Advertentie website maken | 2023 handleiding & inkomsten tips

Advertentie-website-maken
Inhoudsopgave

Een advertentie website maken die specifiek is gebaseerd op het verspreiden van reclame vergt strategische planning. Dit omvat het verkennen van websites die een gezonde hoeveelheid reclame weergeven en het uitvoeren van een analyse van de concurrentie. Door deze advertentie websites zorgvuldig te beoordelen kun je beter bepalen wat goed lijkt te werken en waarom. Ook is het creëren van een ruime variatie aan website content die consistente bezoekers trekt de sleutel tot het monetariseren van een website met reclame.

Kleine bedrijven kunnen tegenwoordig profiteren van de groei in online reclame met een verscheidenheid van inkomensverruimende strategieën. En door een advertentie website te maken kun jij hier fantastisch op inspelen. Met advertenties op je website kun je je inkomsten verhogen door het hosten van advertenties die aansluiten op een specifieke doelgroep. Deze doelgroepen zijn gericht op trefwoorden en locaties.

Maar hoe maak je een advertentie website of kun je advertenties op je website krijgen? In deze handleiding leg ik je uit hoe een advertentie website bouwen je inkomsten kan verruimen en kun je geheel kosteloos een handleiding downloaden zodat ook jij binnen de kortste keren kunt genieten van deze vorm van een passief inkomen.

Wat is een advertentie website?

Tijdens het surfen op het internet ben je vast weleens op een website terecht gekomen die bol lijkt te staan van allerlei uiteenlopende advertenties. Je bent er misschien terecht gekomen door te klikken op een linkje naar een interessant nieuwsartikel of weetje via een social media platform. De advertenties worden automatisch op een advertentie website geplaatst door middel van de advertentienetwerk tool van Google, genaamd AdSense.

Wanneer mensen naar een website komen en op een advertentie klikken, verdient Google geld aan de plaatsing van de advertentie, en betaalt vervolgens de website eigenaar een percentage van wat er is verdiend. De mensen die deze advertenties maken zijn marketeers die Google Ads gebruiken, en die besloten hebben om hun bereik uit te breiden buiten Google search in wat het Google Display Netwerk (GDN) genoemd wordt.

Het GDN is gewoon een netwerk van advertentie websites waarvan de eigenaren besloten hebben om hun sites te gelde te maken met behulp van Google AdSense. Google leest hun websites, zoekt uit waar ze over gaan, en richt zich dan tot de bezoekers van de website met relevante advertenties, die afkomstig zijn van de marketeers die AdWords gebruiken om hun advertenties te koppelen aan bepaalde sleutelwoorden.

Hoe kun jij zelf eenvoudig een advertentie website maken?

Om advertenties op je website te plaatsen moet je uiteraard (als je er nog geen hebt) eerst een eigen website maken, maar hoe maak je zelf een advertentie website. Hiervoor heb je een domeinnaam en hosting nodig, waarna je een website maker, een template of thema en handige plugins kunt gaan uitkiezen om je advertentie website te bouwen. Ik zal de vereiste stappen hieronder in detail belichten.

Hosting en domeinnaam aanschaffen

Snelle hosting en een domeinnaam aanschaffen zijn de eerste stap voor het realiseren van je eigen advertentie website. Hoe beter de prestaties van je advertentie website hoe groter de betrokkenheid van de bezoekers. Hoe meer je dus investeert in de snelheid en efficiëntie van de site, hoe groter je inkomsten zullen zijn.

Je hebt maar een paar seconden om de aandacht van het publiek te trekken voordat ze de site verlaten en nooit meer terugkomen. Dus als de site er lang over doet om te laden, kun je ervan gegarandeerd zijn dat gebruikers zullen vertrekken en de advertenties op je website onbekeken blijven. Door te kiezen voor een uitstekende hosting provider kun je dit gedeeltelijk al tegen gaan. Kwalitatieve hosting zoals van SiteGround, Hostinger en Cloud86 zorgen ervoor dat je website snel en altijd bereikbaar is. Klik hier om te erachter te komen waar je op moet letten bij het kiezen van de beste hosting provider.

Advertentie-website-maken-WordPress

Een website maker kiezen

Vanwege het enorme aanbod aan website makers, kan het selecteren van het juiste content management systeem (CMS) nogal een klus lijken. In de afgelopen jaren heb ik maar al te vaak de negatieve gevolgen gezien van het maken van de verkeerde keuze. De consequenties hiervan kunnen je namelijk nog jarenlang achtervolgen.

De eerste fout die veel mensen en organisaties maken bij het kiezen van een content management systeem is dat ze de lange termijn kosten van een goedkope oplossing over het hoofd zien, de hoeveelheid werk die ermee gepaard gaat om een goed content management systeem te beheren onderschatten, en vergeten hun eigen behoeften af te stemmen op de mogelijkheden van het CMS.

De meest populaire website makers van het moment zijn Wix, Phoenix en WordPress. Deze website makers hebben alle drie hun eigen voor- en nadelen, maar als je gaat voor een CMS dat je volledig in eigen beheer wil hebben en op lange termijn kunt aanpassen naar de veranderende behoeften van je advertentie website, komt WordPress uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Een advertentie website template of thema kiezen

Laten we één ding duidelijk stellen, je hoeft niet perse een professionele webdesigner te zijn of heel veel kennis van coderen te hebben om een simpele website te bouwen. Dat komt doordat de beste WordPress thema’s zoals Astra, Elementor en Divi ‘drag-and-drop’ tools gebruiken om het proces snel en relatief eenvoudig te maken. Het kiezen van een advertentie website thema dat het beste bij jou past komt neer op je individuele behoeften en kennis van codering en design. Echter kun je met bovengenoemde thema’s zonder al te veel technische kennis aan de slag.

Website-sneller-maken-astra-pro-theme

Handige plug-ins installeren op jouw advertentie website

Nadat je WordPress en jouw gekozen advertentie website template hebt geïnstalleerd, is het tijd om wat handige plugins toe te voegen. Dit zijn enkele ‘must have addons’ en hun toegevoegde waarde voor jouw advertentie website:

  • Yoast SEO: Yoast SEO plugin is de meest favoriete plugin van miljoenen mensen; het heeft meer dan 1 miljoen actieve installs. Het helpt om je website te optimaliseren voor de zoekmachines, ten einde meer verkeer te genereren. De inhoudsanalyse helpt je om de keyword dichtheid, titel, meta beschrijving, gerichte zoekwoorden, en nog veel meer te kunnen bepalen. Met Yoast SEO heb je een van de beste SEO wapens in handen voor jouw advertentie website.
  • Akismet: Wist je dat populaire WordPress websites maar liefst 85 spam reacties kunnen krijgen op elke 100 comments? Dat is maar liefst 85%, wat betekent dat slechts 15 reacties legitiem en relevant zijn. Het probleem is echter dat het modereren van reacties veel tijd en moeite kost. En wanneer je bijvoorbeeld meerdere sites moet beheren, neemt dit exponentieel toe. Dit betekent dat je uren bezig bent met het handmatig filteren van spam-comments en dit zijn uren die je beter kunt gebruiken voor het runnen van je bedrijf. En dit is waar de Akismet plugin in het spel komt. Met Akismet kun je automatisch reacties op spam controleren en spam reacties filteren voordat ze op een site verschijnen.
  • Ads Pro Plugin: Ads Pro is een WordPress plugin die een verscheidenheid aan opties biedt om je advertenties te creëren en te beheren. Het automatiseert de processen en is minder foutgevoelig. Dit kan een enorme tijdsbesparing zijn. Bovendien krijg je sjablonen wanneer je ze gebruikt in combinatie met andere functies. En dit is wat jenodig hebt voor back-end beheerfuncties. Kortom, jij hebt de volledige controle over hoe de advertenties worden weergegeven.

Hoe kun jij advertenties op je website krijgen?

Google AdSense is een programma voor eigenaren van websites dat het mogelijk maakt advertenties te publiceren en een deel van de opbrengst daarvan te krijgen. Website eigenaren van advertentie websites nemen de geïndividualiseerde HTML-code van Google op in hun website. Deze HTML-code verwijst naar de servers van Google, die automatisch de geschikte advertenties selecteren, afhankelijk van de website en het door de eigenaar gekozen formaat. Om advertenties op je website te plaatsen zul je deze belangrijke stappen moeten volgen voordat je kunt beginnen met verdienen.

1. Aanmelden bij Adsense

Google eist dat iedereen die wil deelnemen aan het AdSense-programma een website heeft, en controleert ook de websites van alle deelnemers om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de richtlijnen die door Google zijn opgesteld. Websites die deelnemen aan het AdSense-programma moeten voldoen aan de acceptatiecriteria die Google heeft opgesteld, waaronder gebruiksgemak. Ook kun je niet alle advertenties op je website plaatsen (zoals pornografie en gewelddadige inhoud).

Websites mogen geen verkeer ontvangen van pay-per-click programma’s en ze mogen geen spam mail versturen. Adverteerders van het Google AdSense-programma moeten er ook voor zorgen dat hun pagina’s voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen voor landingspagina’s van Google.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom een ieder die deelnemer is van het AdSense-programma een advertentie website moet bouwen: Google moet de website kunnen analyseren op trefwoorden, die worden gebruikt om de advertenties op de website te veilen, en Google moet kunnen nagaan of de website voldoet aan de servicevoorwaarden.

2. Juiste WordPress thema kiezen

Elke WordPress website heeft een WordPress thema nodig – het is een basisvereiste van het platform. Als we het met kleding vergelijken, zou het niet hebben van een thema hetzelfde zijn als over straat lopen zonder kleren. Eigenlijk zal je site niet kunnen werken als je geen thema geïnstalleerd is en dat is de reden waarom WordPress wordt geleverd met een standaard thema om mee te beginnen.

Om je advertentie website te bouwen is het beste WordPress thema er een die genoeg ruimte voor het plaatsen van advertenties. Kies dus voor een minimalistisch thema met veel open plekken zodat je website er niet te druk uit zal zien. Het Elementor thema is heel geschikt voor het maken van een advertentie website omdat je hiermee zelf kunt bepalen welke plekken je benut en welke formaten je advertenties mogen hebben.

3. Veel bezoekers krijgen voor veel inkomsten

Zorg ervoor dat je advertentie website of blog responsive (schaalbaar) is en mobielvriendelijk is. Het aantal mensen dat mobiele apparaten gebruikt is enorm hoog. Zorg er ook voor dat je responsieve advertenties gebruikt, zodat Google de juiste advertentieformaten kan sturen naar de mobiele apparaten die je site bekijken. Als je advertenties ruimtes en ontwerpen dienovereenkomstig goed presteren, dan kan Google Adsense een zeer lucratieve onderneming voor je zijn. Je dient uiteraard ook zorg te dragen voor een uitstekende website laadsnelheid en goede vindbaarheid in Google.

Advertentie-website-beginnen

Wat kost het maken van een advertentie (WordPress) website?

Het maken van een goede advertentie website brengt natuurlijk kosten met zich mee. Ik snap daarom dat jij je afvraagt hoeveel het maken van een advertentie website precies gaat kosten. Hieronder zal ik daar daarom dieper op in gaan.

Allereerst heb je natuurlijk hosting nodig(als je dit nog niet hebt). De kosten hiervoor verschillen sterk, maar reken op zo’n €50 tot €100 euro per jaar. Deze prijzen kunnen nog hoger oplopen wanneer je kiest voor Cloud hosting of Dedicated server hosting, maar dat heb je in dit geval niet direct nodig. 

Naast hosting heb je een WordPress thema of template nodig. De kosten hiervoor bedragen zo’n €50 tot €100 euro afhankelijk van het thema en de licentie die jij kiest.

Het aanmelden bij Google Adsense om advertenties op jouw website te krijgen is volledig gratis. Hier hoef jij dus geen kosten voor te maken.

Kosten-advertentie-website-maken

Is het ook mogelijk om gratis een advertentiesite te beginnen?

Nu jij weet met welke kosten jij ongeveer rekening moet houden bij het maken van jouw eigen advertentie website zal jij misschien wel benieuwd zijn of het ook mogelijk is om gratis een advertentie website te maken. 

Gratis een advertentie website maken is wel mogelijk door gebruik te maken van gratis website makers. Dit heeft echter als nare bijkomstigheid dat je website veelal sloom en niet mobiel- of zoekmachine vriendelijk is. Dit zal op zijn beurt weer het verkeer beïnvloeden, waardoor de website weinig tot geen winst oplevert, aangezien veel bezoekers genereren de belangrijkste vereiste is voor een winstgevende advertentie website. De negatieve aspecten van gratis een advertentie website maken wegen daarom niet op tegen de voordelen.

Conclusie: Hoe kun jij jouw eigen advertentie website maken?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van deze blog is het tijd voor een conclusie, want kun jij nu zelf jouw eigen advertentie website maken? 

Te veel uitgeven om een advertentie website te maken is al snel gebeurd en het kan leiden tot de ondergang van je website, zelfs voordat je bent begonnen. Daarom is het belangrijk om binnen je budget te blijven. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

  • Begin met het uitkiezen van een goede webhost.
  • Kies voor een WordPress thema dat past bij jouw behoeften.
  • Optimaliseer je website voor een geweldige gebruikerservaring. Hoe klein je website ook is, zorg ervoor dat hij snel en soepel werkt op alle apparaten.
  • Download mijn gratis e-book waarin ik je uitleg hoe je stap voor stap je eigen advertentie website kunt maken
 

Wil je liever proberen een gratis advertentie website te maken, maar heb je toch nog twijfels? Download dan zeker mijn e-book waarin ik jou stap voor stap uitleg hoe jij zelf jouw eigen website kunt maken!

Advertentie website maken - Veelgestelde vragen

Ja, je kunt eenvoudig zelf een eigen advertentie website maken. Hiervoor heb je in principe geen technische kennis nodig. In dit artikel leg ik jou precies uit hoe dit moet!

Ja, je kunt een advertentie website maken met WordPress. Het is hiervoor alleen wel belangrijk om te kiezen voor een geschikt thema. In dit artikel vertel ik jou welke thema’s geschikt zijn!

Hoeveel je kunt verdienen met een advertentie website is afhankelijk afhankelijk van het aantal bezoekers dat jij op jouw website krijgt. Vaak krijg je namelijk betaald per vertoning of per klik.

Of je advertenties kunt toevoegen aan jouw huidige website is afhankelijk van de advertentieruimte die jouw thema heeft. In dit artikel vertel ik je daar meer over.

Ja, je kunt technisch gezien gratis een advertentie website maken. Je zult dan alleen wel veel zelf moeten doen, want in dit geval komen er best wat technische punten bij kijken.

Hoeveel het kost om een advertentie website te maken is afhankelijk van wat jij allemaal gaat gebruiken. Denk aan de hosting, het thema en je eigen tijd. De kosten voor een thema en hosting beginnen bij zo’n €50 euro en kunnen oplopen tot €100 to €200 euro.

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Binnen 2 uur eenvoudig jouw eigen droom website maken?

Ben je op zoek naar een methode om zonder technische kennis je eigen WordPress website te maken? In deze WordPress handleiding leg ik je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen!

Via deze handleiding kun je tot 55% korting krijgen op webhosting!

Handleiding-website-maken-ebook