mijn.host hosting review 2024: Beste webhosting in 2024?

Samenvatting: Zoek jij naar een snelle, betrouwbare en gebruiksvriendelijke hosting provider in Nederland? Dan maak je met de hosting van mijn.host een erg goede keuze! mijn.host is namelijk een populaire hosting provider waar je voor eigenlijk alle soorten webhosting terecht kunt. Denk in dit geval aan de normale shared hosting, maar ook aan WordPress hosting, VPS hosting en dedicated server hosting. Dat mijn.host zo populair is komt door de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid, de bizar goede laadtijden en de persoonlijke klantenservice die erg behulpzaam is.

Ben jij al overtuigd van de hosting van mijn.host? Dan kun je via de gele knop tijdelijk tot wel 50% korting krijgen! Ook ontvang je hierbij een gratis SSL certificaat! Wil jij toch nog wat meer weten over de hosting van mijn.host? Dan kan ik je zeker aanraden om deze mijn.host hosting review een te lezen, want hierin deel ik ook mijn mijn.host ervaringen!

Logo-mijn.host

Van €3,99 voor €1,99

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.6/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is mijn.host precies?

Voordat ik je mee ga nemen in deze mijn.host review wil ik je eerst wat meer vertellen over het bedrijf zelf. Hierdoor krijg jij namelijk al een beetje een beeld van w at voor bedrijf mijn.host is, wat hun geschiedenis is en wat hun plannen zijn voor in de toekomst.

Zoals ik je in de intro van deze review al heb verteld is mijn.host een nederlands hosting bedrijf. Ze zijn in vergelijking met andere hostingbedrijven in nederland nog vrij jong, want het bedrijf is pas in 2016 opgericht. Wel had mijn.host een duidelijke visie. Zo zagen ze in de hostingmarkt nog voldoende kansen en daarom hebben ze met mijn.host goed op ingespeeld. Ze vonden namelijk, en vinden nog steeds, dat webhosting makkelijker, goedkoper en sneller kan.

Dit is dan ook de reden geweest dat mijn.host de afgelopen jaren hard is gegroeid en veel nieuwe klanten heeft mogen verwelkomen. En dat niet alleen, want de klanten van mijn.host zijn ook nog eens erg tevreden. Zo worden ze op verschillende beoordelingswebsites beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren.

Om zoveel mogelijk mensen te helpen met hun webhosting biedt mijn.host verschillende diensten aan. Zo kun je op dit moment bij mijn.host terecht voor shared webhosting, WordPress hosting, VPS hosting, Dedicated server hosting en niet te vergeten losse domeinnamen.

Wat ook goed is om te weten is dat mijn.host behoort tot de snelste hosting providers binnen nederland. Hier ga ik je later indeze mijn.host review meer over vertellen, maar het is in ieder geval goed om te weten dat mijn.host behoort tot de snelste en beste hosting bedrijven in Nederland!

Mijn.host-review

mijn.host hosting review: Waarom zou jij voor de hosting van mijn.host moeten kiezen?

Inmiddels heb ik je al aardig wat informatie gegeven over het bedrijf mijn.host. Zo weet je dat het bedrijf is 2016 is opgericht, waarmee het bedrijf zich onderscheid van andere hosting bedrijven, dat ze de afgelopen jaren veel nieuwe klanten hebben verwelkomed en dat je bij mijn.host terecht kunt voor een groot aantal verschillende soorten hosting. Dit is natuurlijk al erg waardevolle informatie, maar waarschijnlijk wil jij nog wel wat meer weten over de hosting van mijn.host.

In dit onderdeel van deze mijn.host review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten van mijn.host. Ook ga ik hier toelichten hoe mijn.host zich met deze functionaliteiten onderscheid van andere hosting bedrijven binnen Nederland en/of België. Laten we dus maar snel beginnen, zodat jij kunt beslissen of mijn.host de beste hosting partij is voor jouw website.

