Beste groene hosting providers | 6 beste providers in 2024

Beste-groene-hosting
Inhoudsopgave

Het kiezen van de juiste webhosting is een belangrijke beslissing voor iedereen die een website wil starten of zijn huidige website wil verbeteren. Naast snelheid, betrouwbaarheid en prijs, wordt ook duurzaamheid steeds belangrijker. In dit artikel zet ik de 6 beste groene hosting providers van 2023 op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor een milieuvriendelijke en betrouwbare webhosting.

Groene hosting is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook voordelen op het gebied van energie-efficiëntie en kostenbesparing. Deze hosting providers maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen, energiezuinige servers en andere duurzame technologieën om hun impact op het milieu te minimaliseren. In dit artikel vergelijk ik de beste groene hosting providers en geef ik je een overzicht van hun diensten, prijzen en milieuvriendelijke kenmerken.

Beste groene hosting vergelijken: 6 beste providers in Nederland

Je weet vast al dat het wemelt van de webhosting providers. Maar zijn deze ook allemaal groen? Om het kiezen van een groene hosting provider makkelijker te maken heb ik onderzoek gedaan en gekeken naar hoe verschillende hosting providers scoren op het gebied van duurzaamheid. Hieronder vind je mijn bevindingen.

Dit zijn de beste groene hosting providers voor in Nederland van dit moment:

 1. GreenGeeks: Zonder twijfel de beste groene webhosting in Nederland
 2. SiteGround: De beste internationale groene webhosting
 3. Kinsta: De beste managed groene webhosting
 4. A2 Hosting: De beste goedkope webhosting
 5. DreamHost: Goede groene hosting provider

1. GreenGeeks

Greengeeks-wordpress-hosting-review

GreenGeeks is zonder twijfel de beste groene webhosting provider op de markt. Dit toonaangevende Amerikaanse bedrijf, opgericht in 2008, heeft zich volledig toegelegd op duurzame webhosting en heeft een solide reputatie opgebouwd op het gebied van uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en milieubewustzijn.

GreenGeeks zet zich in voor milieuvriendelijke hosting door gebruik te maken van energiezuinige servers, datacenters en technologieën. Daarnaast compenseren zij hun CO2-uitstoot door maar liefst 300% van de gebruikte energie te investeren in hernieuwbare energie via het Bonneville Environmental Foundation (BEF). Hierdoor draagt GreenGeeks niet alleen bij aan het verminderen van hun eigen ecologische voetafdruk, maar helpt het bedrijf ook hun klanten om hun impact op het milieu te minimaliseren.

GreenGeeks biedt een breed scala van de beste groene hosting diensten, waaronder shared, VPS, dedicated en zelfs reseller hosting. Ze hebben hostingpakketten die geschikt zijn voor zowel kleine als grote websites, en voor verschillende contentmanagementsystemen zoals WordPress, Joomla en Drupal.

De prijzen voor groene hosting bij GreenGeeks beginnen vanaf $2,49 per maand voor hun Lite shared hosting pakket. Dit is een instaptarief, na verlenging wordt het $10,95 per maand. De prijzen variëren afhankelijk van het type hosting en de gewenste specificaties, maar blijven concurrerend met andere hosting providers in de markt.

Bij een hosting pakket van GreenGeeks krijg je naast de milieuvriendelijke hosting ook toegang tot een uitgebreide reeks handige functies en tools, zoals gratis SSL-certificaten, automatische dagelijkse back-ups, onbeperkte e-mailaccounts, CDN-integratie en een gebruiksvriendelijk controlepaneel (cPanel). Bovendien staat de klantenservice van GreenGeeks bekend om hun snelle en behulpzame ondersteuning, beschikbaar via live chat, e-mail en telefoon, zodat je altijd op ze kunt rekenen als je er even niet uitkomt.

Voordelen:

 • Groene webhosting vanaf vanaf $2,49 per maand
 • Gratis SSL-certificaten
 • Automatische dagelijkse backups
 • Onbeperkte e-mailaccounts
 • Uitstekende klantenservice

2. SiteGround

Siteground-beste-webhosting

SiteGround is de op één na beste groene hosting provider en een van de meest populaire hostingbedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid, klantenservice en milieubewustzijn. Siteground is een uitstekende groene webhosting provider en heeft fijne extra’s, zoals hun SG Optimizer plugin om je site sneller te maken.

SiteGround zet zich in voor groene hosting door hun datacenters te voorzien van energie uit hernieuwbare bronnen, zoals wind- en zonne-energie. Bovendien werken ze samen met Google Cloud, dat zich inzet voor 100% hernieuwbare energie in hun datacenters en zich richt op het minimaliseren van de milieu-impact.

Een specifiek voorbeeld van energiebesparing is de Ultrafast PHP-technologie van SiteGround. Deze technologie kan de prestaties van websites met 30% verhogen, waardoor er naar verhouding minder energie wordt verbruikt. Bovendien zet SiteGround zich in voor het optimaliseren van hun interne processen. Zo worden bijvoorbeeld back-ups uitgevoerd op momenten dat de servers minder zwaar belast zijn.

SiteGround biedt een breed scala aan groene hosting pakketten, zoals shared, cloud, dedicated en zelfs reseller hosting. Deze pakketten zijn geschikt voor verschillende soorten websites en contentmanagementsystemen, waaronder WordPress, WooCommerce, Joomla en Drupal.

De prijzen voor groene hosting bij SiteGround beginnen vanaf $1,99 per maand. De kosten variëren afhankelijk van het type hosting en de gewenste specificaties, maar blijven concurrerend met andere hosting providers in de markt.

Voordelen:

 • Officieel door WordPress aanbevolen
 • SG Optimizer plugin
 • Fantastische 24/7 klantenservice
 • Maakt gebruik van het Google Cloud Platform
 • Geweldige snelheid en uptime

3. Kinsta

Kinsta-WordPress-hosting-review

Kinsta is een snelgroeiende hosting provider die zich volledig toelegt op premium managed WordPress hosting. Ze onderscheiden zich door hun toewijding aan groene webhosting, aangezien ze gebruikmaken van het Google Cloud Platform. Dit platform streeft ernaar om 100% hernieuwbare energie te gebruiken voor hun datacenters, waardoor Kinsta’s hostingdiensten op een milieuvriendelijke infrastructuur draaien en bijdragen aan een duurzamere internetomgeving.

Kinsta biedt uitsluitend managed WordPress hosting aan, die geschikt is voor kleine, middelgrote en grote websites. Hun hostingpakketten zijn geoptimaliseerd voor snelheid, veiligheid, schaalbaarheid en gebruiksgemak, met speciale aandacht voor het optimaliseren van de prestaties van WordPress-websites.
Hosting bij Kinsta is wel aardig aan de prijs. De prijzen voor hosting bij Kinsta beginnen vanaf $90 per maand voor een Single-site hostingpakket. De kosten variëren afhankelijk van de gewenste specificaties, zoals opslagruimte, het aantal toegestane bezoekers en extra functies die je nodig hebt voor je website.

Bij een hostingpakket van Kinsta krijg je naast groene webhosting ook diverse handige functies, zoals gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups, DDoS-bescherming, content delivery network (CDN) integratie, 24/7 klantenservice en een gebruiksvriendelijk, op maat gemaakt dashboard. Bovendien zijn hun hosting oplossingen speciaal ontworpen voor en geoptimaliseerd voor WordPress, waardoor je verzekerd bent van uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en eenvoudig beheer van je website.

Voordelen:

 • Beste VIP WordPress hosting
 • Fantastische 24/7 klantenservice
 • 24 datacenters wereldwijd
 • Onverslaanbare performance
 • 30-dagen geld-terug-garantie

4. A2 Hosting

A2-hosting-review

A2 Hosting is een betrouwbare en milieubewuste hosting provider die zich sterk inzet voor groene hosting en duurzaamheid. Ze bevorderen groene webhosting door koolstofcompensatie, het gebruik van energiezuinige hardware in hun datacenters en het planten van bomen om hun CO2-uitstoot te compenseren. Ze werken ook nauw samen met Carbonfund.org om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een groenere toekomst.

