Cloudways WordPress Hosting Review 2024: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij op zoek naar de beste webhosting partij voor jouw website of webshop? Dan is Cloudways een erg goede keuze! Cloudways is internationaal op dit moment namelijk een van de beste webhosting partijen voor zowel websites als webshops. Het voordeel van Cloudways is dat gebruik maken van Cloud webhosting wat razendsnel is en beschikken over servers over de hele wereld. Ook in Nederland dus! Verder ontvang je bij elk hostingpakket een gratis SSL certificaat, kun jij jouw huidige website of webshop gratis verhuizen en kun je gratis gebruik maken van Cloudways hun eigen CDN.

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop hiernaast kun jij tijdelijk gebruik maken van een leuke korting! Hierbij ontvang je ook nog eens een gratis SSL certificaat die iedereen sowieso nodig heeft. Twijfel jij nog over Cloudways? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Cloudways WordPress hosting review eens goed door te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn ervaringen!

Cloudways-logo

Hosting vanaf $12 p.m.

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.7/5
Inhoudsopgave

Wat is Cloudways hosting precies?

Voordat we beginnen aan deze Cloudways WordPress hosting review wil ik je eerst even wat achtergrondinformatie geven over dit bedrijf. Een review is namelijk leuk, maar ik snap dat je ook wat meer over een bedrijf wilt weten. Denk over hoe ze zijn begonnen, wat hun reputatie is, wat hun doelen zijn voor de toekomst en waarom ze zo goed zijn in wat ze doen. Door deze informatie krijg jij alvast een goed beeld van het bedrijf Cloudways.

Cloudways is een hostingpartij die zich vooral richt op het hogere segment. Wanneer je dus echt het maximale uit jouw website of webshop wilt gaan halen is Cloudways in de meeste gevallen de beste keuze voor jou. Cloudways is gevestigd in Malta en opgericht in 2011. Inmiddels bestaan ze dus al 10 jaar en op basis daarvan kunnen we wel concluderen dat ze erg goed weten waar ze mee bezig zijn en precies weten wat ze in de toekomst willen doen.

In 2011 toen Cloudways werd opgericht werd hadden ze een doel en dat was het worden van de snelste webhost van de wereld. Ze hebben hier dan ook alles op alles voor gezet en uiteindelijk is het ook gelukt. Dit komt onder andere door de hosting techniek die ze toepassen. Cloudways maakt namelijk gebruik van Managed Cloud webhosting wat gigantisch snel is en een erg hoge uptime heeft. Het nadeel hiervan is dat het wel wat prijziger is dan Shared webhosting, maar daarom richt Cloudways zich ook op het hogere segment. Uiteraard zul je met Cloud webhosting ook de beste resultaten behalen voor kleine websites, maar die willen meestal niet zoveel betalen.

Op dit moment heeft Cloudways meer dan 50 personeelsleden in dienst en bestaat hun klantenbestand uit meer dan 20.000 gebruikers wereldwijd. Het aantal gebruikers klinkt nog niet erg hoog, maar geloof mij dit aantal neemt rap toe. Op dit moment is Cloudways namelijk echt de beste webhosting partij en dat willen mensen nou eenmaal gebruiken!

cloudways-wordpress-hosting-review

Cloudways WordPress review: Waarom zou jij voor de hosting van Cloudways moeten kiezen?

Inmiddels heb ik je aardig wat informatie gegeven over het bedrijf Cloudways. Zo weet je wat Cloudways is, hoe en wanneer ze zijn gestart wat hun doelen zijn en waarmee zij zich onderscheiden van hun concurrenten. Dit is al erg waardevolle informatie, maar waarschijnlijk niet de exacte informatie die jij zocht. Jij wilt namelijk informatie over daadwerkelijke webhosting en kwaliteit van Cloudways.

In dit onderdeel van deze Cloudways review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten en specificaties die Cloudways aanbiedt en waarover ze beschikken. Ook zal ik al deze punten toelichten en daarbij zonodig vertellen hoe Cloudways zich met deze functionaliteit onderscheid van andere grote hostingpartijen. Laten we dus maar snel beginnen zodat jij kunt beslissen of Cloudways de beste hosting partij is voor jouw website.

Super snelle webhosting

Heb jij enige kennis van webhosting, het maken van een website en online marketing? Dan zul je ongetwijfeld weten hoe belangrijk snelheid is. Nu met de nieuwe update van Google wordt dit nog eens extra benadrukt, want de snelheid van jouw website gaat een serieuze invloed hebben op de vindbaarheid van jouw website of webshop in Google.

Een shared webhosting pakket zal dus niet snel meer voldoen en daarom kiezen veel mensen ervoor om over te stappen op Cloud webhosting. Uiteraard is Cloud hosting duurder dan shared webhosting, maar in mijn ervaring is het deze prijs zeker waard. Je kunt hier namelijk erg veel winst uit halen! Wanneer je kiest voor Cloudways wordt jouw website gehost op één van de zes grote cloud providers. De providers die Cloudways hiervoor gebruikt zijn; DigitalOcean, Google Cloud Platform, AWS, Linode, StackPath en Vultr.

Een mooi bijkomend voordeel is dat je zelf niet aan de servers hoeft te sleutelen. Wanneer er namelijk updates zijn of bepaalde instellingen moeten worden aangepast dan doet Cloudways dit. Het is dus echt een win win situatie, want jij krijgt een bizar snelle website en al het technische geneuzel blijft de verantwoordelijkheid van Cloudways.

Cloudways-hosting-review

Servers over de hele wereld

Naast dat Cloudways gebruikt maakt van Cloud webhosting is er ook nog een ander voordeel. Ook dit voordeel heeft een grote invloed op de laadsnelheid en prestaties van jouw website of webshop. Het gaat namelijk om de locatie van de server. Wanneer jij je met jouw website wilt richten op de nederlandse markt heeft het geen zin om jouw website op een amerikaanse server te plaatsen. Wanneer iemand jouw website bezoekt moet alle data namelijk van de server naar de website gestuurd worden en dat kost tijd. Het is daarom belangrijk dat de server zich in het land bevindt waar jij je met jouw website op richt.

Het probleem van veel hostingpartijen is dat ze niet over servers beschikken in elk land. Hierdoor kun je niet het maximale uit jouw website halen en dat is natuurlijk zonde. Bij Cloudways hebben ze hier daarom veel tijd en energie in gestopt.

Wanneer je kiest voor een hostingpakket van Cloudways heb je de keuze uit maar liefst 65 data centers en dat is flink wat. Wanneer je kiest voor europa heb je nog steeds de keuze uit 8 data centers. Hiervan zijn er ook nog weer eens 2 gevestigd in Nederland en 1 in België. Wanneer je kiest voor de webhosting van Cloudways weet je dus zeker dat jouw website komt te staan op een server in de buurt!

Cloudways-server-locations

Super makkelijk in gebruik

Hoewel Cloudways zich met name richt op het hogere segment zullen hier toch nog mensen tussen zitten die niet erg veel verstand hebben van webhosting. Cloudways snapt dat en maakt het voor hun gebruikers daarom zo makkelijk mogelijk.

Binnen Cloudways krijg je namelijk erg veel vrijheid en kun je de meest technische dingen aanpassen zonder dat daar enorm veel technische kennis voor nodig is. Heb je echt geen idee wat je doet? Dan is het voor de zekerheid toch handig om de 24/7 live chat te gebruiken waar je direct hulp kunt krijgen van de klantenservice. Zo ben je er 100% zeker van dat je het juiste aanpast en dat opeens je website offline is.

Maak je gebruik van WordPress? Dan wil je natuurlijk niet uren bezig zijn met het installeren van dit programma. Cloudways maakt het namelijk mogelijk om al hun programma’s met één druk op de knop te installeren. Uiteraard moet je nog wel even een account aanmaken, maar alsnog is het installeren van WordPress bij Cloudways echt enorm makkelijk.

Ruimte voor een ongelimiteerd aantal applicaties in een account

Wanneer je een webhosting partij gaat kiezen zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te controleren hoeveel websites jij vanuit één hostingpakket kunt beheren. Voor de beginners zal een website meer dan genoeg zijn, maar om vast voorbereid te zijn op de toekomst is het handig om direct over wat extra ruimte te beschikken.

Bij veel hostingpartijen kun je maar één website in het hostingpakket kwijt. Wil je er meer in het pakket kwijt? Dan moet je hier extra voor betalen en vaak scheelt dat nog wel aanzienlijk in de webhosting kosten.

Bij Cloudways snappen ze dat je meerdere websites in één hostingpakket wilt hebben staan. Dit is namelijk veel makkelijker in beheer en wanneer zij dit aanbieden is dit ook direct een reden dat veel mensen kiezen voor Cloudways. Bij Cloudways kun je daarom met elk pakket zoveel websites hosten als jij nodig hebt. Naar mijn ervaring is dit daarmee zeker een voordeel van Cloudways ten opzichte van veel andere hostingpartijen.

Cloudways-hosting-nederland

Automatische back-ups

Back-ups zijn super belangrijk. Je wilt er namelijk altijd zeker van zijn dat er een kopie van jouw website of webshop is gemaakt voor het geval er wat mis mocht gaan. Bij elke hostingpartij kun je wel back-ups maken, maar toch zitten hier nog grote verschillen tussen.

Zo zijn er hostingpartijen waar je handmatig back-ups moet maken. Wanneer dit het geval is moet je dit regelmatig doen om er zeker van te zijn dat je een actuele back-up hebt staan. Bij andere partijen kan het wel automatisch, maar dan gebeurd het bijvoorbeeld maar één keer per week. Dit klinkt veel, maar als je elke dag aan je website werkt en je moet een back-up terugzetten ben je dus al het werk van een volledige week kwijt.

Bij Cloudways hebben ze dit erg goed opgelost. Cloudways kan namelijk automatisch back-ups van jouw volledige website of webshop maken. Jij kunt zelf de back-up frequentie kiezen. Zo kun je ervoor kiezen om ieder uur een back-up van jouw website te laten maken of om de 7 dagen. Uiteraard is alles daartussen ook mogelijk. Hoeveel voor jou handig is uiteraard afhankelijk van de grote van jouw website en hoeveel er aan wordt gewijzigd.

Ingebouwde CDN

Zoals je waarschijnlijk wel zult weten doet Cloudways er alles aan om het maximale uit jouw website of webshop te halen. Om dit te kunnen realiseren maken ze gebruik van verschillende methodes en technieken die resulteren in flinke prestaties. Zo maken alle servers gebruik van SSD wat op dit moment de snelste schijven zijn voor de opslag en verzending van data. Ook worden er verschillende caching systemenen toegepast die ervoor zorgen dat jouw website nog sneller bereikbaar is.

Om het helemaal af te maken kun je bij Cloudways ook gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN). Door gebruik te maken van een CDN wordt jouw website op verschillende servers geplaatst. Hierdoor kan jouw website ook vanaf verschillende plekken ingeladen worden dat zorgt voor topprestaties. Uiteraard heeft dit wel het grootste effect op grote zware internationale websites, maar ook als nationale website kun je hier zeker winst mee behalen.

Alles testen in een staging omgeving

Heb jij op dit moment een website of webshop? Dan zal er een moment komen dat je deze wilt updaten, bepaalde zaken wilt toevoegen of wilt verwijderen of misschien zelfs wel een volledig nieuwe website wilt bouwen. Dit klinkt erg makkelijk, maar dit wil je natuurlijk niet doen op de huidige website, want dan gaat deze offline en daardoor loop je veel bezoekers en omzet mis.

Bij Cloudways is dit probleem makkelijk op te lossen. Je kunt binnen Cloudways namelijk erg eenvoudig een staging omgeving aanmaken. Dit kan een nieuwe omgeving zijn, maar ook een omgeving die gebaseerd is op een kopie van je huidige website. In deze staging omgeving kun je vervolgens alle zaken uitvoeren die jij in gedachte had. Vervolgens kun je alles in de staging omgeving beoordelen en testen. Ben je er tevreden mee? Dan kun je met één druk op de knop de volledige staging omgeving vervangen met je huidige website.

De staging omgeving staat los van je huidige website. Dit betekent dat jouw huidige website gewoon online blijft en blijft functioneren. Verder wordt het crawlen van webpagina’s op de staging omgeving niet toegestaan. Google zal de staging omgeving dus niet indexeren wat een goed teken is, want hierdoor ontstaan er geen problemen in de vindbaarheid tussen beide websites.

Cloudways-staging-website

Gratis jouw website verhuizen

Heb jij jouw website of webshop op dit moment al gehost bij een andere webhosting partij, maar ben je daar niet tevreden over? Dan is het een voor de hand liggende stap om jouw website te verhuizen naar een andere hostingpartij. Het nadeel van een website verhuizen is dat dit toch een vrij lastige stap is, omdat hier nog wel een aantal dingen fout kunnen gaan. Wanneer je dit wilt doen is het dus erg belangrijk dat je goed oplet met wat je doet.

Wanneer je overweegt om over te stappen naar Cloudways zullen zij deze volledige verhuizing voor jou regelen. Het is ook goed om te weten dat dit voor jou geen extra kosten met zich meebrengt. Deze website verhuizingen zitten namelijk gratis bij alle webhosting pakketten van Cloudways inbegrepen. Wanneer jij ervoor kiest om jouw website te verhuizen heb jij totaal geen omkijken naar al het technische geneuzel. Dit wordt namelijk opgepakt door het migratie team van Cloudways dat er voor zorgt dat de verhuizing goed en snel wordt uitgevoerd!

Gratis SSL certificaat

Zoals je misschien al wel zult weten is het gebruik van een SSL certificaat zeker aan te raden. Wanneer jij op jouw website werkt met privacy gevoelige data is het gebruik van een ssl certificaat volgens de AVG zelfs verplicht.

Het SSl certificaat zorgt namelijk voor een beveiligde verbinding tussen jouw website en de server. Hierdoor kunnen hackers en andere kwaadwilligen niet meer bij deze data komen. Het is trouwens niet alleen hiervoor belangrijk, want een SSL certificaat heeft ook invloed op de vindbaarheid van jouw website in Google. Om het maximale uit jouw website te halen is een SSL certificaat dus zeker aan te raden.

Vaak kost een SSL certificaat tussen de €10 en €30 euro per jaar, maar bij Cloudways niet. Bij Cloudways krijg je namelijk een gratis SSL certificaat. Het maakt hierbij niet uit welk hostingpakket je hebt gekozen.

De maximale beveiliging voor jouw website of webshop

Niet alleen de prestaties voor een website of webshop zijn erg belangrijk, maar ook de beveiliging is zeker net zo belangrijk. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw website of webshop wordt aangepakt door hackers of andere kwaadwillige. Cloudways neemt daarom verschillende stappen om zo hun servers en de websites van hun klanten zo goed mogelijk te beschermen.

Dit doen ze onder andere door gebruik te maken van Dedicated Firewalls, het SSL certificaat, IP whitelisting, het regelmatig patchen van de servers, 2 staps authentication en bot protection. Door al deze systemenen met elkaar te combineren kun je er van uit gaan dat
jouw website zo goed mogelijk wordt beschermd.

Cloudways WordPress review: Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook Cloudways zo zijn nadelen. Alhoewel moet ik wel toegeven dat ik deze bij Cloudways echt heel erg vind meevallen. Alles op het gebied van webhosting is hier namelijk echt top geregeld en het behoort ook echt tot de beste prestaties die jij op dit moment kunt krijgen. Met Cloudways maak je dus echt een super goede keuze, maar toch heb ik één ding gevonden dat voor sommigen misschien een nadeel zou kunnen zijn. In dit onderdeel van deze Cloudways WordPress hosting review zal ik dit nadeel even toelichten.

Zakelijke e-mailadressen aanmaken

Net als Kinsta richt Cloudways zich puur op webhosting. Hierdoor beschikken ze helaas niet over een ingebouwde e-mail hosting wat andere hostingpartijen als SiteGround, Cloud86, Hostinger en Bluehost wel hebben. Aan de ene kant is dit jammer, maar je weet nu wel echt zeker dat je op het gebied van webhosting echt het best mogelijke hebt.

Cloudways laat je natuurlijk niet zitten met dit probleem. Zij hebben namelijk een samenwerking met Rackspace. Mocht je dus wel zakelijke e-mailadressen willen gebruiken voor jouw website bij Cloudways? Dan is dit mogelijk. Door deze samenwerking kun je bij Rackspace e-mailadressen aanmaken via de add-on die in het Cloudways dashboard zit. De kosten hiervoor bedragen $1 dollar per maand per mailbox. Dit valt op zich reuze mee, maar wanneer je voor al je werknemers een bedrijf e-mailadres wilt aanmaken kan dit toch nog wel oplopen.

Cloudways WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Inmiddels hebben we zowel de voor- als nadelen van Cloudways besproken, maar daarmee zijn we natuurlijk nog niet aan het einde van deze Cloudways hosting review. In dit onderdeel van deze review gaan we namelijk dieper in op de hostingpakketten die jij bij Cloudways kunt kiezen. Aangezien dit er vrij veel zijn is het verstandig om dit even te behandelen.

Wanneer je een Cloudways hostingpakket wilt kopen heb je als eerst de keuze uit verschillende datacenters. Het is hier verstandig om een datacenter te kiezen die in nederland of belgië gevestigd is. In dit geval zul je dan moeten kiezen voor DigitalOcean, Vultr of Google Cloud. Deze hebben namelijk datacenters in zowel Nederland als België.

Wanneer je een datacenter hebt gekozen kun je kiezen uit vier verschillende hostingpakketten. Deze zijn eigenlijk vrijwel gelijk. De enige verschillen zitten hem in de hoeveelheid RAM, de cores van de processor, de hoeveelheid schijfruimte en de hoeveelheid bandbreedte. Al deze specificaties hebben invloed op de prestaties van jouw website. Het is daarom verstandig om je hier van te voren even goed in te verdiepen.

Het goedkoopste pakket kost $10 dollar per maand en ideaal voor de beginnende “kleine” websites. Wanneer je al een wat grotere website of webshop hebt is het tweede pakket ideaal. Deze kost $22 dollar per maand, maar is ook van grote meerwaarde. Het meest verkochte pakket is het derde pakket. De kosten hiervan bedragen $42 dollar per maand. Wanneer je meer ruimte nodig hebt is dit pakket ideaal, maar voor de kleine websites en webshops zul je dit zeker niet nodig hebben. Voor echt grote websites en webshops is het laatste en duurste pakket de beste keuze. Hiermee kun je echt maximaal gaan, maar daar betaal je uiteraard ook voor. De kosten voor deze licentie bedragen namelijk $80 dollar per maand.

Cloudways-hosting-pakketten

Cloudways hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met Cloudways?

Alle informatie die op feiten is gebaseerd heb ik je inmiddels gegeven en uitgebreid met je besproken, maar wat zijn nou de daadwerkelijke ervaringen met Cloudways. In dit onderdeel van deze Cloudways WordPress hosting review zal ik mijn ervaringen met jou delen. In het volgende onderdeel van deze Cloudways review komen ook de ervaringen van andere gebruikers aan bod.

Op dit moment heb ik mijn websites bij verschillende hostingpartijen ondergebracht. Dit heb ik gedaan om voor mezelf te onderzoeken welke hostingpartij nou echt het beste is. Uiteraard heb ik dit ook gedaan om informatie te krijgen en een goede mening op te bouwen voor het schrijven van deze reviews.

Één van mijn websites heb ik op dit moment gehost staan bij Cloudways, maar ik ben van plan om een aantal andere websites hier komende maand ook naar over te zetten. De specificaties van Cloudways zijn namelijk echt top en heb ik zelf bij nog geen andere hostingpartij gevonden. Alleen Kinsta staat hier gelijk aan, maar daar betaal je nog weer meer per maand. Op het gebied van prestaties doet Cloudways zeker niet onder aan Kinsta en is het gewoon een van de snelste webhosting partijen van dit moment.

Ook met de klantenservice heb ik zelf erg goede ervaringen. De website die ik hier host heeft namelijk eerst bij Hostinger gestaan. Dit was een echte budget webhosting die opzich prima is, maar ik was op zoek naar betere webhosting. Na goed contact gehad te hebben met Cloudways hebben ze het volledige traject overgenomen en is mijn website succesvol, snel en zonder problemen over gezet naar hun webhosting. Dit ging vlekkeloos en ik werd regelmatig op de hoogte gehouden zodat ik zeker wist dat het goed ging. Echt super tevreden over de webhosting van Cloudways!

Cloudways hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Naast mijn ervaringen heeft Cloudways natuurlijk nog veel meer klanten en ook deze hebben weer ervaringen. In dit deel van deze Cloudways review gaan we daarom dieper in op de ervaringen van andere Cloudways gebruikers. Door ook deze ervaringen mee te nemen in deze Cloudways review kun jij voor jezelf een goed beeld schetsen van Cloudways. Laten we dus maar snel beginnen.

Op de website van Cloudways zelf kun je al erg veel ervaringen van andere gebruikers vinden. Deze zijn allemaal erg enthousiast. Zelf zet ik toch altijd even mijn vraagtekens bij deze ervaringen. Cloudways kan namelijk zelf bepalen welke ervaringen hier komen te staan en zoals je wel kunt raden zullen dat de slechte niet zijn.

Zelf kijk ik daarom ook altijd nog even op Trustpilot. Dit is een platform waar je ervaringen kunt vinden met eigenlijk alle bedrijven. In dit geval dus ook van Cloudways en die zijn net als op de website super enthousiast. Op Trustpilot scoort Cloudways namelijk 4,7 van de 5 sterren op basis van 719 reviews! Dit is echt super goed en het laat ook direct zien dat ik niet de enige ben die zo denkt over de kwaliteit en prestaties van Cloudways.

Cloudways-wordpress-hosting-ervaringen

Cloudways WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Een belangrijk onderdeel van een review is de klantenservice. Vooral bij website software producten of bij bedrijven die diensten leveren is dit echt belangrijk. Webhosting is namelijk nog best technisch en wanneer je hier weinig tot geen kennis over hebt wil je makkelijk en snel in contact kunnen komen met de klantenservice om op deze manier zo snel mogelijk het probleem op te lossen. Omdat de klantenservice een grote invloed heeft beoordeel ik deze ook in deze Cloudways WordPress hosting review.

Cloudways beschikt over een erg goede en uitgebreide klantenservice. Zo kun je ze bereiken via de live chat, het ticketsysteem of gewoon via de mail. Zelf kies ik altijd voor de live chat functionaliteit, omdat dit het fijnste werkt en je het snelste in contact komt met de juiste persoon. Wanneer ik contact probeer op te nemen met de klantenservice van Cloudways via de livechat ben ik binnen enkele minuten al in contact met de klantenservice.

Omdat deze medewerkers ook echt beschikken over technische kennis kunnen ze ook direct helpen. Ze hoeven dus niet eerst te overleggen of je door te sturen, want ze beschikken allemaal over de kennis om zaken op te lossen. Dit is echt een groot voordeel ten opzichte van veel andere grote hostingpartijen.

Cloudways-klantenservice

Cloudways WordPress Hosting Review: Wat Kost Het?

Inmiddels zijn we bijna aangekomen aan het einde van deze Cloudways wordpress hosting review. Er is alleen nog een ding dat we nog niet hebben besproken en dat zijn de kosten. Wat kost een webhosting pakket bij Cloudways nou eigenlijk?

Eerder in deze Cloudways review waar ik je meer vertelde over de verschillende pakketten hebben we het hier al even over gehad. Aangezien ik je daar al erg veel over de prijzen heb verteld zal ik daar nu niet meer heel uitgebreid op ingaan. Wel is nog even een belangrijk punt dat ik even wil behandelen over de hosting kosten.

Bij Cloudways heb je de keuze uit verschillende datacenters. Het is slim om hier even goed naar te kijken, want het datacenter dat jij kiest heeft ook invloed op de prijs. Ook zijn niet alle data centers gevestigd in Nederland of België. Voor een datacenter in Nederland moet je kiezen voor DigitalOcean, Vultr of Google Cloud. Persoonlijk zal ik je aanraden om te kiezen voor DigitalOcean of Vultr. Deze zijn namelijk vrij gelijk en schelen niet veel in de kosten. Op het gebied van prestaties zijn ze ook vrijwel identiek. Kies je voor Google Cloud? Dan beginnen de kosten bij $33.18 per maand.

Conclusie: Is Cloudways hosting De Beste Hosting Voor Jou?

Nu we inmiddels echt zijn aangekomen aan het einde van deze Cloudways hosting review is het tijd voor een conclusie, want is Cloudways nu de beste hosting provider voor jouw website of webshop?

Ik kan de hosting van Cloudways meer dan aanraden, omdat de hosting echt super snel is en het dashboard erg gebruiksvriendelijk is. Daarbij ontvang je ook nog eens een gratis SSL certificaat, kun jij jouw huidige website gratis verhuizen en nemen ze de beveiliging van jouw website erg serieus.

Ga jij voor het eerst een website maken? Dan is de hosting van Cloudways misschien wat te veel van het goede. In dit geval kun je prima uit de voeten met een goedkoper hosting pakket van Cloud86 of Hostinger!

Cloudways review - Veelgestelde vragen

Wat kost hosting van Cloudways?

Dit is afhankelijk van het hostingpakket en het datacenter dat jij kiest. Het goedkoopste pakket maakt gebruik van het DigitalOcean datacenter en de kosten daarvoor bedragen $12 dollar per maand. Het duurste pakket maakt gebruik van het AWS data center en de kosten daarvoor beginnen vanaf $36 dollar per maand.

Waar bevinden zich de datacenters van Cloudways?

Waar de datacenters zich bij Cloudways bevinden is afhankelijk van de cloudprovider die jij hebt gekozen. Je kunt je website of webshop namelijk hosten op verschillende datacenters in de VS, Europa, Azië of Zuid Amerika.

Heeft Cloudways een website maker?

Nee, Cloudways beschikt niet over een eigen website maker. Wel kun je met een druk op de knop WordPress installeren en in WordPress vervolgens een website maker plugin toevoegen. Dit zal persoonlijk mijn voorkeur hebben.

Is Cloudways snel?

Ja, de hosting van Cloudways is super snel doordat ze niet als andere hosting providers gebruik maken van de standaard shared hosting. Doordat Cloudways gebruik maakt van grote cloud datacenters is jouw website veel sneller en zal je veel minder downtime ervaren.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Cloudways alternatieven

Ook interessant

Cloudways-logo
4.9/5