Nederlandse hosting provider

Heb je zelf al wat onderzoek gedaan naar webhosting? Dan ben je waarschijnlijk al een groot aantal verschillende webhosting bedrijven tegengekomen. Er zijn namelijk zoveel verschillende hosting providers. Alleen binnen Nederland heb je al deze keuze uit tientallen verschillende hosting bedrijf. Ik kan mij hierdoor goed voorstellen dat je moeite hebt met het kiezen van de juiste hosting provider voor jouw website of webshop.

Wanneer je een WordPress website maken gaat is het erg belangrijk om een goede hosting provider te kiezen. Wat je hier als eerste wilt bekijken is in welk land de hosting provider haar servers heeft staan. Wanneer iemand een website wilt bezoeken wordt er namelijk een verzoek naar de server gedaan en als dat allemaal lukt krijgt de bezoekers jouw website te zien. Zoals je zult snappen wil je daarom een hosting provider die beschikt over servers op een gunstige locatie.

In dit geval is het goed om te weten dat mijn.host beschikt over een serverlocatie in Amsterdam. Het voordeel hiervan is dat jouw website of webshop extreem snel geladen kan worden voor bezoekers in Nederland en België. Het is daarom veel interessanter om voor een hosting provider als mijn.host te kiezen dan voor een grote internationale hosting provider als Hostinger, SiteGround of Bluehost.

Webhosting voor ieder budget

Naast dat je wil letten de server locaties van een hosting provider zijn de kosten natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Dit is dan ook een van de redenen waarom de hosting van mijn.host zo interessant is. Bij mijn.host heb je namelijk de keuze uit een groot aantal verschillende soorten hosting.

Op dit moment kun je bij mijn.host namelijk terecht voor shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting, Dedicated Server hosting, Reseller hosting en E-mailhosting. Daarnaast kun je bij mijn.host ook een losse domeinnaam kopen!

Doordat je bij mijn.host dus terecht kunt voor een groot aantal verschillende soorten hosting is er voor ieder budget wel een geschikt hostingpakket te vinden. Zo kun je op dit moment al bij mijn.host terecht vanaf €1,99 per maand voor het goedkoopste hosting pakket. Deze kosten kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand wanneer je kiest voor een duur VPS of Dedicated hosting pakket.

Mijn.host-review-hosting

Super gebruiksvriendelijk dashboard

Voor veel mensen is webhosting nog een redelijk onduidelijk en vaag begrip. We weten namelijk allemaal waar je webhosting voor nodig hebt, maar hoe het precies werkt en hoe je alles aan de praat krijgt wordt al een stuk lastiger. Als klant wil je hier dan ook helemaal geen omkijken naar hebben. Zeker wanneer je niet super technisch bent aangelegd zit je niet op al deze technische zaken te wachten.

In dit geval is het goed om te weten dat mijn.host een super gebruiksvriendelijk dashboard heeft. Hier kun je terecht wanneer je jouw hostingpakket of domeinnamen wilt beheren, maar ook voor het terugzetten van backups of het toevoegen van betaalmethodes ben je hier op de juiste plek.

Wil je de technische zaken van jouw hostingpakket beheren? Ook dan kun je bij mijn.host terecht. mijn.host beschikt namelijk ook nog over het DirectAdmin beheersysteem. Hier kun je met een druk op de knop systemen als WordPress, Magento of Joomla installeren. Daarnaast kun je hier ook de SSL certificaten en PHP versie van jouw website beheren. Zowel als beginner als ervaren programmeur maak je met de hosting van mijn.host dus een uitstekende keuze!

Mijn.host-dashboard

Erg snelle laadtijden voor jouw website of webshop

Eerder in deze mijn.host review gaf ik al aan dat website snelheid erg belangrijk is. Het is daarom ook altijd aan te raden om voor een hosting provider te kiezen die beschikt over servers in het land waar jij je met jouw website op wilt focussen. Toch zijn er ook nog een aantal andere zaken waar je op wilt letten voor het kiezen van een snelle hosting provider.

Zo wil je bijvoorbeeld kiezen voor een hosting provider die hun servers niet helemaal vol zet met websites. Voor een hosting provider is dit namelijk makkelijk verdienen, maar als klant moet je fors inleveren op snelheid, omdat alle kracht van de server verdeeld moet worden over deze websites.

In dit geval kan ik je geruststellen, want mijn.host heeft hun zaken op het gebied van snelheid helemaal op orde! Zo maken ze gebruik van erg snelle en veilige web servers die gebruik maken van de laatste technieken. Dit betekent dat de servers draaien op Litespeed en dat ook Redis Caching standaard is inbegrepen bij elk hosting pakket! Ben je benieuwd naar de snelheden in praktijk? Hieronder zie je een screenshot van de resultaten bij mijn.host.

Cloud86-hosting-snelheid

99,9% uptime garantie

Een hele snelle website is natuurlijk super belangrijk, maar wat heb je aan zo’n snelle website als deze altijd offline ligt? Precies, helemaal niks! Naast de snelheid is de uptime van een hosting provider dan ook erg belangrijk!

Simpel gezegd geeft de uptime in een percentage aan hoeveel minuten per jaar jouw website live staat en dus bereikbaar is voor bezoekers. Zoals je wel zal snappen wilt je dit percentage dus zo hoog mogelijk hebben, want hoe lager het percentage des te vaker jouw website of webshop offline ligt.

Het is in ieder geval goed om te weten dat het vrijwel onmogelijk is om een hosting provider te vinden met een uptime garantie van 100%. Vind je deze wel? Dan kun je ook rekenen op flinke kosten. Wanneer je kiest voor mijn.host krijg je een uptime garantie van 99,9% en streven ze zelfs naar een uptime percentage van 100%. Op het gebied van uptime behoort mijn.host dan ook zeker tot de beste WordPress hosting providers van dit moment!

Goede beveiliging met automatische backups

Naast snelheid en gebruiksvriendelijkheid speelt ook de beveiliging natuurlijk een erg belangrijke rol. Je wilt namelijk ten alle tijden voorkomen dat jouw website wordt gehackt of wordt geïnfecteerd met virussen. Daarbij wil je ook dat de servers goed worden beveiligd, want wanneer hackers op een server kunnen binnendringen kunnen ze eenvoudig ook jouw website infecteren.

Bij mijn.host snappen ze het belang van goede beveiliging en daarom nemen ze dit ook uiterst serieus. Zo krijg je bijvoorbeeld bij elk hostingpakket een gratis SSL certificaat, wordt er elke nacht automatisch een backup gemaakt van jouw volledige hostingpakket en worden de servers 24/7 gemonitord op aanvallen van buitenaf.

Deze stappen voor beveiliging neemt mijn.host niet alleen voor hun servers en jouw website, maar ook voor de beveiliging van de mail nemen ze de nodige maatregelen. Standaard wordt namelijk ieder e-mailaccount van een spamfilter voorzien. Verder maken ze gebruik van de nieuwste technieken als SPF, DKIM, DMARC en DANE om er zeker van te zijn dat de ontvanger jouw mails zal ontvangen.

Automatische-backups-mijn.host

E-mail hosting is standaard inbegrepen

Nu we het net gehad hebben over de beveiliging van de mail bij mijn.host kunnen we gelijk door naar de e-mailhosting. Wanneer je namelijk echt goed van start wilt gaan met jouw website of webshop kun je niet gebruik maken van een standaard gmail of outlook e-mailadres. In dit geval is e-mailhosting noodzakelijk, want met e-mailhosting wordt het mogelijk om domeinnamen aan te maken die op jouw domeinnaam gebaseerd zijn.

Een voordeel van mijn.host in vergelijking met andere hosting providers is dan ook dat e-mailhosting standaard is inbegrepen. Je hoeft zelf dus niet ook nog op zoek naar de beste zakelijke e-mail hosting. Wanneer je kiest voor een hostingpakket van mijn.host is e-mail hosting namelijk standaard inbegrepen en dat betekent dat je vanuit je hostingpakket gemakkelijk, op je domeinnaam gebaseerde, e-mailadressen kunt aanmaken. Denk in dit geval aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres of welk ander emailadres dan ook.

Het is wel goed om te weten dat het per hostingpakket verschilt hoeveel e-mailadressen je kunt aanmaken. Met het goedkoopste hostingpakket van mijn.host kun je bijvoorbeeld 50 e-mailadressen aanmaken en met het duurste pakket zijn dat er 1000. Het is daarom verstandig om hier op te letten bij het kiezen van een hostingpakket van mijn.host.

Mijn.host-hosting-review

mijn.host heeft een gratis verhuisservice

Heb jij op dit moment al een website of webshop bij een andere hosting provider, maar ben je niet tevreden over de prestaties of klantenservice? Dan is het ook goed om te weten dat mijn.host beschikt over een gratis verhuisservice.

Wat dit precies inhoudt is dat mijn.host jou kan helpen bij het verhuizen van jouw website of webshop naar hun hosting. In dit geval kunnen ze jouw websites, databases, e-mailadressen, mailboxen en domeinnamen overzetten van jouw huidige hosting provider naar mijn.host. Hier heb jij dus geen omkijken meer naar wanneer jij problemen ervaart bij jouw huidige hosting provider. Alleen wegens de verhuisservice kan ik mijn.host al meer dan aanraden!

mijn.host hosting review: Heeft mijn.host ook nadelen?

Net als alle andere hosting providers heeft ook mijn.host zo zijn nadelen. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik bij mijn.host vrijwel geen nadelen heb kunnen vinden. Alles op het gebied van webhosting heeft mijn.host namelijk netjes voor elkaar. Het is dan ook niet voor niets dat mijn.host behoort tot de beste hosting providers van dit moment.

Met mijn.host maak je dan dus ook echt een super goede keuze. Toch heb ik één dingetje gevonden dat voor sommige gebruikers wellicht een nadeel kan zijn. In dit onderdeel van deze mijn.host review wil ik dit nadeel dan ook even benoemen.

Geen 24/7 klantenservice

Het enige nadeel dat ik heb kunnen vinden bij mijn.host is dat ze niet beschikken over een 24/7 klantenservice. Is dit dan een heel groot nadeel? Nee, persoonlijk denk ik van niet, want in Nederland is er op dit moment geen hosting bedrijf dat beschikt over een 24/7 klantenservice.

Wil jij wel een hosting provider die 24/7 bereikbaar is? Dan kom je al snel uit bij hostingbedrijven als SiteGround, Hostinger en Bluehost. Het nadeel van deze bedrijven is dan weer dat de hosting duurder is en dat alle klantenservice is het engels is.

mijn.host hosting review: Uit welke soorten hosting kun je kiezen?

Inmiddels hebben we zowel de voor- als nadelen van mijn.host besproken, maar daarmee zijn we natuurlijk nog niet aan het einde van deze mijn.host review gekomen. In dit onderdeel van deze mijn.host review gaan we namelijk dieper in op de soorten hosting waar je bij mijn.host uit kunt kiezen.

1. Webhosting

De eerste en goedkoopste webhosting bij mijn.host is de shared webhosting. Dit is de instap webhosting waarmee je een server deelt met andere websites. De kosten zijn hierdoor lager, maar je levert in dit geval ook wat in op precies. De kosten voor de shared webhosting van mijn.host beginnen vanaf €1,99 per maand en kunnen oplopen tot €9,99 per maand afhankelijk van het hostingpakket dat jij kiest. Als beginner zijn deze shared hostingpakketten meer dan voldoende.

2. WordPress hosting

Heb je wat meer budget en zoek je hosting die speciaal is geoptimaliseerd voor WordPress? Dan is WordPress hosting een uitstekende keuze. Ook hier kun je terecht vanaf €1,99 per maand en die kosten kunnen oplopen tot €9,99 per maand afhankelijk van het hostingpakket dat je kiest. Het voordeel van WordPress hosting is dat je de server alleen deelt met mensen die gebruik maken van WordPress. Hierdoor is jouw website sneller en staan er geen andere systemen als Joomla of Drupal.

3. Reseller hosting

Als derde kun je ook kiezen voor reseller webhosting. Reseller webhosting is eigenlijk alleen interessant wanneer jij hosting wilt doorverkopen aan jouw klanten. Het nadeel van reseller hosting is dat jij het technische aanspreekpunt bent. Voor de meeste mensen is reseller hosting daarom niet de beste keuze. Kies je wel voor de reseller hosting van mijn.host? Dan beginnen de kosten vanaf €2,99 per maand en die kunnen oplopen tot €14,99 per maand.

4. VPS hosting

Wil jij een nog snellere website of webshop? dan is VPS hosting een uitstekende keuze! VPS staat voor Virtual Private Server en betekent dus dat jij virtueel een eigen server hebt. Hierdoor is jouw website een stuk sneller, maar dat brengt natuurlijk ook wel hogere kosten met zich mee. De kosten voor de VPS hosting van mijn.host beginnen vanaf €5,00 per maand.

5. Dedicated hosting

Zoek jij het beste van het beste op het gebied van webhosting? Dan kom je al snel uit bij dedicated hosting. Bij dedicated hosting heb jij een volledige eigen server die dus alleen jouw website hoeft te laden. Hierdoor is jouw website extreem snel en hoef je niet bang te zijn voor andere websites op jouw server die mogelijk beveiligingsproblemen veroorzaken. De kosten voor dedicated hosting beginnen wel vanaf €89,99 dus het is wel een stukje duurder dan de andere vormen hosting.

Mijn.host-hosting-kosten

mijn.host Ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met mijn.host?

Inmiddels hebben we al erg veel zaken over mijn.host besproken. Zo weet je bijvoorbeeld wat mijn.host is, wat mijn.host uniek maakt in vergelijking met andere hosting providers, wat de nadelen van mijn.host zijn en voor welke soorten hosting je bij mijn.host terecht kunt. Toch zijn er nog een aantal andere zaken die ik in deze mijn.host review wil bespreken. In dit onderdeel van deze mijn.host review wil ik het daarom hebben over mijn ervaringen met mijn.host.

Wanneer je al een beetje op mijn website hebt rondgekeken zal je gezien hebben dat ik ook websites en webshops bouw voor klanten. Aangezien ik dit regelmatig doe krijg ik ook te maken met verschillende hosting providers. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren ook de nodige ervaringen opgedaan met mijn.host.

Zelf ben ik erg tevreden over de hosting van mijn.host. De hosting is namelijk erg snel en super makkelijk in gebruik. Je kunt bijvoorbeeld super eenvoudig WordPress installeren vanuit het dashboard of een staging website aanmaken wanneer je bepaalde aanpassingen op jouw website of webshop wilt maken. Met mijn ervaringen kan ik mijn.host daarom zeker aanraden!

mijn.host Ervaringen: Wat vinden andere klanten van mijn.host?

Naast mijn ervaringen heeft mijn.host natuurlijk nog veel meer klanten en ook deze hebben weer ervaringen met dit bedrijf. In dit onderdeel van deze mijn.host review duik ik daarom dieper in de ervaringen van andere gebruikers met mijn.host. Door ook deze ervaringen mee te nemen in deze mijn.host review kun jij zelf bepalen of dit een geschikte hosting provider is voor jouw nieuwe website of webshop.

Op deze website van mijn.host zelf delen ze al best wel wat ervaringen, maar zelf neem ik deze reviews altijd met een korreltje zout. De hosting provider kan namelijk zelf bepalen welke reviews ze op hun website vertonen en zoals je wel kunt raden zullen dat niet de mindere ervaringen zijn. Zelf kijk ik daarom ook altijd nog naar de ervaringen van andere gebruikers op websites als webhosters of Trustpilot.

In dit geval heb ik gekeken naar de ervaringen met mijn.host op Trustpilot. Hieruit blijkt dat mijn.host erg goed op orde heeft. Gemiddeld wordt mijn.host namelijk beoordeeld met 4.8 van de 5 sterren op basis van van ruim 125 reviews. 84% van deze beoordelingen is zelfs een 5 sterren beoordeling.

Mijn.host-ervaringen

mijn.host review: Hoe is de klantenservice?

Op basis van de ervaringen van andere gebruikers kunnen eigenlijk al wel vaststellen dat mijn.host hun klantenservice goed op orde heeft, maar in dit onderdeel van deze mijn.host review ik dat toch ook zelf nog even controleren.

Zoals je helemaal aan het begin van deze mijn.host review al hebt gelezen is de klantenservice voor mijn.host erg belangrijk. Er zijn namelijk veel hosting providers die hier nog erg veel kansen laten liggen. mijn.host heeft dit daarom goed opgepakt waardoor ze de afgelopen jaren hard zijn gegroeid.

Wanneer je bij mijn.host zit en je hebt een vraag zijn er een aantal verschillende manieren om in contact te komen met de klantenservice. Je kunt namelijk terecht in de kennisbank waar erg veel informatie valt te vinden. Verder kun je ook ticket aanmaken waar mijn.host binnen 12 uur bij je op terug komt. In vergelijking met andere Nederlandse hosting providers doet mijn.host dit dus erg netjes.

Mijn.host-klantenservice-review

mijn.host review: Wat gaat de hosting precies kosten?

Inmiddels zijn we bijna aangekomen aan het einde van deze mijn.host hosting review. Er is alleen nog een ding dat ik nog even wil bespreken, want we hebben het nog niet echt gehad over de hosting kosten. In dit deel van deze mijn.host review wil ik het daarom nog even hebben over de hosting kosten bij mijn.host.

Wanneer je kiest voor de hosting van mijn.host beginnen de kosten voor het goedkoopste hosting pakket vanaf €1,99 per maand. Deze kunnen oplopen €1719,99 wanneer je kiest voor het duurste dedicated server hosting pakket. Binnen deze prijzen is er dus voor iedereen wel een geschikt hostingpakket te vinden.

Verder is het goed om te weten dat mijn.host werkt met een welkomstkorting. Hierdoor krijg je voor de eerste contractduur tot wel 50% korting op jouw hostingpakket. Het is goed om hier op te letten, zodat je bij het verlengen van jouw hostingpakket niet voor verrassingen komt te staan.

Conclusie: Is mijn.host de beste hosting provider voor jou?

Nu we inmiddels aan het eind van deze mijn.host review zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want is mijn.host nu de beste hosting provider voor jouw website of webshop?

mijn.host is zonder twijfel een van de beste hosting providers binnen Nederland. Ik kan dan ook niet anders dan mijn.host aanraden wanneer jij op zoek bent naar een goede, snelle en betrouwbare hosting provider voor jouw website of webshop.

Je krijgt bij mijn.host namelijk erg veel functionaliteiten die standaard zijn inbegrepen. Denk aan automatische backups, het SSL certificaat, de mogelijkheid om staging websites te maken en niet te vergeten de e-mailhosting.

Samenvattend kan ik de hosting van mijn.host zeker aanraden! Het is helemaal mooi dat je tijdelijk tot wel 50% kunt krijgen op de aanschaf van jouw hostingpakket!

mijn.host review - Veelgestelde vragen

Kun je bij mijn.host ook losse domeinen kopen?

Ja, je kunt bij mijn.host ook terecht wanneer je losse domeinen wilt kopen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de domeinextensie die jij kiest. Kies je voor een .nl domeinnaam? Dan heb je al een domeinnaam voor €4,99 per jaar!

Heeft mijn.host ook een geld terug garantie?

Ja, wanneer je kiest voor mijn.host heb je een 14 daagse niet-goed-geld-terug garantie waar je op kunt terugvallen. Je bent dus helemaal vrij om de hosting van mijn.host uit te proberen!

Waar kun je inloggen bij mijn.host?

Je kunt eenvoudig bij mijn.host inloggen door naar het volgende adres te gaan: https://mijn.host/cp/

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

mijn.host alternatieven

Ook interessant

Logo-mijn.host
4.8/5

Van €3,99 voor €1,99