Godaddy WordPress Hosting Review 2024: Mijn Ervaringen!

Samenvatting: Ben jij voor jouw website of webshop zoek naar een snelle, betrouwbare en betaalbare webhosting partij? Dan is GoDaddy voor jou misschien wel de beste keuze. GoDaddy is op dit moment namelijk een van de grootste en bekendste hostingpartijen wereldwijd. Kies je voor de WordPress hosting van GoDaddy? Dan heb je een snelle website, ontvang je voldoende schijfruimte, een gratis SSL certificaat, gratis domeinnaam en gratis zakelijk e-mail tijdens het eerste jaar. Om het helemaal af te maken kun je ook nog eens gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN) en heb je 99,9% uptime garantie!

Ben jij al overtuigd? Via de gele knop hiernaast kun jij tijdelijk gebruik maken van een leuke korting! Hierbij ontvang je ook nog eens een gratis domeinnaam & SSL certificaat die iedereen sowieso nodig heeft. Twijfel jij nog over GoDaddy? Dan kan ik je zeker aanraden om deze GoDaddy WordPress hosting review eens goed door te lezen. Hierin deel ik namelijk ook mijn GoDaddy ervaringen!

GoDaddy-webhosting-logo

Van €8,49 voor €4,99

Gebruiksvriendelijkheid

4.7/5

Klantenservice

4.7/5

Snelheid

4.7/5

Prijs

4.8/5
Inhoudsopgave

Wat is GoDaddy hosting precies?

Voordat ik je meeneem in deze GoDaddy WordPress hosting review vind ik het belangrijk om eerst wat informatie te geven over het bedrijf GoDaddy. In deze review kan ik het namelijk wel alleen hebben over de diensten en kwaliteit van deze partij, maar ook een beetje achtergrondinformatie vind ik zelf altijd erg fijn voordat ik een aankoop doe. Ook krijg je hierdoor een beetje inzicht in de geschiedenis van GoDaddy, wat de gedachten van deze partij zijn en wat hun doelen voor de toekomst zijn.

Zoals je in de intro van deze GoDaddy hosting review al hebt gelezen is GoDaddy een super grote speler op het gebied van webhosting wereldwijd. Hoewel ze nu dus behoren tot de grootste spelers zijn ze uiteraard niet zo begonnen. GoDaddy is in 1997 opgericht in Baltimore(grootste stad in de Amerikaanse staat Maryland) door ondernemer Bob Parsons. Voordat Bob Parsons aan zijn avontuur met GoDaddy begon had hij een softwarebedrijf dat hij in 1994 voor $65 miljoen dollar verkocht. Met een groot deel van dit geld startte hij Jamox technologies, waarvan in 1999 de naam werd gewijzigd in GoDaddy.

In 1997 waren er nog weinig hostingpartijen en daarom vond Bob Parsons het een goed idee om hier op in te zetten. Hij had al veel ervaring opgedaan met zijn vorige softwarebedrijf en deze kennis kon hij nu gebruiken bij het opzetten van GoDaddy. De eerste jaren hebben ze er alles aan gedaan om zo’n goed mogelijke hosting partij neer te zetten. Dit konden ze doen door goed onderzoek te doen naar hun concurrenten en daar vervolgens net een stapje beter in te zijn. Dit leverde al snel mooie resultaten op.

GoDaddy werd razendsnel populair en echt de grootste partijen besloten om over te stappen naar GoDaddy. Inmiddels is GoDaddy de grootste domeinnaam registerhouder ter wereld, hebben ze 14 vestigingen over de wereld, beheren ze meer dan 82 miljoen domeinen, hebben ze meer 20 miljoen klanten en bestaat GoDaddy uit meer dan 9.000 werknemers! Bij GoDaddy weten ze dus wel wat er nodig is wanneer je een succesvolle WordPress website maken wilt. Voor een WordPress webshop maken geldt dit natuurlijk ook!

Godaddy-wordpress-webhosting-review

GoDaddy WordPress review: Waarom zou jij voor de hosting van GoDaddy moeten kiezen?

Inmiddels heb ik jou al aardig wat informatie gegeven over het bedrijf GoDaddy. Zo weet je hoe, wanneer en waarom ze zijn begonnen, wat de doelen zijn voor in de toekomst, hoe ze op dit moment presteren in vergelijking met andere hostingpartijen en nog veel meer. Ik snap dat deze informatie misschien een beetje saai is, maar het is toch handig om te weten voordat je besluit om met een partij in zee te gaan. Toch is dit niet de belangrijkste informatie van deze GoDaddy WordPress hosting review.

In dit onderdeel van deze GoDaddy review gaan we het namelijk daadwerkelijk hebben over de webhosting. Wat maakt GoDaddy namelijk zo goed, waarom kiezen meer dan 20 miljoen mensen voor de webhosting van GoDaddy, waarmee onderscheidt GoDaddy zich van andere hostingpartijen, wat zijn mijn ervaringen met GoDaddy en wat kost een hostingpakket nou eigenlijk? Je leest het allemaal in dit onderdeel van deze review!

Hosting pakketten voor iedereen

Wanneer je van plan bent om zelf een eigen website of webshop te bouwen zul je altijd in aanraking komen met webhosting. Webhosting heb je namelijk nodig om jouw website online en bereikbaar te krijgen. Dit klinkt misschien logisch, maar toch is het flink lastig om de juiste hostingpartij te kiezen. Er zijn namelijk zoveel hostingpartijen en daarbij komt ook nog eens dat er nog eens een flink aantal verschillende soorten webhosting zijn. Denk bijvoorbeeld aan shared webhosting, dedicated server hosting, cloud webhosting, WordPress hosting, managed hosting, VPS hosting en WooCommerce hosting.

Al helemaal wanneer je over weinig technische kennis is het kiezen van de beste webhosting partij erg lastig. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een hostingpartij die beschikt over hostingpakketten voor iedereen. Er zijn namelijk hostingpartijen als Kinsta en Cloudways die zich alleen op het hoge segment richten, maar er zijn ook partijen die eigenlijk voor elke soort website of webshop geschikt zijn.

GoDaddy is een voorbeeld van een partij die beschikt over hostingpakketten voor alle soorten gebruikers. Zo beschikken ze bij GoDaddy over shared webhosting, speciale WordPress hosting, WooCommerce hosting en de echt geavanceerde webhosting. Voor iedere gebruikers is er dus wel een geschikt hostingpakket te vinden en daarbij zul je ook nooit te veel betalen.

GoDaddy-hosting-nederland

Datacenters gevestigd in Amsterdam

Een simpele website of webshop hebben is leuk, maar dat is niet het belangrijkste. De snelheid en laadtijd van jouw website spelen namelijk een erg belangrijke rol. Zowel in het aantal bezoekers, de vindbaarheid van jouw website in Google als in het aantal conversies en dus de inkomsten uit jouw website of webshop. Een snelle website is daarom echt een must en een goede hostingpartij heeft hier erg veel invloed op.

Wanneer jij een website of webshop laat hosten komt deze op een server te staan. Elke keer wanneer vervolgens iemand jouw website bezoekt moet er contact gemaakt worden tussen de server en de computer van jouw bezoekers. Zoals je zult snappen kost dit tijd en daar kun je wat aan doen. Deze tijd wil je namelijk zo kort mogelijk hebben en dat kan door te kiezen voor een server zo dicht mogelijk bij jouw bezoekers.

Heb jij een website of webshop waarmee jij je vooral richt om bezoekers uit Nederland en België? Plaats jouw website dan niet op een server in Amerika, want dit gaat ten koste van de laadtijd, het aantal bezoekers en dus ook de inkomsten. Wanneer je kiest voor een hostingpakket van GoDaddy kun je kiezen uit verschillende datacenters(servers) over de hele wereld. In dit geval beschikt GoDaddy ook over servers in Amsterdam. Dus voor de meeste mensen die deze GoDaddy review lezen zal dit de beste keuze zijn.

99,9% uptime garantie

Naast snelheid is ook uptime erg belangrijk. De uptime wordt namelijk aangegeven in een percentage en dat percentage heb je het liefst zo hoog mogelijk. Dit percentage heeft namelijk aan hoeveel minuten per jaar jouw website of webshop live staat en dus bereikbaar is voor bezoekers.

Wanneer je kiest voor een hostingpartij met een lage uptime staat jouw website of webshop dus redelijk vaak offline. Dit kan komen door onderhoud aan de server, maar ook door beveiligingsproblemen of nog een hoop andere zaken. Aangezien je dit wil voorkomen is het verstandig om te kiezen voor een hosting partij met een hoge uptime garantie.

Wanneer je kiest voor GoDaddy zit dit in ieder geval goed. Je hebt hier namelijk een 99,9% uptime garantie. Jouw website staat dus echt zo goed als altijd online. Het is goed om te beseffen dat geen enkele partij een 100% uptime garantie kan beloven, want er kunnen altijd problemen ontstaan. 99,9% uptime is dan erg hoog en ook een stuk hoger dan die van andere hostingpartijen.

GoDaddy-webhosting-functionaliteiten

Domeinen kopen zonder hosting & gratis verhuizen

Heb jij op dit moment al een website of webshop? Dan zul je waarschijnlijk ook al beschikken over een webhostingpakket, want jouw website of webshop zal al online staan en bezoekers verwelkomen. Wanneer je dus al over een webhosting pakket beschikt hoef je dus geen nieuw hostingpakket af te nemen. Bij GoDaddy kun je namelijk ook gewoon een domeinnaam kopen zonder webhosting. Dit is wel zo makkelijk, want alles binnen een hostingpakket hebben staan is wel zo fijn en makkelijk.

Heb jij jouw website of webshop op dit moment al gehost zijn bij een partij, maar ben je hier niet tevreden over? Dan is het een optie om jouw website of webshop met domeinen te verhuizen naar een andere hostingpartij. Normaal gesproken wordt dit een vrij technisch en duur verhaal, maar bij GoDaddy is dat erg simpel en zo gebeurd.

Wanneer jij jouw website verhuizen wilt naar de webhosting van GoDaddy is dit erg makkelijk. Je kunt dit namelijk zelf doen in één klik. Heb jij een lastigere of meer geavanceerdere website of webshop? Dan helpt het supportteam van GoDaddy door het volledige migratietraject heen.

Gratis gebruik maken van een Content Delivery Network(CDN)

Zoals ik eerder in deze GoDaddy WordPress hosting review al aangaf is snelheid super belangrijk. Ik heb je al verteld dat je erg veel winst kunt pakken met het kiezen van de juiste soort webhosting, maar ook het gebruiken van een server in het juiste land kan al erg veel winst opleveren. Daarnaast is er nog een ding dat ook erg veel invloed kan hebben op de laadtijd en dus ook de prestaties van jouw website of webshop, namelijk een Content Delivery Network(CDN).

Een Content Delivery Network(CDN) is een term die je waarschijnlijk regelmatig bent tegengekomen wanneer je zocht naar een webhosting partij, maar wat is dat nou eigenlijk precies? Een CDN is een wereldwijd netwerk van servers die allemaal aan elkaar verbonden staan. Op al deze servers wordt een kopie van jouw website of webshop geplaatst. Wanneer vervolgens een bezoeker op jouw website komt wordt de data van de dichtstbijzijnde server opgehaald. Het resultaat hiervan is een veel snellere website en dat resulteert weer in een betere vindbaarheid in Google.

Normaal gesproken staat een CDN los van de webhosting en zul je deze extern moeten aanschaffen en zelf moeten instellen. Bij GoDaddy is dat niet het geval. Vanuit het hostingpakket kun jij namelijk gratis een CDN aan jouw website of webshop toevoegen. GoDaddy geeft zelf aan dat door het gebruik van hun CDN jouw website tot wel 50% sneller kan zijn. Het is daarom zeker de moeite waard om de gratis CDN bij GoDaddy aan jouw website of webshop te koppelen.

Met één druk op de knop WordPress installeren

WordPress is het meest gebruikte systeem voor het bouwen van websites en webshops. Waarschijnlijk was jij ook van plan om jouw website of webshop met WordPress te bouwen en daar geef ik je ook groot gelijk in. Op dit moment is WordPress namelijk de beste optie voor het bouwen van een website. Alles is namelijk mogelijk en met het gebruik van het juiste WordPress thema en page builder kun je zonder enige technische kennis een eigen website of webshop opzetten.

Het installeren van WordPress is misschien nog wel lastiger dan het bouwen van jouw website of webshop. Dit kan namelijk op erg veel verschillende manieren en lang niet elke manier is even geschikt. Zo kun je WordPress handmatig gaan installeren wat bij veel hostingpartijen het geval is.

GoDaddy heeft alleen een snellere en makkelijkere methode gevonden. Wanneer jij namelijk een hostingpakket bij GoDaddy hebt afgenomen kun jij met één druk op de knop WordPress installeren. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij kunt inloggen op jouw website of webshop. Makkelijker ga je het echt niet vinden!

GoDaddy-hosting-automatische-backups

Automatisch dagelijkse backups

Backups zijn van groot belang. Je wilt er namelijk altijd zeker van zijn dat je terug kunt naar een vorige versie van jouw website wanneer er wat fout gaat. Aangezien je hier veel werkt met software kan er nog wel eens wat fout gaan. Dit kan liggen aan WordPress, maar ook aan de hostingpartij of een plugin binnen WordPress. Het klinkt misschien lullig, maar in de meeste gevallen zal het toch echt aan jezelf liggen. Zelf heb ik dit ook meerdere malen ervaren en dan is het hebben van backups toch wel erg prettig.

Veel hostingpartijen ondersteunen standaard niet de functionaliteit voor het automatisch maken van backups. Dit is jammer, want handmatig backups maken gaat op termijn een hoop tijd en energie kosten. Voor elke wijziging die jij aan jouw website of webshop aanbrengt wil je eigenlijk namelijk een backup hebben staan. Wanneer je dit elke keer handmatig moet doen gaat dit je veel “kostbare” tijd kosten en dat is zonde.

Bij GoDaddy hebben ze daarom wel de functionaliteit toegevoegd dat er automatisch backups van jouw website of webshop worden gemaakt. De backups die binnen GoDaddy worden gemaakt worden elke nacht opnieuw gemaakt. Elke dag is er dus een nieuwe backup die jij altijd kunt terugzetten wanneer er iets fout is gegaan. Daarbij is een ander voordeel dat GoDaddy niet alleen een backup maakt van jouw website of webshop, maar ook van de databases, de bestanden en de e-mails. Het hebben van deze automatische backups is daarom wel echt super fijn en kan ik je ook zeker aanraden!

Alles voor een optimale beveiliging

Naast een snelle website is ook het hebben van een veilige website super belangrijk. Je wilt namelijk voorkomen dat hackers in jouw website of webshop kunnen komen of dat er virussen op jouw domein worden geplaatst. Mocht dit gebeuren heb je echt een probleem, want in de meeste gevallen is de enige oplossing helemaal opnieuw beginnen. Investeer daarom in goede beveiliging en denk niet alleen aan de kosten.

Zoals je net hebt gelezen worden er bij GoDaddy in ieder geval al elke dag backups van jouw website gemaakt. Dit is al een mooi voordeel en draagt ook zeker bij aan de veiligheid van jouw website. Verder wordt jouw website ook nog dagelijks gecontroleerd door verschillende scans. Deze scans controleren onder andere of er virussen en malware op jouw domein of website staat. Wanneer dit het geval is gaat GoDaddy direct aan de slag om dit op te lossen. Bij GoDaddy ontvang je ook nog een gratis SSL certificaat, maar daar zal ik later in deze GoDaddy WordPress hosting meer over vertellen.

Naast deze vormen van beveiliging neemt GoDaddy ook de beveiliging van hun servers erg serieus. Zo worden deze 24/7 gecontroleerd, worden er nooit te veel websites op een server geplaatst en worden er ook server niveau dagelijks verschillende scans gedaan om de beveiliging te waarborgen.

GoDaddy-website-beveiliging

Eerste jaar gratis zakelijke e-mail

Wanneer je een webhosting pakket afneemt wil je natuurlijk ook gebruik kunnen maken van zakelijke e-mailadressen. Je wilt op jouw website namelijk niet een gmail of outlook e-mailadres hebben staan, maar een zakelijk en professioneel e-mailadres. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl of een e-mailadres voor elke werknemer of afdeling binnen jouw bedrijf. Om hier gebruik van te kunnen maken heb je e-mailhosting nodig.

Wanneer je kiest voor GoDaddy kun je het eerste jaar gratis gebruik maken van een zakelijk e-mailadres. Dit lijkt misschien gek, maar ook hostingpartijen als Kinsta en Cloudways werken op deze manier. Vanaf het tweede jaar zul je moeten betalen voor het zakelijke e-mailadres, maar gelukkig vallen de kosten hiervan mee. De kosten voor het zakelijk e-mailadres bedragen namelijk maar €11,88 per jaar. Dat komt dus neer op nog geen euro per jaar.

Testomgeving van website

Heb jij op dit moment een website of webshop, maar wil je een nieuwe website laten bouwen? Dan wil je dit natuurlijk niet doen op jouw huidige domeinnaam. Wanneer je dit namelijk zou doen is jouw huidige website of webshop weg en dat betekent dat niemand jouw website meer kan zien. Het is daarom slim om te kiezen voor een hostingpartij die beschikken over een test en/of staging omgeving beschikken.

Binnen GoDaddy kun je met één druk op de knop een testomgeving aanmaken. Hiermee wordt een kopie van jouw huidige website of webshop gemaakt. Vervolgens wordt deze kopie geplaatst op een staging omgeving. Hier kun jij jouw website in updaten of zelf helemaal opnieuw een website of webshop gaan ontwikkelen. Terwijl je dit aan het doen bent blijft jouw huidige website gewoon draaien, want die moet gewoon bereikbaar blijven tot jouw nieuwe website af is.

Heb jij jouw website geupdate of een nieuwe website gebouwd in de staging omgeving en ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je vanuit het dashboard van GoDaddy met één druk op de knop de website op de staging omgeving vervangen met jouw huidige website. Dit is een erg waardevolle functionaliteit die ik je zeker kan aanraden. Controleer de pakketten van GoDaddy wel goed, want niet elk pakket beschikt over deze functionaliteit.

GoDaddy WordPress review: Zijn er ook nadelen?

Net als alle andere hostingpartijen heeft ook GoDaddy zo zijn nadelen. Dit is ook helemaal niet gek, want je zult het nooit voor elkaar krijgen om met een bedrijf alles voor iedereen goed te doen. In dit onderdeel van deze GoDaddy WordPress hosting review zal ik daarom de nadelen die ik heb gevonden met jou bespreken. Voor de ene persoon zullen dit grote nadelen zijn, maar de andere zal deze nadelen weer accepteren omdat ze niet super extreem zijn.

Niet de beste gebruikservaring

Het eerste nadeel dat ik heb gevonden is de gebruikservaring. Laten we voorop stellen dat deze zeker niet slecht zijn, maar er zijn wel hostingpartijen die dit beter op orde hebben. Het is ook goed om hierbij te vermelden dat de hostingpakketten van GoDaddy niet de hoofdprijs kosten. Daarom is het ook niet gek dat je deze webhosting niet kan vergelijken met grote en duurdere hosting pakketten van andere partijen. In mijn ervaringen met GoDaddy heb ik eigenlijk weinig slechte ervaringen gehad met de gebruiksvriendelijkheid van GoDaddy. Wel moet ik hier dan bij vermelden dat ik wel over enige technische kennis bezit wat ervoor zorgt dat ik een hoop zaken zelf kan oplossen.

Prijzen na het eerste jaar

Dit is niet echt een nadeel, maar meer een punt waar je even goed op moet letten. Erg veel hostingpartijen geven namelijk een flinke korting tijdens de eerste contractduur. Dit is natuurlijk alleen maar mooi, maar de prijzen tijdens deze korting worden groot weergegeven en de prijzen daarna worden hier vaak een stuk kleiner onder gezet. Bekijk daarom ook altijd even de webhosting kosten die jij na het eerste jaar gaat hebben, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

GoDaddy WordPress hosting review: Uit welke pakketten kun je kiezen?

Wanneer je kiest voor de webhosting van GoDaddy heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Aangezien ik jou met deze GoDaddy WordPress hosting review zo goed mogelijk wil helpen zal ik de pakketten even bespreken en met elkaar vergelijken. Vervolgens kun jij voor jezelf bepalen of GoDaddy de juiste webhosting partij is voor jou en welk pakket jij het beste kunt kiezen.

Het goedkoopste hosting pakket is het “Basis” pakket. Zoals de naam al zegt is dit pakket echt heel echt basis en daarom zal ik deze ook alleen aanraden als je voor het eerst een website of webshop gaat bouwen en niet precies weet wat je wilt. Wil je het echt al wat serieuzer aanpakken? Dan raad ik je aan om dit pakket te laten liggen. De kosten voor dit pakket beginnen bij €3,99 per maand stijgen naar de eerste contractduur naar €6,99 per maand.

Het tweede pakket is het “Deluxe” pakket. Dit pakket zal ik je aanraden als beginner. Hiermee krijg je namelijk toegang tot een goede en snelle server. Daarnaast is dit pakket beter voor snelheid en om gevonden te worden in Google. Verder ontvang je met dit pakket ook nog een gratis domeinnaam en SSL certificaat. Wanneer jij niet te veel wilt betalen, maar wel direct een goede start wil maken is dit pakket een goede keuze. De kosten voor dit pakket bedragen €4,99 per maand. Na de eerste contractduur stijgt de prijs naar €8,99 per maand.

Het derde pakket is het “Ultiem” pakket. Dit pakket is voor websites het beste dat je bij GoDaddy kunt krijgen. Op VPS en Dedicated server na uiteraard. Wanneer je direct goed van start wil kan ik je dit pakket zeker aanraden. Dit pakket beschikt namelijk over erg goede laadtijden en geeft je de mogelijkheid om erg veel zaken zelf te regelen op het gebied van marketing en beveiliging. De kosten van dit pakket bedragen €12,99 per maand en na de eerste contractduur €18,99 per maand.

Het laatste pakket is speciaal voor e-commerce doeleinden. Dit pakket is dus perfect wanneer jij een webshop wilt gaan bouwen. Het hosten van een webshop op een website hostingpakket is niet handig. Voor webshops moeten bepaalde zaken namelijk anders geregeld worden, want anders kan dit problemen veroorzaken. Voor webshops zal ik daarom dit pakket aanraden. De kosten voor dit pakket beginnen bij €14,99 per maand en bedragen naar de eerste contractduur €22,99 per maand.

GoDaddy-wordpress-hosting-prijzen

GoDaddy hosting ervaringen: Wat zijn mijn ervaringen met GoDaddy?

Inmiddels heb ik jou al erg veel verteld over de het bedrijf GoDaddy en hun webhosting. Uiteraard zijn dit allemaal punten die ze zelf op hun website benoemen, maar wat is nu de kwaliteit van GoDaddy in de praktijk? In dit onderdeel van deze GoDaddy WordPress review zal ik mijn ervaringen met GoDaddy met jou gaan delen.

Zelf heb ik mijn websites gehost staan bij SiteGround, Bluehost en Cloud86 maar dat betekent niet dat ik geen ervaring heb met GoDaddy. Als je op mijn website kijkt zul je namelijk gezien hebben dat ik ook websites en webshops bouw. Aangezien ik dit regelmatig doe en klanten over een eigen webhosting pakket beschikken werk ik met een groot aantal hostingpartijen. Zo zijn er dus ook een aantal van mijn klanten die beschikken over een hostingpakket bij GoDaddy en daar heb ik dus wel degelijk ervaringen mee.

Ik heb inmiddels zo’n 3 a 4 jaar ervaringen met de webhosting van GoDaddy en om eerlijk te zijn bevalt mij dit best goed. Tuurlijk vind ik de webhosting van Kinsta en Cloudways beter, maar daar betaal je ook minstens drie keer zoveel en ik snap dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Voor de hobbyisten en kleine ondernemers kan ik GoDaddy zeker aanraden. Alles werkt namelijk naar behoren, de klantenservice is goed en de kosten vallen ook reuze mee. Het is al helemaal mooi dat je ook nog een gratis domeinnaam en SSL certificaat krijgt.

GoDaddy hosting ervaringen: Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers?

Zoals je aan het begin van deze GoDaddy hosting review hebt gelezen heeft GoDaddy meer dan 20 miljoen klanten en meer dan 80 miljoen domeinen in beheer. Dit betekent dat er ook erg veel ervaringen van andere gebruikers zijn te vinden. Aangezien ik goede, kwalitatieve en eerlijke reviews wil schrijven neem ik de ervaringen van andere gebruikers ook mee in de reviews die ik schrijf. In dit onderdeel van deze GoDaddy hosting review zal ik jou daarom meer vertellen over de ervaringen van andere gebruikers.

Zelf kijk ik altijd even op de website van het bedrijf zelf om ervaringen van andere gebruikers te vinden. Deze neem ik wel altijd met een korreltje zout, want GoDaddy kan natuurlijk zelf bepalen welke ervaringen hier worden gedeeld. Ik kijk daarom ook altijd nog even wat er op websites als trustpilot wordt gezegd voordat ik zomaar een product of dienst koop. Dit heb ik daarom dus ook gedaan bij GoDaddy.

Wanneer ik kijk op GoDaddy vallen mij de scoren helemaal niet tegen. GoDaddy scoort namelijk een prima 4,1 van de 5 sterren op basis van meer dan 18.300 reviews. Dit is dus zeker in orde! Wel zullen er natuurlijk altijd mensen zijn die mindere ervaringen hebben, maar die heeft elk bedrijf. Het is daarom belangrijk hoe het bedrijf met deze slechte ervaringen omgaat en dat doet GoDaddy naar mijn mening erg goed.

GoDaddy-ervaringen

GoDaddy WordPress hosting review: Hoe is de klantenservice?

Een belangrijk onderdeel van een review is de klantenservice. Vooral bij website software producten of bij bedrijven die diensten leveren is dit echt belangrijk. Webhosting is namelijk nog best technisch en wanneer je hier weinig tot geen kennis over hebt wil je makkelijk en snel in contact kunnen komen met de klantenservice om op deze manier zo snel mogelijk het probleem op te lossen. Omdat de klantenservice een grote invloed heeft beoordeel ik deze ook in deze GoDaddy WordPress hosting review.

De klantenservice van GoDaddy is zeker niet slecht, want ze beschikken over een klantenservice die 24/7 bereikbaar is. Wat ik persoonlijk wel heb gemerkt is dat je niet altijd super snel reactie krijgt als je een probleem hebt. Dit is misschien jammer, maar dit ook niet heel raar want met meer dan 20 miljoen gebruikers kun je niet iedereen tegelijk helpen.

Ben je in contact met een medewerker? Dan zul je niet altijd direct met iemand in contact komen die over de juiste kennis beschikt. GoDaddy heeft namelijk een hoop nieuwe mensen aangenomen voor de klantenservice, maar die beschikken niet allemaal over dezelfde kennis. Hierdoor kan het voorkomen dat je even moet wachten op reactie, omdat jouw vraag is doorgezet moet worden naar iemand met de juiste kennis.

GoDaddy-klantenservice-review

GoDaddy WordPress Hosting Review: Wat kost het?

Inmiddels zijn we bijna aangekomen aan het einde van deze GoDaddy wordpress hosting review. Er is alleen nog een ding dat we nog niet hebben besproken en dat zijn de kosten. Wat kost een webhosting pakket bij GoDaddy nou eigenlijk?

Zoals je eerder in deze GoDaddy review hebt gelezen heb je de keuze uit een groot aantal verschillende soorten webhosting en webhosting pakketten. Het is daarom lastig om heel precies te vertellen wat een hostingpakket voor jou gaat kosten, maar ik kan je wel een goede inschatting geven. De meeste mensen zullen namelijk kiezen voor een WordPress hostingpakket en dat maakt het aanbod alweer een stukje kleiner.

Wanneer je kiest voor WordPress hosting beginnen de prijzen bij €3,99 per maand. Dit is dan wel voor het goedkoopste pakket. Wil je een uitgebreider pakket? Dan kom je bij het “Deluxe” pakket en die heeft een prijs van €4,99 per maand. Het beste pakket voor WordPress gebruikers is het “Ultiem” pakket. De kosten hiervan beginnen bij €12,99 per maand. Wil jij zelf een eigen webshop maken? Dan heb je een speciaal WooCommerce hostingpakket nodig en de kosten daarvan beginnen bij €14,99 per maand.

Conclusie: Is GoDaddy de beste hosting voor jou?

Nu we zijn aangekomen aan het einde van deze GoDaddy WordPress hosting review is het tijd voor een conclusie, want is GoDaddy nou de beste hosting partij voor jouw website of webshop?

Wanneer je dit aan mij vraagt kan ik jou de webhosting van GoDaddy zeker aanraden. Wel moet je weten dat het niet het beste van het beste is, maar daar is de prijs dan ook naar. Wanneer je op zoek bent naar een snelle, veilige en betaalbare webhosting is GoDaddy een uitstekende keuze.

Onthoudt ook dat je bij GoDaddy een gratis domeinnaam, SSL certificaat en Content Delivery Network(CDN) krijgt. Ook dit is weer erg mooi meegenomen!

GoDaddy review - FAQ

Is GoDaddy betrouwbaar?

De ervaringen van GoDaddy gebruikers zijn erg wisselend. De ene klant geeft heeft ze 5 sterren en de andere klant 1 of 2 sterren. Als we kijken op een platform als Trustpilot wordt GoDaddy gemiddeld beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren op basis van ruim 54.000 reviews!

Is GoDaddy goed voor WordPress?

Ja, GoDaddy is uitermate geschikt voor WordPress. Dit komt doordat GoDaddy beschikt over speciale WordPress hosting waardoor jouw website of webshop tot wel 5 keer sneller kan zijn.

Wat kost hosting van GoDaddy?

De kosten voor de hosting van GoDaddy zijn afhankelijk van het type hosting dat jij kiest. De kosten voor het goedkoopste shared hosting pakket beginnen vanaf €2,99 per maand. Deze kunnen oplopen tot €8,99 per maand voor het duurste pakket.

Hoe kun je betalen bij GoDaddy?

Bij GoDaddy kun je op dit moment betalen met een bankrekening, PayPal rekening, creditcard of tegoedbon. Het is helaas niet mogelijk om met iDeal te betalen.
Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

GoDaddy alternatieven

Ook interessant

GoDaddy-webhosting-logo
4.7/5