A2 Hosting biedt een breed scala aan milieuvriendelijke hostingpakketten, waaronder shared, VPS, dedicated, reseller en managed WordPress hosting. Deze pakketten zijn ontworpen om aan de behoeften van verschillende soorten websites en contentmanagementsystemen te voldoen, en zijn allemaal gericht op het minimaliseren van hun impact op het milieu.

De prijzen voor hosting bij A2 Hosting beginnen vanaf $2,99 per maand voor shared hosting. De kosten variëren afhankelijk van het type hosting, de gewenste specificaties en extra functies die je nodig hebt om je website te ondersteunen.

Bij een hostingpakket van A2 Hosting ontvang je naast groene hosting ook diverse handige functies, zoals gratis SSL-certificaten, onbeperkte opslag en dataverkeer, automatische back-ups, 24/7 klantenservice en een gebruiksvriendelijk controlepaneel. A2 Hosting staat vooral bekend om hun snelle Turbo-servers, die zorgen voor betere prestaties, kortere laadtijden en een soepelere gebruikerservaring voor je bezoekers.

Voordelen:

 • Groene webhosting vanaf $2.99 per maand
 • Gratis SSL certificaat
 • Turbo functionaliteit (maakt je website tot 20x sneller)
 • Automatische backups
 • Gratis website verhuizen
 • Gratis Jetpack licentie

5. DreamHost

Dreamhost-wordpress-hosting-review

DreamHost heeft een goede reputatie opgebouwd als een hosting provider die zich inzet voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Zo hebben ze zich in 2018 gecommitteerd aan het verminderen van hun CO2-uitstoot met 40% tegen 2022 en zijn ze momenteel op schema om dat doel te bereiken. Daarnaast werken ze samen met organisaties zoals de Bonneville Environmental Foundation om hun ecologische voetafdruk te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan.

De hosting pakketten van DreamHost zijn over het algemeen vrij goed. Het heeft de op één na beste sitesnelheid van de aanbieders, biedt een 97-daagse geld-terug-garantie en heeft zeer voordelige gedeelde pakketten en verlengingsprijzen.

De pakketten bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding, met het goedkoopste gedeelde pakket (tegen de volle prijs) dat 50 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, gratis dagelijkse automatische back-ups en een gratis SSL biedt. De VPS- en dedicated pakketten zijn eveneens betaalbaar.

Maar waarom zou je voor DreamHost kiezen boven een andere aanbieder op deze lijst, vooral als het in het algemeen op de vijfde plaats komt in mijn lijst van beste groene hosting providers? Nou, omdat ze het op het gebied van groene hosting echt heel erg goed doen. Ze worden zelf aangedreven door een netwerk op hernieuwbare elektriciteit.

Omdat DreamHost zoveel dedicated pakketten heeft om uit te kiezen, is het heel eenvoudig om te beginnen met het laagste pakket ($149 per maand, bij een jaarcontract) en vervolgens geleidelijk te upgraden. Dit betekent dat je nooit meer betaalt dan nodig is. Om die reden raad ik DreamHost aan voor milieubewuste sites die net beginnen in dedicated hosting.

DreamHost biedt een aantal handige functies en tools bij hun groene hostingpakketten, zoals onbeperkte bandbreedte, gratis SSL-certificaten, onbeperkte opslagruimte en dataverkeer, en een gebruiksvriendelijk controlepaneel. Ze hebben ook een 24/7 klantenservice die je kan helpen bij eventuele problemen of vragen.

Voordelen:

 • Groene hosting vanaf $2,59 dollar per maand
 • Eigen WordPress website builder
 • Onbeperkt bandbreedte
 • Automatische backups
 • 99,9% uptime garantie
 • 24/7 klantenservice

Beste groene hosting bonus: mijn.host

Mijn.host-review

mijn.host, opgericht in Nederland, is een milieuvriendelijke hosting provider die zich richt op duurzaamheid en klanttevredenheid. mijn.host maakt gebruik van 100% groene stroom uit windenergie voor hun datacenters en zet zich in voor energie-efficiënte technologieën.

mijn.host biedt diverse groene hostingpakketten, zoals shared, VPS en reseller hosting, geschikt voor verschillende soorten websites en contentmanagementsystemen.

De prijzen voor groene hosting bij mijn.host beginnen vanaf €4,95 per maand voor het Start pakket. De kosten variëren afhankelijk van het gekozen pakket en specificaties.

Bij een hostingpakket van mijn.host ontvang je groene hosting, gratis SSL-certificaten, onbeperkte opslag en dataverkeer, 24/7 Nederlandstalige klantenservice en een gebruiksvriendelijk controlepaneel voor eenvoudig beheer van je website.

Voordelen:

 • Groene hosting vanaf slechts €1,99 per maand
 • Kosteloos SSL-certificaat
 • Automatische dagelijkse back-ups
 • Zeer snelle hosting voor WordPress
 • Standaard e-mailhosting inbegrepen
 • Uitstekende en persoonlijke support

Wat is groene hosting precies?

Groene hosting is het aanbieden van webhostingdiensten op een milieuvriendelijke en duurzame manier. Groene hosting providers streven ernaar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door energie-efficiënte datacenters te gebruiken, hernieuwbare energiebronnen te benutten, deel te nemen aan koolstofneutraliteitsinitiatieven en door duurzame bedrijfspraktijken te hanteren.

Het internet heeft een aanzienlijke impact op het milieu, waardoor het des te belangrijk is om te investeren in groene hosting. Datacenters verbruiken enorme hoeveelheden energie om servers, netwerkapparatuur en koelsystemen te laten draaien. Daarnaast leidt het energieverbruik tot de uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde en klimaatverandering. Bovendien hebben de productie en het beheer van elektronische apparatuur ook gevolgen voor het milieu, zoals grondstoffenverbruik, watervervuiling en elektronisch afval.

Door te kiezen voor een groene hosting provider, help je mee aan het verminderen van de negatieve milieueffecten van het internet en draag je bij aan een duurzamere toekomst. Groene hosting providers nemen verschillende maatregelen om hun impact op het milieu te beperken, zoals het gebruik van energiezuinige servers en apparatuur, het planten van bomen om de CO2-uitstoot te compenseren, het recyclen van afval en het bevorderen van telewerken om het energieverbruik van kantoorruimtes te verminderen.

Investeren in groene hosting is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook voordelen bieden voor jouw bedrijf of organisatie. Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp geworden voor consumenten en andere belanghebbenden, en het kiezen voor een groene hosting provider kan je helpen om je inzet voor duurzaamheid te tonen. Bovendien kunnen groene hosting providers vaak concurrerende prijzen en functies bieden, wat betekent dat je niet hoeft in te leveren op kwaliteit en prestaties om milieuvriendelijke keuzes te maken.

Beste-groene-webhosting

Welke soorten groene hosting zijn er?

Net als bij reguliere webhosting, zijn er verschillende soorten groene hosting beschikbaar. Hier zijn de drie meest voorkomende soorten groene hosting:

1. Groene shared hosting

Groene shared hosting is de meest betaalbare en gebruiksvriendelijke optie voor groene webhosting. Bij deze optie delen meerdere websites dezelfde server en bronnen, zoals CPU, RAM en opslagruimte. Groene shared hosting providers maken gebruik van energiezuinige servers en gebruiken groene energie om hun datacenters van stroom te voorzien. Deze optie is ideaal voor kleine tot middelgrote websites die niet veel verkeer verwachten.

2. Groene VPS hosting

Groene VPS (Virtual Private Server) hosting is een stapje hoger dan shared hosting en biedt de beste VPS hosting providers voor milieubewuste website-eigenaaren. In plaats van het delen van serverbronnen met andere websites, krijgt elke klant een virtuele server toegewezen met toegewijde bronnen.

Groene VPS-hosting providers zorgen ervoor dat hun servers en datacenters op een milieuvriendelijke manier werken, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Dit type hosting is geschikt voor middelgrote tot grote websites met meer verkeer en hogere prestatie-eisen.

3. Groene dedicated hosting

Groene dedicated hosting is de beste dedicated hosting voor wie aan het milieu denkt, maar wel een eigen server wil. In dit geval krijg je een volledige fysieke server toegewezen, wat zorgt voor maximale prestaties en controle over de serverbronnen. Groene dedicated hosting providers zorgen ervoor dat hun servers energiezuinig zijn en hun datacenters groene energie gebruiken. Deze optie is ideaal voor grote websites met veel verkeer, online winkels en websites met specifieke beveiligings- en prestatie-eisen.

Wat zijn de kosten voor groene hosting?

Ik heb nu verschillende groene hosting providers voor je op een rijtje gezet en uitgelegd wat groene hosting precies is. Maar nu blijf je natuurlijk met één vraag zitten: wat kost groene hosting?

Het is moeilijk om een exacte prijs te geven voor groene hosting, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals het type hosting, de hosting provider en het gekozen pakket. Ik kan wel een schatting geven om je een idee te geven van de kosten waarmee je rekening kunt houden.

Bij het kiezen van shared groene hosting variëren de kosten doorgaans tussen de €2 en €5 per maand. Als je kiest voor beheerde groene hosting, beginnen de prijzen vaak vanaf €5 per maand en kunnen ze oplopen tot ongeveer €20 per maand. Ga je voor dedicated groene hosting? Dan starten de kosten meestal bij €20 per maand.

Groene-hosting-kosten

Conclusie: wat is de beste groene hosting voor jou?

In dit artikel hebben we de top 6 groene hosting providers in Nederland besproken en de verschillende soorten groene hostingopties uiteengezet. Het kiezen van de beste groene hosting provider voor jouw website hangt af van je individuele behoeften, budget en gewenste functies.

Op basis van mijn vergelijking en de belangrijkste factoren zoals prestaties, betrouwbaarheid, milieuvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding, raad ik GreenGeeks aan als de beste groene hosting provider van dit moment. GreenGeeks blinkt uit op het gebied van duurzaamheid en biedt uitstekende hostingprestaties, gebruiksvriendelijke functies en een concurrerend prijsmodel.

Maar wat voor de ene persoon de beste groene hosting keuze is, is voor een ander misschien helemaal niet geschikt. Neem daarom te tijd om de verschillende groene hosting providers en hun aanbod te vergelijken, rekening houdend met je specifieke eisen en budget. Zo vind je de beste groene hosting provider die perfect aansluit bij jouw behoeften en helpt je om een positieve impact op het milieu te maken.

Beste groene hosting - Veelgestelde vragen

Wat is groene hosting?

Groene hosting is het aanbieden van webhosting diensten op een milieuvriendelijke en duurzame manier. Groene hosting providers streven ernaar om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door energie-efficiënte datacenters te gebruiken, hernieuwbare energiebronnen te benutten, deel te nemen aan koolstofneutraliteitsinitiatieven en door duurzame bedrijfspraktijken te hanteren.

Wat kost groene hosting?

Het is moeilijk om een exacte prijs te geven voor groene hosting, omdat dit afhangt van verschillende factoren, zoals het type hosting, de hosting provider en het gekozen pakket. Ik kan wel een schatting geven om je een idee te geven van de kosten waarmee je rekening kunt houden.

Bij het kiezen van shared groene hosting variëren de kosten doorgaans tussen de €2 en €5 per maand. Als je kiest voor beheerde groene hosting, beginnen de prijzen vaak vanaf €5 per maand en kunnen ze oplopen tot ongeveer €20 per maand. Ga je voor dedicated groene hosting? Dan starten de kosten meestal bij €20 per maand.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

GreenGeeks-logo
4.9/5

Van $11,95 voor $2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids