live website.
Het voordeel hiervan is dat jij nooit aanpassingen hoeft te maken op jouw live website. Dit betekent weer dat jouw bezoekers altijd de goede website zullen zien en niet op een adres komen waar de website uit het niets niet meer van werkt. Het gebruik van staging websites vind ik zelf daarom een erg prettige functionaliteit.
Gratis gebruik maken van een CDN
Aan het begin van deze Cloudways vs SiteGround vergelijking hadden we het over de snelheid van SiteGround. Doordat ze beschikken over Cloud hosting zijn ze een stuk sneller dan de normale shared hosting. Ook heb ik je hier verteld dat de server locatie ook een grote invloed heeft op de prestaties van jouw website.
Ben jij van plan om een meertalige website te maken? Dan is het lastig om in elk land een goede server te vinden. In dit geval is het dan erg interessant om gebruik te maken van een CDN.
Een CDN is een Content Delivery Network. Zo’n systeem beschikt over een hele hoop servers die allemaal aan elkaar gekoppeld zijn. Wanneer iemand jouw website bezoekt kan dit netwerk achterhalen vanaf welke locatie deze bezoeker komt en vervolgens jouw website vanaf de juiste server laden. Hierdoor kun jij jouw website nog een heel stuk sneller maken.
Gratis verhuizen naar Cloudways
Heb jij jouw website op dit moment gehost bij een andere hosting provider, maar ben jij niet tevreden over de snelheden of de klantenservice? Dan kun je er altijd kiezen om naar een andere hosting provider over te stappen. Er is alleen een probleem en dat is dat overstappen vaak vrij technisch wordt. Je moet namelijk veel regelen en er kan best veel fout gaan dat van grote invloed kan zijn op de prestaties van jouw website.
In dit geval heeft Cloudways dit voor jou erg eenvoudig gemaakt. Jij kunt namelijk gratis naar Cloudways verhuizen wanneer jij een hostingpakket aanschaft. Je hoeft de verhuizing zelfs niet eens zelf te regelen, want dit kunnen de experts van Cloudways voor jou doen. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat alles wordt gecontroleerd en jouw website veilig naar de nieuwe hosting provider overgezet kan worden.
Ontvang een gratis SSL certificaat
Het hebben van een veilige website is natuurlijk erg belangrijk. Dit zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden, want er gebeurd steeds meer online. Helaas betekent dit ook dat de cybercriminaliteit toeneemt. Het is daarom erg belangrijk dat jij jouw website of webshop erg goed beveiligd.
Veelal zijn hackers uit op de privacygevoelige data van jouw klanten. Het is daarom super belangrijk dat jij deze veilig opslaat. Een van de functionaliteiten hiervoor is het installeren van een SSL certificaat. Door dit certificaat maakt jouw website gebruik van een HTTPS verbinding in plaats van de verouderde en onveilige HTTP verbinding.
Normaal gesproken betaal je voor een SSL certificaat enkele tientjes per jaar, maar gelukkig is dit bij Cloudways niet het geval. Bij Cloudways ontvang jij namelijk bij elk hostingpakket een gratis SSL certificaat.
Cloudways vs SiteGround(SiteGround review)
Nu we inmiddels Cloudways uitgebreid hebben besproken in deze Cloudways vs SiteGround vergelijking is het tijd om verder te gaan. In dit geval betekent dit dat we gaan kijken naar de hosting van SiteGround. SiteGround is namelijk net als Cloudways een erg populaire hosting provider, maar richt zich alleen op een iets andere doelgroep.
In het volgende onderdeel van deze Cloudways vs SiteGround vergelijking zal ik daarom dieper ingaan op de hosting van SiteGround. Wat maakt SiteGround nu bijzonder en hoe presteert SiteGround ten opzichte van, in dit geval, Cloudways? Ik zoek het voor je uit!
Verschillende soorten hosting
Zoals ik aan het begin van deze Cloudways vs SiteGround vergelijking aangaf richten beide providers zich op een ander deel van de markt. Zo kun je bij Cloudways alleen terecht voor Cloud hosting. Bij SiteGround kun je terecht voor de standaard shared hosting, managed WordPress hosting, WooCommerce hosting en ook cloud hosting behoort tot de mogelijkheden.
Doordat SiteGround ook beschikt over de wat meer standaard en goedkopere hosting spreekt dit een groter deel van de markt aan. Dit is ook logisch, want als jij voor het eerst een website gaat maken heb je echt geen duur cloud hosting pakket nodig. In dit geval is een shared hosting pakket van SiteGround meer dan voldoende.
Wanneer we de hosting van SiteGround weer vergelijken met andere shared hosting providers is SiteGround wel een echte uitblinker. Doordat hun hosting gebruik maakt van het Google Cloud platform ben jij verzekerd van een snelle website.
Aangeraden door WordPress zelf
Zoals je misschien wel wordt meer dan 50% van alle websites gemaakt met WordPress. Dit is bizar veel en daarom geeft WordPress ook tips en adviezen. Lang niet iedere WordPress gebruiker is namelijk even technisch aangelegd. Daarom heeft WordPress bijvoorbeeld een aantal hosting providers die ze aanraden wanneer jij zelf een WordPress website wilt maken.
Op dit moment raadt WordPress drie hosting providers aan. Het gaat in dit geval om de hosting providers SiteGround, Bluehost en Dreamhost. De providers beschikken allemaal over betaalbare, snelle en erg gebruiksvriendelijke hosting.
Dat SiteGround is uitgeroepen tot beste hosting provider door WordPress is een erg goed teken. Eigenlijk was dit bij SiteGround ook wel te verwachten, want de hosting is erg snel, super eenvoudig in gebruik en bij vragen kun je altijd terecht bij de 24/7 klantenservice.
Uptime garantie van 99,95% procent
Aan het begin van deze Cloudways vs SiteGround heb je gelezen hoe belangrijk een snelle website wel niet is. Echter gaat dit samen met het uptime percentage. Aan een hele snelle website met een laag uptime percentage zal jij namelijk vrij weinig hebben.
Het uptime percentage geeft aan hoeveel minuten per jaar jouw website online staat en dus bereikbaar is. Je zult dus wel snappen dat dit percentage zo hoog mogelijk moet zijn, want als jouw website niet bereikbaar is mag hij gigantisch snel zijn, maar de bezoekers kunnen toch niet op jouw website komen.
SiteGround beschikt in dit geval over een uptime garantie van 99,95%. Dit is al erg hoog, maar uit verschillende testen blijkt dat SiteGround in praktijk een uptime percentage van 99,98% heeft. Dit is zelfs nog een stukje hoger! Hiermee is het uptime percentage van SiteGround even hoog als die van Cloudways!
Super eenvoudig dashboard
In de meeste gevallen maken hosting providers gebruik van een al bestaand beheersysteem. Neem in dit geval bijvoorbeeld een cPanel of Plesk. Deze systemen zijn hier speciaal voor ontworpen en werken daardoor best prettig. Echter zijn deze systemen toch nog best lastig wanneer jij zelf niet zo bekend bent met hosting.
Er zijn daarom hosting providers die ervoor hebben gekozen om zelf een doorontwikkelde variant van een systeem als cPanel of Plesk te ontwikkelen. SiteGround is een van de hosting providers die dit heeft gedaan en dat vind ik er persoonlijk erg prettig uitzien.
Naar mijn mening is dit systeem van SiteGround veel overzichtelijker en eenvoudiger in gebruik. Zelfs als je nog nooit wat met hosting hebt gedaan weet ik zeker dat jij hier eenvoudig de wat meer technische aanpassingen kunt doen.
Gratis CDN & Automatische backups
Net als bij Cloudways krijg je bij SiteGround ook gratis toegang tot een CDN. Zoals ik eerder in deze SiteGround vs Cloudways vergelijking aangaf is deze erg handig wanneer jij een meertalige website wilt maken. Vanuit het dashboard van SiteGround kun jij de CDN eenvoudig en snel activeren en zal jij direct de resultaten kunnen merken.
Verder beschikt ook SiteGround over de functionaliteit voor automatische backups. SiteGround maakt elke dag automatisch een backup van jouw website. Je kunt dus altijd terug naar een recente versie als er wat is fout gegaan.
Naast de automatische backups krijg jij bij SiteGround ook 5 sloten om zelf handmatig een backup te maken. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer jij op één dag meerdere wijzigingen wilt maken en tussendoor een backup wilt maken. Mocht er dan iets fout gaan zijn namelijk niet alle wijzigingen die jij eerder hebt gemaakt ook weg.
Met één klik een staging omgeving maken
Een andere functionaliteit waar ook zowel Cloudways als SiteGround over beschikken zijn de staging websites. Ook bij SiteGround krijg jij namelijk toegang tot deze functionaliteit en kun jij met één druk op de knop een volledige staging omgeving maken.
Met de url protection functionaliteit kun jij inloggegevens aan jouw website toevoegen, zodat Google niet meer op jouw website kan komen en daarmee voorkom je eventuele duplicate content problemen.
Je kunt na het maken van aanpassingen op jouw staging website kiezen om de volledige website te vervangen met de live website of alleen de zaken die jij aangepast hebt. Dit kan erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld alleen een kleine aanpassing hebt gemaakt.
Email hosting is inbegrepen
Een voordeel dat SiteGround heeft is dat e-mailhosting altijd is inbegrepen. Dit betekent dat jij erg eenvoudig professionele e-mailadressen kunt aanmaken die aansluiten op jouw domeinnaam. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres.
Wil jij e-mailadressen aanmaken voor verschillende afdelingen of personen binnen jouw bedrijf? Dan is dit ook mogelijk! Jij kunt vanuit het SiteGround dashboard helemaal zelf beslissen welke e-mailadressen jij gaat aanmaken.
Wat het extra prettig maakt is dat jij jouw SiteGround e-mailadressen kunt koppelen aan andere e-mailproviders. Zo kun je bijvoorbeeld jouw zakelijk mail ophalen in jouw gmail, zodat je erg eenvoudig kunt inzien. Vervolgens kun je ook instellen dat je vanuit die mailbox wilt kunnen reageren. Dit werkt erg prettig!
Cloudways vs SiteGround: Zijn er ook nadelen?
Inmiddels hebben we zowel Cloudways als SiteGround uitgebreid gereviewd, maar we hebben het nog niet over de nadelen gehad. Natuurlijk heeft niet elk product of dienst alleen maar voordelen. Voor elk product zijn er wel nadelen te vinden. Per persoon en situatie is alleen afhankelijk hoe groot een nadeel is. Voor mij kan een nadeel bijvoorbeeld heel klein zijn, terwijl datzelfde nadeel voor jou veel groter is.
In het volgende onderdeel van deze Cloudways vs SiteGround vergelijking wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen die ik heb kunnen vinden bij beide partijen. Na het lezen van deze nadelen kun jij beslissen of Cloudways of SiteGround de beste keuze is voor jou.
Cloudways heeft geen e-mail hosting inbegrepen
Het eerste nadeel dat ik heb kunnen vinden is dat Cloudways niet beschikt over e-mailhosting. De reden hierachter is vrij simpel. Cloudways richt zich op het hogere segment en wil de beste zijn op het gebied van webhosting. E-mail hoort hier volgens hun niet bij. Wanneer jij dus ook e-mail hosting wilt zal je ergens anders e-mailhosting moeten aanschaffen. Vanuit Cloudways kun je wel de Rackspace Email Add-on aanschaffen die $1 per maand kost.
Bij beide geen gratis domeinnaam
Soms zijn er hosting providers die naast een gratis SSL certificaat ook een gratis domeinnaam leveren. Dit is bij zowel Cloudways als SiteGround helaas niet het geval.
Klantenservice alleen in het engels
Voor beide hosting providers geldt ook dat de klantenservice alleen in het engels bereikbaar is. Aangezien jij deze Cloudways vs SiteGround vergelijking leest zal je hier waarschijnlijk al wel van op de hoogte zijn. Mocht engels voor jou toch een valkuil zijn? Dan kun je kiezen voor de nederlandse hosting provider Cloud86!
Cloudways vs SiteGround: Welke is gebruiksvriendelijk?
Nu we inmiddels ook de nadelen van zowel Cloudways als SiteGround hebben besproken is het tijd om verder te gaan. Voor nu betekent dit dat ik het wil hebben over de gebruiksvriendelijkheid. Laten in dit onderdeel van deze Cloudways vs SiteGround vergelijking maar eens gaan kijken welke provider het meest gebruiksvriendelijk is.
In dit geval kan ik zeggen dat zowel SiteGround als Cloudways beide beschikken over een super gebruiksvriendelijk dashboard. Je kunt erg makkelijk de weg vinden en ook het aanpassen van instellingen is erg eenvoudig.
Wat ik dan wel moet zeggen is dat SiteGround voor beginners misschien net wat eenvoudiger is. Cloudways is namelijk toch nog net weer wat uitgebreider wat het iets lastiger kan maken. Verder scoren beide providers op het gebied van gebruiksvriendelijkheid ruim voldoende.
SiteGround vs Cloudways: Welke is sneller?
Een ander erg belangrijk onderdeel is de snelheid. In deze Cloudways vs SiteGround vergelijking heb ik dat al verschillende keren aangegeven. Hieronder zal ik daarom dieper ingaan op de snelheid, zodat jij weet welke hosting provider nu echt sneller is.
Wanneer we echt kijken naar de prestaties op het gebied van snelheid is Cloudways een stukje sneller. Je moet hiervoor wel een server in Nederland hebben trouwens. Het is ook niet heel gek dat Cloudways wat sneller is, want zij maken gebruik van Cloud hosting en de hosting is daardoor ook een stuk duurder.
De snelheid van SiteGround is zeker niet slecht. Hieronder zie jij namelijk een screenshot van één van mijn websites die gehost staan op een WordPress hosting pakket van SiteGround. Zoals je kunt zien behaalt deze website een snelheid van 0,5 seconden!
Cloudways vs SiteGround: Wie heeft de beste klantenservice?
Naast snelheid is ook de klantenservice een erg belangrijk onderdeel. Hosting kan namelijk best technisch worden als je bepaalde zaken wilt aanpassen. Ook komt het nog wel eens voor dat er wat fout gaat op jouw website en dat je dit zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. In dit geval is het erg prettig als er een goede klantenservice aanwezig is.
Zowel Cloudways als SiteGround beschikken in dit geval over een 24/7 klantenservice die via chat bereikbaar is. Cloudways beschikt daarnaast ook nog over het ticketsysteem. SiteGround beschikt ook nog over e-mail en telefonische klantenservice. De mogelijkheden voor klantenservice gaan bij SiteGround dus net ietsje verder.
Als we kijken naar de gebruikservaring van de klantenservice heb ik geen directe voorkeur voor SiteGround of Cloudways. Beide hosting providers zijn erg vriendelijk en reageren super snel. Het is ook erg fijn dat ze medewerkers weten waar ze het over hebben. Hierdoor zal jij niet van het kastje naar de muur gestuurd worden.
SiteGround vs Cloudways: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?
Nu we inmiddels alle feiten over zowel Cloudways als SiteGround hebben besproken wil ik ook nog even dieper ingaan op de ervaringen. Wat zijn namelijk de ervaringen van alle andere klanten van Cloudways en SiteGround? In dit onderdeel ga ik dat voor je uitzoeken!
Als ik kijk op trustpilot naar Cloudways zie ik dat ze worden beoordeeld met 4,6 van de 5 sterren op basis van ruim 1.300 reviews. Er zijn dus meer dan genoeg andere klanten die ook positieve ervaringen hebben met de hosting van Cloudways.
SiteGround wordt op trustpilot beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren op basis van ruim 10.200 reviews. De score is dus iets hoger, maar er zijn vooral veel meer ervaringen te vinden. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door de prijzen van SiteGround.
SiteGround vs Cloudways: Wat zijn mijn ervaringen met beide partijen?
Nu we de ervaringen van andere gebruikers hebben behandeld wil ik ook nog even ingaan op mijn eigen ervaringen, want ook ik heb mijn ervaringen met zowel SiteGround als Cloudways.
Zelf heb ik een groot aantal van mijn websites al enkele jaren gehost bij SiteGround. Hier ben ik erg tevreden over. Naast dat de hosting erg snel is en je een hoge uptime krijgt vind ik de hosting ook erg eenvoudig werken. Daarbij is de hosting in vergelijking met andere providers erg goed geprijsd.
Bijna een jaar terug wilde ik met één van mijn websites overstappen naar een ‘betere’ hosting provider, omdat ik een meertalige website wilde maken. Hiervoor heb ik gekozen voor Cloudways. Ook dit bevalt mij tot op heden erg goed, maar je zit wel met de e-mail die je weer extern moet hosten. Daarnaast is het ook echt wel een stukje prijziger. SiteGround heeft voor mij daarom de voorkeur.
Cloudways vs SiteGround: Wat kosten ze?
Het laatste onderdeel dat ik in deze Cloudways vs SiteGround vergelijking nog even wil bespreken zijn de kosten, want wat zijn nu de exacte hosting kosten bij deze hosting providers?
Dit is natuurlijk afhankelijk van de soort hosting die jij kiest en het exacte pakket dat jij nodig hebt. Kies je voor Cloudways? Dan heb je alleen de keuze uit cloud hosting. Hiervoor beginnen de kosten vanaf $12 dollar per maand. Wil je het datacenter van AWS of Google Cloud gebruiken? Dan beginnen de kosten vanaf zo’n $35 dollar per maand.
Bij SiteGround maken ze gebruik van de wat meer basis web hosting, maar deze maakt wel weer gebruik van het Google Cloud platform. De snelheid en uptime zijn hier daarom zeker in orde. De kosten bij SiteGround beginnen dan ook bij €3,99 per maand.
Conclusie: Kun jij het beste kiezen voor Cloudways of SiteGround?
Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze Cloudways vs SiteGround vergelijking is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu het beste kiezen voor SiteGround of Cloudways?
Beide providers zijn erg snel, hebben een hoge uptime, zijn super gebruiksvriendelijk en beschikken over een 24/7 klantenservice. Er zijn daarom erg weinig grote verschillen. Het enige verschil is dat Cloudways gebruik maakt van Cloud hosting en SiteGround van Managed hosting.
Daarom kun je als beginner het beste kiezen voor de hosting van SiteGround, omdat dit meer dan voldoende is voor een erg goede prijs. Heb jij al een wat grotere website of webshop staan die jij wilt verhuizen? Dan kun je het beste kiezen voor Cloudways!
Cloudways vs SiteGround - Veelgestelde vragen
Is Cloudways beter dan SiteGround?
Nee, Cloudways is niet per definitie beter dan SiteGround. Wel maakt Cloudways gebruik van cloud hosting wat jouw website sneller maken maken dan wanneer je kiest voor SiteGround. Dit brengt echter ook wel flink wat extra kosten met zich mee.
Is Cloudways sneller dan SiteGround?
Ja, Cloudways is sneller dan SiteGround wanneer jij een server op de juiste locatie hebt. Ook is het dan wel belangrijk dat je kiest voor een datacenter van AWS of Google Cloud. De kosten hiervoor beginnen echter vanaf $35 dollar per maand. Dit is bij SiteGround maar €3,99 per maand.
Is SiteGround beter voor WordPress dan Cloudways?
Nee, SiteGround is niet per definitie beter voor WordPress dan Cloudways. Beide providers zijn volledig geoptimaliseerd voor WordPress. SiteGround heeft wel het voordeel dat het voor beginners wat gebruiksvriendelijker en goedkoper is.
Is SiteGround of Cloudways goedkoper?
Ja, SiteGround is een stuk goedkoper dan Cloudways. Bij SiteGround beginnen de kosten voor hosting vanaf €3,99 per maand. Bij Cloudways betaal je minimaal $12 per maand en dan heb je niet echt een heel goed datacenter.
Krijg je bij Cloudways en SiteGround gratis SSL?
Ja, je krijgt bij zowel Cloudways als SiteGround bij elk hostingpakket een gratis SSL certificaat.
Heeft SiteGround of Cloudways een betere klantenservice?
Zowel SiteGround als Cloudways beschikken over een 24/7 klantenservice. Wanneer ik echter de ervaringen van Cloudways lees op Trustpilot zie ik dat er best wat mensen zijn die niet tevreden zijn over de klantenservice van Cloudways. Wat dat betreft vind ik dat SiteGround een betere klantenservice heeft.
Tim Gerrits
Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!