Kinsta WordPress Hosting Review 2024: Prijzen & Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Kinsta biedt op dit moment een van de beste hosting prestaties wereldwijd. Dit doen ze onder andere door gebruik te maken van echt het beste materiaal zodat jij als gebruiker het maximale uit jouw website of webshop kunt gaan halen. Verder hebben ze servers over de hele wereld en super strenge beveiliging waardoor de hackers niet op de server of in jouw website kunnen komen. Ook worden er nog automatisch back-ups gemaakt en wordt er elke 2 minuten automatisch gecontroleerd of jouw website nog online staat. Bij aanschaf van één van de hostingpakketten ontvang je ook nog eens een gratis SSL certificaat en Content Delivery Network(CDN). Als laatste beschikken ze ook over een erg goede klantenservice die 24/7 bereikbaar is om jou te helpen wanneer jij vastloopt.

Ben jij al overtuigd? Dan kun je via de gele knop hiernaast tijdelijk een hele dikke korting krijgen op de webhosting pakketten van Kinsta. Ben jij nog niet overtuigd of twijfel je? Dan kan ik je zeker aanraden om deze Kinsta WordPress hosting review eens te lezen waarin ik onder andere mijn ervaringen met deze partij deel.

Kinsta-logo

Wees snel, verloopt bijna!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.8/5

Snelheid

4.9/5

Prijs

4.6/5
Inhoudsopgave

Wat is Kinsta hosting precies?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte webhosting partij is de keuze reuze. Hierdoor is het maken van een juiste keuze erg lastig en zul je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Ik denk daarom dat het verstandig is dat ik jou eerst wat vertel over Kinsta zelf zodat je een beetje weet wat voor partij dit is.

Om het simpel te houden kunnen we wel zeggen dat Kinsta een managed WordPress hostingpartij is voor het hogere segment. Uiteraard zijn ze niet alleen voor het hoge segment, maar aan de specificaties en kwaliteiten die zij leveren vallen ze toch echt wel in het hogere segment. Bedrijven met veel bezoekers en die echt het maximale uit hun website of webshop willen halen hebben bijna allemaal gekozen voor de webhosting van Kinsta.

Kinsta hosting is opgericht in 2013 met een groot doel. Ze wilden namelijk ‘s werelds beste WordPress hosting platform bouwen. Zoals ze zelf ook zeggen nemen ze geen genoegen met minder en zijn ze in deze markt gekomen om te blijven. Dat Kinsta zo snel is doorgebroken heeft een belangrijke reden. Er zijn namelijk maar weinig hostingpartijen die webhosting zo serieus nemen als Kinsta. Tuurlijk heb je de partijen als Neostrada, SiteGround en Hostinger die voor de meeste mensen echt prima zullen zijn, maar toch opereert Kinsta met hun webhosting nog wel een aantal levels hoger. 

Wanneer je een website of webshop op zet zijn er een aantal zaken super belangrijk. Je wilt namelijk het maximale uit jouw website halen. Zowel op het gebied van performance als snelheid, maar ook als veiligheid. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw website offline raakt of zelfs gehackt wordt met kwaadwillige bedoelingen. Op het gebied van prestaties, klantenservice en veiligheid weet Kinsta erg goed in te spelen en dat heeft ervoor gezorgd dat ze op dit moment zeker tot de beste webhosting partijen behoren.

Kinsta-WordPress-hosting-review

Kinsta WordPress hosting review: Waarom zou jij voor Kinsta moeten kiezen?

Ik heb je inmiddels aardig wat informatie gegeven over het bedrijf Kinsta. Zo weet jij inmiddels wat Kinsta is, wat hun doelen zijn en waarmee zij zich onderscheiden van hun concurrenten. Dit is al erg waardevolle informatie voor het kiezen van een webhosting partij, maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste onderdeel van deze Kinsta WordPress hosting review.

In dit onderdeel van deze Kinsta hosting review ga ik daarom dieper in op de functionaliteiten die Kinsta aanbiedt. Ook zal ik je hier direct vertellen waarom deze functionaliteiten Kinsta zo bijzonder maken en waarom jij voor Kinsta zou moeten kiezen in plaats van een andere hosting partij. Laten we dus maar snel beginnen.

