DreamHost WordPress Hosting Review 2024: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij op zoek naar een betrouwbare webhosting partij voor jouw website of webshop? Dan kan DreamHost zo maar eens de beste webhosting partij zijn voor jou. DreamHost is namelijk super populair, erg snel en beschikt over alles wat jij nodig hebt om het maximale uit jouw website of webshop te halen. Zo krijg je onder andere een gratis domeinnaam, kun je gratis gebruik maken van een CDN en kun je altijd terecht bij de 24/7 klantenservice met vragen of problemen.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop kun jij tijdelijk tot wel 63% korting krijgen! Uiteraard ontvang je hierbij ook het gratis SSL certificaat. Heb jij toch nog twijfels over DreamHost? Dan kan ik je zeker aanraden om deze DreamHost WordPress Hosting review eens te lezen, want hierin deel ik ook mijn DreamHost ervaringen!

DreamHost-logo

Van $6,99 voor $2,95

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is DreamHost hosting precies?

Voordat ik deze DreamHost hosting review begin wil ik het eerst even over het bedrijf hebben. Ik weet dat jij deze review leest, omdat je wilt weten of DreamHost de beste webhosting partij is voor jou, maar toch is ook dit erg belangrijke informatie. In veel gevallen kun je uit dit onderdeel al halen of een hostingpartij de beste keuze is voor jou. Ik zal daarom eerst wat informatie geven over het bedrijf DreamHost.

DreamHost is een internationale hostingpartij die in 1997 is opgericht door een groep van vier studenten uit Californië. Deze studenten vonden open-source technologie erg interessant en met steeds groter wordende internet was voor deze studenten de keuze snel gemaakt. Doordat DreamHost er erg vroeg bij was konden ze meeliften op het succes van het internet. Zij waren namelijk een van de grootste spelers en hierdoor hebben ze op dit moment nog steeds die erg goede en betrouwbare naam.

Zoals je net al hebt gelezen was DreamHost in 1997 een van de enige hostingpartijen waardoor ze erg snel konden groeien en ook steeds beter werden. Dit zorgde ervoor dat DreamHost al snel uitgroeide tot een van de beste webhosting partijen internationaal.

De afgelopen jaren is DreamHost alleen maar doorgegroeid en kun je voor alles bij ze terecht. Of het nu gaat om WordPress hosting, webhosting, WooCommerce hosting, losse domeinen, e-mail of wat dan ook. Het kan bij DreamHost allemaal. Op dit moment is DreamHost actief in meer dan 100 landen en hebben ze meer dan 400.000 klanten. In totaal host DreamHost op dit moment meer dan 1.5 miljoen websites en webshops wat echt bizar is!

Dreamhost-wordpress-hosting-review

DreamHost WordPress review: Waarom zou jij voor de hosting van DreamHost moeten kiezen?

Zoals je net al hebt gelezen was DreamHost er erg vroeg bij. DreamHost is op dit moment namelijk al meer dan 20 jaar actief in de webhosting wereld. Omdat het internet in deze jaren erg veel is veranderd is DreamHost elke keer meegaan. Hierdoor weten zijn precies wat er op dit moment belangrijk is en hoe zij hun klanten kunnen helpen om het maximale uit hun website of webshop te halen.

In dit onderdeel van deze DreamHost WordPress hosting review zal ik daarom dieper ingaan op de functionaliteiten en specificaties van DreamHost. Daarbij zal ik ook uitleggen waarom dit zo belangrijk is, hoe DreamHost presteert ten opzichte van andere hostingpartijen en nog veel meer. Laten we dus maar snel beginnen.

Hostingpakketten voor iedereen

Waarschijnlijk lees jij deze blog, omdat je zelf een WordPress website maken wilt. Om dit te kunnen doen heb je webhosting nodig, maar het kiezen van de juiste webhosting is toch erg lastig. Elke partij is namelijk anders, werkt met andere prijzen en maakt gebruik van een andere soort webhosting. Het is daarom voor velen erg lastig om de beste keuze te maken.

DreamHost heeft daar een geweldige oplossing voor. Je kunt namelijk bij hun terecht voor alle soorten webhosting. Dit is erg fijn, want je kunt nu bij een hostingpartij terecht voor alle zaken waardoor je alles kunt vergelijken en vervolgens de beste keuze voor jouw situatie kunt maken.

Op dit moment kun je bij DreamHost terecht voor WordPress hosting, WooCommerce hosting, Shared webhosting, Cloud hosting, Dedicated server hosting, VPS hosting en Managed webhosting. Dit zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een geschikt pakket valt te vinden. Ook betekent dit dat er voor elk budget wel een hostingpakket valt te vinden en ook dat maakt DreamHost weer een erg interessante keuze.

Dreamhost-hosting-review

Aangeraden door WordPress zelf

Heb jij al meer onderzoek gedaan naar hostingpartijen op het internet? Dan zul je waarschijnlijk gezien hebben dat de keuze echt gigantisch is. Dit maakt het maken van de juiste keuze erg lastig, want waar moet je nu precies op letten? Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers.

Op dit gebied doet DreamHost het erg goed, want zij worden namelijk samen met SiteGround en Bluehost aangeraden door WordPress zelf. Wanneer je dus hebt gekozen voor een van deze hostingpartijen maak je een erg goede keuze. Vooral als je natuurlijk gebruik maakt van WordPress, want deze hostingpartijen zijn speciaal geoptimaliseerd voor WordPress om het maximale uit jouw website of webshop te halen.

Als bedrijf aangeraden worden door WordPress is niet makkelijk, want WordPress gaat jouw hosting goed testen voordat zij jouw aanraden. Wanneer een hostingpartij door deze test is gekomen kun je er dus echt van uitgaan dat je een goede keuze maakt!

100% uptime garantie

Beschik jij over enige technisch kennis? Dan heb je waarschijnlijk vast de term uptime wel eens voorbij horen komen. De uptime is namelijk de tijd die een website of webshop beschikbaar is voor gebruikers in een bepaalde periode. Zoals je dus wel begrijpt wil je dit percentage zo hoog mogelijk hebben, want als dit percentage laag is, is jouw website of webshop regelmatig onbereikbaar.

Veel hostingpartijen beschikken over een uptime percentage van minimaal 99,9% procent. Dit is eigenlijk het hoogst haalbare, want als bedrijf zijnde is het garanderen van een 100% uptime garantie eigenlijk onmogelijk. Een website is namelijk altijd wel even offline als er een update gedaan wordt aan de server of door een andere oorzaak.

Toch heeft DreamHost hun zaken goed op orde. Zij durven namelijk een 100% uptime garantie te geven en dat is erg netjes. Je kunt er daarom bij DreamHost vanuit gaan dat jouw website of webshop 100% van de tijd online staat. Dit is onder andere mogelijk door meerdere servers te gebruiken voor één website zodat die automatisch overschakelt wanneer één server offline raakt. Ook op basis van de uptime kan ik DreamHost daarom meer dan aanraden!

Dreamhost-wordpress-hosting-specs

Met één druk op de knop WordPress installeren

De meeste mensen die zelf een eigen website of webshop willen gaan bouwen kiezen ervoor om dit met WordPress te doen. De reden hierachter is eigenlijk vrij simpel, want WordPress is veruit het populairste systeem hiervoor, makkelijk gebruik en je kunt alles ook nog eens volledig naar wens maken zonder dat je daar ook maar enige technische kennis voor nodig hebt.

Het installeren van WordPress moet bij een aantal hostingpartijen nog handmatig en dat wil je natuurlijk voorkomen. Dit kan namelijk vrij lastig zijn en vooral voor degene die over weinig technische kennis bezitten. Het is daarom erg verstandig om te kiezen voor een hostingpartij waar je WordPress eenvoudig kunt installeren.

Kies jij voor een hostingpakket van DreamHost? Dan is het installeren van WordPress erg simpel. Jij kunt vanuit het dashboard namelijk met één druk op de knop WordPress installeren. Het enige wat jij vervolgens hoeft te doen is een account aanmaken waarmee jij vervolgens in jouw website kunt inloggen. Een makkelijkere methode ga je echt niet vinden!

Dreamhost hun eigen website builder

Kies je voor een hostingpakket van DreamHost? Dan kun je er ook voor kiezen om DreamHost hun eigen website builder mee te bestellen voor $2.59 dollar per maand. Dit kan handig zijn, maar persoonlijk raad ik je deze website builder niet snel aan.

Dat DreamHost over deze website builder beschikt is handig, want dit laat zien dat ze wel echt meedenken om het voor de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Toch is er ook een nadeel. Wanneer jij namelijk ooit besluit om over te stappen op een andere hostingpartij kun je in veel gevallen deze website builder niet meenemen. Dit betekent dat jouw website langzaam uit elkaar valt. Wanneer je dus overstapt zul je weer helemaal opnieuw een website moeten bouwen.

Persoonlijk raad ik mensen daarom altijd aan om in WordPress te kiezen voor een snel en betrouwbaar WordPress thema. Om het helemaal af te maken kun je daar vervolgens ook nog een extra page builder aan toevoegen. Hiermee creëer je hetzelfde als de DreamHost website builder, maar als je overstapt naar een andere hostingpartij kun jij jouw volledige website of webshop nu wel meenemen.

DreamHost-website-builder

Gratis domeinnaam & SSL certificaat

Wanneer jij een website of webshop wilt gaan bouwen heb je webhosting nodig, maar dat is niet het enige. Je hebt namelijk ook een domeinnaam nodig. Dit is namelijk het adres waarop mensen jouw website of webshop kunnen bezoeken. Zoals je wel snapt moet deze uniek zijn, want er kunnen natuurlijk niet meerdere websites op hetzelfde adres staan.

Normaal gesproken kost een domeinnaam enkele tientjes per jaar. Dit is afhankelijk van de extensie die jij kiest, maar voor een .nl, .be of .com extensie zul je vaak niet meer dan een paar tientjes per jaar kwijt zijn. Toch is het in dit geval goed om te weten dat je deze tientjes bij DreamHost kunt besparen. Bij het aanschaffen van een hostingpakket ontvang je namelijk ook een domeinnaam naar keuze!

Naast een domeinnaam heb je ook een SSL certificaat nodig. Dit is een certificaat dat een extra beveiliging plaatst tussen jouw website en de server. Het resultaat van deze beveiligde verbinding is dat de data die tussen jouw website en de server wordt verzonden privé is. Kwaadwillige kunnen deze data dus niet meer inzien. Ook de kosten hiervoor bedragen vaak enkele tientjes per jaar, maar bij DreamHost ontvang je ook dit certificaat gratis.

Automatisch dagelijkse backups

Natuurlijk wil jij jouw website of webshop altijd veilig hebben, want het oplossen van een probleem kan veel tijd en energie kosten. Daarbij heeft dit vaak het resultaat dat je minder goed gevonden gaat worden in Google en dat jouw website tijdelijk offline raakt. Wees daarom altijd heel voorzichtig met het aanpassen van zaken. Ik raad daarom altijd aan om een back-up te maken voordat jij wijzigingen of updates gaat uitvoeren op jouw website.

Wanneer je een website hebt en deze af en toe update is het maken van een handmatig back-up niet heel veel werk. Heb je meerdere websites of voer jij regelmatig updates of wijzigingen uit? Dan gaat het maken van backups veel tijd kosten die je beter anders kunt besteden. In dit geval is het erg handig dat DreamHost dagelijks automatisch back-ups maakt van jouw website of webshop.

Doordat DreamHost dagelijks automatisch back-ups maakt van jouw website kun je zonder problemen updates uitvoeren en of wijzigingen aanbrengen. Mocht er iets fout gaan kun je met één druk op de knop terug naar een vorige versie.

Automatische WordPress updates

Bijna iedereen bouwt zijn website of webshop met WordPress en dat is een erg goede keuze. Toch voert WordPress ook regelmatig updates uit die zorgen voor een betere beveiliging, het oplossen van problemen of het toevoegen van nieuwe functionaliteiten. Maak je ook nog gebruik van extra plug-ins? Dan moeten ook deze regelmatig geupdate worden.

Omdat deze updates op elke willekeurige dag kunnen uitrollen zul jij er nog wel eens wat over het hoofd zien. Dit is niet een heel groot probleem, want het uitstellen van een update hoeft niet direct een negatief effect te hebben. Toch kun je het beter wel zo snel mogelijk doen vooral wanneer het voor een betere beveiliging is.

Wanneer je kiest voor een hostingpakket van DreamHost kun je ervoor kiezen om automatisch alle updates in WordPress te laten uitvoeren. Zowel de updates van WordPress zelf als alle plug-ins die jij gebruikt. Dit kan erg makkelijk zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om dit handmatig te blijven doen.

Dreamhost-wordpress-hosting

Gratis e-mailhosting

Heb je een website of webshop? Dan heb je hier ook een e-mailadres bij nodig. Je wilt natuurlijk wel dat klanten jou kunnen benaderen met vragen of problemen. Omdat je professioneel wilt overkomen kies je voor een zakelijk e-mailadres en niet een standaard gmail of outlook adres.

Met een hostingpakket van DreamHost kun jij gratis gebruik maken van e-mailhosting. Dit is erg fijn, want je kunt dus gratis zakelijk e-mailadressen aanmaken. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres of een e-mailadres voor elke persoon binnen jouw bedrijf. Dit komt professioneel over en maakt het mailen ook een stuk overzichtelijker omdat je zakelijk en privé van elkaar gescheiden kunt houden.

1 klik staging omgeving

Beschik jij over een website of webshop, maar wil je deze opfrissen of zelfs volledig vervangen? Dan kun je dit niet zomaar doen. Aangezien dit namelijk enige tijd kost wil je in de tussentijd jouw huidige website of webshop namelijk wel online houden. Dit klinkt misschien lastig, maar bij DreamHost is het mogelijk.

Kies jij voor een hostingpakket van DreamHost? Dan kun je met één druk op de knop een staging omgeving aanmaken. Door dit te doen maak je eigenlijk een kopie van jouw huidige website die op een staging domein komt te staan. Op deze website kun jij vervolgens wijzigen wat je wilt zonder dan dit effect heeft op jouw huidige website die live staat. Dit is erg handig wanneer je een grote website hebt die geupdate moet worden of als jij een nieuwe website wilt gaan bouwen.

Is jouw website klaar? Dan kun je deze vanuit het dashboard met één druk op de knop vervangen met de website die live staat. Alle instellingen worden meegenomen en de interne links worden automatisch juist gezet. Een makkelijkere methode om jouw nieuwe website live te zetten is er niet!

Dreamhost-hosting

Alles voor de maximale beveiliging

Aangezien je met een website of webshop altijd online bent is beveiliging super belangrijk. Zoals je eerder in deze DreamHost hosting review al hebt kunnen lezen helpt het gratis SSL certificaat hier erg goed bij, maar er worden nog veel meer stappen genomen door DreamHost.

Zo zijn de servers super goed beveiligd waardoor hacker hier onmogelijk op kunnen inbreken. DreamHost controleert 24/7 of hun servers nog online staan en nemen direct stappen wanneer dit niet het geval is. Ook worden ip-adressen geblokkeerd van bezoekers die al eerder hebben geprobeerd in te breken op een website. Wanneer je kiest voor een hostingpakket van DreamHost krijg je dus echt maximale beveiliging.

Vergeet ook zeker niet de automatische back-ups die ik al benoemd had. Ook deze dragen namelijk sterk bij aan de beveiliging van jouw website of webshop!

Gratis verhuizen naar Dreamhost

Heb jij al een website of webshop, maar staat deze gehost bij een andere hostingpartij? Dan lees je waarschijnlijk deze review, omdat je niet tevreden bent over de resultaten die je behaald. In dit geval kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een andere hostingpartij, maar bij veel hostingpartijen is dit toch nog best lastig.

Wil jij overstappen naar DreamHost? Dan heb ik heel goed nieuws voor jou! Je kunt namelijk gratis jouw huidige website verhuizen naar DreamHost wanneer jij een hostingpakket bij hun afneemt. Je krijgt hierbij persoonlijke hulp van het website migratie team die ervoor zorgen dat alles goed gaat en er dus geen zaken fout gaan die van grote invloed kunnen zijn.

Speciale WooCommerce hosting voor webshops

Wil jij online producten gaan verkopen? Dan heb je aan een website niet genoeg, want je hebt hiervoor voorraad- en betaalsystemen nodig. Zoals je al wel weet noemen we dit een webshop en daar zijn weer een aantal zaken belangrijk.

Zo is een webshop een stuk zwaarder en communiceert hij veel vaker met de database. Omdat dit allemaal kracht kost heb je niet genoeg aan een normaal webhosting pakket. Daarom beschikt DreamHost over speciale WooCommerce hostingpakket die speciaal zijn afgestemd op WordPress webshops. Wanneer jij dus een WordPress webshop maken wilt kan ik je deze hostingpakketten zeker weten aanraden!

Dreamhost-woocommerce-hosting

DreamHost WordPress hosting review: Zijn er ook nadelen?

Omdat ik op mijn website altijd eerlijke reviews wil delen benoem ik niet alleen de voordelen, maar bespreek ik ook de nadelen. Zoals je wel zult weten is er geen enkel product dat alleen maar voordelen heeft, want er zijn altijd wel punten die in sommige gevallen nadelig kunnen zijn.

In dit onderdeel van deze DreamHost WordPress hosting review zal ik daarom ingaan op de nadelen die ik heb gevonden. Voor de ene persoon zullen dit grote nadelen, maar de andere zal dit nadeel juist weer totaal geen probleem vinden. De nadelen die ik hieronder ga benoemen hoeven daarom niet voor elke gebruiker ook daadwerkelijk een nadeel te zijn.

Matige shared hosting pakket

Zoals je aan het begin van deze DreamHost review al hebt kunnen lezen beschikt DreamHost over alle soorten webhosting. Dit is natuurlijk een voordeel, omdat dit het kiezen van het juiste pakket een stuk makkelijker maakt. Toch heeft dit ook een nadeel.

De goedkoopste hosting pakketten van DreamHost zijn Shared webhosting pakketten. Zoals de naam al zegt deel je met deze webhosting pakketten een server. Dit betekent dat de kracht van de server verdeeld moet worden en jij dus fors inlevert op snelheid. Daarbij zijn deze servers ook een stuk gevoeliger voor hackers, omdat er op deze servers altijd wel zwakkere websites of webshops draaien via waar de hackers kunnen inbreken.

Als je het aan mij vraagt raad ik je daarom af om voor een van deze Shared webhosting pakketten te kiezen. Je kunt in dit geval beter kiezen voor een managed WordPress hosting pakket. Die is wat duurder, maar levert ook veel meer op!

DreamHost WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Eerder in deze review heb je gelezen dat DreamHost beschikt over alle soorten webhosting. Dit maakt het kiezen van het juiste pakket een stuk makkelijker. Wel zitten er nog grote verschillen in de kosten en daarom zal ik hier de verschillende hostingpakketten van DreamHost eens vergelijken.

De goedkoopste optie is een Shared webhosting pakket. Zoals je al hebt gelezen deel je hierbij de server. Dit is een stuk goedkoper, maar ook een stuk trager en veel gevoeliger voor hackers. De kosten voor een Shared webhosting pakket beginnen bij DreamHost vanaf $2.59 per maand.

Wil je direct prima van start gaan? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een Managed WordPress hosting pakket te kiezen. Deze pakketten zijn speciaal gericht op WordPress en daarom enorm snel en een stuk veiliger. Ook maken deze pakketten gebruik van snellere en betere servers waardoor jouw website of webshop veel sneller kan presteren. De kosten voor deze pakketten beginnen vanaf $12 dollar per maand.

Wil je direct het maximale uit jouw eigen website of webshop halen? Dan kun je het beste kiezen voor een VPS webhosting pakket. Hiervoor heb je binnen DreamHost de keuze uit vier verschillende pakketten. De prijzen voor VPS hosting bij DreamHost beginnen vanaf $10 dollar per maand.

DreamHost-webhosting-prijzen

DreamHost ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met DreamHost?

Inmiddels hebben we alle technische specificaties en functionaliteiten van DreamHost besproken in deze review, maar wat zijn mijn ervaringen nou eigenlijk met DreamHost? Om een zo’n goed en eerlijke mogelijke review te schrijven neem ik deze altijd mee en daarom zal ik deze in dit onderdeel van deze DreamHost WordPress review met jou gaan delen.

Zoals je misschien al wel hebt gezien kun je ook een WordPress website laten maken door mij. Vaak hebben deze klanten al een webhostingpakket en die gebruik ik vervolgens om hun nieuwe website of webshop mee te bouwen. Het voordeel hiervan is dat ik inmiddels met de beste en populairste hostingpartijen heb kunnen werken waardoor ik goede vergelijkingen kan maken tussen partijen.

Inmiddels heb ik een aantal keer gewerkt met een hostingpakket van DreamHost en om heel eerlijk te zijn bevalt mij dat echt top! DreamHost is super gebruiksvriendelijk en levert inderdaad erg snelle webhosting. Verder kun je erg makkelijk dingen aanpassingen vanuit het dashboard zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Loop je vast of heb je een probleem? Dan kun je altijd binnen enkele minuten terecht bij de 24/7 klantenservice. Als je het mij vraagt is DreamHost daarom zeker een aanrader!

DreamHost ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

In het vorige onderdeel van deze DreamHost Hosting review heb je mijn ervaringen met deze partij kunnen lezen, maar er zijn nog veel meer DreamHost gebruikers. In alle reviews die ik schrijf deel ik daarom ook de ervaringen van andere gebruikers, omdat jij als lezer hierdoor een zo’n reeël en betrouwbaar mogelijk beeld krijgt.

Als eerst kijk ik altijd even op de website van de partij zelf. Hier worden vaak al een aantal ervaringen van gebruikers vertoond. Wel neem ik deze ervaringen altijd met een korreltje zout, want DreamHost kan in dit geval zelf kiezen welke ervaringen zij hier willen hebben staan. Daarom kijk ik altijd nog even verder op websites als Trustpilot.

Ook als op Trustpilot kijk zie ik dat de ervaringen van andere gebruikers met DreamHost erg positief zijn. Op Trustpilot wordt DreamHost namelijk beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren op basis van meer dan 1.850 reviews! In vergelijking met andere grote hostingpartijen is dit echt super goed.

Dreamhost-hosting-review-trustpilot

DreamHost WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte hosting partij voor jouw website of webshop zijn de prestaties en specificaties uiteraard het belangrijkst, maar toch is er ook nog een ander punt dat erg belangrijk is, namelijk de klantenservice. Aangezien je met website software werkt kan er nog wel eens wat fout gaan en als dit het gebeurt wil je zo snel mogelijk geholpen worden. De klantenservice is daarom een super belangrijk onderdeel in deze DreamHost WordPress hosting review.

Op de website van DreamHost is al goed te zien hoe belangrijk zij de klantenservice vinden. Ze beschikken namelijk over verschillende contactmogelijkheden. Zo kun je ze bijvoorbeeld benaderen via e-mail, maar ook 24/7 via een live chat. Kies je voor een duurder pakket? Dan zijn ze ook nog eens telefonisch bereikbaar.

Een groot voordeel van DreamHost is dat de mensen die op de klantenservice afdeling zitten ook echt kennis hebben op het gebied van webhosting. Wanneer jij een vraag of probleem hebt kunnen zij jou dus direct helpen en wordt je niet van het kastje naar de muur gestuurd.

Dreamhost-klantenservice

DreamHost WordPress Hosting Review: Wat kost het?

Eerder in deze DreamHost WordPress hosting review hebben we het al gehad over de webhosting kosten van DreamHost. In wil daar in dit onderdeel van deze review daarom ook niet dieper op in gaan. Wel wil ik het in het algemeen nog even hebben over de prijzen van DreamHost.

Zoals je eerder in deze DreamHost review hebt kunnen lezen kun je bij DreamHost terecht voor alle soorten webhosting. Er is dus voor iedereen wel wat en dat maakt DreamHost erg populair. Wel is het belangrijk dat je hier de goede keuze maakt, want niet alle pakketten zijn even goed. Wanneer je echt alleen een hostingpakket nodig hebt om een beetje mee te spelen kun je prima uit de voeten met shared webhosting, maar wordt het serieuzer? Dan raad ik je echt aan om minimaal te kiezen voor managed WordPress hosting.

De kosten voor managed WordPress hosting beginnen vanaf $12 dollar en daarbij ontvang je ook het gratis domeinnaam, SSL certificaat en DreamHost hun eigen website builder.

Conclusie: Is DreamHost de beste hosting voor jou?

Nu we inmiddels aan het einde van deze DreamHost WordPress hosting review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is DreamHost nu de beste hosting partij voor jouw (nieuwe) website of webshop?

Zoals je hebt gelezen ben ik erg te spreken over de webhosting van DreamHost. Ze leveren namelijk erg goede webhosting waaraan hoge eisen worden gesteld. Je kunt dus rekenen op een snelle en veilige website die ook nog eens een erg hoge uptime garantie heeft. Om het helemaal af te maken ontvang je ook nog een gratis domeinnaam en SSL certificaat.

Concluderend kan ik DreamHost zeker aanraden. Zowel voor de totale beginner als ervaren programmeur is DreamHost echt een top keuze waarmee jij het maximale uit jouw website of webshop kunt gaan halen!

DreamHost Review - FAQ

Krijg je een gratis domeinnaam bij DreamHost?

Ja, wanneer je kiest voor een hostingpakket van DreamHost ontvang je altijd een gratis domeinnaam. Het is wel goed om te weten dat je niet voor alle domeinextensies een gratis domeinnaam krijgt.

Is DreamHost goed voor WordPress?

Ja, DreamHost is uitstekend voor WordPress websites en webshops, omdat ze beschikken over speciale WordPress hosting. Door deze speciale WordPress hosting van DreamHost is jouw website tot wel 5 keer sneller dan met normale hosting.

Heeft DreamHost een website builder?

Ja, DreamHost beschikt over een eigen website builder waarmee jij zonder technische kennis jouw eigen WordPress website kunt maken. Deze drag & drop editor werkt eigenlijk vrijwel hetzelfde als bij page builders als Elementor en Divi.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

DreamHost alternatieven

Ook interessant

DreamHost-logo
4.8/5