Gratis Cursus Website Bouwen met WordPress | 2021 Handleiding & Tips

Gratis-online-cursus-website-maken-wordpress
Inhoudsopgave

Heb jij altijd al willen leren hoe jij zelf een website kunt bouwen? In deze Gratis online cursus website bouwen met WordPress ga ik jou uitleggen hoe jij dit zelf kunt gaan doen! Naast het bouwen van een eigen WordPress website gaan we natuurlijk ook aandacht besteden aan het onderhouden van de website en het optimaliseren van de website waardoor je beter gevonden gaat worden in Google.

In dit artikel ga ik jou alles uitleggen over deze cursus en wat jij moet weten voordat jij met deze gratis online cursus website bouwen kunt beginnen! Laten we dus maar snel beginnen, want ik heb je genoeg te vertellen!

Waarom een online cursus website bouwen volgen?

Ik heb regelmatig de vraag gekregen waarom je een cursus zou moeten volgen om zelf een eigen website te bouwen en dat snap ik ook volledig. Het bouwen van een website lijkt voor velen namelijk onmogelijk en dat was het een aantal jaar geleden ook nog echt, maar de laatste jaren is dit helemaal veranderd.

Waar het 10 jaar geleden nog noodzakelijk was om verschillende programmeertalen te beheersen voor het bouwen van een eigen website is dat nu al lang niet meer het geval. Er zijn namelijk zoveel verschillende programma’s ontwikkeld en op de markt gekomen waarmee het ook mogelijk wordt om zonder enige vorm van technische kennis een eigen website te bouwen.

Maar nu heb je nog steeds geen antwoord op de vraag waarom je een online cursus website bouwen zou moeten volgen, terwijl dit wel een erg goede en belangrijke vraag is en daarom ga ik deze ook voor je beantwoorden.

Zoals ik net al zei is het bouwen van een website helemaal niet lastig meer, maar je moet wel op een aantal zaken volgen. Zo moet je de juiste website software gebruiken, weten waar je welke instellingen kunt vinden, hoe je met de gegevens van jouw bezoekers moet omgaan, waar een goede website aan voldoet, hoe jij jouw website up to date houd en hem beschermt tegen hackers en ga zo nog maar even door.

Deze kennis hebben de meeste mensen niet zomaar even paraat, maar toch is deze kennis wel van essentieel belang om zelf een eigen website te gaan bouwen. Het is daarom van te voren ook erg verstandig om een online cursus website bouwen te volgen.  

Waarom is deze online cursus website bouwen gratis?

Wanneer je al op andere websites hebt gekeken zul je gezien hebben dat cursussen voor het leren bouwen van een website of webshop vaak aardig prijzig zijn. Dit heeft een aantal redenen, want vaak ga je in deze cursussen echt leren programmeren waar je veel programma’s en lesmateriaal voor nodig hebt. Daarbij worden deze cursussen ook aangeboden door grote organisaties die zelf natuurlijk ook geld moeten gaan verdienen.

Wanneer je zelf een eigen website wilt gaan bouwen en dus een online cursus website bouwen wilt volgen kan dit daarom een goede optie zijn, maar ik denk persoonlijk dat de meeste mensen er niet op zitten te wachten om honderden uren te investeren in het beheersen van programmeertalen als HTML, CSS, JavaScript en PHP om vervolgens een website of webshop te bouwen met WordPress.

Aangezien ik jou in mijn gratis online cursus website bouwen geen programmeertalen ga leren moeten we op een andere manier een website gaan bouwen. In dit geval kiezen we voor WordPress, omdat dit het populairste en beste systeem is voor het bouwen van een website. Zelfs echte grote ondernemingen maken op dit moment gebruik van WordPress, omdat het gewoon het beste materiaal is dat je voor jouw website of webshop kunt gaan gebruiken.

Doordat WordPress gratis is en niet lastig in gebruik is heb ik ervoor gekozen om deze cursus gratis te maken. Veel mensen zullen namelijk niet bereid zijn om enkele honderden euro’s neer te leggen voor een cursus waarin ze leren hoe ze zelf een website kunnen bouwen. Na het volgen van een cursus moet je hem namelijk ook nog bouwen en dat gaat ook geld kosten. 

Ik kan deze online cursus website bouwen gratis aanbieden, omdat ik voor dit bericht gebruik maak van affiliate marketing. Dit betekent dat ik een klein beetje geld ontvang wanneer jij via een van de linkjes op deze pagina een product koopt. Bijvoorbeeld een domeinnaam en WordPress webhosting of WordPress thema. Jij betaald hier helemaal niks meer voor, sterker nog vaak ontvang je zelfs extra korting. Doordat ik hier een klein bedrag voor ontvang kan ik het mogelijk maken om deze online cursus website bouwen gratis aan te bieden.

Is deze cursus website bouwen ook geschikt voor beginners?

Zoals ik eerder in deze blog al aangaf hoeft het bouwen van een website of webshop helemaal niet moeilijk te zijn. Echter is het wel zo dat wanneer je kiest voor een professionele cursus dit vaak wel een stuk lastiger gaat zijn. Dit komt doordat je hier gaat leren programmeren en dat kost nou eenmaal veel tijd, energie en frustratie.

In deze online cursus website bouwen leer ik jou stap voor stap hoe jij zelf een eigen website kunt bouwen met WordPress. Hiervoor is geen enkele vorm van technische kennis nodig en dat betekent dat deze cursus voor iedereen, maar dan ook echt voor iedereen geschikt is! 

Heb jij al een keer een website gemaakt? Dan kun jij nog erg veel nuttige informatie uit deze gratis cursus opdoen en direct toepassen op jouw huidige website. Heb jij nog nooit een website gebouwd en lees je deze blog voor het eerst? Dan is deze online cursus super geschikt voor jou, want ik neem jou stap voor stap mee door het volledige proces wat jij moet doorlopen om als beginner zelf een succesvolle website of webshop te bouwen.

Welke systemen gebruiken wij in deze online cursus website bouwen?

Zoals je inmiddels al hebt gelezen ga je in deze online cursus website bouwen niet leren programmeren, maar ga ik jou stap voor stap leren hoe jij met WordPress een professionele, snelle, en zoekmachine vriendelijke website kunt bouwen.

WordPress is een Content Management System(CMS) dat het mogelijk maakt om zonder enige vorm van technische kennis zelf een eigen website of webshop te bouwen. Hoewel dit allemaal erg makkelijk klinkt zijn er nog wel een aantal zaken waar je op moet letten. Zo zijn er veel programma’s binnen WordPress die niet ideaal zijn en bijvoorbeeld impact hebben op de beveiliging van jouw website of webshop. Ik zal je daarom ook aanraden om voor het bouwen van jouw eigen webshop of website gebruik te maken van de programma’s/tools die ik hieronder even zal toelichten.

SiteGround

Wanneer jij zelf een website wilt gaan bouwen is dit de eerste stap. Je hebt namelijk een domeinnaam en webhosting nodig. De domeinnaam is namelijk het adres van de website zo is het adres van mijn website nolimitwebdesign.nl. Jij bent helemaal vrij om zelf een domeinnaam te kiezen, maar deze moet natuurlijk nog wel vrij zijn, want een domeinnaam moet uniek zijn. De kosten voor een domeinnaam liggen vaak tussen de €10 en €15 euro per jaar.

Naast een domeinnaam heb je ook webhosting nodig. De webhosting zorgt er namelijk voor dat de door jouw gekozen domeinnaam ook echt actief wordt en bereikbaar is voor bezoekers. Zonder webhosting heb je dus eigenlijk niks, want het is dan niet mogelijk om een website bouwen. 

In deze cursus maken wij gebruik van SiteGround. Dit is een internationale webhosting partij die servers heeft over de hele wereld. Hierdoor is jouw website of webshop bizar snel en dat is goed voor de gebruiksvriendelijkheid en de zoekmachine vriendelijkheid om meer bezoekers naar jouw website te krijgen. Daarbij wordt SiteGround ook aangeraden door WordPress zelf, omdat deze webhosting zo goed is en beschikt over een enorm goede klantenservice waar je binnen 10 minuten al antwoord krijgt op jouw vragen.

SiteGround-Logo

WordPress

Zoals je inmiddels wel weet ga ik je in deze online cursus website bouwen leren hoe jij een website kunt bouwen met WordPress. Ook heb ik je al uitgelegd wat WordPress precies is, wat deze tool zo goed maakt en waarom ik hier in deze cursus gebruik van maak.

Een groot voordeel van WordPress is dat het gratis is. In WordPress kun je vervolgens aankopen doen om gebruik te maken van beter materiaal voor het opbouwen van jouw website of webshop. Het installeren van WordPress kan voor sommigen nog wel eens lastig zijn, want hier moeten veel stappen voor ondernomen worden.

Wanneer je hebt gekozen voor een domeinnaam en webhosting pakket van SiteGround is dit voor jou niet van toepassing. Via het dashboard van SiteGround kun jij namelijk met één druk op de knop WordPress installeren op het domeinnaam dat jij hebt gekozen. Alle ingewikkelde stappen sla jij dan dus over en dat gaat veel tijd schelen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het aanmaken van een account waarmee jij vervolgens kunt inloggen op jouw eigen WordPress website.

Astra Theme

Wanneer je WordPress hebt geïnstalleerd is het tijd om een thema te kiezen. Een thema bepaald namelijk de opmaak, snelheid, functionaliteiten en de veiligheid van de website. Je kunt een thema dan ook wel zien als de fundering van jouw website en daar wil je echt geen fouten maken, want dat gaat problemen opleveren. WordPress beschikt over een enorme bibliotheek aan gratis WordPress thema’s, maar ik raad je af om deze te gebruiken wegens de hierboven genoemde nadelen.

Een premium WordPress thema is dan een veel betere keuze, omdat deze beter worden onderhouden, beschikken over een klantenservice, soepeler werken, sneller zijn, geoptimaliseerd voor Google zijn en over alle functionaliteiten beschikken die jij voor jouw website nodig zou kunnen hebben. 

Voor deze cursus heb ik gekozen voor het Astra Theme. Dit is op dit moment namelijk een van de beste WordPress thema’s dat jij voor jouw website kunt gebruiken. Standaard wordt het thema al geleverd met een groot aantal demo websites en templates die jij met één druk op de knop volledig kunt overnemen naar jouw website. Daarbij is dit thema ook ideaal, omdat het gigantisch snel is, volledig geoptimaliseerd is voor SEO en super veilig is. Ook werkt dit thema perfect samen met Elementor, want ook dat programma gaan wij in deze online cursus website bouwen gebruiken.

Elementor

Naast Astra ben ik ook een super groot fan van Elementor. Dit is namelijk een page builder en een page builder is een extra toevoeging op WordPress. Een page builder maakt het namelijk mogelijk om zonder technische kennis een volledige website op te bouwen en vorm te geven. 

Een page builder werkt eigenlijk erg simpel, want wanneer je een pagina gaat bewerken opent dit systeem. Vervolgens krijg je een menu te zien waar alle elementen in staan die jij kunt gebruiken voor het opbouwen van jouw website of webshop. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen, knoppen, formulieren, teksten en ga zo maar door. Door deze elementen uit het menu te slepen en op de juiste plek te plaatsen kun jij binnen no-time een volledige website opbouwen.

Uiteraard zijn er nog veel meer page builders. Zo heb je Divi van Elegant Themes, Brizy, Visual Composer, Beaver Builder, Themify en Thrive Architect. Deze page builders werken allemaal erg goed, maar in combinatie met de andere programma’s die wij gaan gebruiken in deze online cursus website bouwen is Elementor de beste keuze.

Wat leer jij in deze gratis online cursus website bouwen met WordPress?

Voordat je begint met het volgen van een online cursus website bouwen met WordPress wil je natuurlijk weten wat je gaat leren. Je wilt namelijk niet voor te verrassingen komen te staan en direct weten of je in deze cursus de onderdelen kunt leren die jij graag zou willen leren. Hieronder zal ik even een opsomming maken van alle onderdelen die in deze online cursus website bouwen aan bod komen. Vervolgens ga ik al deze onderdelen ook nog even individueel behandelen.

In deze cursus online website bouwen komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Een domeinnaam & webhosting kiezen en juist instellen
 • Een bedrijfs e-mailadres aanmaken
 • WordPress installeren
 • Jouw website beveiligen met SSL
 • WordPress op de juiste manier instellen
 • Een WordPress thema kiezen & installeren
 • Uitleg over page builders 
 • Een geschikte template zoeken en importeren
 • Pagina’s aanmaken, verwijderen en/of aanpassen
 • Een menu aanmaken en logo instellen
 • Een contactformulier op jouw website plaatsen & juist instellen
 • Tips om jouw website te beveiligen
 • Tips om beter gevonden te worden in Google met jouw website

Waar je op moet letten bij het kiezen en aanschaffen van een domeinnaam en webhosting

Het eerste onderdeel van deze gratis cursus online website bouwen is het kiezen en aanschaffen van een domeinnaam. Uiteraard komt daar ook direct het hostingpakket bij kijken, want deze is nodig om jouw website en/of website live te zetten.

Eerder in deze blog heb ik je ook al aardig wat informatie gegeven over webhosting en domeinnamen, maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Het is namelijk belangrijk om een goede webhosting te kiezen, want de webhosting heeft een gigantische invloed op de prestaties van jouw website of webshop en daar moet dus een goede keuze gemaakt worden.

In de cursus leg ik je hier meer over uit en gaan we de beste webhosting partij voor jouw website zoeken. Daarnaast gaan we ook het pakket zoeken dat het beste bij jou past, want ook hier gaan veel mensen de mist in. Door deze stap direct goed uit te voeren is de kans op een succesvolle website al veel groter.

Zelf-een-eigen-wordpress-website-bouwen-hosting

Hoe je zelf een bedrijfs e-mailadres aanmaken

Wanneer je zelf een eigen WordPress website wilt gaan bouwen is dit een grote stap. In de meeste gevallen wil jij namelijk een eigen onderneming gaan starten en die moet natuurlijk zo professioneel mogelijk overkomen. Je gaat daarom op jouw website niet gebruik maken van een standaard privé gmail of outlook e-mailadres.

Het is namelijk veel beter om een professioneel e-mailadres aan te maken dat aansluit bij jouw website. Denk bijvoorbeeld aan een info@jouwdomeinnaam.nl e-mailadres. Jij bent helemaal vrij om zelf een e-mailadres aan te maken dat aansluit bij jouw domeinnaam. Een mooi voordeel hiervan is dat het aanmaken van een bedrijfs e-mailadres ook nog eens helemaal gratis is wanneer je hebt gekozen voor een domeinnaam en webhosting van SiteGround.

Eigen-bedrijfs-emailadres-aanmaken

Hoe jij WordPress kunt installeren en juist instelt

Zodra je een domeinnaam en webhosting hebt afgesloten kun je erg simpel en snel een bedrijfs e-mailadres aanmaken, maar hoe ga je daarna verder. Nadat je deze stappen hebt voltooid is het tijd om WordPress te installeren en sommige instellingen aan te passen als dat nodig is.

In deze gratis online cursus website bouwen ga ik jou daarom stap voor stap uitleggen hoe jij WordPress kunt installeren. Het is belangrijk dat je hebt gekozen voor de webhosting van SiteGround, omdat ik de methode voor deze hostingpartij uitleg. Heb jij een andere hosting partij gekozen? Dan kan het zo zijn dat je WordPress op een andere manier moet installeren en dat zul je dan zelf moeten uitzoeken. Kiezen voor de webhosting van SiteGround bespaard daarom een hoop tijd en energie.

Nadat WordPress is geïnstalleerd gaan we verder met een aantal instellingen controleren. Vaak staan de meeste instellingen binnen WordPress al direct goed, maar toch is het slim om dit te controleren. Veel van deze instellingen hebben namelijk een grote invloed op de website en kunnen veel impact hebben wanneer jij dit later nog gaat aanpassen. Door dit direct aan het begin te controleren weet je dus zeker dat alles direct goed staat.

Hoe jij jouw website kunt beveiligen(SSL)

Wanneer je WordPress op jouw domeinnaam hebt geïnstalleerd staat jouw website live en is hij al voor iedereen bereikbaar. Dit is al een goed teken, maar mocht je dit al hebben bekeken dan zul je gezien hebben dat jouw website als niet veilig wordt weergegeven. 

Dit is een groot probleem, want bezoekers zullen hierdoor denken dat jouw website niet betrouwbaar is en zullen hem daarom snel weer verlaten. Het is daarom erg belangrijk dat je dit oplost en in deze cursus website bouwen ga ik jou stap voor stap uitleggen hoe jij dit kunt doen.

Hiervoor maken wij gebruik van een SSL certificaat dat gekoppeld moet worden aan jouw domeinnaam. Een SSL certificaat kost net als een domeinnaam vaak zo’n €10 tot €15 euro per jaar, maar wanneer je voor SiteGround hebt gekozen ontvang jij bij elk hostingpakket een gratis SSl certificaat waardoor je toch weer wat geld kunt besparen!

Hoe jij zonder technische kennis zelf een website kunt bouwen

Nu we een domeinnaam en webhosting hebben afgesloten, een bedrijfs e-mailadres hebben aangemaakt, WordPress hebben geïnstalleerd, alle instellingen goed hebben gezet en jouw website beveiligd hebben met SSL is het tijd om te beginnen met het bouwen.

Zoals je eerder in deze blog al hebt gelezen gaan we gebruik maken van het Astra theme. Dit is een super krachtig thema dat beschikt over alle functionaliteiten die jij nodig zou kunnen hebben. Daarnaast is dit thema ook enorm snel, zoekmachine vriendelijk, heb je de keuze uit een gigantisch aantal demo websites en templates die met één druk op de knop de importeren zijn en kun je altijd terecht bij een klantenservice als er eventuele problemen mochten optreden.

In deze online cursus website bouwen ga ik jou daarom stap voor stap uitleggen hoe jij een WordPress thema kiest, hoe je deze installeert, hoe je een demo en/of template kunt kiezen, hoe jij deze vervolgens kunt importeren en hoe jij deze vervolgens helemaal naar jouw eigen wens kunt maken.

elementor-pro-drag-and-drop

Hoe jij pagina’s, berichten en menu’s aanmaakt

Zodra je een demo en/of template hebt gekozen is het tijd om een menu aan te maken. De template bepaald namelijk het design van jouw website, maar je zult een aantal pagina’s missen die jij wel op jouw website wilt hebben, maar niet in de template zitten. Ik ga jou daarom uitgebreid laten zien hij jij pagina’s kunt aanmaken, verwijderen, aanpassen en vanaf niks kunt opbouwen door gebruik te maken van de Elementor page builder.

Naast het aanmaken van pagina’s wil je misschien ook wel gaan bloggen? Wanneer je wilt gaan bloggen gaan we geen gebruik maken van de pagina’s, maar van de berichten. In deze gratis online cursus website bouwen ga ik jou precies laten zien hoe dit in zijn werk gaat en hoe jij dit juist kunt opzetten.

Wanneer al deze pagina’s en berichten zijn aangemaakt wil je er waarschijnlijk wel een aantal terug laten komen in het menu. Het menu is namelijk de plek die bezoekers gebruiken om door jouw website of webshop te navigeren. Omdat dit zo’n belangrijk onderdeel van een website is komt dit in de online cursus website bouwen uitgebreid aan bod. Zo ga ik je laten zien hoe je een menu maakt, hoe je hier pagina’s aan toevoegt of juist verwijderd, hoe je kunt linken naar een andere website of bijvoorbeeld onderscheid kunt maken in categorieën en nog veel meer.

Hoe je effectief gebruik maakt van formulieren op jouw website

Een website is leuk, maar als er bezoekers komen wil je natuurlijk ook dat deze wat kunnen doen. Voor veel ondernemers zal dit het opnemen van contact zijn, want je wilt jouw bezoekers omzetten tot klanten. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen is het belangrijk om één of misschien zelfs wel meerdere contactformulieren op jouw website te plaatsen. 

In deze gratis online cursus website bouwen met WordPress ga ik jou hier alles over vertellen. Zo ga ik vertellen hoe jij zelf een contactformulier kunt opzetten, hoe jij deze moet instellen, waar je deze moet plaatsen, hoe je ervoor kunt zorgen dat hier geen spam op binnenkomt en nog veel meer. Dit is een super waardevolle en belangrijke functionaliteit en daarom ook essentieel voor de online cursus.

Contactformulier-op-jouw-eigen-wordpress-website-toevoegen

Tips om sneller met jouw website gevonden te worden in Google

Wanneer je een website hebt gebouwd wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers op krijgen, want je wilt zoveel mogelijk bezoekers om gaan zetten tot betalende klanten. Dit lijkt vrij makkelijk, maar toch kan ik je nu al zeggen dat het krijgen van bezoekers op jouw website nog vrij lastig is. Al helemaal wanneer je geen idee hebt wat je hiervoor moet doen.

In deze gratis cursus online website bouwen met WordPress ga ik daar daarom ook uitgebreid op in. Zo ga ik je vertellen hoe jij jouw website kunt optimaliseren voor zoektermen waar jij met jouw website op gevonden wilt worden in Google. Daarbij ga ik je ook laten zien hoe je relevante zoektermen kunt vinden en deel ik een groot aantal tips die ervoor zorgen dat jij sneller gevonden gaat worden in Google en dus eerder meer bezoekers kunt verwachten.

Het onderhoud van een website

Zodra jij de belangrijkste stappen van deze cursus hebt doorlopen is het tijd om je te richten op het krijgen van bezoekers. Het is hiervoor van groot belangrijk dat je consistent aan jouw website blijft werken en content toevoegt om een autoriteit op te bouwen binnen Google. Dit gaat er vervolgens voor zorgen dat je meer bezoekers krijgt en dus ook meer klanten krijgt.

Aangezien dit een lang proces is moet je de website ook regelmatig gaan onderhouden, want ook dat kan namelijk veel invloed hebben op de prestaties van jouw website. Het onderhouden van een website hoeft helemaal niet lastig te zijn en hoeft ook helemaal niet lang te duren, maar het is dan wel belangrijk dat je weet wat je doet en wat je moet doen. In deze online cursus website bouwen ga ik jou dit daarom stap voor stap uitleggen zodat jij precies weet waar je mee bezig bent en hoe jij jouw website het beste kunt onderhouden.

Onderhoud-wordpress-website

Gratis online cursus website bouwen met WordPress: Is deze cursus echt helemaal gratis?

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel hebt meegekregen is de deze online cursus website bouwen met WordPress volledig gratis. Ik garandeer je dat deze online cursus website website bouwen echt volledig gratis is, maar zoals je snapt moet je voor het daadwerkelijk bouwen van de website wel kosten maken. De cursus is dus gratis, maar de materialen die je nodig gaat hebben gaan je wel wat geld kosten. Om je een goed beeld van deze kosten te geven zal ik deze even voor jou op een rijtje zetten.

De eerste stap voor het opzetten van een website is het kopen van een domeinnaam en webhosting. Wanneer jij kiest voor de webhosting van SiteGround zou dit je normaal gesproken €170,83 voor het eerste jaar kosten, maar ik heb een leuke korting kunnen regelen wanneer jij via de onderstaande knop een hostingpakket + domeinnaam afneemtn. Hierdoor betaal je geen €170,83 voor het eerste jaar, maar slechts €105,60. Dit betekent dat je maarliefst 60% korting ontvangt op de eerste contractduur!

Als tweede heb je natuurlijk een goed WordPress thema nodig. Zoals in deze blog besproken raad ik je aan om te kiezen voor het Astra WordPress theme, omdat dit op dit moment gewoon echt het beste WordPress thema is voor het bouwen van een website. De kosten voor dit thema bedragen normaal gesproken $59 dollar, maar met de huidige 30% korting betaal je maar $41 dollar!

Het gebruik van een page builder is niet verplicht, maar ik kan het je wel aanraden. Vooral als je nog een echte beginner bent gaat dit het bouwen van een website veel makkelijker maken. Zoals je hebt gelezen ben ik een groot voorstander van Elementor. De kosten hiervoor bedragen $49 dollar en helaas heb ik hier geen korting voor jou op kunnen regelen😭 .

Wanneer je al deze kosten bij elkaar optelt zul je zien dat je voor minder dan €200.00 euro zelf zonder enige vorm van technische kennis een volledige eigen WordPress website kunt bouwen!

Kosten-online-cursus-maken-wordpress

Gratis online cursus website bouwen met WordPress: Hoelang gaat dat duren?

Een veelgestelde vraag is hoelang het gaat duren om zelf een eigen WordPress website te bouwen. Normaal gesproken zal dit aardig wat tijd in beslag nemen, omdat je geen idee hebt waar je moet beginnen en wat je precies moet doen, maar in dit geval is dit natuurlijk niet meer van toepassing.

Wanneer jij deze online cursus website bouwen volgt en deze cursus ook gebruikt als leidraad om jouw eigen website te bouwen hoeft dit helemaal niet lang te duren. Het is zelfs al mogelijk om binnen enkele uren jouw website al live te hebben staan. Hoe lang het bij jou gaat duren is dus echt afhankelijk van je eigen inzet en concentratie.

Conclusie: Is deze cursus geschikt voor jou?

Nu we aan het einde zijn gekomen van deze blog is het tijd voor een conclusie, want is deze gratis online cursus website bouwen met WordPress geschikt voor jou? Als je het mij zou vragen kan ik je het volgen van deze gratis cursus echt aanraden. Hij is namelijk super waardevol. Je kunt hem zelfs zien als leidraad voor het opzetten van een snelle, gebruiksvriendelijke, zoekmachine vriendelijke en succesvolle website!

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten en zelf een eigen WordPress website of webshop te bouwen? Dan kan ik je zeker aanraden om deze gratis online cursus website bouwen te volgen. Je kunt deze erg makkelijk downloaden door hieronder jouw e-mailadres achter te laten. Wanneer jij dit hebt gedaan ontvang jij binnen enkele minuten de volledige cursus in jouw mailbox!

Mocht je nog twijfels of vragen hebben? Dan kun je deze altijd hieronder in de reacties kwijt en zal ik jou zo snel mogelijk een zo goed mogelijk advies geven voor jouw situatie.

Gratis cursus website maken - Veelgestelde vragen

Is een cursus website maken gratis? Dit is afhankelijk van de soort cursus die jij volgt. Voor sommige cursussen dien je te betalen. Andere cursussen kun je gratis volgen, maar je dient wel zelf hosting en een domeinnaam aan te schaffen.

Kun je als beginner ook een cursus website maken volgen? Ja, zeker als beginner is deze cursus website maken erg geschikt. In mijn handleiding leg ik jou stap voor stap uit hoe jij zelf een eigen website kunt maken met WordPress. 

Hoe lang duurt een website maken cursus? Dit is afhankelijk van de soort cursus die jij volgt en hoe gevorderd jij al bent. Zo kan de een zo binnen 2 uurtjes klaar zijn, maar heeft de ander misschien wel 5 of 6 uur nodig.

Moet je kunnen programmeren voor een cursus website maken? Dit is afhankelijk van de cursus die jij gaat volgen. Voor mijn cursus WordPress website maken heb jij geen technische kennis nodig en hoef je dus geen programmeerkennis te hebben.

Kun je als kind ook een cursus website maken volgen? Ja, mijn cursus website maken is zelfs toegankelijk voor kinderen. Natuurlijk moeten ze wel toestemming van hun ouders hebben, omdat we een hosting abonnement moeten aanschaffen met een domeinnaam.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Vergeet jij jouw e-book voor een succesvolle website niet?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je kunt dit e-book vol met tips voor het maken van een succesvolle website nu tijdelijk gratis downloaden!

Handleiding-website-maken-ebook