Bluehost WordPress Hosting Review 2022: Beste Hosting? Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij op zoek naar een geschikte hosting partij voor jouw website of webshop? Dan zul je ongetwijfeld wel eens van Bluehost hosting gehoord hebben. Bluehost is namelijk internationaal een van de beste webhosting partijen die jij kunt gebruiken. Deze partij wordt zelfs door WordPress zelf aangeraden als beste hosting partij voor het bouwen van een WordPress website. Verder heb je bij Bluehost keuze uit verschillende hosting pakketten, ontvang je een gratis domeinnaam en SSL certificaat. Je kunt zelfs ook nog gratis gebruik maken van het Content Delivery Network(CDN) dat Bluehost ter beschikking stelt.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop hiernaast kun jij tijdelijk gebruik maken van een leuke korting! Hierbij ontvang je ook nog eens een gratis domeinnaam & SSL certificaat die iedereen sowieso nodig heeft. Twijfel jij nog over Bluehost? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Bluehost WordPress hosting review eens goed door te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn ervaringen!

Bluehost-logo

Van €7,62 voor €2,62

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.5/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Bluehost hosting precies?

Voordat ik je meeneem in deze Bluehost WordPress hosting review vind ik het belangrijk om eerst wat informatie te geven over Bluehost. Hierdoor krijg jij namelijk al een beetje een beeld van, in dit geval, Bluehost. Ook krijg je hierdoor een beetje inzicht in de geschiedenis van Bluehost, wat de gedachten van deze partij zijn en wat hun doelen voor de toekomst zijn.

Zoals je net al hebt gelezen is Bluehost een internationaal webhosting bedrijf dat eigendom is van de Endurance International Group. Onder deze groep vallen nog een hele hoop andere bedrijven die ook onder de categorie webhosting vallen. Denk bijvoorbeeld aan DomeinHost of Hostgator wat wereldwijd ook erg bekende en grote hostingpartijen zijn. Op dit moment valt Bluehost onder de 20 grootste webhosting partijen wereldwijd. Zo beheert Bluehost meer dan 2 miljoen domeinen en maken ze gebruik van servers over de hele wereld om super snelle laadtijden te realiseren. Het hoofdkantoor van Bluehost is gevestigd in Orem, Utah en daarom werken op dit moment meer dan 750 mensen die ervoor zorgen dat jouw website of webshop 24/7 succesvol online staat.

Bluehost is opgericht in 2003 door Matt Heaton. Matt Heaton was namelijk al actief in het bouwen van websites, hosting en alles wat hierbij kwam kijken. Toen hij op zoek was naar een geschikte hostingpartij voor zijn eigen projecten kon hij toch niet echt een hele goede partij vinden. Er waren namelijk maar weinig partijen die echt goede kwaliteit leverden. Daarom kwam Matt Heaton met het idee om een eigen hosting partij op te richten, genaamd Bluehost. Deze partij moest een groot succes worden, omdat hij een aantal belangrijk punten had die in zijn hostingpartij verwerkt moesten worden. Zo moest Bluehost makkelijk in gebruik zijn voor iedereen, over een goede klantenservice beschikken en ervoor zorgen dat Bluehost altijd tot de snelste webhosting partijen van het moment behoorde. 

Inmiddels is Bluehost al meer dan 17 jaar actief en behoren ze inmiddels tot de beste webhosting partijen wereldwijd. Dit is daarom al zeker een compliment waard, maar er is nog meer. Bij Bluehost blijven ze namelijk innoveren en doen ze er alles aan om de nieuwste technologieën in hun hosting aan te bieden, zodat jij als klant het maximale uit jouw website of webshop kunt gaan halen.

Bluehost-wordpress-hosting-review

Bluehost WordPress review: Waarom zou jij voor de hosting van Bluehost moeten kiezen?

Inmiddels heb ik je aardig wat informatie gegeven over het bedrijf Bluehost. Zo weet jij inmiddels hoe, door wie en met welke gedachte Bluehost is opgericht en dat ze inmiddels behoren tot de 20 grootste hostingpartijen wereldwijd. Verder heb je gezien dat ze erg ambitieus zijn en dat ze blijven innoveren, zodat jij als gebruiker gebruik kunt maken van de nieuwste technologieën om zo het maximale uit jouw website of webshop te halen. Je hebt hiermee al een beetje een beeld gekregen van Bluehost, maar dat is natuurlijk niet alles wat ik jou in deze Bluehost WordPress hosting review wil vertellen.

In dit onderdeel van deze Bluehost review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties die Bluehost aanbiedt en waarover ze beschikken. Ook zal ik al deze punten toelichten en daarbij zonodig vertellen hoe Bluehost zich met deze functionaliteit onderscheid van andere grote hostingpartijen. Laten we dus maar snel beginnen zodat jij kunt beslissen of Bluehost de beste hosting partij is voor jouw website.

Ontwikkeld voor het behalen van resultaat

Zoals je in het begin van deze Bluehost hosting review hebt gelezen is Bluehost is 2003 opgericht door Matt Heaton. Ook heb ik je hier vertelt waarom hij deze keuze heeft gemaakt. Hij was zelf namelijk op zoek naar een geschikte hosting partij, maar hij kon geen partij vinden die aansloot bij zijn wensen en de juiste prestaties kon aanbieden.

Na de oprichten van Bluehost werd deze partij met het jaar populairder en dat had een aantal simpele redenen. Ze hadden namelijk goed onderzoek gedaan naar de concurrentie en alles waar het bij hun minder ging zette Bluehost juist extra op in. Zo was dit bijvoorbeeld het geval met de server locaties waardoor websites veel sneller konden worden, de hoeveelheid technische kennis die je nodig had was bij veel partijen nog aardig hoog, maar bij Bluehost maakte ze webhosting direct voor iedereen toegankelijk. Verder kwamen ze met verschillende hosting pakketten zodat er voor iedereen wel een geschikt pakket was waar je nooit te veel voor zal betalen. Als laatste hebben ze ook sterk ingezet op de klantenservice, want de klantenservice kan jouw bedrijf namelijk maken of breken.

Door direct goed al deze punten in te zetten werd Bluehost al snel razend populair. Doordat ze bij Bluehost niet slim bleven zitten, maar constant blijven innoveren. Behoort Bluehost altijd tot de beste hostingpartijen voor het behalen van resultaat. Het is daarom ook niet voor niets zo dat WordPress Bluehost en SiteGround als enige webhosting partijen aanraad. Dit komt, omdat zij gewoon echt super goede kwaliteit en prestaties leveren voor het opzetten van een eigen website of webshop.

Bluehost-wordpress-hosting

Meerdere datacenters over de wereld

Een snelle website is belangrijk en zoals je inmiddels hebt gelezen doen ze hier bij Bluehost alles aan. Zo hebben ze hun hosting zo geoptimaliseerd dat je echt de best mogelijke resultaten en prestaties kunt behalen. Ze maken hiervoor gebruik van een groot aantal technische zaken die vooral aan de achterkant van jouw website veel invloed uitoefenen. Hier hoef jij als gebruiker zelf dus niks aan te doen. 

Elke hostingpartij beschikt over datacenters. Dit zijn de servers waar jouw website of webshop op komt te staan. Vervolgens wordt elke keer dat er een bezoeker jouw website wilt bezoeken de data vanaf de server verstuurd naar de browser van de bezoeker. Zoals je wel kunt snappen heeft dit tijd nodig en daarom is het fijn als de server in de buurt is van de plek waar jouw meeste bezoekers vandaan komen. Wanneer jouw bezoekers voornamelijk uit nederland en belgië komen is het niet verstandig om jouw website op een server in amerika te plaatsen. Dit gaat namelijk onnodig veel laadtijd in beslag nemen en dat maakt jouw website trager. Uiteindelijk gaat dit zorgen voor een minder goede vindbaarheid in Google, minder bezoekers en dus ook minder inkomsten voor jou.

Bij Bluehost hebben ze daarom meerdere datacenters over de hele wereld. Helaas is er geen datacenter in Nederland wat hostingpartijen als Cloud86Neostrada, Hostinger en SiteGround wel hebben. Wel beschikt Bluehost over een server in Londen wat opzich nog best prima is, maar het beste is natuurlijk een server in het land waar de meeste van jouw bezoekers vandaan komen.

Erg makkelijk in gebruik

Een probleem dat veel hostingpartijen hebben en ik zelf ook herken is dat het soms toch nog vrij technisch is. Niet elke hostingpartij is namelijk ingericht op beginners en dat maakt het vaak toch wat lastiger. Zo kun je bij de ene hostingpartij bijvoorbeeld WordPress installeren met één druk op de knop. Terwijl hier bij de andere partij een groot aantal (vaak) technische stappen voor moeten worden doorlopen. 

Door allemaal van dit soort zaken is het voor beginners vaak erg lastig om zelf een eigen website te bouwen. Het beheren van de website of webshop aan de achterkant is vaak lastig, omdat het dashboard van de hostingpartij vaak niet overzichtelijk is en het hierdoor lastig is om aanpassingen te maken.

Dit is een van de punten waar Matt Heaton in 2003 zelf ook tegenaan liep en daarom vond hij het bij het opzetten van Bluehost belangrijk dat hier veel aandacht aan besteed werd. Tijdens de ontwikkeling van Bluehost hebben ze daarom veel tijd gestopt in het ontwikkelen van een systeem dat beschikt over de meest technische functionaliteiten, maar toch toegankelijk is voor de totale beginners. Hierdoor kun jij als beginner bij Bluehost de meest technische zaken uitvoeren zonder dat je hiervoor ook maar enige vorm van technische kennis nodig hebt.

Ontvang een gratis domeinnaam & SSL certificaat

Wanneer je een webhosting pakket afneemt komen hier vaak nog andere kosten bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een domeinnaam en SSL certificaat. De meeste mensen onderschatten deze kosten, maar ze kunnen toch nog wel aardig oplopen dus het is slim ook hier ook goed naar te kijken. Voor een domeinnaam betaal je namelijk al gauw enkele tientjes per jaar en dat geldt ook voor het SSL certificaat.

Bij Bluehost hebben ze er daarom voor gekozen om bij alle hosting pakketten een gratis domein en SSL certificaat te leveren. Dit scheelt je dus al gauw zo’n €50,- euro per jaar, maar dit is niet het enige voordeel. Wanneer je namelijk een domeinnaam koopt zonder webhosting moet je deze vervolgens nog koppelen aan het hostingpakket. Dit is vaak een erg technische taak waar je onder andere de DNS instellingen moet aanpassen. Voor beginners kan dit nog best wel eens een klusje zijn en daarom is het verstandig om te kiezen voor een hostingpakket waar een domeinnaam al is inbegrepen. Hier hoef jij namelijk niks meer aan te passen en kun je met één druk op de knop WordPress installeren.

Het SSL certificaat is inmiddels verplicht geworden wanneer jij op jouw website of webshop data verwerkt. Dit daarom eigenlijk voor iedere website of webshop van toepassingen, omdat iedereen wel gebruik maakt van een contactformulier. Het SSL certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw website en de server waardoor de gegevens veilig zijn en niet door anderen achterhaald kunnen worden. Aangezien een SSL certificaat verplicht is, is het mooi meegenomen dat je deze bij Bluehost gratis ontvang bij elk hostingpakket.

Maak gratis gebruik van een Content Delivery Network(CDN)

Wanneer jij zelf een webshop of website wilt bouwen moet deze natuurlijk zo snel mogelijk zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor jouw bezoekers, maar ook voor Google. Google houdt namelijk niet van trage websites en zal deze daarom stukken minder goed vindbaar maken in de zoekmachines. Om het maximale uit jouw website of webshop te halen is het hebben van een snelle website dus echt super belangrijk.

Je hebt eerder in deze Bluehost WordPress hosting review al gelezen dat dit bij Bluehost erg goed gaat. Toch zal je website op termijn toch traag worden, omdat er natuurlijk steeds meer content wordt toegevoegd. Het is daarom een verstandige keuze om gebruik te maken van een Content Delivery Network(CDN) en toevallig kun je die gratis gebruiken wanneer je kiest voor een hostingpakket van Bluehost.

Een Content Delivery Network is namelijk een netwerk voor het leveren van de content op jouw website. Doordat een CDN ervoor zorgt dat jouw website of webshop op verschillende servers wereldwijd komt te staan kan jouw website een stuk sneller geleverd worden aan de bezoeker. Een CDN kan daarom van grote invloed zijn op de laadsnelheid en prestaties van jouw website of webshop. Vooral wanneer jij met jouw website bezoekers vanuit verschillende landen verwelkomt.

Ongelimiteerde hoeveelheid websites

Heb jij meerdere websites? Of wil jij in de toekomst meerdere website gaan bouwen? Dan is het natuurlijk wel zo handig dat al deze websites gehost worden in hetzelfde pakket. Het is namelijk niet echt handig om verschillende websites op verschillende plekken te laten hosten. Bluehost heeft daarom de perfecte oplossing.

Wanneer je namelijk meerdere websites of webshops in hostingpakket wilt beheren moet je hier een speciaal hostingpakket voor kiezen. Niet elk hostingpakket beschikt namelijk over de mogelijkheid om meerdere domeinen te kunnen beheren. Wat je daarom bij veel hostingpartijen ziet is dat de kosten flink toenemen wanneer jij wel meerdere domeinen in een hostingpakket wilt plaatsen.  Dit kan zelfs al gauw oplopen in de enkele tientallen euro’s per maand.

Ook op dit gebied heeft Bluehost daarom een voorsprong op de concurrentie. Bluehost biedt namelijk drie hostingpakketten aan waarvan je in twee pakketten een ongelimiteerd aantal websites kunt beheren. Is dit dan duur? Nee, helemaal niet zelfs. Je kunt een hostingpakket voor meerdere domeinen bij Bluehost al aanschaffen voor €4.93 per maand!

Ongelimiteerde hoeveelheid SSD opslag

Wanneer je een hostingpakket wilt afnemen zijn er een hoop zaken waar je op moet letten. Zo heb je net onder andere gelezen dat je moet kijken naar het aantal domeinen dat je in het pakket kunt plaatsen, maar daarnaast is er nog een andere belangrijk onderdeel. Je moet namelijk ook goed controleren hoeveel schijfruimte jij tot je beschikking hebt. Op de schijfruimte komt namelijk alle content van jouw website te staan. Denk aan WordPress zelf, alle pagina’s van jouw website, het thema, de afbeeldingen, eventuele documenten die kunt downloaden en ga zo maar door. Al deze punten nemen ruimte in beslag en daarom is het belangrijk om het juiste pakket te kiezen.

Wanneer je één website wil bouwen krijg je bij Bluehost toegang tot 50GB SSD schijfruimte. Hier kun je echt wel een tijdje mee vooruit, maar wanneer je echt een grote website wilt bouwen zal deze op termijn vol raken. Je kunt er daarom altijd voor kiezen om te gaan voor een pakket waar je meerdere domeinen in kunt beheren. In deze pakketten kun je namelijk een onbeperkte hoeveelheid SSD schijfruimte gebruiken. Met deze pakketten hoef je dus niet bang te zijn dat je te veel ruimte gaat gebruiken en er een dikke rekening op de deurmat valt. Ook zal je website niet offline raken, omdat je een ongelimiteerde hoeveelheid schijfruimte tot je beschikking hebt.

Bluehost beschikt over eigen website templates

Wanneer je eenmaal een hostingpakket hebt afgenomen en WordPress hebt geïnstalleerd is het tijd om jouw website of webshop te gaan bouwen. Hoewel dit makkelijk lijkt is het vaak toch wat ingewikkelder dan de meeste mensen denken. Je moet namelijk direct al een WordPress thema kiezen en aangezien deze de fundering van jouw website vormt gaan veel mensen hier de mist al in. 

WordPress beschikt over gigantisch veel thema’s, maar veel van deze thema’s zijn niet ideaal. Ze zijn namelijk traag, niet zoekmachine vriendelijk en kunnen niet volledig naar jouw wens worden gemaakt. Sowieso is het al verstandig om te kiezen voor een snel WordPress thema en dan kom je al snel uit bij het Astra theme, Neve ThemeOceanWP theme, GeneratePress of StudioPress. Deze thema’s kosten vaak rond de €60,-.

Een goede functionaliteit van Bluehost is daarom dat zij ook een eigen marktplaats hebben gestart waar jij WordPress thema’s kunt kopen. Deze thema’s zijn ideaal wanneer jij niet veel technische kennis hebt, maar wel een professionele, mooie en functionele website wilt bouwen waar ook daadwerkelijk resultaat mee behaalt kan worden. Je hebt zowel de keuze uit gratis en premium WordPress thema’s en in totaal bestaat deze marktplaats uit meer dan 800 website templates. Dus er is echt voor iedereen wel een geschikte template te vinden.

Bluehost-wordpress-templates

Een super overzichtelijk dashboard waar alles in is ingebouwd

Eerder in deze Bluehost WordPress hosting review heb ik het ook al even aangehaald. Een groot voordeel van Bluehost is namelijk dat ze werken met een super strak en overzichtelijk dashboard. In dit dashboard heb jij direct een geheel overzicht van jouw volledige hostingpakket. Wil je wat aanpassen? Dan kan dit erg eenvoudig. Ook als je totaal geen technische kennis hebt!

Heb jij al een Google Mijn Bedrijf pagina? Dan kun je deze ook beheren vanuit het dashboard van jouw hostingpakket bij Bluehost. Sterker nog wanneer jij werkt met Google Ads kun je zelfs in het dashboard van Bluehost jouw campagnes optimaliseren, aanpassen of zelfs nieuwe campagnes aanmaken.

Uiteraard wil jij met jouw website of webshop goed gevonden gaan worden in Google. Het is in dat geval belangrijk dat je over enige kennis bezit op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Wanneer je dit niet hebt is Bluehost een erg verstandige keuze. Bluehost beschikt namelijk over een ingebouwde SEO tool die jou hierbij kan helpen.

Bluehost is ook erg geschikt voor e-commerce

Het bouwen van een eigen website hoeft niet erg lastig te zijn, maar wanneer je een webshop nodig hebt gaat dit wel wat lastiger worden. Je zult namelijk een bestelsysteem aan jouw webshop moeten toevoegen, want anders kun je natuurlijk niks verkopen. Daarnaast komt hier ook nog voorraadbeheer bij kijken en blijf zo nog maar even doorgaan.

Wanneer je kiest voor een hostingpakket van Bluehost is dit helemaal niet lastig. Je kunt namelijk gebruik maken van verschillende plug-ins als WooCommerce waarmee jij zonder enige vorm van technische kennis een volledige webshop kunt bouwen. Wanneer je er voor kiest om gebruik te maken van een e-commerce template is het nog makkelijker. Jij hoeft dan namelijk alleen nog maar de producten die jij wilt verkopen aan jouw webshop toe te voegen. Uiteraard kun je nog een hoop andere zaken aanpassen, maar dat is niet noodzakelijk. 

Bluehost-review

Bluehost WordPress review: Zijn er ook nadelen?

Inmiddels heb ik jou al erg veel informatie gegeven over de webhosting van Bluehost, maar was dat dan alles? Nee, ik wil jou namelijk zo goed mogelijk helpen bij het vinden van de beste hosting partij voor jou. Ik vind het daarom erg belangrijk dat we niet alleen de sterke punten van Bluehost bespreken, maar ook de mindere punten behandelen. Het zou namelijk erg jammer zijn dat jij een hostingpakket afneemt, omdat je niet op de hoogte was van bepaalde nadelen van een bepaalde partij. In dit onderdeel van deze Bluehost WordPress hosting review ga ik daarom dieper in op de nadelen van Bluehost.

Geen .nl domein extensie

Het eerste nadeel dat ik heb gevonden is dat je wel een domeinnaam bij Bluehost kunt kopen, maar dat dit geen .nl domeinnaam kan zijn. Dit hoeft natuurlijk niet voor iedereen een probleem te zijn, maar ik kan mij voorstellen dat dit voor een bepaald aantal mensen wel een probleem kan zijn. Wil jij wel een .nl domeinnaam? Dan kun je ervoor kiezen om jouw domeinnaam ergens anders te kopen en deze door te verwijzen naar jouw hostingpakket bij Bluehost. Dit is natuurlijk wel weer extra werk en dat moet je maar net prettig vinden.

Een andere optie is kiezen voor een andere hostingpartij waar jij wel een .nl domeinnaam kunt aanschaffen. Zelf zal ik je dan aanraden om te kiezen voor Hostinger, SiteGround of Kinsta. Heb jij liever een Nederlandse hostingpartij? Dan is Neostrada ook een erg goede keuze.

Prijzen kunnen verwarrend zijn

Een ander nadeel van Bluehost is dat je hostingkosten verwarrend kunnen zijn. De kosten die op hun website zijn namelijk berekend op een contractduur van 36 maanden. Doordat de contractduur van het hostingpakket zo lang is krijg je veel korting, maar niet iedereen zit te wachten op een hostingpakket met een contractduur van 36 maanden.

Je kunt tijdens het bestellen van een pakket wel de contractduur van het hostingpakket aanpassen naar 24 of 12 maanden. Wanneer je dit doet ben je vaak net iets duurder uit, maar het gaat op jaarbasis dan echt maar om een paar tientjes. Wanneer je van plan om lange tijd gebruik te maken van Bluehost webhosting is een lange contractduur natuurlijk een stuk interessanter.

Geen automatische back-ups

Een ander nadeel kan zijn dat Bluehost niet automatisch back-ups van jouw website of webshop maakt. Dat dit niet in de pakketten zit inbegrepen is vrij logisch, want de prijzen zijn ook een stuk vriendelijker dan bij andere hostingpartijen. Wel biedt Bluehost een betaalde upgrade aan waarmee er wel automatisch back-ups van jouw website worden gemaakt. Dit kost enkele euro’s per maand meer. Dus het kost nog niet de wereld, maar het is toch jammer dat het standaard niet zit inbegrepen.

Automatische back-ups zijn natuurlijk niet noodzakelijk, want je kunt ze natuurlijk altijd zelf handmatig maken. Het voordeel van de automatische back-ups is dat jij hier zelf geen omkijken naar hebt en dat je met een veilig gevoel aan jouw website kunt werken, omdat er toch altijd een recente back-up klaar staat. Wanneer je geen automatische back-ups hebt is het verstandig om één keer per week zelf handmatig een back-up te maken.

Bluehost WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Wanneer je op de website van Bluehost kijkt zul je drie verschillende WordPress hosting pakketten vinden. Deze pakketten zijn erg gevarieerd waardoor iedereen hier wel een geschikt hostingpakket kan vinden. Om jou te helpen bij het maken van een zo goed mogelijke keuze zal ik de hosting pakketten hieronder even bespreken.

Het goedkoopste hostingpakket is het Basic hosting pakket. Met dit hostingpakket kun je een website of webshop bouwen, krijg je 50 GB SSD schijfruimte die jij kunt gebruiken voor jouw website, kun je gebruik maken van de custom thema’s, krijg je toegang tot de 24/7 klantenservice en niet te vergeten het gratis domein en SSL certificaat. De kosten van dit pakket bedragen €3.27 per maand wanneer je kiest voor een contractduur van 36 maanden. Wanneer je kiest voor een contractduur van 12 maanden bedragen de kosten €4,93 per maand.

Het tweede pakket is het Plug hosting pakket. Dit pakket geeft je ruimte voor een ongelimiteerd aantal websites, een ongelimiteerde hoeveelheid SSD opslag, de custom thema’s, de 24/7 support, een gratis domeinnaam met SSl certificaat, een CDN die jij gratis kunt gebruiken en 30 dagen gratis office 365. De kosten van dit pakket bedragen €4.93 per maand bij een contractduur van 36 maande. Bij een contractduur van 12 maanden bedragen de kosten €6,58 per maand.

Het laatste pakket is het Choice Plus pakket. Dit pakket geeft je toegang tot precies dezelfde functionaliteiten als het Plus pakket, maar uiteraard komt hier nog wel wat extra bij kijken. Zo krijg je gratis domein privacy wat betekent dat mensen niet kunnen achterhalen van wie de domeinnaam is en worden er automatisch back-ups van jouw website gemaakt. De kosten van dit hostingpakket bedragen €5.75 per maand bij een contractduur van 36 maanden. Wanneer je kiest voor een contractduur van 12 maanden bedragen de kosten €7,41 per maand.

Bluehost-WordPress-hosting-pakketten

Bluehost hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met Bluehost?

Ik heb mijn websites en webshops zelfs niet gehost staan bij Bluehost, maar wel heb ik ervaring met de diensten, kwaliteit en service die Bluehost aanbiedt. Ik heb namelijk een redelijk groot aantal klanten en hiervan hebben een aantal klanten hun website host bij Bluehost. Wanneer ik werkzaamheden voor deze klanten uitvoer heb ik wel degelijk te maken met de hosting van Bluehost en ik zal daarom mijn ervaringen even met jouw delen.

Persoonlijk heb ik goede ervaringen met de webhosting van Bluehost. Alles werkt namelijk makkelijk en het is fijn dat je alles vanuit een plek kunt beheren. Zo kan ik voor elke klant het google bedrijfsprofiel, de advertenties en de website zelf beheren en zo nodig optimaliseren vanuit het dashboard van Bluehost. Zelf ik heb ik nog een andere hostingpartij gezien waarbij dit mogelijk is.

Verder zorg ik er natuurlijk ook voor dat de websites van mijn klanten snel en zoekmachine vriendelijk zijn. Hoewel sommige zeggen dat Bluehost geen snelle hosting aanbiedt ligt dat waarschijnlijk aan het pakket dat jij hebt gekozen. Mijn klanten gebruiken namelijk het Plus of Choice Plus pakket en de laadtijden die hiermee behaald worden zijn echt meer dan goed. Zo behalen de websites laadtijden van minder dan 1,5 seconde en dat is echt meer dan genoeg om goed gevonden te worden in Google.

Omdat ik zelf ook wel een beetje technische kennis heb heb ik eigenlijk nog nooit contact opgenomen hoeven te hebben met de klantenservice. Voor het schrijven van deze Bluehost WordPress hosting review heb ik dat uiteraard wel even gedaan, omdat ik anders geen goed onderdeel over de klantenservice kan geven. Later in deze Bluehost review zal ik mijn ervaringen met de klantenservice van Bluehost met jou delen.

Bluehost hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Inmiddels heb je gelezen wat mijn ervaringen zijn met de hosting van Bluehost, maar nu heb je maar gebruikerservaringen van een persoon. In alle reviews die ik schrijf deel ik daarom ook de ervaringen van andere gebruikers. Door deze ervaringen samen in een review te plaatsen kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen en beslissen of Bluehost de juiste webhosting partij is voor jouw website.

Over het algemeen zijn mensen aardig positief over de webhosting van Bluehost. Tuurlijk zijn er altijd mensen die ergens tegen aanlopen of een negatieve review achterlaten, maar je moet ook even kijken naar de kosten van Bluehost. Je kunt niet de wereld verwachten wanneer je maar €4 tot €7 euro per maand betaald. Wanneer je kijkt op websites als trustpilot zul je zien dat de klantenservice erg snel op de negatieve reviews reageert om het probleem op te lossen. Ze doen er dus alles aan om hun klanten zo tevreden mogelijk te houden en naar mijn ervaringen doen ze dat erg goed.

Bluehost WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Om echt de best mogelijke Bluehost WordPress hosting review te schrijven moeten we natuurlijk ook de klantenservice beoordelen. De klantenservice is namelijk van essentieel belang en al helemaal super belangrijk bij website software gerelateerde producten, omdat hier nog wel eens het een en ander mis kan gaan. Is dit het geval? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk geholpen door de klantenservice, want een website die offline staat wil je natuurlijk voorkomen.

Persoonlijk heb ik geen slechte ervaringen met de klantenservice van Bluehost, maar wanneer ik op internet ervaringen van andere gebruikers lees zijn deze niet allemaal even tevreden over de klantenservice. Hoewel Bluehost een 24/7 klantenservice aanbiedt moet je vaak toch even wachten op antwoord. Dit doen andere hostingpartijen als SiteGround en Kinsta dan toch wel een stuk beter.

Houdt er wel rekening mee dat je bij Bluehost ook zeker niet de hoofdprijs betaald. Je kunt er daarom ook niet vanuit gaan dat Bluehost dezelfde of nog betere kwaliteit aanbiedt dan andere hostingpartijen die duurder zijn. In mijn ervaringen is de prijs/kwaliteit verhouding van Bluehost echt wel goed.

Bluehost-wordpress-support

Bluehost WordPress Hosting Review: Wat Kost Het?

Eerder in deze Bluehost WordPress hosting review hebben we het al gehad over de verschillende hostingpakketten die Bluehost aanbiedt. De kosten hiervan variëren per pakket en de extra add-ons die jij hierbij zou bestellen. Ook zijn de kosten daarnaast nog afhankelijk van de contractduur die jij afstemt. Zo is krijg je bij een contractduur van 24 maanden meer korting dan wanneer je kiest voor 12 maanden. Dit een een goede tactiek die veel hostingpartijen toepassen, omdat klanten langer klant blijven en het de klant zelf ook een hoop kosten scheelt.

Wanneer je kiest voor het goedkoopste pakket en vervolgens een contract duur neemt van 36 maanden bedragen de kosten €3.27 per maand. Wanneer je kiest voor het duurste hostingpakket en een contractduur kiest van 12 maanden bedragen de kosten €7,41 per maand. Je bent dus maximaal €7,41 per maand als je het duurste pakket neemt voor de kortste contractduur. In vergelijking met andere hostingpartijen is dit erg goedkoop en daarom zijn er ook veel mensen die kiezen voor de webhosting van Bluehost.

De kosten kunnen nog een beetje oplopen wanneer je bepaalde add-ons toegevoegd. Deze zijn niet verplicht, maar zal de ene persoon misschien wel willen gebruiken. Boven de €10,00 per maand zul je in ieder geval niet snel komen.

Conclusie: Is Bluehost hosting De Beste Hosting Voor Jou?

Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze Bluehost hosting review en dat betekent dat het tijd is voor een conclusie. Is Bluehost namelijk de beste webhosting partij voor jouw nieuwe website of webshop?

Bluehost is zeker een goede webhosting partij, maar er zijn wel een aantal partijen die nog net wat beter zijn. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat je dan wel een stuk duurder gaat uitkomen dus dat moet je ook zeker meenemen in jouw beslissing.

Wil jij een goede en stabiele webhosting partij voor jouw website, maar hoef je echt niet het beste van het beste? Dan is Bluehost een super goede webhosting partij voor jou!

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Bluehost alternatieven

Ook interessant

Bluehost-logo
4.8/5