Yourhosting opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

Yourhosting-opzeggen
Inhoudsopgave

Maak je gebruik van de hosting van Yourhosting, maar bevalt de kwaliteit van de hosting je niet meer en wil je daarom Yourhosting opzeggen? Dan ben je hier op de juiste plek! Ik heb namelijk voor je uitgezocht hoe je Yourhosting kunt opzeggen, zodat je dit na het lezen van dit artikel ook erg gemakkelijk zelf kunt doen!

Wil je je hosting diensten bij Yourhosting opzeggen, maar moet je website of webshop wel blijven bestaan? Dan is het belangrijk om over te stappen naar een andere hosting provider, zodat je domeinnaam en website bereikbaar blijven voor bezoekers en potentiële klanten.

In dit artikel vertel ik je daarom niet alleen hoe je Yourhosting kunt opzeggen, maar deel ik ook de redenen waarom klanten van Yourhosting hun diensten opzeggen, hoe je kunt overstappen naar een andere hosting provider en wat de beste Yourhosting alternatieven zijn.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Yourhosting op?

Ben je op dit moment (nog) klant van Yourhosting en twijfel je om je hostingpakket en/of domeinnaam bij deze hosting provider op te zeggen? Dan is deze gedachte hoogstwaarschijnlijk ontstaan, omdat je problemen en/of frustraties ervaart bij de diensten of service van Yourhosting. Gelukkig heb ik goed nieuws, want er is altijd een passende oplossing te vinden. Voordat ik je vertel wat deze oplossing is wil ik eerst de veel voorkomende problemen behandelen, zodat je precies weet om welke redenen andere Yourhosting klanten hun diensten opzeggen.

1. Forse prijsstijgingen

Een van de hoofdredenen waarom klanten kiezen voor Yourhosting opzeggen, zijn de aanzienlijke prijsverhogingen die door de jaren heen zijn doorgevoerd. Klanten die oorspronkelijk tevreden waren over de dienstverlening, voelen zich in veel gevallen overrompeld wanneer ze geconfronteerd worden met onaangekondigde verhogingen in de tarieven. Je leest in veel reviews dat Yourhosting de prijzen flink opschroeft, tot ongenoegen van klanten.

Als je Yourhosting opzeggen overweegt, is het raadzaam om de contractvoorwaarden goed door te nemen en alert te blijven op de vervaldatum van je contract. Het begrijpen van de kostenstructuur en hoe deze kan veranderen, is cruciaal om onaangename verrassingen in de toekomst te voorkomen.

2. Veel upselling

Een andere veelgehoorde klacht over Yourhosting is de praktijk van upselling. Klanten ervaren ongevraagde upgrades naar duurdere hostingpakketten, wat leidt tot onverwachte hogere kosten. Een reviewer noemde een onaangename verrassing toen zijn factuur voor twee websites plotseling steeg van 290 naar 493 euro, doordat YourHosting zonder overleg zijn Startpakket had geüpgraded naar een duurder Pluspakket.

In een andere review beschrijft een klant een vergelijkbare ervaring van een ongevraagde upgrade en een onbevredigende reactie van de klantenservice toen hij om uitleg vroeg. Deze ervaringen illustreren een patroon van upselling bij Yourhosting, wat een reden kan zijn voor klanten om hun contract op te zeggen en over te stappen naar een andere webhosting provider.

3. Klantenservice ondermaats

De klantenservice van Yourhosting is voor veel klanten ook een pijnlijk punt. Dit blijkt uit verschillende reviews op het onafhankelijke reviewplatform TrustPilot. Klanten geven aan te worstelen met een gebrek aan toegankelijkheid en trage reactietijden wanneer ze hulp nodig hebben. Er zijn klachten over de chatbot die niet in staat is om klachten duidelijk weer te geven, en langdurige wachttijden bij pogingen om telefonisch contact op te nemen. In een geval loopt de wachttijd voor telefonische ondersteuning zelfs op tot 45 minuten.

Daarnaast is er frustratie over het gebrek aan respons via verschillende kanalen zoals telefoon, chat, ticketservice en Facebook. Dit niveau van onbereikbaarheid, gecombineerd met trage reacties en standaardantwoorden wanneer er eindelijk contact is, heeft voor sommige klanten het vertrouwen in Yourhosting ernstig beschadigd.

4. Lastig op te zeggen

Het laatste veel voorkomende probleem is dat Yourhosting opzeggen voor veel klanten een doorn in het oog is. De klanten beschrijven het opzeggen als een “drama” en ervaren problemen met het blijven ontvangen van facturen, zelfs na het opzeggen van hun hosting diensten. Het bereiken van de klantenservice om deze problemen op te lossen, blijkt ook een uitdaging te zijn, met klanten die worden gevraagd om te communiceren via een chatbot, wat het proces verder compliceert. Het patroon van administratieve problemen en het gebrek aan effectieve klantenservice ondersteuning tijdens het opzeg proces is voor veel klanten een reden om hun diensten op te zeggen.

Yourhosting-contract-opzeggen

Yourhosting opzeggen? Dit is het stappenplan!

Loop je net als veel andere klanten van Yourhosting tegen het probleem van forse prijsstijgingen, veel upselling of een klantenservice van ondermaatse kwaliteit? Dan is het aan te raden om je diensten bij Yourhosting op te zeggen en over te stappen naar een andere hosting provider. Er zijn namelijk voldoende hosting providers die deze zaken wel goed op orde hebben.

Zoals je net hebt gelezen zijn er veel klanten die het opzeggen van hun contract bij Yourhosting als lastig ervaren. Gelukkig kan ik je geruststellen, want wanneer je weet welke stappen je moet doorlopen is het opzeggen van je diensten bij Yourhosting erg gemakkelijk. Hieronder doorloop ik het stappenplan van A tot Z, zodat je de stappen gemakkelijk kunt volgen om je contract op te zeggen.

Zo kun je Yourhosting gemakkelijk opzeggen:

1. Login op op je Yourhosting account

De eerste stap voor het opzeggen van je hostingpakket of domeinnaam bij Yourhosting is het inloggen op je account. Om in te loggen op je account kun je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar de Yourhosting website.
 2. Klik op de knop ‘Inloggen’ die meestal rechtsboven op de pagina te vinden is.
 3. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 4. Klik op de knop ‘Inloggen’.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen ben je ingelogd op je Yourhosting account en kun je naar het gedeelte ‘Mijn producten’ gaan om het opzegproces te starten.

Inloggen-yourhosting

2. Je contract beheren

Zodra je bent ingelogd op je account, beland je automatisch op het dashboard. Dit is het centrale punt van waaruit je al je producten en diensten bij Yourhosting kunt beheren. Vanuit het dashboard moet je de volgende stappen volgen om je contract te beheren en te navigeren naar het gedeelte waar je je hostingpakket en/of domeinnaam kunt opzeggen:

 1. Navigeer naar “Mijn producten”: In de menubalk op het dashboard vind je de optie “Mijn producten”. Klik hierop om een overzicht te krijgen van alle producten en diensten die je bij Yourhosting hebt.
 2. Bekijk je actieve producten: Eenmaal in het gedeelte “Mijn producten”, zie je een lijst met alle pakketten en andere producten die je momenteel actief hebt. Hier kun je alle details van je contracten bekijken, zoals de looptijd, de kosten en de verlengingsdata.
 3. Identificeer het product dat je wilt opzeggen: Zoek het hostingpakket of de domeinnaam die je wilt opzeggen in de lijst met actieve producten. Het is belangrijk om zeker te weten welk product je wilt opzeggen voordat je verder gaat met de volgende stappen van het opzegproces.

3. Je Yourhosting pakket opzeggen

Nu je in het gedeelte “Mijn producten” bent en het specifieke product hebt gekozen dat je wilt opzeggen, is het tijd om de opzegprocedure te starten. Hier zijn de stappen om je Yourhosting pakket op te zeggen:

 1. Kies het product: Vind het hostingpakket of de domeinnaam die je wilt opzeggen in de lijst met producten en klik erop.
 2. Klik op ‘Opzeggen’: Na het selecteren van het product, zie je een optie genaamd ‘Opzeggen’. Klik hierop om het opzegproces te starten.

Je hebt nu bijna alle stappen doorlopen om je Yourhosting diensten op te zeggen.

4. Bevestig je opzegging bij Yourhosting

De laatste stap voor het opzeggen van je domeinnaam en/of hostingpakket bij Yourhosting is het bevestigen van de opzegging. Dit gaat net iets anders dan bijvoorbeeld bij Argeweb opzeggen of One.com opzeggen. Het opzeggen van je diensten bij Yourhosting gaat namelijk op de volgende manier:

 1. Reden van opzegging: Nadat je hebt gekozen om je pakket op te zeggen, wordt je gevraagd om de reden van opzegging te specificeren. Vul de reden in het daarvoor bestemde veld in en klik op ‘Volgende’.
 2. Wachtwoord bevestiging: Vervolgens wordt je gevraagd om het wachtwoord van je account in te voeren als een extra beveiligingsstap om te verzekeren dat jij het bent die de opzegging aanvraagt. Voer je wachtwoord daarom in en klik op ‘Opzegging bevestigen’.
 3. Bevestigingsmail: Binnen 24 uur na het bevestigen van je opzegging ontvang je een bevestigingsmail van Yourhosting. Het is aan te raden om deze e-mail te bewaren voor je administratie, zodat je altijd een bewijs van de opzegging hebt.

Na het doorlopen van de bovenstaande stappen is het gelukt om je domeinnaam en/of hostingpakket bij Yourhosting definitief op te zeggen. Je kunt er nu dan ook zeker van zijn dat je opzegging correct wordt verwerkt door Yourhosting.

Verhuizen naar een andere hosting provider

Heb je definitief besloten dat je contract bij Yourhosting wilt opzeggen, maar moet je website of webshop wel blijven bestaan? Dan is het belangrijk om je van tevoren te oriënteren op een nieuwe hosting provider. Bij het website verhuizen is het namelijk van groot belang dat je jouw domeinnaam en bestaande website meeneemt. Gelukkig hebben veel hosting providers een verhuisservice of een verhuisfunctie die het proces vergemakkelijkt. Een cruciaal onderdeel van dit proces is de verhuiscode van je domeinnaam. Zonder deze code is het namelijk onmogelijk om je domeinnaam over te zetten naar een nieuwe hosting provider.

De eerste stap naar het verkrijgen van de verhuiscode is wederom inloggen op je account bij Yourhosting. Eenmaal ingelogd, navigeer je naar “Domeinnamen” onder het kopje “Mijn producten”. Kies vervolgens de gewenste domeinnaam en scroll naar beneden totdat je een rode knop ziet. Klik op deze knop en je wordt naar een nieuw scherm geleid.

Let op: het opzeggen van je domeinnaam en het aanvragen van een verhuiscode zijn twee aparte acties. Zorg ervoor dat je beide opties aanvinkt als dat is wat je wilt, of vraag alleen de verhuiscode aan en wacht met het opzeggen. Bevestig je keuzes door op de blauwe knop te klikken.

Dit zijn de beste Yourhosting alternatieven

Wil je je diensten bij Yourhosting opzeggen, omdat je niet meer tevreden bent over de snelheid, betrouwbaarheid, klantenservice of prijzen? Dan is de kans groot dat je website of webshop wel moet blijven bestaan en toegankelijk blijft voor potentiële klanten. Zoals ik net vertelde kun je je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen allemaal meenemen naar je nieuwe hosting provider. Het is alleen wel erg belangrijk dat je al weet naar welke hosting provider je wilt verhuizen voordat je het opzeg proces daadwerkelijk start.

Je kunt ervoor kiezen om de volledige verhuizing zelf uit te voeren, maar dit raad ik af wanneer je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Er zijn namelijk erg veel dingen die fout kunnen gaan waardoor je je domeinnaam kwijt raakt of je website onbereikbaar raakt. Om dit te voorkomen raad ik je aan om over te stappen naar een hosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice, zodat zij de volledige verhuizing kosteloos voor je kunnen uitvoeren. Zo verklein je de kans op fouten aanzienlijk.

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Yourhosting? Hieronder zet ik de 3 beste alternatieven, met een gratis verhuisservice, op een rijtje!

Dit zijn de beste Yourhosting alternatieven in 2024:

 1. Cloud86: De beste en snelste hosting in Nederland
 2. Mijn.host: De beste duurzame hosting in Nederland
 3. Hostinger: De beste internationale hosting

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Yourhosting? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat je website bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van Yourhosting kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, Cloud en Dedicated
 • Uptime: 99,98%
 • Klantenservice: zowel via mail als telefoon
 • Prijzen: vanaf €1,95 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor Yourhosting is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host uitsluitend duurzame hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress en reseller
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: alleen via mail
 • Prijzen: vanaf €1,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL inbegrepen

3. Hostinger

Hostinger-wordpress-hosting-review

Het laatste, maar zeker niet minder interessante Yourhosting alternatief is Hostinger. Hostinger is namelijk een grote internationale hosting provider die al meerdere jaren behoort tot de populairste hosting providers wereldwijd. De hosting van Hostinger is daarom een ideale keuze wanneer je een website of webshop hebt die op de internationale markt moet presteren. Doordat Hostinger beschikt over verschillende server locaties over de hele wereld kan je website of webshop vanaf elke locatie snel geladen worden!

Heb je geen internationale website of webshop? Ook dan is het zeker de moeite waard om de hosting van Hostinger te bekijken! Hostinger heeft namelijk een uitgebreid assortiment aan soorten hosting waardoor er voor ieder budget wel een geschikt pakket is te vinden. Op dit moment kun je onder andere bij Hostinger terecht voor standaard shared hosting, WordPress hosting, VPS hosting en cloud hosting. Als je dus op zoek bent naar een specifiek type webhosting weet ik zeker dat je deze bij Hostinger gaat vinden.

Lijkt de hosting van Hostinger je interessant? Dan is het goed om te weten dat je voor elke soort webhosting de keuze hebt uit verschillende pakketten. Wanneer je kiest voor WordPress hosting heb je bijvoorbeeld de keuze uit drie verschillende hostingpakketten waarvan de prijzen variëren tussen de €2,99 en €9,99 per maand. Uiteraard is de verhuisservice bij elk pakket gratis inbegrepen! Wil je meer weten over de hosting van Hostinger? Lees mijn Hostinger review!

Eigenschappen:

 • Soorten hosting: shared, WordPress, VPS, cloud
 • Uptime: 99,90%
 • Klantenservice: 24/7 via live chat
 • Prijzen: vanaf €2,99 per maand
 • Extra’s: e-mail hosting, automatische backups, gratis SSL en domein inbegrepen

Conclusie; kun je je Yourhosting contract zelf opzeggen?

Nu we inmiddels zijn aangekomen aan het einde van dit artikel is het tijd voor een conclusie, want kun je je contract bij Yourhosting nu zelf opzeggen en nog belangrijker, is het slim om dit te doen?

Allereerst is het goed om te weten dat het opzeggen van je contract bij Yourhosting een fluitje van een cent is. Je kunt dit dus gemakkelijk zelf doen. Of het slim is om je contract op te zeggen is afhankelijk van de reden. Ervaar je problemen of frustraties op het gebied van snelheid, betrouwbaarheid van de server, kwaliteit van de klantenservice of prijsverhogingen? Dan kan ik je zeker aanraden om op te zeggen en over te stappen naar een nieuwe hosting provider.

Heb je definitief besloten dat je je contract bij Yourhosting wilt opzeggen, maar moet je website of webshop wel bereikbaar blijven? Dan raad ik je aan om over te stappen op de hosting van Cloud86! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland. Daarnaast beschikken ze over een klantenservice die bereikbaar is via telefoon en kun je gebruikmaken van een gratis verhuisservice (t.w.v. €75,00).

Yourhosting opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Yourhosting per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Yourhosting per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je je Yourhosting contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Yourhosting contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Yourhosting maandelijks opzegbaar?

Ja, Yourhosting is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je je contract met Yourhosting opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Yourhosting kun je je hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Yourhosting.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids