Zelf een Online Cursus Maken? Dat kan zonder technische kennis!

Zelf-een-online-cursus-maken

Wil jij zelf een online cursus maken? Dan heb je een hele goede keuze gemaakt, want door middel van online training voeg jij een super waardevolle functionaliteit aan jouw onderneming toe. Door een online cursus aan jouw onderneming toe te voegen kun jij meer mensen helpen zonder hier veel meer tijd in te stoppen. Daarnaast bouw jij ook een passieve inkomstenbron op waarmee jij ook geld gaat verdienen als jij niet aan het werk bent!

Het maken van een online cursus klinkt misschien heel lastig, maar dat is het totaal niet. Uiteraard heb je wel de juiste software en tools nodig, want anders maak jij het jezelf onnodig lastig. In deze blog ga ik je daarom de volgende zaken uitleggen:

 • Waarom iedere onderneming een eigen online cursus moet gaan maken
 • Hoe een online cursus jou meer financiële vrijheid kan opleveren
 • Waar je op moet letten voordat je zelf een online cursus gaat opzetten
 • Welke systemen jij kunt gebruiken om zelf een online cursus te bouwen
 • Waar je op moeten als jij zelf een online training wilt gaan maken
 • Wat het maken van een online cursus ongeveer gaat kosten

Waarom zou je zelf een online cursus willen maken?

Voordat jij zomaar begint met het opzetten van jouw eigen online cursus is het handig om eerst antwoord te hebben op de volgende vraag: “Waarom zou jij zelf een online cursus willen maken?”

Dit is een super belangrijke vraag, want niet voor iedere ondernemer of onderneming is een online cursus een super goede toevoeging. Daarnaast moet jij er ook echt van overtuigd zijn dat jij de mensen echt wat kunt leren, want als jij ze niks kunt leren zullen ze jouw cursus ook echt niet gaan kopen. 

Een groot voordeel van het toevoegen van een online cursus/training aan jouw onderneming is dat het schaalbaar en passief is. Zodra de cursus namelijk eenmaal staat hoef jij er zelf namelijk maar weinig meer aan te doen. De bezoekers komen namelijk bij jouw cursus en als ze deze willen volgen kunnen ze hem kopen. Zodra de cursus gekocht is krijgen ze automatisch toegang en kunnen ze de cursus zelf gaan volgen. Jij hoeft dus niet voor elk nieuw lid zelf een handeling uit te voeren en laat dat nou net de kracht zijn van een online cursus/training. 

Later in deze blog zal ik het nog wat dieper ingaan op de financiële voordelen van een online cursus. Naast de financiële voordelen is er ook nog een ander voordeel en dat zal bij de meeste ondernemers op de eerste plaats staan. Doordat jij de mensen niet meer of in mindere mate persoonlijk hoeft te helpen kun jij veel meer mensen helpen. Als ondernemers draait het namelijk om het helpen van mensen of ondernemingen en het is daarom erg fijn dat dat door middel van een online cursus op zo’n grote schaal kan.

Als laatste kun jij een online cursus/training ook inzetten als online marketing methode. Er zijn veel ondernemingen die deze methode toepassen en ik zal je daarom even uitleggen hoe die precies werkt. Vaak kun jij de cursus/training van deze ondernemingen gratis volgen wanneer jij jouw e-mailadres achterlaat. Doordat de ondernemers vervolgens weet jij dat geïnteresseerd bent in zijn producten of diensten kan jij jou gaan benaderen. Vervolgens is het zijn plan om jou om te zetten tot klant of in ieder geval in contact te blijven met zijn doelgroep. Dit is een super waardevolle techniek die jij ook voor jouw onderneming zal kunnen gebruiken.

Maatos-resultaten

Waarom is het aanbieden van een online cursus het beste verdienmodel?

Zoals ik je net ook al aangaf is een online cursus een super waardevolle toevoeging aan jouw onderneming. Niet alleen omdat je meer mensen kunt helpen, maar ook omdat het een volledig passieve inkomstenbron is die je eigenlijk oneindig kunt opschalen.

Veel ondernemers zijn erg druk met hun bedrijf, houden weinig tijd over en hoeven daarbij niet eens heel veel te verdienen. Dit hoeft geen nadeel te zijn, want een ondernemer doet ook daadwerkelijk iets dat hij leuk vind en waarbij zijn passie ligt. Uiteraard is dit super goed, maar ik kan mij zo voorstellen dat iedere ondernemer liever net wat meer verdiend en/of net wat meer tijd overhoudt om andere leuke dingen te doen. Dit klinkt misschien als niet reëel of haalbaar, maar dat is het zeker wel!

Het bouwen van een online cursus is erg makkelijk en je hebt er geen technische kennis voor nodig wanneer je gebruik maakt van de juiste tools. Door vervolgens deze cursus live te zetten zullen er bezoekers op jouw website komen. Deze kun jij vervolgens weer doorsturen naar jouw cursus. Wanneer jouw bezoekers deze cursus vervolgens willen volgen kunnen zij deze kopen. Vervolgens zullen ze automatisch toegang krijgen tot de cursus en kunnen ze de lessen gaan volgen. Zelf heb jij hier als ondernemer geen omkijken meer naar. Ook als jij niet werkt is jouw website namelijk online en kunnen mensen jouw cursus/training volgen. Dit betekent daarom ook dat jij niet per se hoeft te werken om geld te verdienen en dat maakt een online cursus zo super krachtig!

Zelf een online cursus/training maken? Dit moet je weten voordat je begint

Het bouwen van een online cursus/training hoeft niet lastig te zijn, maar je moet dan wel gebruik maken van de juiste tools. Later in deze blog zal ik je daar meer over vertellen, maar eerst nog even wat anders. 

Het toevoegen van een online leeromgeving aan jouw onderneming klinkt nu een beetje als super makkelijk en goud geld verdienen. Dit is helaas ook niet helemaal waar. Tuurlijk kun je er veel geld mee verdienen, maar aan het begin is dat nog niet erg realistisch. Wel zijn er een aantal zaken super belangrijk om sneller een succes van jouw online cursus/training te maken. Ik zal daarom nu even een aantal zaken met je doorlopen jij voor jezelf op orde moet hebben voordat jij kunt beginnen met het opzetten van een eigen leeromgeving.

Wat kun jij goed en/of is jouw passie

Er zijn een aantal zaken super belangrijk voordat jij begint met het zelf opzetten van een online cursus of training, maar deze blijft toch echt veruit het belangrijkste.

Het is namelijk belangrijk dat jij een cursus gaat maken over jouw passie of iets anders waar jij goed in bent. Daarom is het voor de meeste ondernemers het handigst om iets te kiezen wat ze op dit moment ook al doen, maar dan offline. Je hebt dan namelijk al een doelgroep die jij aanspreekt via jouw website, social media of offline. Door een cursus te ontwikkelen die bij hierbij aansluit heb jij direct een doelgroep die hier interesse in zou kunnen hebben. Ik zal even een aantal voorbeelden geven.

 • Je bent een tuinman die meer mensen wilt gaan helpen of zijn inkomsten een boost wilt geven. Het is dan handig om bijvoorbeeld een online cursus op te zetten waarin jij mensen leert hoe zij zelf simpel hun tuin bij kunnen houden. Jij haalt dan al inkomsten uit de verkoop van de cursus, maar je kunt ook nog affiliate marketing toepassen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door producten te promoten die mensen kunnen gebruiken in hun tuin. Denk aan grasmaaiers, heggenscharen, bosmaaiers en blijf zo maar doorgaan. Voor elk persoon die vervolgens via jouw affiliate link een product koopt ontvang jij een commissie!
 • Je bent een muzikant die gitaarles geeft. Een nadeel van het geven van gitaarles is dat je mensen individueel moet helpen of in kleine groepjes. Hierdoor kan de muzikant niet zoveel mensen helpen als hij zelf zal willen. Door een online cursus/training te bouwen kunnen mensen zijn cursus ook online volgen waardoor de muzikant veel meer mensen kan helpen. Ook hierbij zou hij weer affiliate marketing kunnen toepassen door bijvoorbeeld gitaren aan te raden.

Kun jij dit mensen leren/cursus opdelen

Als jij eenmaal een geschikte passie hebt gevonden is het belangrijk om jezelf de volgende vragen te stellen: “Kan ik dit mensen online leren & uit welke onderdelen moet de cursus hiervoor bestaan?”

De meeste dingen kun je mensen online wel leren, maar toch is het goed om dit even na te gaan. Ook is het belangrijk dat jij zelf echt over de nodige kennis van dit onderwerp beschikt. De cursisten gaan jou namelijk zien als professional/autoriteit. Ze verwachten dan dus ook echt dat ze wat leren en dat moet jij ook waar gaan maken.

Kun jij de mensen online wat leren? Dan is het vervolgens belangrijk om jouw cursus te gaan indelen. Wat wil je ze namelijk leren? Hier komt een groot onderwerp uit, maar die kun je weer opdelen in allemaal kleinere onderdelen. Door dit te doen, maar je het voor jezelf erg overzichtelijk en kan de cursist ook precies zien wat hij in jouw online cursus kan gaan leren.

Welke software kun jij het beste gebruiken

Als laatste is het ook nog erg belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de verschillende systemen die jij kunt gebruiken. Er zijn namelijk veel systemen die gebruikt kunnen worden voor het maken van een Learning Management System(LMS), maar ze zijn lang niet allemaal even goed. 

Het is daarom slim om de vorige stap hierbij te pakken en te kijken wat je allemaal nodig zult hebben. Ook kun je een beetje na gaan denken over functionaliteiten die jij zou willen gebruiken in jouw cursus. Door dit te doen kun jij namelijk het beste beslissen welk LMS systeem jij het beste kunt gebruiken voor het opzetten van jouw eigen online cursus.

Met welke systemen kun jij zelf een online cursus maken?

Net heb ik je verteld wat je moet voordat jij begint met het zelf maken van een online cursus. De meeste stappen hiervan zijn duidelijk en simpel, maar ik kan mij zo voorstellen dat je bij de laatste vast loopt. Hier moet je namelijk een software gaan kiezen en aangezien er zoveel verschillende systemen zijn gaat dit een lastige klus worden. Al helemaal wanneer je zelf geen kennis hebt op dit gebied en dus eigenlijk niet weet waar je precies op moet letten.

Aangezien ik hier wat meer kennis over heb dan jij wil ik je hierbij helpen. Ik zal daarom hieronder de verschillende manieren bespreken om een online cursus/training te maken en behandelen welke software jij hier het beste voor kunt gebruiken.

Zelf een online cursus maken met WordPress(Learndash)

Een online cursus/training maken kan uiteraard met WordPress. Waarschijnlijk ken jij dit systeem al wel, want hiermee worden de meeste websites en webshops gebouwd. WordPress is een super fijn systeem om mee te werken, je hebt er geen technische kennis voor nodig en je kunt echt precies maken wat jij zelf in gedachten had. 

Er zijn daarom veel systemen die jij kunt gebruiken om WordPress naar jouw wens te maken. Om een cursus te maken kan ik je aanraden om gebruik te maken van LearnDash. Learndash is een erg populair Learning Management System(LMS) dat wordt gebruikt door super bekende en grote organisaties wereldwijd. 

LeanDash is een WordPress plugin die jij aan jouw website kunt toevoegen. Vervolgens zorgt deze plugin ervoor dat er een functionaliteit aan jouw website wordt toegevoegd waarmee jij een cursus kunt bouwen. Dit werkt allemaal erg makkelijk en je hebt er geen technische kennis voor nodig. Voor de meeste zal het LearnDash LMS systeem daarom een van de beste keuzes zijn.

LearnDash-WordPress-Review

Zelf een online cursus maken met Huddle

Het tweede systeem dat je kunt gebruiken voor het bouwen van een online cursus/training is Huddle. Persoonlijk ben ik een groot fan van deze tool en zal ik jou deze daarom ook als eerste aanraden. Huddle is namelijk niet zomaar een LMS systeem, maar een systeem dat ten eerste nederlands is en ten tweede gebouwd is door online marketing experts!

Huddle is gebouwd door de Internet Marketing Unie en die zijn al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in online marketing. Dit doen zij vooral door het delen van juiste waardevolle informatie die jij vervolgens zelf kunt toepassen, maar toch was er vraag naar producten. Daarom zijn ze gekomen met specifieke producten die positief bijdragen aan jouw onderneming. Zo heb je Huddle voor het bouwen van een online cursus, phoenix voor het bouwen van een website en plug & pay voor het maken van betaalpagina’s en affiliate marketing.

Huddle is super makkelijk in gebruik, je hebt er geen technische kennis voor nodig, beschikt over de nodige functionaliteiten en werkt gewoon super fijn. Bij de Internet Marketing Unie hebben ze er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat dit het beste LMS systeem is dat jij kunt gebruiken. En naar mijn mening en ervaringen is ze dat zeker gelukt!

Wat-is-The-Huddle

Zelf een online cursus maken met Maatos

Naast LearnDash en Huddle is ook Maatos een erg populair LMS systeem dat jij kunt gebruiken voor het bouwen van een online cursus of training. Ook deze tool staat voor mij hoog op de ranglijst, omdat het net als Huddle een nederlands product is en dat betekent snelle en goede klantenservice! 

Maatos is gebouwd om het bouwen van een online leeromgeving voor ondernemers makkelijk en overzichtelijk te houden. Zo heb je er geen technische kennis voor nodig en kun je er alle kanten mee op. Sterker nog je kunt zelfs gebruik maken van vooraf gemaakte templates waardoor het bouwen van een cursus/training nog veel makkelijker wordt. 

Wanneer jij gebruik gaat maken van Maatos heb jij de volledige controle over jouw volledige leeromgeving en kun jij alles zien. Denk de statistieken van de cursus zelf, maar ook een volledig beheer van de cursisten. Dit is wel zo handig wanneer jij de cursisten daadwerkelijk wilt helpen of om jouw cursus te verbeteren. Over deze functionaliteit beschikken de andere LMS systemen die ik hierboven besprak trouwens ook.

Maatos-review

Zelf een online cursus maken met Teachable

Het laatste systeem dat je kunt gebruiken voor het bouwen van een online leeromgeving is Teachable. Waarschijnlijk ken jij deze al wel, want dit is wereldwijd een van de bekendste. Toch is ook dit niet mijn favoriet, omdat de ervaringen van gebruikers erg wisselen. Zo zegt de ene gebruiker dat de tool super goed werkt terwijl de andere juist met alleen maar problemen zit. Daarbij is het ook geen Nederlandse tool wat betekent dat je vaak relatief lang zal moeten wachten op een reactie.

Aangezien Teachable erg vergelijkbaar is met Maatos en Huddle zal ik je eerder aanraden om een van deze systemen te gebruiken. Deze worden namelijk beter beoordeeld door huidige gebruikers en beschikken over een nederlandse support. Je zal daarom veel sneller en makkelijker in contact kunnen komen met deze klantenservice.

Laten we wel voorop stellen dat Teachable zeker geen slecht LMS systeem is, maar in vergelijking met de andere systemen die wij net hebben besproken is het toch de minst geschikte keuze.

zelf-een-online-cursus-maken

Waar moet je op letten als jij zelf een online cursus wilt maken

Ik heb je inmiddels al erg veel nuttige informatie gegeven waarmee jij zelf een online cursus/training kunt gaan maken. Toch heb ik ook nog een aantal andere zaken te bespreken die je zeker niet mag vergeten wanneer jij begint met het opzetten van jouw eigen online cursus.

Als jij al deze tips toepast zal jij veel meer succes met jouw cursus/training gaan behalen. Laten we daarom maar snel beginnen, want dan kun jij ook eerder beginnen met het opzetten van jouw eigen online training!

Maak het jezelf niet te lastig

Het eerste punt waar je op moet letten is dat je het jezelf niet te lastig gaat maken. Je denkt nu misschien: “Tuurlijk ga ik het mezelf niet lastig maken!”, maar ik kan je nu al garanderen dat ook jij het jezelf onnodig lastig gaat maken.

Het begint veelal bij de website software die gebruikt wordt. De meeste ondernemers zoeken namelijk altijd naar gratis of goedkope software. Ik zal je dit zelf sowieso al niet aanraden, omdat deze software vol zitten met problemen. Zo zul je hier veel technische kennis voor nodig hebben, werkt het allemaal veel minder soepel, is het niet geoptimaliseerd voor Google en zo hebben deze gratis systemen nog een hele hoop andere problemen. Ook de klantenservice is bij deze partijen vaak erg slecht. Door de kiezen voor een gratis of erg goedkoop LMS systeem maak jij het voor jezelf al onnodig lastig.

Zoals ik je eerder in deze blog al aangaf is het gebruik van goede software belangrijk. Niet alleen jij zal hier profijt van hebben, maar ook de cursisten die merken dat het systeem veel makkelijker en soepeler werkt. Daarbij zijn deze software programma’s ook nog eens beter geoptimaliseerd voor Google waardoor meer bezoekers jouw cursus zullen zien en ook meer mensen deze zullen kopen. Goede software is daarom echt een must!

Plaats de cursus op een subdomein

Het tweede punt is ook super belangrijk en je moet hier daarom ook goed op letten. Waarschijnlijk heb jij op dit moment al een domeinnaam waar een website op staat. Je kunt er dan voor kiezen om gebruik te maken van LearnDash om een cursus aan jouw website toe te voegen, maar dit zal ik je afraden.

Jouw website wordt waarschijnlijk namelijk al gevonden in Google. Wanneer jij vervolgens zo’n grote functionaliteit aan jouw website toevoegt wordt hij veel zwaarder, slomer en minder goed leesbaar voor Google. Je zult hiermee dus veel negatieve gevolgen gaan hebben, maar daar is een oplossing voor!

Je kunt jouw online cursus/training namelijk ook op een subdomein plaatsen. Alle succesvolle online cursussen en training staan namelijk ook op een subdomein. Een subdomein is een extra domein dat dezelfde extensie als jouw domeinnaam heeft. Stel jouw huidige domeinnaam is jouwdomeinnaam.nl dan kun je gratis een subdomeinnaam aanmaken die bijvoorbeeld cursus.jouwdomeinnaam.nl heet. 

Door dit te doen houd je de website en de cursus apart van elkaar, maar toch ook weer niet. Doordat ze beide namelijk op hetzelfde domein draaien komt het voor de cursisten en potentiële kopers professioneler en betrouwbaarder over.

Bekijk welke functionaliteiten jij nodig hebt en of de cursusomgeving daarover beschikt

Eerder in deze blog heb ik je al verteld dat het belangrijk ik om te kijken welke functionaliteiten jij wilt gaan gebruiken, want niet alle systemen beschikken over alle functionaliteiten. Bij veel systemen betaal je zelfs voor het aantal of bepaalde functionaliteiten waardoor het voor jou wel eens onnodig duur kan worden. 

Door van te voren te weten welke functionaliteiten jij wilt gaan gebruiken kun jij makkelijk het beste Learning Management System voor jou kiezen. Zo wil je in jouw cursus bijvoorbeeld video’s toevoegen, tekst toevoegen, quizzen toevoegen, documenten toevoegen die leden kunnen downloaden, een voortgangssysteem die bijhoudt waar je bent gebleven en ga zo maar door. 

Het meer en deel van de systemen die ik in deze blog heb besproken beschikken over deze functionaliteiten, maar toch zal ik ze niet allemaal aanraden. Huddle zal ik daarentegen wel aanraden. Deze tool is namelijk gebouwd door online marketing experts en zij hebben alleen de functionaliteiten toegevoegd die daadwerkelijk een positief effect hebben op jouw online cursus. Daarbij is deze ook erg goed geprijsd en heb je niet te vergeten de nederlandse support.

Houdt de leeromgeving overzichtelijk voor jezelf en de cursist

Dit is misschien nog wel het allerbelangrijkste onderdeel, want dit gaat bepalen hoe cursisten, potentiële kopers en jijzelf jouw cursus gaan zien. Er zijn namelijk veel systemen waar zoveel mee mogelijk is dat het een groot rommeltje gaat worden. Dit moet jij zien te voorkomen, want dit werkt voor jou niet fijn, maar al helemaal niet voor de cursist die in deze rommel moet zoeken naar zijn cursus.

Houdt de cursus omgeving daarom overzichtelijk en strak. Zorg er daarbij ook voor dat de cursus wordt opgemaakt in dezelfde huisstijl als jouw huidige website. Dit laat jouw cursus namelijk veel professioneler overkomen en het ziet er dan allemaal uit als een groot geheel. Door deze tip toe te passen zul jij dus veel meer succes gaan behalen met jouw online cursus!

Maak gebruik van een forum

Ook dit een functionaliteit die veel online cursussen gebruiken en ik jou ook zeker kan aanraden. Een forum maakt een cursus namelijk nog professioneler en het is gewoon super waardevol. 

Alle Learning Management Systems die ik in deze blog heb behandelt beschikken over deze functionaliteit. Jij kunt dus een forum toevoegen aan jouw online training waar leden hun vragen kunnen stellen, maar misschien nog wel belangrijker waar de leden met elkaar in contact kunnen komen. Dit is een super waardevolle toevoeging doordat het ontmoetingsplaats is voor mensen met dezelfde interesses. Alleen voor het forum zullen er al veel meer mensen zijn die de cursus willen kopen, omdat ze via hier in contact kunnen komen met mensen met dezelfde interesses. 

Een bijkomend voordeel is dat jij minder tijd kwijt bent aan de klantenservice. Doordat cursisten elkaar namelijk helpen op het forum hoef jij hier minder of zelfs helemaal geen tijd meer in te stoppen. Uiteraard is het wel verstandig om actief te blijven op het forum, want dit maakt het voor de andere cursisten extra speciaal, omdat ze ook met de eigenaar van de cursus kunnen praten.

Wat gaat het maken van een training mij kosten?

Je weet inmiddels hoe jij zelf een online cursus kunt maken en wat je hiervoor nodig hebt. Dit is de belangrijkste informatie, maar ik kan mij ook voorstellen dat je wel wat wilt weten over de prijs. Er zijn namelijk veel Learning Management Systems(LMS) te krijgen die toch nog wel aardig in prijs verschillen. Laten we de prijs daarom maar even bespreken.

 • WordPress plugin gebruiken: Wil jij zelf jouw online cursus/training gaan bouwen met een WordPress plugin? Dan zal ik je aanraden om gebruik te maken van LearnDash. Dit is een makkelijk systeem met erg veel mogelijkheden. Wel is het maken van een cursus lastiger dan wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van Huddle of Maatos. De kosten van LearnDash beginnen bij $199 per jaar.
 • Huddle gebruiken: Wil jij gebruik maken van de Huddle software van de Internet Marketing Unie? Dan heb je een erg goede keuze gemaakt, want deze tool beschikt over alles wat jij nodig hebt en is super makkelijk in gebruik. Daarnaast is hij geoptimaliseerd voor conversies wat meer verkopen voor jou betekent. Vergeet ook niet de nederlandse klantenservice, want dat is een groot voordeel van Huddle! De kosten voor Huddle bedragen €695 per jaar of €70 per maand.
 • Maatos gebruiken: Ook Maatos is een erg geschikt systeem om zelf een online cursus te bouwen. Net als Huddle beschikt deze tool namelijk over alles wat jij nodig hebt, geoptimaliseerde templates, een volledig cursisten beheer en een super overzichtelijke cursus omgeving. De kosten voor Maatos beginnen bij €39 per maand en kunnen oplopen tot €119 per maand.
 • Teachable gebruiken: Wil jij zelf jouw online cursus/training gaan bouwen met Teachable? Dan kan dat ook! Teachable is een goed programma, maar naar mijn ervaringen vind ik deze tool minder prettig werken dan bijvoorbeeld Huddle of Maatos. Daarom zou ik eerder voor een van de andere LMS systemen uit deze lijst kiezen. De kosten van Teachable beginnen bij $29 dollar per maand en kunnen oplopen tot $249 per maand.
 • De kosten voor het zelf maken van een online training vallen dus reuze mee. Al helemaal wanneer jij al een website hebt die bezoekers krijgt zul jij deze kosten er zo uit hebben. Zoals ik eerder al aangaf is het opzetten van een online training een van de beste verdienmodellen die jij aan jouw onderneming kunt toevoegen. Zie deze kosten daarom ook als investering!
Astra-vs-Oceanwp-prijs

Conclusie: Is het maken van een online cursus slim & mijn geld waard?

Inmiddels zijn we aangekomen aan het einde van deze blog en dat betekent dat het is voor een conclusie. Is het maken van een online cursus namelijk een slimme zet? En is het handig om hier in te investeren?

Ja! Het zelf bouwen van een online cursus/training is een super waardevolle toevoeging aan jouw onderneming. Zoals ik in het begin van deze blog al zei kun je hierdoor meer mensen helpen, meer verdienen en zelfs geld verdienen terwijl je zelf niet aan het werk bent! Het toevoegen van een online training aan jouw onderneming geeft jou daarom veel meer vrijheid en een mooi extra inkomen waar je zelf eigenlijk vrij weinig aan hoeft te doen.

Ik kan je daarom zeker aanraden om zelf een cursus te gaan bouwen. In de meeste gevallen zal ik kiezen voor Maatos of Huddle, omdat deze systemen beschikken over een nederlandse support en naar mijn ervaringen het makkelijkst werken.

Tim Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel kennis opgedaan over WordPress thema’s, WordPress page builders, SEO, WordPress hosting en alles wat hierbij komt kijken. Via deze blog help ik jou bij het vinden van het beste materiaal voor jouw website!

Gerelateerde blogs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WACHT! Laat jij deze kans liggen?

Ga jij deze kans echt laten liggen? Je ontvangt nu tijdelijk 20% korting op The Huddle software van de Internet Marketing Unie. Toch nog twijfels? Dan kun je The Huddle ook eerst 14 dagen gratis proberen!

Wees snel, verloopt bijna!

The-Huddle-Review-IMU