Gebouwd voor snelheid

Wanneer je een website of webshop hebt of wilt gaan bouwen is er een ding super belangrijk. Je wilt namelijk een snelle website, want bezoekers hebben geen zin om te wachten en zullen een trage website direct weer verlaten. Daarbij komt ook nog dat niet alleen bezoekers er zo over denken, maar ook Google op deze manier naar websites kijkt. Wanneer jouw website traag is wordt je minder goed gevonden in Google en dat gaat je een hoop bezoekers en inkomsten kosten.

Er zijn meerdere partijen die claimen super snelle laadtijden te kunnen aanbieden, maar helaas is dat vaak toch niet helemaal juist. Heb jij het duurste pakket bij een bepaalde hostingpartij? Dan zul je uiteraard een snellere website hebben dan wanneer je een goedkoper pakket kiest, maar toch zul je nog steeds niet in de buurt komen van de snelheden die gehaald worden met de hostingpakketten van Kinsta.

Kinsta maakt namelijk gebruik van vrij technische, maar super belangrijke technologie. Zo maken ze gebruik van Nginx, PHP 8.0, LXD containers, MariaDB en computer-geoptimaliseerde VM’s om er voor te zorgen dat jouw website echt razendsnel is. Een voordeel hiervan is dat jij hier zelf niks aan hoeft te doen. Dit is namelijk allemaal al geregeld in de achterkant van de webhosting en jij hoeft daar zelf niks meer aan te doen.

Door de combinatie van al deze technologieën zijn er laadtijden haalbaar waar je u tegen zegt. Zo heeft Google vrijgegeven dat de gemiddelde laadtijd van een website ongeveer 2,7 seconden is. Met de webhosting van Kinsta zijn de laadtijden gemiddeld 1,2 seconden! Wanneer je zelfs nog wat extra gaat optimaliseren zijn er zelfs laadtijden mogelijk van gemiddeld 0,63 seconden! Een goede zet om meer bezoekers naar jouw website te krijgen en de conversie te verhogen!

kinsta-hosting-snelheid

Super goed beveiligd netwerk

Een snelle website is super belangrijk, maar er is ook nog een ander punt waar je zeker niet op wilt inleveren. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden hebben we het dan over veiligheid. Je wilt namelijk voorkomen dat jouw website of webshop offline wordt gehaald, geïnfecteerd wordt met een virus of dat er data van jouw bezoekers verzameld wordt voor kwaadwillige doeleinden. Doe bij het kiezen van een webhosting partij daarom altijd goed onderzoek naar de veiligheid en betrouwbaarheid van een hostingpartij.

Naast snelheid heet Kinsta het op het gebied van veiligheid ook erg goed voor elkaar. Ze maken namelijk gebruik van een aantal actieve en passieve maatregelen die aanvallen en kwaadwillende code op jouw website of webshop tegenhouden. Daarnaast worden er constant controles uitgevoerd op de uptime van jouw website, DDoS aanvallen, Malware scanning, SSL ondersteuning en hardwarematige firewalls. Je kunt daarom wel stellen dat Kinsta er alles aan doet om jouw website 24/7 zo goed mogelijk te beveiligen.

Een ander punt dat hier zeker aan bijdraagt is het feit dat Kinsta hosting alleen gebruik maakt van Next-gen infrastructuur. Zo zeggen ze zelf dat ze alleen gebruik maken van de beste technologie. Dit betekent onder andere dat ze gebruik maken van de beste server hardware tot de website software programma’s die ze bij Kinsta runnen. 

Als laatste werkt Kinsta ook nog erg goed samen met Google. Kinsta maakt namelijk gebruik van het Google Cloud Platform en dat resulteert in nog snellere laadtijden en veilige verzending van data op jouw website of webshop.

Geen zorgen meer maken over technische zaken

Heb je tot nu toe alles in deze Kinsta WordPress hosting review gelezen? Dan ben je waarschijnlijk al aardig wat technische termen tegen gekomen. Je zult nu vast denken: ”Dit is allemaal hartstikke leuk, maar ik beschik zelf niet of deze kennis om al deze zaken te installeren”. Ik snap heel goed dat je deze vraag stelt en daarom is het goed om te weten dat Kinsta hier uiteraard aan heeft gedacht.

Alle technische zaken liggen aan de kant van Kinsta en daar hoef jij als gebruiker zelf dus helemaal niks aan te doen. Zo voert Kinsta onder andere elke 2 minuten Uptime controles uit. Door deze controles kunnen de statussen van alle websites opgehaald worden. Is hier iets niet helemaal goed? Dan lost Kinsta deze zaken zo snel mogelijk op. Dit doen ze zelfs zo snel dat weinig bezoekers dit zelfs zullen merken. Verder worden er automatisch back-ups gemaakt voor het geval dat er wat mis gaat.

Verwacht jij grote hoeveelheden verkeer naar jouw website of webshop? Bijvoorbeeld door een grote campagne die draait of een reclame of tv? dan moet jouw website hier goed op voorbereid zijn, want anders kan jouw website offline raken. Bij Kinsta zijn ze ingericht voor dit soort onverwachte verkeerstoename naar jouw website. Plotselinge pieken in website verkeer zijn dus geen enkel probleem voor de servers van Kinsta wat een groot voordeel is ten opzichte van onder webhosting partijen waar een website nog wel eens uit de lucht knalt bij de te veel bezoekers op hetzelfde moment.

Kinsta-hosting-review

Automatische database optimalisatie

Elke website en webshop beschikt over een database. In de database worden namelijk alle gegevens opgeslagen. Zoals je je wel kunt voorstellen komt er een moment dat deze database propvol zit. Aangezien een database een belangrijk onderdeel van jouw website of webshop is is het belangrijk om jouw database regelmatig te optimaliseren. Hiermee kun je namelijk de kwaliteit van jouw website verbeteren en een betere laadtijd behalen. 

Het nadeel van het optimaliseren van de database is dat het vrij technisch is. Vooral als je nog een beginner bent of weinig technische kennis hebt zal ik het je afraden om zelf de database van jouw website te optimaliseren. Wanneer je namelijk op de verkeerde manier jouw database optimaliseert kan dit serieuze problemen opleveren. Hoewel dit altijd nog is op te lossen met het terugzetten van de automatische back-up zal ik je toch afraden om hier niet mee te gaan zitten klooien.

Wanneer je kiest voor de webhosting van Kinsta is het sowieso niet nodig om zelf te gaan klooien met de database van jouw website. Elk pakket dat Kinsta aanbiedt beschikt namelijk over een functionaliteit die automatisch de database van jouw website of webshop optimaliseert. Jij hoeft dit zelf dus niet meer te doen en bent er daarom ook zeker van dat het optimaliseren op de juiste manier wordt gedaan.

Erg gebruiksvriendelijke dashboard

De keuze uit webhosting partijen is reuze en ze beschikken allemaal weer over een ander dashboard. Dat ze allemaal beschikken over een ander dashboard is natuurlijk logisch, maar dit zorgt er wel voor dat het ene systeem een stuk makkelijker en vriendelijker werkt dan het andere systeem. Bij het kiezen van een webhosting partij is het daarom ook verstandig om dit goed te controleren.

Hoewel Kinsta zich vooral richt op het hoge segment denken ze ook zeker wel aan de beginners. Het dashboard dat je gebruikt bij Kinsta werkt namelijk erg eenvoudig, is super gebruiksvriendelijk en beschikt over alle instellingen die jij hier nodig hebt. Of je nu een website wilt toevoegen of verwijderen, een testserver wilt opzetten of bepaalde analyses wilt zien. Het is allemaal mogelijk zonder dat je uren aan het zoeken bent en maar vast blijft lopen.

Verder kun je op het dashboard van Kinsta alle statistieken van jouw website of webshop bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan al jouw websites die actief zijn, de hoeveelheid data die je al hebt verbruikt en nog over is, de facturen van je abonnement, hoeveel bezoekers je hebt gehad en natuurlijk alle instellingen die jij nodig zou kunnen hebben om het maximale uit jouw website of webshop te halen.

Kinsta-wordpress-hosting-dashboard

Data servers over de hele wereld

De servers zijn super belangrijk, want deze hebben super veel invloed op de snelheid van jouw website. Veel mensen denken dat dit valt te verwaarlozen en kiezen daarom voor een super goedkope webhosting partij, maar dat is echt vragen om problemen. Kies daarom altijd voor een hosting partij met goede servers en het liefst ook verdeeld over meerdere plekken op de wereld.

Ben jij met jouw website actief in Nederland? En is dat ook de markt die jij wilt bereiken? Dan heb je er natuurlijk weinig aan als jouw website of webshop komt te staan op een server in Amerika. Dit zorgt namelijk alleen maar voor een tragere website en daar zit je niet op te wachten. Je hebt bij Kinsta daarom de keuze om zelf een datacenter te kiezen waar jij jouw website wilt hebben staan. In dit geval is een datacenter/server in nederland een veel betere keuze dan een uit Amerika.

Wanneer je hebt gekozen voor een hostingpakket bij Kinsta heb je de keuze uit maarliefst 24 verschillende server locaties. Zo beschikt Kinsta onder andere over servers in Nederland, België, Amerika, Engeland, Duitsland, Zwitserland en nog 18 locaties op andere plekken op de wereld. Er is voor iedereen daarom wel een geschikte server locatie te vinden om het maximale uit jouw website te halen.

Testomgevingen voor websites en webshops

Ben jij van plan om een nieuwe website of webshop te bouwen en te lanceren? Dan wil je natuurlijk dat deze volledig werkt voordat hij live gaat. In dit geval is het daarom super handig om gebruik te maken van de testomgeving functionaliteit die Kinsta ondersteund.

Het is bij Kinsta namelijk mogelijk om een testomgeving op te zetten voor een website of webshop. Deze website staat uiteraard compleet gescheiden van jouw huidige website, want die moet natuurlijk wel blijven draaien totdat de nieuwe website klaar is om live te gaan. In de testomgeving kun je eenvoudig dingen veranderen en updates uitvoeren om te kijken of het allemaal nog soepel werkt zonder dat dit effect heeft op de huidige website die live moet blijven staan.

Heb jij de nieuwe website of webshop gebouwd in de testomgeving en uitgebreid getest? Dan is het nu waarschijnlijk de bedoeling om deze website live te zetten en te vervangen voor de oude. Binnen Kinsta kun je met één druk op de knop alle wijzigingen die je in de testomgeving hebt gedaan overzetten naar de productieserver. Makkelijker gaat het echt niet worden!

Kinsta heeft een eigen CDN

Een mooie toevoeging van Kinsta is dat je bij elk webhosting pakket gratis gebruik kunt maken van hun eigen Content Delivery Network, oftewel CDN. Dit is een super waardevolle toevoeging, want een CDN maakt jouw website of webshop nog weer eens veel sneller. Wil je weten hoe dit precies werkt?

Een Content Delivery Network maakt kopieën van jouw website of webshop. Deze worden vervolgens in de cache opgeslagen. Doordat deze via een CDN bij nog meer datacenters terecht komen is jouw website niet meer van een serverlocatie tegelijk afhankelijk en werkt jouw website vanaf meerdere server locaties. 

Mocht je al wat onderzoek hebben gedaan naar webhosting partijen dan heb je waarschijnlijk gezien dat andere partijen ook een CDN aanbieden. Deze CDN is van Cloudflare wat ook een erg goede en betrouwbare partij is, maar hier kun je alleen gebruik maken van het gratis account. In vergelijking Bij de CDN van Kinsta krijg je direct toegang tot het volledige pakket en niet alleen tot de gratis versie zoals bij Cloudflare.

Gratis website verhuizen

Heb jij op dit moment al een webhosting partij, maar ben je niet tevreden over de klantenservice, de snelheden of de veiligheid? Dan is overstappen naar een andere hostingpartij een voor de hand liggende stap. Helaas klinkt dit makkelijker dan dat het is. Er komt namelijk een hoop technisch geneuzel bij kijken en hierdoor kan er nog wel eens iets fout gaan wanneer je dit zelf gaat proberen.

Goede hostingpartijen bieden het verhuizen van een website daarom gratis aan als dienst. Bij Kinsta is dit daarom ook zeker mogelijk. Wanneer jij kiest voor een hostingpakket van Kinsta kun jij jouw website gratis verhuizen. Dit gebeurd allemaal in contact met het erg deskundige migratieteam van Kinsta dat er voor zorgt dat er tijdens het overzetten van jouw website of webshop helemaal niks fout gaat.

Kinsta WordPress hosting review: Zijn er ook nadelen?

Inmiddels heb ik jou al erg veel informatie gegeven over Kinsta in deze Kinsta WordPress hosting review. Ik denk daarom ook dat jij op dit moment al een aardig goed beeld hebt van wat Kinsta jou kan bieden en waarom dit zo belangrijk is voor het opzetten van een goede website of webshop. Toch heeft ook Kinsta net als alle andere webhosting partijen zo zijn eigen nadelen. In dit onderdeel van deze Kinsta hosting review ga ik daarom de nadelen bespreken. Door zowel de voordelen als nadelen te bespreken kun jij voor jezelf een goed beeld maken om te bepalen over Kinsta de juiste webhosting is voor jouw website of webshop.

Relatief hoge prijs

Zoals je in deze Kinsta WordPress hosting review hebt gelezen opereert Kinsta echt in het topsegment op het gebied van webhosting. Dit is ook te zien aan alle functionaliteiten en voordelen die zij hebben ten opzichte van andere hostingpartijen. Bij Kinsta weet je namelijk gewoon zeker dat je echt het maximale uit jouw website of webshop kunt gaan halen. Dit klinkt allemaal erg mooi, maar dat heeft ook een prijskaartje en laat dat dan ook direct het nadeel zijn.

In vergelijking met andere hostingpartijen betaal je bij Kinsta toch wel een stukje meer. Wel is het goed om hierbij ook te kijken naar de kwaliteit, prestaties, klantenservice en veiligheid die ze leveren. Er zijn namelijk maar weinig andere partijen die dit zo goed op orde hebben als Kinsta. 

Heb jij een klein budget en bouw jij voor het eerst een eigen website? Dan is het een betere keuze om te kiezen voor SiteGround of Hostinger. Wil jij vanaf het begin al het maximale uit jouw website of webshop halen? Of heb je al een goedlopende website? Dan kan ik je echt garanderen dat Kinsta echt de beste hosting partij voor jou gaat zijn!

Kinsta biedt geen e-mail hosting

Een ander nadeel van Kinsta is dat ze geen e-mail hosting aanbieden. Andere hostingpartijen doen dit wel, maar Kinsta helaas niet. Nu is dit wel om een goede reden, want Kinsta richt zich puur op het zijn van de beste en snelste webhosting provider. Om die reden hebben ze ervoor gekozen om geen e-mail hosting aan te bieden.

Wil jij wel e-mail hosting gebruiken om professioneel en betrouwbaar over te komen bij je bezoekers en potentiële klanten? Dan raad ik je aan om mijn artikel over de beste zakelijke email providers te lezen waarin ik de populairste mail providers met elkaar vergelijk. Wil jij de hosting van je website of webshop en mail niet gescheiden hebben? Dan raad ik je aan om te kijken naar de webhosting van Cloud86, mijn.host of Hostinger. Deze hosting providers hebben e-mail hosting namelijk standaard inbegrepen bij hun hostingpakketten.

Kinsta Hosting Review: Uit Welke Hosting Pakketten Kun Je Kiezen?

Inmiddels weet je alles over Kinsta en heb je zowel de voor- als nadelen van deze hostingpartij kunnen lezen. Het is daarom tijd om verder te gaan met deze Kinsta hosting review, want er zijn nog veel meer belangrijke zaken die echt nog besproken moeten worden. Zo wil ik het nu eerst hebben over de verschillende hosting pakketten waar je uit kunt kiezen.

Het goedkoopste pakket is het Starter pakket. Dit pakket biedt ruimte voor één website of webshop en kan 25.000 bezoekers per maand verwelkomen. Verder heb je 10 GB aan SSD schijfruimte, kun jij jouw website gratis verhuizen, en krijg je ultieme beveiliging waardoor hackers jouw website niet binnen kunnen komen. Verder ontvang je bij dit pakket ook een gratis SSL certificaat en CDN om jouw website beter te beveiligen en nog sneller te maken. De kosten voor dit pakket bedragen $30 dollar per maand wat ongeveer €25 euro per maand is.

Het tweede pakket is het Pro pakket. Dit pakket biedt ruimte voor twee websites of webshops en 50.000 bezoekers per maand verwelkomen. Verder heb je 20 GB aan SSD schijfruimte, kun jij jouw website gratis verhuizen, en krijg je ultieme beveiliging waardoor hackers jouw website niet binnen kunnen komen. Verder ontvang je bij dit pakket ook een gratis SSL certificaat en CDN om jouw website beter te beveiligen en nog sneller te maken. De kosten voor dit pakket bedragen $60 dollar wat ongeveer €50 euro per maand is

Het derde pakket is het Business 1 pakket. Dit pakket is ideaal wanneer je al een wat groter bedrijf hebt of meerdere websites of webshop in één pakket wilt beheren. Met dit pakket kun je namelijk 5 websites beheren vanuit één account. Je kunt 100.000 bezoeker per maand verwelkomen en kunt gebruik maken van 30 GB aan SSD schijfruimte. Uiteraard ontvang je bij dit pakket ook een gratis SSL certificaat en CDN. De kosten voor dit pakket bedragen $100 dollar per maand wat ongeveer €80 euro per maand.

Zijn deze pakketten nog niet groot genoeg voor jou? Dan biedt Kinsta hosting nog een flink aantal nog grotere hostingpakketten om volledig bij jouw wensen aan te sluiten. Je kunt deze pakketten via de knop hieronder bekijken en met elkaar vergelijken. Om ze namelijk allemaal in deze Kinsta review te bespreken wordt het erg onoverzichtelijk.  

Als ik je een tip mag geven raad ik je aan om per jaar te betalen en niet per maand. Wanneer je er namelijk voor kiest om per jaar te betalen krijg je namelijk 2 maanden korting. En dat kan al gauw flink wat geld schelen wanneer je een pakket kiest.

Kinsta-hosting-pakketten

Kinsta Hosting Ervaringen: Wat Zijn Mijn Ervaringen Met Hostinger?

Ik heb je inmiddels erg veel informatie gegeven, maar nu ben jij waarschijnlijk ook wel benieuwd wat mijn ervaringen zijn met de webhosting van Kinsta. In dit onderdeel van deze Kinsta hosting review zal ik mijn ervaringen daarom even toelichten.

Op dit moment heb ik een groot aantal websites en webshops in beheer. Zowel mijn eigen websites als die van klanten. Aangezien dit er echt aardig wat zijn ik er voor gekozen om deze te verspreiden over verschillende hostingpartijen. De kleinere websites en webshops heb ik daarom gehost staan bij Neostrada, SiteGround en Hostinger. Dit gaat allemaal goed en de hosting is prima omdat deze websites niet super veel bezoekers ontvangen.

Uiteraard heb ik ook een aantal grotere websites en webshops in beheer waarvan ik gewoon zeker wil weten dat ze maximaal presteren en dat ze veilig zijn. Na lang onderzoek gedaan te hebben heb ik ervoor gekozen om deze websites te laten hosten bij Kinsta. Ja, dat is net even wat duurder, maar tot op de dag van vandaag ben ik super blij dat ik deze keuze heb gemaakt. 

Het overzetten van de websites naar Kinsta ging erg snel en het migratieteam van Kinsta heeft mij hier heel goed bij geholpen. Voor de rest draaien deze websites echt super goed en heb ik nog nooit problemen gehad. Ik heb zelfs gemerkt dat ik ben gestegen in Google met mijn websites, omdat hij nu zoveel sneller is geworden. Vanuit het dashboard kan ik mijn websites en webshops super makkelijk beheren en mocht er wat fout gaan ben ik in enkele minuten met de klantenservice in contact. In kan de hosting van Kinsta daarom zeker aanraden, zowel voor de beginner als de grote bedrijven!

Kinsta Hosting Ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Net heb je in deze Kinsta hosting review mijn ervaringen gelezen, maar dat is natuurlijk maar van een persoon. Daarom vind ik het ook belangrijk om in de reviews die ik schrijf de ervaringen van andere gebruikers mee te nemen. Wanneer meerdere personen namelijk dezelfde ervaringen hebben met een bepaald bedrijf geeft dat een sterker beeld dan wanneer je de ervaring van één persoon hebt.

Wanneer we kijken op de website van Kinsta zelf zien we al een groot aantal erg positieve ervaringen van gebruikers die super tevreden zijn met de diensten en klantenservice van deze partij. Zelf neem ik de ervaringen van gebruikers op de website van het bedrijf zelf met een korreltje zout, want je kunt natuurlijk zelf bepalen welke ervaringen jij op jouw website plaatst. Daarom kijk ik ook naar de ervaringen van gebruikers op bijvoorbeeld trustpilot.

Wanneer ik op Trustpilot kijk zie ik direct dat er veel meer mensen zijn die dezelfde ervaringen hebben met Kinsta als mij. Zo heeft Kinsta op trustpilot 370 reviews waaruit ze gemiddeld 4,8 van de 5 sterren scoren. In vergelijking met andere hostingpartijen heeft Kinsta hun zaken dus echt goed op orde.

Kinsta-WordPress-hosting-ervaringen

Kinsta Hosting Review: Hoe Is De Klantenservice?

Om jou een zo volledig mogelijk beeld te geven is het ook belangrijk om de klantenservice te beoordelen. Wanneer je namelijk een probleem hebt of ergens vastloopt wil je natuurlijk zo snel mogelijk in contact komen met de klantenservice zodat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Daarom vind ik de klantenservice ook een belangrijk onderdeel in deze Kinsta WordPress hosting review. Al helemaal, omdat ze zelf ook zeggen dat de klantenservice een van hun sterke punten is.

De klantenservice is al erg goed wanneer je nog niet eens een klant bent. Wanneer je namelijk vragen hebt over de services van Kinsta ben je binnen enkele minuten met ze in contact. Vervolgens doen ze er bij Kinsta alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen bij het maken van een goede keuze die precies aansluit bij wat jij nodig hebt.

Wanneer je al een klant bent is de klantenservice nog weer beter. Als klant heb je namelijk 24/7 toegang tot de klantenondersteuning. Deze zijn bereikbaar via live chat, telefoon een e-mail. Persoonlijk heb ik de beste ervaringen met de live chat, omdat je hier gewoon supersnel in contact komt met de juiste persoon. Ik heb met mijn vragen nog nooit langer dan 10 minuten hoeven wachten op een reactie in de live chat. De reactie die ik vervolgens ontvang zijn ook erg waardevol en helpen ook echt om het probleem op te lossen.

Kinsta WordPress Hosting Review: Wat Kost Het?

Zoals je eerder in deze Kinsta WordPress hosting review hebt gelezen kan de prijs een nadeel zijn. Hoewel Kinsta namelijk in het topsegment staat zijn de prijzen toch wel een stuk hoger dan de wat mindere partijen. Wanneer je echt het beste van het beste wilt hebben zal ik Kinsta wel echt aanraden, want in mijn ervaringen leveren ze echt beter werk, prestaties en veiligheid dan andere hostingpartijen. In dit onderdeel zal ik de exacte hosting kosten met jou bespreken.

Wanneer je een hostingpakket afneemt bij Kinsta ben je minstens $30 dollar per maand kwijt. Dit is dan wel voor het goedkoopste pakket. Het Pro pakket kost $60 dollar per maand, maar er is nog veel meer. De prijzen kunnen namelijk wel oplopen tot $1500 dollar per maand afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Voor de meeste mensen zal het Starter, Pro of Business 1 pakket voldoende zijn. 

Wil je goedkoper uitzijn? Dan zal ik je aanraden om per jaar te betalen en niet per maand. Wanneer je er namelijk voor kiest om per jaar te betalen krijg je twee volledige maanden gratis hosting. Bij elk pakket scheelt dit al aanzienlijk in de kosten.

Kinsta-hosting-pakketten

Conclusie: Is Kinsta De Beste Hosting Voor Jou?

Nu we aan het einde zijn gekomen van deze Kinsta WordPress hosting review is het tijd voor een conclusie, want is Kinsta nu de beste hosting partij voor jouw nieuwe website of webshop?

Wanneer je dit aan mij vraagt zeg ik zeker ja! Kinsta is namelijk echt een super goede host die echt actief in het topsegment en daardoor echt top prestaties levert. Denk aan bizarre snelheden, super veel aandacht aan beveiliging zodat jouw website altijd veilig en niet te vergeten zul je geen problemen ervaren met een overbelaste server. Jouw website is daarom altijd zonder problemen online. Daarnaast ontvang je ook nog eens een gratis SSL certificaat en kun je gratis gebruik maken van Kinsta zijn eigen CDN.

Is de webhosting van Kinsta voor jou toch net wat te duur? Of vind je prestaties en beveiliging niet zo belangrijk? Dan kun je altijd nog kiezen voor de webhosting van SiteGround of Hostinger.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Kinsta alternatieven

Ook interessant

Kinsta-logo
4.8/5

Probeer 30 dagen gratis!