10 Beste Divi Restaurant themes in 2024

beste-restaurant-themes-divi
Inhoudsopgave

Heb jij een restaurant of café en wil je hier een website mee bouwen? Dan zul je waarschijnlijk al wel weten dat je dit erg eenvoudig kunt doen met Divi. Divi is namelijk een multifunctioneel WordPress thema dat voor alle soorten websites of webshops gebruikt kan worden. Ook voor restaurants is het thema daarom erg geschikt. Om jou zo goed mogelijk te helpen bij het kiezen van het beste Divi restaurant thema zal ik in deze blog de 10 beste Divi restaurant themes van 2021 behandelen en vergelijken.

Wat is Divi(Elegant Themes) precies?

De meeste mensen zullen dit al wel redelijk weten, maar toch wil ik voordat ik de beste Divi restaurant thema’s ga bespreken hier toch nog even wat aandacht aanbesteden. Divi is namelijk niet zomaar een WordPress thema of page builder.

Divi(Elegant Themes) is een premium WordPress-thema en tegelijkertijd ook een zelfstandige WordPress plugin die je kunt gebruiken om zelf jouw website of webshop op te bouwen. Doordat deze page builder werkt met een real live editor kun je tijdens het opbouwen van de pagina’s al direct zien hoe iets eruit ziet en wat het effect ervan is.

Elegant Themes is in 2008 opgericht door Nick Roach. Nich had al aardig was programmeur kennis en miste een hoop functionaliteiten in veel thema’s. Daarbij moest een thema ook snel en zoekmachine vriendelijk zijn, want veel thema’s nog niet waren. Om deze reden is hij begonnen met de ontwikkeld van Divi en dat is op dit moment uitgeroepen tot een van de beste WordPress thema’s/page builders van dit moment!

Divi van Elegant Themes is een visuele pagina  bouwen waarmee je zonder enige technische kennis zelf een eigen website of webshop kunt bouwen. Omdat lang niet iedereen over de kennis beschikt om dit zit te kunnen is een page builder als Divi een echte uitkomst!

Divi-wordpress

Wat is het verschil tussen een thema en een template?

Wanneer je op zoek bent naar het beste WordPress thema voor restaurants zal je ongetwijfeld thema’s en templates zijn tegengekomen. Vaak denken mensen dat dit hetzelfde betekent, maar toch zit er wel degelijk een verschil tussen een thema en een template. Laat mij het jou daarom even uitleggen.

Een WordPress thema kun je zien als de fundering van jouw website. Het thema bepaald namelijk hoe jouw website eruit gaat zien, welke functionaliteiten jij kunt gebruiken, hoe snel jouw website is, of jouw website zoekmachine vriendelijk is en hoe gebruiksvriendelijk hij is. Kort gezegd heeft een thema dus invloed op de volledige technische kant van jouw website.

Een WordPress template is net even wat anders. Een template is namelijk niet van toepassing op een volledige website, maar voor maar een pagina. Vaak worden daarom in page builders een hoop templates aangeboden. Deze kun je namelijk erg eenvoudig importeren en hebben voor de rest weinig invloed op de prestaties van jouw website of webshop.

Dit zijn de 10 beste Restaurant themes voor Divi

Zoals ik eerder in deze blog al aangaf heeft eigenlijk elk restaurant wel een website nodig. Op deze website kun je namelijk belangrijke informatie aan jouw bezoekers geven. Denk bijvoorbeeld aan de openingstijden, een routebeschrijving of het menu. In principe kun je deze informatie in elk thema wel kwijt, maar veel restaurants willen het net even wat uitgebreider.

Het is namelijk erg fijn voor zowel het restaurant als de klant dat je via de website bijvoorbeeld al een tafel kunt reserveren of een bestelling kunt plaats die je later op de avond komt ophalen of zelfs thuis laat bezorgen. Het inbouwen van deze functionaliteiten vergt een hoop tijd en energie en daarom is niet elk thema even geschikt. Het kiezen van een restaurant thema voor Divi is dan een perfecte oplossing. Al deze functionaliteiten zitten hier standaard namelijk al in en jij hoeft ze vervolgens alleen nog naar jouw wensen aan te passen.

Omdat er ook voor Divi specifiek nog een hoop restaurant themes te vinden zijn zal ik in hieronder de 10 beste Divi Restaurant thema’s met jou bespreken en uiteraard vergelijken, zodat jij de beste keuze voor jou kunt maken.

1. Zara

Divi-restaurant-theme-zara

Het eerste thema dat zeker in deze lijst met beste restaurant thema’s voor Divi behoort is Zara. Zara is namelijk een thema dat is ontwikkeld door B3 Multimedia Solutions. Zij hebben veel ervaring met het bouwen van software waaronder WordPress thema’s en plugins. Hierdoor is de basis van dit thema al erg goed. Voor een snelle en zoekmachine vriendelijke website is dit thema daarom echt top!

Uiteraard is dat niet als enige belangrijk. Het thema moet namelijk ook beschikken over de functionaliteiten en het design dat jij wilt gebruiken. Gelukkig hebben ze daar bij Zara ook goed over nagedacht. Je hebt namelijk de keuze uit 8 pagina templates waar jij jouw website mee kunt opbouwen. Verder beschikt het thema over een pagina voor het menu, een blogpagina en de mogelijkheid om een tafel te boeken.

Voordelen:

 • Snel en zoekmachine vriendelijk
 • Mogelijk voor boeken van tafel
 • Overzichtelijke menu pagina
 • Gallerij voor bijvoorbeeld gerechten
 • Slider functionaliteit voor in het menu

2. Rise and Shine

Het tweede thema dat ook zeker een plaatsje heeft verdiend in deze lijst met de beste Divi restaurants thema’s is Rise and Shine. Dit thema wordt op dit moment al erg veel gebruikt door restaurants, omdat het een super aanpasbaar thema is binnen Divi. Dit thema kun jij dus echt volledig naar jouw wens maken en daardoor heb je eigenlijk altijd een super unieke website.

Uiteraard is ook dit thema erg snel en volledig zoekmachine vriendelijk waardoor jij goed gevonden kunt worden in Google op zoektermen die voor jou interessant zijn. Verder beschikt ook dit thema over een reserveringssysteem, 10 verschillende pagina templates, een unieke en professionele pagina voor het menu en een integratie met WooCommerce waarmee jij zelfs producten zou kunnen gaan verkopen.

Voordelen:

 • 10 pagina templates
 • Integratie met WooCommerce
 • Ingebouwd reserveringssysteem
 • Coming Soon pagina
 • Snel & zoekmachine vriendelijk

3. Foody

Divi-restaurant-thema-foody

Foody is het derde thema dat ook zeker een plaats heeft verdiend in deze lijst met de beste Divi restaurant thema’s. Dit thema is beschikt namelijk over een totaal ander design dat jouw restaurant website weer een stuk unieker maakt. Omdat het thema snel is en geoptimaliseerd is voor zoekmachines zul je ook in Google goed gevonden gaan worden.

Dit thema wordt standaard geleverd met 8 pagina templates die jij vervolgens met behulp van de Divi page builder volledig naar jouw wens kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de afbeeldingen, het vervangen van teksten of zelfs het verwijderen of toevoegen van volledige blokken. Ook dit thema kan daarom een erg interessante keuze zijn wanneer je op zoek bent naar een restaurant thema voor Divi.

Voordelen:

 • Meerdere templates voor de homepagina
 • Meerdere templates voor de menu pagina
 • Een ingebouwd reserveringssysteem
 • Functionaliteit om ervaringen van andere gebruikers te vertonen

4. Mendhoan

Wil jij voor jouw restaurant geen website die bestaat uit meerdere pagina’s, maar heb je liever één pagina die alle informatie bevat? Dan is het Mendhoan thema een erg goede keuze. Dit thema is namelijk speciaal ontwikkeld voor restaurants die hun website willen bouwen met behulp van de Divi page builder. 

Doordat het thema bestaat uit één pagina kun je minder informatie kwijt dan op de andere thema’s in deze lijst. Voor alleen de standaard bedrijfsinformatie is dit thema daarom geschikt, maar wanneer je deze informatie wilt tonen en ook nog een reserveringssysteem etcetera wilt raad ik je een ander thema aan.

Voordelen:

 • Een pagina design
 • Meerdere designs voor het menu
 • Mogelijkheid voor online bestellen
 • Google maps integratie 

5. Hermis Divi Restaurant

Hermis-divi-restaurant-theme

Het Hermis Divi Restaurant theme is een wat duurder optie, maar naar mijn mening zeker zijn prijs waard. Dit thema onderscheid zich namelijk erg goed van de andere thema’s in deze lijst en dat maakt jouw website weer erg uniek. Omdat het thema ook nog eens erg licht en snel is kun je goed gevonden worden in Google wat resulteert in meer bezoekers en in veel gevallen ook klanten.

Het Hermis thema beschikt over een reserveringssysteem, een super strak en overzichtelijk menu(met afbeelding), een blok met evenementen die je zou kunnen gebruiken, een blok voor het team en zelfs een hele blog module waar je regelmatig berichten zou kunnen plaatsen.

Voordelen:

 • Erg uniek
 • Snel & zoekmachine vriendelijk
 • Verticaal menu
 • Erg strak menu voor de gerechten
 • Mogelijkheid voor het toevoegen van effecten

6. Restaurant

Divi-restaurant-theme

Een ander alternatief voor het beste Divi restaurant thema is het thema Restaurant. Dit thema is geïnspireerd op het Avada thema dat ook templates biedt voor restaurants. Toch zijn deze wel een stuk beperkter. 

Het Restaurant theme van Candy themes beschikt over een verticaal menu dat erg uniek is, maar misschien niet bij elk type restaurant past. Verder heb je de keuze uit verschillende pagina templates en 6 blog layouts. Met de standaard meegeleverde widget voor het boeken van tafels kun je eenvoudig een reservering maken. Ook is er een widget waar je de openingstijden in kunt plaatsen zodat je deze maar op één plek hoeft aan te passen wanneer hier wat in verandert. 

Voordelen: 

 • Keuze uit meerdere pagina templates
 • 6 verschillende blog stylen
 • Verticaal menu
 • Plugin voor openingstijden
 • Widget voor reserveringssysteem

7. Divi Bistro

Het Divi Bistro theme is ontwikkeld door Durham Web Designer. Doordat hij als geen ander weet wat belangrijk is voor een goede website of webshop is dit thema erg populair. Ook is dat zeker een van de redenen dat dit thema een plek heeft verdiend in deze lijst met de beste Divi restaurant thema’s.

Op basis van prestaties doet dit thema het erg goed, maar wanneer we kijken naar het design en de functionaliteiten behoort hij toch niet erg hoog in dit lijstje. Persoonlijk zal ik daarom eerder naar een van de andere thema’s kijken, maar dat is uiteraard volledig jouw keuze!

Voordelen:

 • Snel & SEO vriendelijk
 • 6 pagina templates
 • Hover effects

8. Bistro

Divi-bistro-restaurant-theme

Net als het Restaurant theme is ook het Bistro theme ontwikkeld door Candy Themes. Dit thema is daarom op het gebied van code en prestaties vergelijkbaar, maar het design is net even anders. Het is daarom goed om deze thema’s eens naast elkaar te leggen om te bekijken welk thema het best bij jouw wensen aansluit. 

Voordelen:

 • 4 pagina templates
 • Minimalistisch design
 • Reserveringssysteem ingebouwd

9. Divi Pizza

Divi-pizza-restaurant-theme

Heb jij een pizzeria? Dan zullen de andere thema’s uit deze lijst misschien niet helemaal bij jouw wensen aansluiten.  In dit geval kan het Divi Pizza thema een erg goede keuze zijn, want dit thema is namelijk speciaal ontwikkeld voor pizzeria’s die hun website willen bouwen met Divi. Ook dit thema kan daarom zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste Divi restaurant thema’s.

Persoonlijk wordt ik erg enthousiast van dit thema. Het ziet namelijk erg goed uit en werkt ook nog eens erg makkelijk. Na het aanschaffen van dit thema kun je het namelijk met één druk op de knop importeren. Het enige wat jij vervolgens nog hoeft te doen is het aanpassen van de content.

Voordelen:

 • 5 pagina templates
 • Professioneel en strak design
 • Bestelsysteem
 • Snel & zoekmachine vriendelijk

10. Restery

Restery-theme

Het laatste thema dat ik ook nog even wil bespreken is Restery. Restery is namelijk ook een erg populair WordPress thema voor restaurants onder Divi gebruikers. Zo is het thema ten eerste snel en zoekmachine vriendelijk. Daarnaast beschikt het over alle functionaliteiten die jij voor jouw website nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een aparte pagina voor het menu of een speciale pagina waar reserveringen gedaan kunnen worden.

Ook dit thema behoort daarom zeker tot mijn favorieten voor beste Divi restaurant thema’s. Ik kan jou daarom zeker aanraden om dit thema eens te gaan bekijken en zelf te beoordelen.

Voordelen:

 • Snel & zoekmachine vriendelijk
 • Call to action knoppen
 • Reserveringssysteem
 • Strak en uniek design

Beste Restaurant thema’s voor Divi: Waarom een van deze thema’s gebruiken?

Zoals je waarschijnlijk al wel zult weten kan het kiezen van het beste WordPress thema egr lastig te zijn. Er zijn namelijk zoveel thema’s dat je geen idee meer hebt waar je op moet letten. Daarbij zijn ook alle thema’s nog eens totaal anders en beschikken ze allemaal over andere functionaliteiten. Vooral wanneer je niet erg technisch bent aangelegd is het maken van een juiste keuze daarom erg lastig. Ik zal daarom even uitleggen waarom deze thema’s op dit moment behoren tot de beste restaurant thema’s van Divi.

  • Snel & SEO vriendelijk: Dit is niet alleen belangrijk voor restaurant websites, maar voor alle websites. Met een snelle en seo vriendelijke website wordt je namelijk beter gevonden in Google en dat levert meer bezoekers op. Uiteindelijk kan dit dus zorgen voor meer klanten en dus inkomsten voor jou.
  • Goede klantenservice: Wanneer je gebruik maakt van een bepaald WordPress thema en je ergens een probleem ondervindt wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Kom je hier zelf niet uit? Dan is het prettig als je snel naar de klantenservice kunt gaan waar zij jou kunnen helpen.
  • Juiste functionaliteiten: Elk thema beschikt over unieke functionaliteiten. Het is daarom goed om deze per thema eens te controleren. Ze zijn namelijk lang niet allemaal even geschikt. Alle thema’s die ik hierboven heb behandeld beschikken in ieder geval over de een menu pagina en reserveringssysteem. Sommige thema’s ook nog over het bestelsysteem, maar helaas niet allemaal.

Beste Divi Restaurant Thema’s: Hoe maak jij nu de beste keuze

Zoals je inmiddels waarschijnlijk al wel hebt ervaren of gelezen is Divi een super populaire page builder waarmee je eenvoudig zelf een eigen website of webshop kunt bouwen.

Alle thema’s in deze blog behoren tot de beste Divi restaurant thema’s, maar welke is nou echt het beste? Dit is een lastige vraag, omdat dit echt afhankelijk is per restaurant. Wanneer ik zelf een thema zou moeten kiezen zou ik snel uitkomen bij het Hermis theme, Zara of Divi Pizza voor restaurants.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand