WooCommerce 4.0: Een nog efficiëntere WordPress Webshop!

WooCommerce-4-0
Inhoudsopgave

Beheer jij op dit moment een webshop die is gebouwd met WooCommerce en WordPress? Dan heb ik goed nieuws voor jou! WooCommerce heeft namelijk een nieuwe update aangekondigd, genaamd WooCommerce 4.0.

Hoewel al deze nieuwe functies opwindend klinken, kunnen ze ook behoorlijk overweldigend overkomen. Deze WooCommerce 4.0 update is daarom erg belangrijk. Een dergelijke wijziging betekent dat sommige gebruikers fouten of problemen kunnen ervaren in hun WordPress webshop. 

Daarom is het essentieel om deze nieuwe blog door te nemen. Hierin ga ik jou namelijk uitleggen wat de update precies inhoudt, wat er voor jou zal gaan veranderen en hoe jij het veilig kunt updaten naar deze versie.

WordPress WooCommerce 4.0: Wat veranderd er?

Mocht je al langer een webshop in bezit hebben of ervaring hebben met websites en webshops? Dan zul je WooCommerce ongetwijfeld al kennen. WooCommerce is namelijk de beste systeem om zelf een eigen webshop te bouwen met WordPress.

Zoals je mag verwachten zullen partijen met zoveel bereik en gebruikers er alles aan doen om mee te blijven gaan met de laatste WordPress technologieën. Zoals ze dat bij WooCommerce zelf zeggen is dit de volgende stap naar een moderne, efficiënte, JavaScript-gestuurde online winkelomgeving.

Het Admin-paneel heeft een grootschalige make-over gekregen. WooCommerce 4.0 introduceert een transparantere, aanpasbare versie die ook mobiele apparaten ondersteunt. Het team heeft daarnaast verbeterde rapportagetools en -analyses toegevoegd. Verder zijn de meldingen vereenvoudigd en de tools voor het beheer van jouw webwinkel verbeterd.

WooCommerce 4.0 introduceert een transparanter, aanpasbaar beheerderspaneel. Maar dat is slechts een topje van de ijsberg als het gaat om nieuwe functies in deze release.

Een nieuw en beter dashboard

Het eerste dat WooCommerce met deze WooCommerce 4.0 update introduceert is een nieuw en verbeterd activiteitenpaneel. Het mooie aan dit dashboard is dat hij snapt wat jij wilt zien. Op het dashboard komen namelijk alle tools en grafieken te staan die jij het vaakst gebruikt binnen jouw webshop.

Dit betekent dat jij het dashboard van jouw webshop aan jouw eigen behoeften kunt aanpassen en gaan dit daarnaast gaandeweg kunt blijven aanpassen. Verder is het verwijderen van overtollige gegevens een stuk makkelijker geworden en is het nieuwe inbox systeem met meldingen een stuk gebruiksvriendelijker geworden.

WooCommerce-4-0-dashboard

Nieuwe en geoptimaliseerde rapporten

Naast het nieuwe en verbeterde dashboard dat onderdeel is van WooCommerce 4.0 zijn er nog meer voordelen. Ook wordt het beheren van orders en het inzien van rapporten een stuk makkelijker. Het dashboard biedt namelijk een gemakkelijke toegang tot het beheer van de voorraad en de reviews die jouw klanten achterlaten. Verder bevat het WooCommerce 4.0 dashboard ook aanpasbare meldingen voor eventuele extra taken die jouw aandacht vereisen.

Als webshop eigenaar wil je natuurlijk een goed en volledig rapport om daar vervolgens op te kunnen inspelen. Met deze update van WooCommerce gaat dat een stuk makkelijker worden. WooCommerce 4.0 maakt het namelijk mogelijk om met filterbare, uitbreidbare rapporteren te werken. Deze rapporten zijn geoptimaliseerd voor snelheid en houden echt alles bij. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de volgende data in een overzichtelijke tabel/grafiek weergeven:

 • Het aantal verkopen
 • De inkomsten
 • Populaire en meest verkochte producten
 • De best presterende categorieën 
 • Belastingen en nog veel meer
 

Om het helemaal af te maken is het ook mogelijk om deze data vervolgens te exporteren. Dit gaat erg makkelijk en kan naar een hoop verschillende systemen.

WooCommerce-rapporten

Action scheduler 3.0

De Action Scheduler is een onderdeel die al langere tijd in WooCommerce aanwezig. Toch zijn er nog aardig wat dingen aan veranderd die samen met de nieuwe WooCommerce 4.0 update worden geleverd.

WooCommerce gebruikers zullen nu erg veel waardevolle informatie voorgeschoteld krijgen waarmee zij zelf veel sneller een succesvolle en veilig webshop kunnen opzetten. 

Gebruikers zullen nu de geheel nieuwe onboarding-ervaring kunnen ervaren die hen zal helpen hun winkels veel sneller aan de praat te krijgen.

 • Meer WooCommerce 4.0-updates
 • Oplossingen voor het WooCommerce Blocks-pakket
 • Updates met betrekking tot Brexit en btw
 • Verbetering op het scherm om de bestelling te bewerken
 • Optimalisatie voor betaalprocessen

Minimale vereisten

Net als alle andere WordPress thema’s en plugins krijgt ook WooCommerce 4.0 een aantal minimale eisen. Voldoet jouw webshop niet aan deze eisen? Dan kun je op dit moment nog niet updaten naar WooCommerce 4.0. Je zult dan eerst de andere zaken moeten updaten voordat dit mogelijk. 

Dit zijn de minimale eisen om te kunnen updaten naar WooCommerce 4.0:

 • Minimaal WordPress 5.3
 • WooCommerce 3.6.0 of nieuwer
 • PHP versie 5.6.20 of nieuwer
 • MySQL versie 5.0 of nieuwer.
 

TIP: Maak altijd een backup voordat je updates uitvoert

WooCommerce 4.0: Wanneer is de update beschikbaar?

Wil jij aan de slag met WooCommerce 4.0? Dan heb ik goed nieuws voor je! WooCommerce rolt namelijk op 25 februari 2020 namelijk de beta versie van WooCommerce 4.0 uit. Je kunt er dus voor kiezen om deze vanaf dat moment te gebruiken.

Wacht jij liever even tot de echte release? Dan kun je op 10 maart 2020 WooCommerce op jouw webshop updaten naar WooCommerce 4.0.

TIP: Voor een webshop heb je speciale webhosting nodig. In deze blog ga ik dieper in op de speciale WooCommerce hosting die jouw webshop nog sneller maakt!

Kun jij zonder problemen updaten naar WooCommerce 4.0?

Over de hele wereld genieten al miljoenen WooCommerce gebruikers van de nieuwste update. Waarom zou jij jouw webshop niet aan toevoegen?

De nieuwe tools voor het dashboard en verbeterde webshopbeheer zullen elke webshop aanzienlijk verbeteren. Nu het WooCommerce admin gedeelte uitmaakt van de kern van deze plugin kun jij jouw volledige webshop erg makkelijk en efficiënt beheren. Daarnaast heb je ook nog de complexe en robuuste analyse tool die jou zeker zullen helpen bij het stimuleren van het aantal verkopen.

Vergeet niet om een back-up van uw winkel te maken voordat jij jouw webshop update naar WooCommerce 4.0. Heb jij problemen met het opzetten van jouw nieuwe en verbeterde WooCommerce webshop? Dan kan en wil ik jou daar zeker bij helpen! Neem in dit geval even contact met mij op.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant