Zakelijke email aanmaken | Zo kom je professioneel over in 2024

Zakelijke-email-aanmaken
Inhoudsopgave

Ben je ondernemer of sta je op het punt om een bedrijf te starten? Dan weet je vast hoe belangrijk een goede eerste indruk is. Een professionele uitstraling begint vaak met kleine details, zoals de manier waarop je communiceert. En wat is nu een essentieel communicatiemiddel? Precies: e-mail. Daarom is een zakelijke email aanmaken niet iets om licht over te denken.

Je vraagt je misschien af waarom je niet gewoon je persoonlijke e-mailadres kunt gebruiken. Geloof me: de voordelen van een zakelijk e-mailadres zijn groot, zowel voor jou als voor je klanten. In dit artikel duik ik in de wereld van zakelijke e-mailadressen. Je leert wat het precies is, waarom het belangrijk is en natuurlijk hoe je zelf een zakelijk e-mailadres kunt aanmaken.

Wat is een zakelijk e-mailadres?

Een zakelijk e-mailadres is simpelweg een e-mailadres dat je specifiek gebruikt voor zakelijke doeleinden. In plaats van een algemene domeinnaam zoals @gmail.com of @hotmail.com, bevat een zakelijk e-mailadres vaak de naam van je bedrijf. Denk aan formaten zoals voornaam.achternaam@jouwbedrijf.nl of info@jouwbedrijf.nl. Het straalt niet alleen professionaliteit uit, maar maakt je ook makkelijker herkenbaar in de overvolle inboxen van je klanten en zakenpartners.

Zakelijke e-mailadressen worden gebruikt voor alle vormen van professionele communicatie. Of je nu klantenservice biedt, offertes verstuurt, of gewoonweg netwerkt, een zakelijk e-mailadres helpt je om serieus genomen te worden en versterkt de identiteit van je bedrijf. Als je gaat voor een WordPress website maken is jouw e-maildomein hetzelfde als je website, dat staat heel erg netjes.

Zakelijk-e-mailadres-aanmaken

Waarom is het gebruiken van een zakelijk e-mailadres verstandig?

Je hebt nu een idee van wat een zakelijk e-mailadres precies is. Maar waarom zou je de moeite nemen om er eentje aan te maken? Simpel: een zakelijke email aanmaken is niet alleen een communicatiemiddel, maar ook een krachtig instrument voor je branding en professionaliteit. Hieronder duik ik in de voordelen die een zakelijk e-mailadres met zich meebrengt.

1. Het straalt professionaliteit uit

Een zakelijke email aanmaken is als een visitekaartje: het vertelt mensen meteen wie je bent en waar je voor staat. Door een professioneel e-mailadres te gebruiken, zoals je naam gevolgd door @jouwbedrijf.nl, toon je aan dat je investeert in je bedrijf. Dit kan net dat beetje extra vertrouwen geven dat een klant nodig heeft om met jou in zee te gaan.

Een zakelijke email aanmaken versterkt bovendien je merkidentiteit. Elke keer als je een e-mail verstuurt, promoot je onbewust je eigen bedrijfsnaam. Het draagt bij aan een uniforme, samenhangende uitstraling die in alle aspecten van je bedrijf terug te vinden is, van je website tot je social media.

2. Het straalt herkenbaarheid uit

In een wereld vol informatie en talloze merken is herkenbaarheid goud waard. Een zakelijke email aanmaken draagt actief bij aan de herkenbaarheid van je bedrijf. Klanten en partners weten door het e-mailadres direct met wie ze te maken hebben, wat de kans vergroot dat je e-mail geopend en gelezen wordt. Denk aan het verschil tussen een e-mail die afkomstig is van een generiek Gmailadres en een e-mail die je ontvangt van info@jouwbedrijf.nl. Welke zou je eerder openen?

Herkenbaarheid gaat niet alleen over jezelf onderscheiden van de concurrentie, maar ook over het creëren van een consistente ervaring voor je klanten. Of het nu je website, visitekaartjes of e-mailhandtekening is, een uniforme look zorgt ervoor dat mensen je sneller herkennen en onthouden. En dat kan net dat beetje extra zijn om een klant over de streep te trekken.

3. Het is overzichtelijker voor jezelf

Organisatie is het halve werk, zeggen ze wel eens. Dat geldt zeker voor je e-mailbeheer. Met een zakelijke email aanmaken houd je jouw professionele en persoonlijke communicatie netjes gescheiden. Geen stress meer om belangrijke zakelijke e-mails die verdwijnen tussen de nieuwsbrieven, familie-updates en social media meldingen in je persoonlijke inbox.

De scheiding tussen zakelijk en privé helpt je ook om gefocust te blijven. Je zit niet continu te schakelen tussen verschillende soorten berichten, wat je productiviteit ten goede komt. Een zakelijk e-mailadres maakt je werkzaamheden niet alleen professioneler maar ook overzichtelijker. En wie wil er nu niet een beetje meer overzicht in de dagelijkse drukte?

Hoe kun je een zakelijk e-mailadres aanmaken?

Je bent nu vast overtuigd van de noodzaak van een zakelijke email aanmaken. Gelukkig is het proces om dit voor elkaar te krijgen minder ingewikkeld dan je misschien denkt. In de komende sectie leg ik stap voor stap uit hoe je een zakelijk e-mailadres kunt instellen. Of je nu technisch onderlegd bent of niet, je zult zien dat het vrij eenvoudig is.

1. Kies een e-mail hosting provider

Beste-webhosting-cloud86

De eerste stap in het zakelijke email aanmaken is het kiezen van een betrouwbare hosting provider. Als je op zoek bent naar de beste e-mail hosting, is het slim om verschillende opties te vergelijken. Persoonlijk raad ik Cloud86 aan. Deze provider is niet alleen snel, maar heeft ook diverse keren de titel ‘snelste hosting van Nederland’ in de wacht gesleept en levert een uptime percentage van 99,98%. Verder is ook de klantenservice zowel via mail als telefoon bereikbaar.

Lees vooral ook mijn uitgebreide Cloud86 review. Ze bieden alle tools die je nodig hebt voor professionele e-mail hosting. Vergeet niet om bij deze stap ook de domeinnaam te kiezen die je wilt gebruiken.

Twijfel je of Cloud86 de beste webhosting provider is voor jou? Vergelijk de beste webhosting dan hier!

2. Ga naar je beheerpaneel

Heb je eenmaal je e-mail hosting pakket aangeschaft, dan is de volgende stap inloggen op je beheerpaneel. Dit is het centrale punt van waaruit je alle instellingen voor je hosting en e-mail kunt beheren. Vaak kom je na het inloggen terecht in een omgeving zoals Plesk. Hier kun je eenvoudig een zakelijke e-mail aanmaken dat gebaseerd is op je gekozen domeinnaam.

Cloud86-emailadres-aanmaken

3. Maak een zakelijk e-mailadres aan

Ben je in Plesk terechtgekomen? Mooi, dan ben je al een heel eind op weg. Je kunt nu een zakelijke e-mail aanmaken. In Plesk ga je naar het menu en klik je op “Mail”. Daar krijg je de optie om nieuwe e-mailadressen aan te maken. Afhankelijk van je hostingpakket kun je één of meerdere zakelijke e-mailadressen instellen. Kies een e-mailadres dat past bij jou en je bedrijf, zodat je professionaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt.

Plesk-email-aanmaken

4. Koppel je mailbox aan andere mailproviders

Is het zakelijke email aanmaken gelukt? Dan is de volgende stap om te kijken hoe je jouw mailbox beheert. Standaard zul je waarschijnlijk toegang krijgen tot een systeem zoals Roundcube webmail. Maar misschien werk je liever met Gmail of Outlook. Goed nieuws: je kunt je zakelijke mailbox koppelen aan deze mailproviders. De precieze instructies voor het koppelen variëren per provider, maar met een beetje zoekwerk of hulp van de klantenservice ben je zo op weg.

Kun je ook gratis een zakelijk e-mailadres aanmaken?

Ja, als je al een hostingpakket hebt voor bijvoorbeeld je WordPress website, kun je in veel gevallen gratis een zakelijk e-mailadres aanmaken. Maar als je nog geen hostingpakket hebt, wordt het een ander verhaal. In dat geval is het niet mogelijk om een gratis zakelijk e-mailadres aan te maken bij een betrouwbare en veilige provider. Het is dus een goed idee om dit mee te nemen in je overwegingen wanneer je een hostingpakket kiest.

Wat zijn de kosten voor een zakelijk e-mailadres?

De kosten voor een zakelijk e-mailadres kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van je behoeften. Belangrijke factoren zijn het aantal e-mailadressen dat je wilt aanmaken, het aantal domeinen dat je nodig hebt en hoeveel opslagruimte je wilt. Bij Cloud86 bijvoorbeeld, beginnen de prijzen al vanaf €1,95 per maand en kunnen oplopen tot €5,95 per maand. Het is dus goed om vooraf duidelijk in kaart te brengen wat je precies nodig hebt en wat je budget is.

Zakelijk-emailadres-kosten

Hoe kun je nu het beste een zakelijk e-mailadres aanmaken?

Je hebt nu een compleet overzicht van wat een zakelijk e-mailadres is, waarom het belangrijk is en hoe je er een kunt aanmaken voor je bedrijf. Een zakelijk e-mailadres straalt niet alleen professionaliteit en herkenbaarheid uit, maar het helpt je ook om je zaken overzichtelijk te houden. Het aanmaken van zo’n e-mailadres is vrij simpel: kies een betrouwbare e-mail hosting provider, ga naar je beheerpaneel, stel je e-mailadres in en koppel het eventueel aan andere mailproviders.

Als laatste tip wil ik je nog wijzen op de voordelige opties bij Cloud86. Ze bieden niet alleen goede e-mailhosting, maar hun prijzen zijn ook nog eens heel schappelijk, beginnend bij €1,95 per maand. Klik dus zeker op de link onder dit artikel om gebruik te maken van hun aanbod en je zakelijke e-mailadres vandaag nog aan te maken.

Zakelijke mail aanmaken - Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een info@ e-mailadres aan?

Het aanmaken van een info@ e-mailadres is super eenvoudig, maar je hebt hiervoor wel een hostingpakket nodig. Heb je nog geen e-mail hosting? Dan dien je dit eerst aan te schaffen bij een snelle en betrouwbare hosting provider. Zodra dit is gelukt kun je vanuit het beheerpaneel eenvoudig een of meerdere professionele e-mailadressen aanmaken.

Wat is de beste zakelijke e-mail?

Als je op zoek bent naar de beste e-mail hosting, is het slim om verschillende opties te vergelijken. Persoonlijk raad ik Cloud86 aan. Deze provider is niet alleen snel, maar heeft ook diverse keren de titel ‘snelste hosting van Nederland’ in de wacht gesleept en levert een uptime percentage van 99,98%. Verder is ook de klantenservice zowel via mail als telefoon bereikbaar.

Wat is een professioneel e-mailadres?

Een zakelijk e-mailadres is simpelweg een e-mailadres dat je specifiek gebruikt voor zakelijke doeleinden. In plaats van een algemene domeinnaam zoals @gmail.com of @hotmail.com, bevat een zakelijk e-mailadres vaak de naam van je bedrijf. Denk aan formaten zoals voornaam.achternaam@jouwbedrijf.nl of info@jouwbedrijf.nl. Het straalt niet alleen professionaliteit uit, maar maakt je ook makkelijker herkenbaar in de overvolle inboxen van je klanten en zakenpartners.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Cloud86-Logo
4.9/5

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids