Gratis cursus WordPress website bouwen | 2024 handleiding

Gratis-online-cursus-website-maken-wordpress
Inhoudsopgave

Heb jij altijd al willen leren hoe jij zelf een website kunt bouwen? In deze gratis cursus WordPress website bouwen ga ik jou stap voor stap uitleggen hoe jij zelf eenvoudig jouw eigen website kunt maken met WordPress.

Naast het bouwen van een eigen website ga ik je ook laten zien hoe jij jouw website kunt onderhouden, beter kunt beveiligen en kunt optimaliseren om beter gevonden te worden in Google en meer bezoekers naar jouw website te krijgen.

Ontvang jij liever mijn WordPress handleiding in PDF vorm? Onderaan deze blog vind jij de link naar mijn WordPress handleiding en kun jij deze gratis downloaden! Heb je interesse in mijn online WordPress cursus? Dan kun je ook deze eens bekijken!

Waarom een online cursus website bouwen volgen?

Een eigen WordPress website maken? Ik heb regelmatig de vraag gekregen waarom je een WordPress cursus zou moeten volgen om zelf een eigen website te maken en dat snap ik ook volledig. Het bouwen van een website lijkt voor velen namelijk onmogelijk en dat was het een aantal jaar geleden ook echt nog, maar de laatste jaren is dit helemaal veranderd.

Waar het 10 jaar geleden nog noodzakelijk was om verschillende programmeertalen te beheersen voor het bouwen van een eigen website is dat nu al lang niet meer het geval. Er zijn namelijk zoveel verschillende programma’s ontwikkeld en op de markt gekomen waarmee het ook mogelijk wordt om zonder enige vorm van technische kennis een eigen website te bouwen.

Maar nu heb je nog steeds geen antwoord op de vraag waarom je een online cursus website bouwen zou moeten volgen, terwijl dit wel een erg goede en belangrijke vraag is en daarom ga ik deze ook voor je beantwoorden.

Zoals ik net al zei is het bouwen van een website helemaal niet meer lastig, maar je moet wel op een aantal zaken letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om gebruik te maken van de juiste website software, weten hoe je de website op de beste manier instelt, hoe jij met de gegevens van jouw bezoekers en klanten om moet gaan, hoe jij jouw website up to date kunt houden en uiteraard hoe jij jouw website kunt beschermen tegen hackers.

Deze kennis hebben de meeste mensen niet zomaar even paraat, maar toch is deze kennis wel van essentieel belang om zelf een eigen website te gaan bouwen. Het is daarom erg verstandig om een cursus website bouwen te volgen, voordat jij begint met het maken van jouw eigen website.

Cursus-website-bouwen

Waarom is deze online cursus website bouwen gratis?

Wanneer je al op andere websites hebt gekeken zal je gezien hebben dat cursussen voor het leren bouwen van een website vaak aardig prijzig zijn. Dit heeft een aantal redenen, want vaak ga je in deze cursussen echt leren programmeren waar je veel programma’s en lesmateriaal voor nodig hebt. Daarbij worden deze cursussen ook aangeboden door grote organisaties die zelf natuurlijk ook geld willen verdienen.

Als jij wilt leren programmeren en daarmee jouw eigen website wilt maken is een online cursus website bouwen erg geschikt, maar persoonlijk denk ik dat de meeste mensen er niet op zitten te wachten om honderden uren te investeren in het beheersen van programmeertalen als HTML, CSS, JavaScript en PHP.

In mijn gratis online cursus website bouwen ga ik jou niet leren programmeren, maar ga ik jou leren hoe jij zonder technische kennis zelf jouw eigen website kunt maken met WordPress. WordPress is al meerdere jaren het populairste en beste systeem voor het maken van een eigen website. Zelfs echt grote bedrijven maken gebruik van WordPress.

Doordat WordPress gratis is en niet lastig in gebruik is heb ik ervoor gekozen om deze cursus website bouwen gratis te maken. Bij deze cursus krijg jij toegang tot een ebook waarin ik jou stap voor stap meeneem door het volledige proces van het maken van een eigen website.

Is deze cursus website bouwen ook geschikt voor beginners?

Zoals ik eerder in deze blog al aangaf hoeft het bouwen van een website of webshop helemaal niet moeilijk te zijn. Echter is het wel zo dat wanneer je kiest voor een professionele cursus dit vaak wel een stuk lastiger is. Dit komt doordat je hier gaat leren programmeren en dat kost nou eenmaal veel tijd, energie en frustratie.

In deze online cursus website bouwen leer ik jou stap voor stap hoe jij zelf een eigen website kunt bouwen met WordPress. Hiervoor is geen enkele vorm van technische kennis nodig en dat betekent dat deze cursus voor iedereen, maar dan ook echt voor iedereen geschikt is!

Heb jij al een keer een website gemaakt? Dan kun jij nog erg veel nuttige informatie uit deze gratis cursus website bouwen halen en direct toepassen op jouw huidige website. Heb jij nog nooit een website gebouwd en lees je deze blog voor het eerst? Dan is deze online cursus super geschikt voor jou, want ik neem jou stap voor stap mee door het volledige proces wat jij moet doorlopen om als beginner zelf een succesvolle website te maken!

Welke systemen gebruiken wij in deze online cursus website bouwen?

Zoals je inmiddels al hebt gelezen ga je in deze online cursus website bouwen niet leren programmeren, maar ga ik jou stap voor stap leren hoe jij met WordPress een professionele, snelle, en zoekmachine vriendelijke website kunt bouwen. Dit uiteraard allemaal zonder dat je hiervoor enige technische kennis nodig hebt.

WordPress is een Content Management System(CMS) dat het mogelijk maakt om zonder enige vorm van technische kennis zelf een eigen website of webshop te bouwen. Hoewel dit allemaal erg makkelijk klinkt zijn er nog wel een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zijn er veel programma’s binnen WordPress die niet ideaal zijn en bijvoorbeeld impact hebben op de beveiliging van jouw website of webshop. Ik zal je daarom ook aanraden om voor het bouwen van jouw eigen webshop of website gebruik te maken van de programma’s/tools die ik hieronder even zal toelichten.

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Wanneer jij zelf een website wilt gaan bouwen is dit de eerste stap. Je hebt namelijk een domeinnaam en webhosting nodig. De domeinnaam is namelijk het adres van de website. Zo is het adres van mijn website bijvoorbeeld nolimitwebdesign.nl. Jij bent helemaal vrij om zelf een domeinnaam te kiezen, maar deze moet natuurlijk nog wel vrij zijn, want een domeinnaam moet uniek zijn. De kosten voor een domeinnaam liggen vaak tussen de €10 en €15 euro per jaar.

Naast een domeinnaam heb je ook webhosting nodig. De webhosting zorgt er namelijk voor dat de door jouw gekozen domeinnaam ook echt actief wordt en bereikbaar is voor bezoekers. Zonder webhosting heb je dus eigenlijk niks, want het is niet mogelijk om een website bouwen en deze vervolgens op het internet te krijgen.

In deze cursus maak ik gebruik van de hosting van Cloud86. Dit is een Nederlandse hosting provider die al verschillende jaren is uitgeroepen tot snelste hosting provider van Nederland. Naast dat de hosting erg snel is, is de hosting ook super gebruiksvriendelijk, kun je met een druk op de knop WordPress installeren en beschikken ze over een erg goede klantenservice die jou altijd kan helpen wanneer jij ergens vastloopt. Kies jij liever voor een grotere internationale hosting provider? Dan is SiteGround ook een erg goede hosting provider.

2. WordPress

Zoals je inmiddels wel weet ga ik je in deze online cursus website bouwen leren hoe jij een website kunt bouwen met WordPress. Ook heb ik je al uitgelegd wat WordPress precies is, wat dit programma zo goed maakt en waarom ik hier in deze cursus gebruik van maak.

Een groot voordeel van WordPress is dat het gratis is. In WordPress kun je vervolgens aankopen doen om gebruik te maken van beter materiaal voor het opbouwen van jouw website of webshop. Het installeren van WordPress kan voor sommigen nog wel eens lastig zijn, want dit kan best een beetje technisch worden.

Wanneer je hebt gekozen voor een domeinnaam en webhosting pakket van Cloud86 is dit voor jou niet van toepassing. Via het dashboard van Cloud86 kun jij namelijk met één druk op de knop WordPress installeren op het domeinnaam dat jij hebt geregistreerd. Alle ingewikkelde stappen sla jij dan dus over en dat gaat veel tijd schelen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij vervolgens kunt inloggen op jouw eigen WordPress website.

3. Astra Theme

Website-sneller-maken-astra-pro-theme

Wanneer je WordPress hebt geïnstalleerd is het tijd om een thema te kiezen. Een thema bepaald namelijk de opmaak, snelheid, functionaliteiten en de veiligheid van de website. Je kunt een thema dan ook wel zien als de fundering van jouw website en daar wil je echt geen fouten maken, want dat gaat gegarandeerd problemen opleveren. WordPress beschikt over een enorme bibliotheek aan gratis WordPress thema’s, maar ik raad je af om deze te gebruiken wegens de hierboven genoemde nadelen.

Een premium WordPress thema is dan een veel betere keuze, omdat deze beter worden onderhouden, beschikken over een klantenservice, soepeler werken, sneller zijn, geoptimaliseerd voor Google zijn en over alle functionaliteiten beschikken die jij voor jouw website nodig zou kunnen hebben.

Voor deze cursus heb ik gekozen voor het Astra Theme. Dit is op dit moment namelijk een van de beste WordPress thema’s dat jij voor jouw website kunt gebruiken. Standaard wordt het thema al geleverd met een groot aantal demo websites en website templates die jij met één druk op de knop volledig kunt overnemen naar jouw website. Daarbij is dit thema ook ideaal, omdat het gigantisch snel is, volledig geoptimaliseerd is voor SEO en super veilig is. Ook werkt dit thema perfect samen met Elementor, want ook dat programma gaan wij in deze online cursus website bouwen gebruiken.

4. Elementor

Website-maken-met-Elementor

Naast Astra ben ik ook een super groot fan van Elementor. Dit is namelijk een page builder en een page builder maakt het mogelijk om zonder technische kennis jouw volledige website helemaal naar wens te maken. Elementor is een uitbreiding van het WordPress thema dat jij gebruikt en werkt perfect samen met het Astra WordPress theme. Dit is dan ook de reden dat ik voor deze cursus heb gekozen voor een combinatie van het Astra theme met Elementor.

Een page builder werkt eigenlijk erg simpel, want wanneer je een pagina gaat bewerken opent dit systeem. Vervolgens krijg je een menu te zien waar alle elementen in staan die jij kunt gebruiken voor het opbouwen van jouw website of webshop. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, knoppen, formulieren, teksten en ga zo maar door. Door deze elementen uit het menu te slepen en op de juiste plek te plaatsen kun jij binnen no-time een volledige website opbouwen.

Uiteraard zijn er nog veel meer page builders. Zo heb je Divi van Elegant Themes, Brizy, Visual Composer, Beaver Builder, Themify en Thrive Architect. Deze page builders werken allemaal erg goed, maar in combinatie met de andere programma’s die wij gaan gebruiken in deze online cursus website bouwen is Elementor de beste keuze.

Wat leer jij in deze gratis online cursus website bouwen met WordPress?

Voordat je begint met het volgen van een online cursus website bouwen met WordPress wil je natuurlijk weten wat je gaat leren. Je wilt namelijk niet voor te verrassingen komen te staan en direct weten of je in deze cursus de onderdelen kunt leren die jij graag zou willen leren. Hieronder zal ik even een opsomming maken van alle onderdelen die in deze online cursus website bouwen aan bod komen. Vervolgens ga ik al deze onderdelen ook nog even individueel behandelen.

In deze cursus online website bouwen komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Een domeinnaam & webhosting kiezen en juist instellen
 • Een bedrijfs e-mailadres aanmaken
 • WordPress installeren
 • Jouw website beveiligen met SSL
 • WordPress op de juiste manier instellen
 • Een WordPress thema kiezen & installeren
 • Uitleg over page builders
 • Een geschikte template zoeken en importeren
 • Pagina’s aanmaken, verwijderen en/of aanpassen
 • Een menu aanmaken en logo instellen
 • Een contactformulier op jouw website plaatsen & juist instellen
 • Tips om jouw website te beveiligen
 • Tips om beter gevonden te worden in Google met jouw website

1. Waar je op moet letten bij het kiezen en aanschaffen van een domeinnaam en webhosting

Het eerste onderdeel van deze gratis cursus online website bouwen is het kiezen en aanschaffen van een domeinnaam. Uiteraard komt daar ook direct het hostingpakket bij kijken, want deze is nodig om jouw website en/of website live te zetten.

Eerder in deze blog heb ik je ook al aardig wat informatie gegeven over webhosting en domeinnamen, maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Het is namelijk belangrijk om een goede webhosting te kiezen, want de webhosting heeft een gigantische invloed op de prestaties van jouw website of webshop en daar moet dus een goede keuze gemaakt worden.

In de cursus leg ik je hier meer over uit en gaan we de beste webhosting partij voor jouw website zoeken. Daarnaast gaan we ook het pakket zoeken dat het beste bij jou past, want ook hier gaan veel mensen de mist in. Door deze stap direct goed uit te voeren is de kans op een succesvolle website al veel groter. In de cursus maken we gebruik van WordPress hosting, omdat dit de beste prestaties voor WordPress oplevert.

Website-bouwen-cursus

2. Hoe je zelf een bedrijfs e-mailadres aanmaken

Wanneer je zelf een eigen WordPress website wilt gaan bouwen wil je natuurlijk ook gebruik maken van een professioneel e-mailadres. Of je nu een website gaat maken voor jouw nieuwe bedrijf of simpelweg een hobby website wilt maken; een gmail of outlook mail adres op een website komt niet professioneel over.

Het is namelijk veel beter en om een professioneel e-mailadres aan te maken dat aansluit bij jouw website. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres. Jij bent helemaal vrij om zelf een e-mailadres aan te maken dat aansluit bij jouw domeinnaam. Een mooi voordeel hiervan is dat het aanmaken van een bedrijfs e-mailadres ook nog eens helemaal gratis is wanneer je hebt gekozen voor een domeinnaam en webhosting van Cloud86.

3. Hoe jij WordPress kunt installeren en juist instelt

Zodra je een domeinnaam en webhosting hebt afgesloten kun je erg simpel en snel een bedrijfs e-mailadres aanmaken, maar hoe ga je daarna verder. Nadat je deze stappen hebt voltooid is het tijd om WordPress te installeren en sommige instellingen aan te passen als dat nodig is.

In deze gratis online cursus website bouwen ga ik jou daarom stap voor stap uitleggen hoe jij WordPress op de juiste manier moet instellen. Het is belangrijk dat je hebt gekozen voor de webhosting van Cloud86, omdat ik de methode voor deze hostingpartij uitleg. Heb jij een andere hosting partij gekozen? Dan kan het zo zijn dat je WordPress op een andere manier moet installeren en instellen en dat zul je dan zelf even moeten uitvogelen. Kiezen voor de webhosting van Cloud86 bespaard daarom een hoop tijd en energie.

Nadat WordPress is geïnstalleerd gaan we verder met een aantal instellingen controleren. Vaak staan de meeste instellingen binnen WordPress al direct goed, maar toch is het slim om dit te controleren. Veel van deze instellingen hebben namelijk een grote invloed op de website en kunnen veel impact hebben wanneer jij dit later nog gaat aanpassen. Door dit direct aan het begin te controleren weet je dus zeker dat alles direct goed staat.

Wordpress-logo

4. Hoe jij jouw website kunt beveiligen(SSL)

Wanneer je WordPress op jouw domeinnaam hebt geïnstalleerd staat jouw website live en is hij al voor iedereen bereikbaar. Dit is al een goed teken, maar mocht je al een kijkje hebben genomen op jouw website? Dan zal je waarschijnlijk hebben gezien dat deze volgens Google niet veilig is.

Dit is een groot probleem, want bezoekers zullen hierdoor denken dat jouw website niet betrouwbaar is en zullen hem daarom snel weer verlaten. Het is daarom erg belangrijk dat je dit oplost en in deze cursus website bouwen ga ik jou stap voor stap uitleggen hoe jij dit kunt doen.

Hiervoor maken wij gebruik van een SSL certificaat dat gekoppeld moet worden aan jouw domeinnaam. Een SSL certificaat kost net als een domeinnaam vaak zo’n €10 tot €15 euro per jaar, maar wanneer je voor de hosting van Cloud86 hebt gekozen ontvang jij bij elk hostingpakket een gratis SSl certificaat waardoor je toch weer wat geld kunt besparen!

5. Hoe jij zonder technische kennis zelf een website kunt bouwen

Nu we een domeinnaam en webhosting hebben afgesloten, een bedrijfs e-mailadres hebben aangemaakt, WordPress hebben geïnstalleerd, alle instellingen goed hebben gezet en jouw website beveiligd hebben met SSL is het tijd om te beginnen met het bouwen.

Zoals je eerder in deze blog al hebt gelezen gaan we gebruik maken van het Astra theme. Dit is een super krachtig thema dat beschikt over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben. Daarnaast is dit thema ook enorm snel, zoekmachine vriendelijk, heb je de keuze uit een gigantisch aantal demo websites en templates die met één druk op de knop de importeren zijn en kun je altijd terecht bij een klantenservice als er eventuele problemen mochten optreden.

In deze online cursus website bouwen ga ik jou daarom stap voor stap uitleggen hoe jij een WordPress thema kiest, hoe je deze installeert, hoe je een demo en/of template kunt kiezen, hoe jij deze vervolgens kunt importeren en hoe jij deze vervolgens helemaal naar jouw eigen wens kunt maken.

elementor-pro-drag-and-drop

6. Hoe jij pagina’s, berichten en menu’s aanmaakt

Zodra je een demo en/of template hebt gekozen is het tijd om een menu aan te maken. Het template bepaald namelijk het design van jouw website, maar je zult een aantal pagina’s missen die jij wel op jouw website wilt hebben, maar niet in het template zitten. Ik ga jou daarom uitgebreid laten zien hij jij pagina’s kunt aanmaken, verwijderen, aanpassen en vanaf niks kunt opbouwen door gebruik te maken van de Elementor page builder.

Naast het aanmaken van pagina’s wil je misschien ook wel gaan bloggen? Wanneer je wilt gaan bloggen gaan we geen gebruik maken van de pagina’s, maar van de berichten. In deze gratis online cursus website bouwen ga ik jou daarom ook precies laten zien hoe dit in zijn werk gaat en hoe jij een blog op jouw website kunt toevoegen.

Wanneer al deze pagina’s en berichten zijn aangemaakt wil je er waarschijnlijk wel een aantal terug laten komen in het menu. Het menu is namelijk de plek die bezoekers gebruiken om door jouw website of webshop te navigeren. Omdat dit zo’n belangrijk onderdeel van een website is komt dit in deze online cursus website bouwen uitgebreid aan bod. Zo ga ik je laten zien hoe je een menu maakt, hoe je hier pagina’s aan toevoegt of juist verwijderd, hoe je kunt linken naar een andere website of bijvoorbeeld onderscheid kunt maken in categorieën en nog veel meer.

7. Hoe je effectief gebruik maakt van formulieren op jouw website

Een website is leuk, maar als er bezoekers komen wil je natuurlijk ook dat deze wat kunnen doen. Voor veel ondernemers zal dit het opnemen van contact zijn, want je wilt jouw bezoekers omzetten tot klanten. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen is het belangrijk om één of misschien zelfs wel meerdere contactformulieren op jouw website te plaatsen.

In deze gratis online cursus website bouwen met WordPress ga ik jou hier alles over vertellen. Zo ga ik vertellen hoe jij zelf een contactformulier kunt opzetten, hoe jij deze moet instellen, waar je deze moet plaatsen, hoe je ervoor kunt zorgen dat hier geen spam op binnenkomt en nog veel meer. Dit is een super waardevolle en belangrijke functionaliteit en daarom ook essentieel voor deze online cursus WordPress website bouwen.

Contactformulier-op-jouw-eigen-wordpress-website-toevoegen

8. Tips om sneller met jouw website gevonden te worden in Google

Wanneer je een website hebt gebouwd wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers op krijgen, want je wilt zoveel mogelijk bezoekers om gaan zetten tot betalende klanten. Dit lijkt vrij makkelijk, maar toch kan ik je nu al zeggen dat het krijgen van bezoekers op jouw website vrij lastig is. Al helemaal wanneer je geen idee hebt wat je hiervoor moet doen.

In deze gratis cursus online website bouwen met WordPress ga ik daar daarom ook uitgebreid op in. Zo ga ik je vertellen hoe jij jouw website kunt optimaliseren voor zoektermen waar jij met jouw website op gevonden wilt worden in Google. Daarbij ga ik je ook laten zien hoe je relevante zoektermen kunt vinden en deel ik een groot aantal tips die ervoor zorgen dat jij sneller gevonden gaat worden in Google en dus eerder meer bezoekers kunt verwachten.

9. Het onderhoud van een website

Zodra jij de belangrijkste stappen van deze cursus hebt doorlopen is het tijd om je te richten op het krijgen van bezoekers. Het is hiervoor van groot belang dat je consistent aan jouw website blijft werken en content toevoegt om een autoriteit op te bouwen binnen Google. Dit gaat er vervolgens voor zorgen dat je meer bezoekers krijgt en dus ook meer klanten krijgt.

Aangezien dit een lang proces is moet je de website ook regelmatig gaan onderhouden, want ook dat kan namelijk veel invloed hebben op de prestaties van jouw website. Het onderhouden van een website hoeft helemaal niet lastig te zijn en hoeft ook helemaal niet lang te duren, maar het is dan wel belangrijk dat je weet wat je doet en wat je moet doen. In deze online cursus website bouwen ga ik jou dit daarom stap voor stap uitleggen zodat jij precies weet waar je mee bezig bent en hoe jij jouw website het beste kunt onderhouden.

WordPress-cursus-website-bouwen

Gratis online cursus website bouwen met WordPress: Is deze cursus echt helemaal gratis?

Zoals je inmiddels wel hebt meegekregen is de deze online cursus website bouwen met WordPress volledig gratis. Ik garandeer je dat deze online cursus website website bouwen echt volledig gratis is, maar zoals je wel zult snappen komen er wel website maken kosten bij kijken.

De eerste stap voor het opzetten van een website is het kopen van een domeinnaam en webhosting. Wanneer jij kiest voor de webhosting van Cloud86 krijg jij een erg goede aanbieding, want tijdelijk kan ik je tot 50% korting geven. Dit betekent dat jij al hosting met een domeinnaam krijgt voor €42,83. Dit is dan ook echt geen geld voor het maken van een eigen website!

Als tweede heb je natuurlijk een goed WordPress thema nodig. Zoals in deze blog besproken raad ik je aan om te kiezen voor het Astra WordPress theme, omdat dit op dit moment gewoon echt het beste WordPress thema is voor het bouwen van een website. De kosten voor dit thema bedragen normaal gesproken $59 dollar, maar met de huidige korting betaal je maar $49 dollar!

Het gebruik van een page builder is niet verplicht, maar ik kan het je wel aanraden. Vooral als je nog een echte beginner bent gaat dit het bouwen van een website veel makkelijker maken. Zoals je hebt gelezen ben ik een groot voorstander van Elementor. De kosten hiervoor bedragen $49 dollar. Helaas heb ik hier geen kortingscode voor.

Wanneer je al deze kosten bij elkaar optelt zul je zien dat je voor minder dan €100.00 euro zelf zonder enige vorm van technische kennis een volledige eigen WordPress website kunt bouwen!

Kosten-online-cursus-maken-wordpress

Gratis online cursus website bouwen met WordPress: Hoelang gaat dat duren?

Een veelgestelde vraag is hoelang het gaat duren om zelf een eigen WordPress website te bouwen. Normaal gesproken zal dit aardig wat tijd in beslag nemen, omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen en wat je precies moet doen, maar in deze cursus website bouwen leg ik jou exact uit waar je op welke knop moet drukken. Je kunt hier dus een hele hoop tijd mee besparen.

Wanneer jij deze online cursus website bouwen volgt en deze cursus ook gebruikt als leidraad om jouw eigen website te bouwen hoeft dit helemaal niet lang te duren. Het is zelfs mogelijk om binnen enkele uren jouw eigen website al live te hebben staan. Hoe lang het bij jou gaat duren is dus echt afhankelijk van je eigen inzet en concentratie.

Conclusie: Is deze cursus geschikt voor jou?

Nu we aan het einde zijn gekomen van deze blog is het tijd voor een conclusie, want is deze gratis online cursus website bouwen met WordPress geschikt voor jou?

Als je het mij zou vragen kan ik je het volgen van deze gratis cursus echt aanraden. De cursus is namelijk super uitgebreid en helemaal compleet. Hierdoor kun jij deze cursus letterlijk volgen vanaf het kiezen van een domeinnaam tot en met het live zetten van jouw website.

Ben jij nu benieuwd geworden naar deze gratis cursus WordPress website bouwen? Via de knop hieronder kun jij mijn cursus WordPress website bouwen gratis downloaden!

Gratis cursus website maken - Veelgestelde vragen

Is een cursus website maken gratis?

Of een cursus website maken gratis is is afhankelijk van de cursus die jij volgt. Voor sommige cursussen dien jij te moeten betalen en andere cursussen kun jij weer gratis volgen. Je dient wel altijd zelf een domeinnaam met hosting aan te schaffen. Vaak heb je vervolgens ook nog een premium WordPress thema nodig.

Kun je als beginner ook een cursus website maken volgen?

Ja, je kunt als beginner zeker een cursus website maken volgen. In mijn cursus WordPress website bouwen leg ik jou stap voor stap uit hoe jij zelf een eigen website kunt maken met WordPress. Het mooiste is dat je voor deze cursus totaal geen technische kennis nodig hebt.

Hoelang duurt een website maken cursus?

Hoelang het duurt om een website te maken is afhankelijk van hoe gevorderd jij al bent. Zo is het mogelijk om binnen 2 uur jouw website al klaar te hebben, maar het kan bij de ander ook 5 of 6 uur kosten.

Moet je kunnen programmeren voor een cursus website maken?

Of je moet kunnen programmeren om een cursus website bouwen te volgen is afhankelijk van de cursus die jij gaat volgen. Voor mijn cursus website maken hoef jij niet te kunnen programmeren, omdat ik jou ga uitleggen hoe jij zonder technische kennis een eigen website kunt maken.

Kun je als kind ook een cursus website maken volgen?

Ja, ook als kind kun je een cursus website maken volgen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de exacte cursus die jij gaat volgen. In mijn cursus leg ik jou stap voor stap uit hoe jij zonder technische kennis een eigen website kunt maken. Natuurlijk moeten ze wel toestemming van hun ouders hebben, omdat je een hosting abonnement moeten aanschaffen met een domeinnaam.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Gratis-WordPress-handleiding-CTA
5/5

5.200+ keer gedownload!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand