Xel opzeggen? | Zo doe je dat eenvoudig in 2024!

Xel-opzeggen
Inhoudsopgave

Ben je toe aan een nieuwe hostingprovider of wil je gewoonweg af van je huidige contract bij Xel? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee in het proces van Xel opzeggen. Wat je reden ook is om te vertrekken, samen zorgen we ervoor dat je snel en zonder gedoe van je Xel contract afkomt.

Het klinkt misschien als een hele opgave, maar geloof me: met de juiste informatie en een duidelijk stappenplan is het opzeggen van je Xel hostingpakket een fluitje van een cent. We duiken in de redenen waarom mensen hun Xel hosting opzeggen, bespreken hoe je dit precies doet en wat je opties zijn als je besluit over te stappen naar een andere provider.

Waarom zeggen mensen hun hostingpakket bij Xel op?

Je vraagt je misschien af: waarom zou iemand zijn hostingpakket bij Xel opzeggen? Nou, er zijn diverse redenen waarom klanten besluiten afscheid te nemen van hun webhosting bij Xel. Hoewel Xel voor velen een betrouwbare keuze is geweest, zijn er toch situaties waarin klanten zoeken naar alternatieven.

1. Duur en prijsverhogingen

Een hoofdreden voor het opzeggen van Xel hosting is de stijging van de kosten. Klanten op TrustPilot geven aan geconfronteerd te worden met aanzienlijke prijsverhogingen. Zo stelt een gebruiker: “Kosten > 100% verhoogd. Onlangs is de domeinregistratie voor een .nl gestegen van € 4,- naar € 10,- per jaar.”

Daarnaast uiten klanten frustratie over de manier van verlengen en prijsaanpassingen bij Xel. Een klant vermeldt: “Stilzwijgende verlenging, onvermelde prijsverhoging, lastig om vanaf te komen.” Dit wijst op ontevredenheid door onduidelijke communicatie en moeizame opzegprocedures, waardoor klanten zich genoodzaakt voelen over te stappen naar een transparantere provider.

2. Lastig vanaf te komen

Een andere klacht over Xel is dat het opzeggen van hun diensten niet eenvoudig is. Een klant deelt zijn ervaring: “Xel Media voor mij niet meer. Op zich geen problemen gehad totdat ik vroeg naar het verhuistoken. Dit heeft heel wat voeten in de aarde gehad.” Deze gebruiker geeft aan dat het verkrijgen van een verhuistoken, essentieel voor het verplaatsen van een domeinnaam naar een andere provider, een moeizaam proces was.

Een ander punt van kritiek gaat over de communicatie en transparantie rond verlengingen en opzeggingen. Zo zegt een klant: “Na één jaar krijg je simpelweg een factuur voor het volgende jaar. Niet van tevoren een melding over verlenging of prijsverhoging, niets. En opzeggen kan alleen via een contactformulier, niet met een paar klikken.”

Deze feedback laat zien dat sommige klanten van Xel het opzegproces als omslachtig en ondoorzichtig ervaren. Het niet kunnen opzeggen via een eenvoudige, geautomatiseerde methode kan voor sommige gebruikers een bron van frustratie zijn en een reden om over te stappen naar een andere hostingprovider.

Xel-reviews

Xel opzeggen? Dit is het stappenplan!

Ben je klaar om voor Xel opzeggen? Geen zorgen, het proces hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hieronder vind je een helder stappenplan dat je door het hele proces leidt. Van het inloggen op je account tot het daadwerkelijk doorvoeren van de opzegging – ik laat je precies zien wat je moet doen.

Het is belangrijk om te weten dat elke stap cruciaal is voor een succesvolle opzegging. Zorg dat je ze nauwgezet volgt om eventuele problemen of vertragingen te voorkomen. Laten we dus zonder verder oponthoud beginnen met de stappen die nodig zijn om jouw hostingpakket bij Xel op te zeggen.

1. Login op op jouw Xel account

De eerste stap in het proces om Xel opzeggen te realiseren, is inloggen in je Xel account. Dit is een belangrijke stap, omdat je vanuit je eigen account toegang hebt tot de benodigde opties voor het opzeggen van je diensten.

 1. Ga naar de website van Xel en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot het dashboard van je account. Hier kun je alle informatie over je diensten en instellingen vinden.

Opzeggingen of wijzigingen kunnen bij Xel uit veiligheidsoverwegingen niet telefonisch of via reguliere e-mail worden doorgegeven, aldus Xel. Dit betekent dat je het beveiligde contactformulier in je Xel omgeving moet gebruiken om je opzegging door te geven.

Xel-inloggen

2. Navigeer naar support

Na het inloggen op je Xel account, is de volgende stap om naar de support sectie te navigeren. Dit is waar je het proces voor het opzeggen van je diensten kunt starten.

 1. Eenmaal ingelogd, bevind je je op het dashboard van je Xel account. Dit is jouw centrale plek voor het beheren van je hostingdiensten.
 2. Kijk in de rechterbovenhoek van de pagina en vind de optie “Mijn account”. Klik hierop om het uitklapmenu te openen.
 3. In dit uitklapmenu kies je voor de optie “Support”. Dit brengt je naar de supportpagina, waar je toegang hebt tot het beveiligde contactformulier dat nodig is voor het opzeggen van je diensten.

Door naar de support sectie te navigeren, ben je weer een stap dichter bij het succesvol Xel opzeggen. In deze sectie vind je alle benodigde formulieren en informatie om je opzegging correct en veilig door te geven. De volgende stappen zullen je leiden door het daadwerkelijke opzegproces.

3. Je Xel pakket opzeggen

Nu je op de supportpagina van Xel bent aangekomen, is het tijd om daadwerkelijk je hostingpakket of andere diensten op te zeggen. Dit is hoe je dat doet:

 1. Op de supportpagina, scroll je naar beneden tot je het beveiligde contactformulier ziet. Dit formulier is speciaal bedoeld voor het veilig en correct doorgeven van opzeggingen en andere belangrijke verzoeken.
 2. In het formulier vind je een categorie-optie. Kies hier de categorie die betrekking heeft op het opzeggen van je diensten. Dit zorgt ervoor dat je opzegging naar de juiste afdeling wordt gestuurd en efficiënt wordt verwerkt.
 3. Vermeld duidelijk welke diensten je wilt opzeggen. Wees specifiek, zodat er geen verwarring ontstaat over welk deel van je pakket of welke diensten je wilt beëindigen.

Het nauwkeurig invullen van dit formulier is cruciaal voor een soepele opzegging. Zodra je het formulier hebt ingevuld en verzonden, zal Xel je opzegging verwerken. Houd er rekening mee dat het tot twee werkdagen kan duren voordat je een bevestiging per e-mail ontvangt. Vergeet ook niet om rekening te houden met de opzegtermijn van één maand voor de afloopdatum van je diensten bij Xel. Gefeliciteerd! Xel opzeggen is gelukt.

Verhuizen naar een andere hosting provider

Ben je van plan om na Xel opzeggen over te stappen naar een nieuwe hosting provider? Dan is het belangrijk om je domeinnaam en bestaande website soepel mee te verhuizen. Veel hosting providers bieden een verhuisservice of functie die dit proces vereenvoudigt. Het cruciale element in dit proces is de verhuiscode van je domeinnaam. Hier volgt een stapsgewijs plan voor je website verhuizen:

 1. Aanvragen verhuizing en verhuistoken: Begin met het opvragen van een verhuiscode bij je huidige provider. Bij Xel kun je deze code aanvragen via het beveiligde contactformulier in je Xel omgeving. Log in, selecteer ‘Mijn account’, ga naar ‘Support’ en gebruik het formulier om je verhuiscode op te vragen
 2. Domeinnaam vastleggen bij de nieuwe provider: Met de verhuiscode in de hand, registreer je dezelfde domeinnaam bij je nieuwe provider. Tijdens het registratieproces krijg je een melding dat de domeinnaam al bezet is, waarbij je de optie ‘verhuizen’ ziet. Start hier het bestelproces.
 3. Verhuiscode invullen en verhuizing starten: Voer de verhuiscode in tijdens of na het bestelproces. De verhuizing van .nl domeinen wordt direct doorgezet, maar bij sommige andere extensies kan het proces tot vijf dagen duren.

Je kunt direct verhuizen of je verhuizing plannen. Voor een directe verhuizing geef je tijdens het bestellen aan dat het domein jouw eigendom is en selecteer je ‘Ik wil direct verhuizen’. Voer dan de verhuiscode in en rond de bestelling af.

Wil je de verhuizing later doorvoeren? Laat dan het veld voor de verhuiscode leeg tijdens het bestellen. Je kunt later in je Xel omgeving, onder het tabblad ‘Domeinnamen’, de verhuizing afronden door alsnog de verhuiscode in te voeren. Zo heb je de flexibiliteit om te kiezen wanneer je de overstap naar je nieuwe provider maakt.

Dit proces garandeert een soepele overgang naar je nieuwe hostingprovider. Vergeet niet dat domeinnaam verhuizingen enige tijd kunnen duren en plan dit goed in met betrekking tot de einddatum van je huidige contract bij Xel. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat je website actief blijft en er geen onderbrekingen zijn in je online aanwezigheid.

Xel opzeggen: dit zijn je alternatieven

Heb je definitief besloten dat je jouw Xel contract wil opzeggen? Dan betekent dit niet dat je ook je online aanwezigheid hoeft op te geven. Je kunt je domeinnaam, website of webshop en e-mailadressen namelijk prima overzetten naar een andere hosting provider.

Zoals ik hierboven al aangaf, wil je in dit geval zoeken naar een webhosting provider die beschikt over een gratis verhuisservice. Hieronder bespreek ik twee Xel alternatieven die wellicht beter aansluiten bij je wensen en behoeften en ook nog eens beschikken over een gratis verhuisservice.

1. Cloud86

Cloud86-hosting-review

Ben je op zoek naar een goed alternatief voor Xel? Dan kan ik je zeker aanraden om eens naar de webhosting van Cloud86 te kijken! Cloud86 is namelijk een Nederlandse hosting provider die meermaals is uitgeroepen tot snelste hosting provider in Nederland.

Naast dat de hosting erg snel is, is de webhosting van Cloud86 ook nog eens erg betrouwbaar. Cloud86 levert namelijk een uptime van 99,98%, terwijl dit bij andere hosting providers in Nederland maar 99,90% is. Op jaarbasis betekent dit dat jouw website bij Cloud86 veel minder downtime heeft.

Lijkt de webhosting van Cloud86 je interessant? Dan is het goed om te weten dat ze beschikken over verschillende hostingpakketten. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor het “Webhosting Medium” pakket, omdat je bij dit pakket ook recht hebt op de gratis verhuisservice. Dit betekent dat Cloud86 jouw domeinnaam, website en e-mails van Xel kan overzetten. De kosten voor dit pakket bedragen €2,95 per maand. Meer weten over de hosting van Cloud86? Lees dan mijn Cloud86 review!

2. mijn.host

Mijn.host-review

Een ander goed alternatief voor Xel is mijn.host. Mijn.host is namelijk net als Cloud86 een Nederlandse hosting provider die is gevestigd in Amsterdam en behoort tot de beste webhosting providers in Nederland.

Kijk je naar de performance van de hosting van mijn.host in vergelijking met die van Cloud86? Dan lever je hier wel een klein beetje op in, maar voor een hobby website zal je hier in praktijk weinig van merken. Wat betreft de betrouwbaarheid van de hosting geeft mijn.host een uptime van 99,90% op. Verder is het goed om te weten dat mijn.host groene hosting levert, want de hostingpakketten van mijn.host draaien voor 100% op hernieuwbare energie.

Lijkt de hosting van mijn.host je interessant? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket is interessant voor de echte beginners, maar is voor de wat grotere websites alweer wat beperkt. Ik raad je daarom aan om te kiezen voor minimaal het “Webhosting basic” pakket. De kosten voor dit pakket bedragen €3,99. Wil je meer weten over de hosting van mijn.host? Lees mijn mijn.host review!

Conclusie; kun je jouw Xel contract zelf opzeggen?

Jazeker, Xel opzeggen is een fluitje van een cent. Klanten kiezen ervoor om hun Xel hostingpakket op te zeggen om uiteenlopende redenen, zoals prijsverhogingen en de complexiteit van het opzegproces. Gelukkig hebben we gezien dat het, ondanks enkele hobbels op de weg, zeker mogelijk is om je Xel contract zelf op te zeggen. Door in te loggen op je account, te navigeren naar de supportpagina en de nodige informatie te verstrekken in het beveiligde contactformulier, kun je je diensten effectief beëindigen.

Als je van plan bent over te stappen naar een nieuwe provider, is het belangrijk om je domeinnaam en website soepel mee te verhuizen. Met de juiste verhuiscode en de stappen die we hebben besproken, kan dit proces relatief eenvoudig zijn.

Nu je weet hoe je je Xel contract kunt opzeggen en hoe je naar een nieuwe provider kunt overstappen, is het misschien tijd om te overwegen wat je volgende hostingprovider zal zijn. Cloud86 is een betrouwbare en klantvriendelijke hostingpartij, die zeker het overwegen waard is. Ze bieden uitstekende klantenservice en een zeer gebruiksvriendelijk platform. Neem vooral een kijkje op hun website om meer te weten te komen over hun diensten en hoe zij je kunnen helpen bij het realiseren van je online ambities.

Xel opzeggen - Veelgestelde vragen

Kun je Xel per direct opzeggen?

Nee, het is niet mogelijk om Xel per direct op te zeggen. Zit je nog in je eerste contractduur? Dan kun je jouw Xel contract opzeggen en loopt deze door tot het einde van je contract. Heb je de eerste contractperiode al doorlopen? Dan is je Xel contract vanaf dat moment maandelijks opzegbaar.

Is Xel maandelijks opzegbaar?

Ja, Xel is maandelijks opzegbaar nadat je de eerste contractperiode hebt doorlopen. Zit je nog binnen de eerste contractperiode? Dan kun je jouw contract met Xel opzeggen, maar deze verloopt dan pas zodra het contract afloopt.

Kan je je domeinnaam behouden na het opzeggen?

Ja, na het opzeggen van je contract bij Xel kun je jouw hostingpakket, mail en/of domeinnaam overzetten naar een andere hosting provider. Je hebt hiervoor wel de verhuiscode(EPP-code) nodig. Deze code ontvang je 30 dagen voor de opzegdatum automatisch in je mail. Het is ook mogelijk om alleen je domeinnaam te laten staan bij Xel.

Tim-Gerrits

Tim Gerrits

Mijn naam is Tim Gerrits en ik heb een passie voor het bouwen van websites en webshops. Via deze blog help ik jou met het bouwen van jouw eigen website, webshop of online cursus. Daarnaast review ik ook WordPress thema’s, page builders en hostingpartijen zodat jij direct met de juiste tools van start kunt gaan!

Ook interessant

Logo-Cloud86
4.9/5

Van €6,95 voor €2,95

De beste webhosting voor jouw website of webshop vinden?

Ben je op zoek naar de perfecte hosting provider voor jouw (nieuwe) website of webshop? Download nu de hosting gids en ontdek direct hoe je de beste webhosting provider kiest!

Inclusief praktische tips en een uitgebreide vergelijking van de beste providers!

Hosting-gids