Daisycon ervaringen: Zijn ze betrouwbaar of wordt je opgelicht?

Samenvatting: Daisycon is een van de grootste, bekendste en betrouwbaarste affiliate netwerken binnen Nederland, België en Duitsland. Dit is niet heel raar, want Daisycon heeft gigantisch campagnes uit allemaal verschillende markten. Er is daarom voor iedere affiliate marketeer wel een geschikte campagne te vinden. Verder is het dashboard erg overzichtelijk en kun je goed zien wat je al hebt verdient.

Al overtuigd? Je kunt je via de gele knop tijdelijk gratis aanmelden! Nog niet overtuigd? Dan raad ik je zeker aan om deze Daisycon Review eens te lezen. Deze bevat ook veel Daisycon Ervaringen.

daisycon

Wees snel, verloopt bijna!

Gebruiksvriendelijkheid

4.8/5

Klantenservice

4.9/5

Snelheid

4.6/5

Prijs

4.9/5
Inhoudsopgave

Wat is Daisycon

Wanneer je je aan het oriënteren bent op affiliate marketing ben je de term affiliate netwerk vast vaak tegen gekomen. Een affiliate netwerk is de schakel tussen de affiliate(jij) en de adverteerder(de eigenaar van het product). Het affiliate netwerk zorgt ervoor dat de adverteerder niet zelf op zoek hoeft naar mensen die zijn product willen promoten en de affiliate hoeft niet achter zijn geld aan. Deze zaken worden namelijk allemaal geregeld door het netwerk. Daisycon is een van de grootste affiliate netwerken in nederland waar je terecht als adverteerder en affiliate. Op het moment kun je bij Daisycon zelfs meer dan 1.000 producten promoten! Wij delen in dit artikel onze daisycon ervaringen.

Ga je Daisycon gebruik als affiliate of adverteerder

Bij Daisycon kun je je op twee manieren aanmelden. Het is hierbij erg belangrijk dat je de juiste manier kiest om latere problemen te voorkomen. Je kunt je namelijk aanmelden als adverteerder of affiliate.

Als eerst behandelen we de adverteerder. De adverteerder is de eigenaar van het product die via een affiliate netwerk zijn marketing wil uitbesteden. Het voordeel van op deze manier je marketing uitbesteden is dat je product direct aan de goede doelgroep wordt gepromoot of aangeraden. Wanneer je gaat adverteren of tv, in de krant of social media zullen er altijd mensen zijn die niks met jouw product of niche hebben. Dit probleem ga je met affiliate marketing niet hebben, omdat jouw product gepromoot gaat worden door website en social media kanalen die in grote delen dezelfde doelgroep hebben als die van jou. Een ander groot voordeel van affiliate marketing voor de adverteerder is dat de kosten ‘performance based’ zijn. Dit betekent dat je alleen hoeft te betalen als er ook daadwerkelijk een product of dienst wordt verkocht. 

Het is ook mogelijk om je bij Daisycon aan te melden als affiliate. Als affiliate heb je zelf geen product, maar wil je juist geld verdienen door andermans producten te promoten. Dit is bijvoorbeeld erg interessant wanneer je al een groot bereik hebt met je website of social media kanaal, maar het is ook erg interessant om hier met een frisse start mee te beginnen en alles zelf op te starten. Zelf ben ik ook met niets begonnen. Ik vond het proces zo leuk, motiverend en leerzaam dat ik maar door blijf gaan. En moet je eens zien wat het op lange termijn oplevert. Het grote voordeel van Daisycon is dat je je gratis kunt aanmelden en een erg overzichtelijk systeem krijgt, waar je alles makkelijk kunt bijhouden. Je hoeft niet bang te zijn dat de producten die je promoot niet echt zijn of helemaal niet goed. Hier controleert Daisycon namelijk goed op.

Hoe werkt Daisycon

Als affiliate kun je bij Daisycon gratis aanmelden en vervolgens de onderstaande stappen volgen, om de installatie van je account direct te voltooien. Na het voltooien van je Daisycon account kun je direct aan de slag met het bouwen van je website.

Account aanmaken

De eerste stap is het aanmaken van een account bij Daisycon. Nu je op de website van Daisycon bent zul je rechts onder de afbeelding een blauwe knop zien met de tekst “Aanmelden”. Je zult nu een scherm zien waar je een naam, e-mailadres en wachtwoord moet invullen. Vervolgens klik je op “Registreren”. Nadat je op deze knop hebt gedrukt wordt er een bevestigingsmailtje naar het door jou opgeven e-mailadres gestuurd. Het is belangrijk om dit mailtje te openen en je account te activeren. Na het activeren van je account kun je verder na de volgende stap: “Account koppelen”.

aanmelden-bij-daisycon

Account koppelen & Media laten goedkeuren

Nu je account is geactiveerd moeten we het Daisycon account koppelen aan de login. We kunnen hiermee starten door op de knop “Creëer account” te klikken. Het is nu de bedoeling dat je hier de gegevens invult waar om wordt gevraagd. Hierna kunnen we doorgaan met het invullen van de gegevens van de media die je gebruikt. De media gegevens heeft Daisycon nodig om te controleren of jouw website aansluit bij de doelgroep die de adverteerder wil bereiken en of jouw website wel voldoet aan de gestelde eisen. In de meeste gevallen wordt je website goedgekeurd. Wanneer dit niet gebeurd kun je contact opnemen met Daisycon en heb je de volgende dag antwoord met wat je moet veranderen.

daisycon-account-aanmken

Campagnes zoeken & Promoten

Nu je account is gekoppeld zul je het dashboard van Daisycon zien. Je zult linksboven in het dashboard een grafiek zien met statistieken. In deze grafiek kun je zien hoeveel mensen er op je linkjes hebben geklikt, of je commissies hebt verdiend en of deze goedgekeurd of afgekeurd is. Onder deze grafiek staat een kopje met “Nieuws”. Hier komen bepaalde producten te staan die nu een aanbieding hebben of waarvan de commissie per verkoop is verhoogt. Het is dus handig om het nieuws goed in de gaten te houden, want er kunnen product tussen staan die jij promoot. Aan de linkerkant van het dashboard vind je het menu. Hier kun je zoeken naar nieuwe campagnes, je transacties zien en contact opnemen met Daisycon.

Daisycon campagnes ervaringen

Je kunt de daisycon campagnes bekijken door bij het menu aan de linkerkant op Campagnes te klikken. Je krijgt nu een hele lijst te zien met de campagnes van Daisycon. Je kunt in deze tabel onder andere de naam van de campagne vinden, de vergoeding en wat de score van het product is. Wanneer een campagne een slechte score heeft betekent dit niet dat het product slecht is, maar dat het product niet zo populair is. Dit kan te maken hebben dat het product, maar een kleine doelgroep heeft of dat de campagne pas net is gestart. Wanneer een campagne aansluit bij jouw website, maar het product heeft een lage score is dit dus geen probleem. Je krijgt de hoogste commissies voor energiecontracten en verzekering. Je zult direct denken laat ik deze gaan promoten, dan kan ik veel verdienen. Houdt er rekening mee dat dit hele concurrerende niches zijn en je hier als beginner heel lastig geld mee kunt gaan verdienen. Onthoud dat vele kleine commissies, vaak tot meer lijden dan één grote.

Daisycon-campagnes

Daisycon vergelijkers

De vergelijkers van daisycon zijn erg handig wanneer je verschillende producten of abonnementen met elkaar wil gaan vergelijken. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken wanneer je telefoonabonnementen gaat vergelijken. Wanneer je gebruik maakt van een vergelijker van de bezoeker gelijk zien waar dit abonnement het goedkoopst is. Zodra hij het abonnement heeft besteld krijg jij natuurlijk je commissie. Ook voor vakanties, autoverzekeringen, zorgverzekeringen, uitvaartverzekeringen en energiepakketten zijn deze vergelijkers erg handig. 

Je kunt deze vergelijkers erg makkelijk gebruiken door de code van daisycon te plaatsen op je (wordpress)website.

Daisycon Ervaringen Klantenservice

Zoals we hierboven al even hebben besproken heeft daisycon veel werk gestopt in een gebruiksvriendelijk systeem. Dit kun je overal zien. Zo is er een heel duidelijk en overzichtelijk dashboard waar je eigenlijk alle belangrijke informatie makkelijk en snel kunt zien.  Wanneer je op zoek bent naar een campagne die aansluit bij jouw doelgroep. Kun je makkelijk filteren op de bepaalde niche of producten. In vergelijking met andere affiliate netwerken staat daisycon hier zeker mee in de top.

En dan nog even de klantenservice, want het is natuurlijk ook erg handig dat je met vragen direct terecht kunt. Je kunt snel contact opnemen met de klantenservice van Daisycon door in het menu te klikken op “Support”. Vervolgens kun je een ticket aanmaken met je probleem en heb je binnen 24 uur(op werkdagen) antwoord. We kunnen er dus kort over zijn. De klantenservice van Daisycon is zeer goed!

Daisycon-klantenservice

Hoe wordt je uitbetaald

Wanneer je met Daisycon je eerste commissies hebt verdient en deze zijn goedgekeurd kun je ze laten uitbetalen. Je hebt bij Daisycon drie manieren om je commissies te laten uitbetalen. Namelijk via Bank, Paypal of Bitcoin. Zelf maak ik eigenlijk alleen maar gebruik van bank, omdat dit makkelijker is met de boekhouding, maar het is tof dat het kan met Bitcoin! Dit is dus goed geregeld uit mijn Daisycon ervaringen.

Dit zijn mijn Daisycon ervaringen

Ik ben inmiddels al meer dan één jaar lid bij Daisycon. In deze tijd heb ik al veel verdiend en vaak contact gehad met de klantenservice. Vaak moet je wel even wachten op een reactie, maar de kwaliteit is wel echt super. Ik heb zelf nog nooit een slecht gevoel gehad met deze partij. Het is daarom zeker aan te raden om nu een gratis account aan te maken.

Daisycon Review Conclusie: Zijn ze betrouwbaar en moet jij aanmelden?

Nu we deze Daisycon review hebben afgerond is het tijd voor een conclusie, want is dit nou het beste affiliate netwerken en moet jij je hier aanmelden?

Ik heb zelf erg goede ervaringen met Daisycon. Het netwerk is erg uitgebreid, er zijn campagnes voor iedereen, de commissies verschillen per affiliate maar ze zijn bijna altijd erg goed. Daarnaast beschikt Daisycon over een goede klantenservice die jou klantvriendelijk helpen als er een probleem is.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

daisycon
4.8/5