Yourhosting opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2023!

Yourhosting-opzeggen
Inhoudsopgave

Wil je Yourhosting opzeggen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Het opzeggen van je hostingpakket bij Yourhosting hoeft geen ingewikkelde klus te zijn. Met de juiste stappen wordt het een fluitje van een cent. Zo kun je zonder zorgen beginnen aan het volgende hoofdstuk van je online avontuur.

In dit artikel ontdek je hoe je je Yourhosting pakket op een simpele en snelle manier opzegt. Ook geef ik je tips voor als je overweegt om naar een andere hosting provider over te stappen, zodat het Yourhosting opzeggen zo soepel mogelijk verloopt.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Yourhosting op?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom mensen kiezen voor Yourhosting opzeggen. Iedereen heeft unieke ervaringen en behoeften als het aankomt op webhosting. Maar er zijn een aantal veelvoorkomende problemen die klanten van Yourhosting tegenkomen en die hen uiteindelijk doen besluiten om hun contract op te zeggen. In dit gedeelte zal ik een aantal van deze problemen nader onderzoeken, zodat je een beter inzicht krijgt in wat je mogelijk kunt verwachten.

1. Forse prijsstijgingen

Een van de hoofdredenen waarom klanten kiezen voor Yourhosting opzeggen, schijnt de aanzienlijke prijsverhogingen te zijn die door de jaren heen zijn doorgevoerd. Klanten die oorspronkelijk tevreden waren over de dienstverlening, voelen zich vaak overrompeld wanneer ze geconfronteerd worden met onaangekondigde verhogingen in de tarieven. Je leest in veel reviews dat Yourhosting de prijzen flink opschroeft, tot ongenoegen van klanten.

Als je Yourhosting opzeggen overweegt, is het raadzaam om de contractvoorwaarden goed door te nemen en alert te blijven op de vervaldatum van je contract. Het begrijpen van de kostenstructuur en hoe deze kan veranderen, is cruciaal om onaangename verrassingen in de toekomst te voorkomen.

2. Veel upselling

Een veelgehoorde klacht over Yourhosting is de praktijk van upselling. Klanten ervaren ongevraagde upgrades naar duurdere hostingpakketten, wat leidt tot onverwachte hogere kosten. Een reviewer noemde een onaangename verrassing toen zijn factuur voor twee websites plotseling steeg van 290 naar 493 euro, doordat YourHosting zonder overleg zijn Startpakket had geüpgraded naar een duurder Pluspakket.

In een andere review beschrijft een klant een vergelijkbare ervaring van een ongevraagde upgrade en een onbevredigende reactie van de klantenservice toen hij om uitleg vroeg. Deze ervaringen illustreren een patroon van upselling bij Yourhosting, wat een reden kan zijn voor klanten om hun contract op te zeggen en over te stappen naar een andere provider.

3. Klantenservice ondermaats

De klantenservice van Yourhosting lijkt een pijnlijk punt te zijn voor veel klanten, zoals blijkt uit verschillende reviews op TrustPilot. Klanten geven aan te worstelen met een gebrek aan toegankelijkheid en trage reactietijden wanneer ze hulp nodig hebben. Er zijn klachten over de chatbot die niet in staat is om klachten duidelijk weer te geven, en langdurige wachttijden bij pogingen om telefonisch contact op te nemen – in één geval tot wel 45 minuten.

Daarnaast is er frustratie over het gebrek aan respons via verschillende kanalen zoals telefoon, chat, ticketservice en Facebook. Dit niveau van onbereikbaarheid, gecombineerd met trage reacties en standaardantwoorden wanneer er eindelijk contact is, heeft voor sommige klanten het vertrouwen in Yourhosting ernstig ondermijnd.

4. Lastig op te zeggen

Yourhosting opzeggen is een doorn in het oog voor veel klanten. Ze beschrijven het opzeggen als een “drama” en ervaren problemen met het blijven ontvangen van facturen, zelfs na het opzeggen van hun hosting diensten. Het bereiken van de klantenservice om deze problemen op te lossen, blijkt ook een uitdaging te zijn, met klanten die worden gevraagd om te communiceren via een chatbot, wat het proces verder compliceert. Het patroon van administratieve problemen en het gebrek aan effectieve klantenservice ondersteuning tijdens het opzeg proces is echt een reden tot Yourhosting opzeggen.

Yourhosting-contract-opzeggen

Yourhosting opzeggen? Dit is het stappenplan!

Yourhosting opzeggen hoeft geen hoofdbrekende taak te zijn. Hoewel sommige klanten obstakels hebben ervaren, is het met een duidelijk stappenplan en wat geduld goed te doen. Hieronder volgt een eenvoudig te volgen stappenplan om je hosting of domeinnaam bij Yourhosting op te zeggen. Door deze stappen nauwgezet te volgen, kun je het opzegproces soepel en efficiënt doorlopen, zodat je je kunt richten op wat er vervolgens komt, of dat nu het verhuizen naar een nieuwe hostingprovider is of het starten van een geheel nieuw project.

1. Login op op jouw Yourhosting account

De eerste stap naar het opzeggen van je hostingpakket of domeinnaam bij Yourhosting is het inloggen op je account. Hier is hoe je dat doet:

 1. Ga naar de Yourhosting website.
 2. Klik op de knop ‘Inloggen’ die meestal rechtsboven op de pagina te vinden is.
 3. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 4. Klik op de knop ‘Inloggen’.

Nu ben je ingelogd op je Yourhosting account en kun je naar het gedeelte ‘Mijn producten’ gaan om het opzegproces te starten.

Inloggen-yourhosting

2. Je contract beheren

Na het inloggen op je Yourhosting account, word je begroet door het dashboard. Dit is het centrale punt van waaruit je al je producten en diensten bij Yourhosting kunt beheren. Hier volgen de stappen om je contract te beheren en te navigeren naar het gedeelte waar je je hostingpakket of domeinnaam kunt opzeggen:

 1. Navigeer naar “Mijn producten”: In de menubalk op het dashboard vind je de optie “Mijn producten”. Klik hierop om een overzicht te krijgen van alle producten en diensten die je bij Yourhosting hebt.
 2. Bekijk je actieve producten: Eenmaal in het gedeelte “Mijn producten”, zie je een lijst met alle pakketten en andere producten die je momenteel actief hebt. Hier kun je alle details van je contracten bekijken, zoals de looptijd, de kosten en de verlengingsdata.
 3. Identificeer het product dat je wilt opzeggen: Zoek het hostingpakket of de domeinnaam die je wilt opzeggen in de lijst met actieve producten. Het is belangrijk om zeker te weten welk product je wilt opzeggen voordat je verder gaat met de volgende stappen van het opzegproces.

3. Je Yourhosting pakket opzeggen

Nu je in het gedeelte “Mijn producten” bent en het specifieke product hebt geïdentificeerd dat je wilt opzeggen, is het tijd om de opzegprocedure te starten. Hier zijn de stappen om je Yourhosting pakket op te zeggen:

 1. Selecteer het product: Vind het hostingpakket of de domeinnaam die je wilt opzeggen in de lijst met producten en klik erop.
 2. Klik op ‘Opzeggen’: Na het selecteren van het product, zie je een optie genaamd ‘Opzeggen’. Klik hierop om het opzegproces te starten.

Je hebt nu bijna alle stappen in Yourhosting opzeggen doorlopen, er rest je nog slechts één stap.

4. Bevestig je opzegging bij Yourhosting

Het bevestigen van je opzegging bij Yourhosting is net iets anders dan bijvoorbeeld bij Argeweb opzeggen of One.com opzeggen. Bij Yourhosting gaat het proces als volgt:

 1. Reden van opzegging: Nadat je hebt gekozen om je pakket op te zeggen, wordt je gevraagd om de reden van opzegging te specificeren. Vul de reden in het daarvoor bestemde veld in en klik op ‘Volgende’.
 2. Wachtwoord bevestiging: Vervolgens wordt je gevraagd om je Mijn Account-wachtwoord in te voeren als een extra beveiligingsstap om te verzekeren dat jij het bent die de opzegging aanvraagt. Voer je wachtwoord in en klik op ‘Opzegging bevestigen’.
 3. Bevestigingsmail: Binnen 24 uur na het bevestigen van je opzegging ontvang je een bevestigingsmail van Yourhosting. Het is aan te raden om deze e-mail te bewaren voor je administratie.

Door deze stappen zorgvuldig te volgen, kun je er zeker van zijn dat je opzegging correct wordt verwerkt door Yourhosting.

Verhuizen naar een andere hosting provider

Ga je Yourhosting opzeggen? Dan is het verstandig om je te oriënteren op een nieuwe hosting provider. Bij het website verhuizen is het van belang dat je jouw domeinnaam en bestaande website meeneemt. Gelukkig hebben veel hosting providers een verhuisservice of een verhuisfunctie die het proces vergemakkelijkt. Een cruciaal onderdeel van dit proces is de verhuiscode van je domeinnaam. Maar hoe verkrijg je deze code en wat moet je nog meer weten over het verhuisproces bij Yourhosting?

De eerste stap naar het verkrijgen van je verhuiscode is inloggen op Mijn Yourhosting. Eenmaal ingelogd, navigeer je naar “Domeinnamen” onder het kopje “Mijn producten”. Selecteer de gewenste domeinnaam en scroll naar beneden totdat je een rode knop ziet. Klik op deze knop en je wordt naar een nieuw scherm geleid.

Let op: het opzeggen van je domeinnaam en het aanvragen van een verhuiscode zijn twee aparte acties. Zorg ervoor dat je beide opties aanvinkt als dat is wat je wilt, of vraag alleen de verhuiscode aan en wacht met het opzeggen. Bevestig je keuzes door op de blauwe knop te klikken.

Yourhosting opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je jouw Yourhosting contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je online aanwezigheid hoeft op te geven. Je kunt je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen namelijk prima overzetten naar een andere hosting provider.

Zoals ik hierboven al aangaf, wil je in dit geval zoeken naar een webhosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Hieronder bespreek ik twee Yourhosting alternatieven die wellicht beter aansluiten bij je wensen en behoeften en ook nog eens beschikken over een gratis verhuisservice.

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Yourhosting? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat jouw website bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van Yourhosting kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor Yourhosting is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Conclusie; kun je jouw Yourhosting contract zelf opzeggen?

Yourhosting opzeggen is zeker mogelijk en hoeft het niet ingewikkeld te zijn, mits je de juiste stappen volgt. Klanten kiezen ervoor om op te zeggen om diverse redenen, waaronder forse prijsstijgingen, veel upselling, een ondermaatse klantenservice en de uitdagingen rondom het opzegproces. Gelukkig biedt Yourhosting een duidelijk stappenplan om je contract op te zeggen, variërend van het inloggen op je account tot het bevestigen van je opzegging.

Als je op zoek bent naar een nieuwe hosting provider, is het verstandig om te overwegen wat belangrijk is voor jou. Wil je bijvoorbeeld een betere klantenservice, transparantere prijzen, of een gemakkelijker opzegproces? Het verhuizen van je domeinnaam en website naar een nieuwe provider kan een nieuwe kans zijn om een service te vinden die beter bij je past.

Het vinden van een betrouwbare en klantvriendelijke hosting provider is cruciaal voor het succes en de gemoedstoestand van elke website-eigenaar. Een goede optie om te overwegen is Cloud86. Met een breed scala aan hostingdiensten en een klantgerichte benadering, biedt Cloud86 een solide en betrouwbare hosting oplossing.

Yourhosting opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Yourhosting per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Yourhosting per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je jouw Yourhosting contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Yourhosting contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Yourhosting maandelijks opzegbaar?

Ja, Yourhosting is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je jouw contract met Yourhosting opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Yourhosting kun je jouw hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Yourhosting.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

De beste hosting provider voor jouw website vinden?

Ben je op zoek naar de beste hosting provider voor jouw website of webshop? In deze hosting gids vertel ik je alles over webhosting en vergelijk ik de 8 beste hosting providers van dit moment!

Via deze gids kun je tot 80% korting krijgen op webhosting!

Hosting-gids