A2 Hosting Review 2024: Beste Keuze? Mijn Ervaringen!

Samenvatting:Ben jij op zoek naar een snelle en betrouwbare webhosting partij voor jouw website of webshop? Dan kan A2 Hosting zo maar eens de juiste keuze zijn voor jou. A2 Hosting is namelijk super snel, omdat ze beschikken over servers in Amsterdam, verder kun je met één druk op de knop WordPress installeren, gratis gebruik maken van een CDN en ontvang je een gratis SSL certificaat.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij tijdelijk tot wel 76% korting krijgen. Uiteraard ontvang jij hierbij ook nog het gratis SSL certificaat en toegang tot de 24/7 klantenservice. Heb jij toch nog twijfels over A2 hosting? Dan kan ik je zeker aanraden om deze A2 hosting review eens te lezen, want hierin deel ik ook mijn ervaringen!

A2-hosting-logo

Van $12,99 voor $2,99

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.7/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is A2 Hosting precies?

Voordat ik deze A2 hosting review wil beginnen wil ik het eerst even over het bedrijf zelf hebben. Ik snap dat jij deze review leest, omdat je wilt weten of A2 hosting de beste hosting provider voor jou is, maar toch is ook dit erg belangrijke informatie. Uit deze informatie kun jij namelijk al besluiten of A2 Hosting aan jouw wensen voldoet en betrouwbaar is.

Het bedrijf A2 Hosting is in 2001 opgericht door Bryan Muthig. We kunnen daarom wel stellen dat A2 hosting al een lange tijd meegaat, want inmiddels zijn ze al ruim 20 jaar actief op het gebied van webhosting. Dit heeft een aantal redenen. Zo spelen ze namelijk goed in op wat de klant wil en dat is snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Hier hebben ze daarom bij de ontwikkeling van hun bedrijf erg veel tijd in gestopt.

Zoals A2 hosting zelf aangeeft kunnen de pagina’s op jouw website wel tot 20 keer sneller laden. Dit komt doordat A2 hosting gebruik maakt van SSD’s en Turbo servers om jouw website zo snel mogelijk te laden. Naast dat jouw website erg snel is garanderen ze ook een uptime garantie van 99,9% en dat is erg hoog.

Webhosting bedrijven stoten natuurlijk veel uit en dat is nadelig voor de natuur. Net als Flywheel heeft A2 Hosting er daarom voor gekozen om gebruik te maken van groene hosting. Door dit op de juiste manier op te pakken is A2 Hosting al sinds 2007 100% klimaatneutraal.

A2-hosting-review

A2 Hosting Review: Waarom zou jij voor de hosting van A2 moeten kiezen?

Zoals je net al hebt kunnen lezen was A2 hosting er al erg vroeg bij. Op dit moment zijn ze namelijk al meer dan 20 jaar actief en dat heeft ze internationaal echt wel een flinke boost gegeven. Door al deze kennis en ervaring weten ze bij A2 als geen ander wat belangrijk is voor een goede en succesvolle website of webshop.

In het volgende onderdeel van deze A2 Hosting review zal ik daarom dieper ingaan op alle functionaliteiten waarover A2 Hosting beschikt. Daarbij zal ik ook uitleggen wat dit precies inhoudt en hoe A2 hiermee scoort in verhouding op de andere populaire hostingpartijen van dit moment.

A2 hosting beschikt over hostingpakketten voor iedereen

Waarschijnlijk lees jij deze A2 Hosting review, omdat jij zelf een eigen WordPress website maken wilt. Om dit te kunnen doen heb je natuurlijk webhosting nodig, want zonder webhosting kun jij jouw website of webshop niet online krijgen. Echter is het kiezen van de juiste webhosting vaan erg lastig.

A2 hosting heeft hier daarom goed op ingespeeld, want zij maken het voor hun (potentiële) klanten zo makkelijk mogelijk. Op dit moment beschikt A2 Hosting namelijk over verschillende soorten hosting. Denk bijvoorbeeld aan Shared hosting, Cloud hosting, Managed hosting, VPS hosting en Dedicated server hosting. Onder elke soort hosting vallen ook weer verschillende pakketten. Doordat A2 hosting op ieder niveau actief is is er voor iedereen een perfect pakket te vinden.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Shared hosting wat al begint bij $2.99 per maand. Het is goed om hierbij te weten dat je totaal geen technische kennis nodig hebt om hiermee aan de slag te gaan, maar daar zal ik je later in deze A2 Hosting review meer over vertellen.

A2-hosting-review-prijzen

Hoge prestaties & uptime

Wanneer jij zelf jouw eigen website of webshop wilt gaan bouwen is het kiezen van de juiste webhosting erg belangrijk. De hosting die jij kiest heeft namelijk veel invloed op de prestaties die jouw website gaat halen. Zo speelt de snelheid van jouw website bijvoorbeeld een grote rol in hoe goed jouw website gevonden gaat worden in Google. Wil jij meer bezoekers op jouw website? Dan is goede webhosting dus echt een must.

Verder is ook de uptime erg belangrijk. Het uptime percentage geeft in procenten weer hoeveel minuten per jaar jouw website of webshop online staat en dus bereikbaar is. Zoals je wel zult snappen moet dit percentage zo hoog mogelijk zijn, want jouw website moet zo lang mogelijk online staan. Kies je voor A2 Hosting? Dan heb je een uptime garantie van 99,9%! Dit is echt super goed, want het garanderen van een 100% uptime garantie is technisch gezien vrijwel onmogelijk.

Om te laten zien welke laadtijden met de webhosting van A2 Hosting mogelijk te zijn heb ik de snelheid zelf ook even getest. De resultaten van deze test kun jij zien in de afbeelding hieronder.

snelheid-siteground-website

A2 hosting maakt gebruik van SSD schijven

Zoals je hierboven al hebt gelezen is snelheid super belangrijk en daarom heeft A2 Hosting hier ook vol op ingezet. Dit hebben ze onder andere gedaan met de SSD schijven die zij op hun servers gebruiken. Bij veel hostingpartijen zit deze functionaliteit alleen in de duurdere pakketten, maar bij A2 Hosting krijg je deze functionaliteit ook al bij de instappakketten.

De SSD schijven slaan informatie op net als de normale harde schijven. Het voordeel van de SSD schijven is dat dit op een net andere manier gaat waardoor alles veel sneller verloopt. Het resultaat hiervan is dat de SSD schijven de verzoeken van de server sneller kunnen verwerken en jouw website of webshop dus ook een stuk sneller is.

Beschikt over VPS hosting oplossingen

Veel hostingpartijen beschikken over shared webhosting. Het voordeel hiervan is dat het erg goedkoop is, maar het heeft ook een aantal nadelen. Zo deel jij alle kracht van de servers met een groot aantal andere websites. Dit gaat allemaal ten koste van de prestaties van jouw website. Daarbij is het ook makkelijker voor hackers om in jouw website te komen doordat ze via de server altijd wel een zwakke website kunnen vinden.

Wanneer jij jouw website iets serieuzer neemt en ook een iets groter budget hebt is VPS hosting een betere keuze. Met VPS hosting staat jouw website namelijk niet meer op een gedeelde server waardoor jouw website veel sneller en veiliger is. Uiteraard bedragen de kosten dan ook net wat meer, maar als je mij vraagt wat ik aanraadt is dat sowieso de VPS hosting. Om het helemaal goed te doen zou je ook nog kunnen kiezen voor Dedicated server hosting, maar dan moet je wel echt een groot budget hebben.

A2-hosting-review-specs

Automatisch back-ups laten maken

Beveiliging van jouw website of webshop is erg belangrijk, want jij wilt jouw website ten alle tijde online hebben staan en de verzamelde data zo goed mogelijk beveiligen. In veel gevallen wordt dit door de hostingpartij opgepakt en die taak nemen zij erg serieus. De servers zijn namelijk erg goed beveiligd en worden 24/7 gecontroleerd op aanvallen.

Naast dat A2 Hosting de beveiliging erg serieus neemt kun jij zelf natuurlijk ook nog een aantal dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van back-ups. Bij veel hostingpartijen moet dit nog handmatig, maar dat is natuurlijk niet erg handig. Je wilt natuurlijk niet elke keer handmatig een backup moeten maken als jij wat aan jouw website wilt gaan veranderen.

Bij A2 Hosting kun jij daarom automatisch back-ups laten maken. DIt houdt in dat A2 Hosting automatisch dagelijks een back-up maakt van jouw website. Mocht er dan wat fout gaan ben jij altijd verzekerd van een actuele back-up die jij met één druk op de knop kunt terugzetten. Wil je toch ook nog handmatig extra back-ups maken? Dan is dit natuurlijk ook mogelijk!

Ontvang een gratis SSL certificaat

Hierboven heb ik al een aantal maatregelen besproken die A2 Hosting neemt om jouw website of webshop zo goed mogelijk te beveiligen. Het SSL certificaat ontbrak hier alleen nog. Deze wil ik daarom nu even bespreken, omdat ook deze bijdraagt aan de beveiliging van jouw website of webshop.

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat jouw website gebruik maakt van een HTTPS verbinding. Normaal gesproken gaat dit via de standaard HTTP verbinding, maar die is stukken minder goed beveiligd waardoor hackers makkelijk bij de data kunnen. Door gebruik te maken van een SSL certificaat is dit onmogelijk, omdat jouw website de data nu verstuurd via de beveiligde HTTPS verbinding.

Bij veel hostingpartijen moet je extra betalen voor een SSL certificaat, maar bij A2 Hosting is dat niet het geval. Jij ontvang hier namelijk een gratis SSL certificaat wanneer jij besluit om een hostingpakket af te nemen.

A2-hosting-wordpress

Maak gratis gebruik van A2 hosting hun CDN

Richt jij je met jouw website op verschillende landen? Of richt jij je op een super groot land? Dan wil jij jouw website natuurlijk op meerdere servers hebben staan. Hierdoor kan de website namelijk geladen worden van de server die het dichts bij de bezoeker is. Dit zorgt voor een snellere website en een hoger conversiepercentage.

Wanneer je kiest voor de hosting van A2 kun jij gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN). Dit is een netwerk dat een groot aantal servers over de wereld aan elkaar verbindt. Wanneer iemand vervolgens jouw website of webshop bezoekt wordt automatisch de juiste server gebruikt waardoor jouw website de maximale prestaties kan behalen.

Richt jij je op alleen Nederland of België? Dan zul je dit niet nodig hebben, omdat deze landen vrij klein zijn. A2 Hosting beschikt standaard al over een server in Amsterdam en dat is voor een website in Nederland echt voldoende.

A2 hosting maakt gebruik van het cPanel

Wanneer je kiest voor A2 Hosting maak je automatisch gebruik van het cPanel. Dit is eigenlijk het dashboard waarmee jij alles in jouw hostingpakket kunt beheren. Er zijn hier verschillende systemen voor, maar het cPanel wordt toch wel veel uit het meeste gebruikt, omdat het over alle functionaliteiten beschikt die jij nodig zou kunnen hebben. Een hosting provider die beschikt over cPanel hosting is dan wel zo prettig.

Naast dat het cPanel beschikt over alle functionaliteiten die jij nodig hebt, is het ook nog eens erg makkelijk in gebruik. Zo maak dit systeem het mogelijk om zonder enige technische kennis alles eenvoudig aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van WordPress met één klik.

A2-hosting-review-nederlands

A2 hosting beschikt over een eigen WordPress plugin

Een ander voordeel van A2 Hosting is dat ze beschikken over een eigen WordPress plugin. Er zijn maar weinig hostingpartijen die hierover beschikken, maar het is wel echt van enorm veel toegevoegde waarde. Via deze plugin kun jij namelijk de volledige optimalisatie van jouw website doen. Doordat A2 hosting over een eigen optimalisatie plug-in beschikt laten ze goed zien dat ze een betrouwbare hostingpartij zijn.

Natuurlijk kan dit ook via diverse andere plug-ins, maar vaak levert dit toch problemen op. Veel plug-ins zijn namelijk algemeen en niet perfect afgestemd op een specifieke hostingpartij. Doordat SiteGround en A2 Hosting wel over zo’n plugin beschikken kun jij erg eenvoudig jouw website optimaliseren. De volgende optimalisaties kun jij bijvoorbeeld uitvoeren via de A2 Hosting plugin:

  • Pagina caching
  • Database caching
  • HTML/CSS & JavaScript bestanden verkleinen
  • Afbeeldingen optimaliseren
  • Pagina’s comprimeren met Gzip

Gratis verhuizen naar A2 hosting

Heb jij op dit moment al een website of webshop? Dan zal deze waarschijnlijk gehost staan bij een andere hostingpartij. Jij leest deze A2 hosting review in dit geval waarschijnlijk, omdat je niet tevreden bent over jouw huidige hostingpartij. Dit is een veel voorkomend probleem, maar vaak is het overstappen lastig. Je wilt natuurlijk jouw website of webshop meenemen zonder dat dit nadelige effecten gaat hebben op bijvoorbeeld de posities van jouw website in Google.

Omdat A2 Hosting natuurlijk zoveel mogelijk klanten wilt maken zij het ook voor de overstappers erg makkelijk. Als jij namelijk van een andere hostingpartij wilt verhuizen naar A2 Hosting voeren zij deze website verhuizing gratis voor jou uit. Het migratieteam voert alle werkzaamheden voor jou uit zodat je er van uit kunt gaan dat alles goed gaat en er dus geen problemen zullen ontstaan.

A2 hosting is ook perfect voor WooCommerce

Wil jij een webshop gaan bouwen? Dan zal standaard hosting niet voldoen. Voor een webshop is namelijk speciale hosting nodig. Dit heeft een aantal redenen. Zo is een webshop ten eerste veel groter waardoor er meer schijfruimte nodig is. Daarnaast heeft een webshop veel meer contact met de database waardoor snelheid echt super belangrijk is.

Verder is het ook nog belangrijk dat de bestanden op een andere manier worden gecacht, want wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan krijgen jouw bezoekers de verkeerde informatie op jouw pagina te zien. Denk bijvoorbeeld aan de productprijzen en of aanbiedingen.

A2 Hosting beschikt daarom over speciale WooCommerce hosting. Dit is hosting die specifiek is afgestemd op WooCommerce webshops. Wil jij een eigen WordPress webshop maken? Dan kan ik je zeker aanraden om voor deze speciale WooCommerce hosting te kiezen. Bouw jij jouw webshop met Magento? Dan is het goed om te weten dat je bij A2 Hosting ook terecht kunt voor Magento server hosting.

A2-hosting-woocommerce-hosting

A2 Hosting Review: Zijn er ook nadelen?

Op mijn website deel ik altijd betrouwbare en eerlijke reviews. Dit vind ik persoonlijk erg belangrijk, omdat ik jou zo goed mogelijk wil helpen bij het maken van de juist keuze. Een belangrijk onderdeel van mijn reviews zijn daarom ook de nadelen. Zonder nadelen komt een review namelijk niet betrouwbaar over en dat maakt het maken van een keuze voor de lezers een stuk lastiger.

In het volgende onderdeel van deze A2 Hosting review zal ik daarom ingaan op de nadelen die ik heb gevonden bij A2 Hosting. Hoe groot de nadelen zijn is afhankelijk van jouw wensen. Zo kan het ene nadeel voor de een een heel groot nadeel zijn, terwijl dit voor de ander weer niks uitmaakt. Laten we de nadelen die ik heb gevonden daarom maar eens bespreken.

Kan een beetje aan de prijs zijn

Kies jij voor de shared hosting van A2 hosting? Dan zit je met de kosten erg goed, want deze prijzen zijn erg concurrerend aan partijen als Hostgator, Hostinger en Bluehost.

Kies jij echter voor Managed WordPress hosting? Dan stijgen de prijzen best flink en wordt A2 Hosting toch wel stukje duurder dan de concurrenten. Het is daarom verstandig om even goed te kijken welk soort webhosting jij het beste kunt gebruiken en wat dit bij verschillende hostingpartijen kost. Op basis hiervan kun jij namelijk een weloverwogen keuze maken.

A2 WordPress Hosting Review: Uit welke pakketten kun jij kiezen?

Eerder in deze A2 WordPress Hosting Review gaf ik al aan dat A2 hosting beschikt over verschillende soorten webhosting. Dit is natuurlijk erg fijn, maar het kiezen van de juiste soort voor jou wordt dan wel een stukje lastiger. Ik zal daarom hieronder de verschillende soorten even op een rijtje zetten en de prijzen benoemen.

De eerste en goedkoopste webhosting die A2 Hosting aanbiedt is Shared hosting. Naast dat dit de goedkoopste is, is het ook nog eens de populairste. Zoals je al hebt gelezen is deze soort hosting goedkoper, maar doordat de server gedeeld wordt ook trager en gevoeliger voor hackers. De kosten voor de shared hosting bij A2 Hosting beginnen bij $2.99 dollar per maand.

Als tweede soort hosting kun je kiezen voor WordPress hosting. Zoals de naam al zegt is deze soort hosting speciaal afgestemd op het gebruik van WordPress. Wanneer jij jouw website wilt gaan bouwen met WordPress is dit dus echt de beste keuze. De prijzen voor deze pakketten beginnen vanaf $2.99 dollar per maand.

Om het helemaal af te maken kun je ook nog kiezen voor VPS hosting. Dit is een van de beste WordPress webhosting soorten, maar uiteraard ook een stuk duurder. Dit is een beetje afhankelijk van wat jouw exacte wensen zijn, maar dit kan al gauw oplopen tot $15 dollar per maand. Als laatste kun je ook nog kiezen voor Dedicated server hosting of Reseller hosting, maar die zullen voor deze A2 WordPress hosting review niet super interessant zijn.

A2-hosting-review-prijzen

A2 Hosting Review: Wat zijn mijn ervaringen met A2 hosting?

Inmiddels heb ik je in deze A2 Hosting Review meegenomen door het bedrijf, de verschillende soorten webhosting, alle functionaliteiten waarover A2 hosting beschikt en de nadelen die ik heb kunnen vinden. Op basis hiervan kun jij al een goede keuze maken, maar toch wil ik ook nog even mijn ervaringen met A2 hosting delen.

Zoals je misschien al wel op mijn website hebt kunnen lezen bouw ik regelmatig websites en webshops voor klanten. Vaak heeft de klant dan al een hostingpakket bij een hostingpartij en dat zorgt ervoor dat ik met erg veel verschillende hostingpartijen heb gewerkt. Zo ook met A2 Hosting.

Om heel eerlijk te zijn zijn mijn ervaringen met A2 hosting erg goed. Ze doen namelijk daadwerkelijk wat ze op hun website beloven. De hosting is erg snel, je ontvangt een gratis SSL certificaat en via het dashboard kun jij zonder enige technische kennis eigenlijk alles volledig naar wens instellen. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen? Dan kun je altijd terecht bij de 24/7 klantenservice, maar daar zal ik later in deze A2 hosting review meer over vertellen.

A2 Hosting Review: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Naast mijn ervaringen heeft A2 hosting natuurlijk ook nog een groot aantal andere gebruikers over de hele wereld. Om een goede review te schrijven moet ik dus niet alleen mijn eigen ervaringen delen, maar ook die van de andere gebruikers meenemen.

Om hier een goed beeld van te krijgen kijk ik altijd eerst even op de website van het bedrijf zelf rond. In dit geval zag ik op de homepagina al direct een flink aantal recente ervaringen van A2 Hosting gebruikers. Deze waren allemaal erg positief, maar toch besluit ik altijd nog even verder te kijken.

Zo heb ik ook nog even gekeken op Trustpilot, omdat dit een onafhankelijke partij is waar ik eerlijke ervaringen kan lezen over in principe elk bedrijf. Dit heb ik daarom ook even voor A2 hosting gedaan. Hier viel mij ook direct op dat veruit het grootste deel van de gebruikers erg positief is. Kijk maar eens op de afbeelding hieronder.

A2-hosting-ervaringen

A2 Hosting Review: Hoe is de klantenservice?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte hosting partij voor jouw website of webshop zijn de prestaties en specificaties natuurlijk enorm belangrijk. Toch is er ook nog een ander onderdeel erg belangrijk, maar vaak wordt deze over het hoofd gezien. De klantenservice vormt namelijk het hart van het bedrijf en daar moet het goed zitten. Vooral bij website software gerelateerde producten kan nog wel eens wat fout gaat en in dat geval wil je altijd snel in contact kunnen komen met de juiste personen.

Zodra jij een hostingpakket hebt afgenomen bij A2 Hosting ontvang jij via jouw account toegang tot de klantenservice. Het mooie hiervan is dat ze 24/7/365 bereikbaar zijn waardoor jij altijd jouw vraag kunt stellen en snel een reactie zult ontvangen.

Uit verschillende testen is ook gebleken dat de klantenservice van A2 Hosting ook in praktijk erg goed is. Ze reageren snel, zijn erg klantvriendelijk en doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen hoe lastig de vraag ook is.

A2-hosting-review-klantenservice

A2 Hosting Review: Wat kost het?

Eerder in deze A2 Hosting Review hebben we het al gehad over de beschikbare hosting pakketten. In dit onderdeel van deze review dal ik daar daarom niet meer dieper op in gaan. Toch is er nog wel even iets dat ik wil benoemen.

Zoals je hebt gelezen is Shared hosting een erg goedkope vorm van hosting wat positief is, maar het kent ook enige nadelen. Wanneer jij voor het eerst een website gaat bouwen kun jij prima met deze soort hosting uit de voeten, maar heb jij al een website die leuke aantallen bezoekers per dag ontvangt? Dan raad ik je aan om te kiezen voor minimaal WordPress hosting, maar het liefst VPS hosting.

Wil jij vanaf het begin al direct goed van start gaan? Dan kun je natuurlijk ook direct investeren in het juiste hostingpakket, maar dat zal niet voor iedereen direct even geschikt zijn.

Conclusie: Is A2 Hosting de beste hosting voor jou?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het eind van deze A2 Hosting Review is het tijd voor een conclusie, want is A2 Hosting nu de beste hosting voor jouw website of webshop? Laat mij het even uitleggen.

A2 Hosting is een erg goede hostingpartij die beschikt over verschillende soorten webhosting. Daarbij is er ook nog eens voor ieder budget een juist pakket waardoor je direct goed van start kunt. Wanneer je ook nog eens nagaat dat je een gratis SSL certificaat ontvang, gratis gebruik kunt maken van een CDN en en jouw huidige website of webshop gratis kunt verhuizen maak je met A2 hosting een erg goede keuze.

Om het het helemaal af te maken krijg je op dit moment ook nog eens tot wel 76% korting. Het is daarom zeker de moeite waard om A2 Hosting eens te bekijken!

A2 Hosting Review - FAQ

Heeft A2 Hosting een geld terug garantie?

Ja, A2 Hosting biedt een geld terug garantie. Wel geldt hiervoor dat de domeinregistraties, installatiekosten en migratiekosten niet zijn inbegrepen in de geld terug garantie.

Kan A2 Hosting jouw huidige website verhuizen?

Ja, A2 Hosting kan jou helpen bij het verhuizen van jouw website of webshop. Ze beschikken namelijk over een gratis verhuisservice wanneer jij kiest voor een hostingpakket dat hieraan voldoet.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

A2 Hosting alternatieven

Ook interessant

A2-hosting-logo
4.8/5