Bluehost vs A2 Hosting 2024: Welke is het snelste & beste?

Het grootste verschil tussen Bluehost en A2 Hosting is dat A2 Hosting beschikt over server locaties in Nederland. Hierdoor ben jij verzekerd van een snellere website en zal jij beter gevonden gaan worden in Google. Verder beschikt A2 Hosting ook over turbo servers die jouw website nog eens tot wel 20 maal sneller maken dan bij andere hosting providers.

In deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking ga ik beide hosting providers uitgebreid met elkaar vergelijken om zo te achterhalen welke hosting provider jij op dit moment het beste kunt kiezen voor jouw website of webshop!

Wat ik je wel vast kan vertellen is dat beide hosting provider op dit moment tot de beste hosting providers behoren. Ze zullen daarom erg aan elkaar gewaagd zijn. Om deze reden ga ik in deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking uitzoeken welke hosting jij nu het beste kunt kiezen!

Logo-Bluehost

Bluehost is een erg bekende en populaire hosting provider. Inmiddels hosten ze meer dan 1,5 miljoen websites en domeinen. Bij Bluehost ontvang je altijd een gratis domeinnaam en SSL certificaat om jouw website of webshop beter te beveiligen. Bluehost levert hosting tegen lage prijzen wat erg veel mensen over de streep trekt om voor hun te kiezen. Verder kun je ook gratis gebruik maken van een CDN. In deze vergelijking ga ik Bluehost daarom vergelijken met A2 Hosting!

Van €7,62 voor €2,62

Logo-A2-hosting

A2 Hosting is een nog iets minder bekendere hosting provider in Nederland, maar in andere delen van de wereld behoort ook A2 Hosting tot de beste hosting providers. Doordat ze bijvoorbeeld gebruik maken van turbo servers is jouw website tot wel 20 keer sneller dan wanneer je kiest voor normale hosting. Verder beschikt A2 Hosting over een 24/7/365 klantenservice en ontvang je ook nog een gratis SSL certificaat. In deze vergelijking ga ik A2 Hosting vergelijken met Bluehost voor jou!

Van $10,99 voor $2,99

Inhoudsopgave

Bluehost vs A2 Hosting(Bluehost review)

Voor alle vergelijkingen die ik op mijn website maak schrijf ik voor beide producten eerst altijd een review. Hierdoor weet jij als lezer precies wat een product bijzonder maakt en hoe deze partij hiermee presteert tegenover andere hosting providers. Dit ga ik daarom nu eerst doen voor de webhosting van Bluehost en later in deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijken gaan we dan echt in op de verschillen tussen beide providers.

Voor nu betekent dit dus dat ik je eerst ga meenemen in de hosting van Bluehost, want wat maakt deze hosting zo bijzonder en wanneer zou jij het beste voor deze hosting kunnen kiezen? In ga het hieronder allemaal voor je uitzoeken.

Een van de bekendste hosting providers

Wanneer we het hebben over webhosting zullen erg veel mensen de naam Bluehost al wel eens eerder voorbij hebben horen komen. Op dit moment is Bluehost namelijk een van de bekendste en populairste hosting providers die jij voor jouw website of webshop kunt kiezen. Daarnaast zijn ze ook al super lang actief als hosting provider waarmee ze een erg betrouwbare naam hebben opgebouwd. 

Bluehost is zelfs zo’n populaire hosting provider dat ze net als SiteGround en Dreamhost door WordPress zelf worden aangeraden. Dit is een erg groot compliment, want als een groot bedrijf als WordPress jouw aanraadt voor hosting bekent dit dat jij echt een van de betere hosting providers bent voor in dit geval WordPress.

Wat ik hier wel bij wil benoemen is dat Bluehost niet beschikt over servers in nederland. Hier zal ik later in deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking meer over vertellen, maar dit wil eigenlijk zeggen dat jouw website op een server verder vanuit komt te staan wat jouw website trager maakt.

Bluehost-vs-A2-hosting

Meerdere datacenters over de wereld

Zoals je waarschijnlijk wel weet is de snelheid van een website of webshop enorm belangrijk. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat een bezoeker jouw website zal verlaten wanneer deze niet binnen 2 seconden is geladen. Gebeurt dit bij jouw? Dan gaat jouw bezoekers waarschijnlijk naar jouw concurrent en dat wil je voorkomen. 

Naast dat een snelle website belangrijk is voor het aantal conversies op jouw website is het ook enorm belangrijk om gevonden te worden in Google. Des te sneller jouw website of webshop is des te beter jouw website gevonden kan gaan worden in Google. 

Server locaties spelen hier een erg belangrijk rol, want hoe dichter een server bij jouw website bezoekers is gevestigd des te sneller jouw website geladen kan worden. Een server in het land waar jouw bezoekers vandaan komen is daarom erg belangrijk. In dit geval beschikt Bluehost niet over een server in Nederland wat toch wel een nadeel is.

Super gebruiksvriendelijk dashboard

Een van de redenen dat Bluehost is uitgeroepen als beste WordPress hosting provider is door de gebruiksvriendelijkheid. Op dit moment wordt meer dan 50% van alle websites gebouwd met WordPress en lang niet iedereen is even technisch aangelegd. Dit ook helemaal niet gek, want met WordPress kun je zonder technische kennis zelf een eigen website maken

Er komen alleen wel veel zaken bij kijken op het gebied van hosting. Het is voor een hosting provider daarom erg belangrijk om hun hosting zo toegankelijk mogelijk te maken en dat hebben ze bij Bluehost dan ook erg goed gedaan. Wanneer jij een hosting pakket hebt aangeschaft krijg jij namelijk toegang tot een super gebruiksvriendelijk dashboard waar jij zonder technische kennis de meeste punten kunt aanpassen. 

Functionaliteiten als het aanmaken van e-mailadressen, WordPress installeren, domeinen doorverwijzen en het maken van backups kun jij via het dashboard van Bluehost erg eenvoudig doen.

Bluehost-dashboard

Gratis domeinnaam & SSL certificaat

Wanneer jij zelf een website of webshop gaat maken zijn een domeinnaam en SSL certificaat erg belangrijk. Het domeinnaam is het adres waarop jouw website staat. Dit is dus het adres wat jij in jouw browser zoekt om op jouw website te komen. In mijn geval is dit dus nolimitwebdesign.nl

Een SSL certificaat zorgt voor een veiligere website. Standaard maakt een website verbinding met de server via een HTTP verbinding. Deze verbinding is niet beveiligd en de data kan onderschept worden door hackers. Het SSL certificaat zorgt voor een beveiligde HTTPS verbinding die gebruik maakt van een versleutelde verbinding. Hier kunnen hackers een stuk lastiger tot helemaal niet bij. 

Normaalgesproken betaal je voor een domeinnaam met SSL certificaat enkele tientjes per jaar, maar bij Bluehost krijg jij deze nu tijdelijk helemaal gratis bij aanschaf van een hostingpakket. Dit is dan ook zeker een voordeel van Bluehost!

Geen limiet op het aantal websites

Ben jij van plan om meerdere websites vanuit een hosting pakket te beheren? Dan is het belangrijk om te controleren of jouw hostingpakket hiervoor geschikt is. Lang niet alle hosting pakketten zijn namelijk geschikt om meerdere websites in te plaatsen. Is dit wel mogelijk? Dan is het goed om te controleren of je hiervoor voldoende schijfruimte en bandbreedte hebt, want ook hierdoor kan dit lastig worden.

Bij Bluehost zal dit geen probleem worden, want je krijgt de mogelijkheid om meerdere websites en domeinen in één pakket te plaatsen. Vanuit dit pakket kun jij jouw websites beheren en eenvoudig aanpassingen maken. Ook dit is daarom een erg fijne functionaliteit waarover Bluehost beschikt!

Toegang tot professionele website templates

Ga jij jouw website of webshop maken met WordPress? Dan is het erg belangrijk om gebruik te maken van een goed WordPress thema. Een WordPress thema zorgt namelijk voor de beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en snelheid van jouw website. Ook bepaald het thema voor een groot deel de functionaliteiten die jij op jouw website kunt gebruiken.

Er zijn daarom een aantal WordPress thema’s die ik jou kan aanraden. In dit geval gaat het om het Astra WordPress thema, Neve Theme, Elementor Pro en Divi van Elegant Themes.

Kies jij voor Bluehost? Dan is het niet noodzakelijk om een van deze thema’s te gebruiken. Bij aanschaf van een hostingpakket bij Bluehost krijg jij namelijk ook toegang tot een flinke bibliotheek aan demo websites. Deze thema’s kun jij met één druk op de knop naar jouw website importeren en vervolgens zonder enige technische kennis helemaal naar wens maken!

Bluehost-vs-A2-hosting-website-templates

Bluehost vs A2 Hosting(A2 Hosting review)

Nu we in deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking Bluehost uitgebreid hebben besproken is het tijd om verder te gaan. In dit geval betekent dit dat we gaan kijken naar de hosting van A2 Hosting. A2 Hosting is namelijk net als Bluehost een populaire hosting provider die beschikt over een snelle en betrouwbare hosting. Hieronder ga ik voor jou uitzoeken wat A2 Hosting bijzonder maakt en hoe A2 Hosting presteert tegenover de hosting van Bluehost.

Een van de snelste hosting providers

Zoals je helemaal aan het begin van deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking hebt gelezen is snelle hosting erg belangrijk. A2 Hosting heeft er daarom alles aan gedaan om hun hosting een van de snelste van dit moment te maken. Ik kan je inmiddels zeggen dat dit ze zeker is gelukt.

Zo beschikt A2 Hosting over server locaties in nederland waardoor jouw website al sneller is dan wanneer je kiest voor Bluehost. Verder maakt A2 Hosting ook nog eens gebruik van Turbo servers. Deze servers zijn gemaakt om echt de maximale snelheden te kunnen bieden. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat jouw website op een turbo server tot wel 20 keer sneller is dan wanneer deze staat op een normale server. 

Met de hosting van A2 Hosting kun jij het jouw concurrenten daarom erg lastig maken, doordat zij veel moeite zullen moeten doen om even snel te zijn als jouw website.

Bluehost-vs-A2-hosting-review

99,95% uptime garantie

Naast snelheid is ook het uptime percentage erg belangrijk. Dit getal geeft namelijk in een percentage weer hoeveel minuten per jaar jouw website live staat en dus bereikbaar is. Zoals je wel zult snappen is belangrijk dat jouw website zoveel mogelijk van de tijd online staat en bereikbaar is. Het is daarom super belangrijk om te kiezen voor een hosting provider met een hoge uptime garantie.

Een hosting provider vinden met een uptime garantie van 100% is vrijwel onmogelijk. Is er een provider die dit wel zegt? Dan is het de vraag wat je ervan moet geloven. Ik raad jouw daarom aan om te kiezen voor een hosting provider die minimaal beschikt over een uptime van 99,9%. Wanneer je lager gaat kan dit best veel invloed hebben op de prestaties van jouw website.

Wanneer we Bluehost en A2 Hosting met elkaar vergelijken op het gebied van uptime is A2 Hosting wel de verdiende winnaar. Met een uptime van 99,95% doen zij het beter dan Bluehost met een 99% uptime.

Maximale prestaties op gebied van beveiliging

Naast snelheid is ook beveiliging erg belangrijk wanneer jij een hosting provider kiest. De laatste jaren gaat er steeds meer digitaal en dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Hierdoor zie je de laatste jaren al steeds meer cyber criminaliteit toenemen. Zo komt er regelmatig in het nieuws dat er privacy gevoelige data is gestolen van klanten bij grote internationale partijen.

Het is daarom erg belangrijk dat jij jouw website vanaf het begin direct goed beveiligd. Vooral wanneer je veel gaat werken met privacygevoelige data. Denk bijvoorbeeld aan formulieren of hele bestelsystemen. 

Bij A2 Hosting doen ze daarom alles aan de maximale beveiliging van hun servers en indirect dus ook voor jouw website of webshop. Natuurlijk kun je zelf nog een aantal extra stappen nemen, maar op het gebied van hosting heeft A2 Hosting wel een van de betere beveiligingen.

A2-hosting-vs-Bluehost

WordPress standaard geïnstalleerd

Zoals je eerder in deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking al hebt gelezen is wordt meer dan 50% van alle websites gemaakt met WordPress. De reden hierachter is vrij logisch, want WordPress is op dit moment een van de beste en makkelijkste manieren om zelf een eigen website te maken. 

Bij A2 Hosting hebben ze er daarom voor gekozen om WordPress automatisch te installeren wanneer jij een hosting pakket aanschaft. Natuurlijk kun je ook kiezen om met een ander CMS systeem jouw website te maken vanuit A2 Hosting. In dit geval kun je een groot aantal systemen met één druk op de knop installeren. 

Bij veel hosting providers kun je een systeem als WordPress met één druk op de knop installeren, maar bij A2 Hosting gaat dit zelfs volledig automatisch. Is dit een must? Nee, maar het is wel net weer wat makkelijker.

Automatisch backups laten maken

Heb jij jouw website eenmaal staan? Dan zul je deze regelmatig moeten updaten of wil je in de loop der tijd wel eens wat onderdelen aanpassen of optimaliseren. Je kunt deze aanpassingen natuurlijk direct op jouw live website doen, maar als hier wat fout gaat is dit ook direct voor iedereen zichtbaar. 

Om dit proces wat makkelijker te maken kun je ervoor kiezen om van te voren een backup te maken. Mocht er dan wat fout gaan kun je in ieder geval met één druk op de knop terug naar de vorige versie. Natuurlijk kun je het beste gebruik maken van een acceptatie website, maar daar vertel ik je later in deze Bluehost vs A2 Hosting review meer over.

Wanneer je kiest voor A2 Hosting is het goed om te weten dat het systeem automatisch backups van jouw volledige hostingpakket maakt. Dit is erg prettig, want mocht er bij een update wat fout gaan kun je dus altijd terug naar een recente versie. Je kunt daarnaast ook nog handmatige back-ups maken als je een hele recente backup wilt hebben.

A2-hosting-ervaringen

Eenvoudig een acceptatie website maken

In het vorige onderdeel van deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking gaf ik aan dat het verstandig is om een backup op een acceptatie of staging website te maken. Ik zal je hier even uitleggen wat dit precies is. 

Een acceptatie website kun je zien als exacte kopie van je huidige website die volledig afgeschermd staat van Google. Op deze website kun jij vervolgens updates doen of bepaalde aanpassingen maken. Wanneer dit op de acceptatie website helemaal werkt en alles volledig naar wens is kun je deze met één druk op de knop overzetten naar je live website.

Hierdoor voorkomen je eventuele problemen op jouw live website en ben je dus net een stukje veiliger. Vanuit het dashboard van A2 Hosting kun jij met één druk op de knop een acceptatie website maken en deze vervolgens ook met één klik publiceren.

Eigen snelheid optimalisatie plugin

Hosting heeft de grootste invloed op de snelheid van jouw website. Echter zal je de snelheden die hosting provider opgeven in praktijk vrijwel nooit halen. Deze testen worde namelijk gedaan met een kale installatie die natuurlijk een stuk lichter is dan jouw website.

Jij zult op jouw website natuurlijk een thema installeren, tekst toevoegen en waarschijnlijk zelfs afbeeldingen of video’s toevoegen. Dit hoort allemaal thuis op een website, maar maakt jouw website natuurlijk wel weer een stukje trager. Het is daarom belangrijk om jouw website te optimaliseren op het gebied van snelheid. 

Bij veel hosting providers moet jij dit handmatig doen wat al snel vrij technisch wordt. A2 Hosting heeft er daarom voor gekozen om een optimalisatie plugin te ontwikkelen die jij gratis kunt gebruiken als klant. Deze plugin voert een groot aantal optimalisaties binnen WordPress uit om jouw website weer sneller te maken. Na het installeren van zo’n plugin zijn laadtijden van minder dan 2 seconden eenvoudig haalbaar.

A2-hosting-snelheids-plugin

Automatische updates

Kun jij je nog herinneren dat we het eerder in deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking hadden over meerdere websites in één pakket? Bij A2 Hosting is dit allemaal mogelijk, maar ze bieden hier nog weer wat extra’s.

Wanneer jij meerdere websites vanuit één hostingpakket beheert kan dit al snel vrij veel tijd kosten voor het updaten van websites, thema’s en plugins. A2 Hosting heeft daarom een plugin toegevoegd om jouw website, thema’s en de gebruikte plugins automatisch te updaten. 

Dit kan een erg goede functionaliteit zijn, maar natuurlijk kan er altijd wat misgaan bij het updaten van een plugin. Het is daarom in ieder geval goed om na het updaten het functioneren van de website even te controleren. Mocht er iets fout zijn gegaan kun je ook altijd met de back-up weer terug naar de vorige versie.

Bluehost vs A2 Hosting: Zijn er ook nadelen

Inmiddels hebben we zowel Bluehost als A2 Hosting uitgebreid gereviewd, maar we hebben het nog niet over de nadelen gehad. Natuurlijk heeft niet elk product of dienst alleen maar voordelen. Voor elk product zijn er wel nadelen te verzinnen. Per persoonlijk en situatie is alleen afhankelijk hoe groot een nadeel is. Voor mij kan een nadeel bijvoorbeeld heel klein zijn, terwijl datzelfde nadeel voor jou heel groot is. 

In het volgende onderdeel van deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking wil ik daarom dieper ingaan op de nadelen die ik heb kunnen vinden bij beide partijen. Na het lezen van deze nadelen kun jij beslissen of Bluehost of A2 Hosting de beste keuze is voor jou.

Bluehost heeft geen .nl domein extensie

Zoals je eerder in deze Bluehost vs A2 Hosting review hebt gelezen ontvang je bij Bluehost een gratis domeinnaam bij aanschaf van een hostingpakket. Er is echter een nadeel en dat is dat Bluehost geen .nl domeinen aanbiedt.

Dit kan een nadeel zijn wanneer je graag een autoriteit wilt opbouwen op de nederlandse markt. Mocht je wel echt voor de hosting van Bluehost willen kiezen? Dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor de .com domeinnaam.

Geen automatische backups

Ook het maken van backups is erg belangrijk voor het geval er wat fout gaan op jouw website. Het is in dit geval erg prettig dat dit automatisch gaat, want hierdoor heb jij hier geen omkijken meer naar. Het is dan ook erg jammer om te zien dat Bluehost niet beschikt over een automatisch backup systeem. Dit doen andere hosting providers dan ook een heel stuk beter.

Bij A2 hosting minder keuze uit datacenters

Een nadeel dat ik dan weer heb gevonden bij A2 Hosting is dat ze niet super veel datacenters hebben. Gelukkig is dit probleem voor Nederland niet van toepassing, want A2 Hosting beschikt wel over een server locatie in Nederland. Wil jij je echter focussen op een ander land? Dan is het goed om te controleren of A2 Hosting beschikt over datacenters op deze locatie.

Bluehost vs A2 Hosting: Welke is gebruiksvriendelijk?

Nu we ook de nadelen van zowel Bluehost als A2 Hosting hebben besproken is het tijd om dieper in te gaan op de gebruiksvriendelijkheid van zowel Bluehost als A2 Hosting. Welke hosting provider is nu echt gebruiksvriendelijker en kun je daarom als beginner het beste kiezen?

Het dashboard van Bluehost is erg gebruiksvriendelijk en daardoor voor iedereen erg eenvoudig in gebruik. Dit is dan ook de reden dat door WordPress zelf worden aangeraden als beste hosting provider. Echter heeft de hosting van Bluehost wel een flink aantal nadelen. 

Wanneer we deze nadelen tegenover het dashboard van A2 Hosting leggen is het dashboard van A2 Hosting ook erg gebruiksvriendelijk. Misschien scoort deze net iets minder als Bluehost, maar ik kan je garanderen dat je ook via het dashboard van A2 Hosting erg eenvoudig alles volledig naar wens kunt instellen.

Gebruiksvriendelijkheid-A2-hosting-vs-Bluehost

A2 Hosting vs Bluehost : Welke is sneller?

Wanneer we het over webhosting hebben is snelheid een van de belangrijkste onderdelen. Het bepaald immers voor een groot deel hoe goed jouw website gevonden gaat worden in Google. Kun jij je het begin van deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking nog herinneren? Daar hadden we het namelijk ook over de servers en uptime. Laten we daarom maar eens kijken naar snelheid in het algemeen.

Ik denk dat je al wel kunt raden wat mijn mening op dit gebied is. De hosting van Bluehost is best snel, maar lang niet zo snel als de hosting van A2 Hosting. Daarbij komt ook nog eens dat Bluehost een mindere uptime heeft en niet beschikt over een server locatie in Nederland. 

Daarbij komt ook nog weer dat A2 Hosting beschikt over een snelheids optimalisatie plugin voor WordPress. Bluehost beschikt niet over zo’n soort systeem. Op het gebied van snelheid is A2 Hosting daarom echt een betere keuze dan Bluehost.

SiteGround-vs-A2-hosting-snelheid

Bluehost vs A2 Hosting: Wie heeft de beste klantenservice?

Naast snelheid is ook de klantenservice een erg belangrijk onderdeel. Hosting kan namelijk best technisch worden als je bepaalde zaken wilt aanpassen. Ook willen er nog wel eens problemen met jouw website ontstaan. UIteraard wil je deze problemen zo snel mogelijk opgelost hebben. In dit geval is het erg fijn dat je terecht kunt bij de klantenservice van jouw hosting provider.  

In dit geval claimen beide hosting providers te beschikken over een 24/7 klantenservice die via live chat beschikbaar is. Naar mijn eigen ervaring zitten hier alleen wel flinke verschillen tussen. Zo heb ik een aantal keer de klantenservice van Bluehost benaderd, maar ik krijg hier toch vaak het gevoel dat ik van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Bij A2 Hosting gaat dat toch echt wel een stuk beter. Klantenservicemedewerkers hebben daadwerkelijk kennis van hosting en weten daarom ook direct waar ze het over hebben. Dit is duidelijk terug te zien, want je wordt hier echt super snel en goed geholpen.

A2 Hosting vs Bluehost: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

In deze A2 Hosting vs Bluehost vergelijking zijn we al ingegaan op alle functionaliteiten, hebben we de nadelen besproken en hebben we onder andere de kwaliteit van de klantenservice vergeleken. Toch zijn er nog een paar dingen die ik met je wil doornemen. Zo wil ik je ook laten zien wat de ervaringen van andere klanten zijn. Zijn beide providers namelijk wel echt zo goed?

A2 Hosting scoort op Trustpilot maarliefst 4.5 van de 5 sterren op basis van 1576 reviews. Hiervan kunnen we dan ook zeker zeggen dat de andere klanten van A2 Hosting ook erg tevreden zijn over hun hosting en de geleverde service van A2 Hosting.

Bluehost scoort dan toch echt wel een heel stuk minder. Op Trustpilot wordt Bluehost namelijk beoordeeld met 3.0 van de 5 sterren op basis van 2300 ervaringen. Ook op het gebied van ervaringen is A2 Hosting voor in Nederland de betere keuze!

A2-hosting-vs-Bluehost-ervaringen

A2 Hosting vs Bluehost: Wat zijn mijn ervaringen met beide partijen?

Nu we de ervaringen van andere gebruikers hebben kunnen lezen wil ik ook nog even ingaan op mijn eigen ervaringen, want ik heb ook mijn ervaringen bij zowel Bluehost als A2 Hosting.

Zelf heb ik op dit moment twee websites gehost bij A2 Hosting. Mijn ervaringen met deze provider zijn erg goed. Zowel op het gebied van snelheid, beveiliging en ook klantenservice. Het is gewoon het totaalpakket dat jij bij deze hosting provider krijgt voor een goede prijs.

Bij Bluehost heb ik op dit moment zelf geen websites gehost. Wel maak ik regelmatig websites en webshops voor klanten. Sommige van deze klanten hebben hun website gehost bij Bluehost en daardoor heb ik enige ervaringen met deze hosting provider. Zelf ben ik eigenlijk niet echt fan van deze hosting, omdat het allemaal net wat minder is, terwijl ze zich profileren als een van de beste hosting providers.

Bluehost vs A2 Hosting: Wat kosten ze?

Het laatste onderdeel van deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking dat ik wil bespreken zijn de prijzen, want wat zijn de exacte hosting kosten nu bij deze hosting providers?

Natuurlijk is dit afhankelijk van de soort hosting die jij kiest, maar laten we in dit geval uitgaan van de standaard hosting. Bij Bluehost betaal je minimaal €2,64 per maand. Dit kan oplopen tot ongeveer €12,46.

Kies je voor A2 Hosting? Dan beginnen de prijzen bij $2.99 per maand. Deze kosten kunnen oplopen tot $12.99 per maand. Bedenk je dan wel dat je bij de twee duurste pakketten ook toegang krijgt tot de turbo servers wat zorgt voor een enorm snelle website.

Bluehost-vs-A2-hosting-kosten

Conclusie: Kun jij het beste kiezen voor Bluehost of A2 Hosting?

Nu we aan het einde van deze Bluehost vs A2 Hosting vergelijking zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu het beste kiezen voor Bluehost of A2 Hosting?

Heb jij deze volledige Bluehost vs A2 Hosting vergelijking gelezen? Dan zul je waarschijnlijk wel weten welke provider mijn voorkeur heeft. De Hosting van A2 is simpelweg een stuk sneller en veiliger. Daarnaast hebben ook andere klanten hier betere ervaringen en krijg je toegang tot een erg goede klantenservice.

Natuurlijk is de hosting van Bluehost niet slecht, maar ten opzichte van A2 Hosting heeft Bluehost wel een aantal grote nadelen.

Bluehost vs A2 Hosting - Veelgestelde vragen

Nee, Bluehost is niet beter dan A2 Hosting. Wanneer we kijken naar de prijzen, snelheden, beveiliging en klantenservice is A2 Hosting op elk gebied een betere keuze.

Ja, je kunt jouw website eenvoudig van A2 Hosting naar Bluehost verhuizen. Hier kan de klantenservice van Bluehost jou zelfs bij helpen als je het juiste hostingpakket kiest.

Voor WordPress hosting is A2 Hosting beter dan Bluehost. Dit komt simpelweg doordat A2 Hosting veel sneller is en standaard WordPress installeert. Daarbij beschikken ze ook nog over een extra WordPress plugin om jouw website nog sneller te maken.

De prijzen van Bluehost en A2 Hosting liggen vlak bij elkaar. Zo betaal je bij Bluehost €2,64 per maand en bij A2 Hosting $2.99 per maand. Wanneer je de kosten van A2 Hosting omrekent naar euro’s zijn deze vrijwel gelijk.

Nee Bluehost heeft geen betere klantenservice dan A2 Hosting. Beide hosting providers hebben een 24/7 klantenservice, maar die van A2 Hosting is veel professioneler en sneller. Daarbij kunnen ze jou ook veel sneller helpen.

A2 Hosting is overduidelijk sneller dat Bluehost. Bluehost beschikt namelijk niet over server locaties in Nederland. Daarbij komt ook nog dat A2 Hosting beschikt over turbo servers waardoor jouw website tot wel 20x sneller is!

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

A2-hosting-logo
4.9/5