Jimdo website maken | 2024 handleiding & voorbeelden

Jimdo-website-maken
Inhoudsopgave

Wil jij zelf een eigen website maken, maar heb je weinig technische kennis? Dan klikt dit misschien onmogelijk, maar niks is minder waar. Er zijn namelijk een hoop systemen waarmee jij eenvoudig zelf een eigen website kunt maken. Zo kun jij bijvoorbeeld zelf een website maken met Jimdo.

Jimdo is een erg populaire website makers waar jij helemaal gratis jouw eigen website kunt maken. Wel brengt een gratis website een aantal nadelen en risico’s met zich mee, maar daar zal ik je later in deze Jimdo website maken handleiding meer over vertellen.

Ben jij benieuwd hoe jij zelf jouw eigen Jimdo website kunt maken? In deze blog leg ik jou dit stap voor stap uit!

Kun jij zelf een eigen Jimdo website maken?

Ja, het is zeker mogelijk om een eigen Jimdo website te maken. Velen zullen denken dat dit niet mogelijk is, omdat je hier veel technische kennis voor nodig hebt. Zo moest je enkele jaren terug bijvoorbeeld nog programmeertalen als HTML, CSS, JavaScript en PHP beheren.

De afgelopen jaren heeft er veel ontwikkeling plaatsgevonden in deze markt. Zo zijn de website makers veel gebruiksvriendelijker geworden en kun jij nu zelf zonder ook maar één regel code te schrijven een eigen website of webshop maken.

Naast Jimdo zijn er natuurlijk nog een hoop andere systemen en waarmee jij zelf een eigen website kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een WordPress website, het maken van een Wix website en het maken van een Joomla website. In deze handleiding leg ik jou uit hoe jij zelf een eigen Jimdo website kunt maken.

Jimdo-website-maken-handleiding

Stappenplan Jimdo website maken

Het maken van een Jimdo website is erg eenvoudig, maar je moet wel net even weten welke stappen je moet doorlopen. Ik heb daarom voor jou uitgezocht hoe jij met Jimdo zelf een eigen website of webshop kunt maken zonder dat je hier enige technische kennis voor nodig hebt. Na het lezen van deze handleiding zal jij een eigen Jimdo website hebben staan die volledig naar jouw wens is.

Met deze handleiding kun jij alle soorten websites maken met Jimdo. Denk bijvoorbeeld aan een blog website, portfolio website of restaurant website.

1. Kies één van de pakketten

Voordat jij kunt beginnen met het maken van jouw eigen Jimdo website zal je uit één van de pakketten moeten kiezen. Je hebt hier de keuze uit 5 pakketten wanneer jij een website wilt maken en 3 pakketten wanneer jij een webshop wilt maken.

Je kunt er bij Jimdo voor kiezen om helemaal gratis een website te maken. Dit heeft alleen wel een paar nadelen, want je hebt geen eigen domeinnaam, je website is sloom door gratis webhosting, je website bevat advertenties en je kunt maximaal maar 5 pagina’s maken.

Persoonlijk raad ik daarom aan op te kiezen voor het Startpakket van €9 euro per maand. Hiermee krijg jij een gratis domeinnaam, heb je geen reclames op jouw website, is jouw website sneller en kun je veel meer pagina’s aanmaken.

Wil jij toch gratis een website maken? Dan kun je deze handleiding blijven volgen, maar het kan in dit geval wel voorkomen dat bepaalde zaken voor jou niet mogelijk zijn.

Website-maken-met-Jimdo

2. Doorloop de wizard

Zodra jij een van de pakketten hebt gekozen en een account hebt aangemaakt kom jij automatisch in de wizard van Jimdo terecht. Deze wizard stelt jou een aantal vragen waarmee het systeem vervolgens kan bepalen welke templates aansluiten bij jouw wensen. In dit geval stelt de wizard de volgende vragen:

 1. Voor wie is de website
 2. Waar is de website voor bedoeld
 3. Wat is de naam van de website of bedrijf
 4. Kies een adres
 5. Wat de is de categorie van je website/bedrijf
 6. Wat zijn de doelen van de bedrijf
 7. Wil je foto’s importeren van social media
 8. Waar gaat je website over
 9. In welke stijl wil jij jouw website
 10. Welke kleuren wil je op jouw website gebruiken
 11. Welke pagina’s heb je nodig
 12. Kies een stijl
 13. Kies voor een eigen domeinnaam of gratis subdomein

Het is goed om te weten dat eigenlijk alle vragen meerkeuze zijn. Na het beantwoorden van de vragen geeft Jimdo jou een aantal keuzes uit templates die jij kunt gebruiken voor het maken van jouw Jimdo website. Wil jij een vraag niet beantwoorden? Dan heb je ook altijd de mogelijkheid om te kiezen voor vraag overslaan.

Jimdo-website-opzetten-wizard

3. Bewerk jouw website in de editor

Heb jij alle bovenstaande vragen beantwoord en een van de templates gekozen? Dan kom je vervolgens uit in de Jimdo website editor. Hier kun jij jouw volledige website helemaal naar wens maken.

 • Wil jij tekst aanpassen? Dan kun je simpelweg op de tekst klikken en deze veranderen.
 • Wil jij een blok op een pagina toevoegen? Ga dan met je muis over je website heen en klik op de blauwe knop “Blok toevoegen”. Hier kun jij uit een hele bibliotheek het juiste blok kiezen dat jij zoekt.
 • Wil jij lettertypes of kleuren aanpassen? Ga dan in het menu aan de linkerkant naar “Design” en pas de gewenste instellingen aan.
 • Wil jij een andere pagina bewerken? Klik dan in het menu van de website op de pagina die jij wilt aanpassen. Vervolgens werkt alles hier precies hetzelfde als op de voorpagina van jouw website.
 

Via de Jimdo editor kun jij jouw website zonder technische kennis volledig naar wens maken. Het enige dat jij hiervoor hoeft te doen is bovenstaande stappen te volgen!

Jimdo-website-maken-editor

4. Pagina’s toevoegen

Wil jij nog extra’s pagina’s aan jouw website toevoegen? Denk bijvoorbeeld aan diensten pagina’s, een portfolio pagina of blogberichten? Dan kun je in het menu navigeren naar “Pagina’s”. Hier kun jij pagina’s toevoegen of pagina’s die jij al op jouw website hebt staan verwijderen.

Het is wel goed om te weten dat je met de gratis versie van Jimdo, maar 5 websites kunt maken. Doordat super weinig is zul je snel tegen de limiet aan zitten. Dit is dan ook een van de redenen dat ik je persoonlijk aanraad om over te stappen naar het startpakket van €9 euro per maand.

Pagina's-toevoegen-Jimdo

5. Koppel een professioneel domein

Voordat jij live kunt gaan met jouw nieuwe Jimdo website is het verstandig om te kiezen voor een professionele website. De domeinnaam is namelijk het adres van jouw website en daarom super belangrijk.

Standaard krijg je een subdomeinnaam die jij voor jouw website kunt gebruiken. Denk in dit geval aan jouwdomeinnaam.jimdosite.com. Het nadeel van deze gratis domeinnamen is dat het totaal niet professioneel oogt en dat je ook niet goed vindbaar zult worden in Google. Het krijgen van bezoekers gaat daarom super lastig worden. Als jij voor de lol een website wilt maken kun je dit nog accepteren, maar wanneer jij ook daadwerkelijk wat met jouw website wilt gaan doen is dit erg zonde van je tijd.

6. Je website publiceren

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen en is jouw eigen website volledig naar wens? Dan is het tijd om jouw website te publiceren.

Je kunt jouw website super eenvoudig publiceren door op de blauwe “Publiceren” knop te drukken in de rechterbovenhoek van de website editor. Zodra jij dit hebt gedaan staat jouw website live en is hij ook voor anderen toegankelijk.

Jimdo-website-publiceren

Is het verstandig om een gratis Jimdo website te maken?

Een vraag die ik de afgelopen maanden veel heb gekregen is of het maken van een gratis website met Jimdo verstandig is. Ik kan mij deze vraag goed voorstellen, want er gaan erg veel geruchten over het feit dat Jimdo een slechte website maker is.

Mijn persoonlijk mening is dat Jimdo zeker geen slechte website maker is, maar wanneer je kiest voor het gratis pakket brengt het wel een hoop nadelen met zich mee. Ik heb deze nadelen eerder in deze Jimdo website maken handleiding ook al genoemd, maar ik zal ze hieronder nogmaals opsommen:

 • Je hebt geen eigen domeinnaam
 • Je website bevat reclames
 • Je kunt geen formulieren gebruiken op jouw website
 • Je hebt geen afbeeldingen bibliotheek
 • Je website is niet geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers
 

Dit vind ik toch wel hele grote nadelen wanneer je van plan bent om zelf een eigen website te maken. Ik raad je daarom ook altijd aan om een kleine investering te doen, zodat je ook weet dat je gebruik kunt maken van voldoende middelen om er wat van te kunnen maken.

Jimdo website maken: Bekijk de voorbeelden

Met Jimdo kun jij jouw website volledig naar eigen wens maken. Alles is namelijk aan te passen en daardoor is er eigenlijk geen enkele website exact hetzelfde. Om jou dit goed te laten zien heeft Jimdo op hun eigen website ook een onderdeel gemaakt waar je voorbeelden kunt zien van websites die gemaakt zijn met Jimdo.

Op onderstaande afbeeldingen kun jij al een aantal van deze Jimdo website voorbeelden zien. Wil jij nog meer Jimdo voorbeelden bekijken? Dan kun je deze hier allemaal bekijken.

Jimdo-website-voorbeelden

Conclusie: Hoe kun jij het beste jouw Jimdo website maken?

Nu we aan het einde van deze blog zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu zelf jouw eigen Jimdo website maken?

Ja, je kunt super eenvoudig zelf jouw eigen Jimdo website helemaal naar wens maken. Er is geen enkele technische kennis nodig om zelf met Jimdo aan de slag te kunnen.

Wel moet je er rekening mee houden dat je met het gratis pakket van Jimdo super beperkt bent. De meeste mensen zal ik dat daarom ook niet aanraden, want het simpelweg te veel nadelen. Daarom kun je beter kiezen voor het Jimdo Start pakket van €9 euro per maand.

Jimdo website maken - Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om jouw Jimdo website offline te zetten?

Ja, het is super eenvoudig om jouw Jimdo website weer offline te halen. Wanneer jij begint met het maken van jouw website staat deze sowieso offline. Pas wanneer jij jouw website publiceert is deze online. Via deze knop kun jij jouw website vervolgens ook eenvoudig weer offline halen.

Wat kost het maken van een Jimdo website?

De kosten voor het maken van een Jimdo website zijn afhankelijk van het pakket dat jij kiest. Zo kun je helemaal gratis jouw eigen Jimdo website maken. De betaalde pakketten beginnen vanaf €9 euro per maand en kunnen oplopen tot €39 euro per maand afhankelijk van het pakket dat jij kiest.

Waarom is Jimdo gratis?

Jimdo beschikt over een gratis pakket om zo een groter marktaandeel te bemachtigen. Wanneer jij kiest voor het gratis pakket ben jij al klant en zal je eerder overstappen naar een duurder pakket dan naar een andere website maker. Dit is de tactiek die Jimdo gebruikt.

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Jimdo-logo
4.6/5

Vanaf €0,00 per maand!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand