Divi website maken | 2024 handleiding & Gratis PDF!

Divi-website-maken
Inhoudsopgave

Wil jij zelf een eigen WordPress website of webshop maken? Dan kan dit binnen WordPress op erg veel verschillende manieren. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit tienduizenden WordPress thema’s en zijn er een hoop WordPress page builders te vinden. In de handleiding ga ik jou uitleggen hoe jij zelf een Divi website kunt maken.

Het maken van een WordPress website klinkt nu misschien nog wat lastiger. Gelukkig kan ik je garanderen dat het maken van een WordPress website met Divi erg eenvoudig is. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig en kunt gebruik maken van meer dan 900 website templates.

In deze handleiding ga ik jou stap voor stap meenemen door het proces om zelf een eigen WordPress website met Divi te maken, wat het kost en waar je op moet letten. Laten we dus maar snel beginnen.

Wat is Divi?

Divi is een WordPress thema dat ontwikkeld is door Elegant Themes. Deze partij is al lange tijd bekend op de WordPress markt, maar met hun Divi WordPress Theme builder zijn ze wel echt het bekendst geworden. Het Divi theme valt op dit moment namelijk onder de beste WordPress thema’s en heeft meer dan 1.000.000 gebruikers!

Dat Divi zo populair is geworden komt onder andere door de eenvoud. Divi is namelijk niet een standaard WordPress thema, maar een totaaloplossing. Dit betekent dat je een WordPress thema krijgt, een page builder krijgt en nog een hoop online marketing en automatiserings tools. Hierdoor heb je eigenlijk geen externe plug-ins nodig en blijft jouw website lekker snel.

Wil jij via het drag & drop systeem niet helemaal zelf een eigen website gaan ontwerpen? Dan heb ik goed nieuws voor je! Bij aanschaf van het Divi thema krijg je namelijk toegang tot een bibliotheek die meer dan 900 website templates bevat. Al deze templates kun jij met één druk op de knop importeren.

Hoe werkt Divi & kun je er eenvoudig een website mee maken?

Ben jij nog niet zo bekend met Divi en/of WordPress page builders in het algemeen? Dan zal ik je eerst eens uitleggen hoe zo’n page builder als Divi nu precies werkt. Iedereen kan wel zeggen dat het zo simpel werkt, maar is dat wel echt zo?

Een page builder kun je zien als website maker en dan in dit geval bedoeld voor WordPress websites. Een page builder bestaat uit één scherm dat is opgedeeld in 2 blokken. Aan de ene kant vind jij alle elementen die jij kunt gebruiken om jouw eigen WordPress website te maken. Denk bijvoorbeeld aan koppen, tekst blokken, afbeeldingen, formulieren en ga zo maar door.

Aan de andere kant van het scherm vind je de live editor. Op dit scherm edit jij jouw website. Stel jij wil een formulier aan jouw website toevoegen. Dan trek je deze uit het menu en plaats je deze in de live editor. Hier kun jij live zien hoe de aanpassingen die jij hebt gedaan er op jouw website uit komen te zien.

Het maken van een eigen website met Divi wordt hierdoor erg eenvoudig en is dus echt mogelijk zonder ook maar enige technische kennis te hebben.

Divi website maken stappenplan

Het maken van een eigen WordPress website met Divi is super eenvoudig, maar je dient hiervoor wel een aantal stappen voor te doorlopen. Na het doorlopen van al deze stappen heb jij een professionele Divi website gemaakt die ook nog eens helemaal goed staat ingesteld.

Na het lezen van deze handleiding Divi website maken zal jij dus een goed functionerende en professionele Divi website hebben staan waarmee jij gevonden kunt gaan worden in Google. Het is goed om te weten dat je met Divi alle soorten websites kunt maken. Of je nu een blog website wilt maken of een portfolio website? Met Divi van Elegant Themes kan het allemaal!

1. Hosting met domeinnaam aanschaffen

Voordat je kunt beginnen met het maken van jouw eigen Divi website heb je natuurlijk hosting nodig. Hosting zorgt er namelijk voor dat jouw website online staat en dus bereikbaar is wanneer iemand jouw website wilt bezoeken. Omdat jij een snelle website wilt maken is het belangrijk om snelle en betrouwbare webhosting te kiezen. Hosting providers vergelijken in dan een erg goede optie!

Ben jij op zoek naar goede hosting die snel is en beschikt over een goede klantenservice? Dan kan ik je zeker aanraden om de WordPress hosting van Cloud86 eens te bekijken. Dit is een erg populaire nederlandse hosting provider waar jij al hosting hebt vanaf €1,95 per maand. Daarbij ontvang je ook nog een gratis SSL certificaat.

Het is eventueel ook mogelijk om te kiezen voor gratis webhosting, maar dit brengt wel een hoop risico’s met zich mee. Persoonlijk raad ik je daarom af om te kiezen voor gratis webhosting. Uiteraard kun je wel kiezen voor goedkope hosting.

Divi-website-maken-hosting

2. Installeer WordPress met één klik

Zodra jij een domeinnaam met hosting hebt aangeschaft is de volgende stap het installeren van WordPress. Hoeveel werk dit precies is, is afhankelijk van de hosting provider die jij hebt gekozen.

Heb jij gekozen voor de hosting van Cloud86? Of een andere provider als SiteGround, Bluehost of Hostinger? Dan kun je vanuit jouw hostingpakket met één druk op de knop WordPress installeren. Dit is erg prettig en scheelt een hoop tijd!

Heb jij gekozen voor gratis webhosting? Dan zal je zelf uit moeten zoeken hoe je hier WordPress kunt installeren. In veel gevallen zal je dit handmatig moeten doen via FTP. Dit kan best een beetje technisch worden.

3. Installeer het Divi thema op jouw website

Na het installeren van WordPress is de volgende stap het installeren van het Divi thema op jouw website. Dit kun je erg eenvoudig doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Ga naar de website van Divi
 2. Klik in het menu op de witte knop “Pricing”
 3. Kies de gewenste licentie
 4. Rond de bestelling af
 5. Login ip jouw Divi account
 6. Download het Divi theme
 7. Ga in WordPress naar Weergave → Thema’s → Nieuwe toevoegen → Thema uploaden
 8. Upload hier vervolgens het bestand dat jij in stap 6 hebt gedownload
 9. Activeer het thema

Zoals je ziet is het installeren van Divi helemaal niet zo lastig. Je hebt de keuze uit een jaar licentie van $89 dollar. Deze zien je elk jaar te verlengen(gaat automatisch). Je kunt ook kiezen voor het Lifetime access pakket. Deze kost $249 dollar, maar het gaat dan wel om een eenmalige betaling.

WordPress-website-maken-Divi

4. Maak enkele pagina’s in WordPress

Nu jij het Divi thema hebt geïnstalleerd in WordPress is het belangrijk om een paar pagina’s aan te maken. Deze pagina’s hebben we namelijk nodig om WordPress in de volgende stap goed in te stellen.

Om een pagina aan te maken ga je in het menu van WordPress naar “Pagina’s” Het is als eerst goed om de demo pagina te verwijderen, want deze heb je niet nodig. De Privacy Policy kun je voor nu laten staan. Deze is namelijk verplicht en kun je later aanpassen.

Voor het toevoegen van nieuwe pagina’s klik je op “Nieuwe pagina”. Hier geef je vervolgens de titel van de pagina op. Vervolgens klik je op de blauwe knop “Publiceren” aan de rechterkant. Voor nu is het handig om in ieder geval de volgende pagina’s aan te maken:

 • Home
 • Over ons
 • Contact
 • Blog(eventueel)

5. Stel WordPress goed in

De volgende stap is het juist instellen van WordPress. Hiervoor ga je als eerst naar Instellingen → Algemeen in WordPress. Vervolgens pas je hier de Site titel en slogan aan naar iets dat jouw website omschrijft. Ook kun je hier even de andere instellingen bekijken voor de tijd, maar in veel gevallen staat dit al goed. Klik vervolgens helemaal onderaan op “Wijzigingen opslaan”.

Ga nu naar Instellingen → Lezen. Hier kun je instellen welke informatie jouw homepagina moet vertonen. Ga jij een blog website maken? Dan kun je ervoor kiezen om Je laatste berichten te kiezen. Maar in alle andere gevallen moet je kiezen voor een statische pagina. Kies hier vervolgens bij Homepagina de home pagina die je in de vorige stap hebt aangemaakt. Bij de berichtenpagina kun jij de blog pagina selecteren die jij hebt aangemaakt. Klik vervolgens ook hier weer op “Wijzigingen opslaan”.

Als laatste is het belangrijk om de permalink te controleren en eventueel te wijzigingen. Dit kun je doen door naar Instellingen → Permalinks te gaan. Zorg ervoor dat je hier hebt gekozen voor Berichtnaam. Klik vervolgens op “Wijzigingen opslaan”.

Website-maken-met-wordpress

6. Maak een menu voor jouw Divi website

Een goede website bevat natuurlijk een gebruiksvriendelijk menu. Vanuit het menu moet een bezoeker namelijk bij de belangrijkste pagina’s van jouw website komen. In dit geval zijn dit je belangrijkste diensten pagina’s, de over ons pagina en de contact pagina.

Om het menu van jouw website aan te passen ga je in WordPress naar Weergave → Menu’s. Hier kun jij vanuit de linkerkant berichten en/of pagina’s aan jouw website toevoegen. In dit geval zal je hier alle pagina’s zien staan die je in stap 4 hebt aangemaakt. Deze pagina’s kun je allemaal selecteren en vervolgens klik je op “Aan menu toevoegen”.

Hier kun je vervolgens pagina’s slepen als je de een boven de ander wilt of andersom. Ook kun je pagina’s onder andere pagina’s hangen. Dit is bijvoorbeeld handig als je een diensten pagina hebt en daaronder individuele pagina’s hebt voor elke dienst.

7. Maak jouw eerste pagina met Divi

De volgende stap is het opmaken van jouw eerste pagina met Divi. Dit kun je doen door weer naar “Pagina’s” te navigeren. Hier klik je op de homepagina die jij hebt aangemaakt. Je komt hier vervolgens in dit editor van deze pagina. Daar klik je weer op de paarse knop “Edit with the Divi builder”.

Je krijgt nu de optie om te kiezen uit “Build from scratch”, “Choose a premade layout” en “Clone existing page”. Als je helemaal zelf wat wilt ontwerpen kun je kiezen voor de eerste optie, maar persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor de tweede optie “Choose a premade layout”.

Je krijgt nu toegang tot de bibliotheek met website templates van Divi. Hier kun jij uit meer dan 900 website templates kiezen welke jij het mooiste vind. Het is goed om te weten dat je nergens aan vast zit. Zo kun je voor de homepage een template gebruiken en voor de contactpagina weer een ander. Via de editor kun jij deze pagina’s vervolgens wel hetzelfde opmaken, zodat ze er hetzelfde uitkomen te zien.

8. Installeer handige WordPress plug-ins

De laatste stap is het installeren van een aantal handige WordPress plugins. Zoals je aan het begin las maken plugins jouw website traag. Het is daarom goed om te beslissen welke plug-ins jij wel en niet wilt gebruiken. Hieronder zal ik een aantal plug-ins benoemen die op vrijwel alle websites actief zijn.

 • Yoast SEO: Deze plugin helpt om jouw pagina’s beter te optimaliseren voor Google. Zo geeft hij tips om jouw pagina te verbeteren om beter gevonden te worden in Google. Het is daarom erg belangrijk om deze plugin aan jouw website te koppelen.
 • MonsterInsights: Deze plugin koppelt jouw website aan Google Analytics. Via Analytics kun jij vervolgens alle gegevens van jouw website inzien. Denk aan het aantal bezoekers, welke pagina’s ze hebben bekeken en hoe lang ze op de website hebben doorgebracht.
 • WP Rocket: Een snelle website is super belangrijk. Daarom zal ik je aanraden om de WP Rocket plugin te installeren. Hierdoor haalt jouw website laadtijden van minder dan één seconde. Deze plugin is helaas wel betaald. Mocht je dit niet willen? Dan kun je voor een gratis alternatief kiezen.
 • Wordfence: WordPress website worden regelmatig aanvallen door hackers. Het is daarom belangrijk om jouw website goed te beveiligen. Dit kun je doen met de Wordfence plugin. Deze plugin blokkeert IP adressen als deze verdacht zijn en proberen in te loggen op jouw website. Ook voegt deze plugin dubbele verificatie toe waarmee niemand zomaar op jouw website kan inloggen.

 

Natuurlijk zijn er nog een hoop andere plugins die jij aan jouw website kunt toevoegen. Bovenstaande plugins zijn alleen plugins die voor alle websites van toegevoegde waarde zijn. Ik kan je daarom zeker aanraden om deze plugins op jouw website te installeren.

WordPress-website-bouwen-voor-dummies-Yoast-SEO

Een website maken met Divi? Is dat slim?

De afgelopen weken heb ik veel de vraag gekregen of het slim is om een WordPress website met Divi te maken. Je kunt namelijk ook een WordPress website met Elementor maken of nog meer andere systemen als Wix of Joomla.

In dit geval is het maken van en website met WordPress al een goede keuze! Met welke thema of page builder je dit vervolgens wilt gaan doen maakt niet super veel uit. Wel is het belangrijk om de te kiezen voor een snel & zoekmachine vriendelijk WordPress thema. De Elementor WordPress Builder & Divi zijn daarom beide erg geschikt.

In dit geval kan ik je Divi zeker aanraden, omdat deze software net wat uitgebreider is dan Elementor. Andere WordPress page builder zijn lang niet zo goed als Divi en Elementor.

Divi website maken: Hoe is de klantenservice?

Een ander belangrijk onderdeel is de klantenservice. Wanneer jij namelijk zelf een website gaat maken met Divi wil je bij problemen altijd bij de klantenservice terecht kunnen. Ik ga er vanuit dat dit niet vaak voor zal komen, maar voor het geval dat is het fijn dat er een klantenservice is.

De klantenservice van Divi is in dit geval erg goed. Ze reageren snel en kunnen je ook direct helpen. Je zal daarom niet van het kastje naar de muur worden gestuurd wat je bij veel andere systemen of hosting providers wel vaak ziet.

Wat kost het maken van een Divi website?

Het laatste onderdeel dat ik in deze Divi website maken handleiding nog even wil benoemen is wat het kost om een website te maken met Divi.

De kosten voor het maken van een Divi website zijn afhankelijk van de hosting en de Divi licentie die jij kiest. Zo kun je bij Cloud86 al hosting hebben vanaf €1,95 per maand. Kies je voor bijvoorbeeld SiteGround? Dan beginnen de kosten vanaf €3,95 per maand.

Verder zijn de kosten voor het maken van een website met Divi afhankelijk van de licentie die jij kiest. Je hebt hier de keuze uit het Yearly access pakket van $89 dollar per maand en het Lifetime access pakket van $249 dollar eenmalig.

Kosten-divi-website-maken

Conclusie: Kun jij zelf een Divi website maken?

Nu we aan het einde van deze Divi website maken handleiding zijn gekomen is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu zelf een website maken met Divi?

Ja, ik weet zeker dat jij aan de hand van deze handleiding zonder enige technische kennis zelf jouw eigen Divi website kunt maken! Vooral wanneer je gebruik maakt van de website templates die jij kunt gebruiken!

Wil jij toch wat extra hulp? Dan kan ik je zeker aanraden om mijn WordPress website maken handleiding te downloaden. Hierin leg ik jou stap voor stap uit hoe jij zelf een eigen website kunt maken!

Divi website maken - Veelgestelde vragen

Is Divi gratis?

Nee, Divi is helaas niet gratis. Om gebruik te maken het Divi theme moet je deze aanschaffen bij Elegant Themes. Hier kun je kiezen uit een licentie die je per jaar betaald. De kosten hiervoor bedragen $89 dollar. Je kunt ook kiezen voor het lifetime access pakket waarmee jij voor altijd toegang hebt. De kosten hiervoor bedragen eenmalig $249 dollar.

Hoe installeer je Divi?

Het installeren van Divi is helemaal niet lastig en kan je erg snel doen. Via onderstaande stappen kun jij Divi op jouw website installeren:

 1. Ga naar de website van Divi
 2. Klik in het menu op de witte knop “Pricing”
 3. Kies de gewenste licentie
 4. Rond de bestelling af
 5. Login ip jouw Divi account
 6. Download het Divi theme
 7. Ga in WordPress naar Weergave → Thema’s → Nieuwe toevoegen → Thema uploaden
 8. Upload hier vervolgens het bestand dat jij in stap 6 hebt gedownload
 9. Activeer het thema

Wat is een Divi website?

Een Divi website is een website die is gebouwd met de Divi page builder van Elegant Themes. Deze software maakt het mogelijk om zonder enige technische kennis zelf een eigen website te maken.

Hoe werkt Divi?

Divi werkt super eenvoudig! Je kunt vanuit het drag & drop systeem elementen naar jouw website slepen. Denk bijvoorbeeld aan formulieren, koppen, knoppen of tekstblokken. In de live editor kun jij zien hoe dit er komt uit te zien voordat jij de wijzigingen publiceert.

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Divi-logo
4.9/5

Wees snel, verloopt bijna!

Jouw eigen droom website maken met WordPress?

Wil je leren hoe je WordPress kunt gebruiken om zonder technische kennis jouw eigen droom website te maken? Download de handleiding dan gratis en ontdek direct hoe eenvoudig het is!

Via deze handleiding kun je tijdelijk tot 58% korting krijgen op webhosting!

Gratis-WordPress-handleiding-mockup-staand